فهرست مطالب

مجله پژوهشهای راهبردی در علوم کشاورزی و منابع طبیعی
سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی زارع چاهوکی *، انور سنایی صفحات 123-134

    منابع طبیعی دارای نقش‌‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و ‌‌محیط‌زیستی است که به شرط برنامه‌‌ریزی معقول و منطقی همراه با مدیریت مناسب در بهره‌‌برداری از این منابع می‌‌توان در امر توسعه پایدار محیطی موثر استفاده کرد. در این مطالعه، روش پرداخت برای بخشش‌ها و خدمت‌‌های بوم‌نظام به منزله یک ابزار اقتصادی بررسی و تحلیل شد. پرداخت برای خدمت‌‌های           زیست‌‌محیطی یک روش نوآورانه برای حفاظت است که به طور فزاینده‌‌ای در اغلب کشورها در حال توسعه است. اصل اساسی پرداخت برای بخشش‌های طبیعی این است که استفاده‌‌کنندگان از منبع‌ها و جامعه‌هایی که در موقعیت ارایه خدمت‌‌های بوم‌‌نظام هستند باید هزینه‌‌های تدارک این خدمت‌ها را دریافت کنند و کسانی که از این منبع‌ها و خدمت‌‌ها بهره‌‌مند می‌‌شوند باید برای آن‌ها بهایی را بپردازند. بخشش‌های طبیعی در دنیا تعریف یکسانی ندارد، اما درمجموع می‌توان آن‌ها را این‌گونه تعریف کرد: "منافع طبیعت برای خانوارها، جامعه‌ها و نظام‌های اقتصادی" یا ساده‌تر می‌توان گفت: "چیزهای خوبی که طبیعت به ما عرضه می‌کند." پرداخت برای خدمت‌‌های زیست‌‌محیطی همانند یک روش پایدار جایگزین برای کاهش تخریب محیط زیست ترویج و ارتقا یافته است. مشارکت بهره‌‌برداران و جامعه‌های محلی و همچنین افزایش درآمد آن‌ها از سودمندی‌های این روش است.

    کلیدواژگان: ارزش، بوم نظام، پرداخت برای خدمت های بوم نظام، کارکرد
  • سید ابوالقاسم محمدی *، میرعبدالله محمدی اقدم صفحات 135-152

    برای تولید نژادگان‌‌‌‌های4 گندم پرمحصول و متحمل به تنش‌‌های محیطی، ژن‌‌های کنترل‌‌کننده5 صفت‌‌های مختلف مکان‌‌یابی شدند و تنوع نوکلیوتیدی ژن‌‌های مقاومت به زنگ‌‌های قهوه‌‌ای (Lr) و زرد (Yr) و آنالوگ‌‌های ژن‌‌های مقاومت به بیماری در رقم‌‌های مقاوم و حساس گندم نان و ژن‌‌های بهاره‌‌سازی در توده‌‌های بومی گندم ایران برای طراحی نشانگرهای چندشکلی تک‌نوکلیوتیدی6 ارزیابی گردیدند. ساختار جمعیت توده‌‌های بومی گندم با استفاده از نشانگرهای اس. اس.آر7، نشانگرهای     ژن‌‌های بهاره‌‌سازی، مقاومت به زنگ قهوه‌‌ای (Lr) و زیر‌واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی پایین بررسی شد. براساس مجموعه ژنی و نشانگری شناسایی شده و ارزش بهنژادی ژنگانی (ژنومی)،‌‌ رگه‌های خویش‌آمیخته8 نوترکیب ایزوژن برای ژن‌های کنترل‌کننده و نژادگان‌‌‌ها و رقم‌‌‌‌هایی با ژن‌‌ها و ژن‌های کنترل‌کننده چندگانه انتخاب و برای ایجاد جمعیت‌‌های چند‌والدی تلاقی داده شدند. گزینش نژادگان‌‌‌های مطلوب براساس عملکرد دانه و اجزا آن، مقاومت به زنگ زرد، شکل و اندازه برگ پرچم از نسل‌‌ سوم شروع شد. نژادگان‌‌‌های انتخابی در نسل‌‌های مختلف در شرایط آبیاری معمولی و بدون آبیاری کشت و ارزیابی شدند. در شرایط بدون آبیاری، نژادگان‌‌‌های انتخابی نسل پنجم دارای طول سنبله با دامنه 10 تا 19 و میانگین 87/13 سانتیمتر و تعداد دانه در سنبله با دامنه 38 تا 180 و میانگین 20/94 دانه بودند. در آبیاری عادی، طول سنبله و تعداد دانه در سنبله نژادگان‌‌‌های انتخابی به ترتیب از 13 تا 24 با میانگین 33/16 سانتیمتر و 90 تا 260 با میانگین 14/128 دانه متغیر بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از روش‌‌های ژنگان‌شناسی (ژنومیک)9 در برنامه‌‌های بهنژادی می‌‌تواند کارآیی تولید رقم‌‌های پرمحصول و متحمل به  تنش‌‌های محیطی را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: ارزش بهنژادی ژنگانی، گزینش، نشانگر، گندم
  • مصطفی مبلی *، لیلا اصلانی صفحات 153-168

    پیاز4 یکی از سبزی‌‌های اصلی و پر‌مصرف در جهان است که هر ساله نژادگان‌های (ژنوتیپ‌های) متعدد بومی و خارجی آن در کشور کشت می‌شود. با توجه به تفاوت‌های فراوان ریخت‌شناختی و فیزیولوژیکی این نژادگان‌ها و برهمکنش آن‌ها با عامل‌های  محیطی، مطالعه آن‌ها پراهمیت است و می‌تواند راهگشای مشکل‌های  موجود در کشت پیاز و نگهداری آن در کشور ‌باشد. نتایج پژوهش‌های انجام شده در ایران نشان داده است که نژادگان‌‌های بومی و خارجی پیاز، تنوع ژنتیکی بالایی از نظر ویژگی‌های رویشی، زایشی، کیفیت سوخ5 و محصول دارند. همچنین همبستگی بالایی بین برخی از این ویژگی‌ها گزارش شده  که در آسانی گزینش نژادگان‌ها در فرایند‌های ‌بهنژادی حایز اهمیت است. نتایج حاصل از پژوهش‌های بهنژادی نشان داده که میانگین عملکرد چند‌تلاقی6 بیشتر نژادگان‌ها نسبت به نژادگان خودبارور شده، بیشتر بوده است. بیشترین میانگین درصد زود بالغی7 در روش کشت مستقیم بذر و کمترین میانگین این صفت در روش کشت نشایی به دست آمده است. در بین روش‌های متفاوت آبیاری، آبیاری قطره‌ای نسبت به کرتی و جویچه‌ای روش مناسبتری از نظر روییدن از زمین و عملکرد است. اثر استفاده از کودهای آلی بر عملکرد پیاز به نوع منبع آلی بستگی دارد، زیرا ترکیب شیمیایی منابع آلی متفاوت و تاثیر مواد آلی مختلف، به دلیل نقشی که در تغییر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاک دارند، متفاوت است. افزایش استفاده از کودهای شیمیایی نیز تا پیش از آستانه سمیت کود، به منظور افزایش عملکرد توصیه شده است. انبارداری پیاز یکی از راه‌های کنترل قیمت پیاز در بازار است و طول آن وابسته به تعداد لایه‌های پوست خشک خارجی و چسبندگی آن به گوشت، قطر گردن و درصد ماده خشک پیاز است.

    کلیدواژگان: بهنژادی، سوخ، عملکرد، ماده خشک، نژادگان
  • مجتبی زاغری * صفحات 169-180

    در سال 1333 با واردات نژادهای گوشتی مرغ، پرورش صنعتی طیور در ایران آغاز شد. اکنون سرانه مصرف گوشت و تخم مرغ به ترتیب حدود 25 و 10 کیلوگرم است. در مجموع، گوشت و تخم مرغ بیش از 60% پروتئین حیوانی مورد نیاز هر فرد ایرانی را تامین می‌‌کنند. از نهاده‌‌های این صنعت به دلیل شیوه‌‌های نادرست پرورش و تغذیه با بازده حدود 70% استفاده می‌‌شود. طول دوره پرورش مرغ گوشتی در ایران طولانی است و موجب افزایش هزینه تغذیه، انرژی و نگهداری می‌‌شود. فقر دانش فنی و شرایط اقلیمی کشور مانند ارتفاع از سطح دریا و نبود آمایش سرزمین نقش مهمی در کاهش بازده پرورش طیور دارند. بررسی تنوع موضوع پژوهش‌ها، نشانگر ناهمخوانی آن با نیازهای کشور است. این در صورتی است که بازده عملکرد مزرعه‌های کشور معادل 8/73% پتانسیل ژنتیکی سویه‌‌های4 تجاری است. با توجه به رتبه هشتم ایران در تولید گوشت مرغ، اگر بتوان با بررسی مشکل‌ها و ارایه راهکار، بازده خوراک و عملکرد را افزایش داد، بخشی از زیان ناشی از پایین بودن بازده صنعت جبران خواهد شد. بنابر‌‌این نیاز به اهتمام بیشتر به پژوهش و سوق دادن پژوهش‌ها درراستای نیازهای کشوراست .

    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، بازده عملکرد، سمت و سوی پژوهش ها، میزان تلفات، هزینه تولید
  • حسین آخانی *، الکساندر رودف صفحات 181-194

    امروزه، بحث‌های فراوانی در محافل علمی و محیط زیستی دنیا درباره بودن یا نبودن محصول‌های تراریخت در سبد غذایی انسان وجود دارد. هر کسی استدلال خود را دارد و عبارت‌هایی چون بی‌دانشی، بی‌مسیولیتی، احساساتی و شعاری بودن، سود‌جویی، مافیا و حتی به تازگی تروریستی هم وارد این ادبیات شده است. نگارندگان این مقاله در جایگاه زیست‌شناس، حامی دستاوردهای بشری در حوزه علم هستند و به منزله متخصص تنوع زیستی و فعال محیط زیست به شدت از تخریب طبیعت و روند برگشت‌ناپذیر آن نگران هستند. از طرفی زندگی بسیاری از موجودهای کره زمین که تنها سیاره سبز است به دلیل افزایش گرمای جهانی و گسترش بیابان‌ها و به هم خوردن تعادل‌های بوم‌نظام‌های طبیعی در خطر نابودی است. پرسشی که باید به آن پاسخ داده شود این است که اولویت امروز ایران چیست؟ با نگاهی به وضعیت محیط زیست در ایران ملاحظه می‌کنید که با مصرف بی‌رویه ذخیره‌های آبی و خشکاندن بیشتر تالاب‌ها و رودخانه‌ها، تخریب مراتع و فرسایش خاک و نابودی جنگل‌ها رکوردهای جهانی در چند دهه اخیر شکسته شده است. کشوری که همیشه به دلیل تنوع آب و هوایی بر پایه خرده اقلیم‌ها توانسته داشته‌های تنوع زیستی بومی و زراعی خود را به صورت "باقیمانده"، "پناهنده" یا "جداشده" حفظ کند با یکسان‌‌سازی در الگوهای توسعه‌ای، زندگی و کشاورزی به سمت بی‌‌هویتی زیستی – تاریخی کشانده شده است. این در حالی است که با ارزش‌ترین ذخیره‌های ژنتیکی این کشور به سرعت در حال انقراض است. بنابراین باید بر پایه دانش، اخلاق و قانون به این روند مخرب پایان داد.

    کلیدواژگان: انقراض، ایمنی زیستی، تهدید فلور ایران، ذخیره های ژنتیکی، شوره زارها
  • مطهره محسن پور، سمیرا کهک، بهزاد قره یاضی * صفحات 195-208

    امنیت غذایی یکی از مهمترین چالش‌های بشر برای مقابله با تهدیدهای تغییر اقلیم و رشد جمعیت است. سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های کشاورزی به‌ویژه تنوع ژنتیکی، پروژه‌های توالی‌یابی کامل ژنگان4، شناسایی ژن‌های مهم زراعی و دیگر نوآوری‌های علمی در زمینه زیست‌فناوری گیاهی می‌تواند  ابزاری قدرتمند برای مقابله با این چالش در نظر گرفته شود. در طول تاریخ، کشاورزان با گزینش بهترین محصول خود برای کشت سال آتی، ناخودآگاه به بهبود ژنتیک محصول کمک کرده‌اند. بهنژادگران سنتی نیز با استفاده از دانش ژنتیک به موفقیت‌هایی در بهبود کمی و کیفی محصول‌های زراعی دست‌یافته‌اند ولی "روش‌های سنتی بهنژادی گیاهان‌" با محدودیت‌هایی مواجه است. مهندسی ‌ژنتیک ابزاری مکمل، اما قدرتمند است که می‌تواند جهت رفع این محدودیت‌ها به بهنژادگران کمک کند و سریع‌ترین فناوری مورد پذیرش در تاریخ کشاورزی به‌شمار می‌آید. پیشرفت‌های اخیر در مهندسی ‌ژنتیک مانند ظهور و کاربر کریسپر-کس‌59 و تلن6 برای ویرایش ژنگان و ژن درایو7، انقلاب جدیدی در تحول‌های موجود ایجاد کرده است. این فناوری‌ها می‌توانند برای اصلاح موجودها بدون باقی‌گذاشتن ژن انتقالی (تراژن8) در محصول پایانی مورد استفاده قرار گیرند. از این‌رو، روش‌های نظارتی کمتری در کشورهای مختلف در مورد محصول آن‌ها اعمال می‌شود. از سوی دیگر "زیست‌شناسی مصنوعی9" فرصتی است برای طراحی مسیرهای متابولیکی برای تولید محصول‌هایی که هرگز پیش از این وجود نداشته یا تولید نشده است. افزایش تقاضا و بازار برای این محصول‌ها موفقیت این فناوری‌های روبه رشد را در تولید مواد غذایی و صنعتی در سال‌های آینده تضمین می‌کند. در این مقاله، به بررسی این فناوری‌ها، برنامه‌های کاربردی آن‌ها برای دستیابی به امنیت غذایی، رعایت ایمنی‌زیستی، چشم‌انداز‌های آینده و چالش‌های پیش‌رو خواهیم پرداخت.

    کلیدواژگان: تغییرهای اقلیمی و رشد جمعیت، زیست شناسی مصنوعی، زیست فناوری، محصول های تراریخت، ویرایش ژنگانی
  • مرتضی خوشخوی *، مصطفی مبلی، مجید عزیزی، کورش وحدتی، وازگین گریگوریان، عنایت الله تفضلی صفحات 209-222

    در پژوهش حاضر، تنگناها و مشکل‌های گلخانه‌ها و تولیدهای گلخانه‌ای در شش استان ایران ارزیابی شدند. این مطالعه از نوع کاربردی بود و برای گردآوری اطلاعات و داده‌‌ها از پرسشنامه بهره‌‌گیری شد. در این پرسشنامه موقعیت محلی گلخانه، مشخصات فنی گلخانه، آب، خاک، کود شیمیایی‌‌، سیستم کشت بدون خاک، نوع کشت‌‌، آفت‌ها‌‌ و بیماری‌‌ها، بازاررسانی و هزینه‌‌ها مشخص شدند. برای واکاوی داده‌‌های حاصل از پژوهش توصیفی، از واکاوی یک متغیره یعنی جدول توزیع فراوانی بهره‌‌گیری شد. گستره جغرافیایی پژوهش شامل گلخانه‌‌داران شش استان تهران‌‌، اصفهان‌‌، کرمان‌‌، مرکزی‌‌، البرز و فارس بود که بر اساس آمارنامه‌‌های وزارت جهاد کشاورزی، بیشترین سطح کشت گلخانه‌‌ای را داشتند. نتایج این پژوهش نشان داد که بیشترین فراوانی سن مالکان و مدیران گلخانه متعلق به رده سنی 31 تا 40 سال بود. مالکان 5/64% و مدیران 7/62% مدرک تحصیلی غیر مرتبط با تولیدهای گلخانه‌‌ای داشتند. از نظر نوع کشت 6/53‌% از کشت گلخانه‌‌ها خاکی، 3/37‌% آبکشت و 1/9‌% آن‌ها هر دو نوع کشت را داشتند. بیشترین فراوانی پوشش گلخانه از نوع پلی‌‌اتیلن با فراوانی 7/42% بود. کنترل دما تنها در 2/38% از گلخانه‌‌ها به صورت اتوماتیک انجام شد. منبع تامین آب 5/74‌% گلخانه‌‌ها چاه و سیستم آبیاری 1/79‌% گلخانه‌‌ها قطره‌‌ای بود. از نظر نوع محصول3/37% خیار، 6/25% گل بریدنی، 2/18% توت فرنگی، 1/9% گوجه‌‌فرنگی و در بقیه، سایر سبزی‌‌ها و گیاهان زینتی کشت می‌‌شدند. ویژگی‌‌های دیگری نیز بررسی شدند و در پایان پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت موجود گلخانه‌‌ها، ارایه شده است.

    کلیدواژگان: انواع گلخانه ها، تولیدهای گلخانه ای، سیستم های کشت، مدیریت گلخانه ها، منبع تامین آب گلخانه ها
  • مرتضی خوشخوی *، مصطفی مبلی، مجید عزیزی، کورش وحدتی، وازگین گریگوریان، عنایت الله تفضلی صفحات 223-236

    در یک طرح پژوهشی، تنگناها و مشکل‌های گلخانه‌ها و فراورده‌های گلخانه‌ای درایران ارزیابی شدند.  این بررسی از نوع کاربردی بوده و برای گردآوری داده‌‌ها  از پرسشنامه بهره‌گیری شد. تصمیم‌‌گیری گلخانه‌داران در مورد استفاده از کود شیمیایی و مبارزه با آفت‌ها در استان‌های تهران، اصفهان، کرمان، مرکزی، البرز و استان فارس که بیشترین سطح زیر کشت گلخانه‌ای را در کشور داشتند، بررسی شدند. واکاوی استنباطی به صورت واکاوی چند متغیره بود. مقیاس سنجش شاخص‌‌ها به صورت متغیر مستقل یا متغیر وابسته، ترتیبی بوده و از طیف لیکرت4 پنج مرتبه‌‌ای برای واکاوی استفاده شد. همچنین در واکاوی رگرسیون، سطح تصمیم‌‌گیری در نقش متغیر وابسته انتخاب شد و هر یک از متغیرهایی که بر سطح تصمیم‌‌گیری گلخانه‌‌داران اثر داشتند، به منزله متغیر مستقل انتخاب شدند. در این مقاله، نتایج در دو قسمت تصمیم‌‌گیری گلخانه‌‌داران در مدیریت مبارزه با آفت‌‌ها و مدیریت استفاده از کود شیمیایی آمده است. نتایج نشان داد که گلخانه‌‌داران شهرستان‌‌های مختلف درتصمیم‌‌گیری برای استفاده از کود شیمیایی متفاوت عمل نمی‌‌کنند ولی تصمیم‌‌گیری متفاوتی درمبارزه با آفت‌ها دارند. بین تعداد دوره‌‌های آموزشی، فاصله تا بازار فروش‌‌، مساحت گلخانه، نوع محصول و نوع پوشش گلخانه با تصمیم‌‌گیری گلخانه‌‌داران در استفاده ازکود شیمیایی رابطه معنی‌داری وجود داشت. همچنین بین سطح تحصیل، سابقه کار  گلخانه‌‌داران، فاصله تا بازارفروش و نوع پوشش گلخانه با سطح تصمیم‌‌گیری گلخانه‌‌داران در مبارزه با آفت‌‌ها رابطه معنی‌‌داری مشاهده شد. در پایان، نتایج حاصل بحث شده  و پیشنهاد‌هایی برای بهبود تصمیم‌‌گیری گلخانه‌‌داران ارایه شده است.

    کلیدواژگان: آفت، تصمیم گیری گلخانه داران، کود شیمیایی، واکاوی رگرسیون در گلخانه ها
|
  • M.A. Zare Chahouki *, A. Sanaei Pages 123-134

    Natural resources provide some roles in the economic, social and environmental conditions. A reasonable planning coupled with management in the exploitation of these resources can be effective in the development of environmental sustainability. In this study, payment for ecosystem services (PES) as an economic tool for natural resources conservation were studied. Payments for ecosystem service are an innovative approach to conservation that has been applied increasingly often in both developed and developing countries. The basic principle behind PES is that resource users and communities that are in a position to provide environmental services should be compensated for the costs of their provision, and that those who benefit from these services should pay for them. PES, in the world, do not have unique description, but in general can be defined as "the benefits of nature to families, communities and economic systems" or simply "the good things that nature provides to us". Payments for environmental services are promoted as a sustainable alternative to reduce environmental degradation. The cooperation of stakeholders and local communities as well as increase in their income are advantages of this method.

    Keywords: Ecosystem, PES, Service, Value
  • S.A. Mohammadi *, M.A. Mohammadi Aghadam Pages 135-152

    To develop high yielding and environmental stresses tolerant wheat genotypes, quantitative trait loci (QTL) were mapped for various traits and nucleotide diversity of yellow (Yr) and leaf (Lr) rusts genes and resistance gene analogues in resistance and susceptible wheat cultivars and vernalization genes in Iranian wheat landraces were evaluated for development of SNP markers. Population structure of wheat landraces were assessed using microsatellites, vernalization, leaf rust resistance and low molecular glutamine subunits genes. Based on the identified genes and markers toolkit and genomic breeding values, QTL isogenic recombinant inbred lines and genotypes and varieties with multiple genes and QTLs were selected and crossed for development of multi-parental population. Selection of desirable genotypes was started from F3 generation based on grain yield and its components, yellow rust resistance under natural infection, shape and size of flag leaf. The selected genotypes at different generations were evaluated under normal irrigation and rainfed conditions. Under rainfed condition, in the selected F5 genotypes, length of spike varied from 10 to 19 with an average of 13.78 cm and number of grain per spike ranged from 38 to 180 with a mean of 94.20 grain. Under normal irrigation, length of spike and number of grain per spike of the selected genotypes varied from 13 to 24 with a mean of 16.33 cm and 20 to 90 with a mean of 128.14 grain, respectively. The results of this project indicated that application of genomics methods and techniques could increase the efficiency of development of high yielding and environmental stresses tolerant cultivars.

    Keywords: Genomic breeding selection, Marker, Selection, Wheat
  • M. Mobli *, L. Aslani Pages 153-168

    Onion is one of the main vegetable crops in the world and each year different local and
    foreign genotypes of onions are grown in Iran. Because of many morphological, physiological, cultural and biological differences among these genotypes and their interaction with environmental factors, studies of various onion traits are useful for solving problems related to onion growing in Iran. The results of researches showed that landraces and cultivars have high genetic diversity in relation to vegetative characteristics, yield, and bulb quality. Also, there are high correlations between some of these characteristics that are important for easy selection in breeding programs. The results of breeding researches showed that average yield of polycrossed genotypes is higher than inbred genotypes. Average bolting was higher in seed sowing and lower in seedling transplanting. From various irrigation methods, drip irrigation was better than furrow and basin irrigation in crop production. Use of organic manure increased yield, but the extent of yield increase depended on the chemical composition of the manures and their effects on the physical and chemical properties of the soil. Storage of onion is a way of controlling onion prices. Storage period is related to the number of tunics, the amount of tunic's adherence to scales, the diameter of onion neck and percentage of dry matter.

    Keywords: Breeding, Bulb, Dry matter, Genotype, Yield
  • M. Zaghari * Pages 169-180

    In 1954, with the importation of broiler pure breeds, industrial poultry farming began in Iran. The per capita chicken meat and egg consumption is now about 25 and 10 kg, respectively. Chicken meat and eggs provide more than 60% of the animal protein consumed by each Iranian individual. Due to wrongful production management and nutrition practices, the raw materials in poultry industry are used with low efficiency (70%). The production period of broiler chickens is too long in Iran and therefore it increases the cost of feed, energy and maintenance. The poor technical knowledge and incompatibility of climatic conditions of the country, such as altitude and lack of land planning, play an important role in reducing the efficiency of poultry farming. Investigating the diversity of the research projects, suggests its incompatibility with the needs of the country, whereas, the performance of poultry farms is equivalent to 73.8% of the genetic potential of commercial strains. With regard to the Iran ranking position in the world (eighth) in broiler chicken production, it may be possible to compensate for the losses caused by the low efficiency of the industry by addressing the problems and providing solutions. Therefore, it seems that in addition to more research efforts, the research direction should be changed toward the requirements of the industry.

    Keywords: Land use planning, Mortality rate, Performance, Production cost, Research direction
  • H. Akhani *, A. Rudov Pages 181-194

    There are hard discussions in Iran and all over the world on accepting or rejecting the use
    of “Genetically Modified Organisms (GMO)” in people’s food needs. The pro and con discussions include a wide variety of claims from ignorance, irresponsibility, emotionality, slogans, profitability, mafia and even terroristic objections. The authors of this paper as biologists support human scientific achievements and as biodiversity experts and environmentalists are very concerned about destruction of our environment and its irreversible consequences. Furthermore, the threatening of our green planet by global warming, desertification and instability of natural ecosystems are in the centre of our attention. The crucial question is: What Iran’s priority should be today? The present shortage of water as a result of mismanagement and overuse, drying up large number of wetlands and rivers, destroying of natural vegetation and in particular forests, and increasing soil erosion are among many alarming environmental problems in Iran. A main feature of Iran’s nature is the presence of microclimates and diverse habitats which support living of many “relicts”, “refugee” and “highly isolated” species. The developmental activities often lead to reduction of differences not only in human life styles but also in our activities such as agricultural practices which often lead to the loss of many genetic resources. We need urgent measures to end this kind of approach using scientific understanding, ethics and proper legislature.

    Keywords: Biosafety, Extinction, Genetic resources, Saline ecosystems, Threatening flora of Iran
  • M. Mohsenpour, S. Kahak, B. Ghareyazie * Pages 195-208

    Food security is one of the most important challenges with respect to the climate change
    and population growth. Investment in agricultural research in particular in the field of plant biotechnology can be considered as a powerful tool to comfront, these challenges. Historically, farmers used to harvest their best crop and save it as “seed” for planting in the next season. Plant breeders used the genetic knowledge to improve plants using different techniques. However, in spite of admirable achievements in producing more quality food in less land, traditional plant breeding techniques suffer from different limitations. Genetic engineering that can overcome the mentioned problems is considered as a complementary but more powerful tool to assist plant breeders to comfront their challenges and it is considered the fastest adopted technology in the history of agriculture. Recent advances in genetic engineering such as the advent and application of CRISPR-Cas9 and TALEN for genome editing and gene drive have revolutionized already existing revolutionary technology. These techniques can be used for the improvement of organisms without leaving any transgene inside the final product and hence are required less stringent regulatory procedures in different countries. “Synthetic Biology” provides the opportunity to design from scratch metabolic pathways to produce entirely new products never existed or produce already existing products in closed rooms with new methodologies. Increasing demand and market for these new products guarantee the successful mainstream of this new technology into food and industrially used material for years to come. In this article, these technologies, their applications for attainment of food security, safety considerations and future prospects and challenges, they may be facing, are reviewed.

    Keywords: Biotechnology, Climate change, population growth, Genetically modified crops, Genome editing, Synthetic biology
  • M. Khosh-Khui *, M. Mobli, M. Azizi, K. Vahdati, V. Grigorian, E. Tafazoli Pages 209-222

    In this research, the status of greenhouses and their productions in Iran were investigated. This was an applied research and questionnaire was used for to obtain the data. Data were collected for locations, technological conditions, water, soil, soilless culture, type of planting, pests and diseases, marketing, production costs and others. Monovariate statistic was used for descriptive analysis. Data were obtained from selected greenhouses of six provinces of Tehran, Isfahan, Kerman, Markazi, Alborz and Fars, which had the largest areas under greenhouse cultivation. Results showed that the highest frequencies of the ages of greenhouse owners and managers were between 31 to 40 years. Educational fields of 64.5% of greenhouse owners and 62.7% of managers were unrelated to greenhouse operation. Type of culture media in greenhouses were 53.6% soil, 37.3% hydroponics and 9.1% had both types of culture media. Greenhouse coverings of 42.7% of studied greenhouses were polyethylene. Only 38.2% of greenhouses automatically controlled the temperature. Water sources of 74.5% of greenhouses were supplied from the wells and drip irrigation was used in 79.1% of greenhouses. The main cultivated crops were cucumbers (37.3%), cut flowers (25.6%), strawberries (18.2%), and tomatoes (9.1%). Other vegetables and ornamental plants comprised about 10%. Other characteristics were evaluated and suggestions were proposed for improvement of greenhouse operations.

    Keywords: Greenhouse productions, Greenhouse managment, Greenhouse types, Greenhouse water supply, Planting systems
  • M. Khoshkhui *, M. Mobli, M. Azizi, K. Vahdati, V. Grigorian, E. Tafazoli Pages 223-236

    The problems of greenhouses and their production in Iran were evaluated using data based on questionnaire. This part of investigation was related to decision making of greenhouse owners in provinces of Tehran, Isfahan, Kerman, Markazi, Alborz and Fars. Multivariate analysis was used for inferential analysis. Indices were evaluated by sequentially independent variables and 5-step Likert spectrum was used. Also, in regression analyses decision making level was selected as independent variables and each variable which affected the decision making of greenhouse owners was used as independent variable. The results of decision making of greenhouse owners on management of pest control and use of chemical fertilizers were investigated. Results showed that the decisions of greenhouse owners of different cities were not different for using chemical fertilizers, but they made different decisions for pest control. Between number of training courses, distance to market, greenhouse area, type of crop and type of greenhouse cover with decision made by greenhouse owners for using chemical fertilizers were significantly different. Also, significant difference was found between level of education, experience of greenhouse owners, distance to market and type of greenhouse cover, with decision of greenhouse owners for pest control. Finally, the results were discussed and sugestions were made for the decision making of greenhouse owners.

    Keywords: Chemical fertilizers, Decision making in greenhouses, Regression analysis, Pests