فهرست مطالب

فصلنامه دانش حسابداری مالی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمدعلی ساری، حسین اعتمادی * صفحات 1-23
    عدم اطمینان و اطلاعات، مبانی اصلی نظریه عمومی اطلاعات را تشکیل می دهند. هسته مرکزی این نظریه، عدم اطمینان بوده و اطلاعات به عنوان کاهنده عدم اطمینان تعریف می گردد. مطابق دیدگاه اطلاعاتی، کارکرد حسابداری، ارائه اطلاعات و درنتیجه کاهش عدم اطمینان است. براین اساس، کیفیت محیط اطلاعات داخلی قوی، به واسطه کاهش عدم اطمینان نسبت به تایید مبلغ مالیات اظهارشده شرکت، به کاهش ریسک مالیاتی می انجامد. در این پژوهش، با تبیین تفاوت مالیات ابرازی و قطعی به عنوان ریسک مالیاتی براساس نظریه عمومی اطلاعات، رابطه بین کیفیت محیط اطلاعات داخلی با ریسک مالیاتی شرکت ها براساس روش رگرسیون چندمتغیره بررسی شده است. یافته های پژوهش با استفاده از اطلاعات136شرکت طی سال های1387تا1394 نشان می دهد که عدم اطمینان محیطی ریسک مالیاتی شرکت را افزایش می دهد. همچنین کیفیت سود، دقت پیش بینی سود، کیفیت و شفافیت گزارشگری مالی ریسک مالیاتی را کاهش می دهد. افزون براین، کیفیت راهبری شرکتی بر کمینه سازی ریسک مالیاتی شرکت ها موثر است. بهترین مسیر در روش درخت تصمیم فازی نیز بیانگر اهمیت عدم اطمینان محیطی، دقت پیش بینی سود، کیفیت و شفافیت گزارشگری مالی در کمینه سازی ریسک مالیاتی براساس ترکیب مهم ترین مولفه های کیفیت محیط اطلاعات داخلی می باشد. این یافته ها برای ارزیابی ریسک مالیاتی شرکت ها و شناسایی مودیان پرریسک قابل استفاده است. همچنین، به مدیران شرکت ها پیشنهاد می شود برای کاهش ریسک مالیاتی، کیفیت محیط اطلاعات داخلی را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: عدم اطمینان، نظریه اطلاعات، درخت تصمیم فازی، اجتناب مالیاتی، مدیریت
  • احمد احمدی *، فرزانه نصیرزاده، محمدرضا عباس زاده صفحات 25-48
    هدف این پژوهش دستیابی به یک مدل مناسب برای پیش بینی دقیق تر وجه نقد آتیشرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، می باشد. بدین منظور اطلاعات 250 شرکت در دوره زمانی سالهای 1383 الی 1395 در نظر گرفته شد. ابتدا با استفاده از یک پژوهش اکتشافی و نظرسنجی از خبرگان، متغیرهای اثرگذار بر پیش بینی وجه نقد مشخص شدند. این متغیرها به دو دسته، متغیرهای مبتنی بر عملیات شرکت (نرخ رشد فروش، چرخه عمر واهرم مالی) و متغیرهای مبتنی بر ساختار بازار و اقتصاد (چرخه های تجاری، تحریمهای اقتصادی و مالی و نوسان نرخ ارز) تقسیم و مرحله به مرحله به مدل بنیادی بارت، کرام و نلسون اضافه ومدلهای حاصله به روش گشتاورهای تعمیم یافته برازش داده شدند. در نهایت، از بین همه مدلها، مدل بهینه و نهایی، مدلی بود که کمترین خطای پیش بینی را ارائه داد. سپس، اثر چرخه عمر بر فرایند پیش بینی وجه نقد آتی شرکتها بررسی و مشخص شد، شرکتهای بالغ از خطای پیش بینی وجه نقد کمتری نسبت به شرکتهای درحال رشد یا در حال افول برخوردارند. نتایج نشان می دهد، منظور نمودن متغیرهای اثرگذار بر پیش بینی می تواند منجر به افزایش دقت و کاهش خطای پیش بینی وجه نقد گردد. از سوی دیگر، قرارداشتن شرکتها در دوره های متفاوت چرخه عمر می تواند بر توانایی پیش بینی وجه نقد آنها موثر باشد و لذا بهتر است در مدلهای پیش بینی، ناهمگنی شرکتها با توجه به چرخه عمر آنها درنظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: نرخ رشد فروش، چرخه عمر، پژوهش اکتشافی، نظرسنجی از خبرگان
  • یاسر رضایی پیته نویی* ، مهدی صفری گرایلی صفحات 49-68
    وجه نقد از عوامل مهم و حیاتی هر واحد اقتصادی است. عوامل متعددی بر میزان نگهداشت وجه نقد تاثیرگذار است که یکی از این عوامل، اعتماد اجتماعی است. در خصوص چگونگی تاثیر اعتماد اجتماعی بر سطح نگهداشت وجه نقد شرکت ها، دو نظریه رقیب در ادبیات مالی و حسابداری مطرح شده است. از یک سو، نظریه ذخیره احتیاطی وجه نقد بیان می کند شرکت هایی با سطح اعتماد اجتماعی بالا، کمتر از سایر شرکت ها اقدام به نگهداشت وجه نقد می نمایند. از سوی دیگر، بر اساس نظریه نمایندگی رابطه مثبت بین سطح اعتماد اجتماعی و میزان وجه نقد نگهداری شده شرکت پیش بینی می شود. بنابراین پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری به بررسی رابطه بین سطح اعتماد اجتماعی با میزان نگهداشت وجه نقد شرکت ها می پردازد. بدین منظور، برای سنجش میزان نگهداشت وجوه نقد شرکت از دو مدل اپلر و همکاران (1999) و اوزکان و اوزکان (2004) و همچنین برای اندازه گیری سطح اعتماد اجتماعی از پرسشنامه صفاری نیا و شریف (1389) استفاده گردید. پرسشنامه مذکور برای مدیران مالی 116 شرکت ارسال گردید که در نهایت، مدیران مالی 82 شرکت به پرسشنامه ها پاسخ دادند و در تحلیل های آماری لحاظ شدند. پس از اطمینان یافتن از برازش قابل قبول مدل های اندازه گیری و ساختاری پژوهش، مطابق با پیش بینی نظریه نمایندگی، نتایج نشان می دهد که اعتماد اجتماعی باعث افزایش سطح نگهداشت وجه نقد شرکت می گردد.
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، نگهداشت وجه نقد، نظریه ذخیره احتیاطی، نظریه نمایندگی
  • اعظم ولی زاده لاریجانی *، پریسا سادات بهبهانی نیا صفحات 69-102

    با توجه به اهمیت برآورد بازده سهام به عنوان معیار بااهمیت مبنای تصمیم گیری بسیاری از سرمایه گذاران، هدف از انجام این تحقیق تعیین مجموعه متغیرهایی است که بیشترین ارتباط معنی دار را با بازده سهام داشته باشند و در پیش بینی آن نقش قابل ملاحظه ای ایفا کنند. برای این منظور، براساس ادبیات و پیشینه تحقیق، متغیرهای اثرگذار بر بازده آتی سهام شرکت ها در قالب شش گروه صورت های مالی، کیفیت افشا، راهبری شرکتی، کیفیت حسابرسی، ویژگی های بازار سهام و عوامل کلان اقتصادی طبقه بندی و روابط بین این متغیرها با بازده آتی سهام مورد آزمون قرار گرفت.
    جامعه آماری این تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره 1382-1393 می باشد و برای انجام این تحقیق از روش های تحلیل همبستگی، تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر استفاده شد.
    نتایج تحقیق نشان داد که گروه بندی متغیرهای استخراج شده از پژوهش های گذشته به منظور تاکید بر جنبه های مختلف اثرگذار بر بازده سهام، به طور معنی داری به درستی صورت گرفته است و متغیرهای مورد بررسی دارای تاثیر معنی داری بر بازده سهام می باشند. به عبارت دقیق تر، متغیرهای سود خالص، جریان های نقد عملیاتی، سود تقسیمی و اقلام تعهدی (از گروه صورت های مالی) ، مالکیت خانوادگی و مالکیت عمومی غیردولتی (از گروه راهبری شرکتی) ، امتیاز قابلیت اتکا و امتیاز به موقع بودن (از گروه کیفیت افشا) ، دوره تصدی حسابرس و تخصص حسابرس (از گروه کیفیت حسابرسی) ، اندازه شرکت و نقدشوندگی (از گروه ویژگی های بازار سهام) و تغییرات قیمت دلار، سکه بهار آزادی، نفت خام، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی و نرخ سود تضمین شده سالانه اوراق مشارکت (از گروه عوامل اقتصادی) ، با بازده آتی سهام ارتباط معنی داری دارند و در پیش بینی آن به نحوی بااهمیت اثرگذارند.
    کلیدواژگان: بازده سهام، راهبری شرکتی، کیفیت حسابرسی، ویژگی های بازار سهام و عوامل کلان اقتصادی
  • محمود لاری دشت بیاض، محمدحسین ذوالفقارآرانی* ، کیمیا اکرمی صفحات 103-126
    هدف این پژوهش بررسی تئوری صف بندی برای رفتار سرمایه گذاران در مواجهه با تراکم انتشار اعلامیه های سود فصلی شرکت ها در یک روز می باشد. براین اساس از دو سنجه برای صف بندی اعلامیه های سود بهره گرفته شده است: 1) معیارهای قابل رویت بودن شرکت ها و 2) هزینه پردازش اعلامیه های سود. این نوشتار براساس روش استاندارد مطالعات رویداد پژوهی است که بر اساس اطلاعات منتشره از سوی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در بازه زمانی سال های 1389 تا 1394 با نمونه انتخابی شامل 202 شرکت و 4777 اعلامیه سود انجام پذیرفته است. آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از رگرسیون ترکیبی با برآوردگر حداقل مربعات خطا انجام پذیرفته است. نتایج حاکی از وجود محتوای اطلاعاتی اعلامیه های سود در بورس اوراق بهادار تهران و واکنش بازار به تراکم اعلامیه های سود منتشره در یک روز خاص می باشد. همچنین اعلامیه سود شرکت هایی که در یک روز اقدام به انتشار اطلاعیه های سود فصلی می نمایند و از نظر 4 شاخص، هزینه تبلیغات، اندازه شرکت، حجم معاملات و جمع اقلام تعهدی نسبت به سایر شرکت های منتشر کننده در همان روز بالاتر هستند، سبب انتقال سود غیرمنتظره ناشی از واکنش بازار از پنجره اعلام سود به بازه بعد از اعلام سود می شوند. ضمن آنکه دو شاخص اقلام تعهدی اختیاری و تعداد اقلام درآمد نیز تاثیری بر صف بندی اعلامیه های سود ندارند.
    کلیدواژگان: اعلامیه سود، بازده غیر عادی، سود غیر منتظره، صف بندی اعلامیه های سود
  • سیما خامدی* ، حسین کاظمی صفحات 127-144
    مدیریت سود به دلیل این که تصویر نادرستی از نتایج عملکرد شرکت ارائه می دهد، موجب قضاوت نادرست سهامداران در خصوص عملکرد واحدهای اقتصادی و مدیران آن ها شده و نوعی بدبینی در میان سهامدران به-وجود می آورد. بنابراین، انتظار می رود مدیریت سود، تحت تاثیر ساختار سرمایه قرار گیرد. چون در ساختار سرمایه، تامین مالی از طریق بدهی هزینه های مالی را افزایش می دهد، مدیریت برای جلوگیری از نقض قرارداد بدهی ممکن است اقدام به مدیریت سود کند. از اینرو، بررسی ارتباط بین مدیریت سود و ساختار سرمایه و نقش محیط های نهادی از اهمیت بسزایی برخوردار است. محیط های نهادی قوی، توانایی مدیران برای کسب منافع شخصی را محدود می کند. بنابراین، باعث کاهش احتمال فعالیت های مدیریت سود می شود. شرکت هایی که دارای محیط های نهادی قوی تر هستند از جانب سرمایه گذاران در مقایسه با اعتباردهندگان حمایت بیشتری می شوند. از اینرو، هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی تاثیر محیط های نهادی بر ارتباط بین مدیریت سود و ساختار سرمایه است. در راستای اجرای تحقیق، فرضیه ها بر اساس نمونه آماری متشکل از 92 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره 7 ساله از سال 1388 لغایت 1394 و با استفاده از الگوهای رگرسیونی چندگانه مورد آزمون قرار گرفته است. یافته ها نشان می-دهد که شرکت های با سطح بالاتر مدیریت سود، اهرم مالی بالاتری دارند. همچنین، محیط های نهادی تاثیر معناداری بر ارتباط بین مدیریت سود و ساختار سرمایه ندارند.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، ساختار سرمایه، محیط های نهادی، سهامداران نهادی، کیفیت حسابرسی
  • علی کارشناسان، علی بهرامی نسب، رضا ممشلی * صفحات 145-168
    شرکت هایی که دچار بحران مالی می گردند با کاهش سودآوری و در نتیجه کاهش ارزش سهام مواجه می باشند، مدیران این شرکت ها ممکن است استفاده از اقلام تعهدی را افزایش دهند تا بتوانند سود را مدیریت نموده و مانع از کاهش بیش از حد سود شرکت گردند و یا ممکن است مدیران به این نتیجه برسند که استفاده از اقلام تعهدی نمی تواند شرکت را از بحران مالی خارج نماید و امکان شناسایی سود را ایجاد نماید، بنابراین در چنین حالتی انگیزه های مدیران برای استفاده از اقلام تعهدی و مدیریت سود کاهش می یابد و احتمال گزارشگری متقلبانه کاهش می یابد. از این رو، با توجه به اینکه در شرایط بحران مالی ممکن است مدیران تصمیم های متفاوتی را در رابطه با مدیریت سود و انجام فعالیت های متقلبانه اتخاذ نمایند، هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین اثر بحران مالی بر احتمال گزارشگری متقلبانه و ارزش سهام می باشد. نتایج پژوهش با استفاده از الگوی رگرسیون چند متغیره و روش داده های تابلویی با اثرات ثابت بر روی 174 شرکت در دوره زمانی 1389 تا 1394، نشان داد که بحران مالی اثر منفی و معناداری بر هر سه متغیر احتمال تقلب، مدیریت سود و ارزش سهام دارد.
    کلیدواژگان: بحران مالی، احتمال تقلب، مدیریت سود، ارزش سهام
  • زینب زحمت کش ، محمود معین الدین *، مهدی ناظمی اردکانی صفحات 169-191
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر بکارگیری زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر بر عدم تقارن اطلاعاتی انجام شده است. پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این مساله است که آیا بکارگیری زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر منجر به کاهش عدم تقارن اطلاعاتی می شود؟. در این راستا به نظر می رسد زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر به عنوان یک تکنولوژی اطلاعاتی نوین، می تواند فرآیند تحصیل و شفافیت اطلاعات مالی را بهبود ببخشد. وجه تمایز این پژوهش نسبت به پژوهش هایی که تا کنون در ایران در این زمینه انجام شده، خارج شدن از حوزه تحقیقات کیفی و انجام پژوهش کمی می باشد. انتظار می رود نتایج پژوهش به درک عوامل موثر بر عدم تقارن اطلاعاتی کمک شایانی نماید. بر این اساس نمونه-ای مشتمل بر 158 شرکت انتخاب شده اند و برای یک دوره هشت ساله (1388 تا 1395) مورد آزمون قرار گرفته است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و به لحاظ بررسی رابطه متغیرها همبستگی است و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از رگرسیون چندگانه مبتنی بر داده های پنل استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بین بکارگیری زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر و عدم تقارن اطلاعاتی رابطه منفی معنی دار وجود دارد. بنابراین می توان ادعا نمود که بکارگیری زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر منجر به کاهش عدم تقارن اطلاعاتی می شود.
    کلیدواژگان: زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر، عدم تقارن اطلاعاتی، سودمندی اطلاعات مالی
  • محمد امید اخگر، زهرا محمودی * صفحات 193-224
    مدیران شرکت انگیزه دارند از طریق هموارسازی سود، نوسانات سود را کاهش دهند و بر اطمینان سرمایه گذاران و تامین انتظارات آن ها بیفزایند و از این طریق نگرانی جایگزینی خود را کاهش دهند. این تحقیق درصدد بررسی ارتباط هموارسازی سود، ریسک غیرسیتماتیک با گردش مدیرعامل در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. به منظور دستیابی به هدف پژوهش، تعداد 188 شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1388 تا 1394 به روش نمونه گیری حذف سیستماتیک انتخاب و در مجموع 945 سال- شرکت جهت انجام تحلیل در نظر گرفته شد. در این راستا سه فرضیه تدوین گردید و برای آزمون فرضیه ها از دو مدل فاما و فرنچ سه عاملی برای محاسبه ریسک غیرسیستماتیک و مدل اصلی پژوهش استفاده شد. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از روش رگرسیون لجستیک و داده های ترکیبی استفاده شد. با توجه به درنظرگرفتن سه روش اندازه گیری برای متغیر مستقل هموارسازی سود، یافته های پژوهش نشان می دهد که رابطه معناداری بین هموارسازی سود و گردش مدیرعامل و همچنین بین متغیرهای ریسک غیرسیستماتیک و گردش مدیرعامل وجود ندارد. اما در بررسی فرضیه تاثیر ریسک غیرسیستماتیک بر روی رابطه هموارسازی سود و گردش مدیرعامل، رابطه مثبت و معنادار را زمانی که هموارسازی سود به روش شاخص ایکل و روش نسبت انحراف سودخالص به انحراف جریان نقدعملیاتی اندازه گیری شده است، نشان می دهد.
    کلیدواژگان: گردش مدیرعامل، هموارسازی سود، ریسک ویژه، مدل سه عاملی فاما و فرنچ
|
  • Mohammad Ali Sari, Hosein Etemadi* Pages 1-23
    Uncertainty and information are the basis of the general information theory. Uncertainty is the core of this theory and information is defined as uncertainty reducing. According to the information view, the accounting function is to provide information and thus reduce uncertainty. So, IIEQ results in tax risk reduction due to it’s reduction in uncertainty about the company's declared tax. In this research, by explaining the difference between the declared and the certain tax amount as the tax risk indicator, the relationship between IIEQ and corporate tax risk was investigated in a multivariable regression method. The research findings, using 136 companies information during 2008-2016, show that environmental uncertainty increases the company's tax risk. Also income quality, income forecast accuracy, financial reporting quality and transparency reduce the tax risk. In addition,corporate governance quality is effective for tax risk reduction. On the other hand, the best path in fuzzy decision tree method indicates the importance of environmental uncertainty, income forecast accuracy, financial reporting quality and transparency in tax risk reduction based on the combination of the most important IIEQ factors. The research findings can be used to assess the companies’ tax risk. It is also suggested to the company’s directors to improve the IIEQ for reducing tax risk.
    Keywords: Uncertainty, Information theory, Fuzzy decision tree, Tax avoidance, Management
  • Ahmad Ahmadi*, Farzaneh Nasirzadeh, Mohammadreza Abbaszadeh Pages 25-48
    The purpose of this research is to achieve an optimal model to predict future cash flow in firms accepted on Tehran Stock Exchange. So, the information of 250 companies during 2004 to 2016 were considered. At first, by using exploratory research and an experts survey, effective variables were identified. These variables are divided into two groups, firm operation based (Sale growth rate, Life cycle and financial leverage) and market and economy based (sanctions, business cycles and currency fluctuation) and they added to BCN model and the model estimated with generalized momentsstep by step. By considering these variables, the optimal and final model provided the least predictive error. Then, the effect of life cycle on future cash flow prediction of firms was analyzed and found that mature firms have less future cash flow prediction error than growing or declining ones. This conclusion implies that, considering the effective variables can lead to increase in the accuracy and reduce the forecasting error. In the other hand, the inclusion of companies in different life cycles can be effective in predicting their cash flow. Therefore, considering the heterogeneity of firms can also effective on prediction of future cash flow.
    Keywords: Sale growth rate, life cycle, Exploratory Research, Experts Survey
  • Yasser Rezaei pitenoei *, mehdi safari gerayli Pages 49-68
    Cash is a vital and crucial element of any economic entities. Various factors can affect the level of cash holding, among which social rust is of paramount importance. Two competing theories have been discussed in the accounting and finance literature with respect to the effect of social trust on the level of corporate cash holding. On the one hand, Precautionary Savings Theory maintains that firms with high level of social trust are less likely to hold cash in comparison to other firms. On the other hand, agency theory predicts a positive association between the level of social trust and cash holdings. Therefore, the current study aims at investigating the relationship between the level of social trust and corporate cash holdings using structural equation modeling approach. To this end, the models developed by Opler et al. (1999) and Ozkan and Ozkan (2004) were employed to calculate the level of cash holding. In addition, Saffarinia and Sharifi’s (2010) questionnaire was used to assess the level of social trust. The questionnaire was sent to the financial managers of 116 firms, among which 82 ones answered it back. Having ensured the goodness-of-fit of the research models, and according to the predictions made by the agency theory, the results reveal that social trust contributes to the rise of corporate cash holding level.
    Keywords: Social trust, Cash Holding, Precautionary savings theory, Agency Theory
  • Azam Valizadeh Larijani*, Parisa Saadat Behbahaninia Pages 69-102

    Stock return is an important measure in investors' financial decisions, so the aim of this study is to demonstrate collection of variables which have the most correlation with stock returns and act important role in predicting it. For this end, measures affecting future stock returns was classified into six groups including financial statements, disclosure quality, corporate governance mechanisms, audit quality, stock market qualification and macroeconomic items and the relations between these items and future stock return was tested.
    The sample consists of 86 listed companies on Tehran Stock Exchange’s information during 2003 to 2014 and study methods are correlation analysis, confirmatory factor analysis and path analysis.
    Findings showed that selecting groups through historical studies is done true and there are significant relations between those items and future stock return. In Other Words, net income, operating cash flows, dividend and accruals (from financial statements group), family ownership and public ownership (from corporate governance group), reliability and timeliness score (from disclosure group), auditor tenure and auditor speciality (from audit quality group), firm size and liquidity (from securities market group) and changes in dollar price, gold coin, oil, inflation and mosharekat interest rate (from economic items) have significant relations with future stock return.
    Keywords: Stock Return, Corporate governance, audit quality, stock market characteristics, economic items
  • mahmoud Lari Dashtbayaz, Mohammad Hossein ZolfagharArani*, kimia akrami Pages 103-126

    The purpose of this paper is to examine queuing theory for investors' behavior facing publication congestion of quarterly announcements of companies' earnings in a day. Accordingly, two measures have been used for queuing of earnings announcements: 1.The visibility of companies; 2. the cost of earnings announcement processing. According to the standard method of the event research, this study has been conducted based on the information released from approved companies in Tehran Stock Exchange, in the period 2010 to 2015, with a selective sample of 202 companies and 4777 earnings announcements. Research hypotheses' test has been performed using generalized panel and regression estimators. The results indicate information content of earnings announcements in Tehran Stock Exchange and the influence of some earnings announcements on the market reaction issued in a specific day. Moreover, the earnings announcements of the companies which issue the quarterly earnings announcements during the day, along with higher rates in four indices including cost of advertising, company size, the volume of exchanges and total accruals rather than other companies in the same day, cause unexpected transfer of earnings due to market's reaction from the earnings announcement window into the period after the earnings announcement. Meanwhile, two indicators, discretionary accrual and the number of income items, have no effects on the queuing of earnings announcements.
    Keywords: Earnings Announcement, Queuing of Earnings Announcements, Unexpected Interest, Unusual Revenue
  • Sima Khamedi*, hossein kazemi Pages 127-144
    Earnings management leads to incorrect judgment of shareholders about the performance of their economic units and their managers, because of the incorrect image of the results of the company's performance, and creates a kind of pessimism among stockholders. Therefore, earnings management is expected to be influenced by the capital structure. Because in the capital structure, financing through debt increases fiscal costs, management can take earnings management to avoid violations of the debt contract. Therefore, the relationship between earnings management and capital structure and the role of institutional environments is very important. Strong institutional environments limit the ability of managers to gain personal interest. Therefore, it reduces the probability of earnings management activities. Companies with strong institutional environments will be supported by investors, in contrast to creditors. Therefore, the main purpose of this study is to investigate the impact of institutional environments on the relationship between earnings management and capital structure. In order to implement the research, the hypotheses were tested on the basis of a statistical sample of 92 of listed companies in Tehran Stock Exchange from 2009 to 2015 using multiple regression models. The results of this study show that companies with a higher level of profit management have a higher financial leverage. Also, institutional environments do not have a significant effect on the relationship between profit management and capital structure.
    Keywords: Earnings management, Capital structure, Institutional Environments, Institutional shareholders, Audit quality
  • ALI Karshenaan, ali bahraminasab, reza mamashli* Pages 145-168
    The companies which getting in to financial crisis, deals with earning decrease and as a result, share value decrease. Company managers' may increase accruals' uses to be able to manage the earning and to prevent the more decrease on company profit. Or maybe managers come to know that using the accruals will not take out the company from crisis conditions and make possible the profit identification. Therefore, in such conditions, managers' motivation to utilize the accruals and earning management will decrease and possibility of fraudulent reporting will decrease. While managers' making various decisions in financial crisis conditions regarding earning management and fraudulent activity. The main purpose of the present research is determining the impact of financial crisis on probability of fraudulent reporting and stock value. The research findings by multivariate regression method and panel data fixed effect approach for 174 stock market listed companies during 1389–1394 indicates that financial crisis has negative and significant effect on all three variables including probability of fraudulent, earning management and stock value.
    Keywords: Financial Crisis, Earning management, Probability of fraudulent, Stock Value
  • zeynab zahmatkesh, mahmoud moeindein*, mahdi nazemiardakani Pages 169-191
    The aim of this study is to investigate the effect of the use of Extensible Business Reporting Language. the present study seeks to answer whether the use of Extensible Business Reporting Language leads to a reduction in information asymmetry? . in this regard, Extensible Business Reporting Language as a new information technology can improve the process of education and transparency of financial information. the main aim of this research is to study the research that has been conducted so far in iran that qualitative research is conducted and quantitative research is conducted. the results of the study are expected to contribute to understanding the moderating factors of information asymmetry. on this basis, a sample of 158 companies were selected and tested for an eight - year period (2009-2016). the research method is applied in terms of objective purpose and in terms of investigating the variables of variables, and in order to analyze the data from multiple regression based on panel data. the results show that there is a significant negative relationship between the use of Extensible Business Reporting Language and information asymmetry. therefore, it can be claimed that the use of Extensible Business Reporting Language leads to a reduction in information asymmetry.
    Keywords: Extensible business reporting language, Information asymmetry, usefulness of financial information
  • Mohammad omid Akhgar, Zahra Mahmudi* Pages 193-224
    Corporate executive are motivated to reduce the fluctuation of profits by smoothing the profits and build on the confidence of investors and their expectations and thereby reducing concerns about their replacement. This research seeks to examine the relationship between profit smoothing, idiosyncratic risk and CEO turnover in companies admitted to Tehran Stock Exchange. In order to achieve the purpose of this research, 135 companies which has been accepted on the Tehran Stock Exchange, during 1388 to 1394 selected on the basis of systematic sampling-delecion method and in general, 945 firm-years observation are considered for analyzing. Three hypotheses were developed in this regard. To test the hypotheses, two Fama-French three-factor models were used to calculate idiosyncratic risk and the main model of research. In order to testing the research hypotheses, the logic regression and compound data is used. Considering the three measurement methods for the independent variable of income smoothing, the research findings indicate that there is no significant relationship between income smoothing and CEO's turnover as well as between idiosyncratic risk and CEO turnover variables. However, in examining the hypothesis of the effect of idiosyncratic risk on the relationship between CEO's turnover and income smoothing, there is a positive and significant relationship between earnings smoothing and the method of estimating profit by the method of the IQ and the method of the ratio of the profit - loss ratio to the deviation of the operating cash flow.
    Keywords: CEO turnover_income smoothing_idiosyncratic risk_Fama & French model