فهرست مطالب

مدیریت منابع انسانی در ورزش - سال یازدهم شماره 1 (پاییز و زمستان 1402)

نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال یازدهم شماره 1 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • معصومه مجیدی پرست*، حسین خردمندیان، علی اصغری صارم، محمد جلیلوند صفحات 1-15
    هدف

    هدف پژوهش حاضر اولویت بندی استراتژی های تامین و نگهداشت نیروی انسانی در مراحل مختلف چرخه عمر در استارت آپ های ورزشی ایران بود.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نوع تفسیری، کاربردی و کمی بود که به شکل پیمایشی انجام شد. مشارکت کنندگان پژوهش اساتید دانشگاهی مدیریت ورزشی، مدیریت منابع انسانی و مدیران استارت آپ های ورزشی بودند که 16 نفر از آنان به صورت هدفمند و در درسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه بسته پاسخ و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اکسپرچویس و روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد.

    یافته ها

    در بخش مربوط به تامین منابع انسانی، به غیر از مرحله بلوغ تجارت و خروج که استراتژی های درون سازمانی از اولویت بالاتری برخوردار بودند، در مابقی مراحل چرخه عمر استارتاپ ها، استراتژی های برون سازمانی در اولویت بالاتری قرار دارند. همچنین اولویت بندی استراتژی های نگهداشت منابع انسانی نشان داد که هیچ یک از سه دسته استراتژی ها نسبت به دیگری از اولویت بالاتری برخوردار نیست و در تمام مراحل چرخه عمر نسبت به شرایط حاکم بر استارتاپ ها، می توان از هر سه دسته استراتژی مالی، آموزشی و عدالت محوری به طور یکسان استفاده کرد. در این پژوهش همچنین استراتژی های درون و برون سازمانی تامین و استراتژی های مالی، آموزشی و عدالت محوری نگهداشت منابع انسانی به طور جداگانه اولویت بندی شدند.

    نتیجه گیری

    در مراحل مختلف چرخه عمر استارتاپ های ورزشی در زمینه تامین و نگهداشت منابع انسانی باید استراتژی متناسب با شرایط حاکم بر سازمان را اتخاذ کرد.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، استراتژی درون سازمانی، استراتژی برون سازمانی، استارتاپ ورزشی، چرخه عمر
  • فاطمه ربیعی، محمدصادق افروزه*، حمیدرضا صفری جعفرلو صفحات 17-33
    هدف

    امروزه حضور داوطلبان در ورزش توانسته فواید بی شمار فرهنگی و اقتصادی را نصیب این بخش نماید؛ هدف این تحقیق بررسی رابطه نوستالژی با حضور بیشتر داوطلبان در رویدادهای ورزشی می باشد.

    روش شناسی: 

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی است که به روش میدانی انجام گرفته است. جامعه متشکل از تمامی داوطلبان در رویدادهای ورزشی است که با استفاده از جدول مورگان 312 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار PLS3 مورد بررسی قرار گرفت. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه های نوستالژی هیتای چو (2014)، تعلق اجتماعی بیدل و محمود زاده (2011) و رفاه ذهنی برهانی و هادی زاده مقدم (2015) بود که روایی همگرا و واگرای آن توسط نرم افزار تایید شد؛ همچنین پایایی ترکیبی آن مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که رابطه معنی داری بین نوستالژی با تعلق اجتماعی با توجه به آماره معناداری t-value برابر 543/9؛ ضریب مسیر 572/0 وجود دارد. رابطه معنی داری نیز بین نوستالژی با رفاه ذهنی با توجه به آماره معناداری t-value برابر 558/5، ضریب مسیر 386/0 بدست آمد. رابطه تعلق اجتماعی با رفاه ذهنی با توجه به آماره معناداری t-value برابر 843/5، ضریب مسیر برابر 386/0 تایید شد. همچنین تعلق اجتماعی میانجی مناسبی در رابطه نوستالژی با رفاه ذهنی می باشد.

    نتیجه گیری

    رضایت کلی داوطلبان تاثیر مثبتی بر قصد داوطلبانه آینده، انتشار کلمات مثبت در مورد داوطلبی رویدادهای ورزشی به دیگران دارد. در نتیجه، پیشنهاد می گردد مدیران رویدادهای ورزشی یک محیط کاری بهینه طراحی کنند که بتواند نیازهای روانی داوطلبان را برآورده کند و شیوه های مدیریت داوطلبانه را برای افزایش پایداری رویدادهای بزرگ بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: نوستالژی، هویت گروهی، تعلق اجتماعی، بهزیستی، داوطلبان ورزشی
  • فاطمه عبدی، حوریه دهقانپوری*، مجتبی رجبی صفحات 35-54
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ویژگی های مثبت شخصیتی بر خود رهبری معلمان تربیت بدنی شهرستان ساری با نقش تعدیل گر شخصیت فعال بود.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها توصیفی-پیمایشی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه معلمان تربیت بدنی مدارس دولتی شهرستان ساری در سال تحصیلی 1401-1402 بودند (202 نفر). مقدار 138 نمونه توسط نرم افزار جی پاور به عنوان حداقل حجم نمونه برای انجام پژوهش در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری، در دسترس بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های شخصیت فعال بیل و همکاران (2019)، خودرهبری کاستلانو و همکاران (2021)، امیدواری اسنایدر و همکاران (1996) و خوش بینی شایر و کارور (1985) بود. پایایی پرسشنامه ها با آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. روایی پرسشنامه ها با نظرات 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و دبیران تربیت بدنی مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار پی ال اس انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، امیدواری بر خود رهبری معلمان تربیت بدنی تاثیر مثبت و معناداری داشت. خوش بینی بر خود رهبری معلمان تربیت بدنی تاثیر معناداری نداشت. شخصیت فعال نقش تعدیل گر در رابطه بین امیدواری با خود رهبری معلمان تربیت بدنی داشت؛ همچنین شخصیت فعال نقش تعدیل گر در رابطه بین خوش بینی با خودرهبری معلمان تربیت بدنی نداشت.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان اظهار کرد که امیدواری موجب افزایش خود رهبری معلمان تربیت بدنی می شود؛ اما خوش بینی تاثیری بر افزایش یا کاهش خودرهبری معلمان ندارد؛ همچنین امیدواری و خوش بینی با نقش تعدیل گری شخصیت فعال موجب افزایش خودرهبری معلمان شدند؛ بنابراین توجه به ایجاد و افزایش امیدواری به عنوان یکی از ویژگی های شخصیتی در معلمان تربیت بدنی می تواند منجر به خودرهبری آنها در فعالیت های آموزشی و تربیتی مدرسه شود.

    کلیدواژگان: دبیران، خوش بینی، امیدواری، خودکنترلی، شخصیت
  • محمدامین صیادی*، نگین احمدی صفحات 55-70
    هدف

    هدف از این تحقیق شناسایی و تحلیل مهم ترین شاخص ها و راهکارهای توانمندساز آموزشی در هییت های ورزشی استان آذربایجان غربی بود.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی و به روش کیفی براساس رویکرد تحلیل تماتیک انجام شد و به لحاظ هدف، کاربردی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه روسا، نواب روسا، دبیران و مسیولین کمیته آموزش در هییت های ورزشی استان آذربایجان غربی به تعداد 215 نفر بودند. نمونه گیری به روش گلوله برفی با شیوه اشباع نظری بود و کلا 18 مصاحبه قابل تامل و مفید انجام گرفت. ابزار مورد استفاده نیز مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود. برای بررسی روایی تحقیق از روش اعتباریابی پاسخ دهنده استفاده شد. بعد از مطابقت مضمون های اصلی و فرعی با الگوی مفهومی به دست آمده از پیشینه و چارچوب مفهومی تحقیق، برای بررسی پایایی تحقیق نیز سازگاری درونی نتایج تحقیق با داده های گردآوری شده توسط افراد گروه کانون مرکزی تایید شد. در نهایت الگوی تماتیک نهایی تحقیق با بررسی و اظهار نظر افراد گروه کانون مرکزی تحقیق ارایه شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مهم ترین متغیرهای پیش بین تحقیق در قالب سه حوزه توانمندسازی تخصصی، ساختاری و روانشناختی و شامل شاخص های امکانات، دانش، مهارت، ویژگی شخصیتی-نگرشی و اخلاق حرفه ای بودند.

    نتیجه گیری

    برای رسیدن به توسعه کیفی عملکرد و خدمات مطلوب در هیات های ورزشی استان آذربایجان غربی، باید به طور موثری زمینه اجرای راهکارهای علمی و عملی تحقیق حاضر برای توانمندسازی آموزشی اقدام شود.

    کلیدواژگان: امکانات و زیرساخت ها، توانمندسازی آموزشی، هیئت ورزشی
  • مژده نجفی نلیوان، رقیه سرلاب*، محسن بهنام صفحات 71-85
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط تیوری خودمختاری با مشارکت و کمال گرایی با نقش تعدیل گری خلاقیت در ورزشکاران شهر ارومیه می باشد.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر کاربردی، از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی بود که بصورت میدانی انجام شد. جامعه آماری ورزشکاران والیبال شهر ارومیه بودند که در سال 1401 برابر با 1216 نفر بودند. نمونه آماری با کمک جدول مورگان به تعداد 293 نفر به روش تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب گردید. ابزار پژوهش پرسشنامه های کمال گرایی (گاتوالز و دان، 2009)، خلاقیت (دی لیلو و هوتون، 2008)، مشارکت (لانسدال، هاج و جکسون، 2007)، خودمختاری (تامین نیازهای بنیادی) (لانسدال و هاج، 2011) و عدم تامین نیازهای بنیادی در ورزش (بارتولومیو و همکاران، 2011) بودند. پایایی پرسشنامه ها با آلفای کرونباخ به ترتیب 75/0، 79/0، 76/0، 98/0، 79/0 برآورد شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری با نرم-افزارهای SPSSV25 و Smart-PLS.3.2.8 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که بین تامین نیاز و عدم تامین نیاز با مشارکت و کمال گرایی در ورزشکاران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بین خلاقیت و مشارکت در ورزشکاران رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد ولی بین خلاقیت و کمال گرایی رابطه معنی داری وجود ندارد. همچنین خلاقیت در رابطه بین تامین نیاز و عدم تامین نیاز با مشارکت در ورزش نقش تعدیل گری ایفا می کند ولی در رابطه بین تامین نیاز و عدم تامین نیاز با کمال گرایی در ورزش نقش تعدیل گری ایفا نمیکند.

    نتیجه گیری

    با توجه و تامین نیازهای بنیادی و همچنین فراهم کردن شرایط جهت شکوفایی خلاقیت والیبالیست ها، می توان میزان کمال گرایی و مشارکت ورزشی آن ها را بهبود ساخت.

    کلیدواژگان: تامین نیاز، خلاقیت، مشارکت ورزشی، والیبال
  • فرزانه مظلومی سوینی*، جواد شهلائی باقری، غلامرضا شعبانی بهار، فرزاد غفوری صفحات 87-111
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش شناسایی منافع نهادینه سازی تفکر استراتژیک در فدراسیون های ورزشی بوده است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از مطالعات کیفی اکتشافی بوده که با استفاده از تحلیل مضمون انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش، خبرگان مدیریت ورزشی با تجربه آشنایی با مبانی مدیریت و تفکر استراتژیک بودند که متناسب با ماهیت پژوهش تعداد 16 نفر به عنوان مشارکت کننده به صورت گلوله برفی تا دستیابی به اشباع نظری، مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری داده ها شامل یک مصاحبه نیمه ساختارمند بود. از روش توافق درون موضوعی جهت اطمینان از پایایی مصاحبه ها استفاده شد. همچنین از معیار اعتمادپذیری یا قابلیت اعتماد که در برگیرنده ی چهار معیار جداگانه اما به هم مرتبط می باشد و عبارتند از: معیارهای باورپذیری، اطمینان پذیری، انتقال پذیری و تاییدپذیری، جهت ارجاع به ارزیابی کیفیت نتایج کیفی استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل مضمون با استفاده از مدل شش مرحله ای برون و کلارک (2006) منجر به استخراج 168 کد، 12 مضمون فرعی و چهار مضمون اصلی شد. تحلیل داده ها نشان داد که منافع نهادینه سازی تفکر استراتژیک در فدراسیون های ورزشی شامل "توسعه ی ورزش"، "توسعه ی اقتصادی"، "تعالی سازمانی" و "مواجهه با بحران" بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به منافع ویژه ای که نهادینه سازی تفکر استراتژیک برای فدراسیون های ورزشی به همراه دارد، تمرکز متولیان مدیریت ورزش بر توسعه و تقویت تفکر استراتژیک در بدنه فدراسیون ها و مدیران ورزشی می تواند منشا تحولات قابل توجهی در عرصه ورزش باشد.

    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، توسعه ورزش، مدیران ورزشی
  • طهماسب شیروانی*، علیرضا امیدی، سمیه صفری صفحات 113-130
    هدف

    هدف از تحقیق حاضر تدوین مدل فضیلت سازمانی بر اساس اخلاق حرفه ای و عدالت سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری بود.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، میدانی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری (161 نفر) بوده است. نمونه آماری بصورت کل شمار و برابر با جامعه آماری انتخاب شده است. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه های عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (2006)، اخلاق حرفه ای کرستن و همکاران (2011) و فضیلت سازمانی کامرون و همکاران (2004) بود که روایی و پایایی آنها مورد تایید قرار گرفت. در تحقیق حاضر به منظور تعیین روایی پرسشنامه ها از روایی محتوا و سازه استفاده شد. همینطور به منظور سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شد که یافته ها بیانگر پایا و روا بودن ابزار اندازه گیری بود (آلفای کرونباخ کلی، 0.88 به دست آمد) برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای Smart PLS2 وSPSS19 استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که مدل پیشنهادی تحقیق از برازش مناسبی برخوردار است. بین عدالت و فضیلت سازمانی ارتباط مستقیم و معنادار وجود دارد و تقریبا 60 درصد از این ارتباط از طریق متغیر میانجی اخلاق حرفه ای کارکنان تبیین می-شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، نتیجه گرفته می شود عدالت سازمانی از طریق افزایش اخلاق حرفه ای باعث توسعه فضلیت سازمانی گردد و مدیران جهت افزایش فضیلیت سازمانی باید به تقویت اخلاق حرفه ای و عدالت سازمانی اهتمام ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: رفتار سازمانی، معادلات ساختاری، منابع انسانی
  • ناصر بای*، امیرحسین یازرلو صفحات 131-150

    هدف از اجرای این پژوهش مطالعه نقش بی نزاکتی ادراک شده در محیط کار بر بیگانگی شغلی معلمان تربیت بدنی با نقش تعدیل گر اعتماد بین فردی بود.به منظور اجرا نمودن این پژوهش کاربردی از روش تحقیق همبستگی استفاده گردید. تمامی معلمان تربیت بدنی استان گلستان (575 معلم) تشکیل دهنده جامعه آماری این مطالعه بودند که 231 معلم به شیوه انتخاب تصادفی طبقه ای گزینش شده به پرسش نامه های بی نزاکتی ادراک شده در محیط کار، اعتماد بین فردی و بیگانگی شغلی پاسخ دادند. در راستای ارزیابی روایی ابزار مورد استفاده از نظرات پنج دکترای مدیریت ورزشی استفاده شد و با انجام یک مطالعه مقدماتی ضرایب پایایی 83/0، 78/0 و 79/0 به ترتیب برای متغیرها محاسبه گردید. تحلیل داده های به دست آمده در دو بخش توصیفی و استنباطی با استفاده از دو نرم افزار آماری اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش مشخص نمود رابطه بین بی نزاکتی ادراک شده در محیط کار با بیگانگی شغلی معلمان تربیت بدنی مثبت و معنی دار است. بخش دیگری از نتایج نشان دهنده وجود رابطه منفی و معنی دار بین اعتماد بین فردی با بیگانگی شغلی معلمان تربیت بدنی بود. در نهایت، نقش تعدیل گر اعتماد بین فردی در رابطه بین بی نزاکتی ادراک شده در محیط کار با بیگانگی شغلی معلمان تربیت بدنی تایید نشد.با توجه به نتایج می توان بیان نمود ادراک بی نزاکتی در محیط کار توسط معلمان تربیت بدنی می تواند پیامدهای مخربی مانند افزایش بیگانگی شغلی را به همراه داشته باشد؛ بنابراین پیشنهاد می شود مدیران با تعیین شاخص های اخلاقی و تقویت مهارت های ارتباطی معلمان در مدارس از بروز چنین پدیده ای جلوگیری نمایند.

    کلیدواژگان: احترام متقابل، تعاملات اجتماعی، شبکه های ارتباطی، رفتارهای غیر اخلاقی
  • محمد کشتی دار، نازنین راسخ*، حمید قاسمی، مسعود دارابی، حمیدرضا مقصودی ایمن صفحات 151-176
    هدف

    پاسخگویی یکی از ضرورت های حکمرانی نوین در عصر حاضر است، از این رو، طراحی مدل مدیریت بهره وری در اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور با رویکرد ارتقای نظام پاسخگویی هدف اصلی تحقیق حاضر بود.

    روش شناسی:

     این تحقیق از حیث هدف، کاربردی و بر مبنای راهبرد، یک تحقیق ترکیبی (کیفی - کمی) است. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، صاحب نظران اجرایی و علمی اداره تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و در بخش کمی روسا و معاونین اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویی و کلیه روسا (86 نفر) و معاونین و کارشناسان ارشد اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی (31 استان) بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای شناسایی و انتخاب شدند. در بخش کیفی تجزیه و تحلیل به روش نظریه زمینه ای (نظریه داده بنیاد) نظام مند (الگوی پارادایمی استراوس و کوربین، 1985) و در بخش کمی، پس از تدوین پرسشنامه محقق ساخته از یافته های بخش کیفی و پس از تایید روایی سازه مبتنی بر تحلیل عامل تاییدی، به برازش مدل کمی استخراج شده مبتنی بر مدل یابی معادله ساختاری پرداخته شد.

    یافته ها

    بر پایه نتایج حاصل از پژوهش، ناکارآمدی نظام پاسخگویی در اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مشهود است که در بخش عوامل علی، ناکارآمدی نظام ها، جنبه های سازمانی، استقلال شغلی، جنبه پشتیبانی و حمایت، ناکارآمدی های اجرایی، جنبه های مالی و عدم نهادینه بودن پاسخگویی؛ در بخش عوامل زمینه ای، جنبه های فنی، انسانی و فرهنگی؛ در بخش عوامل مداخله گر به شرایط ساختاری، زیرساخت ها و فرایند پاسخگویی ذکرشده و با تدوین راهبردهایی همچون راهبردهای سطح خرد، راهبردهای سطح میانی و راهبردهای سطح کلان، امید است بتوان به پیامدهایی همچون شفاف سازی و رفع ابهام، بهبود عملکرد، افزایش ضریب اعتماد، تقویت انگیزه افراد، جلوگیری از اتلاف منابع و امکانات و اثربخشی اقدامات دست یافت.

    نتیجه گیری

    سازمان دهی مجدد نظام اداری اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور، توسعه پاسخگویی فردی و سازمانی، آموزش نیروی انسانی و شایسته سالاری در اداره ها، توسعه فرهنگ پاسخگویی در سازمان و توجه به زیرساخت ها و جنبه های مالی از جمله پیشنهادهای کاربردی تحقیق به شمار می رود.

    کلیدواژگان: بهره وری، پاسخگویی سازمانی، شایسته سالاری، دانشگاه
|
  • Masoumeh Majidiparast *, Hossain Kheradmandiean, Ali Asghari Sarem, Mohammad Jalilvand Pages 1-15
    Objective

    The purpose of the present study was to prioritize the strategies of recruiting and retaining human resources in different stages of the life cycle in Iranian sports startups.

    Methodology

    This research work was interpretative, applied, and quantitative, which was conducted in the form of a survey. The research participants were university professors of sports management, human resources management, and managers of sports start-ups, 16 of whom were purposefully and available selected as a statistical sample. In order to collect data, a closed-answer questionnaire was used, and to analyze the data, expert-choice software and Analytical Hierarchy Process were used.

    Results

    In the human resource recruiting section, except for the stage of business maturity and exit, where intra-organizational strategies had a higher priority; in the rest of the life cycle stages of startups, extra-organizational strategies have a higher priority. Also, the prioritization of human resource retaining strategies showed that none of the three categories of strategies has a higher priority than the other, and at all stages of the life cycle, compared to the conditions governing startups, all three categories of financial, educational and justice-oriented strategies can be used equally. In this research work, internal and external strategies of recruiting and financial, educational, and justice-oriented strategies of retaining human resources were prioritized separately.

    Conclusion

    At different stages of the life cycle of sports startups, in the field of recruiting and retaining human resources, a strategy should be adopted according to the conditions governing the organization.

    Keywords: Human resource management, Internal-Organizational Strategy, Extra-Organizational Strategy, Sports Startup, Life Cycle
  • Fatemeh Rabiei, Mohammad Sadegh Afroozeh *, Hamid Reza Safari Jafarloo Pages 17-33
    Objective

    Today, the presence of volunteers in sports has brought countless cultural and economic benefits to this sector; therefore, the purpose of this research work was to investigate the relationship between nostalgia and mental well-being with social belonging in the presence of most volunteers in sports events.

    Methodology

    This research work was of a descriptive-correlation type. The statistical population of the present study included all volunteers in sports events; 312 people were randomly selected as a sample. Research tools included nostalgia questionnaires, social belonging questionnaires, and mental well-being questionnaires. The face validity of the questionnaires and the convergent and divergent validity of the questionnaires were also checked and confirmed by the professors. Also the reliability of the questionnaires was calculated and confirmed using Cronbach's alpha test and composite reliability. Structural equation modeling was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that there is a positive and significant relationship between nostalgia and social belonging, nostalgia, and mental well-being, and social belonging and mental well-being. Also the results showed that social belonging is significant as a mediator in the relationship between nostalgia and mental well-being.

    Conclusion

    According to the results of the research work that showed a significant relationship between nostalgia and mental well-being, it is suggested that managers of sporting events design the working environment of volunteers optimally, to be able to form a sense of nostalgia in the volunteers and make voluntary management methods fruitful based on their psychological needs.

    Keywords: Nostalgia, group identity, social belonging, well-being, sports volunteers
  • Fatemeh Abdi, Houriyhe Dehghanpouri *, Mojtaba Rajabi Pages 35-54
    Objective

    The present study aimed to investigate the effect of positive personality traits on the self-leadership of physical education teachers in the Sari City with the role of proactive personality moderator.

    Methodology

    The research method was applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of the data collection method. The statistical population studied were all physical education teachers of public schools in the Sari City in the academic year 2021-2022 (202 people). The amount of 138 samples was considered by the G power software as the minimum sample size for the research. The sampling method was available. Data collection tools are the standard proactive personality questionnaires of Buil et al. (2019), self-leadership by Castellano et al. (2021), hope by Snyder et al. (1996), and optimism by Scheier & Carver (1985). The reliability of the questionnaires was confirmed by Cronbach's alpha. The validity of the questionnaires was confirmed by the opinions of 10 sport management professors and physical education teachers. Data analysis was performed using the structural equation modelling method in PLS software.

    Results

    The results showed that hope has a positive and significant effect on the self-leadership of physical education teachers. Optimism does not have a significant effect on the self-leadership of physical education teachers. Proactive personality has a moderating role in the relationship between hope and self-leadership of physical education teachers. Also a proactive personality has no moderating role in the relationship between optimism and self-leadership of physical education teachers.

    Conclusion

    Therefore, it can be stated that hope increases the self-leadership of physical education teachers; but optimism has no effect on increasing or decreasing teachers' self-leadership. Also hope and optimism with the moderating role of active personality increased teachers' self-leadership. Therefore, paying attention to creating and increasing hope as one of the personality traits of physical education teachers can lead to their self-leadership in school educational activities.

    Keywords: Teachers, Optimism, Hope, Self-control, Personality
  • Mohammadamin Sayadi *, Negin Ahmadi Pages 55-70
    Objective

    The purpose of this research work was to identify and analyze the most important indicators of educational empowerment in the sports boards of the West Azerbaijan Province.

    Methodology

    The research method was descriptive-analytical, and was qualitative based on the thematic analysis approach method, and it has been practical in terms of the purpose. The statistical population of the research included all presidents, deputy presidents, secretaries, treasurers, and officials of the education committee in sports boards of the West Azerbaijan Province, numbering 215 people. Sampling was by the snowball method with theoretical saturation method and 18 interviews were conducted. The tool used was a semi-structured in-depth interview.
    For the validity of the research work, the respondent validation method was used. After matching the main and sub-themes with the conceptual model obtained from the background and conceptual framework of the research, to check the reliability of the research work, the internal consistency of the research results was confirmed with the data collected by the people of the central focus group. Finally, the final thematic model of the research was presented by examining and commenting the people of the central focus group of the research.

    Results

    The results showed that the most important predictive variables of the research work were in the form of three areas of specialized, structural, and psychological empowerment, and consist of facilities, knowledge, skills, personality-attitude characteristics, and professional ethics.

    Conclusion

    In order to achieve the qualitative development of educational services in the sports boards of the West Azerbaijan Province, there must first be a special and expert working group regarding the supervision and control of all cases in each of the sports boards, and should be prioritized, especially the necessary measures to increase the quantity and quality of sports facilities and infrastructure, selection members and succession.

    Keywords: facilities, infrastructure, educational empowerment, sports board
  • Mozhde Najafi Nalivan, Roghayeh Sarlab *, Mohsen Behnam Pages 71-85
    Objective

    The aim of the present study was to investigate the relationship between self-determination theory and participation and perfectionism with the moderating role of creativity in athletes of Urmia city.

    Methodology

    The current research work was applied, and descriptive-survey and field research. The statistical population was the volleyball athletes of Urmia city, which in 2022-2023 equaled 1216 people. A statistical sample of 293 people was selected by the multi-stage cluster random method. Questionnaire research instrumentations; perfectionism (Gutwalls and Dunn, 2009), creativity (Di Lillo and Houghton, 2008), participation (Lonsdale, Hodge and Jackson, 2007), autonomy (provision of basic needs) (Lonsdale and Hodge, 2011), and failure to provide basic needs in sports (Bartholomew et al., 2011) they were. Reliability of questionnaires with Cronbach's alpha, respectively, were 0.75, 0.79, 0.76, 0.98, 0.79 were estimated. Data analysis by structural equation modeling method with the softwares SPSS V25 and Smart-PLS3.2.8 were performed.

    Results

    The research results showed that there is a positive and significant relationship between need fulfillment and lack of need fulfillment with participation and perfectionism in athletes, and there is a positive and significant relationship between creativity and participation in athletes, but between creativity and perfectionism, there is no significant relationship. Also creativity plays a moderating role in the relationship between meeting needs and not meeting needs with participation in sports, but it does not play a moderating role in the relationship between meeting needs and not meeting needs with perfectionism in sports.

    Conclusion

    By paying attention to providing basic needs and also providing conditions for the flourishing of creativity of volleyball players, it is possible to improve their level of perfectionism and sports participation.

    Keywords: need fulfillment, Sport Participation, autonomy, volleyball
  • Farzaneh Mazloomi Soveini *, Javad Shahlaee Bagheri, Gholamreza Shabanibahar, Farzad Ghafouri Pages 87-111
    Objective

    The aim of this study was to identify the benefits of institutionalizing strategic thinking in sport federations.

    Methodology

    This research work was a qualitative exploratory study that was conducted through a thematic analysis. The statistical population included experts of sports management with the experience of familiarity with the principles of futurology, and according to the research nature, 16 experts were interviewed through snowball sampling until reaching theoretical saturation. The tool used in the research work was a semi-structured interview. The intra-subject agreement method was used to ensure the reliability of the interviews, and the validity was confirmed by consulting sport management experts and reviewing based on their opinions.

    Results

    The thematic analysis by Braun and Clarke’s (2006) method led to the extraction of 168 codes, 12 sub-themes, and 4 main themes. The findings demonstrated that "Sports Development", "Economic Development", "Organizational Excellence" and "Coping with Crisis" were different benefits of institutionalization of strategic thinking in sports federations.

    Conclusion

    Considering the special benefits that the institutionalization of strategic thinking brings for sports federations, the focus of sports management trustees on the development and strengthening of strategic thinking in sport federations, and sports managers can be the source of significant changes in the field of sports.

    Keywords: Organizational excellence, Sports Development, sports managers
  • Tahmaseb Shirvani *, Alireza Omidi, Somayeh Safari Pages 113-130
    Objective

    The purpose of the present research work was to develop a model of organizational virtue based on professional ethics and organizational justice of the employees of sports and youth departments in the Chaharmahal and Bakhtiari Province.

    Methodology

    The current research work was applied in terms of purpose and in terms of data collection; it was field and correlation type. The statistical population of the research work included all employees of sports and youth departments of the Chaharmahal and Bakhtiari Provincs (161 people). The statistical sample is selected as a total number and equal to the statistical population. The research tools included Niehoff and Moorman (2006) organizational justice questionnaires, Kirsten et al.'s professional ethics (2011), and Cameron et al.'s (2004) organizational virtue questionnaires. In this research work, content and construct validity were used to determine the validity of the questionnaires. Also in order to measure reliability, Cronbach's alpha coefficient and composite reliability were used, the findings of which indicated the reliability and validity of the measuring tool (Cronbach's alpha was 0.9 for organizational justice, 0.86 for professional ethics, 0.87 for organizational virtue, and 0.88 overall). Descriptive statistics and structural equation modeling were used to analyze the data.

    Findings

    The research results showed that the proposed research model has a good fit. There is a direct and meaningful relationship between justice and organizational virtue, and almost 60% of this relationship is explained through the mediating variable of professional ethics of employees.

    Conclusion

    According to the findings, it is concluded that organizational justice through increasing professional ethics will lead to the development of organizational virtue, and in order to increase organizational virtue, managers should pay special attention to strengthening professional ethics and organizational justice.

    Keywords: Human resources, Organizational Behavior, Structural Equations
  • Amirhossein Yazarloo Pages 131-150
    Objective

    The purpose of this research work was to study the role of perceived incivility in the workplace on occupational alienation of physical education teachers with the moderating role of interpersonal trust.

    Methodology

    In order to execute this applied research work, the correlation research method was used. All the physical education teachers of Golestan province (575 teachers) constituted the statistical population of this study that according to Cochran's formula for determining the sample size; 231 teachers were selected by stratified random selected and answered to questionnaires of perceived incivility in the workplace (Cortina et al., 2001), interpersonal trust (Zhang, 2021), and occupational alienation (Shantz et al., 2015). In line with evaluate validity of the used tool, the opinions of five PhDs in sports management were used and by conducting a preliminary study, reliability coefficients of 0.83, 0.78, and 0.79 were calculated for perceived incivility in the workplace, interpersonal trust, and occupational alienation respectively that these numbers indicate the appropriate quality of the research tool. The obtained data were analyzed descriptively (mean, standard deviation and percentage of variance) and inferentially (structural equation modeling).

    Findings

    The findings of the research revealed that the relationship between perceived incivility in the workplace and occupational alienation of physical education teachers is positive and significant. Another part of the results showed a negative and significant relationship between interpersonal trust and occupational alienation of physical education teachers. Finally, the moderating role of interpersonal trust in the relationship between perceived incivility in the workplace and occupational alienation of physical education teachers was not confirmed.

    Conclusion

    Based on the results obtained in this research work, it can be stated that the perception of incivility in the workplace by physical education teachers can have negative and destructive consequences such as increase in job alienation; therefore, it is suggested that administrators prevent such a phenomenon by determining moral indicators and strengthening the communication skills of teachers in schools.

    Keywords: Mutual Respect, Social Interactions, Communication Networks, Unethical Behaviors
  • Nazanin Rasekh * Pages 151-176
    Objective

    Accountability is one of the perquisites of modern governance today, so the main purpose of this study was to investigate the accountability system in physical education departments and higher education institutions, and to design a productivity management model based on accountability.

    Methodology

    This research work adopted a mixed methology (qualitative-quantitative), and falls into the category of applied research in terms of its objective. The statistical population of the research work in the qualitative section consisted of practicing and academic experts in universities at their departments of physical education and in higher education institutions; and in the quantitative section, it consisted of the all heads and deputies at the General Department of Physical Education of the Student Affairs Organization (86 individuals) and deputies and senior experts at the physical education departments in universities and higher education institutions (31 provinces), who were identified and selected through the cluster-sampling method. In the qualitative section, the authors conducted a systematic analysis based on the grounded theory (Strauss and Corbin's paradigm model, 2006). In the quantitative section, the authors developed a questionnaire based on the findings of the qualitative section, and after confirming the construct validity through confirmatory factor analysis, examined the fit of the obtained quantitative model based on structural equation modeling using the Smart PLS software.

    Results

    Inefficiency of the accountability system in physical education departments and higher education institutions is evident. The results helped identify causal factors, contextual factors, intervening factors, strategies, and outcomes related to the productivity model based on the accountability system. The causal factors addressed the inefficiency of systems, organizational aspects, work autonomy, work support aspects, inefficiency, financial aspects, and lack of institutional accountability. The contextual factors addressed the technical, human, and cultural aspects. The intervening factors addressed structural conditions, infrastructures, and the accountability process. Taking initiatives such as micro-, mid-, and macro-level strategies could pave the way to achieving outcomes such as transparency, improved performance, higher degrees of trust, enhanced motivation, greater effectiveness of the measures, and to prevent loss of resources and capabilities.

    Conclusion

    Reorganization of the administrative system of the physical education departments and higher education institutions, development of individual and organizational accountability, training of human resources and meritocracy, development of an accountability culture in the organization, and attention to infrastructures and financial aspects are among the practical research suggestions.

    Keywords: Productivity, Organizational Accountability, Meritocracy, University