فهرست مطالب

فصلنامه ابن سینا
سال بیست و پنجم شماره 4 (پیاپی 85، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرهاد آوخ، محمدرضا کاظمی، سیمین تاج شریفی فر، محمدحسن کاظمی گلوگاهی، لیلا گنابادی نژاد* صفحات 4-11
    زمینه و اهداف

    همه گیری کووید 19 منجر به افزایش شیوع اختلالات روانشناختی شده است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت شیوع استرس، افسردگی، اضطراب و عوامل مرتبط با آن در سربازان وظیفه ساکن آسایشگاه های تهران در دوران همه گیری کووید 19 انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، 384 سرباز مقیم آسایشگاه در یگان های آموزشی نیروهای زمینی، هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران در شهر تهران بررسی شدند. جهت جمع آوری داده ها از فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه DASS-21 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین سنی سربازان مشارکت کننده در این پژوهش 2.37±20.09 سال بود. نتایج نشان داد میانگین نمره کسب شده سربازان برای افسردگی، اضطراب و استرس به ترتیب 6.12±5.43، 5.67±9.93 و 6.79±16.31 بود. همچنین 4% سربازان افسردگی شدید و بسیار شدید، 17.2% اضطراب شدید و بسیار شدید و 8.9% استرس شدید و بسیار شدید داشتند.

    نتیجه گیری

    در طول زمان همه گیری کووید-19 شاهد کاهش سلامت روان افراد مختلف جامعه و به ویژه سربازان ساکن آسایشگاه ها بودیم؛ لذا مسیولین مربوطه در یگان های آموزشی می توانند نسبت به انجام مداخلات مقتضی نظیر روان درمانی حمایتی-گروهی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، کووید-19، سرباز
  • مرضیه سادات ابراهیمی*، فیروزه زنگنه مطلق، ذبیح پیرانی صفحات 12-23
    زمینه و اهداف

    نگرانی ها در مورد مرگ ممکن است اثرات منفی بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بگذارد و در دوره شیوع کرونا ویروس در بیشتر افراد اضطراب مرگ دیده شد. لذا شناسایی عواملی که در این دوران بر اضطراب مرگ تاثیرگذار است، حایز اهمیت است. از این رو پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل اضطراب مرگ بر اساس رگه های شخصیتی و تنظیم شناختی هیجان با نقش واسطه ای اضطراب ابتلا به کرونا ویروس انجام گرفت.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود که با روش تحلیل مسیر انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان استان قم در سال 1400 بود. 400 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه رگه پنج عاملی شخصیت (کاستا و مک کری، 1985)، تنظیم شناختی هیجانی (گرانفسکی و کرایچ، 2002)، اضطراب به کروناویروس (علی پور و همکاران، 1398) و اضطراب مرگ تمپلر، 1970) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل مسیر نشان داد که مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است. رگه های شخصیتی و تنظیم شناختی هیجان توانایی تبیین 14% از واریانس اضطراب مبتلا به کرونا ویروس را دارند. افزون بر آن رگه های شخصیتی، تنظیم شناختی هیجان و اضطراب مبتلا به کرونا ویروس توانایی تبیین 36% از واریانس اضطراب مرگ را دارند.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان دادند که اضطراب ابتلا به کرونا ویروس در رابطه با رگه های شخصیتی، تنظیم شناختی و اضطراب مرگ واسطه ای دارد.

    کلیدواژگان: شخصیت، تنظیم هیجانی، اضطراب، مرگ، کووید-19
  • عبدالرضا کاظمی*، هادی کرندی، پروانه دینارزهی، نعیمه نکویی صفحات 24-34
    زمینه و اهداف

    با توجه نقش ژن های TRPC1 و TRPC3 در آتروفی عضلانی، هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آسیب انسداد مزمن عصبی (CCI) پس از یک دوره تمرین استقامتی بر بیان ژن های TRPC1 و TRPC3 در عضله پلانتاریس موش های نر ویستار بود.

    روش بررسی

    تعداد 32 سر موش به روش تصادفی ساده به چهار گروه 8 تایی تقسیم شدند (کنترل، کنترل-CCI، تمرین-CCI و تمرین). در پایان پژوهش، موش ها بی هوش و عضله پلانتاریس آنها استخراج شد. بیان ژن ها به روش Real-time-PCR اندازه گیری شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاضر کاهش معنی داری در وزن عضله پلانتاریس گروه کنترل CCI نسبت به گروه های تمرینی (تمرین-CCI و تمرین) را نشان داد (0.001=p). از طرف دیگر، افزایش معنی دار بیان ژن TRPC1 در گروه تمرین نسبت به گروه های کنترل (کنترل CCI و کنترل) نیز مشاهده شد (0.001=p). علاوه براین، افزایش معنی دار بیان ژن TRPC1 در گروه تمرین- CCI نسبت به گروه های کنترل (کنترل CCI و کنترل) (0.006=p) و همچنین افزایش معنی دار بیان ژن TRPC3 در گروه تمرین نسبت به سایر گروه های پژوهش (0.001=p) و افزایش معنی دار بیان ژن TRPC3 در گروه تمرین CCI نسبت به گروه کنترل CCI مشاهده شد (0.008=p).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر تفاوت معنی دار وزن عضله پلانتاریس و همچنین افزایش معنی دار بیان ژن های TRPC1 و TRPC3 در نتیجه تمرینات استقامتی را نشان داد. CCI به آتروفی عضلانی و بدتنظیمی ژن های TRPC1 و TRPC3 منجر شد؛ بنابراین سابقه تمرین استقامتی سبب تعدیل بیان این ژن ها و پیشگیری از آتروفی ناشی از CCI می شود.

    کلیدواژگان: آتروفی عضلانی، تمرین استقامتی، TRPC
  • نوشین منوچهریان، علی یلفانی*، آزاده عسگرپور، محمدرضا احمدی صفحات 35-44
    زمینه و اهداف

    کمردرد یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین اختلالات اسکلتی-عضلانی و علت اصلی کاهش عملکرد و ناتوانی در سراسر جهان است. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین تاثیر دوازده هفته توان بخشی یوگا بر متغیرهای منتخب ذهنی و انعطاف پذیری عضلات ناحیه کمر و همسترینگ زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

    روش بررسی

    28 زن مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. شدت درد، ناتوانی، میزان استرس، افسردگی و اضطراب، و کیفیت زندگی به ترتیب از طریق پرسشنامه کبک (Quebec)، اسوستری (Oswestry)، مقیاس 21 سوالی، و SF-36 و میزان انعطاف پذیری عضلات کمر و همسترینگ با استفاده از جعبه انعطاف در پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تجزیه و تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    کاهش معنادار میزان درد (0.001=p)، ناتوانی (0.004=p) استرس، اضطراب و افسردگی (0.002=p)، افزایش معنادار برخی مقیاس های کیفیت زندگی (شامل عملکرد جسمانی (0.025=p)، سلامت عمومی (0.043=p) و تغییر سلامتی (0.003=p) و افزایش معنادار انعطاف پذیری عضلات ناحیه کمر و همسترینگ (0.001=p) وجود داشت.

    نتیجه گیری

    انجام تمرینات یوگا هم زمان بر عوامل جسمانی و روانی افراد اثر مثبتی داشته، در نتیجه مربیان، متخصصان، فیزیوتراپیست ها و حتی افراد می توانند از پروتکل ورزش یوگا به عنوان یک روش مداخله ای موثر برای بهبود و درمان کمردرد مزمن غیراختصاصی در مرحله توان بخشی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: یوگا، کمردرد، انعطاف پذیری، روان سنجی
  • نادیا سلطانی*، علی شیخ الاسلامی صفحات 45-55
    زمینه و اهداف

    اهمالکاری بر عملکرد تحصیلی دانشجویان بسیار تاثیرگذار است و عدم پیشگیری از آن خسارات جبران ناپذیری تحمیل می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مداخله بازآموزی اسنادی و تنظیم هیجانی بر بهبود نشانه های اهمالکاری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آجا انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی همراه با مراحل پیش آزمون و پس آزمون بود. از بین دانشجویان مشغول به تحصیل در نیمسال اول تحصیلی 1402-1401 با روش نمونه گیری در دسترس 30 دانشجو که با توجه به پرسشنامه SCL90 از سلامت روانی برخوردار بودند و در عین حال بالاترین نمره را در پرسشنامه اهمالکاری تحصیلی سولومون و راث بلوم کسب کردند به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی قرار گرفتند. آموزش های بازآموزی اسنادی در طی 7 جلسه و تنظیم هیجانی طی 8 جلسه یک ساعته به اعضای دو گروه آزمایشی ارایه گردید. از مقیاس اهمالکاری در مراحل پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تک متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

    یافته ها

    با کنترل اثرات پیش آزمون، دو روش مداخله بر بهبود نشانه های اهمالکاری تاثیرگذار بود و نتایج حاصل از آزمون تعقیبی نشان می دهد که روش بازآموزی اسنادی در بهبود علایم اهمالکاری نسبت به روش تنظیم هیجانی اثربخش تر است. 

    نتیجه گیری

    استفاده از نتایج پژوهش حاضر در طراحی برنامه های آموزشی پیشگیرانه و بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان موثر است.

    کلیدواژگان: آموزش شناختی، تنظیم هیجانی، اهمالکاری
  • رضا محبی حوض سرخی، محبوبه افضلی*، مژگان محمدی مهر، سعید باباجانی وفسی صفحات 56-67
    زمینه و اهداف

    اتاق عمل بخش منحصر به فردی است که به دلیل شرایط خاص خود در طول همه گیری کووید-19 با چالش های زیادی مواجه شده است. این چالش ها می تواند عملکرد پرستاران اتاق عمل را تحت تاثیر قرار دهد لذا هدف از این مطالعه بررسی تجارب پرستاران اتاق عمل بیمارستانهای نظامی در همه گیری کووید-19 بود.

    روش بررسی

    مطالعه کیفی حاضر با استفاده از تحلیل محتوای قراردادی در سال 2021 در ایران انجام شد. از روش نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع برای نمونه گیری استفاده شد. به منظور جمع آوری داده ها از مصاحبه های انفرادی، نیمه ساختار یافته و عمیق با 12 نفر از پرستاران اتاق عمل شهر تهران استفاده شد.

    یافته ها

    در مجموع 12 پرستار اتاق عمل با میانگین سنی 5.23 ± 32.31 سال در مطالعه شرکت کردند. با تحلیل داده های حاصل از پژوهش، سه طبقه شامل «بر هم خوردن تعادل تعاملات و روابط با بیمار»، «اقدامات احتیاطی پیشگیری از کووید-19» و «عدم امنیت جانی و شغلی» به دست آمد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه احساس ترس و اضطراب ناشی از ابتلا به بیماری، افزایش بارکاری، عدم حمایت و پشتیبانی مناسب و عدم تسهیلات مناسب بعد از ابتلا کارکنان به بیماری به عنوان دغدغه های پرستاران اتاق عمل نظامی در همه گیری کووید-19 گزارش شد. پیشنهاد می گردد مسیولان بیمارستان از نتایج گزارش شده در این مطالعه برای برنامه ریزی کارآمد و مدیریت موثر در طول همه گیری کووید-19 و موارد مشابه استفاده کنند.

    کلیدواژگان: کووید-19، نظامیان، پرستاری اتاق عمل، مطالعه کیفی
  • محمد محمدیان، محمد مسکرپور امیری*، نورالدین دوپیکر صفحات 68-76
    زمینه و اهداف

    برون سپاری یکی از ابزارهای اقتصادی مدیریت بیمارستان ها است. هدف این پژوهش ارزیابی اقتصادی برون سپاری خدمات بیمارستانی در یک بیمارستان نظامی در شهر تهران بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه ارزیابی اقتصادی از نوع تحلیل هزینه (کمینه سازی هزینه) بود که در یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران در سال 1398 انجام شد. در این مطالعه بار مالی استفاده از خدمات کارکنان شرکتی تحت قرارداد پیمانکاری (برون سپاری) با بار مالی استخدام مستقیم همین کارکنان در بیمارستان (عدم برون سپاری) تحت چهار سناریو مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    استفاده از برون سپاری-در صورت رعایت کامل قوانین کار توسط پیمانکار- به ازای هر شغل برون سپاری شده به طور متوسط منفعت مالی معادل 5.1 میلیون ریال در ماه برای بیمارستان داشت. از طرفی، عدم رعایت کامل قوانین کار در پرداخت های شرکت های پیمانکاری، استفاده از برون سپاری را برای بیمارستان با ضرر مالی همراه نموده بود که میزان آن معادل 5.4 میلیون ریال درماه به ازای هر شغل برآورد گردید.

    نتیجه گیری

    برون سپاری در صورتی که شرکت پیمانکار ملزم به رعایت کامل قوانین کار شود مزایایی مالی قابل ملاحظه ایی برای بیمارستان خواهد داشت. با این وجود عدم نظارت کافی و مستمر بر پیمانکار و همچنین نبود بخش خصوصی متعهد، اجرای برون سپاری را زیان ده کرده است.

    کلیدواژگان: ارزیابی اقتصادی، تحلیل هزینه، خدمات برون سپاری شده، بیمارستان
  • حافظ صفری، سید عبدالمجید بحرینیان*، محمدحسن غنی فر صفحات 77-85
    زمینه و اهداف

    به طور بالقوه ابتلا به کووید-19 می تواند باعث سطح بالای اضطراب سلامتی و ترس از پیامدهای منفی این بیماری برای سلامتی شود. هدف پژوهش حاضر تعیین میزان شیوع اختلال اضطراب بیماری در بیماران بستری شده و بهبود یافته مبتلا به کووید-19 بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی افراد با سابقه ابتلا به کووید-19 و بستری متعاقب آن در بیمارستان شهدا شهرستان سرپل ذهاب بود که حداقل 6 ماه از زمان ترخیص آنها گذشته باشد. اعضای نمونه به صورت تصادفی از لیست بیماران بستری انتخاب شدند. 479 نفر به صورت چهره به چهره از نظر سطح اضطراب سلامت و وجود اختلال اضطراب بیماری با استفاده از پرسشنامه کوتاه اضطراب سلامت مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تعیین وضعیت اجتماعی-اقتصادی افراد، از پرسشنامه وضعیت اجتماعی-اقتصادی قدرت نما و همکاران استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون کای دو، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مجموع 50.93% از مبتلایان بهبودیافته دارای میزان اضطراب سلامت متوسط تا زیاد بودند. شیوع کلی اختلال اضطراب بیماری 23.38% بود. بین اختلال اضطراب بیماری و متغیرهای جنس، سن، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل و وضعیت اجتماعی-اقتصادی رابطه معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    میزان شیوع اختلال اضطراب بیماری در بیماران بستری شده و بهبود یافته مبتلا به کووید-19 بالا است. در وضعیت های مختلف اجتماعی-اقتصادی، میزان شیوع اختلال اضطراب بیماری متفاوت است.

    کلیدواژگان: اختلال اضطراب، کووید-19، سطح اجتماعی-اقتصادی
  • مجتبی سپندی، یوسف علی محمدی*، کلثوم علی محمدی، مائده ارشدی، عقیل شریف زاده صفحات 86-93
    زمینه و اهداف

    شناسایی عوامل موثر بر میرایی بیماران مبتلا به کووید-19می تواند نقش مهمی در پیشگیری از مرگ در این بیماران داشته باشد. ازجمله این عوامل موثر، موکور مایکوز است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، مرور نظام مند رابطه عفونت قارچ سیاه و بیماری کووید 19 بود.

    روش بررسی

    مطالعه مرور نظام مند حاضر با استفاده از پروتکل پریزما در بانک های اطلاعاتی بین المللی صورت گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج در مجموع 161 مورد عفونت قارچ سیاه در 7495 بیمار کووید-19 گزارش شد. بیشترین موارد از هند گزارش شده است. از میان مطالعات موردی، 16 مورد (76%) مرد و 6 مورد (24%) زن بودند. در اکثر موارد (56%) دیابت وجود داشت. پرفشاری خون دومین بیماری شایع همراه بود. موکورمایکوزیس رینو سربرال شایع ترین شکل بالینی این بیماری بود.

    نتیجه گیری

    تشخیص زودهنگام موارد موکورمایکوزیس، ارزیابی هیپرگلیسمی، استفاده علمی از آنتی بیوتیک ها و کورتیکواستروییدها می تواند از افزایش بروز این عفونت قارچی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: موکورمایکوز، کووید-19، مرور سیستماتیک
  • ارسیا تقوا، موسی ابوالحسنی* صفحات 94-98
|
  • Farhad Avakh, MohammadReza Kazemi, Simintaj Sharififar, MohammadHassan Kazemi Galougahi, Leila Gonabadi-Nezhad* Pages 4-11
    Background and aims

    The COVID-19 epidemic has led to an increase in the prevalence of psychological disorders. This study aimed to investigate the prevalence of stress, depression, anxiety, and related factors in conscripts residing in Tehran sanatoriums during the COVID-19 pandemic.

    Methods

    This descriptive-analytical study examined 384 resident conscript soldiers from the training units of the Ground Force, Air Force, and Defense Force of Army of the I.R. of Iran in Tehran. Data were collected using demographic information form and the DASS-21 questionnaire.

    Results

    The mean age of the participating soldiers was 20.09±2.37 years. The results indicated that the mean scores for depression, anxiety, and stress among soldiers were 5.43±6.12, 9.93±5.67, and 16.31±6.79, respectively. Additionally, experience of severe to extremely severe depression, anxiety, and stress was in 4%, 17.2%, and 8.9% of soldiers, respectively.

    Conclusion

    The results of various studies suggest that stress and anxiety during the pandemic have increased due to the unknown nature of the virus and cognitive ambiguity surrounding it. Throughout the COVID-19 pandemic, there has been a decline in the mental health of individuals in society, particularly among soldiers residing in barracks. Therefore, relevant authorities in training units can implement appropriate interventions such as supportive group psychotherapy to promote mental health.

    Keywords: Stress, Anxiety, Depression, Covid-19, Soldier
  • Marzieh Sadat Ebrahimi*, Firoozeh Zanganeh Motlagh, Zabih Pirani Pages 12-23
    Background and aims

    Concerns about death can have a negative impact on health-related quality of life. During the COVID-19 pandemic, many people experienced death anxiety, highlighting the importance of identifying factors that contribute to this anxiety during this time. Therefore, this study aimed to develop a model of death anxiety based on personality traits and cognitive emotion regulation, with anxiety about contracting the coronavirus as playing a mediating role.

    Methods

    This correlational research utilized the path analysis method and included all citizens of Qom province in 2021. A sample of 400 people was selected using the available sampling method. Data was collected using Costa and McCree's five-factor personality trait questionnaire (1985), Granfsky and Kraich's cognitive-emotional regulation scale (2002), Alipour et al.'s anxiety due to coronavirus scale (2018), and Templer's Death Anxiety scale (1970). Data analysis was conducted using the Pearson correlation test and path analysis.

    Results

    The path analysis test results indicated that the research model had a good fit. Personality traits and cognitive regulation of emotion were able to explain 14% of the variance in anxiety associated with coronavirus. Furthermore, personality traits, cognitive regulation, anxiety about the coronavirus, and excitement were able to explain 36% of the variance in death anxiety.

    Conclusion

    These results demonstrate that anxiety about contracting the coronavirus mediates the relationship between personality traits, cognitive regulation, and death anxiety.

    Keywords: Personality, Emotional Regulation, Anxiety, Death, COVID-19
  • Abdolreza Kazemi*, Hadi Kerendi, Parvaneh Dinarzehi, Naimeh Nekoie Pages 24-34
    Background and aims

    Due to the role of TRPC1/3 in muscle atrophy, this study aimed to investigate the effect of Chronic Constriction Injury (CCI) after a period of endurance training on TRPC1/3 gene expression in the plantaris muscle of male Wistar rats.

    Methods

    Thirty-two rats were randomly divided into four groups of eight each (Control, Control-CCI, Training-CCI, and Training). Finally, the rats were anesthetized, and their plantaris muscle was extracted. Gene expression was measured using Real-Time-PCR. 

    Results

    The findings showed a significant decrease in plantaris muscle weight in the CCI-control group compared to the training groups (Training-CCI and Training) (p=0.001). Additionally, a significant increase in TRPC1 expression was observed in the Training group compared to the control groups (Control and Control-CCI) (p=0.001). Moreover, there was a significant increase in TRPC1 expression in the Training-CCI group compared to the control groups (Control and Control-CCI) (p=0.006). Furthermore, a significant increase in TRPC3 expression was observed in the Training group compared to the other groups (p=0.001), and a significant increase in TRPC3 expression was observed in the Training-CCI group compared to the Control-CCI group (p=0.008).

    Conclusion

    The results demonstrated a significant difference in the weight of the plantaris muscle, as well as a significant increase in TRPC1/3 expression as a result of endurance training. CCI leads to muscle atrophy and TRPC1/3 dysregulation. Therefore, the history of endurance training can modulate the expression of TRPC1/3 and prevent CCI-induced muscle atrophy.

    Keywords: Muscle Atrophy, Endurance training, Transient Receptor Potential Channel
  • Nooshin Manochehrian, Ali Yalfani*, Azadeh Asgarpoor, Mohammadreza Ahmadi Pages 35-44
    Background and aims

    Low back pain is one of the most common and costly musculoskeletal disorders, and it is the main cause of reduced performance and disability worldwide. The present study aimed to determine the effect of twelve weeks of yoga rehabilitation on selected subjective variables and the flexibility of the muscles in the lower back and hamstrings of women suffering from non-specific chronic back pain.

    Methods

    Twenty-eight women suffering from non-specific chronic back pain were randomly divided into two groups: a control group and an experimental group. Pain intensity, disability, stress level, depression, anxiety, and quality of life were measured using the Quebec, Oswestry, 21-question scale, and SF-36, respectively. The flexibility of the back and hamstring muscles was assessed using the flexibility box in the pre- and post-tests. The covariance test was used to analyze the data.

    Results

    There were significant decreases in pain (p=0.001), disability (p=0.004), stress, anxiety, and depression (p=0.002), and a significant increase in some scales of quality of life, including physical performance (p=0.025), general health (p=0.043), and health change (p=0.003). There was also a significant increase in the flexibility of the muscles in the lower back and hamstrings (p=0.001).

    Conclusion

    Performing yoga exercises has a positive effect on the physical and psychological factors of individuals with non-specific chronic back pain. It seems that coaches, specialists, physiotherapists, and even individuals can use the yoga exercise protocol as an effective intervention method to improve and treat non-specific chronic back pain during the rehabilitation phase.

    Keywords: Yoga, Low Back Pain, Flexibility, Psychometrics
  • Nadia Soltani*, Ali Shikholeslami Pages 45-55
    Background and aims

    Procrastination significantly impacts students' academic performance, and addressing it is crucial to prevent lasting harm. This study aimed to assess the efficacy of attributional retraining and emotional regulation interventions in reducing procrastination symptoms among students at Aja University of Medical Sciences.

    Methods

    This semi-experimental study included pre-test and post-test phases. Thirty students from the first semester of the 2022 academic year, selected through available sampling, and exhibiting sound mental health based on the SCL-90 questionnaire, with the highest scores in the Solomon and Rothblum academic procrastination questionnaire, were chosen as participants. They were randomly assigned to two experimental groups. The two groups received seven sessions of attributional retraining or eight sessions of emotional regulation training. The procrastination scale was administered in both pre-test and post-test phases, with data analyzed using univariate analysis of covariance.

    Results

    After accounting for pre-test effects, both intervention methods were effective in reducing procrastination symptoms. Post-hoc analysis indicated that attributional retraining was more effective than emotional regulation in alleviating procrastination symptoms.

    Conclusion

    The findings of this study can inform the development of preventive educational programs and enhance students' academic performance.

    Keywords: Cognitive Training, Emotional Regulation, Procrastination
  • Reza Mohebbi Hozesorkhi, Mahboobeh Afzali*, Mojgan Mohammadimehr, Saeed Babajani Vafsi Pages 56-67
    Background and aims

    The operating room, being a unique department, has encountered specific challenges during the COVID-19 pandemic. These challenges can impact the performance of operating room nurses. Therefore, this study aimed to explore the experiences of operating room nurses in military hospitals during the COVID-19 pandemic.

    Methods

    This qualitative study utilized contractual content analysis in Iran in 2021. Purposive sampling with maximum diversity was employed for participant selection. Data was gathered through individual, semi-structured, in-depth interviews with 12 operating room nurses in Tehran.

    Results

    Twelve operating room nurses, with an average age of 32.31±5.23 years, participated in the study. Analysis of the data revealed three main categories: "disruption of the balance of interactions and relationships with the patient," "the stressful intersection of roles," and "the increase in the volume of tasks and the lack of life and job security."

    Conclusion

    This study highlighted the fears and anxieties experienced by military operating room nurses during the COVID-19 pandemic, including concerns about contracting the disease, increased workload, lack of support, and inadequate post-infection facilities. The findings can be valuable for hospital authorities in developing efficient planning and effective management strategies during the ongoing pandemic.

    Keywords: COVID-19, Military Personnel, Operating Room Nursing, Qualitative Research
  • Mohammad Mohammadian, Mohammad Meskarpour Amiri*, Noradin Dopeykar Pages 68-76
    Background and aims

    Outsourcing is considered a vital economic tool for managing hospitals. This study aimed to conduct an economic evaluation of hospital services outsourcing in a military hospital in Tehran.

    Methods

    This study involved an economic evaluation through cost analysis (cost minimization) conducted in a military hospital in Tehran in 2019. The financial implications of outsourcing services to contracted employees were compared with the costs of direct employment under four different scenarios. Data analysis was performed using Excel 2019 software.

    Results

    The study found that outsourcing, when the contractor fully complies with labor laws, resulted in a financial benefit of 5.1 million IRR per month for the hospital per outsourced job. However, non-compliance with labor laws by contracting companies led to a financial loss of 5.4 million IRR per month for each outsourced job.

    Conclusion

    The findings suggest that outsourcing can bring significant financial benefits to the hospital when the contractor complies with labor laws. Conversely, inadequate supervision of the contractor and a lack of commitment from the private sector can result in financial losses associated with outsourcing.

    Keywords: Economic Evaluation, Cost Analysis, Outsourced Services, Hospital
  • Hafez Safari, Seyed abdolmajid Bahrainian*, MohammadHassan Ghanifar Pages 77-85
    Background and aims

    Covid-19 has the potential to trigger heightened health anxiety and concerns about health repercussions. This study aimed to investigate the prevalence of illness anxiety disorder among individuals who have recovered from Covid-19 following hospitalization.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study targeted individuals who had previously been hospitalized for Covid-19 at Shohada Hospital in Sarpol-e-Zahab city, with a minimum of six months elapsed since discharge. A total of 479 participants were randomly selected from the hospital's records and assessed face-to-face for levels of health anxiety and the presence of illness anxiety disorder using the short health anxiety inventory. Socio-economic status was determined using the Ghodrat-Nama’s  questionnaire. Data analysis was conducted using Chi-square test, one-way ANOVA, and Tukey test.

    Results

    The study revealed that 50.93% of participants exhibited moderate to high levels of health anxiety, while the prevalence of illness anxiety disorder among all participants was 23.38%. Significant associations were found between illness anxiety disorder and gender, age, education level, marital status, and socio-economic status.

    Conclusion

    The findings indicate a high prevalence of illness anxiety disorder among individuals who have recovered from Covid-19 following hospitalization. Moreover, the prevalence of illness anxiety disorder was found to vary across different socio-economic statuses.

    Keywords: Anxiety Disorder, COVID-19, Socioeconomic Levels
  • Mojtaba Sepandi, Yousef Alimohamadi*, Kolsoom Alimohamadi, Maedeh Arshadi, Aghil Sharifzadeh Pages 86-93
    Background and aims

    Identifying factors that contribute to the progression of COVID-19 in patients is crucial for preventing fatalities. Mucormycosis is one such influential factor. Hence, this study aimed to conduct a systematic review on the correlation between black fungus infection and COVID 19.

    Methods

    This systematic review followed the PRISMA protocol and utilized international databases.

    Results

    A total of 161 cases were documented among 7495 COVID-19 patients. The majority of cases were reported in India. Among the case reports, 16 (76%) were male and six (24%) were female. Diabetes mellitus was prevalent in 56% of cases, with hypertension being the second most common comorbidity. Rhinocerebral mucormycosis emerged as the most prevalent clinical form of the disease.

    Conclusion

    Timely identification of mucormycosis cases, monitoring of hyperglycemia, appropriate use of antibiotics, and corticosteroids can help curb the rising incidence of this fungal infection.

    Keywords: Mucormycosis, COVID-19, Systematic Review
  • Arsia Taghva, Moussa Abolhassani* Pages 94-98