فهرست مطالب

مجله طب جنوب
سال بیست و سوم شماره 3 (امرداد و شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • میلاد قادری، غلامرضا خمیسی پور*، نرگس عبیدی، رحیم طهماسبی، سید امین محمدی، راضیه راستگو، مولود بهبهانی پور صفحات 195-204
    زمینه

    ریز RNAها (miRNA)، مولکول های RNA غیرکننده (24-19 نوکلیوتیدی) هستند که در طیف وسیعی از فرایندهای زیستی از طریق تنظیم پس از رونویسی بیان ژن، نقش مهمی ایفا می کنند. تغییر بیان miRNAها در بیماری های عفونی مختلف نظیر عفونت HIV گزارش شده است. تعیین پروفایل های بیانی miRNA خصوصا در مایعات زیستی پستانداران که متاثر از فرایندهای داخل سلولی نقاط مختلف بدن می باشد دید جامعی در ارتباط با تغییرات پاتوفیزیولوژی مرتبط با برهمکنش های ویروس- میزبان در اختیار می گذارد. از این رو هدف از مطالعه حاضر بر پایه تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیکی miR-1 در ارتباط با مسیرهای پیام رسان متاثر بالقوه در عفونت HIV، تعیین پروفایل بیانی miR-1 در سرم اهداکنندگان خون با نتیجه آزمایش HIV مثبت نسبت به افراد سالم در مرکز انتقال خون بوشهر می باشد.

    مواد و روش ها

    تجزیه و تحلیل غنی سازی روی ژن های هدف پیش بینی شده برای miR-1 بر پایه ابزارهای بیوانفورماتیکی مرتبط به miRNAها برای دستیابی به مسیرهای احتمالی تحت تنظیم این miRNA صورت گرفت، با توجه به مسیرهای متاثر در عفونت HIV و درگیری ژن های هدف miR-1 در این مسیرهای سیگنالینگ، ارزیابی بیان miR-1 در نمونه های سرم خون 20 فرد HIV مثبت تحت درمان، 10 فرد HIV مثبت تازه تشخیص داده شده و 40 فرد سالم بوسیله qRT-PCR انجام پذیرفت. داده ها با نرم افزار آماری SPSS ویرایش 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل غنی سازی شده برای ژن های هدف miR-1 نشان می دهد که ژن های هدف به میزان قابل توجه (05/0>FDR) در 4 مسیر پیام رسان هورمون تیرویید، مسیرهای سرطان، اندوسیتوز، سیستم پیام رسان فسفاتیدیل اینوزیتول متمرکز شدند، علاوه بر این، افزایش بیان قابل توجه miR-1 (05/0>P) در افراد مبتلا به HIV تازه تشخیص داده شده نسبت به افراد سالم، همچنین کاهش بیان قابل توجه miR-1 (001/0>P) در افراد HIV مثبت تحت درمان نسبت به افراد مبتلا به HIV تازه تشخیص داده شده مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    مطالعات بیوانفورماتیک حاکی از آن است که ژن های هدف پیش بینی شده برای miR-1 متعلق به مسیرهای مرتبط با هورمون تیرویید، سرطان، اندوسیتوز و سیستم پیام رسان فسفاتیدیل اینوزیتول می باشند؛ که از جمله مسیرهای مختل شده در عفونت HIV می باشند. علاوه بر این، تغییر بیان قابل توجه miR-1 در سرم خونی بیماران مبتلا به HIV تازه تشخیص داده شده نسبت به افراد سالم و افراد HIV مثبت تحت درمان نسبت به بیماران مبتلا به HIV تازه تشخیص داده شده تاثیرات قابل توجه فرایندهای بیماری زایی ویروس HIV بر بیان miR-1 را نشان می دهد. از این رو، یافته های این مطالعه نشان دهنده پتانسیل استفاده از miR-1 در راستای درک بهتر بیماری زایی ویروس HIV و مداخلات درمانی متعاقب بواسطه هدف قرار دادن آن miRNA می باشد.

    کلیدواژگان: عفونت، HIV، miR، سرم، مارکر مولکولی
  • حسن مروتی، محمدکاظم کوهی، ذبیح الله خاکسار، فرشته مرشدی، حجت عنبرا، فاطمه پارسایی، مهدی هادی جعفری، حمیدرضا مرادی* صفحات 205-221
    زمینه

    سرترالین در کنار اثرات سودمند ضدافسردگی ممکن است دارای اثرات جانبی سوء بر روی سیستم تناسلی و باروری باشد. در سال های اخیر، برخی عوارض جانبی سرترالین روی بافت های بدن تا حدودی نشان داده شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سرترالین در دوزهای مختلف بر ساختار هیستولوژی و هیستومتری لوب های شکمی و قدامی غده پروستات موش سوری بالغ انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 20 سر موش سوری نر بالغ در چهار گروه شامل: گروه کنترل (بدون درمان) و گروه های دریافت کننده سرترالین با دوزهای 5، 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم وزن حیوان به طور تصادفی و برابر تقسیم شدند. بعد از 42 روز، ابتدا موش ها آسان کشی شده، سپس نمونه های خون و بافت لوب های غده پروستات برای مطالعات هیستومورفومتری و هیستوشیمی جمع آوری شدند.

    یافته ها

    نتایج حاکی از کاهش معنی دار تعداد سلول های واحد های ترشحی لوب های شکمی و قدامی پروستات در گروه های سرترالین در مقایسه با گروه کنترل بود (05/0>p). ضخامت بافت پوششی واحد های ترشحی لوب های شکمی و قدامی پروستات در گروه سرترالین با دوز 20 میلی گرم برکیلوگرم در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار نشان داد (05/0>p). تستوسترون سرم در گروه های سرترالین وابسته به دوز در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی داری نشان داد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    سرترالین دارای تاثیر منفی بر روی ساختار هیستوپاتولوژی و هیستومتری لوب های غده پروستات (شکمی و قدامی) می باشد. با این حال، انجام مطالعات بالینی بیشتری برای ارزیابی اثرات منفی سرترالین بر روی سیستم تناسلی در انسان ضروری است.

    کلیدواژگان: سرترالین، پروستات، بافت شناسی، موش
  • عاطفه قمرطالع پور، احسان دولتشاهی، مهرنوش درودچی* صفحات 222-235
    زمینه

    سکته قلبی با التهاب و تولید فاکتورهای التهابی محلول همراه است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط سطح سرمی کموکاین های CCL18 و ‍CCL5 با آدیپوکاین های رزیستین، آدیپسین، آدیپونکتین و لپتین پس از وقوع سکته قلبی است.

    مواد و روش ها

    ارتباط سطح سرمی کموکاین ها و آدیپوکاین ها در طی یک دوره شش ماهه پس از وقوع سکته قلبی در 36 بیمار بررسی شد. برای هر بیمار سه بار اندازه گیری در زمان های T0 (طی 12 ساعت اول)، T5 (روز پنجم) و T180 (پس از شش ماه) انجام و خصوصیات کلینیکی و دموگرافیک بیماران در زمان مراجعه ثبت گردید.

    یافته ها

    سطح سرمی CCL18 در زمان T0 دارای ارتباط معنی دار با رزیستین در T180 بود، به طوری که با افزایش مقدار این کموکاین، مقدار رزیستین نیز افزایش یافت (413/0=r، 017/0=p). همچنین سطح سرمی CCL18 در T180 دارای ارتباط معنی دار با آدیپسین در T5 بود، به طوری که با افزایش مقدار آدیپسین، مقدار CCL18 افزایش یافت (213/0=r، 001/0=p). رگرسیون چند متغیری نیز نشان داد که برون ده بطن چپ در زمان بستری شدن با اثر توام آدیپسین روز پنجم و CCL18 روز 180 (029/0=p) ارتباط دارد.

    نتیجه گیری

     این مطالعه ارتباط بین CCL18 و رزیستین و نقش احتمالی این کموکاین در تداوم تولید رزیستین در بدن را نشان می دهد. همچنین از آنجا که افرادی که پیش آگهی بدتری را نشان می دهند در دراز مدت دارای  CCL18بیشتری خواهند بود، ممکن است بتوان از ارتباط آدیپسین روز پنجم و افزایش CCL18، به عنوان بیومارکر پیش آگهی در روزهای اولیه پس از وقوع سکته قلبی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کموکاین، آدیپوکاین، سکته قلبی، رزیستین، آدیپسین
  • رها رحیمی کیان، صمد اکبرزاده، رحیمه رحیمی، خلیل پورخلیلی، مرضیه محمودی، رامین سیدیان، خدیجه قاسمی، علی موحد* صفحات 236-247
    زمینه

    افراد مبتلا به دیابت به طور جدی در معرض بیماری های قلبی- عروقی قرار دارند. اوروتنسین 2 و گیرنده آن نقش اساسی در ایجاد بیماری های قلبی- عروقی از طریق تولید گونه های فعال اکسیژن دارند. رزوراترول به عنوان یک پلی فنول دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد دیابت می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات رزوراترول بر میزان اوروتنسین 2 و گیرنده آن با توجه به بیومارکرهای بیوشیمیایی در قلب رت های دیابتی بوده است.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه 48 سر رت نر ویستارآلبینو 8-5 هفته ای به 6 گروه تقسیم شدند. رزوراترول را در کربوکسی متیل سلولز 5/0 درصد حل کرده و به صورت خوراکی به رت ها داده شد. در پایان 60 روز درمان با رزوراترول، بافت قلب رت ها جمع آوری شد.

    یافته ها

    وزن رت های دیابتی تحت درمان با دوزهای (90 و 10 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن) رزوراترول، در پایان تیمار در مقایسه با گروه دیابتی به طور معنی داری افزایش یافت. میزان قندخون، لیپیدها،MDA ، CK-MB و LDH در سرم رت های گروه دیابتی با مصرف 10 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن رزوراترول، در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش نشان دادند. همچنین میزان اوروتنسین 2 و گیرنده آن در بافت رت ها با مصرف 10 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن رزوراترول نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد.

    نتیجه گیری

     درمان با رزوراترول موجب کاهش قندخون، پروفایل لیپیدی، وزن،MDA  و آنزیم های قلبی گردید. علاوه بر این رزوراترول موجب کاهش معنی دار اوروتنسین 2 و گیرنده در بافت قلب شد که نشان دهنده اثر تعدیلی این ترکیب در خصوص عوارض ناشی از دیابت می باشد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، قلب، رزوراترول، اوروتنسین 2، گیرنده اوروتنسین 2
  • مولود عباس زاده، اشکان تنگستانی، نرگس جوکار، محمدرضا روان بد، محمدرضا کلانترهرمزی* صفحات 248-256
    زمینه

    سرطان تیرویید شایع ترین بدخیمی غدد درون ریز بدن است. میزان بروز سرطان تیرویید سریع تر از هر بدخیمی دیگری در سال های اخیر افزایش داشته است. سرطان تیرویید انواع هیستوپاتولوژیکی مختلفی دارد و شایع ترین نوع آن نوع تمایزیافته می باشد. عوامل مختلفی می توانند در پیش آگهی درمان مبتلایان به این بیماری تاثیرگذار باشند. در این مطالعه چندین فاکتور که می توانند در پیش آگهی این بیماری تاثیر بگذارند، بررسی شده است.

    مواد و روش ها

     تعداد 34 بیمار تحت عمل جراحی استاندارد از جمله تیروییدکتومی کامل و ناکامل قرار گرفتند و متعاقبا 6-4 هفته بعد از جراحی I-131 دریافت کردند. در این مطالعه گذشته نگر، اثرات فاکتورهای پیش آگهی مختلف شامل سن، جنس، سابقه خانوادگی هر نوع بدخیمی، تابش گیری قبلی، نوع بافت شناسی سرطان تیرویید و داده های آزمایشگاهی در زمان بهبود از جمله مقادیر سرم تیروگلوبولین (Tg)، سرم ضد تیروگلوبولین (Anti-Tg) و هورمون تحریک کننده تیرویید (TSH) بررسی شدند.

    یافته ها

     در مجموع 34 بیمار شامل 6 مرد (6/17 درصد) و 28 زن (4/82 درصد) با میانگین سنی 6/11±8/40 سال در این مطالعه شرکت کردند. در این مطالعه تنها تهاجم عروقی دارای ارزش آماری معنی دار کمتر از 05/0 بود که نشان دهنده ارتباط معنادار بین تهاجم عروقی و نتیجه درمان این بیماران می باشد. عوامل دیگر ارتباط معنی داری با موفقیت یا عدم موفقیت درمانی نشان ندادند.

    نتیجه گیری

     این مطالعه نشان داد که در بین عوامل مختلف پیش آگهی تنها تهاجم عروقی با موفقیت در درمان رابطه معکوس دارد و سایر عوامل رابطه ای با نتیجه درمانی سرطان تیرویید تمایزیافته ندارند.

    کلیدواژگان: سرطان تیروئید تمایزیافته، عوامل پیش آگهی DTC، تیروئید فولیکولی، تیروئید پاپیلری
  • هیوا زندی، سیروس شهسواری، طاهره پاشایی، مهدی ذکایی، شنو بایزیدی*، فاطمه خضرنژاد صفحات 257-265
    زمینه

    تغذیه با شیر مادر فعالیتی با بیش ترین اثربخشی در ارتقای سلامتی و پیشگیری از اختللات و بیماری ها می باشد و قطع شیردهی، خصوصا در شش ماه اول پس از زایمان (زمان بحرانی)، اثرات سوء شدیدی در سلامت عاطفی و جسمانی مادر وکودک بجا می گذارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی الگوی تغذیه انحصاری با شیر مادر و عوامل مرتبط با آن در کودکان شهر سنندج در سال 1396 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی روی 400 کودک 24-7 ماهه شهر سنندج انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای سه قسمتی شامل؛ اطلاعات دموگرافیک، عوامل تاثیرگذار بر تغذیه انحصاری شیر مادر و عوامل مربوط به شیرخوار بود که به صورت مصاحبه تکمیل شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 21 و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان P کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که میزان شیوع تغذیه انحصاری با شیر مادر 5/71 درصد بود. یافته ها نشان داد که بین بارداری ناخواسته، تصور مادر از کافی بودن شیر، بستری بودن نوزاد پس از تولد در بیمارستان و تماس پوست به پوست و شیردهی در ساعت اول بعد از زایمان با تغذیه انحصاری رابطه معناداری وجود دارد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه عامل اصلی کاهش میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر، تصور مادران از ناکافی بودن شیر و ترس از گرسنه ماندن شیرخوار بود، که می توان با برنامه ریزی های مناسب در مراکز بهداشتی آموزش های مرتبط در سه ماهه سوم بارداری به مادر داده شود.

    کلیدواژگان: الگوی تغذیه، انحصاری، شیر مادر، عوامل مرتبط، کودکان
  • فروغ آل ابراهیم، کیانوش کمالی، مریم نصیریان* صفحات 266-279
    زمینه

    مراکز ارایه دهنده خدمات به عفونت های آمیزشی در شناسایی، درمان و جلوگیری از عفونت نقش بسزایی دارند و توجه به امکانات و تجهیزات فنی و پرسنلی این مراکز می تواند موجب افزایش اثربخشی این فعالیت ها گردد. پژوهش حاضر با هدف آگاهی از وضعیت این مراکز جهت برنامه ریزی، بهبود و ارتقا کیفیت خدمات رسانی انجام شده است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی روی 247 مطب پزشک و ماما و 141 موسسه ارایه دهنده خدمت به مبتلایان به عفونت های آمیزشی از شهرهای کرمان، شیراز، تهران و بابل انجام شد. این مراکز با تکمیل چک لیست، در پژوهش شرکت کردند. اطلاعات در نرم افزار Stata ویرایش 11 و با استفاده از روش های آماری توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی و جداول فراوانی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که در حدود 66 درصد مطب ها و 97 درصد موسسات بیمه درمانی می پذیرفتند. 93 درصد مطب ها و 89 درصد موسسات به آزمایشگاه جهت ارجاع مبتلایان به عفونت های آمیزشی دسترسی داشتند. 13 درصد از مطب ها و 67 درصد موسسات فرم گزارش دهی ماهیانه عفونت های آمیزشی را داشتند. در حدود یک سوم از پزشکان و ماماها و بیش از دو سوم مسئولین موسسات با دستورالعمل وزارت بهداشت در خصوص عفونت های آمیزشی آشنایی داشتند. نیمی از پزشکان و ماماها و موسسات عدم دریافت بازخورد از سیستم بهداشتی را مهم ترین دلیل عدم همکاری در گزارش دهی عفونت های آمیزشی بیان کردند.

    نتیجه گیری

     جهت افزایش کیفیت خدمات در مراکز ارایه خدمات به مبتلایان به عفونت های آمیزشی می بایست به معیارهایی مهم از جمله حضور مداوم پزشک و ماما، دسترسی آسان به آزمایشگاه و داروخانه و پذیرش بیمه توجه نمود.

    کلیدواژگان: وضعیت، ارائه خدمات، مبتلایان، عفونت های آمیزشی
|
  • Milad Ghaderi, Gholamreza Khamisipour*, Narges Obeidi, Rahim Tahmasebi, Seyed Amin Mohammadi, Razeah Rastgoo, Moulod Behbahanipour Pages 195-204
    Background

     MicroRNAs (miRNAs) are non-coding RNA molecules (19-24 nucleotides) that play a major role in a wide range of biological processes through post-transcriptional regulation of gene expression. Differential expression of miRNAs has been reported in various infectious diseases such as HIV infection. The characterization of miRNA expression profiles, especially in mammalian biofluids, which are affected by intracellular processes of different parts of the body, provides a considerable insight into pathophysiological alterations associated with host-virus interactions. Therefore, based on miR-1 bioinformatics analysis in the context of potential affected signaling pathways in HIV infection, the present study aimed to profile the expression of miR-1 in donor’s serum from HIV-positive individuals vs unaffected controls in Bushehr Blood Transfusion Center.

    Materials and Methods

    The enrichment analysis on predicted target genes for miR-1 was performed based on miRNA-related bioinformatics tools to achieve possible regulated pathways by this miRNA. Given the pathways affected by HIV infection and the involvement of miR-1 target genes in these signaling pathways, the miR-1 expression was evaluated in serum samples of  20 treated HIV-positive individuals, 10 patients with de novo HIV infection diagnosis, and 40 healthy subjects using qRT-PCR. Data were analyzed by SPSS software version 22.

    Results

    The enrichment analysis for identified target genes of miR-1 revealed that target genes were significantly enriched (FDR <0.05) in the four pathways of thyroid hormone, cancer pathways, endocytosis, and phosphatidylinositol signaling system. In addition, a significant increase was observed in miR-1 expression level  (p-value <0.05) in de novo HIV infected patients compared with healthy subjects. A significant decrease was observed in miR-1 expression level (p-value <0.0001) in treated HIV-positive individuals compared with de novo HIV infected patients, as well.

    Conclusion

    Bioinformatics studies indicate that the predicted target genes for miR-1 belong to the pathways related to thyroid hormone, cancer, endocytosis, and phosphatidylinositol signaling system, which are impaired pathways in HIV infection. In addition, significantly altered expression in miR-1 in the serum of de novo HIV infected patients vs healthy subjects and treated HIV-positive individuals vs de novo HIV infected patients represents remarkable effects of the process of HIV infection and pathogenesis on miR-1 expression. Hence, the findings of this study indicate the potential use of miR-1 to better understand HIV pathogenesis, and subsequent therapeutic interventions by targeting miRNA.

    Keywords: HIV, infection, microRNA, Serum, Molecular marker
  • Hassan Morovvati, Mohammadkazem Koohi, Zabihollah Khaksar, Freshteh Morshedi, Hojat Anbara, Fatemeh Parsaei, Mehdi Hadijafari, Hamidreza Moradi* Pages 205-221
    Background

    Sertraline, along with its beneficial antidepressant effects, may have adverse effects on the fertility and reproductive system. In recent years, the negative effects of sertraline on body tissues have been shown to some extent. This study aimed to investigate the effects of sertraline at different doses on the histological and histometrical structure of ventral and anterior lobes of prostate in adult mice.

    Materials and Methods

    In this experimental study, twenty adult male mice were randomly divided into four groups: control (no treatment) and three groups receiving sertraline at doses of 5, 10 and 20 mg/kg by gavage for 42 days. First, the mice were sacrificed, then, blood samples and prostate lobes tissue were collected for histomorphological and histochemical studies.

    Results

    Results showed a significant decrease in cell count of secretory units in ventral and anterior lobes in the sertraline groups, compared to that in control group (p<0.05). Epithelial thickness showed a significant decrease in ventral and anterior lobes of prostate following the administration of sertraline (20 mg/kg), compared to the control group (p<0.05). A significant dose-dependent decrease was seen in serum testosterone in sertraline groups, compared to the control group (p<0.05).

    Conclusion

    Sertraline has a negative effect on the histopathological and histometrical structure of prostate. However, further clinical studies are required to assess the negative effects of sertraline in human beings.

    Keywords: Sertraline, Prostate, Histology, Mouse
  • Atefeh Gamartalepoor, Ehsan Dowlatshahi, Mehrnoush Doroudchi* Pages 222-235
    Background

    Myocardial Infarction (MI) is accompanied by inflammation and production of soluble inflammatory factors. The aim of this study was to investigate the correlation of CCL18 and CCL5 levels with those of resistin, adipsin, adiponectin and leptin adipokines in the sera of patients after MI.

    Materials and Methods

    The correlations between levels of chemokines and adipokines were investigated in 36 patients in a 6-month follow-up after MI. For each patient, the measurements were done in 3 time points T0 (first 12 hrs), T5 (fifth day of admission) and T180 (after 6 months). The clinical and demographical criteria of patients at the time of admission were also recorded.

    Results

    The serum levels of CCL18 at T0 were significantly correlated with resistin levels at T180. Therefore, higher CCL18 levels at T0 were associated with higher resistin levels at T180 (r=0.413, P=0.017). Moreover, serum levels of CCL18 at T180 were significantly correlated with adipsin levels at T5. Therefore, higher adipsin levels at T5 were associated with higher CCL18 levels at T180 (r=0.213, P=0.001).
    Multivariate logistic regression showed that the left ventricular ejection fraction at T0 correlated with the covariant effect of adipsin T5 and CCL18 at T180 (P=0.029).

    Conclusion

    This study showed the correlation between CCL18 and resistin levels and the effect of CCL18 on the long term production of resistin in the body. With the notion that worse prognosis is associated with higher long-term CCL18; it is possible to take advantage of the correlation between adipsin on day 5 and the increase in CCL18 as prognostic biomarkers on the first days after MI.

    Keywords: Chemokine, Adipokine, Myocardial infarction, Resistin, Adipsin
  • Raha Rahimikian, Samad Akbarzadeh, Rahimeh Rahimi, Khalil Pourkhalili, Marzeah Mahmoodi, Ramin Seyedian, Khadejeh Ghasemi, Ali Movahed* Pages 236-247
    Background

    Individuals with diabetes mellitus are at serious risk of a wide range of cardiovascular complications. Urotensin 2 and its receptors play an important role in the development of cardiovascular diseeases through production of reactive oxygen species (ROS). Resveratrol is a polyphenol with antioxidant and anti-diabetic properties. The present study aimed to investigate the effects of resveratrol on urotensin 2 and its receptors in the heart tissues of diabetic rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 48 male Wistar rats were divided into six groups (N= 8 in each group). Resveratrol was prepared in 0.5% carboxymethyl cellulose and given to the rats through oral gavage. At the end of the 60 days of treatment with resveratrol, rats’ heart tissue was collected.

    Results

    The weight of diabetic rats treated with 10 and 90 mg/kg bw of resveratrol significantly increased compared with the diabetic group. Furthermore, the serum levels of FBS, lipids, MDA, CK-MB and LDH decreased in the treated diabetic rats compared with the control group. Moreover, concentration of urotensin 2 and its receptors significantly decreased in the heart tissues of the diabetic rats treated with resveratrol at the dose of 10 mg/kg bw compared with the control group.

    Conclusion

    The current study indicated that resveratrol decreased FBS, lipids, weight, MDA and cardiac enzymes. Furthermore, resveratrol significantly reduced urotensin 2 and its receptors, which indicates its moderating effect on diabetes complications.

    Keywords: Type 2 diabetes, heart disease, resveratrol, Urotensin 2, Urotensin 2 receptor
  • Moulod Abbaszadeh, Ashkan Tangestani, Narges Jokar, Mohammadreza Ravanbod, Mohammadreza Kalantarhormozi* Pages 248-256
    Background

    Thyroid cancer is the most prevalent malignancy of the endocrine systemcancers. Thyroid cancer has increased faster thatn any other malignancy in recent years. Tyroid cancer has different histopathologic types, of which the most common is the differentiated type. Different factors can affect the prognosis of the patients. In this study, we investigated different factors that can affect the prognosis of these patients.

    Materials and Methods

    Thirty-four patients underwent the standard surgery including partial and total thyroidectomy and subsequently received 131I radioiodine 4-6 weeks after surgery. We evaluated the effects of different prognostic factors which can effect on the patients’ survival including age, gender, family history of any malignancies, history of radiation exposure, histopathological type and lab data on the ablation time including serum Tg, serum Anti Tg and thyroid-stimulating hormone (TSH) levels.

    Results

    A total of 34 patients, including 6 males (17.6%) and 28 (82.4%) females with a mean age of 40.8±11.6 years participated in this research. Only vascular invasion had statistically significant P-values less than 0.05, which shows the correlation between ablation success and this factor.

    Conclusion

    This study demonstrated that among different prognostic factors, only vascular invasion had a reverse relationship with ablation success. Other factors did not show statistically significant relashionships with treatment efficiency of DTC.

    Keywords: Differentiated Thyroid Cancer, DTC Prognostic Factors, Follicular thyroid, Papillary thyroid
  • Hiva Zandi, Sirous Shahsavari, Tahereh Pashaie, Mehdi Zokaei, Sheno Bayazidi*, Fatemeh Khezrnezhad Pages 257-265
    Background

    Breastfeeding has the highest efficacy in promoting health and preventing disorders and diseases. Cessation of breastfeeding, especially in the first six months after delivery (the critical time), has a profound effect on the emotional and physical health of mothers and children. Therefore, the present study was conducted to investigate the exclusive breastfeeding pattern and its related factors in children in Sanandaj 2018.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study enrolled 400 children aged 7-24 months in Sanandaj, Iran. Data were collected with a three-part questionnaire including demographic information, factors affecting the exclusive breastfeeding and child-related factors through interviews. Data were analyzed by chi-square test in SPSS software (version 21). P value <5 was considered significant.

    Results

    The results showed that the prevalence of exclusive breastfeeding was 71.5%. Significant relationships were found between exclusive breast feeding and the following variables: unwanted pregnancy, mother's perception of the adequacy of milk, baby’s hospitalization after birth, and skin-to-skin contact in the hospital, and breastfeeding within the first hour after birth. (p≤0.05)

    Conclusion

    Since the main reason for the reduction in exclusive breastfeeding is the fact that mother’s perception of inadequate milk and fear of baby’s hunger, breastfeeding can be promoted by designing appropriate programs for training mothers in healthcare centers in the third trimester of pregnancy.

    Keywords: Feeding pattern, exclusive, breast milk, related factors, children
  • Froghe Aleebrahim, Kiyanoosh Kamali, Maryam Nasirian* Pages 266-279
    Background

    Centers for sexually transmitted infections (STIs) play an important role in identifying, treating and preventing infections. Paying attention to equipment and human resources of these centers can increase the effectiveness of these activities. The purpose of this study was to investigate the status of these centers in order to plan and improve the quality of services.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study enrolled was carried out on 247 physician and midwifery offices and 141 service providers of sexually transmitted infections in Kerman, Shiraz, Tehran and Babol‏. These centers participated in the research by completing the checklist. The data were analyzed in Stata 11 software using descriptive statistics (frequency, frequency percentage and frequency tables).

    Results

    The findings showed that about 66% of offices and 97% of institutions accepted health insurance, 93% of offices and 89% of institutions had access to a laboratory to refer patients, and 13% of offices and 67% of institutions had a monthly report of STIs. About one-third of physicians and midwives and more than two-thirds of institution officials were aware of the Ministry of Health's guidelines on STIs. Almost half of the physicians, midwives and institutions mentioned the lack of feedback from the healthcare system as the most important reason for not participating in reporting STIs. 

    Conclusion

    The following criteria should be addressed in order to improve the quality of services provided in centers for patients with STIs: continued presence of physician and midwife, easy access to laboratory and pharmacy, and admission of insured individuals.

    Keywords: Status, Service provision, Patients, Sexually transmitted infections