فهرست مطالب

مطالعات طب ورزشی - پیاپی 28 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه مطالعات طب ورزشی
پیاپی 28 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • عبدالعلی حسینی، محبوبه عالم زاده*، مهرداد عنبریان، صفورا قاسمی صفحات 17-36
    هدف از این پژوهش بررسی اثر نوع کفش بر الکترومیوگرافی عضلات اندام تحتانی حین پایین رفتن از پله بود. 15 دانشجوی پسر با دامنه سنی 20 تا 30 سال در این پژوهش شرکت کردند. اوج فعالیت عضلات و هم انقباضی عضلات منتخب اندازه گیری شد. از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری استفاده شد. نتایج نشان دادند که در هر دو فاز پیش فعالیت و اکسنتریک عضلات درشت نی قدامی، دوقلوی داخلی و خارجی و عضله نعلی افزایش معناداری در اوج فعالیت عضلانی در وضعیت پابرهنه نسبت به کفش معمولی نشان دادند. در فاز پیش فعالیت، درهم انقباضی عضلات نازک نی کوتاه/دوقلوی داخلی بین کفش معمولی و کفش مینیمالیست تفاوت معناداری وجود دارد. در فاز اکسنتریک در هم انقباضی عضلات درشت نی قدامی/نازک نی طویل بین کفش معمولی و وضعیت پابرهنه تفاوت معناداری وجود دارد. به نظر می رسد نوع کفش بر اوج فعالیت عضلات و هم انقباضی عضلات آگونیست و آنتاگونیست مفصل مچ پا اثرگذار است.
    کلیدواژگان: کلید واژه ها: کفش، الکترومیوگرافی، پائین رفتن از پله، هم انقباضی
  • کمیل دشتی رستمی*، محمدحسین علیزاده، هومن مینونژاد، حمیدرضا یزدی صفحات 37-54
    عضله دوقلو یکی از عضلات اصلی مفصل زانو است اما تغییرات آن بعد از آسیب ACL کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه فعالیت عضلات دوقلو داخلی و خارجی در ورزشکاران با و بدون سابقه پارگی رباط صلیبی قدامی حین حرکت افت-فرود بوده است. نمونه پژوهش حاضر شامل 15 نفر با عمل بازسازی ACL ، 15 نفر با پارگی ACL بدون عمل بازسازی و 15 نفر به عنوان گروه کنترل بودند. فعالیت واکنشی عضله دوقلو خارجی در آزمودنی های گروه آسیب دیده به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود. با توجه به اینکه عضله ی دوقلو آنتاگونیست ACL بوده و فعالیت آن می تواند باعث افزایش استرین به ACL شود بنابراین به نظر می رسد کمتر بودن فعالیت عضله دوقلو خارجی در افراد آسیب دیده نسبت به افراد سالم، یک مکانیسم جبرانی است تا از طریق آن استرین وارد بر ACL را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: رباط صلیبی قدامی، مفصل زانو، عضله دوقلو، فعالیت واکنشی
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، میترا زیوری صفحات 55-70

    اغلب آسیب های ورزشی در زمان خستگی رخ می دهند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر خستگی بر فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی در افراد مبتلا به زانوی پرانتزی طی دویدن با کفش چابکی است. در این مطالعه نیمه تجربی 14 نفر مرد مبتلا به زانوی پرانتزی و 15 فرد سالم در دامنه سنی 20 تا 30 سال شرکت کردند. برای ثبت فعالیت الکتریکی عضلات از سیستم الکترومایوگرافی بایومتریک استفاده شد. نتایج نشان داد فعالیت عضله سرینی میانی در گروه سالم از با گروه پای پرانتزی بزرگ تر است. اثر عامل خستگی بر فعالیت عضله درشت نی قدامی طی فاز پاسخ بارگذاری از لحاظ آماری معنادار بود. به طور کلی، با توجه به عملکرد متفاوت دو عضله درشت نی قدامی و نیم وتری طی دویدن قبل و بعد از خستگی، در افراد مبتلا به زانوی پرانتری، در مقایسه با افراد سالم، توان بخشی این دو عضله در افراد مبتلا به زانوی پرانتزی ضروری است

    کلیدواژگان: کفش چابکی، الکترومایوگرافی، دویدن
  • مجتبی عشرستاقی*، حیدر صادقی، الهام شیرزاد صفحات 71-88
    مطالعه حاضر با هدف تعیین معادلات آلومتریک سفتی پا انجام شد که  مهم ترین پارامتر تعیین کننده رفتار الاستیک بدن است. 30 مرد جوان سالم به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و آزمون هاپینگ عمودی را روی صفحه نیرو و در برابر دوربین سرعت بالا انجام دادند. پس از محاسبه سفتی پا، ارتباط آن با ویژگی های فردی آزمودنی ها نظیر جرم، قد، شاخص توده بدن و سن، از طریق آزمون همبستگی پیرسون تعیین شد. برای تشکیل معادلات آلومتریک، از تحلیل رگرسیونی استفاده شد. بین سفتی پای تعیین شده در هاپینگ کنترلی با جرم آزمودنی ها روابط معنادار و مثبت مشاهده شد. معادله مقیاس گذاری آلومتریک برای سفتی پای دوطرفه به صورت 1/1M190Kbilateral=، برای سفتی پای برتر به صورت 84/0M501Kdominant= و برای سفتی پای غیربرتر به صورت 82/0M190Knondominant= به دست آمد. این معادلات، مبنایی برای نرمال سازی صحیح رفتار الاستیک بدن به وجود می آورند و برآورد سفتی پارا بر اساس جرم افراد امکان پذیر می کنند.
    کلیدواژگان: رفتار الاستیک، سفتی پا، آلومتری، ابعاد بدن، نرمال سازی
  • شیرین یزدانی*، مبارکه الهامی صفحات 89-106
    اجرای تکلیف دوگانه باعث کاهش تعادل و اختلال در گام برداری فرد می شود. اما اثر این نوع تکلیف بر فعالیت الکتریکی عضلات افراد مبتلا به فلج مغزی ناشناخته است. از این رو هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت الکترومیوگرافی عضلات اندام تحتانی و تنه بیماران مبتلا به فلج مغزی و افراد سالم هنگام راه رفتن عادی و راه رفتن با تکلیف دوگانه شناختی بود. به این منظور با استفاده از دستگاه الکترومیوگرافی USB2+ EMG و الکترودهای سطحی دوقطبی، شدت فعالیت عضلات راست کننده ستون مهره ای کمری (ES)، راست رانی (RF) و دوسر رانی (BF)  10 بیمار مبتلا به فلج مغزی و 10 نفر آزمودنی سالم همگن هنگام راه رفتن با و بدون تکلیف دوگانه شناختی ثبت شد. داده های به دست آمده با نرم افزار 22SPSS و روش های آماری ANOVA ویژه داده های تکراری در سطح معناداری 05/0 تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد هنگام راه رفتن با وظیفه شناختی دوگانه، شدت فعالیت عضلات L3، BF و RF سمت چپ و عضله L3 و BF سمت راست بیماران فلج مغزی به طور معناداری بیشتر از افراد سالم بود. الگوی تغییر شدت فعالیت الکتریکی همسان سازی شده عضلات L3، BF و RF در هنگام راه رفتن عادی و راه رفتن با تکلیف دوگانه شناختی در دو گروه سالم و CP متفاوت بود و بین سه عامل گروه، عضله و وظیفه حرکتی تاثیر متقابل معناداری مشاهده شد. بر اساس نتایج، وظیفه دوگانه شناختی فعالیت عضلات L3 و BF افراد فلج مغزی را بیشتر از افراد سالم افزایش می دهد که این افزایش می تواند به تلاش فرد برای حفظ وضعیت بدن و تعادل پویا در آن ها نسبت داده شود. بنابراین توجه به تکلیف دوگانه در ارزیابی و طراحی برنامه های تمرینی ویژه افراد فلج مغزی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، تکلیف دوگانه شناختی، راه رفتن، فعالیت الکترومیوگرافی
  • محمد رحیمی*، زهرا حسن پور، رضیه شریفی، مینا حقیقی صفحات 107-126
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر هشت هفته تمرینات ثبات عصبی-عضلانی پویا (DNS) بر تعادل، پیشگیری از سقوط و قدرت اندام تحتانی زنان سالمند سالم انجام شد. در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون، از بین زنان سالمند سالم(60-79 سال) مشهد، 30 آزمودنی بصورت هدفمند انتخاب و تصادفا در دو گروه تمرین(تمرینات DNS) و کنترل تقسیم شدند. فاکتورهای تعادل ایستا با آزمون تعادلی برگ و شارپندرومبرگ، تعادل پویا با آزمون برخاستن و برگشتن، پیش بینی خطر سقوط با مدل شوموی و قدرت عضلات پایین تنه با آزمون صندلی ایستاده ارزیابی شدند. از آزمون تی همبسته و تی مستقل جهت آنالیز داده ها استفاده شد. گروه تمرینی در پس-آزمون نسبت به پیش آزمون و نسبت به گروه کنترل در همه فاکتورها بهبود معناداری نشان داد. نظر به یافته های حاضر، اثر برنامه تمرینی DNS در بهبود متغیرهای پژوهش تایید و استفاده از آن در برنامه های مراقبتی سالمندان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات ثبات داینامیک عصبی عضلانی، تعادل، خطر سقوط، قدرت اندام تحتانی، سالمند
  • مریم محمدی، محمد کریمی زاده اردکانی* صفحات 127-148
    هدف پژوهش حاضر مقایسه عملکرد حسی و حرکتی در دوندگان دختر با و بدون سندروم استرس داخلی درشت نی بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مقایسه ای بود. تعداد 50 نفر دختر دونده استقامتی با دامنه سنی 20 تا30 سال در دو گروه 25 نفری سندروم استرس داخلی درشت نی و سالم قرار گرفتند. از معیار یاتس برای تشخیص آسیب و برای عملکرد حسی و عملکرد حرکتی به ترتیب از اندازه گیری حس وضعیت مفصل زانو و مچ پا و آزمون غربالگری عملکردی استفاده شد. نتایج آزمون نشان داد که در زیرمقیاس ها و نمره کلی آزمون FMS و حس وضعیت مفصل بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد(0/05>P) و افراد مبتلا به سندروم استرس داخلی درشت نی دارای خطای بیشتری در بازسازی زاویه هدف می باشند . بنابراین توصیه می شود افراد ورزشکار دونده استقامت دارای سندروم استرس داخلی درشت نی در برنامه تمرینات ورزشی مرتبط با ضعف هایی که داشتند توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: سندروم استرس داخلی درشت نی، دوندگان استقامت، عملکرد حسی، عملکرد حرکتی، شین اسپلینت
  • فرزانه سالی، نرمین غنی زاده حصار*، مهری محمدی، سجاد روشنی صفحات 149-164

    شانه منجمد از دلایل درد و ناتوانی شانه ودر ارتباط با پاسچر ضعیف و محدودیت حرکتی کمربند شانه است. هدف مقایسه پاسچر بالاتنه و دامنه حرکتی شانه در زنان مبتلا به شانه منجمد و سالم است و بر روی 30 زن مبتلا و 30 زن سالم انجام شد. زاویه سر و شانه به جلو، از تصویربرداری، دامنه ی حرکتی فلکشن، ابداکشن و چرخش خارجی شانه با گونیامتر و کایفوز سینه ای با خط کش منعطف اندازه و بررسی نتایج از تی مستقل استفاده شد. نتایج تفاوت معناداری بین زاویه سر و شانه به جلو، کایفوز، دامنه حرکتی فلکشن، ابداکشن و چرخش خارجی در افراد مبتلا و سالم نشان داد. یافته ها نشان داد افراد شانه منجمد نسبت به افراد سالم زاویه شانه و سر به جلو و کایفوز بیشتر و میزان دامنه حرکتی فلکشن، ابداکشن و اکسترنال روتیشن کمتری هستند. پیشنهاد می شود در افراد شانه منجمد، پاسچر بالاتنه بررسی و برنامه اصلاحی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پاسچربالاتنه، شانه منجمد، دامنه حرکتی، مفصل شانه
  • سعید ایل بیگی*، مصطفی حقیقی، اصغر نیک سرشت، مهدی مهجور صفحات 165-182

    ام اس نوعی بیماری پیشرونده می باشد که با تخریب غلاف میلین سیستم عصبی مرکزی همراه است. لذا پژوهش حاضر با هدف مطالعه، تاثیر دوازده هفته تمرین یوگا بر میزان خستگی و تعادل در بیماران مرد و زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس پرداخته شد. در این تحقیق 22 زن و مرد مبتلا به ام اس عضو انجمن ام اس فارس، به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تمرینات یوگا و کنترل تقسیم شدند. میزان خستگی عضلانی به وسیله دستگاه الکترومیوگرافی و شاخص تعادل به وسیله آزمون تعادلی برگ نتایج نشان داد قبل و بعد از تمرینات یوگا اندازه گیری شد. بعد از دوازده هفته تمرین یوگا، بر میزان سیگنال الکترومیوگرافی حاصل از خستگی عضلانی تاثیر معناداری داشته است. همچنین نتایج مربوط به تعادل نشان دهنده بهبود شاخص های تعادلی ب در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل بود.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، یوگا، تعادل، خستگی عضلانی
  • حامد اسماعیلی*، زهرا عسکری صفحات 183-202
    تنه و عضلات آن در حفظ مکانیک راه رفتن نقشی مهم ایفا می کنند. خستگی و ضعف این عضلات می تواند مکانیک راه رفتن را تحت تاثیر قرار دهد. مسیر مرکز فشار حین راه رفتن منعکس کننده مکانیک کلی بدن است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر خستگی عضلات ناحیه تنه روی مسیر مرکز فشار حین راه رفتن بود. تعداد 20 نفر دانشجوی زن در این مطالعه شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد تا با سرعت خودانتخابی مسیر راه رفتن را در شرایط قبل و پس از خستگی عضلات تنه طی کنند. در وسط مسیر راه رفتن، یک دستگاه فوت اسکن قرار داده شده بود. اطلاعات مربوط به مسیر مرکز فشار، مدت زمان نسبی فازهای استانس و زاویه پیش روی در دو حالت قبل و پس از خستگی با استفاده از دستگاه فوت اسکن اندازه گیری شد. پس از خستگی مدت زمان نسبی فاز تماس اولیه افزایش و مدت زمان نسبی فاز تماس جلوی پا کاهش پیدا کرد. پس از خستگی، در فازهای صاف شدن جلوی پا و پوش آف جلوی پا مسیر مرکز فشار خارجی تر شده و زاویه پیش روی کاهش پیدا کرد. با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان گفت خستگی و ضعف عضلات ناحیه تنه تغییراتی در مکانیک راه رفتن می شود. این تغییرات می تواند افراد را در معرض آسیب هایی قرار دهد.
    کلیدواژگان: عضلات تنه، راه رفتن، مسیر مرکز فشار، زاویه پیش روی
  • فرزانه گندمی*، پریا فدایی صفحات 203-232
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر ضعف کنترل کمری-لگنی بر تقارن توزیع فشار کف پایی، نیروی عمودی عکس العمل زمین و نوسانات پاسچر ورزشکاران دارای فرود مکرر بود. در این مطالعه ی مورد- شاهد، 34 بازیکن حرفه ای شرکت نمودند. کنترل کمری-لگنی آزمودنی ها، با تست-های بالاآوردن مستقیم پا، فلکشن همزمان زانو و ران، چرخش جانبی مفصل ران و آزمون دمر بوسیله ی دستگاه بایوفیدبک پرشر ارزیابی شد. شرکت کننده ها براساس نتایج این تست ها در دو گروه کنترل کمری-لگنی مطلوب (17=n) و ضعف کنترل کمری-لگنی (17=n) قرار گرفتند. داده های توزیع فشار کف پایی با استفاده از دستگاه پی-تی اسکن جمع آوری شدند. یافته ها نشان داد بین میانگین نمرات تقارن توزیع فشار کف پایی، نیروی عمق، نیروی اوج دوم، محدوده نوسانات، نوسانات قدامی-خلفی و نوسانات داخلی-خارجی تفاوت معناداری وجود دارد. بنابراین ضعف کنترل کمری-لگنی بر تقارن توزیع فشار کف پایی، نیروی عکس العمل عمودی زمین و نوسانات پاسچر ورزشکاران با فرود مکرر اثرگذار بوده و می تواند عامل خطری در وقوع آسیب های اندام تحتانی باشد.
    کلیدواژگان: کنترل حرکتی، بایوفیدبک پرشر، آسیب اندام تحتانی، کینماتیک
  • مرتضی امانی، منصور اسلامی*، افشین فیاض موقر، روح الله یوسف پور صفحات 233-252
    مطالعه حاضر با هدف تدوین نیمرخ بیومکانیکی فنون کشتی براساس الگوریتم منطق فازی در 57 کشتی گیر آزادکار نخبه شهرستان جویبار انجام گردید. متغیرهای بیومکانیکی پایداری پاسچر دینامیکی، زمان رسیدن به پایداری، اندازه حرکت خطی تولیدی و توان مکانیکی بالاتنه برای تجزیه وتحلیل فنون تحلیل شدند. دو یافته اصلی: 1- با طراحی آزمون های جدید برای هر یک از فنون بارنداز، کنده فرنگی، پل، زیر دوخم، فن کمر، تندر و سه نوع گارد چپ، راست و ژاپنی، نیمرخ آمادگی مهارتی کشتی گیران نخبه در شش گروه وزنی تهیه شد 2- با استفاده از روش آماری آنالیز مولفه اصلی و الگوریتم منطق فازی می توان به آمادگی مهارتی هر یک از کشتی گیران نمره داد. یافته های پژوهش بر ضرورت توجه به تجزیه وتحلیل فنون کشتی با آزمون های استاندارد و طراحی الگوریتم های نمره دهی برای مقایسه آمادگی مهارتی کشتی گیران در هر گروه وزنی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: آمادگی مهارتی کشتی گیران آزاد کار، الگوریتم منطق فازی، آنالیز مولفه اصلی
|
  • Abdolali Hoseini, Mahboubeh Alemzadeh *, Mehrdad Anbarian, Safoura Ghasemi Pages 17-36
    The purpose of this study was to investigate the effect of shoe type on muscles electromyography while descending stairs. The population of this study was 15 students aged 20 to 30 years. Co-contraction and peak muscle activity were recorded. The repeated measure ANOVA test was used.  The results showed that in both pre-activity and eccentric phases, the peak activity of tibialis anterior, internal and external gastrocnemius and soleus muscles significantly increased in the barefoot position compared to normal shoes. The co-contraction of the peronaeus brevis and gastrocnemius medialis muscles in the pre-activity phase had a significant difference between normal and minimalist shoes. In the eccentric phase, there was a significant difference between the co-contraction of the tibialis anterior and peronaeus longus muscles in barefoot and normal shoe states. It seems that the increased co-contraction of agonists and antagonists in barefoot and minimalist shoes compared to normal shoes may be an effective factor in maintaining joint stability.
    Keywords: Shoes, Electromyography, Descending the Stairs, Co-Contraction
  • Komeil Dashti Rostami *, Mohamadhossein Alizadeh, Hooman Minoonejad, Hamidreza Yazdi Pages 37-54
    The gastrocnemius muscle is one of the main muscles of the knee joint but its neuromuscular adaptations after ACL injury are poorly. The purpose of this study was to compare medial and lateral gastrocnemius preparatory and reactive activity patterns in the athletes with and without a history of ACL rupture. 15 ACL deficient, 15 ACL reconstructed and 15 control subjects participated in this cross-sectional study. ACL injured groups (ACLD and ACLR) had significantly lower lateral gastrocnemius muscle activity in the reactive phase compared to the control group. The gastrocnemius muscle is an antagonist of ACL and thus it seems that lower lateral gastrocnemius activity in ACL injured groups is a compensatory mechanism to decrease strain on ACL. .
    Keywords: Anterior cruciate ligament, Knee Joint, gastrocnemius muscle, reactive activity
  • Amirali Jafarnezhadgero *, Mitra Zivari Pages 55-70
    Research Aim

    Most of sport injuries occur during fatigue. The aim of the present study was to evaluate the effect ofMost sports injuries occur during fatigue. The aim of the present study was to evaluate the effect of fatigue protocol on lower limb muscular activities in individuals with genu varus during running with agility shoes. In this study, 14 individuals with genu varus and 15 healthy control ones aged 20-30 years volunteered to participate. Muscle activities were recorded using a Biometric system. Findings demonstrated greater gluteus medius activity in the healthy group compared to the genu varus group. The main effect of fatigue on tibialis anterior activity during the loading phase and mid-stance phase was significant. Overall, because of different tibialis anterior and semitendinosus performance in the genu varus group compared with the healthy group during running before and after fatigue protocol, rehabilitation of these muscles is essential in genu varus individuals.

    Keywords: Agility shoes, Electromyography, Running
  • Mojtaba Ashrostaghi *, Heydar Sadeghi, Elham Shirzad Pages 71-88
    The purpose of the current study was to determine allometric equations for leg stiffness, the main parameter of elastic behavior of human body. 30 young healthy men participated voluntarily in this study and performed vertical hopping test on a force plate and in front of a high-speed camera. Leg stiffness was calculated by a MATLAB program. The relationships between leg stiffness and individual characteristics such as body mass, height, BMI and age were determined by Pearson correlation test and the allometric equations were formed by regression analysis. Positive significant correlations were observed between leg stiffness of controlled hopping test and subjects body mass. Allometric scaling equations were Kbilateral=190M1.1 for bilateral leg stiffness, Kdominant=501M0.84 for dominant leg stiffness and Knondominant=549M0.82 for non-dominant leg stiffness. These equations can be the base of correct normalizing of human body elastic behavior and allow to leg stiffness estimation by body mass.
    Keywords: elastic behavior, Leg Stiffness, allometry, body size, normalizing
  • Shirin YAZDANI *, Mobarake Elhami Pages 89-106
    Performing dual task may impair balance and gait in cerebral palsy (CP). But the effect of dual task on the electromyographic activity of CP patients has not been well studied yet. The aim of this study was to investigate the electromyography (EMG) activity of the lower limbs and erector spinae muscles in CP patients and healthy controls during walking with and without a cognitive dual task. To do so, the EMG activity of biceps femoris (BF), rectus femoris (RF) and erector spinae at L3 level (L3) muscles of 10 CP patients and 10 healthy controls were recorded using an EMG USB2+ system and bipolar electrodes during walking with and without the cognitive task. Data were statistically analyzed using SPSS 22 and ANOVA for repeated measures with a significance level of 0.05. Results showed that during walking with the cognitive dual task, the EMG activity of the left L3, BF and RF muscles and right L3 and BF muscles was significantly higher than that of the normal subjects. The pattern of normalized EMG activity of L3, BF and RF muscles of CP patients and healthy control subjects differed during gait with and without the cognitive dual task, and there was a significant interaction between the group, muscle and task factors. Based on our results, cognitive dual task increases EMG activity of CP patients more than healthy subjects. This increase can be attributed to the effort of CP patients to [1]maintain posture and dynamic balance. Thus, it is recommended to pay attention to the cognitive dual task when evaluating and designing exercise programs for CP people with cerebral palsy.
    Keywords: cerebral palsy, cognitive dual task, Gait, Electromyography
  • Mohammad Rahimi *, Zahra Hasanpor, Razieh Sharifi, Mina Haghighi Pages 107-126
    The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of DNS training on dynamic and static balance, fall prevention and lower limb strength in healthy elderly women. This is a quasi-experimental research with pre-post-test. Thirty healthy elderly women (60-79 years old) selected purposefully and divided into two groups of exercise (DNS) and control randomly. Static balance were assessed by the Berg and Sharpendromberg balance test, dynamic balance by the Timed Up and Go test, prediction of fall risk by the Shumway-Cook model, and lower extremity strength by the Chair Stand test. Paired t-test and independent t-test were used to analyze the data. The training group showed a significant difference between pre and post-test and also compared to control group in all factors. According to the present findings, the effect of DNS in improving research variables is confirmed and its use in elderly care programs is recommended.
    Keywords: Dynamic neuromuscular stabilization training, Balance, fall risk, lower extremity strength, Elderly
  • Maryam Mohammadi, Mohammad Karimizadeh Ardakani * Pages 127-148
    The aim of the present study was to compare sensory and motor function in female runners with and without Medial Tibial Stress Syndrome (MTSS). The present study was descriptive and comparative. Fifty female endurance runners with an age range of 20 to 30 years were divided in two groups MTSS and without injuries. Yates criterion was used to diagnose the injured group and to assess sensory function and motor function we used ankle and knee joint position sense and Functional Movement Screening(FMS) test respectively. The results showed significant difference between the two groups in the subscales and the overall score of the FMS test as well as knee and ankle joint position sense (P <0.05) and individuals in the group with MTSS had more deviation in the reproduction of the target angle. Therefore, it is recommended that endurance runners with MTSS pay attention to their weaknesses in their exercise program.
    Keywords: Medial Tibial Stress Syndrome, Female endurance runners, Sensory function, Motor Function, Shin Splint
  • Farzaneh Sali, Narmin Ghani Zadeh Hesar *, Mehri Mohamadi, Sajad Roshani Pages 149-164

    Frozen shoulder syndrome is one of the most common causes of shoulder pain and disability, which can be associated with poor posture and limited mobility of the shoulder girdle. The study compared upper body posture and shoulder range of motion in women with frozen and healthy shoulders. This study was conducted on 30 women with frozen shoulders and 30 healthy women in Ilam. In the present study, the head and shoulder angle was measured using imaging, the range of motion flexion, abduction and external rotation of the shoulder was measured through the goniometer and curvature of the thoracic kyphosis and a flexible ruler was used to evaluate the results of independent t-test at a significant level 0.05. The results showed a significant difference between head and shoulder angle in front, kyphosis, range of motion flexion, abduction and external rotation in patients with frozen and healthy shoulders. Findings indicated that people with frozen shoulders were more likely than healthy individuals to have anterior shoulder angle (P = 0.001), anterior head (P = 0.044) and kyphosis (P = 0.016). External Rotation Range of motion, flexion, abduction had less shoulder (P = 0.001). Therefore, it is suggested that in order to improve the range of motion of the shoulder in people with frozen shoulder, the posture of the upper body should be examined and a correction program should be considered to correct the anomaly of these people.

    Keywords: Upper body posture, Frozen shoulder, Range of motion, shoulder joint
  • Saeed Ilbeigi *, Mostafa Haghighi, Asghar Nikseresht, Mehdi Mahjoor Pages 165-182

    Multiple sclerosis (MS) is a progressive disease associated with the destruction of the myelin sheath of the central nervous system. The most common problems in these patients are muscle fatigue and balance disorders. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 12-week yoga practice on fatigue and balance in male and female patients with MS. In this study, 22 men and women with MS, members of the Fars MS Association, were randomly divided into equally experimental (yoga exercises) and control groups. Muscle fatigue was measured by electromyography and balance index was measured by leaf balance test before and after yoga exercises. Data were analyzed using independent and paired t-tests. The results showed that after 12-week yoga practice, it had a significant effect on the amount of electromyography signal from muscle fatigue. Moreover, the results related to balance indicated an improvement in balance indices after 12 weeks of balance exercises in the experimental group compared to the control group. According to the results, this exercise method can be used to improve muscle fatigue and balance in these patients.

    Keywords: Multiple Sclerosis, Yoga, Balance, Muscle fatigue
  • Hamed Esmaeili *, Zahra Askari Pages 183-202
    The trunk and its muscles play an important role in maintaining walking mechanics. Fatigue and weakness of these muscles could affect walking mechanics adversely. The trajectory of the center of pressure (COP) reflects whole body mechanics. The aim of this study was to investigate the effect of trunk muscles fatigue on the trajectory of the COP during walking. Totally, 20 female academic students participated in this study. Participants were asked to walk on the walkway before and after trunk muscles fatigue with self-selected speed. In the midway of the walkway, a footscan pressure mat was mounted. The COP trajectory, relative timing of stance phases and foot progression angle were recorded using footscan in pre- and post-fatigue conditions. After fatigue, the relative time of the initial contact phase increased and the relative time of forefoot contact phase decreased. Trunk muscle fatigue lateralized the COP trajectory in the Forefoot Flat Phase and Forefoot Push-off Phase and decreased foot progression angle. According to the results of the current study, it can be concluded that fatigue and weakness of trunk muscles lead to changes in walking mechanics. These changes could expose people to the risk of injury.
    Keywords: Trunk Muscles, Walking, Center of pressure trajectory, Foot progression angle
  • Farzaneh Gandomi *, Paria Fadaei Dehcheshmeh Pages 203-232
    The aim of this study was to investigate the effect of lumbopelvic control (LPC) weakness on the symmetry of foot pressure distribution, vertical ground reaction force (GRF) and postural sways of athletes with frequent landings. In this case-control study, 34 professional players participated. LPC was assessed by Knee Lift Abdominal, Bent Knee Fall Out, Active Straight Leg Raising, and PRONE tests by Pressure Biofeedback Unit. Based on the results, participants were divided into two groups: appropriate LPC (n=17) and poor LPC (n=17). Foot pressure data were collected using PT-scan. The results showed that there was a significant difference between the mean scores of the foot pressure distribution symmetry, depth force, second peak force, area of sways, anterior-posterior and medial-lateral sways. Thus, poor LPC affects the symmetry of the foot pressure, GRF, and the postural sways of athletes with frequent landings, so can be a risk factor for lower limb injuries.
    Keywords: Motor Control, Biofeedback Pressure, Lower Extremity Injuries, Kinematic
  • Morteza Amani, Mansour Eslami *, Afshin Fayyaz Movaghar, Rohollah Yousefpour Pages 233-252
    The purpose of this study was to determine biomechanical profile of wrestling holds based on fuzzy logic algorithm of 57 elite freestyle wrestlers in the city of Joybar . Dynamic posture stability index, time to stability, linear momentum, upper limbs mechanical power were determined as biomechanical variables for the analysis of wrestling holds. Findings were: (1) By designing new tests for analysis of holds such as rear throw, crotch lift, bridge, double leg pickup, flying mare, over under, and three types of stances was prepared the skill fitness profile of elite wrestlers into six weight classes; (2) fuzzy logic algorithm and principal component analysis could be used to score to the skill fitness of each wrestler . Generally, the results emphasize the necessity for the analysis of wrestling holds using the standard tests and design of scoring algorithm to compare the skill fitness of wrestlers in each weight class.
    Keywords: Freestyle wrestlers skill fitness, Fuzzy logic algorithm, Principal component analysis method