فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی اصغر افتخاری صفحات 9-22

    ازجمله موضوعاتی که امروزه به طور وسیعی درپاسخ به محیط های متلاطم و پیچیده درسازمان ها به آن توجه می شود، معنویت واخلاق است. هوش معنوی، خاص انسان بوده و از طریق آگاهی از یک بعد متعالی می آید، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هوش معنوی باعملکرد انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه فرماندهان و مدیران سطح یک فرماندهی انتظامی استان مازندران می باشد که با استفاده از نمونه گیری کوکران، 38نفر انتخاب شدند. از پرسش نامه هوش معنوی آمرام و درایر (2007) و پرسش نامه عملکرد پاترسون برای جمع آوری داده ها استفاده شده است، برای بیان توصیفی و تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و به منظور بررسی معناداری فرضیه های تحقیق از آزمون هم بستگی پیرسون و رگرسیون مستقل و آزمون ANOVA با نرم افزار SPSS استفاده شده است. آزمون تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین هوش معنوی و عملکرد سازمانی رابطه معناداری وجود دارد.

  • علیرضا باقری جامخانه صفحات 23-41

    وقوع جرم و بزه در جامعه، همواره از نگرانی های جدی حقوق دانان، جامعه شناسان، سیاست گزاران و مسیولان نظم و امنیت بوده و به خاطر تبعات سوء ناشی از آن، از دیرباز به دنبال راهبرد های گوناگونی برای پیشگیری از بروز انواع جرایم و کجروی ها بوده اند. دین اسلام نیز به عنوان کامل ترین دین که برای تمامی شیون زندگی انسان ها برنامه عملی ارایه می دهد، نگاه ویژه ای به جرم، ناهنجاری ها و کجروی های اجتماعی داشته و برای تربیت انسان ها و پیشگیری از وقوع جرایم در جامعه، برنامه های کاربردی ارایه می نماید. از نظر اسلام، آموزه های دینی نقش بی بدیلی در مهار و کاهش جرایم، نجات جامعه و سعادت انسان ها دارند. با توجه به نگرش فوق، پژوهش حاضر با طرح چشم انداز نظری پیشگیری از جرم، خداباوری، نماز، روزه، عبادت، ایمان به قیامت، عدالت و امر به معروف را جلوه های آموزه های دینی معرفی و به دنبال پاسخ گویی به این سیوال است که جایگاه پیشگیری از جرم درآموزه های دینی چه می باشد؟ روش تحقیق به کار رفته، توصیفی (اسنادی و کتابخانه ای) بوده و تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس مبانی نظری صورت پذیرفت.

    کلیدواژگان: جرم، پیشگیری ازجرم، دین، آموزه های دینی
  • سید مهدی احمدی بالادهی صفحات 42-63

    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین کیفیت زندگی کاری و عملکرد سازمانی کارکنان می باشد. روش تحقیق توصیفی از نوع هم بستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان بازرسی فرماندهی انتظامی استان مازندران تشکیل می دهد که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران 63 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و روش نمونه گیری، تصادفی ساده می باشد. داده های تحقیق با روش کتاب خانه ای و میدانی گردآوری شده و ابزار مورد استفاده پرسش نامه، استاندارد بر اساس مولفه های ریچارد والتون جهت سنجش کیفیت زندگی کاری و پرسش نامه پاترسون برای سنجش عملکرد کارکنان (خودارزیابی) بوده است. پایایی پرسش نامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ 89/.= α و روایی ابزار با روش محتوایی مورد تایید قرارگرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون هم بستگی پیرسون وتحلیل رگرسیون با نرم افزارSPSS انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد بین کیفیت زندگی کاری و عملکرد سازمانی کارکنان رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد. همچنین بین مولفه های کیفیت زندگی کاری یعنی محیط کاری ایمن و بهداشتی، تامین فرصت رشد و امنیت مداوم، وابستگی اجتماعی زندگی کاری، فضای کلی زندگی، توسعه ی قابلیت انسانی و عملکرد سازمانی کارکنان ارتباط معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، عملکرد، سازمان، منابع انسانی، بازرسی
  • مهدی جوانمرد، مجتبی راست خدیو صفحات 64-80

    هدف از مطالعه این تحقیق بررسی رابطه بین سرمایه فکری و مدیریت دانش می باشد.جامعه آماری تحقیق کارکنان ستادی فرماندهی انتظامی استان مازندران می باشد که با استفاده از نمونه گیری کوکران،96 نفر انتخاب شدند. از پرسش نامه مدیریت دانش لاوسن و پرسش نامه سرمایه فکری بونتیس (1998) برای جمع آوری داده ها استفاده شده است ، برای بیان توصیفی و تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و به منظور بررسی معناداری فرضیه های تحقیق از آزمون هم بستگی پیرسون با نرم افزارSPSS استفاده شده است.نتایج تحقیق نشان دادکه رابطه معناداری بین وسرمایه های فکری ومدیریت دانش وجود دارد. یافته ها حاکی ازآن است که بین سرمایه فکری با مولفه های مدیریت دانش نظیر کسب دانش، سازماندهی دانش، ذخیره دانش، انتشار وکاربرد دانش رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. اما بین سرمایه فکری با تولید دانش رابطه معناداری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سازمان، سرمایه فکری، عملکرد، ناجا
  • امید بخشنده، عزت الله بالوئی صفحات 81-92

    سرمایه انسانی به مهارت ها و دانشی اشاره دارد که افراد واجد آن هستند، از این رو حضور افرادی با این نوع از سرمایه در سازمان ها می تواند سازمان را در کسب مزیت های رقابتی یاری دهد. اعتماد عبارت است از تمایل به خطرپذیری در بطن اجتماع، براساس حس اطمینان به دیگران. با توجه به مراتب فوق، هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیرات سرمایه انسانی بر اعتماد در ستاد پلیس راهور استان مازندران می باشد. این تحقیق از نوع کاربردی و روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی و هم بستگی بوده است، جامعه آماری این تحقیق را 50 نفر از کارکنان ستاد پلیس راهور استان مازندران تشکیل دادند که از آنان با استفاده از جدول مورگان 45 نمونه به صورت تصادفی انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسش نامه استاندارد بوده که داده های آن با استفاده از روش های آمار توصیفی جمع آوری شد و برای تقویت بررسی های توصیفی، به وسیله نرم افزار تجزیه و تحلیل آماریspss از آمار تحلیلی و استنباطی (ضریب هم بستگی ، رگرسیون خطی و ضریب بتا) استفاده شد. یافته های پژوهش بیان گر تایید فرضیه تحقیق بوده است، بدین معنا که سرمایه انسانی با اعتماد سازمانی میان افراد سازمان رابطه دارد و همچنین سرمایه انسانی بر اعتماد سازمانی میان افراد تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: سرمایه، سرمایه انسانی، اعتماد، هم بستگی، مزیت رقابتی
  • علی اکبر محسنی آکردی صفحات 93-108

    پژوهش حاضر با هدف بررسی هوش معنوی و تاثیر آن بر تعهد سازمانی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان ستادی فرماندهی انتظامی استان مازندران که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر می باشند بوده که با استفاده از نمونه گیری کوکران، 40 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه هوش معنوی آمرام و درایر و تعهد سازمانی آلن و می یر استفاده شده است. برای بیان توصیفی و تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و به منظور بررسی معناداری فرضیه های تحقیق از آزمون هم بستگی پیرسون و رگرسیون مستقل با نرم افزارSPSS استفاده شده است. آزمون تجزیه وتحلیل داده ها نشان دادکه بین هوش معنوی و تعهد سازمانی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد که بین هوش معنوی و تعهد سازمانی عقلانی و هنجاری کارکنان رابطه معناداری وجود دارد.اما بین هوش معنوی و تعهد سازمانی عاطفی کارکنان رابطه معنادار وجود ندارد.

    کلیدواژگان: معنویت، تعهد سازمانی، هوش معنوی، دین، منابع انسانی
  • اکبر سلیمی صفحات 109-123
    هدف

    نا آرامی اجتماعی عبارت است از ابراز نارضایتی گروه هایی از مردم که باعث برهم خوردن نظم جامعه و وقوع جرایم و تخلف ها می شود. فرایند مدیریت این ناآرامی ها شامل چهار مرحله پیش بینی،پیشگیری ، مقابله و ترمیم است . طبق اصول علمی، هرچه مداخلات پلیسی در مراحل اولیه این فرایند صرت گیرد، میزان تاثیر گذاری آن بیش تر می شود و هزینه های آن درابعاد متخلف نیز کاهش می یابد و این تحقیق با تمرکز بر مقوله پیش بینی و با هدف شناسایی راهبردهای دسترسی به پیش بینی موفقیت آمیز مدیریت بحران و با دو فرضیه شروع شده است .

    روش

    این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق، افسران ناجا که در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم انتظامی تحصیل می کنند و نمونه آماری تعداد 40 نفر از آنان که به صورت تصادفی انتخاب شدند می باشند. داده ها به وسیله پرسش نامه محقق ساخته از نوع طیف لیکرت شامل 10 سوال که روایی و پایایی آن تایید شدجمع آوری گردید.

    یافته ها و نتایج

    با انجام آزمون های t و رگرسیون هر دو فرضیه تحقیق تایید شد و فرضیه دوم رتبه بالاتری را نسبت به فرضیه اول کسب نمود؛ بدین معنا که می توان با گسترش شبکه اطلاعاتی در پلیس و استفاده ا زعلم جامعه شناسی ، پیش بینی لازم وموفقیت آمیز را برای مدیریت بحران محقق ساخت و البته میزان اثربخشی استفاده از علم جامعه شناسی برای این کار بیشتر است.

    کلیدواژگان: ناآرامی اجتماعی، پیش بینی، بحران، مدیریت بحران پلیس
|
  • Pages 9-22

    One of the subjects which have attracted a lot of attention in response to the complex and chaotic environment of organizations is spirituality and morality. Spirituality is a characteristic unique to human being and develops from an awareness of a transcended dimension. The current study aims to investigate the relationship of spiritual intelligence and organizational commitment with organizational performance. The sample population includes all the first level commanders and managers of the Police department of the province of Mazandaran among which 38 participants were selected by using Cochran sampling method. In order to collect data, Amram and Dryer's spiritual intelligence questionnaire (2007), Allen and Meyer's organizational commitment questionnaire (1984) and Patterson's performance questionnaire were used. In order to describe and analyze the data, descriptive statistics method was used and to investigate the significance of the research hypotheses, Pearson's correlation test, independent regression test, and ANOVA test in SPSS software were used. The results of data analysis test showed that there is a significant relationship between spiritual intelligence and organizational commitment. The findings also indicated that there is a significant relationship of spiritual intelligence and organizational commitment with the performance of the managers and commanders.

    Keywords: Spirituality, organizational commitment, Spiritual Intelligence, Religion, performance
  • Alireza Bagheri Jamkhane Pages 23-41

    Crime and sin in the community has been always worries of lawyers, sociologists, policy makers and security and discipline officials and because of the adverse consequences arising from that, it's been a long time they were looking for different guidelines for preventing from different types of crimes and deviations. The Islam, as the perfect religion that presents workable plans for every parts of humans life, also has specific view to social crime, abnormality and deviations, and shows workable plans to nurture humans and prevent from crimes in society. According to Islam the role of religious trainings are so important in controlling and reducing crime, saving the society and humans' bliss

    Keywords: Crime, Preventing from crime, Religion, Religious trainings
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi Pages 42-63

    The aim of the current study is to investigation the relaionship between the QWL and the performance of the personnel of the investigation department of the police of the province of mazandaran and its cities. The method of the study is descriptive of the correlational type and the sample population includes all the personnel of the investigation department of the police of the province of mazandaran (75 people). The sample volume is determined to be 63 participants by using Kergersi and morgan table, And the sampleing method was random. The data were collected through the library and field study, and the instrument was a standard questionnaire based on Richard walton factors to measure the QWL and Patterson questionnaire to measure the performance of the personnel (self- evalation). The reliability of the questionnaires were calculated to be α=0.89 using alpha Cronbach method and the validity of the instrumentwas affirmed by content method. The analysis of the data were done thorough person correlation test and regrssion analysis in SPSS software. The findings of the study indicate that there is a relaionship between QWL and performance of the personnel. Furthermore, there is a significant relaionship between QWL and its factors including safe and hygienic work enviromance, providing growth opportunity and constant security, social dependence of work life, total envirnment of life and developing human capabilities and performance of the personnel.

    Keywords: QWL, organizational performance, the investigation, Human Resource Management, Bazresi
  • Mojtaba rastkhdiv Pages 64-80

    The aim of the current study is to investigate the relationship between the intellectual capital and knowledge management. The sample population includes the personnel of the police department of the province of Mazandaran, out of which 96 participants were selected by using Cookran sampling method. In order to collect data, Lawson's knowledge management questionnaire and Bontis's intellectual capital were used. For descriptive explanation and data analysis, descriptive statistics was used and to investigate the significance of the research hypotheses, Pearson's correlation test in SPSS software was used. The results of the study show that there is a direct and significant relationship between intellectual capital and knowledge management factors such as gaining knowledge, organizing knowledge, accumulating knowledge, spreading knowledge and its function. There is no significant relationship between intellectual capital and knowledge production.

    Keywords: knowledge management, organization, Intellectual capital, performance, Naja
  • Ezzatollah Balouei Pages 81-92

    Human capital refers to the skills and knowledge that individuals it, hence the presence of people with the type of capital gain competitive advantage in the organization can help an organization. Trust is the willingness to risk within the community, based on a sense of trust in others, Given the above, the aim of this study was to investigate the impact of human capital on trust in the mazandaran provinces traffic police headquarters and the applies research methodology the research was descriptive and correlation survey , the survey of 50 traffic police headquarters personnel mazandaran province that formed them using 45 samples randomly selected morgan. In this study , data were collected using a standard questionnaire, that collect data using statistical methods and software ,statistical analysis ,descriptive studies to strengthen SPSS the statistical analysis and inferential statistics (correlation coefficient, liner regression and beta coefficient) the use of will ,our finding imply endorsement of the research hypothesis, i.e, the human capital whit organization trust relationship among the organizations human capital on organizational trust and influence people.

    Keywords: Capital, human capital, Trust, correlation, competitive advantage
  • AliAkbar Mohseni Akerdi Pages 93-108

    The current study aims to investigate the relationship The population study includes all Launches and administrative law enforcement command province, which has mazandaran master's degrees higher. among which 40 participants were selected by using Cochran sampling method. to collect data from the questionnaires spiritual intelligence Amram and dreyer and organizational commitment Allen and Meyer is used to say, the description and analysis of data descriptive statistics and meaningful review of the research hypotheses Pearson, independent regression by using SPSS software. test data analysis showed the spiritual intelligence and organizational commitment there is significant correlation. also findings showed the spiritual intelligence and organizational commitment and intellectual normative staff there is significant correlation. But the spiritual intelligence and organizational commitment staff, there is no meaningful emotional relationship.

    Keywords: Spirituality, organizational commitment, Spiritual Intelligence, religion Human, Resources
  • Pages 109-123

    Crisis is insatisfaction group of people that causes social disorder. Crisis management prosses include stage four : predict,prevention,foeing and cure.If actions of police was in prosses first stage,effectiveness is more and costs is low in diffeacult graund .This research is with goal strategies obtain successful predict in management crisis. Research from goal is practical and from way is explanation.Finance social is officers of police university that studying M.A and fourtee of them election eventually.Data obtain by 15 question that verified. Outlooks verifies that predict in management crisis is more important and it necessary for preventon. With queezes T and regression verified two assumes and use of demography obtain first rank than use of system socials.

    Keywords: Social crisis, predict, tumult, police