فهرست مطالب

پژوهش های نوین در ریاضی - پیاپی 21 (آذر و دی 1398)

مجله پژوهش های نوین در ریاضی
پیاپی 21 (آذر و دی 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرزاد راهپیمایی، کیوان امینی *، توفیق اللهویرنلو صفحات 5-14

    در این مقاله، یک روش گرادیان مزدوج جدید برای حل معادله قدرمطلقی ارائه میکنیم که از روش لونبرگ-مارکوارت بر پایه ساختار گرادیان مزدوج استفاده میکند. در روش های گرادیان مزدوج جهت جستجوی جدید ترکیب جهت تندترین شیب با جهت جستجوی تکرار قبلی بهدست می آید که ممکن است به نتایج عددی خوبی منجر نشود. بنابراین، ما جهت لونبرگ-مارکوارت را بهجای جهت تندترین شیب جایگزین میکنیم. جهت های جستجوی تولید شده توسط الگوریتم جدید در هر تکرار در شرط کاهشی صدق می کنند. همچنین، همگرایی سراسری الگوریتم جدید تحت بعضی فرض های استاندارد ثابت شده است. نتایج عددی نیز کارایی روش جدید را تایید میکنند.

    کلیدواژگان: معادله قدر مطلقی، روش لونبرگ-مارکوارت، روش گرادیان مزدوج، همگرایی سراسری
  • بهمن حیاتی *، حمید خدایی صفحات 15-22

    فرض کنید A یک جبر باناخ و (*_B,B) یک جبر باناخ دوگان باشد. نگاشت خطی φ:A⟶B را یک نگاشت δ-همریختی گوییم هرگاه بازای هر a_1,a_2∈A داشته باشیم ‖φ(a_1 a_2)-φ(a_1)φ(a_2)‖≤δ‖a_1‖ ‖a_2‖ . در این مقاله، به مطالعه ی نگاشتهای δ- همریختی از A به توی B می پردازیم. در بین نتایجی که بدست می آوریم، نشان خواهیم داد، اگر φ:A⟶B نگاشت δ- همریختی باشد و *_B روی زیر جبر تولید شده توسط (φ(A ضربی باشد، آنگاه نگاشت φ کراندار است و φ‖≤1+δ‖. فرض کنید A یک جبر باناخ و (*_B,B) یک جبر باناخ دوگان باشد. نگاشت خطی φ:A⟶B را یک نگاشت δ-همریختی گوییم هرگاه بازای هر a_1,a_2∈A داشته باشیم ‖φ(a_1 a_2)-φ(a_1)φ(a_2)‖≤δ‖a_1‖ ‖a_2‖ . در این مقاله، به مطالعه ی نگاشتهای δ- همریختی از A به توی B می پردازیم. در بین نتایجی که بدست می آوریم، نشان خواهیم داد، اگر φ:A⟶B نگاشت δ- همریختی باشد و *_B روی زیر جبر تولید شده توسط (φ(A ضربی باشد، آنگاه نگاشت φ کراندار است و φ‖≤1+δ‖.

    کلیدواژگان: نگاشت δ-همریختی، تابعک δ-ضربی، جبرهای باناخ دوگان
  • رضا کارگر * صفحات 23-36

    فرایند TOPSISیکی از جامع ترین سیستم های طراحی شده برای تصمیم گیری با معیارهای چندگانه است زیرا این تکنیک امکان فرموله کردن مساله را به صورت ماتریس تصمیم فراهم میکند و همچنین امکان در نظر گرفتن معیار های مختلف کمی و کیفی را در مساله دارد. به روش های TOPSIS فازی موجود ایرادات اساسی وارد است که باعث میشود مفاهیم تصمیم در این روش هاکمرنگ شوند از جمله این اشکالات می توان به عدم دقت لازم در محاسبات فازی اشاره داشت و علت آن عدم استفاده از اصل گسترش "زاده " در تعریف اپراتورها ست.به عنوان مثال ضرب دو عدد فازی مثلثی الزاما فازی مثلثی نخواهد بود.لکن در عمده روش های TOPSISفازی اینگونه فرض شده است . در این مقاله تلاش می شود ابتدا تعریف بردار ایده آل وضدایده آل فازی بیان گردد سپس برای تحقق این منظور دو تابع طراحی میشود سپس بهینه این توابع به کمک GA یافت می گردد. همه مراحل بر اساس اصل زاده است.

    کلیدواژگان: اصل گسترش زاده، تاپسیس، فازی، ماکسیمال، ایده ال
  • سید علیرضا حسینی دهمیری*، منصوره حمزه نژاد صفحات 37-46

    مسائل برنامه ریزی غیرخطی در گروه مسائل پرکاربرد بهینه سازی در دنیای واقعی قرار دارند. تابع هدف این گونه از مسائل، علاوه بر غیرخطی بودن، در بیشتر موارد غیرمحدب است. این در حالی است که برای تضمین همگرایی سراسری در الگوریتم هایی که بر اساس روش نیوتن برای حل این مسائل پیشنهاد شده اند، عموما شرط تحدب الزامی است. در این بین روش های شبه نیوتن بدلیل استفاده از تقریب ماتریس هسی یا وارون آن دارای محبوبیت بیشتری هستند. هر چند که در این الگوریتم ها برای تقریب این ماتریس فقط از اطلاعات گرادیان استفاده می شود. یکی از کاربردی ترین الگوریتم های شبه نیوتون در حل مسایل برنامه ریزی غیرخطی روش BFGS می باشد. این مقاله یک ایده ی جدید برای جستجوی خطی در روش BFGS ارائه داده و ثابت می کند که استفاده از این تکنیک، همگرایی سراسری را برای مسائل کلی بدون نیاز به هیچ شرط اضافه ای به دنبال خواهد داشت. در نهایت، کارایی الگوریتم پیشنهاد شده به صورت عددی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: روش BFGS، روش نیوتون، روش شبه نیوتون، همگرایی سراسری، بهینه سازی نامقید
  • عالیه داوطلب*، راضیه مهرجو صفحات 47-56

    از مهمترین دغدغه های سرمایه گذاران در بازارهای مالی، انتخاب سهم یا سبد سهامی است که از لحاظ سودآوری بهینه باشد. به همین منظور رو ش های زیادی در رابطه با انتخاب سبد سهام معرفی شده اند. انتخاب سبد بهینه سهام از اهداف مدیریت پرتفوی است، که در این تحقیق جهت انتخاب سبد بهینه سهام از تکنیک تحلیل پوششی داده ها (DEA) به عنوان شیوه ای نوین و قابل اتکا بدین منظور استفاده شده است. در این تحقیق، ریسک سفارش های مختلف، میانگین بازده، واریانس بازده ها، گشتاور مرتبه بالاتر به عنوان متغیرهای خروجی در نظر گرفته شده است. همچنین امکان در نظر گرفتن اولویت ها برای افزایش در ریسک را که در مطالعات کاربردی با DEA نادیده گرفته شده اما در نظریه ی اقتصادی مورد بحث قرار گرفته اند، فراهم خواهد شد. در نهایت در این تحقیق تعداد 278 شرکت در قالب 50 سبد سهام در دوره 5 ساله مورد ارزیابی قرار گرفت که با 3 مدل به ارزیابی آن ها پرداخته می شود که این مدل ها یکی بر روی بازده بیشتر، یکی بر روی ریسک کمتر و دیگری به روش ترکیبی از این دو یعنی بازده بیشتر و ریسک کمتر تاکید داشته اند. همچنین سبد شماره 6 با توجه به مدل های اول و دوم و سبد شماره 8 با توجه به مدل سوم دارای بهترین رتبه شدند.

    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل پوشش داده ها، مرز پورتفولیو، میانگین-واریانس، اولویت های ریسک، بورس اوراق بهادار تهران
  • مرتضی فغانی * صفحات 57-62

    در این مقاله، عدد رنگی χ-احاطه گر، یعنی d_χ (G) در یک گراف G مورد بررسی قرار می گیرد. این عدد برابر است با ماکزیمم تعداد رده های رنگی که احاطه گر (یا تسلطی) بوده و G توسط χ(G) رنگ، رنگ آمیزی می شود. همچنین، نشان خواهیم داد که d_χ (G∨H)=d_χ (G)+d_χ (H) است بطوریکه G∨H به معنای الحاق G و H است. نتیجه فوق به ما کمک می کند که رده های گراف هایی که d_χ (G)>1 و d_χ (G)=χ(G) است را مشخص نماییم. همچنین در این مقاله، برخی نتایج در ارتباط با عدد رنگی χ-احاطه گر یک گراف ارائه می شود که مرتبط با سوالات مطرح شده در برخی مقالات اخیر حول مشخص سازی گراف های همبند G براساس مقدار d_χ (G) می باشد. در بخش پایانی مقاله، براساس قضایای حاصل این پرسش را مطرح می کنیم که آیا گراف های بدون مثلث G با شرط d_χ (G)=χ(G)=k موجود است؟آیا G دارای یک زیرگراف k-رنگ پذیر یکتا است یا خیر؟ بعلاوه، آیا یافتن چنین گراف هایی از کمر به اندازه کافی بزرگ میسر می باشد؟

    کلیدواژگان: رنگ آمیزی گراف، مجموعه های احاطه گر، رده های رنگ آمیزی احاطه گر، عدد رنگی، عدد رنگی احاطه گر
  • محمد فلاح*، ندا گورانی صفحات 63-76

    میزان در این مقاله مسئله تعیین توالی ماشین ها در خط مونتاژ نهایی با در نظر گرفتن تامین قطعات بررسی شده است. بدین جهت یک مدل پایه ای برنامه ریزی خطی عدد صحیح توسعه یافته و بر مبنای آن، الگوریتم حل مسئله مطابق با رویکرد واکنشی و مبتنی بر تجدید توالی عملیات، توسعه یافته است. همچنین با توجه به Np-hard بودن مسئله، یک روش فرا ابتکاری مبتنی بر الگوریتم جستجوی همسایگی متغیر ارائه گردیده است. جهت ارزیابی روش حل پیشنهادی، از نمونه مسائل کتابخانه ای بهره گرفته و جهت شبیه سازی رخداد اختلال، مسائل آزمون در ابعاد بزرگ، متوسط و کوچک طراحی شده اند. نتایج بدست آمده بیانگر آن است که در سه دسته مسائل، روش فرا ابتکاری پیشنهادی در مقایسه با بهترین روش موجود، تا حد بسیار مناسبی به آن نزدیک شده و علاوه بر این، از جهت زمان حل نیز بسیار کاراتر از روش حل بهینه بوده و پاسخگوی نیازهای آنی به روزآوری توالی عملیات در مواجهه با اختلالات ایجاد شده در خط تولید خودرو میباشد

    کلیدواژگان: تعیین توالی عملیات ماشین سازی، اختلال تامین، ثبات، رویکرد واکنشی
  • علی سوری * صفحات 77-84

    فرض کنید G یک گروه لی، احتمالا با بعد نامتناهی، مدل شده بر فضای باناخ E باشد. د ر این مقاله ابتدا معادلات اویلر-لاگرانژ بر گروه لیG با متر پایای راست در حضور پتانسیل را معرفی می کنیم. معادلات اویلر-لاگرانژ تعمیم طبیعی معادلات ژئودزیک بر منیفلدها و گروه های لی هستند. در بخش دوم، هندسه سیستم مکانیکی حرکت یک جسم صلب با یک نقطه ثابت در میدان گرانش را مطالعه می کنیم. این سیستم مکانیکی را معمولا با نام فرفره متقارن می شناسند. سپس نشان می دهیم که معادلات استخراج شده توسط این نظریه با معادلات شناخته شده فرفره منطبق هستند. در پایان، به عنوان یک مثال از حالت بعد نامتناهی، به مطالعه معادلات کاماسا-هلم بر گروه بات-ویراسورو در حضور پتانسیل می پردازیم. گروه بات-ویراسورو به صورت حاصل ضرب گروه همه وابرسانی های دایره از کلاس سوبولف با خط حقیقی می باشد و منظور ما از یک پتانسیل برگروه لی G، یک تابع مشتق پذیر از G به خط حقیقی است.

    کلیدواژگان: لاگرانژی، اسپری، معادلات اویلر-لاگرانژ، جسم صلب، معادلات کاماسا-هلم
  • مریم بهبودی، رحمان فرنوش *، محمدعلی عقابیان، حمید پزشک صفحات 85-92

    امروزه، متخصصان علوم اعصاب علاقه مند به کشف عملکرد مغز از طریق شبکه های مغزی هستند. در این راستا، ارزیابی تغییرات پویا در ارتباطات کارکردی نواحی مغزی با استفاده از داده های تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی، توجه آنها را به خود جلب کرده است. در این مقاله، بر دو روش مبتنی بر مدل بنام های مدل میانگین متحرک بصورت نمایی وزن دار شده و مدل همبستگی شرطی پویا، برای برآورد همبستگی پویا بین دو ناحیه مغزی متمرکز می شویم. در ابتدا، عملکرد این دو مدل با استفاده از چند شبیه سازی جدید بررسی می شود. مطابق نتایج بدست آمده، در این مطالعات شبیه سازی نیز مدل همبستگی شرطی پویا عملکرد بهتری نسبت به مدل میانگین متحرک بصورت نمایی وزن دار شده دارد. لذا مدل همبستگی شرطی پویا برای برآورد ارتباط کارکردی پویا دو ناحیه مغزی (قشر سینگولیت قدامی و قشر سینگولیت خلفی) سه فرد معتاد به مت آمفتامین ایرانی در یک آزمایش در حالت استراحت استفاده می شود. مدل همبستگی شرطی پویا عملکرد مناسبی در برآورد ارتباطات کارکردی پویا این افراد معتاد به مت آمفتامین دارد. به علاوه، ارتباط کارکردی پویا در میان آن ها متفاوت است.

    کلیدواژگان: ارتباطات کارکردی پویا، تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی، مدل میانگین متحرک بصورت نمایی وزن دار شده و مدل همبستگی شرطی پویا
  • جعفر فتحعلی *، مرتضی نظری صفحات 93-104

    در این مقاله ما به بررسی یک نوع جدید از مسائل مکانیابی، به نام مسئله مکانیابی پشتیبان چند وسیله‎ای با در نظر گرفتن شعاع آرمانی برای هر مشتری می‎پردازیم. در این مسئله تعداد نقطه به عنوان مشتری همراه با شعاع‎های داده شده در صفحه موجود هستند. هدف در یک مسئله مکانیابی پشتیبان چند وسیله‎ای با شعاع آرمانی، تعیین مکان سرویس دهنده جدید، که احتمال دارد تعدادی از آن‎ها در آینده از کار بیافتند می‎باشد، به گونه‎ای که مجموع وزنی فاصله بین سرویس دهنده‎های جدید تا شعاع داده شده برای مشتریان بعلاوه مجموع وزنی فاصله بین سرویس دهنده‎ها کمینه شود. از آنجایی که در واقعیت به ندرت مکانی برای تسهیلات جدید وجود دارد که فاصله آن تا مشتریان، دقیقا برابر با شعاع‎های داده شده باشند، لذا در این مدل به دنبال کمینه کردن مجموع وزنی مربعات خطا هستیم. ابتدا مدل این مسئله را بیان می‎کنیم، سپس یک روش تکراری (الگوریتم شبه وایزفیلد) را برای حل مسئله معرفی شده ارائه کرده‎ و در مورد همگرایی آن بحث می‎کنیم و نشان می‎دهیم که جواب بهینه مسئله در پوسته گسترش یافته مستطیلی نقاط موجود قرار دارد. در پایان مثال‎هایی عددی را مطرح کرده و آن‎ها را با استفاده از روش تکراری بیان شده حل می‎کنیم.

    کلیدواژگان: مکانیابی پیوسته، چند وسیله‎ای، پشتیبان، روش وایز فیلد، شعاع آرمانی
  • سید احسان حقی، محسن رستمی مال خلیفه*، محمد حسن بهزادی، احمد شاهورانی صفحات 105-124

    در این مقاله روند دو راهکار پیشنهاد شده مشارکت دادن خانواده ها در آموزش ریاضی و تشکیل انجمن ریاضی برای والدین با هدف درگیر کردن والدین در آموزش ریاضی فرزندانشان،که در یکی از مدارس تهران اجرا شده بود، تشریح و نتایج عملکرد دانش آموزان قبل و بعد از انجام آن ها با استفاده از تحلیل پوششی داده ها تحلیل(DEA) شده است. تحلیل پوششی داده ها (DEA) یک روش برنامه ریزی خطی است که هدف اصلی آن، مقایسه و ارزیابی کارایی تعدادی از واحدهای تصمیم گیرنده مشابه ، مقایسه و تحلیل آن هاست که مقدار ورودی های مصرفی و خروجی های تولیدی متفاوتی دارند. در این تحقیق، ورودی ها جنبه های گوناگونی از شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی (مانند میزان درآمد خانواده، وضعیت سلامت جسمی و روحی اعضای خانواده، شغل پدر و مادر و ..) خانواده های 100 دانش آموز پسر پایه ششم دبستان طلایه داران در منطقه 4 تهران و خروجی ها میزان موفقیت در آزمون ریاضی، علاقه دانش آموزان مدارس مذکور به فعالیت های مربوط به درس ریاضی و انضباط اخلاقی است که پس از بررسی ها، واحدهای کارا و ناکارا شناسایی و نتایج به طور کامل تفسیر شدند.

    کلیدواژگان: آموزش ریاضی، آمیختگی فرهنگی، تحلیل پوششی داده ها، مشارکت والدین، انجمن ریاضی
  • فتانه کریمی، سید مرتضی میرافضل * صفحات 125-132

    فرض کنید ‏n ≥ 1‎، عددی صحیح باشد. گراف ابرمکعب ‏Qn‏ گرافی است با مجموعه رئوس ‏‎{0,1}n، که در آن دو ‏‎ n‏- تایی باهم مجاور ‏هستند اگر و تنها اگر در یک درآیه باهم اختلاف داشته باشند. این نوع از گراف کاربردهای زیادی در علوم کامپیوتر و سایر علوم دارد. در گراف ‏Qn، لایه ‏k‏ ام را با ‏Lk‏ نشان می دهیم که مجموعه رئوسی است با ‏دقیقا ‏k‏ درآیه ‏‎1‎، به عبارت دیگر رئوسی با وزن ‏k، که در آن ‏‎1 ≤ k ≤ n‏ است. برای هر ‏k ∈{1,...,n-1}‎، گراف ابرستاره ‏B(n,k)‎‏ زیرگرافی از ‏Qn‏ است که توسط دو لایه ‏Lk‏ و ‏Lk+1‎‏ القا می شود. در این مقاله، ما قصد داریم طیف گراف ابرستاره ‏B(n,k)‎‏ و ‏L(B(n,k))‎‏ را به طور کامل مشخص کنیم، که در آن ‏L(B(n,k))‎‏ نشان دهنده گراف یالی ‏B(n,k)‎‏ است. به ویژه نشان خواهیم داد که ‏گراف ‏L(B(n,k))‎‏ یک گراف صحیح است، یعنی گرافی است که تمام مقادیر ویژه آن اعداد صحیح هستند.‏ در این مقاله، در مورد برخی خواص جبری گراف ‏ ‏ و گراف یالی آن تحقیق خواهیم کرد. ‏به ویژه طیف این گراف ها را به طور کامل مورد بررسی ‏قرار خواهیم داد.‏

    کلیدواژگان: ابرمکعب، گراف ابرستاره، طیف، گراف یالی، گراف صحیح
|
  • F. Rahpeymaii, K. Amini *, T. Allahviranloo Pages 5-14

    In this paper, we present a new approach for solving absolute value equation (AVE) whichuse Levenberg-Marquardt method with conjugate subgradient structure. In conjugate subgradientmethods the new direction obtain by combining steepest descent direction and the previous di-rection which may not lead to good numerical results. Therefore, we replace the steepest descentdirection by the Levenberg-Marquardt direction. The descent property of the direction generatedby new algorithm in each iteration is established. Also, the global convergence of such a methodare established under some mild assumptions. Some numerical results are reported.In this paper, we present a new approach for solving absolute value equation (AVE) whichuse Levenberg-Marquardt method with conjugate subgradient structure. In conjugate subgradientmethods the new direction obtain by combining steepest descent direction and the previous di-rection which may not lead to good numerical results. Therefore, we replace the steepest descentdirection by the Levenberg-Marquardt direction. The descent property of the direction generatedby new algorithm in each iteration is established. Also, the global convergence of such a methodare established under some mild assumptions. Some numerical results are reported.

    Keywords: Absolute value equation  Levenberg-Marquardt approach  Conjugate subgradient_method  Global theory
  • B. Hayati *, H. Khodaei Pages 15-22

    Let A be a Banach algebra and (B,B_*) be a dual Banach algebra. A linear map φ:A⟶B is said to be a δ - homomorphism map if ‖‖φ(a_1 a_2)-φ(a_1)φ(a_2)‖‖≤δ‖‖a_1‖‖ ‖‖a_2 ‖‖ for every a_1,a_2∈A. In this paper, we study the δ - homomorphism maps from A into B. Among other things, we prove that if φ:A⟶B is a δ - homomorphism map and B_* is multiplicative on the algebra generated by φ(A), then φ is bounded and ‖‖φ‖‖≤1+δ. Let A be a Banach algebra and (B,B_*) be a dual Banach algebra. A linear map φ:A⟶B is said to be a δ - homomorphism map if ‖‖φ(a_1 a_2)-φ(a_1)φ(a_2)‖‖≤δ‖‖a_1‖‖ ‖‖a_2 ‖‖ for every a_1,a_2∈A. In this paper, we study the δ - homomorphism maps from A into B. Among other things, we prove that if φ:A⟶B is a δ - homomorphism map and B_* is multiplicative on the algebra generated by φ(A), then φ is bounded and ‖‖φ‖‖≤1+δ.

    Keywords: δ- homomorphism map, δ-multliplicative functional, Dual Banach agebras
  • R. KARGAR * Pages 23-36

    The TOPSIS process is one of the most comprehensive systems designed for decision making with multiple criteria, since this technique enables formulation of the problem as decision matrix, as well as the possibility of considering different quantitative and qualitative criteria in the problem. Fuzzy TOPSIS methods have been introduced to make fundamental decisions that make decisions decisions in these ways, including the lack of precision in fuzzy calculations, which can be attributed to the lack of use of the principle of "Zadeh” in the definition of operators. For example, the multiplication of two triangular fuzzy numbers will not necessarily be triangular fuzzy. However, in most of the fuzzy TOPSIS methods, this is assumed. In this paper, we attempt to first define the ideal vector of false algebra, then two functions are designed for this purpose, then the optimal of these functions can be found using GA. All steps are based on the principle of "Zadeh”".

    Keywords: Extension principle (Zade), fuzzy, TOPSIS, Maximal, Ideal
  • S.A.R. Hosseini Dehmiry *, M. Hamzehnejad Pages 37-46

    Nonlinear programming problems belong to the realm of commonly used optimization problems. In most cases, the objective function of such problems is non-convex. However, to guarantee global convergence in the algorithms proposed based on Newton's method to solve these problems, a convexity condition is generally required. Meanwhile, the quasi-Newton techniques are more popular because they use an approximation of the Hessian matrix or its inverse. However, in these algorithms, only gradient information is used to approximate this matrix. One of the most applicable quasi-Newton algorithms in solving nonlinear programming problems is the BFGS method. This paper presents a new idea for a linear search in the BFGS method. It proves that using this technique will lead to global convergence for general problems without the need for any additional conditions. Finally, the performance of the proposed algorithm is evaluated numerically.

    Keywords: BFGS method, Newton method, Quasi-Newton method, Global convergence, unconstrained optimization
  • A. Davtalab *, R. Mehrjoo Pages 47-56

    One of the most important concerns of investors in financial markets is choosing a share or stock portfolio that is optimal in terms of profitability. To this end, there are many ways in which the stock portfolio has been chosen. The optimal portfolio selection is a portfolio management goal. In this dissertation, the DEA technique has been used as a new and reliable way to select the stock optimal stock. In this thesis, the risk of different orders, average returns, return variances, higher torque are considered as output variables. It will also be possible to take into account the priorities for increases in risk ignored by DEA in applied studies but discussed in economic theory. Finally, in this research, 278 companies were evaluated in 50 stock portfolios during the 5-year period, which is evaluated by 3 models, one for higher returns, one for lower risk and one for a combination of these two methods has meant greater returns and less risk. Also, baskets number 6 and 8 ranked best in the first, second and third models. .

    Keywords: Data Envelopment Analysis, Portfolio Frontier, Mean-variance, Risk preferences, Tehran Stock Exchange
  • M. Faghani * Pages 57-62

    In this paper we investigate the dominating- -color number،  of a graph G. That is the maximum number of color classes that are also dominating when G is colored using colors. We show that where is the join of G and H. This result allows us to construct classes of graphs such that and thus provide some information regarding two questions raised in [1] and [2].

    Keywords: Graph Coloring, Dominating Sets, Dominating Coloring Classes, Chromatic number, Dominating Color Number
  • M. Fallah *, N. Ghorani Pages 63-76

    In this paper, the problem of sequencing machines in the final assembly line with regard to the supply of parts has been investigated. For this reason, a basic integer linear programming model has been developed and based on this, the problem-solving algorithm is developed in accordance with the reaction-based approach based on the renewal of the sequence of operations. Also, due to the Np-hardness of the problem, a meta-innovative method based on the variable-neighborhood search algorithm is presented. To evaluate the proposed solution method, a sample of library issues was used and to simulate the disruption event, test questions were designed in large, medium and small dimensions. The results show that, in three categories of problems, the proposed meta-innovation method is approaching it in a very appropriate way compared to the best available method. In addition, due to the solving time, it is much more efficient than the optimal solution method and is responsive. The immediate needs are to update the sequence of operations in the face of disturbances created in the car production line.

    Keywords: Machine sequencing, supply disruption, Stability, reactive approach
  • Ali Suri * Pages 77-84

    Abstract. Let G be a Banach Lie group modeled on the Banach space, possibly infinite dimensional, E. In this paper first we introduce Euler-Lagrange equations on the Lie group G with potential and right invariant metric. Euler-Lagrange equations are natural extensions of the geodesic equations on manifolds and Lie groups. In the second part, we study the geometry of the mechanical system of a rigid body with a fixed point in the gravitational field. This Mechanical systems is usually know as symmetric heavy top. Then we show that the extracted equations by this theory coincide with the known equations of heavy top. Finally, as an infinite dimensional example, we study the Camassa-Holm equations on Bott-Virasoro group at the presence of potential. Bott-Virasoro group is the product of the group of diffeomorphisms of the circle of Sobolev class by the real line and by a potential on a Lie group G we mean a differentiable function from G to the real line R.

    Keywords: Lagrangian, Spray, Euler-Lagrange equations, Rigid body, Camassa-Holm equations
  • M. Behboudi, R. Farnoosh *, M. A. Oghabian, H. Pezeshk Pages 85-92

    Today, neuroscientists are interested in discovering human brain functions through brain networks. In this regard, the evaluation of dynamic changes in functional connectivity of the brain regions by using functional magnetic resonance imaging data has attracted their attention. In this paper, we focus on two model-based approaches, called the exponential weighted moving average model and the dynamic conditional correlation model, to estimate the dynamic correlation between the two brain regions. Initially, the performance of these two models is evaluated using two new simulations. According to the results, in these simulation studies, the dynamic conditional correlation model has better performance than the exponential weighted moving average model. Therefore, a dynamic conditional correlation model is used to estimate the dynamic functional connectivity of two brain regions (the anterior cingulate cortex and the posterior cingulate cortex) for three Iranian addicted to methamphetamine in a resting state functional magnetic resonance imaging. The dynamic conditional correlation model has a good performance in assessing the dynamic functional connectivity of these addicted to methamphetamine. In addition, the dynamic functional connectivity varies between subjects.

    Keywords: Dynamic functional connectivity, Functional magnetic resonance imaging, Exponential weighted moving average model, Dynamic conditional correlation model
  • Jafar Fathali *, Morteza Nazari Pages 93-104

    In this paper we introduce a new facility location model, called backup multifacility location problem by considering the ideal radius for each customer. In this problem the location of clients are given in the plane. A radius is assigned to each client. We should find the location of new facilities, which some of them may fail with a given probability, such that the sum of weighted distances from new facilities to the radius distance of clients and sum of weighted distances between new facilities is minimized. Since in the most instance there dose not exist the location of a new facility such that its distance to each Customers be exactly equal to given radiuses, so we try to minimize the sum of the weighted square errors. We model the problem and propose an iterative method (weiszfeld like algorithm) for solving the presented problem. Then a discussion about convergence of presented method and some numerical examples are given. We show that the optimal solution lies in an extended rectangular hull of the existing points.

    Keywords: Continuose location, Multifacility, Backup, Weiszfeld method, Ideal radius
  • S. E. Haghi, M. Rostamy Malkhalifeh *, M. H. Behzadi, A. Shahvarani Pages 105-124

    This paper describes two proposed strategies for involving families in mathematics education and forming a mathematical association for parents with the aim of involving parents in their children's mathematics education, implemented at one of the Tehran schools, describing the outcomes and performance of students before and after school. They were analyzed using Data Envelopment Analysis (DEA).Data Envelopment Analysis (DEA) is a linear programming method whose main purpose is to compare and evaluate the efficiency of a number of similar decision-making units, to compare and analyze them with different amounts of inputs and outputs.In this research, inputs on various aspects of cultural, social, and economic conditions (such as family income, physical and mental health of family members, parents' occupation, etc.) of families of sixth grade elementary school boy students in TALAYEDARAN school, district 4 of Tehran, and outputs The success of the math test is the interest of the students in these math activities in math lessons and ethical discipline

    Keywords: Mathematics education, Cultural fusion, Data envelopment analysis(DEA), Parental involvement, Mathematical Society
  • F. Karimi, S. M. Mirafzal * Pages 125-132

    Let n  1 be an integer. The hypercube Qn is the graph whose vertex set isf0;1gn, where two n-tuples are adjacent if they differ in precisely one coordinate. This graph has many applications in Computer sciences and other area of sciences. Inthe graph Qn, the layer Lk is the set of vertices with exactly k 1’s, namely, vertices ofweight k, 1  k  n. The hyper-star graph B(n;k) is the subgraph of Qn induced bylayers Lk and Lk+1; 0 < k < n. In this paper, we determine the spectrum of the hyperstargraph B(n;k) and L(B(n;k)), where L(B(n;k)) is the line graph of the graphB(n;k). In particular, we show that the graph L(B(n;k)) is an integral graph, that is,all of its eigenvalues are integers. In this paper, we investigate some of the algebraic properties of the graph B(n;k) andits line graph L(B(n;k)). In particular, we determine the spectrum of these graphs.

    Keywords: Hypercube, Hyper-star graph, Spectrum, Line graph, Integral graph