فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 59 (زمستان 1402)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 59 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/23
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اثر همزمان تمرین هوازی و مصرف عصاره سبوس برنج بر بیان ژن های التهابی بافت چربی سفید در رت های ماده چاق
    مجتبی معظمی گودرزی، شهرام غلامرضایی دارسرا*، محمدعلی آذربایجانی، علیرضا علمیه صفحات 5-20
    مقدمه

    چاقی و التهاب یک ریسک فاکتور مهم بیماری هاست. تمرینات هوازی (AE) و گیاهان دارویی می توانند التهاب ناشی از چاقی را کاهش دهند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر AE و سبوس برنج (RBE) بر بیان ژن های التهابی در بافت چربی سفید موش های صحرایی ماده چاق بود.

    روش پژوهش:

     30 موش صحرایی ماده ویستار به طور تصادفی به پنج گروه کنترل تغذیه شده با رژیم غذایی طبیعی، کنترل رژیم غذایی پرچرب (HFD)، HFD+(AE)، HFD+(RBE) و HFD (AE)+(RBE) تقسیم شدند. موش ها به مدت چهار هفته روی تردمیل دویدند و (RBE) دریافت کردند. به منظور القای چاقی از روغن سرخ کردنی پالم استفاده شد (0.5 ml/g). پس از قربانی سازی، بافت چربی سفید برای اندازه گیری بیان ژن های IL6، TNF-α و TLR4 استخراج شد. 

    یافته ها

     HFD سبب افزایش معنا داری در بیان ژن IL-6، TNF-α و TLR4 شد (P=0.001). تم)رین هوازی بیان ژن های IL-6(P=0.001)، TNF-a(P=0.041) و TLR-4(P=0.032) را به طور معنا داری کاهش داد. عصاره سبوس برنج بیان ژن های IL-6(P=0.001)،TNF-α  (P=0.003) وTLR-4  (P=0.011) را به طور معناداری کاهش داد. بیان ژن IL-6(P=0.002)، TNF-α (P=0.005) وTLR4 (P=0.011) در گروهAE + RBE نسبت به گروه کنترل HFD به طور معنا داری کمتر بود. تعامل AE و RBE بر بیان این ژن ها معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    (AE) و (RBE) بیان ژن واسطه های التهابی ناشی از HFD را در بافت چربی سفید کاهش می دهند. استفاده از مصرف AE و RBE به عنوان یک راه حل پیشگیرانه و درمانی در شرایط چاقی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، سبوس برنج، 6 IL-، TNF-a و TLR-4
  • نادر حامد چمن، علی رضا صفرزاده*، غلامرضا حمیدیان، خدیجه نصیری صفحات 21-38
    مقدمه

    مصرف زیاد فروکتوز به ایجاد مقاومت به انسولین و افزایش استرس اکسایشی در بافت های مختلف بدن از جمله بافت بیضه منجر می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات هوازی (تداومی و تناوبی) و مکمل یاری با وانادیم-روی بر بیان ژن های آنتی اکسیدانی بافت بیضه در رت های تغذیه شده با شربت فروکتوز بود.

    روش پژوهش: 

    56 سر رت نر در هفت گروه شامل کنترل نرمال (NC)، کنترل فروکتوز (FC)، تمرین تداومی با شدت متوسط (FCT)، تمرین تناوبی با شدت بالا (FIT)، مکمل وانادیم-روی (FS)، تمرین تداومی با شدت متوسط + مکمل وانادیم-روی (FSCT) و تمرین تناوبی با شدت بالا + مکمل وانادیم-روی (FSIT) قرار گرفتند. بیان ژن های GPX، SOD و CAT در بافت بیضه و سطوح سرمی TAC، TOC، گلوکز، انسولین و HOMA-IR ارزیابی شد. تحلیل آماری توسط آزمون های آنووای یکسویه و تعقیبی بنفرونی در سطح معناداری (P≤0.05) تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    مصرف 16 هفته شربت فروکتوز به افزایش معنادار سطوح سرمی گلوکز، HOMA-IR و TOC و کاهش معنادار TAC سرم و بیان ژن های GPX، SOD و CAT در بافت بیضه گروه FC در مقایسه با گروه NC منجر شد (P<0.05). هشت هفته مصرف مکمل وانادیم-روی و تمرینات هوازی (تداومی و تناوبی) موجب کاهش سطوح سرمی گلوکز، HOMA-IR و TOC و افزایش TAC سرم و بیان ژن های GPX، SOD و CAT در مقایسه با گروه FC شد (P<0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان می دهد تمرینات هوازی (تداومی و تناوبی) و مصرف مکمل وانادیم-روی موجب بهبود وضعیت متابولیکی و متعاقب آن بهبود وضعیت اکسایشی در آزمودنی های مبتلا به مقاومت انسولینی می شود.

    کلیدواژگان: استرس اکسایشی، تمرین هوازی، روی، مقاومت به انسولین، وانادیم
  • اثر زمان بندی مصرف مکمل اسیدآمینه شاخه دار بر غلظت هورمون های آنابولیک-کاتابولیک و آسیب عضلانی به دنبال فعالیت مقاومتی حاد
    آذین بابابیگی سنندجی*، داریوش شیخ الاسلامی وطنی صفحات 39-54
    مقدمه

    هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر زمان مصرف مکمل اسید آمینه شاخه دار بر تغییر غلظت هورمون های آنابولیک-کاتابولیک و آسیب عضلانی در افراد تمرین کرده به دنبال تمرین مقاومتی حاد بود.

    روش پژوهش: 

    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح متقاطع، 11 ورزشکار فعال مرد از باشگاه های ورزشی سنندج با میانگین سنی 9/6±32 سال، قد 7/22±7/179 سانتی متر، وزن 11/1 ± 4/79 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 8/3±3/25 کیلوگرم بر مترمربع که حداقل سه جلسه تمرین منظم در طول هفته داشتند و هیچ سابقه مصرف مکملی نداشتند، به طور هدفمند انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی تحت چهار شرایط (دریافت مکمل/ دارونما 20 دقیقه قبل از تمرین و بلافاصله بعد از تمرین) قرار گرفتند. در اولین جلسه نیمی از افراد 3 گرم مکمل اسیدهای آمینه شاخه دار و نصف دیگر 20 دقیقه قبل از انجام تمرینات مقاومتی دارونما دریافت کردند. در جلسه دوم، جای آزمودنی ها تغییر کرد و جلسات سوم و چهارم با این تفاوت که زمان مصرف مکمل بلافاصله پس از اتمام تمرینات مقاومتی بود، برگزار شد. هر جلسه دو نمونه خون، پیش از شروع برنامه مقاومتی و دوباره نیم ساعت بعد از اتمام برنامه تمرینی برای اندازه گیری متغیرهای مورد بررسی گرفته شد.

    یافته ها

    آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر نشان داد که مکمل اسید آمینه شاخه دار بر شاخص های آسیب عضلانی (کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز) اثر معنا دار ندارد و غلظت سرمی هورمون های تستوسترون، کورتیزول و رشد را تغییر نمی دهد.

    نتیجه گیری

    به‎طور کلی، یافته های حاضر نشان می دهد که استفاده از یک دوز اسید آمینه شاخه دار پیش و پس از پایان پروتکل تمرین مقاومتی، بر تغییرات غلظت هورمون های آنابولیک - کاتابولیک و آسیب عضلانی تاثیر نمی گذارد.

    کلیدواژگان: آسیب عضلانی، اسیدهای آمینه شاخه دار، تمرین مقاومتی، زمان مکمل
  • اسماعیل شعبانی ازدینی، مرتضی طاهری*، خدیجه ایراندوست صفحات 55-68
    مقدمه

    محدودیت های ناشی از ویروس کرونا  در تمام سنین مشکلات فیزیولوژیکی و روانی را در دنیا ایجاد کرد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر چهار هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل کافیین بر ترکیب بدن و عملکرد روانی حرکتی دانشجویان چاق بهبودیافته از کووید-19 بود.

    روش پژوهش: 

    تحقیق حاضر از نوع طرح های نیمه تجربی با اندازه گیری دومرحله ای پیش آزمون- پس آزمون بود. 40 دانشجوی چاق بهبودیافته از کووید-19 دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) استان قزوین واجد شرایط شرکت در پژوهش با میانگین سن 22.57±1.45 سال، وزن 90.74±7.53 کیلوگرم، قد 171.05±4.93 سانتی متر و شاخص توده بدنی 30.51±2.36 به صورت تصادفی در چهار گروه 10 نفری 1. تمرین-مکمل، 2. تمرین-دارونما، 3. تمرین و 4. کنترل قرار گرفتند. مداخلات شامل تمرین هوازی شامل چهارهفته ای و مصرف مکمل کافیین و دارونما بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی وابسته به منظور بررسی تفاوت درون گروهی و آزمون آماری تحلیل آنووا برای بررسی تفاوت بین گروهی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی وابسته نشان داد که اختلاف معنا داری در تمام متغیرها (ترکیب بدن، و عملکرد روانی حرکتی) در پیش آزمون و پس آزمون در گروه های تمرین- مکمل، تمرین- دارونما و تمرین وجود داشت (p<0.05)، اما در پیش آزمون و پس آزمون گروه کنترل تمامی متغیرها اختلاف معنا داری وجود نداشت (P>0.05). همچنین بررسی بین گروهی با آزمون آنووا نشان داد که هیچ گونه اختلاف معنا داری در بین گروه ها در وزن (p=0.144)، درصد چربی (p=0.053) و شاخص توده بدنی (p=0.993) وجود ندارد، اما در عملکرد روانی حرکتی (مدت زمان انتخاب صحیح، تعداد انتخاب صحیح، تعداد انصراف صحیح، تعادل ایستا و تعادل پویا) اختلاف معنا داری وجود داشت (p<0.05).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده هم تمرین هوازی و هم تمرین هوازی به همراه مصرف مکمل کافیین می تواند در کاهش وزن، درصد چربی، شاخص توده بدنی و همچنین بهبود عملکرد روانی حرکتی افراد چاق بهبودیافته از بیماری کرونا کمک کند.

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، ترکیب بدن، عملکرد روانی حرکتی، مکمل کافئین
  • فائزه زعفرانی، فاطمه کاظمی نسب*، محمدجواد پوروقار، سعیدرضا نوری مفرد صفحات 69-83
    مقدمه

    قهوه سبز به دلیل داشتن ترکیبات زیست فعال هایپولیپیدمیک بر پروفایل چربی اثرگذار است. قهوه سبز به همراه تمرین مقاومتی، دو عامل محتمل برای بهبود پروفایل چربی محسوب می شود. هدف از این تحقیق بررسی اثر همزمان تمرین مقاومتی و قهوه سبز بر پروفایل چربی و قند خون افسران نیروی دریایی دارای اضافه وزن و چاق بود.

    روش پژوهش: 

    در این تحقیق نیمه تجربی، 48 مرد چاق دارای اضافه وزن و چاق به صورت تصادفی به چهار گروه تمرین مقاومتی (R-Ex)، قهوه سبز (GC)، تمرین مقاومتی-قهوه سبز (R-Ex+GC) و کنترل (Con) تقسیم شدند. تمرینات چهار جلسه در هفته و به مدت هشت هفته بود. قهوه سبز به مقدار 400 میلی گرم در روز به مدت هشت هفته مصرف شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دهنده کاهش معنادار LDL، TG و TC در گروه R-Ex نسبت به گروه GC بود. همچنین سطوح TG و TC در گروه R-Ex+GC نسبت به گروه GC کاهش معنادار داشت.

    نتیجه گیری

    طبق نتایج این تحقیق هر دو نوع مداخله مصرف قهوه سبز و تمرین مقاومتی به صورت تنها می تواند بر بهبود پروفایل چربی و قند خون در افسران نیروی دریایی دارای اضافه وزن و چاق موثر باشد. علاوه بر این، نتایج این پژوهش حاکی از آن است که مصرف قهوه سبز و تمرین مقاومتی به صورت همزمان می تواند تاثیرات سودمند بیشتری بر بهبود پروفایل چربی در مردان دارای اضافه وزن و چاق ایجاد کند. به طور کلی انجام تمرینات مقاومتی به همراه استفاده از مکمل های گیاهی مانند قهوه سبز تاثیرات مفیدی بر سوخت وساز چربی ها دارد.

    کلیدواژگان: اسیدکلروژنیک، پروفایل چربی، تمرین مقاومتی، قهوه سبز
  • اثر تعاملی شش هفته مکمل دهی بربرین به همراه تمرین هوازی بر برخی از شاخص های اکسایشی و ضداکسایشی و بیان ژن کاسپاز-3 در عضله چهارسرران موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوسین
    اعظم حمزه زاده، جواد رمضانی*، سعید نقیبی صفحات 85-100
    مقدمه

    دیابت نوع1 با ضعف دفاع آنتی اکسیدانی بدن همراه بوده و بر عضلات اسکلتی نیز تاثیر دارد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تعامل مکمل دهی بربرین به همراه تمرین هوازی بر مالون دی آلدیید، سوپراکسیددیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و همچنین بیان ژن Caspase-3 در بافت عضله چهارسر ران موش های صحرایی دیابتی نوع1 بود.

    روش پژوهش: 
    35 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، بصورت تصادفی در پنج گروه 1.کنترل سالم، 2.کنترل دیابتی، 3.مکمل بربرین، 4.تمرین هوازی و 5.تمرین هوازی+مکمل بربرین قرار گرفتند. پس از اطمینان از القای دیابت توسط STZ در گروه های تیمار، تمرین هوازی با شدت متوسط به مدت شش هفته با تواتر پنج جلسه در هفته طبق برنامه انجام شد. مکمل دهی بربرین با دوز 50 mg/kg در تمام روزهای هفته و نیم ساعت قبل از تمرین به صورت گاواژ انجام شد.

    یافته ها

    سطح MDA و SOD در گروه مکمل بربرین+تمرین هوازی نسبت به سایر گروه ها به ترتیب کاهش(P<0.0019) و افزایش معنی دار(P<0.0063) داشت. سطح GPXدر گروه مکمل بربرین+تمرین هوازی نسبت به گروه های کنترل دیابت و تمرین هوازی(به ترتیب P<0.0005 وP<0.001) دارای افزایش معنی داری بود. همچنین در گروه مکمل بربرین نسبت به گروه کنترل دیابت(P<0.0017) افزایش معنی دار بود. با این حال تفاوت معنی داری بین گروه مکمل بربرین+تمرین هوازی و مکمل بربرین دیده نشد(P=0.132). بیان ژن Caspase-3 در گروه مکمل-بربرین+تمرین هوازی نسبت به گروه های کنترل دیابت و تمرین هوازی(به ترتیبP<0.0001 و P<0.001) کاهش معنی داری داشت. این متغیر نیز در گروه مکمل بربرین نسبت به گروه کنترل دیابت کاهش معنی داری داشت(P<0.0005).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد، مداخله همزمان مکمل دهی بربرین و تمرین هوازی دارای اثرات هم افزایی مثبت بوده و نقش مهمی در کاهش MDA و بیان ژن کاسپاز-3 و افزایش SOD و GPX در عضله چهارسرران موش های دیابتی نوع 1 دارد.

    کلیدواژگان: اکسایش، بربرین، تمرین هوازی، دیابت، کاسپاز-3
|
  • The Simultaneous Effect of Aerobic Exercise and Rice Bran Extract Consumption on Inflammatory Genes Expression in White Adipose Tissue of Obese Female Rats
    Mojtaba Moazamigoodarzi, Shahram Gholamrezaei Darsara *, Mohammad Ali Azarbayjani, Alireza Elmiye Pages 5-20
    Introduction

    Obesity and inflammation is an important risk factor for diseases. Aerobic exercise (AE) and medicinal herbs can reduce obesity-induced inflammation. This study aimed to investigate the effect of AE and Rice Bran Extract (RBE) on the inflammatory gene expression in white adipose tissue of obese female rats.

    Methods

    Thirty female Wistar rats were randomly divided into five groups including Control with a natural diet, Control with a High-Fat Diet (HFD), HFD + AE, HFD + RBE, and HFD + AE + RBE. Rats ran on a treadmill for four weeks and received RBE. To induce obesity, frying palm oil was used (0.5 ml/g). After euthanasia, the white adipose tissue was extracted to measure the IL6, TNF-α, and TLR4 gene expression. 

    Results

    HFD caused a significant increase in the IL-6, TNF-α, and TLR4 gene expression (P=0.001). AE significantly decreased IL-6 (P=0.001), TNF-α (P=0.041), and TLR4 (P=0.032) gene expression. RBE significantly decreased the IL-6 (P=0.001), TNF-α (P=0.003), and TLR-4 (P=0.011) gene expression. IL-6 (P=0.002), TNF-α (P=0.005), and TLR4 (P=0.011) gene expression was significantly decreased in the AE + RBE group compared to the control group with HFD, However, AE and RBE interaction in the expression of these genes was not statistically significant.

    Conclusion

    AE and RBE decrease the gene expression of inflammatory mediators caused by HFD in white adipose tissue. The AE and RBE consumption is recommended as a preventive and therapeutic solution in obesity conditions.

    Keywords: aerobic exercise, rice bran, IL-6, TNF-a, TLR-4
  • Nader Hamedchaman, Alireza Safarzade *, Gholamreza Hamidian, Khadijeh Nasiri Pages 21-38
    Introduction

    Excessive fructose consumption induces insulin resistance and elevates oxidative stress levels in various body tissues, including the testicular tissue. The present study aimed to investigate the effects of aerobic training (continuous and interval) and vanadium-zinc supplementation on the expression of antioxidant genes in testicular tissue in rats fed with fructose syrup.

    Methods

    fifty-six male rats were divided into seven groups including normal control (NC), fructose control (FC), moderate-intensity continuous training (FCT), high-intensity interval training (FIT), vanadium-zinc supplement (FS), moderate-intensity continuous training + vanadium-zinc supplement (FSCT) and high-intensity interval training + vanadium-zinc supplement (FSIT). The GPX, SOD, and CAT genes expression in testicular tissue and serum levels of TAC, TOC, glucose, insulin, and HOMA-IR were measured. One-way ANOVA and Bonferroni post-hoc tests were used for data analysis at a significant level of P≤0.05.

    Results

    Sixteen weeks of fructose syrup consumption led to a significant increase in serum glucose, HOMA-IR, and TOC levels and a significant decrease in serum TAC, and the levels of GPX, SOD, and CAT gene expression in the testicular tissue of the FC group compared with NC group (P<0.05). Eight weeks of vanadium-zinc supplementation and aerobic training (continuous and interval) were associated with a decrease in serum glucose, HOMA-IR, and TOC levels and an increase in serum TAC and levels of GPX, SOD, and CAT gene expression compared with the FC group (P<0.05).

    Conclusion

    The results of this research showed that aerobic training (continuous and interval) and vanadium-zinc supplementation improve the metabolic status and subsequently improve the oxidative status in subjects suffering from insulin resistance.

    Keywords: Aerobic training, insulin resistance, Stress oxidative, Vanadium, Zinc
  • The Effect of Timing of BCAA Supplementation on Anabolic-Catabolic Hormones Concentration and Muscle Damage Following Acute Resistance Training
    Azin Bababeygi Sanandaji *, Darush Sheikholeslami Vatani Pages 39-54
    Introduction

    This study aimed to investigate the effect of Branched-Chain Amino Acid (BCAA) supplementation time on changes in the concentration of anabolic-catabolic hormones and muscle damage in trained individuals following acute resistance training.

    Methods

    In this quasi-experimental study with cross-sectional design, 11 active male athletes from Sanandaj sports clubs with a mean age of 32±6.9 years, height of  179.7±22.7 Cm, weight of 79.4±1.11Kg, and body mass index of 25.3 ± 3.8 Kg/m2  who had at least three regular training sessions during the week and had no history of taking supplement, were selected purposefully and then randomly subjected to four conditions (taking supplement/placebo 20 minutes before training and immediately after training). In the first session, half of the participants received three grams of BCAA supplements, and the other half received a placebo 20 minutes before resistance training. In the second session, the participants were subjected to opposite conditions. The conditions in the third and fourth sessions were different in that the time of taking the supplement was immediately after the end of resistance training. In each session, two blood samples were drawn before the beginning of the resistance program and again half an hour after the end of the training program to measure the studied variables.

    Results

    Analysis of variance with repeated measurements showed that BCAA supplementation does not significantly affect muscle damage indices (creatine kinase and lactate dehydrogenase) and does not change the serum concentration of testosterone, cortisol, and growth hormones.  

    Conclusion

    In general, the present findings show that the use of one dose of BCAA before and after the end of the resistance training protocol does not affect the changes in the concentration of anabolic-catabolic hormones and muscle damage.

    Keywords: BCAA supplementation, muscle damage, resistance training, supplementation time
  • Esmail Shabani Ezdini, Morteza Taheri *, Khadijeh Irandoust Pages 55-68
    Introduction

    The restrictions caused by the coronavirus resulted in physiological and psychological problems for all ages in the world. This study aimed to investigate the effect of four weeks of aerobic exercise and caffeine supplementation on body composition and psychomotor performance of obese students who have recovered from COVID-19.

    Methods

    The current research was a quasi-experimental design with a two-step pre-test-post-test measurement. 40 obese students recovered from COVID-19 from Imam Khomeini International University of Qazvin Province eligible to participate in the research with a mean age of 22.57±1.45 years, weight of 90.74±7.53 kg, height of 171.05±4.93 cm, and body mass index of 30.51±2.36 were randomly assigned into four groups of 10 people including 1. Exercise-Supplement, 2. Exercise-Placebo, 3. Exercise, and 4. Control. The interventions included four weeks of aerobic exercise and caffeine or placebo supplementation. To analyze the data, a dependent t-test was used to check the intra-group difference, and an ANOVA statistical test was used to check the inter-group difference.

    Results

    The results of the dependent t-test showed that there was a significant difference in all variables (body composition, and psychomotor performance) in the pre-test and post-test in the Exercise-Supplement, Exercise-Placebo, and Exercise groups (p<0.05), but in the pre-test and post-test, there was no significant difference in the control group for all variables (P>0.05). Also, intergroup analysis with the ANOVA test showed that there is no significant difference between groups in weight (p=0.144), fat percentage (p=0.053), and body mass index (p=0.993). However, there was a significant difference in psychomotor performance (duration of correct choice, number of correct choices, number of correct withdrawals, static balance, and dynamic balance) (p<0.05).

    Conclusion

    According to the obtained results, both aerobic exercise and aerobic exercise with caffeine supplementation can help reduce weight, body fat percentage, and body mass index, and improve psychomotor performance in obese people who have recovered from COVID-19.

    Keywords: Aerobic Exercises, Body Composition, caffeine supplement, psychomotor performance
  • Faezeh Zaferani, Fatemeh Kazeminasab *, Mohammad Javad Poorvaghar, Saeid Reza Noori Mofrad Pages 69-83
    Introduction

    Green coffee affects lipid profile due to its hypolipidemic bioactive compounds. Green coffee along with resistance training are considered as two possible factors for improving lipid profile. This study aimed to investigate the simultaneous effect of resistance training and green coffee on lipid profile and blood glucose in overweight and obese naval officers.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 48 overweight and obese men were randomly assigned to four Resistance Training (R-Ex), Green Coffee (GC), Resistance Training + Green Coffee (R-Ex+GC), and Control (Con) groups. The training was performed in four sessions a week for eight weeks. An amount of 400 mg of green coffee was consumed per day for eight weeks.

    Results

    The results showed a significant decrease in LDL, TG, and TC in the R-Ex group compared with the GC group. Also, the levels of TG and TC in the R-Ex+GC group had a significant decrease compared with the GC group.

    Conclusion

    According to the results of this research, both types of intervention, GC supplementation and R-Ex alone can be effective in improving lipid profile and blood glucose in overweight and obese naval officers. In addition, the results of this study indicated that consuming GC and R-Ex at the same time can have more beneficial effects on improving lipid profile in overweight and obese men. In general, performing resistance exercises along with the use of herbal supplements such as GC has beneficial effects on lipid metabolism.

    Keywords: chlorogenic acid, Green coffee, lipid profile, resistance training
  • The Interactive Effect of Six Weeks of Berberine Supplementation with Aerobic Exercise on Some Oxidative and Anti-Oxidative Indices and Caspase-3 Gene Expression in the Quadriceps Muscle of Streptozotocin-Diabetic Male Rats
    Azam Hamzezadeh, Javad Ramezani *, Saeid Naghibi Pages 85-100
    Introduction

    Type-1 diabetes is associated with the weakness of the body's antioxidant defense and also affects skeletal muscles. This research aimed to investigate the interaction of Berberine supplementation with aerobic exercise on Malondialdehyde (MDA), Superoxide Dismutase (SOD), Glutathione Peroxidase (GPX), and also the Caspase-3 gene expression in quadriceps muscle tissue of type-1 diabetic rats.

    Methods

    35 male Wistar rats were randomly divided into five groups: 1) healthy control, 2) diabetic control, 3) Berberine supplement, 4) aerobic exercise and 5) Aerobic exercise + Berberine supplement. After ensuring the induction of diabetes by STZ in the treatment groups, moderate intensity aerobic exercise was performed for six weeks with a frequency of five sessions per week according to the schedule. Berberine supplementation with a dose of 50 mg/kg was implemented by gavage on all days of the week and half an hour before exercise.

    Results

    The MDA and SOD levels in Berberine + aerobic exercise group significantly decreased (P<0.0019) and increased (P<0.0063), respectively compared to other groups. The level of GPX in the Berberine + aerobic exercise group had a significant increase compared to the diabetes control and aerobic exercise groups (P<0.0005 and P<0.001, respectively). Also, there was a significant increase in GPX level in the Berberine supplement group compared to the diabetes control group (P<0.0017), however, there was no significant difference between the group of Berberine + aerobic exercise and Berberine supplement (P=0.132). The Caspase-3 gene expression in Berberine + aerobic exercise group had a significant decrease compared to diabetes control and aerobic exercise groups (P<0.0001 and P<0.001, respectively). This variable also had a significant decrease in the Berberine supplement group compared to the diabetes control group (P<0.0005).

    Conclusion

    It seems that the simultaneous intervention of Berberine supplementation and aerobic exercise has positive synergistic effects and plays an important role in reducing MDA, caspase-3 gene expression, and increasing SOD and GPX in the quadriceps muscle of type-1 diabetic rats.

    Keywords: aerobic exercise, Berberine, caspase-3, Diabetic, Oxidative, Streptozotocin