فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیرحسین محمودی، سید فرهاد افتخارزاده، بتول محمدی صفحات 15-38

    هدف این مقاله ارزیابی وضعیت دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز ی جهت استقرار مدیریت دانش است. پژوهش حاضر با روش توصیفی - زمینه یابی به بررسی وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی جهت استقرارمدل مناسب مدیریت دانش پرداخته است . جامعه آماری پژوهش را کلیه اعضای هیات علمی وکارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی تشکیل داده که تعداد آن ها 1953 نفر بوده است. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 318 نفر تعیین و این تعداد به کمک روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای (بر حسب تعداد استادان وکارکنان) از جامعه آماری انتخاب شده است.  ابزار تحقیق پرسش نامه محقق ساخته 47 سوالی در مقیاس لیکرت بود که بر اساس مدل نظری تحقیق تهیه شده و روایی آن با استفاده از نظرات استادان و متخصصان وپایایی آن از طریق اجرای آزمایشی و ضریب آلفای کرونباخ  محاسبه شده است. برای تجزیه وتحلیل داده های حاصل از اجرای پرسش نامه از روش های آماری K_S ، t ، تحلیل  واریانس و آزمون تعقیبی LSD استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که در این دانشگاه وضعیت مولفه های نیروی انسانی مناسب می باشد،  وضعیت ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی در حد متوسط است،  وضعیت فناوری اطلاعات برای کاربرد مدیریت دانش مناسب نیست.  بین دیدگاه استادان وکارکنان در زمینه فناوری اطلاعات و ساختار سازمانی تفاوت معنی داری وجود ندارد و بین دیدگاه ها در زمینه منابع انسانی، فرهنگ سازمانی ومدیریت دانش تفاوت وجود دارد. در پایان بر مبنای نتایج پژوهش پیشنهادهایی جهت بستر سازی استقرار مدیریت دانش، مدل اجرایی ومراحل وگام های پیاده سازی مدیریت دانش در دانشگاه ارایه شده است.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی، ساختارسازمانی، نیروی انسانی، فناوری اطلاعات ودانشگاه
  • احمد ولی پور، عزت الله بالویی جامخانه، سحر سقایی صفحات 39-56

    پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه تاثیر مهارت های زندگی بر میزان رضایت از زندگی دانش آموزان دختر و پسر سال اول دبیرستان انجام شده است.  جامعه ی آماری مورد نظر در این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان سال اول دبیرستان های شهرستان بندرگز به تعداد 583 نفر بوده اند..  حجم نمونه نیز بر اساس جدول مورگان به تعداد 226 نفر می باشد که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند.. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ی محقق ساخته 20 سوالی در پنج حوزه آموزشی مهارت های زندگی با ضریب پایایی (871/0 = α)  است. .برای تجزیه وتحلیل اطلاعات و داده ها، از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t تک نمونه ای و t دو نمونه ایی مستقل) استفاده شده است، ضمنا تمامی این محاسبات با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شده است.  نتایج تحقیق بدین صورت بود که: 1-آموزش مهارت های زندگی بر میزان رضایت از زندگی دانش آموزان دختر و همچنین پسر ، موثر است 2- تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر میزان رضایت از زندگی دانش آموزان دختر و پسر متفاوت است 3- خودآگاهی و همدلی دانش آموزان، مقابله با استرس، هیجان دانش آموزان و ارتباطات میان فردی و اجتماعی دانش آموزان بر رضایت مندی  از زندگی آن ها موثر است. 5- تفکر خلاق و نقاد دانش آموزان بر رضایت مندی  از زندگی آن ها موثر نیست.

    کلیدواژگان: آموزش مهارت های زندگی رضایت از زندگی
  • علی امینی، کامران خدادادی، علی زکی یی، الهیوردی حسین زاده صفحات 57-66

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه افسردگی، استرس، اضطراب، کمرویی، پرخاشگری و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان تک والد و دو والد انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان پسر دوره دبیرستانی شهر کرمانشاه بود که از میان آن ها به روش نمونه گیری خوشه ای نمونه ای به حجم 190 نفر انتخاب شد و پرسش نامه های پژوهش در اختیار آنان قرار گرفت.  از میان آن ها 184 نفر پرسش نامه ها را تکمیل کردند و همین تعداد مورد بررسی قرار گرفت. برای گردآوری داده ها از ابزارهای مقیاس استرس، افسردگی، اضطراب (DAS)، پرسش نامه کمرویی جیک و باس و پرسش نامه پرخاشگری (AGO) استفاده شد. طرح پژوهش توصیفی از نوع مقایسه ای بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آماری میانگین، انحراف استاندارد و t گروه های مستقل استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که میانگین پیشرفت تحصیلی، افسردگی، استرس و کمرویی در  گروه دانش آموزان تک والد و دانش آموزان دو والد تفاوت معناداری دارد، اما اضطراب و پرخاشگری در بین آن ها تفاوت معناداری نداشت. از یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که محرومیت وجود یکی از والدین در سلامت روان و پیشرفت تحصیلی فرزندان اثرات منفی دارد..

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، افسردگی، استرس، پرخاشگری
  • حسین علی جعفری* صفحات 67-84

    اخلاقیات، نظام های اجتماعی و خانواده، موضوعی نیست که مرتبط با دین بودایی [1] باشد؛ سابقه این نظام ها را می توان با تاریخ بشریت یکی دانست [2]، در ادیان سامی [3]، سایر ادیان و آیین بودا (که موضوع این مقاله است)، درس ها وآموزه های گوناگونی که دارای مشترکاتی (هم از نظر اخلاقی و هم از نظر ظواهر)، با سایر ادیان می باشد، وجود دارد. ما در این تحقیق با بهره بردن از منابع معتبر علمی که اسامی آن به ترتیب نگارش مقاله در پاورقی و در پایان در فهرست منابع آمده است، به موضوع زن، ازدواج و خانواده می پردازیم. در این مقاله موضوعات مذکور، به صورت تفکیک شده و در بیش از هفتاد درصد متن، به صورت گردآوری و ترجمه بیان شده است.

    کلیدواژگان: راه های هشت گانه، خانواده بودایی، ازدواج، طلاق، آیین بودا، مراسم ازدواج، هینایانا و ماهایانا
  • بهارک شیرزاد کبریا صفحات 85-118

    این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های اصلی بحران به منظور ارایه راهکار مناسب در مدارس متوسطه شهر تهران انجام پذیرفته است که با مطالعه ادبیات و پیشینه پژوهش به طور کلی دو مولفه درون مدرسه ای و برون مدرسه ای شناسایی شد. سپس ابزار پژوهش پرسش نامه ای با 48 سوال طراحی شده که برای به دست آوردن پایایی نمونه 30 نفری از اعضای جامعه نمونه آماری انتخاب شد و با استفاده از روش آلفای کرانباخ 78درصد به دست آمد که نشان دهنده پایایی و قابلیت اعتماد پرسش نامه است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران مدارس متوسطه شهر تهران است که تعداد آنان 1500 نفر می باشد و به وسیله فرمول کوکران 170 نفر انتخاب شدند .به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار استنباطی از آزمون کلموگرف اسمیرنوف و برای بررسی نرمال بودن پاسخ ها آزمون t  تک نمونه ای، برای بررسی وضعیت مولفه های بحران و آزمون فریدمن، برای رتبه بندی مولفه ها نتایج به شرح زیر به دست آمد . مولفه های درون مدرسه ای در بعد فیزیکی، پیشگیری، مداخله، در حد مطلوبی قرار داشته است و زیرمولفه خدمات و آموزش سلامت در حد بسیار ضعیف قرار داشته است، اما در بعد مولفه برون مدرسه ای با روش رگرسیون خطی ساده مولفه های درون مدرسه ای بر مولفه های برون مدرسه ای تاثیر داشته، به استثنای بعد خدمات و آموزش سلامت که این تاثیر وجود نداشته است.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، بحران
  • مهرزاد سرفرازی، سید محمود هاشمی، رنگین نگار کرم زاده صفحات 119-144

    استرس4 ، افسردگی بدنی یا عاطفی است که بر اثر مسایل یا مشکلات واقعی یا تصوری پدید می آید، و گاه سبب رسیدن آسیب های فراوانی به فرد و سازمان می شود. همچنین به عکس العمل افراد دربرابر ویژگی های محیط که تهدید به شمار می آید نیز اطلاق می شود. هدف پژوهش حاضر کشف رابطه بین تاثیر فشارهای عصبی ناشی از کار (استرس شغلی) بر کاهش بهره وری سازمانی در جمعیت هلال احمر استان فارس می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - پیمایشی از شاخه ی تحقیقات میدانی است. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی مدیران در سه رده ارشد، میانی و عملیاتی و همچنین کارکنان در جمعیت هلال احمر استان فارس است که شامل 463 نفر می باشد و شهرهای فیروز آباد، لامرد، شیراز ، فسا ، نی ریز، جهرم ، گراش ، خنج ، لار ، اوز ، داراب و کازرون را تحت پوشش قرار می دهد و با استفاده از شیوه ی نمونه گیری خوشه ای 106 نمونه در سطح تصادفی انتخاب گردیده اند و در میان آن ها پرسش نامه توزیع گردید که از این 106 عدد 94 پرسش نامه به دست محقق برگشت داده شد. پرسش نامه تحقیق شامل 30 سوال است که برمبنای فرضیات تحقیق توسط محققان تنظیم شده است . برای سنجش روایی پرسش نامه از روایی محتوا استفاده شد و برای محاسبه ی ضریب قابلیت اعتبار ابزار اندازه گیری در این پژوهش از روش آلفای کروبناخ بهره گرفته شد. پردازش آماری داده ها در محیط نرم افزاری SPSS و MINITAB انجام شده است. نتایج تحقیق در ارتباط با فرضیه ی اصلی تحقیق نشان داد که کارکنان جمعیت هلال احمر استان فارس عقیده دارند که فشارهای عصبی عاملی برای کاهش بهره وری محسوب نمی شود؛ ولی آنان معتقد هستند که در محیط کاری آن ها زمینه برای آسیب دیدگی وجود دارد و این یکی از عواملی است که باعث کاهش بهره وری سازمانی آن ها می شود ، همچنین در ارتباط با فرضیه ی فرعی اول تحقیق می توان نتیجه گرفت که هرچه شغل مهم تر باشد، استرس کارکنان کاهش می یابد. نتایج در ارتباط با فرضیه  ی فرعی دوم تحقیق نشان داد که حجم زیاد کار منجر به استرس بیشتر کارکنان می شود. در ارتباط با فرضیه ی فرعی سوم ، نتایج تحقیق این فرضیه را نیز تایید کرد و نشان داد که هرچه تعارض در نقش بیشتر باشد، استرس نیز افزایش می یابد؛ ولی نتایج تحقیق فرضیه چهارم را تایید نکرد؛ بنابراین تضاد در روابط شخصی کارکنان با سایر همکاران و مدیران منجر به بروز استرس نمی شود.

    کلیدواژگان: فشارهای عصبی ناشی از کار، پیامدهای فشار عصبی، عوامل موثر در ایجاد استرس، بهره وری، بهره وری سازمان
  • مهرداد پورفتحی* صفحات 145-156

    مقاله حاضر برگرفته از پژوهشی است با عنوان بررسی انگیزه شرکت افراد بازمانده از تحصیل در مراکز آموزش از راه دور و بزرگسالان مقطع متوسطه شهرستان های استان تهران، و هدف کلی آن بررسی انگیزه شرکت افراد بازمانده از تحصیل در مراکز آموزش راه دور و بزرگسالان و اهداف جزیی آن شناخت دلایل بازماندن آن ها از ادامه تحصیل در دوره متوسطه و نیز دلایل و انگیزه آن ها از ادامه تحصیل در مراکز آموزش از راه دور و بزرگسالان بوده است. پژوهشگران به منظور دستیابی به اهداف خود، جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه مرکز آموزش از راه دور و بزرگسالان شهرستان های استان تهران، قرار داد.  نمونه آماری طبق جدول کرجسی و مورگان 800  نفر به دست آمد که  به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی از چهار شهرستان دماوند، رودهن، فیروزکوه و قرچک انتخاب گردید. برای تهیه ابزار اندازه گیری از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده که پس از اصلاحات با 34 سوال تدوین شد و برای تعیین پایایی پس از اجرای آزمایش (30 نفر) با استفاده از آلفای کرونباخ 95 درصد تایید شد. داده های جمع آوری شده از طریق آمار توصیفی شامل جداول توزیع فراوانی، فراوانی درصدی، میانگین، انحراف معیار، ضریب کجی و کشیدگی و آمار استنباطی شامل آزمونt از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که با اطمینان 99% از دلایل افراد از بازماندن از ادامه تحصیل در مقطع متوسطه شامل مسایل و مشکلات مالی و خانوادگی و همچنین سیستم آموزش کشور می باشد و انگیزه شرکت افراد در مراکز آموزش از راه دور و بزرگسالان شامل تقویت شخصیت اجتماعی، دریافت مدارک دانشگاهی، اصرار خانواده و اطرافیان و ارتقای رتبه شغلی است.

    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، آموزش بزرگسالان
  • حسن پاشا شریفی، نسترن شریفی، یلدا تنگستانی صفحات 157-178

    هدف اساسی پژوهش حاضر پیش بینی پیشرفت تحصیلی از روی خودکارآمدی، خودتنظیمی و خلاقیت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن است.  در یک نمونه 300 نفری از دانشجویان کارشناسی اجرا شد. گروه نمونه از بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سال تحصیلی 90-89 ، با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شد. ابزارهای سنجش عبارت از 3 آزمون خودکارآمدی شرر، خودتنظیمی بوفارد و خلاقیت عابدی است که در مورد افراد گروه نمونه اجرا شد. علاوه بر سه آزمون نامبرده، از پرسش نامه ای استفاده شد که در آن، مشخصات جمعیت شناختی و همچنین نمره های نیم سال قبلی افراد گروه نمونه، به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی پرسیده شد. روش آماری به کار رفته، تحلیل رگرسیون چند متغیری است. پس از جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها نتایج زیر به دست آمد: در بین سه متغیر خودکارآمدی، خودتنظیمی و خلاقیت، متغیر خودکارآمدی تنها متغیری بود که پیشرفت تحصیلی دانشجویان را پیش بینی می کرد. در مورد دانشجویان دختر در بین سه متغیر خودکارآمدی، خودتنظیمی و خلاقیت، خودکارآمدی تنها عامل عمده پیش بینی کننده پیشرفت تحصیلی بود. در مورد دانشجویان پسر، در بین سه متغیر خودکارآمدی، خودتنظیمی و خلاقیت، تنها متغیر خلاقیت بود که پیشرفت تحصیلی را پیش بینی می کرد. همچنین طبق مقایسه ضرایب بتای دختران و پسران، علامت ضرایب بتای به دست آمده در دختران نشان داد که متغیر خودکارآمدی با پیشرفت تحصیلی همبستگی مثبت و معنادار دارد و در پسران متغیر خلاقیت با پیشرفت تحصیلی همبستگی مثبت و معنادار دارد.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، خودکارآمدی، خودتنظیمی، خلاقیت
|
  • Pages 15-38

    The aim of this article is assessment of university situation for establishment of knowledge management. Present study using descriptive method of preparatory type, investigates situation of Islamic Free University for establishment of a suitable model of knowledge management. The statistical society in this research includes all members of the scientific board and employees of Islamic Free University of Central Tehran Unit. For analysis of research’s questions, descriptive and inferential statistics are used. Results of the research show that at this university human force is in good condition, organizational structure and culture is at average level, and condition of information technology for application of knowledge management is not suitable. There is no significant difference between views of teachers and employees on information technology and organizational structure, but there is significant difference between views on human resources, organizational culture and knowledge management. In the end, based on results of the research, suggestions for paving the road for establishment of knowledge management, executing model and stages for implementation of Knowledge management in the university are provided.

    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, organizational culture, Organizational structure, Human forces, information technology, University
  • Pages 39-56

    This study compared the effects on life skills and life satisfaction of male and female first year high school students has been Community were considered in this study includes all first year high school students in a number of 583 persons have been Bandrgaz. According to the statistical community Braydstyaby geographic distribution of stratified cluster sampling and sample size table Nyzbr Morgan is number 226. Data made ​​questionnaire of 20 questions in five areas of life skills training, guidance, with reliability coefficients (871/0 = α) is. Data collection and library studies to determine the content validity of questionnaire and formal opinions of Supervisors, the consultant was used. For data analysis, descriptive statistics and inferential (one sample t-test and two-sample t-independent convention) is used, the way all these calculations using SPSS software was performed.95% confidence level the null hypothesis is rejected and the research hypothesis is confirmed, namely (1) and (2) training on life skills Life satisfaction of students and the son, is effective and(3) the impact of life skills education on life satisfaction of male and female students is different and The research sub-hypothesis can be rejected with 95% confidence the null hypothesis and confirm the research hypothesis Shvdyny Interpersonal communication and empathy and social consciousness of students and students on their life satisfaction is And also deal with the stress and excitement of the students on their life satisfaction is effective. Decision making and problem solving, students work on their life satisfaction. And only minor fifth hypothesis, creative and critical thinking of students on their life satisfaction is not effective.

    Keywords: Training, life skills, Life satisfaction
  • Pages 57-66

    This study compared depression, stress, anxiety, shyness, aggression and academic achievement among single-parent and two-parent male students. The population consisted of all male students in Kermanshah High Schools, of which using the cluster sampling method, a sample consisting  190 students was selected. They were given a questionnaire to complete. Out of them, 184 students completed the.  The tools were Jake and bass’s (DAS) for measuring stress, and depression, and (AGO) to check anxiety, shyness, and Aggression.  The research design was descriptive.  Descriptive statistics and independent t test were statistical analysis involved.  Results showed that there was a significant difference between the average academic achievement, depression, stress and shyness between two-parent boys and single-parent boys.  But there was no significant difference in anxiety and aggression in the two groups.  It can be concluded that the deprivation of parental mental health and academic achievement in children has a negative effect.

    Keywords: Academic Achievement, depression, Stress, Aggression
  • Hossein Alijafari * Pages 67-84

    Morality, social systems, and family are not subjects which have been because of Buddhism.  They are as old as the human history.  There are shared lessons among different religions.  The purpose of this paper is to study the subjects like, woman, family, and marriage using valid sources.  The subjects have been gathered and separately categorized in different sections.

    Keywords: Buddhism family, Marriage, Divorce, Buddhism, Wedding ceremony
  • Pages 85-118

    The present study has been conducted with an aim of identifying main the dimensions and components of the crisis management in order to offer an appropriate mechanism for high schools in the city of Tehran. With the study of the literature and background of the research, generally two components were identified inside the school and outside the school. Then a questionnaire containing 48items was used and for the final result, a research sample of 30 subjects was selected.  The obtained Cronbach’s alpha appeared to be 0.78. The statistical population of this research included all school administrators of high schools in the city of Tehran whose number amounted to 1500 out of which 170 were selected by using Cochran’s formula.  In order to analyze the data in the inferential statistics section, Kolmogorov-Smirnov Test (KS-test); for studying normality of the answers the single-sample t test, and for reviewing the condition of components of the crisis, Freidman's Test were used. For ranking the components, the following results were obtained: inside schools components in physical dimension, prevention, and intervention were in a satisfactory condition and sub-component of health services and education was in a very low condition. But, in the dimension of outside school, components with simple linear regression method, inside school components were influential over outside school components except for the health services and education where such an influence was absent. In prioritization of the components for the crisis, the physical dimension ranked the highest while outside school component ranked the lowest by using Freidman’s Test.

    Keywords: Crisis management, Crisis
  • Pages 119-144

    Stress is a physical or emotional depression which is created sue to the real or imaginative problems and some times cause a lot of damage to the person and organization . It also refers to the people’s reaction against the environment features, considered us a threat . The goal of this research is to investigate the relationship between the effects of nervous pressures resulted from working (job stress ) on decreasing organizational productivity in fars province cross red .The method of research in this article is descriptive- measurement a branch of field research . Statistical population in this research contains all the managers in three levels including top, middle and practical level and also the employees in cross red of the Fars province which include 463 persons and cities like Firuzabad , Lamerd , Shiraz , Fasa ,Neyriz , Jahrom , Grash , Khonj , Lar . Evaz , Darab and Kazerun . and 106 Samples were choused by using sampling random ally , and questionnaires were distributed a mong them from which 94 questionnaire were sent bach . The questionnaire includes 30 questions which were arranged based on the research hypothesis by the tesearchers . For Reliability  measurement of the questionnaire content Reliability  was used and for accounting creditable coefficient of the measurement devices a – Corn bach method was used statistical processing of the data was done by the spss and MINTAB Softwares .  The findings of the research in relation with the main hypthesis of of the research showed that the employees in the red cross of the Fars productivity but they believe that there is a background for getting productivity but they believe that there is a background for getting harm  in their work plave and this is one of the factors which cause reduction in their organizational productivity and in relation with the first secondary hypothesis we can also corn Bach that the more important the job the less stress for employees . The conclusions in relation with the second secondary hypothesis show that the high amount of work results in more stress for employees . In relation with the third secondary hypothesis the findings of the research confirmed this hypothesis and showed that the more aggression in the role the more stress but the finding of the research didn’t confirm the forth hypothesis therefore the contrast in the employees personal relation with other coworkers and managers doesn’t resulat in creating stress .

    Keywords: nervous pressure resulted from job, The results of nervous pressure, effective factors in crating stress, Productivity, organizational productivity
  • Mehrdad Pourfathi * Pages 145-156

    The present article has been taken of a research which its main goal was to determine the Investigation of drop out of school people's participation motive in distance Education centers and Adult’s education in high school and their knowing about reasons their drop out of school and also their reasons and motive toward continuation of their distance education. It’s population was the whole distance education centers and Adult’s education students in Tehran City townships, who were 12500 people sampling was choosen about 800 people from four townships (Damavand, Rudehen, Firuzkuh, Hharchak) with the random clusteral  sampling way.The measurement tool was the researcher made questionnaire with 34 questions. It was performed experimentally (30 0nes) & its validity & reliability (with 0/95 percent). The collected data was analyized by descriptive  estatics as frequency, percent frequency, mode, mean, varience,  standard deviation, skew, & refrential estatics as t test by SPSS.The result showed that reasons of high school student's drop out contain financial problems and family problems and also country educational system. Motive of people participation in distance education centers and Adult’s education contain social personality reinforcement & get academic, insistance of the members of  family & professional job promotion.

    Keywords: Distance Education, Adult's Education
  • Pages 157-178

    The present study entitled as "Prediction of educational improvement based on self-efficacy, self-regulation and creativity of undergraduate students" was conducted on a sample group of 300 students of undergraduate from the Islamic Azad University of Roudehen Branch in the academic year of 2010-11, by stratified random sampling. The instruments of the study were "the third scale" of the Sherer’s self-efficacy, the Bufford’s self-regulation and the Abedi’s creativity inventory implemented on the sample group.  In addition to the three above mentioned tools, another questionnaire was also used to collect the information regarding the demographic features as well as the GPA of the previous semester of the individuals in the sample group, as an indicator for their academic achievement. Statistical methods were multivariate regression analysis.  The following results were drawn after the collection, and analysis of the data: among the three variables of self-efficacy, self-regulation and creativity, self-efficacy was the only variable with which the academic achievement could be predicted; In regard to the female students, self-efficacy was the only major factor to predict the academic achievement; in regard to the male students, among the three variables of self-efficacy, self-regulation and creativity, creativity was the only variable with which the academic achievement could be predicted;  comparing the beta coefficients for boys and girls, the girls’ self- efficacy had a significant relationship with their academic achievement; the beta self-efficacy in girls was more than boys, and the boys’ academic achievement had a significant correlation with their creativity; the beta creativity in boys was more than girls.

    Keywords: Academic Achievement, Self-efficacy, Self-regulated, creativity