فهرست مطالب

مدیریت فراگیر - سال دوم شماره 1 (بهار 1395)

نشریه مدیریت فراگیر
سال دوم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه حسین زاده خنجی، عبدالمحمد طاهری صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    فرهنگ سازمانی از اساسی ترین زمینه های تغییر و تحول در سازمان است و مدارس به عنوان یک نهاد فرهنگی و فرهنگ ساز، رسالت فرهنگی عظیمی بر دوش دارند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش فرهنگ مدرسه بر انگیزه پیشرفت و عزت نفس دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش بر مبنای هدف، از نوع کاربردی و بر مبنای ماهیت، توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه بالغ بر 8000 نفر بود که از بین آنها 350 نفر به استناد جدول مورگان انتخاب گردیدند. روش نمونه گیری، تصادفی خوشه ایبود. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسش نامه فرهنگ مدرسه صفایی، پرسش نامه انگیزه پیشرفت هوبرت هرمنس و پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت بود.
    یافته ها
    ضریب همبستگی بین رفتار و نگرش دانش آموزان با عزت نفس آنان040/0 و سطح معنی داری آن نیز 461/0 می باشد و با توجه به اینکه این مقدار از سطح معنی داری 05/0 بیشتر است، بنابراین می توان نتیجه گرفت که بین رفتار و نگرش دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه ناحیه 1 آموزش و پرورش شیراز با عزت نفس آنان رابطه معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از پژوهش می توان نتیجه گرفت که: 1- فرهنگ مدرسه بر انگیزه پیشرفت و عزت نفس دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه ناحیه 1 آموزش و پرورش شیراز تاثیرگذار بود؛ 2- ابعاد نگرش به تحصیل دانش آموزان، یادگیری گروهی، نگرش اولیاء به تحصیل، وسایل و امکانات آموزشی و محیط فیزیکی از قدرت پیش بینی معنی داری برای انگیزه پیشرفت دانش آموزان برخوردار بودند؛ اما ابعاد رفتار و نگرش دانش آموزان و نگرش معلمان به تحصیل از قدرت پیش بینی معنی داری برخوردار نمی باشند؛ 3- ابعاد نگرش به تحصیل دانش آموزان، یادگیری گروهی، رفتار و نگرش دانش آموزان و نگرش اولیاء به تحصیل، از قدرت پیش بینی معنی داری برای عزت نفس دانش آموزان برخوردار بودند؛ اما ابعاد نگرش معلمان به تحصیل، وسایل و امکانات آموزشی و محیط فیزیکی از قدرت پیش بینی معنی داری برخوردار نمی باشند.
    کلیدواژگان: فرهنگ مدرسه، ابعاد فرهنگ مدرسه، انگیزه پیشرفت، عزت نفس
  • مینا مستحفظیان، سمیه رهبری، هاجر صفری صفحات 12-19
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی با خودکارآمدی جانبازان ورزشکار و غیر ورزشکار استان اصفهان بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل کلیه جانبازان ورزشکار و غیر ورزشکار استان اصفهان در سال 1392 به تعداد 7000 نفر بود که با استفاده از روش کوکران، 362 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسش نامه کیفیت زندگیWHOQOL-BREEF و خودکار آمدی شرر و مادوکس استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس z فیشر و آزمون کای دو انجام شد (01/0 ≥ α).
    یافته ها
    عوامل سلامت روانی و جسمانی، ارتباطات اجتماعی برحسب ورزشکار و غیر ورزشکار بودن جانبازان و عوامل محیطی ورزشکاران تفاوت معنی دار و عوامل محیطی جانبازان غیر ورزشکار عدم معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، آموزش، فرهنگ سازی و ایجاد شرایط مناسب و امکانات تفریحی ورزشی و ارتقای آگاهی عمومی نسبت به فواید فعالیت و بهبود شرایط محیطی از جمله بهبود اوضاع اقتصادی، کاستن از ساعات کاری، ایجاد و توسعه فضاهای روباز از قبیل جاده و ایستگاه تندرستی در پارک ها و احداث اماکن ورزشی مخصوص یا در نظرگرفتن تسهیلات و تجهیزات ورزشی با توجه به شرایط و ویژگی های فیزیکی جانبازان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، خودکارآمدی، جانبازان ورزشکار و غیر ورزشکار، اصفهان، ایران
  • مریم حسین زاده بافرانی، نفیسه رفیعی صفحات 20-27
    زمینه و هدف
    سازمان آموزش و پرورش از نظراجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و اخلاقی و فراهم کردن زمینه تکامل و رشد آدمی دارای اهمیت بسیار است. هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر در کارآیی مدیریت مدیران و معاونان مدارس مقطع متوسطه می باشد.
    مواد و روش ها
    روش این مطالعه، توصیفی پیمایشی بود. جامعه مورد مطالعه کلیه مدیران و معاونان مدارس دوره متوسطه شهر نائین در سال تحصیلی 1395-1394که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایتعداد 30 نفر نمونه انتخاب شدند. اعتبار پرسش نامه محقق ساخته با ضریب آلفای کرونباخ 82 درصد محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق در سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی غیر پارامتریک خی دو صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که ویژگی های شخصیتی مدیران و معاونان، توانایی نظارت بر کار معلمان، توجه به مقرارت و آئین نامه های مربوطه، توانایی برقراری ارتباط مطلوب با معلمان، دانش آموزان و اولیای آنها، دارا بودن تحصیلات دانشگاهی در رشته مدیریت، استفاده موثر از زمان، مکان، منابع انسانی و اقتصادی در افزایش کارآیی مدیریت مدرسه موثر می باشند. همچنین ویژگی های شخصیتی مدیران با 03/21 ≤ p value، توانایی نظارت بر کار معلمان با 87/28 ≤ p value، و توجه به مقررات و آئین نامه های مربوطه با 03/21 ≤ p value، در سطح اطمینان 95 درصد تاثیر گذارتر از سایر عوامل می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به گسترش نیاز جوامع و همچنین اهمیت مراکز آموزشی، شناسایی و توجه روزافزون به عوامل موثر در کارایی مدیران مدارس ضرورت می یابد.
    کلیدواژگان: مدیریت، کارآیی، شخصیت، نظارت، روابط انسانی، مقطع متوسطه
  • محسن شفیع زاده، عبدالمحمد طاهری صفحات 28-37
    زمینه و هدف
    اعتماد باعث سهیم شدن همه افراد در اطلاعات سازمانی، تعهد سازمانی، تعهد به انجام تصمیم، رفتار شهروندی سازمانی، رضایت شغلی، رضایت مدیریت، مبادلات رهبر عضو و توجه به ماندن در سازمان خواهد شد. هدف این پژوهش، تعیین رابطه بین مولفه های یادگیری سازمانی با اعتماد اجتماعی در کارکنان شرکت پتروشیمی پردیس عسلویه بود.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش از نوع توصیفی و پیمایشی بود. جامعه آماری در این پژوهش متشکل از کارمندان (مرد) شرکت پتروشیمی پردیس عسلویه به تعداد 200 نفر بودند، که تعداد 128 نفر به عنوان نمونه و به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های یادگیری سازمانی نیفه و پرسش نامه اعتماد اجتماعی صفاری نیا و شریف با پایایی مطلوب استفاده شد. داده ها به روش ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بین مولفه های یادگیری سازمانی؛ مولفه های چشم انداز مشترک، رهبری مشارکتی، توسعه شایستگی و استراتژی؛ با اعتماد اجتماعی در کارکنان رابطه معنی داری نداشته و بین فرهنگ سازمانی، اشتراک دانش، تفکر سیستمی و ساختار سازمانی با اعتماد اجتماعی رابطه معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    مدیران سازمان ها با ایجاد بستر فرهنگی مناسب برای پایه ریزی سازمان یادگیرنده و تولید و انتقال دانش در سازمان و استفاده از روش سیستمی در تحلیل و اداره امور سازمان همراه با ایجاد فضای توام با اعتماد قادر خواهند بود ضمن رشد و توسعه کارکنان، عملکرد سازمان را ارتقا بخشند.
    کلیدواژگان: مولفه های یادگیری سازمانی، اعتماد اجتماعی، پتروشیمی پردیس
  • نفیسه رفیعی، محبوبه حیدری صفحات 38-45
    زمینه و هدف
    خلاقیت و نوآوری لازمه و پیش درآمد توسعه و پیشرفت یک سازمان و جامعه است و مسوولیت سازمان های آموزشی به ویژه آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست. در این بین نقش مدیران انکارناپذیر است. مدیران خلاق قادرند برای مسائل و مشکلات، راه حل های گوناگون پیدا کنند و سرزنده، کنجکاو و انعطاف پذیربوده و در پویایی، پیشرفت و نو شدن سازمان خود نقش به سزایی بر عهده دارند. هدف این تحقیق، شناسایی ابعاد خلاقیت و تاثیر منابع کنترل درونی و بیرونی بر میزان خلاقیت دانشجویان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی- پیمایشی؛ جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان شهر اصفهان بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، تعداد 195 دانشجو با دامنه سنی 23-19 سال در مقطع کارشناسی به عنوان نمونه انتخاب شدند. پایایی ابزار تحقیق برای پرسش نامه استاندارد منبع کنترل، 90 درصد و برای پرسش نامه استاندارد آزمون خلاقیت 76 درصد بر مبنای آلفای کرونباخ بدست آمد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق بیانگر این است که بین منبع کنترل درونی و بعد سیالی خلاقیت و بین منبع کنترل بیرونی و بعد انعطاف پذیری خلاقیت رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. همچنین در نمونه دانشجویان دختر، دانشجویان ترم پایین و دانشجویان رشته های علوم انسانی، منبع کنترل درونی و سیالی خلاقیت با یکدیگر رابط مثبت معنی دار دارند. همچنین در نمونه دانشجویان پسر، دانشجویان ترم بالا، دانشجویان رشته های علوم انسانی، منبع کنترل بیرونی و بعد انعطاف پذیری خلاقیت با یکدیگر رابط مثبت معنی دار دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به کمرنگ بودن نقش منبع کنترل درونی در بین دانشجویان بویژه در ترم های بالای دانشگاه، ضرورت توجه به این منبع به عنوان یکی از عوامل موثر در بروز و رشد خلاقیت در دانشگاه ها بیش از پیش مطرح می شود.
    کلیدواژگان: کنترل درونی، کنترل بیرونی، ابعاد خلاقیت، دانشگاه فرهنگیان
  • نفیسه رفیعی، فاطمه قربانی صفحات 46-56
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان و نوع مطالعات غیر درسی و عوامل موثر آن بر دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهرستان نجف آباد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی- پیمایشی؛ جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه در 4 واحد آموزشی (568 نفر) شهرستان نجف آباد بود و 113 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسش نامه محقق ساخته شامل 20 سوال و ضریب پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ 84/0 درصد برآورد گردید. ابعاد مطالعات غیر درسی با استفاده از مقیاس لیکرت اندازه گیری شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS در دو سطح توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید. فراوانی، میانگین، صدک ها و انحراف معیار در سطح توصیفی و آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح استنباطی استفاده شدند.
    یافته ها
    بین مطالعه غیر درسی دانش آموزان در رشته های تحصیلی علوم ریاضی، انسانی، تجربی تفاوت معنی داری وجود ندارد (87/0 = sig). میانگین ساعات مطالعات غیر درسی دانش آموزان در روز کمتر از یک ساعت و در هفته بین (1-2 ساعت) می باشد. بین منبع مطالعات غیر درسی و رشته های تحصیلی تفاوت معنی داری وجود ندارد و بیشترین منبع مطالعاتی دانش آموزان مجلات می باشد. بین نوع گرایش مطالعاتی کتب غیر درسی و رشته های تحصیلی تفاوت معنی داری وجود ندارد و بین نوع گرایش مطالعاتی مجلات و روزنامه ها و رشته های تحصیلی با سطح معنی داری 002/0 = sig تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین بین مطالعه غیر درسی و برخورد والدین با سطح معنی داری 01/0 = sig و حجم زیاد تکالیف و دروس با سطح معنی داری 00/0 = sig تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    مدیران مدارس و اولیاء دانش آموزان باید در نظر داشته باشند که توجه والدین با همبستگی مستقیم و حجم زیاد دروس و تکالیف مدرسه با همبستگی معکوس، از عوامل تاثیرگذار بر مطالعات غیر درسی دانش آموزان می باشند و رفتار توجه آمیز معلم بر میزان مطالعه غیر درسی دانش آموزان تاثیر چندانی ندارد.
    کلیدواژگان: مطالعات غیردرسی، منبع مطالعاتی، دانش آموزان، مقطع متوسطه
  • مقالات مروری
  • هانیه شامی زنجانی، سید حسن موسوی صفحات 57-65
    زمینه و هدف
    در دنیای در حال تحول امروز، کامیابی از آن جوامع و سازمان هایی است که بین منابع کمیاب و قابلیت های مدیریتی و کارآفرینی منابع انسانی خود رابطه معناداری برقرار سازند به عبارتی دیگر، در مسیر توسعه، حرکت رو به جلو و با شتاب جامعه و سازمان ها منوط به ایجاد بسترهای مناسب، جهت تجهیز منابع انسانی به دانش و مهارت کارآفرینی است تا آنها با استفاده از این توانمندی ارزشمند، سایر منابع جامعه و سازمان را به سوی ایجاد حصول رشد و توسعه، مدیریت و هدایت کنند یکی از بسترهای مناسب در این زمینه آموزش می باشد.
    مواد و روش ها
    در مورد تعریف کارآفرینی دیدگاه های مختلفی وجود دارد و درک کامل مفهوم و موضوع «کارآفرینی» نیازمند اطلاع از دیدگاه های بین رشته ای می باشد. کارآفرینی برحسب ماهیت خود و توجه محققان رشته های مختلف از نظر روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد، صنعت و حتی تاریخی تعریف شده است.
    یافته ها
    به دلیل نقش و جایگاه ویژه کارآفرینان در روند توسعه و رشد اقتصادی ، بسیاری از دولت ها در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ، افراد دارای ویژگی های کارآفرینی را به آموزش کارآفرینی و انجام فعالیت های کارآفرینانه، تشویق و هدایت تلاش می کنند. به طور کلی، سه دلیل مهم کشورها برای توجه به مقوله کارآفرینی و آموزش آن، تولید ثروت، توسعه تکنولوژی و اشتغال مولد است پژوهش های زیادی نیز نشان می دهد که مهمترین عامل موثر در حرکت کارآفرینی از قوه به فعل، بروز روحیه کارآفرینی در افراد از طریق آموزش می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت کارآفرینی و آموزش آن، سوالی که مطرح می شود این است که کارآفرینی چیست؟ آموزش کارآفرینی به چه معناست و نظر صاحبنظران مختلف در مورد آن چیست؟ لذا مقاله حاضر به بررسی مفهوم کارآفرینی، ویژگی های کارآفرینی، انواع کارآفرینی و آموزش کارآفرینی و اهداف آن پرداخته است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، آموزش کارآفرینی، کارآفرینان
  • مینو سید طاهرالدینی صفحات 66-76
    زمینه و هدف
    مروری اجمالی بر ادبیات و مطالعات حوزه برنامه درسی نشان می دهد که برنامه درسی در سه مقوله کلی برنامه درسی رسمی و صریح، برنامه درسی عقیم و برنامه درسی مستتر (پنهان) طبقه بندی شده است. این سه مقوله، قلمرو جدید برنامه درسی را به عنوان یک حوزه تخصصی در جهان امروز شکل داده است. برنامه درسی پنهان اجمالا به مجموعه ای از یادگیری هایی در نظام آموزش عالی اطلاق می شود که در بستر فرهنگ حاکم بر محیط آموزشی (دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و مدارس) و بدون آگاهی اعضای هیات علمی و دانشجویان و دانش آموزان برای آنها حاصل می شود. عوامل موثر در شکل گیری برنامه درسی پنهان عبارتند از: جو اجتماعی مدرسه، ساختار سازمانی مدرسه، تعامل معلم و دانش آموز، ساختار فیزیکی مدرسه و کلاس درس.
    در این مقاله سعی شده است تا با توجه به سوالات زیر، چارچوبی برای شناخت بهتر برنامه درسی پنهان ارائه شود:
    ماهیت برنامه درسی پنهان چیست؟ کارکردهای این برنامه کدام است؟ این برنامه از دید کدام یک از کنشگران حوزه تعلیم و تربیت پنهان است؟ چه عواملی بر شکل گیری این برنامه موثرند؟ پیامدهای این برنامه کدام است؟ و این برنامه در چه سطوحی تاثیرگذار است؟
    کلیدواژگان: برنامه درسی، برنامه درسی پنهان، مولفه های برنامه درسی پنهان
|
  • Fatemeh Hosseinzadeh Khenji, Abdolmohammad Taheri Pages 1-11
    Aim and
    Background
    Organizational culture is the most basic fields for changes and evolution, and schools bear a great cultural mission as a cultural institution. The main purpose of this research was to present the role of school culture on improvement motivation and self-esteem of high school 2 grade femmale students.
    Materials And Methods
    In this descriptive-survey study, Population includes all of the female students at n2nd grade high schools of Shiraz area1 in 2014-2015 education year’s. (8000) that 350 persons selected as a sample using clustering random sampling method. Research tools include questionnaire of Safaei School culture (2009), questionnaire of Hubert Hermes improvement motivation (1970), and questionnaire of cooper-smith self-esteem (1967).
    Findings: The findings showed a significant correlation coefficient between behavior and attitude of the students with their self-steem at p value
    Conclusions
    Results showed that: 1. School culture is affected on female students at 2nd grade high schools of Shiraz, Iran. 2. Students’ attitude toward education, group learning, parents attitude toward education, educational facilitities and physical environment dimension shows significant prediction power for students development motivation but students and teachers attitudes and has less prediction power. 3.Student’s attitudes toward education, group learning, parent attitudes toward education and student’s attitudes and behavior showed significant prediction power of student’s self-esteem but educational facilities and physical environment and teachers attitudes toward education showed less meaningful prediction power.
    Keywords: School culture, School culture aspects, Improvement motivation, Self-esteem
  • Mina Mostahfezian, Somayeh Rahbari, Hajar Safari Pages 12-19
    Aim and
    Background
    The man can improve their quality of life and serve to others using science and technology. The aim of this study was to investigate the relationship between quality of life and self- efficacy in Isfahan veteran’s athletes and non-athletes.
    Materials And Methods
    In this descriptive- regression study, the population was consisted of all Isfahan veteran’s athletes and non-athletes (7,000) and the sample size was gained 362 persons using Cochran. Data were collected using Scherer and Maddox questionnaire about quality of life and self-efficacy. In this research, data analyzed at 95 percent confidence level in two levels: descriptive and perceptive. Frequency, percentage, average and standard deviation are used in descriptive level. Regression model, Pearson correlation index, ANOVA, Chi-squared test are used in perceptive level. SPSS was used as software.
    Findings: The results showed that the correlation is significant (p value ≤ 0.01) between physical health, mental health, and social interactions and self-efficacy of veteran athletes and non-athletes.
    Conclusion
    According to results, it is suggested: Education and culture, improving environmental and economic conditions including reduced working hours, create and develop open spaces such as roads and health stations in parks and sporting venues built according to the conditions and the physical properties of veterans.
    Keywords: Quality of life, Self-efficacy, Veteran's athletes, non-athletes, Isfahan province
  • Maryam Hasanzadeh Baferani, Nafiseh Rafiei Pages 20-27
    Aim and
    Background
    Department of Education is very important in terms of social, cultural, economic, moral and human evolution and growth. This study aimed to determine Factors affecting efficiency improvement of managers and assistants in secondary schools.
    Materials And Methods
    In this descriptive-survey study, The Population was consisting of all high school managers and assistants of Nain in the academic year 1395-1394 that 30 samples were selected using cluster sampling method. The reliability coefficient of the questioner was calculated as 95% using Cronbach’s alpha. Data analyzed in two levels: descriptive and Non-Parametric Chi-squared test. SPSS was used as software.
    Findings: The findings showed that personality characteristics of managers and assistants, the ability of supervision on teachers working, attention to the relevant rules and regulations, the ability to effective communicate with teachers, students and their parents, having a college education in the field of management, effective use of time, place, human and economic resources; are effective on improve the efficiency of school management. Also, personality characteristics of managers and assistants(P≥21.03), the ability of supervision on teachers working (P≥ 28.87), attention to the relevant rules and regulations(P≥21.03); are more effective than others.
    Conclusions
    Because of communities increasing need as well as the importance of training centers, is necessary to identify and increasing attention to the factors affecting on Efficiency Improvement school principals.
    Keywords: Management, Efficiency, Personality, supervision, Human relationship, High Schools
  • Mohsen Shafizadeh, Abdolmohammad Taheri Pages 28-37
    Aim and
    Background
    Trust leads to information sharing by employees, organizational commitment, job satisfaction, and so on. The main purpose of this research was to determine the relationship between organizational learning and social trust in the Campus Petrochemical Co staff.
    Materials And Methods
    In this descriptive-survey study, The Population was consisting of male employees in the Assaluyeh Pardis Petrochemical Complex (200), that 128 persons selected as a sample using clustering random sampling method. The data were collected using “Nyfh” organizational learning questionnaire, “Saffarinia” & Sharif” social trust questionnaire with good reliability. The data were analyzed using Pearson correlation coefficients and the software was SPSS.
    Findings: Results showed among the components of organizational learning; There is no significant relationship beetwen shared vision, participative leadership, competency development, strategy and social trust; and there is significant relationship between organizational culture, knowledge sharing, systemical thinking, organizational structure and social trust.
    Conclusions
    Managers will be able to improve organizational performance such as to grow and develop staff, by creating appropriate cultural context to establish a learned organization, to product and transfer of knowledge and through system analysis with the creation of organizational trust.
    Keywords: Organizational learning, Social confidence, The Campus Petrochemical Co
  • Nafiseh Rafiei, Mahboubeh Heydari Pages 38-45
    Aim and
    Background
    Creativity and innovation, prerequisite and precursor to the development of an organization and the community and educational organizations responsible is obvious and the role of managers is undeniable. Creative managers are able to find for various solutions problems, they are lively, curious and flexible and Play an important role in the dynamics, development and renewal of their organizations. This study aimed to identify dimensions of creativity and impact the internal and external control sources on student creativity.
    Materials And Methods
    In this descriptive-survey study, the Population was consisted all of the students in the Isfahan Farhangian University that 19-23 years old students were selected using cluster sampling method. (195 persons) The reliability coefficient of the tools gained for control source standard questioner as 90% and for creativity test standard questioner as 76% using Kronbach's alpha. Research design was field survey and by considering the aim of study and subject matter was used descriptive correlation using a questionnaire. SPSS was used as software.
    Findings: The results showed a significant positive relationship between the internal control source and Fluid dimension of creativity and so between the external control source and dimension of creative flexibility. Also, there is a significant positive relationship between the internal control source and fluid dimension of creativity in the female low semester students and humanities disciplines. Also, there is a significant positive relationship between the external control source and dimension of creative flexibility in the male high semester students and humanities disciplines.
    Conclusions
    Due to the lack of students internal control source, especially in high semester of university, is too important attention to this source as one of the factors in the development and growth of creativity in universities.
    Keywords: Internal control, External control, Dimension of creativity, Farhangian University
  • Nafiseh Rafiei, Fatemeh Ghorbani Pages 46-56
    Aim and
    Background
    The main purpose of this research was to evaluate the amount and type of non-academic studies and effective factors on Najaf Abad high school students.
    Materials And Methods
    In this descriptive-survey study, the population was consisting of female students in the four Najaf Abad high school (568 persons), that 113 persons were selected as a sample using clustering random sampling method. The tool was questionnaire contains 20 questions that reliability coefficient was estimated using Cronbach's alpha of 0.84 percent. Non-academic studies factors were measured using a Likert scale. The data were analyzed using SPSS software in the two levels. Frequency, mean and percentage were used in the descriptive level and The T-test and Pearson correlation coefficient were used in the inferential statistics level.
    Findings: Results showed the significant difference between non-academic studies of students in the fields of mathematical, humanities, experimental sciences (sig: 0.87). Average hours of pupils non-academic studies on the day is less than one hour and (1-2 hours) in the week. There is no significant difference between non-academic studies source and the fields; and magazines are the largest student's studies source. There is no significant difference between the type of students’ studies orientation to non-academic books and their fields; and there is significant difference between the type of students’ studies orientation to magazines and their fields (sig: 0.002). Also there is significant difference between non-academic studies and parents treat (sig: 0.01) and students’ high assignments and lessons (sig: 0.00).
    Conclusions
    Parents and school administrators should be pay attention that parents with a direct correlation and the homework volume with an indirect correlation are affected factors on non-academic studies; and teacher’s behavior has a little effect on non-academic studies.
    Keywords: Non-Academic studies, Studies source, Students, High school
  • Hanieh Shami Zanjani, Seyed Hasan Mousavi Pages 57-65
    Aim and
    Background
    In today's changing world, communities and organizations are successful that can establish a meaningful relationship between scarce resources, management capability and human resources entrepreneurship. In other words, the community and organizations development, need to the appropriate substrates for human resources equipped with knowledge and skills of entrepreneurship that they can manage and conduct other community resources and organizations towards achieving development using this valuable capability Education is a one of the suitable substrates. There are different views on the definition of entrepreneurship and it’s need to interdisciplinary perspectives for fully understand the concept of "entrepreneur" Definition of entrepreneurship goes back to its nature and researchers in different fields of psychology, sociology, economics, industry and even the history. Many governments in developed and developing countries encourage and guide people with entrepreneurial characteristics to entrepreneurship training and entrepreneurial activities. In general, there are three main reasons that countries pay attention to entrepreneurship and education: wealth production, technology development, productive employment many studies show that creating an entrepreneurial spirit, is the most important factor for the actual entrepreneurship and it is provided to education. Given the importance of entrepreneurship education, the questions naturally arise: What is entrepreneurship? What is entrepreneurship education? What is experts’ opinion about it? So this paper explores the concept of entrepreneurship, its characteristics, types, goals and education.
    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurship education, Entrepreneurs
  • Minoo Seyed Taherodini Pages 66-76
    Aim and
    Background
    Brief review of the literature and studies in the educational curriculum shows that curriculum is classified in three categories: explicit curriculum, training curriculum and hidden curriculum. These three categories, shaped the scope of the new curriculum as a specialist area in the world. Hidden curriculum refers to the set of learning that was gained in the context of educational culture (universities and higher education institutions and schools) without awareness of faculty members and students. Affected factors to form hidden curriculum include: school social, physical and organizational structure, the interaction between teachers and students. In this article we have tried to provide a framework for better understanding of the hidden curriculum considering the following questions: What is the nature of the hidden curriculum? What is the function of this program? Who actors in the field of education do not see it? What factors contribute to the development of this program? What are the consequences of this program? and what is the impact of this program.
    Keywords: Curriculum, Hidden curriculum, Hidden curriculum factors