فهرست مطالب

پدافند غیر عامل و امنیت - پیاپی 14 (بهار 1395)

نشریه پدافند غیر عامل و امنیت
پیاپی 14 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • جعفر حسن پور *، ابوالقاسم علیخواه صفحات 7-48
    حفاظت از دارایی، منافع و ارزش ها از مهم ترین اولویت های هر فرد و جامعه است و در واقع تامین سطح مطلوبی از این حفاظت را می توان امنیت آن به حساب آورد. سابقه نشان می دهد که هرگز اقدام های عامل برای مقابله با تهدیدهای گفته شده کفایت نکرده و به این علت پدافند غیرعامل برای مقابله با حوادث غیرطبیعی یا ساخته ی دست انسان در تمام حوزه های زندگی بشری قابل تعریف است. باتوجه به ضرورت انجام اقدام های پدافند غیرعامل و مباحث امنیتی، بررسی روابط متقابل این دو حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که نبود و توجه کافی به ویژگی های خاص حوزه ی امنیت، می-تواند منجر به نتایجی متفاوت و حتی متضاد با اهداف اولیه گردد و خود زمینه ساز ایجاد تهدیدهای دیگری شود. سوال اصلی تحقیق این است که «ویژگی های امنیت از چه کارکردهایی در اقدام های پدافند غیرعامل برخوردار هستند؟» روش تحقیق به صورت روش موردی-زمینه ای است و برای جمع آوری اطلاعات از روش جمع آوری کتابخانه ای و برای اخذ نظر نخبگان (شامل مدیران و کارشناسان شاغل در حوزه های مدیریتی، اجرایی و پژوهشی مرتبط با امنیت و پدافند غیرعامل) در مورد یافته های پژوهش از ابزار پرسش نامه استفاده شده است. یافته ‎های پژوهش تائیدکننده فرضیه مبنی بر رابطه تاثیر و تاثر متقابل ویژگی های اصلی امنیت (توام بودن وجوه عینی و ذهنی، نسبی بودن، پیچیدگی و فراگیر بودن) با اقدام های پدافند غیرعامل بوده و اغلب به تایید جامعه نمونه رسید.
    کلیدواژگان: اصول پدافند غیرعامل، ویژگی های امنیت، اقدام های پدافند غیرعامل
  • حمیدرضا نادی، ابراهیم خلیلی، علیرضا مرادی صالح * صفحات 49-98
    برخورد با مسلمانان و مسئله اسلام ستیزی در جهان غرب پدیده جدیدی نیست. این موضوع ریشه تاریخی داشته و سابقه آن از زمان ظهور دین اسلام است و امروزه، به ویژه پس از حوادث 11 سپتامبر گستره و عمق آن بیشتر شده است. هر ساله همزمان با سال گرد حادثه 11 سپتامبر، موج تازه ای از اسلام-ستیزی و اسلام هراسی فضای تبلیغی محافل رسانه ای و غیررسانه ای غرب را فرا می گیرد. به طوریقین توجه ویژه آمریکا و هم پیمانانش به این تبلیغات، موجب بروز نمادهایی از اسلام ستیزی در غرب شده است. محققان با استفاده از روش تحقیق توصیفی– تحلیلی در این مقاله، به ماهیت سناریوهای غربی در شکل گیری اسلام ستیزی، راهبردهای اجرایی و دلایل گسترش اسلام ستیزی در غرب و ضرورت دفاع غیرعامل در برابر آن به عنوان دغدغه های اصلی این تحقیق پرداخته اند. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که :1. ماهیت سناریوهای غربی در شکل گیری اسلام ستیزی شامل «اسلام هراسی»، «شیعه-هراسی » و «ایران هراسی » است. «پی گیری سازوکارهای مختلف جنگ نرم»، «بهره گیری از فضای سایبر» و استفاده توامان از سه راه کار «رهنامه مهار»، «نبرد رسانه ای» و «ساماندهی و پشتیبانی از نافرمانی مدنی» از راهبردهای اجرایی شکل گیری اسلام ستیزی هستند، 2. «زمینه های تاریخی»، «مسائل دموگرافیک و جمعیتی»، «نیاز غربی ها به دشمن با شاخصه های جدید»، «بیداری اسلامی و احیای هویت مسلمانان» و «گسترش خشونت و تحجر به نام اسلام» از دلایل اصلی گسترش اسلام ستیزی در غرب هستند. پدافند غیرعامل با استفاده از ظرفیت های فرهنگی دین و جامعه برای تقابل با تهدیدهای دشمن و جلوگیری از پذیرش شکست و ضعف در میان اسلام و مسلمانان در کاهش اثر اسلام ستیزی ایفای نقش می نماید.
    کلیدواژگان: اسلام ستیزی، اسلام هراسی، شیعه هراسی، ایران هراسی و پدافند غیرعامل
  • بهزاد پورنقدی *، مسعود اصلانی صفحات 99-122
    شاخص های امنیت ساز برای نیروهای مسلح در زمان جنگ و بحران یکی از مهم ترین اهداف پدافند غیرعامل است که در مطالعات آمایش سرزمینی به آن توجه می شود. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توصیفی به روش کیفی در سال 1394 انجام شده است. روش جمع آوری اطلاعات به صورت ترکیبی (میدانی و کتابخانه ای) با ابزار مشاهده و مصاحبه عمیق کیفی و دلفی است. جامعه و نمونه آماری شامل 27 نفر از کارشناسان و خبرگان امور نظامی، دفاعی، امنیت ملی و پدافند غیرعامل بوده که تجزیه وتحلیل داده ها و یافته ها با روش تصمیم گیری چند معیاره و سلسله مراتبی داده ها AHP با نرم افزار Expert Choice انجام شده است. هدف این پژوهش، ارزش گذاری و وزن دهی معیارها و شاخص-های امنیت ساز پدافند غیرعامل برای افزایش توان تصمیم گیری در زمان جنگ و بحران است. سوال پژوهش عبارت است از: هر یک از عامل های امنیت ساز پدافند غیرعامل (عامل انسانی، فضا و محیط، زیرساخت) چه ارزش و اولویتی دارند؟ فرضیه پژوهش: عامل « فضا و محیط» نسبت به معیارهای عامل« انسانی» و عامل «زیرساخت» در شاخص های امنیت ساز پدافند غیرعامل در آمایش سرزمین از ارزش بیشتری برخوردار است. نتایج تجزیه وتحلیل یافته ها نشان می دهد متغیر عامل«فضا و محیط» با مقدار 59/0 نسبت به عامل« انسانی» با مقدار 11/0 و عامل «زیرساخت» با مقدار 28/0 در شاخص های امنیت ساز پدافند غیرعامل در امنیت ملی از ارزش بیشتری برخوردار است. همچنین متغیر عامل «انسانی» نسبت به معیار و شاخص های عامل «زیرساخت» در طرح آمایش سرزمین و کاهش آسیب پذیری از ارزش بیشتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، آمایش سرزمین، امنیت ملی، جنگ و بحران
  • محسن مرادیان، کیومرث محمدپور * صفحات 123-154
    هم زمان با رشد و توسعه شهرها و پیچیده شدن فرآیند درونی جوامع بر تعداد بحران ها و پیچیدگی آن ها افزوده می شود و از طرفی آسیب پذیری شهرها به دلایل متعدد در برابر بلایای طبیعی افزایش می یابد. از این-رو، چگونگی کاهش تبعات این حوادث مسئله ای قابل توجه است که تبیین سیاست های پیشگیرانه در سازمان مدیریت بحران به عنوان متولی اصلی مدیریت این نوع حوادث، مسئله اصلی این پژوهش را شکل می دهد. پژوهش حاضر با لحاظ نمودن ملاحظات اساسی پدافند غیرعامل و با استفاده از مصداق ها، روش های شناخته شده و البته خاص و ابتکاری در پی کاهش خسارت ها و آسیب پذیری های احتمالی و حفاظت از سرمایه های کشور در برابر انواع و اقسام حوادث طبیعی و تهدیدها در راستای مقاوم سازی، استحکامات سازه ای و ارتقای ایمنی، امنیت و پایداری در زمان های بحرانی است. به همین منظور مصاحبه هایی با مدیران و صاحب نظران در امر مدیریت بحران که آموزش های ضروری و تجربه لازم را در ارتباط با مدیریت بحران و پدافند غیرعامل دارند، انجام شد. پژوهشگر برای بالا بردن سطح اطمینان و جمع آوری اطلاعات در بخش میدانی بین معاونان محترم استانداران، مدیران ستادی وزارت کشور، سازمان مدیریت بحران و پدافند غیرعامل استانداری ها به عنوان جامعه نمونه با تعداد 55 نفر، پرسش نامه 28 سوالی که اهداف تحقیق را تثبیت می کند، توزیع کرد و با استفاده از روش های تجزیه وتحلیل آماری اطلاعات و داده های تحقیق را مورد تحلیل و بررسی قرار داد. نتایج پژوهش نشان داد که رعایت روش های نرم افزاری و سخت افزاری پدافند غیرعامل که همان سیاست ها و شاخص های اجرایی در چهار مرحله مدیریت بحران است، تاثیر زیادی در کاهش خسارت ها و آسیب پذیری های ناشی از حوادث طبیعی همچون زلزله دارد.
    کلیدواژگان: سازمان مدیریت بحران، حوادث غیرمترقبه، پدافند غیرعامل، مدیریت بحران
  • نصرالله معلم برمی، محمد نوری، علی اکبر قیاسی کرمانی * صفحات 155-184
    هدف این پژوهش، نقش شبکه اجتماعی فیس بوک در چالش های هویت ملی جمهوری اسلامی ایران (6 ماهه اول سال 1393) است. در مقام پاسخ به این سوال که شبکه های اجتماعی فیس بوک در چالش های هویت ملی کشور چه تاثیراتی دارند؟ فرضیه خود را بر آن قرار داده ایم که شبکه اجتماعی فیس بوک بر چالش های هویت ملی در سه بعد دینی (باورها، ارزش ها و اعتقادات)، فرهنگی (آداب ورسوم، زبان) و سیاسی (تاریخی، اجتماعی و جغرافیایی) نقش دارد. برای رسیدن به هدف و اثبات فرضیه ها ازنظریه ها و تئوری های تاثیر رسانه بر هویت و الگوهای رفتاری استفاده شده است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و ابزار گردآوری اطلاعات کتابخانه ای – اسنادی است. برای پر بار نمودن پژوهش به مصاحبه با صاحب نظران در حوزه شبکه اجتماعی فیس بوک مورد توجه قرارگرفته و مشاهده فردی (تجارب) به منظور تجزیه وتحلیل نقطه قوت این مقاله است. در بررسی میدانی در بازه زمانی 6 ماهه اول سال 1393، از روش نمونه گیری بر اساس روش انتخابی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش، مصاحبه ها و بررسی میدانی نشان داده که شبکه اجتماعی فیس بوک با جنبه های هویت ملی از بعد سیاسی، دینی و فرهنگی مرتبط است. این وضعیت با نظریات نظریه پردازانی که تاکیددارند فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی زمینه تقویت هویت های فرو ملی و تضعیف هویت های ملی را فراهم می کند، همخوانی دارد. این امر منجر به بحران هویتی و زمینه برجسته شدن هویت های ساخته وپرداخته شده در این فضای را فراهم و به نحوی ابعاد مختلف هویت ملی را متاثر می کند.
    کلیدواژگان: هویت، هویت ملی، شبکه های اجتماعی، فیس بوک، اینترنت
  • ذکریا کاظم پور *، اسماعیل شیرزادی صفحات 185-214
    اطلاعات در سازمان ها، موسسه های پیشرفته و جوامع علمی، شاهرگ حیاتی محسوب می گردد. دست یابی به اطلاعات و عرضه مناسب و سریع آن، همواره مورد توجه سازمان هایی است که اطلاعات در آن ها دارای نقش محوری و سرنوشت ساز است. از طرفی کنترل دست یابی و نحوه استفاده از این اطلاعات از چالش های مهم این عرصه است. در این راستا لازم است هر سازمان برای حفاظت از اطلاعات ارزشمند خود و تامین امنیت آن به یک راهبرد خاص پایبند باشد و براساس آن، نظام امنیتی خود را پیاده سازی و اجرا نماید. امروزه به علت اهمیت روز افزون اطلاعات و تمایل افراد و سازمان ها به امنیت بیشتر آن به ویژه در رایانه ها، ابزارهای قدیمی مانند استفاده از گذرواژه به تنهایی جواب گو و قابل اعتماد نیست. در این راستا متخصصان به دنبال راه هایی مطمئن تر هستند که یکی از موفق ترین راه های یافته شده، استفاده از علم و فن آوری های بیومتریک است. در این مقاله با توجه به هدف اصلی تحقیق، ضمن معرفی فن آوری بیومتریک و روش های معمول آن، نیازمندی به کارگیری این فن آوری برای ارتقای امنیت اطلاعات از منظر پدافند غیرعامل استخراج و مورد تاکید قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اطلاعات، امنیت اطلاعات، بیومتریک، پدافند غیرعامل
  • محمدتقی پوریان، ابراهیم پوررمضان * صفحات 215-238
    هدف از اجرای طرح های پدافند غیرعامل کاستن از آسیب پذیری نیروی انسانی، ساختمان ها، تجهیزات حیاتی، حساس و مهم کشور در برابر حمله خصمانه و مخرب دشمن و استمرار فعالیت ها، خدمات زیر بنایی، تامین نیازهای حیاتی و تداوم اداره کشور در شرایط بحرانی است. تامین امنیت در سطوح مختلف از ملاحظه های اساسی پدافند غیرعامل محسوب می شود. یکی از ابعاد مهم آن امنیت زیست محیطی است. در این پژوهش با روش توصیفی – تحلیلی نویسنده تلاش نموده تا پاسخ گوی این سوال اساسی باشد: ملاحظه های پدافند غیرعامل چگونه در تامین امنیت زیست محیطی نقش داشته است؟ در این راستا پس از گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای، پرسشنامه 23 سوالی(شامل 21 سوال بسته و 2 سوال باز) در جامعه آماری پژوهش که مشتمل بر متخصصان محیط زیست آشنا با مقوله پدافند غیرعامل بود، توزیع گردید. روایی ابزار پژوهش حاضر به دو شکل روایی محتوایی و سازه ای مورد بررسی قرار گرفت و پایایی آن نیز به وسیله روش آلفای کرونباخ ارزیابی شد. داده های حاصل از پرسش نامه به وسیله روش های آماری مقتضی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و پس از تحلیل سوال ها و فرضیه های پژوهشی نتایج پژوهش حاصل گردید. نتایج این پژوهش مبین آن است که 3/80 درصد پاسخ دهندگان جامعه آماری معتقدند که ملاحظه های پدافند غیر عامل با کمک به استمرار چرخه های زیستی و مدیریت بحران های محیط زیست در تامین امنیت زیست محیطی ج.ا.ا نقش آفرینی می کند. این در حالی است که 2/84 درصد پاسخ دهندگان اعتقاد دارند که تدوین سیاست های کلان برای کاهش خطرهای زیست محیطی در راستای ملاحظه های پدافند غیر عامل است. از این رو پیشنهاد می گردد، سیاست های کلان به منظور استمرار چرخه های زیستی با توجه به پدافند غیرعامل از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و در تعامل با سازمان پدافند غیرعامل تهیه گردد.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، امنیت، محیط زیست، ملاحظه های اساسی، دفاع، بحران
|
  • Jafar Hassan Pour*, abolghasem alikhah Pages 7-48
    Protection of property, interests and values of the top priorities of every individual and society, And in fact, provide a desirable level of protection can be considered secure. History shows that active action is not sufficient to deal with the threats posed, and hence, passive defense against unnatural or man-made disasters in all spheres of human life can be defined. Given the need for measures of passive defense and security issues, considering the mutual relationship between these two areas is of utmost importance.because ignoring the specific characteristics of security, can lead to different results and even contrary to their primary objectives, and ,consequently result in development of other new threats. The main research question is that "What functions security features have in passive defense actions. "In this study the case - context method was used. Further, to conduct the study library collection method was employed to gather information , and to obtain the views of the elite (Including managers and professionals working in the areas of management, administration and security related research and Passive defense) a questionnaire was used. Findings of the study's hypothesis CONFIRMING mutual respect and sorrow of the main security features (combination of objective and subjective aspects, relative complexity and comprehensiveness) Passive defense actions and often finding of this study was validate the model.
    Keywords: principles of passive defense, safety features, passive defense measures
  • Hamid Reza Nadi, Ebrahim Khalili, Ali Reza Moradi Saleh * Pages 49-98
    Dealing with the issue of Islam and Muslims Islamophobia in the West is not a new phenomenon. It has roots in history since the advent of Islam, but now, especially after the events of September eleven, has more breadth and depth. Each year, the event coincided with the anniversary of the September eleven, a new wave of Islamophobia and anti-Muslim fills the Advertising atmosphere of western media and non-media. special attention of America and its allies to these advertisments certainly has caused the formation of Islamophobia symbols in the West. The researchers using descriptive research - analysis in this paper, focuses on the nature of the scenarios in the formation of Western Islamophobia, Islamophobia in the West and the need to develop strategies for implementing and passive defense against it as a - the core concern of this research. These findings indicate that: - The nature of the formation of Islamophobia in Western scenarios includes "Islamophobia", "Shia-phobia and" Iran-phobia. - "monitoring different mechanisms of soft war", "taking advantage of cyberspace" and using three tactics "containment doctrine", "media war" and "organizing and supporting civil disobedience" Islamophobia formation strategies are implemented. - "Historical background", "demographic and population issues," "the West need to feud with new features," "Islamic awakening and revival of Muslim identity" and "violence and fanaticism in the name of Islam," the main reason for the spread of Islamophobia the West. - passive defense By using the cultural capacities of religion and society plays role to interact with enemy threats and prevent admission of defeat and weakness among Muslims and Islamophobia threats.
    Keywords: Islamophobia, fear from Islam, fear the Shiite, fear from Iran, passive defense
  • Behzad Poornaghdi*, Masood Aslani Pages 99-122
    Identifying security-building measures, is one of the main objectives of passive defense for the armed forces in the time of war and crisis, which is considered in spatial planning studies.This applied research, using descriptive qualitative method, was carried out in 1394. The data collection method is a combination of field and library methods and the instruments are observation and in-depth qualitative interviews. The sample consists of 27 experts in military affairs, defense and national security, and passive defense. The data was analyzed via multi-criteria and hierarchical decision making method, using Expert Choice software. The main objective of this study is valuation and weighting the criteria and security-building measures of passive defense, to increase the decision- making ability in the time of war and crisis. The research question is: What is the value and priority of every security-building factors in passive defense mechanism (including; human factor, space and the environment, infrastructure)? The research hypothesis is that: in the security-building measures of passive defense, the "atmospheric factor is of higher value relative to "human resources" and "infrastructure". The results showed that in the security-building measures of passive defense in national security, the "atmospheric factor with 59/0, is of higher value relative to "human resources "with the value of 28/0, and "infrastructure" with the value of 11/0. Furthermore it was concluded that in the land use planning and reducing the vulnerability, the "human resources variable is of higher value relative to "infrastructure" variable.
    Keywords: Passive Defense, Land Use Planning, National Security, War, Crisis
  • Mohsen Moradian, Kyumars Mohammadpour* Pages 123-154
    concurrent with the growth of cities and the complication of internal processes of communities, the number of cricis and complexity is added and for various reasons, the urban vulnerability to natural disasters is increasing. Therefore the Significant issue is how to reduce the impact of these events that Explaining preventive policies in crisis management organization as the main trustee for the management of these types of events forms the main issue of this study. The present study with regard to basic considerations of passive defense and using the examples, known, unique and innovative ways tries to reduce costs and potential vulnerabilities, and protection of its assets against all kinds of natural disasters and threats, attacks In line with strengthening, Structural fortifications, and enhance the safety, security and stability in time of crisis. Therefore, interviews with managers and experts in risk management who have passed necessary training and experience needed in connection with crisis management and passive defense spent and to increase the reliability and data collection in the field section the ststistical society of the study are 55 members including deputy governors, deputies and senior staff of the Interior Ministry, the crisis management organization and the Director General of the crisis management, and passive defense of Governorate. a questionnaire with 28 questions in which the research objectives are established was handed out and using statistical analysis Information and research data have been analyzed. The results showed that obying the rules of hardware and software of passive defense ,which are the same Policies and implementation measures in the four-step crisis management, has Great impact in reducing losses And vulnerabilities caused by natural disasters such as earthquakes.
    Keywords: Crisis Management, Unexpected Disaster, Passive Defense
  • Mohammad noori, Nasrollah Noori barmi, Ali Akbar Ghiasi kermani* Pages 155-184
    The purpose of this research is to study the role of Facebook in challenges facing the national identity of the Islamic Republic of Iran (in the first 6 months of 1393). The research question is that; what are the impacts of Facebook social networks in challenges to Iranian national identity? Moreover, It is hypothesized that the Facebook social network affects the challenges of Iranian national identity in three different aspects, including; religious (beliefs, values, and beliefs), culture (customs, language) and political (historical, social and geographical).In order to gain the purpose and approve the hypothesis, the theories of the effects of media on identity and behavioral patterns were employed. The research is descriptive- Analytical one and data collection instrument is library - documents. To add to the value of the study some interviews were conducted with experts in the field of Facebook social network, and personal observations (experiences) are considered as the strength of this study. In the field study in the period of the first 6-month of 1393, the selective data sampling method was used. The results of the interviews and field studies showed that Facebook social network is correlated with the political, religious and cultural aspects of Iranian national identity. The findings of the study are in line with the ideas of theorists who believe that the modern information and communication technologies pave the way for strengthening international identities and weakening national identities. This led to an identity crisis and highlights the virtually –made identities in this space, and, in a way, affects various aspects of national identity.
    Keywords: Identity, National Identity, Social Networks, Facebook, Internet
  • Zakaria Kazempour *, Esmail Shirzadi Pages 185-214
    Information is considered as the main and vital vein in organizations, advanced institutions and scientific communities. Accessing information and its proper and quick dissemination, has always been marked by organizations in which information has the pivotal role.On the other hand, Controlling access And How to use this information is a major challenge in this field. In in this regard, It is necessary for any organization to be committed to A specific strategy To protect its valuable information and secure it, And accordingly, Implement and run its Security system. Today, due to the increasing importance of information And the willingness of individuals and organizations for more security Especially in computers, old tools like Using password is not responsible and reliable on its own. Therefore the experts seek Ways that are more reliable and one of the most successful ways found is Using Biometrics science and technology. In this paper, considering the main objective of the research in Addition to the introduction of biometric technology and the usual methods, requirements of using this technology In order to improve information security From the perspective of passive defense Extraction and has been stressed.
    Keywords: Data, Information Security, Biometrics, Passive Defense
  • Mohammad taghi purian, Ebrahim Poor Ramzan* Pages 215-238
    The target of The Defense Plan aims at reducing the vulnerability of manpower, and the rampart and Critical equipment of the country, despite the hostile and destructive enemy attacks, Continuity of operations and infrastructure services, providing vital needs and the Continuation of administration of the country in crisis. Providing security at various levels is a major concern of Passive defense, a case in point is the safe environment that has various dimensions. In this respect we can point to security against natural and man-made events; here the dimensions of environmental security are examined in three major dimensions. The methodology of the research is descriptive and inferential. after gathering information from library references with a questionnaire of 23 questions, (including 21 close questions and 2 open questions) in the statistical population of research that comprises the expertise of the environment familiar to the category of passive defense. The Validity of the present study is examined in both structural form and content validity and its reliability Assessed using Cronbach's Alpha method. Data obtained from the questionnaires were analyzed by appropriate statistical methods and after analyzing the questions and research hypotheses the results were obtained. He results of this study indicate that 80.3% of respondents in the statistical population believe that passive defense considerations With the continuation of the life cycle and the Environment and Disaster Management play a crucial role in the Environmental Security of Iran. However, the 84.2% of respondents believe that Codification of Macroeconomic policies in order to reduce environmental hazards is In line with environmental considerations in passive defense is the It is suggested Policies in order to sustain life cycles provided regarding passive defense considerations by EPA And the with interaction with the passive defense.
    Keywords: Passive defense, Passive defense organization, security, environmental security, crisis management