فهرست مطالب

مطالعات پیشگیری از جرم - پیاپی 68 (پاییز 1402)

فصلنامه مطالعات پیشگیری از جرم
پیاپی 68 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شیوه های پیشگیری از ارتکاب جرائم مرتبط با مواد روانگردان نوپدید
    اصغر افتخاری*، مسعود یار احمدی صفحات 0-0
    زمینه و هدف
    گسترش جرایم مرتبط با مواد روانگردان نوپدید و تغییر در الگوهای مصرف و نوع جرایم ارتکابی ، مبارزه و پیشگیری از این موضوع را با مشکلات بسیاری مواجه نموده و نیاز است نسبت به شناسایی شیوه های پیشگیرانه، یک الگوی جامع برای مدیرت جرایم مربوطه طراحی نمود. تحقیق حاضر با هدف شناسایی شیوه های پیشگیری از ارتکاب جرایم مرتبط با مواد روانگردان نوپدید انجام شد. روش شناسی: تحقیق حاضر اکتشافی و از نوع تحقیقات آمیخته بود. مشارکت کنندگان بخش کیفی پژوهش، شامل 13 نفر از خبرگان و متخصصین مبارزه با جرایم مرتبط با مواد روانگردان نوپدید و جامعه آماری بخش کمی نیز شامل کلیه افسران و روسای پلیس پایگاه های مبارزه با مواد مخدر بوده که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 72 نفر با استفاده روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده به عضویت اعضای نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. به جهت تحلیل داده های کیفی از نرم افزار مکس کیو دی ای و برای تحلیل توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    منجربه شناسایی روش های پیشگیرانه در قالب 4 زمینه فراگیر، 10 زمینه سازمان دهنده و 40 زمینه پایه ای شد.چهارزمینه فراگیر عبارتند از: 1- تمرکز بر حوزه تحقیقات و آموزش ، 2- تمرکز بر حوزه قوانین، 3- تمرکز بر حوزه مقابله و 4- تمرکز بر ارزشهای دینی و کارکردهای فرهنگی
    نتیجه گیری
    نشان داد شیوه های شناسایی شده دارای اعتبار کافی بوده و میتوان از آن در فرایند پیشگیری از ارتکاب جرایم مرتبط با مواد روانگردان نوپدید استفاده نمود.
    کلیدواژگان: شیوه های پیشگیری، مواد مخدر، مواد روانگردان نو پدید
  • موانع کلانتری و پاسگاه ها در راستای انجام مطلوب ماموریت های سازمانی
    باقر حسین آبادی، محمد صفری* صفحات 0-0
    متن این مقاله محرمانه می باشد.
    کلیدواژگان: موانع، مشکلات، کلانتری، پاسگاه، ماموریت سازمانی
  • بررسی عوامل درون سازمانی موثر بر موفقیت گشت های کلانتری در پیشگیری از سرقت خودرو (مورد مطالعه سرکلانتری دوم وپنجم فاتب1401)
    علیرضا ادیبی* صفحات 0-0
    زمینه و هدف
    گشت های کلانتری، حلقه ارتباطی مردم با پلیس،نماینده و نماد پلیس در سطح اجتماع بوده و در نوک پیکان برخورد با مجرمان و بزهکاران قرار دارند پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل درون سازمانی موثر بر موفقیت گشت های کلانتری در پیشگیری از سرقت خودرو درسرکلانتری دوم وپنجم فاتب1401انجام شد. روش تحقیق و جامعه آماری:پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش کمی پس از جمعآوری اطلاعات اولیه از طریق مطالعه اسنادی،کتابخانهای ومیدانی با ابزار پرسشنامه از97نفرجامعه آماری شامل:کارشناسان معاونت پلیس پیشگیری و افسران گشت سرکلانتریهای دوم وپنجم فاتب انجام گردیده.یافته های تحقیق: با توجه به مقدار ضریب همبستگی های (r2=0.881) میزان انگیزه، (r2=0.732) نحوه آموزش ، (r2=0.805)و ساختار سازمانی با موفقیت گشتیها در پیشگیری از جرم سرقت خودرو رابطه معنی دار مثبتی وجود داشته لذا عوامل دورن سازمانی موثر بر موفقیت گشت کلانتری در پیشگیری از سرقت براساس معادله رگرسیونی شامل:(ساختار سازمانی)248 .+(نحوه ی آموزش) 420.+ (میزان انگیزه) 310. + 641.Y=
    نتیجهگیری
    باتوجه به معادله رگرسیون بیشترین تاثیر موفقیت گشتیها در پیشگیری از جرم سرقت خودرو به ترتیب شامل: متغیرها نحوه ی آموزش، میزان انگیزه و ساختار سازمانی بوده ،به این معنی که با ارتقای یک واحد از متغیرهای مدل به ترتیب متغیرهای نحوه ی آموزش(0.420 واحد)،میزان انگیزه (0.310 واحد) و ساختار سازمانی(0.248 واحد)بیشترین تاثیردر موفقیت گشتیهادر پیشگیری از جرم سرقت خودرو راخواهد داشت و درخصوص موفقیت بیشتر گشت های کلانتری در پیشگیری از سرقت خودرو در سرکلانتری دوم وپنجم فاتب ، راهکارهایی پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: عوامل درون سازمانی، موفقیت، گشت کلانتری، پیشگیری، سرقت خودرو
  • جواد پایدار*، سعید شریفی رهنمو، آیت الله فتحی صفحات 1-36
    زمینه و هدف

    پدیده سرقت یکی از معضلات عمده جوامع بشری می باشد و پلیس همواره به دنبال راهی بوده تا با شناخت اقدامات تاثیرگذار در حوزه پیشگیری راهکار هدف مندی ارایه کند. بنابراین شناسایی راهکارهای پیشگیری از سرقت با مطالعات کاربردی می تواند در عملکرد پلیس، تاثیرات مطلوبی داشته باشد. از این رو پژوهش حاضر با هدف شناسایی شیوه های موثر پیشگیری وضعی از سرقت خودرو با رویکرد انتظامی انجام پذیرفت.

    روش

    در این پژوهش، از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش خبرگان، مدیران و کارکنان فرماندهی انتظامی شرق تهران می باشد که به صورت تصادفی طبقه ای و با استفاده از فرمول کوکران 145 انتخاب شدند. با توجه به ماهیت موضوع برای سنجش متغیرهای تحقیق از پرسش نامه محقق ساخته، استفاده شد. برای تحلیل داده ها نیز از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی نظیر؛ میانگین، آزمون کالموگرف- اسمیرنوف، آزمون خی دو و فریدمن استفاده شده است.

    یافته ها و نتایج

    یافته ها نشان داد شیوه های پیشگیری وضعی از سرقت وسایط نقلیه مبتنی بر افزایش تلاش لازم برای ارتکاب جرم و هم چنین شیوه های پیشگیری از سرقت وسایط نقلیه از طریق کاهش منافع مورد انتظار و یا روش های پیشگیری از سرقت وسایط نقلیه از طریق کاهش عوامل تحریک و در نهایت شیوه پیشگیری از سرقت وسایط نقلیه از طریق از بین بردن معاذیر ارتکاب جرم  به عنوان بااهمیت ترین مهم ترین روش های پیشگیری وضعی شناخته شدند. بنابراین از آنجاکه شیوه های ذکر شده باعث پیشگیری فعلانه از جرم می شوند، برنامه ریزی و طراحی هایی آموزشی- تربیتی خانواده ها، طراحی های صحیح شهری و انسجام بخشی بیشتر به اقدامات کنترلی موجب منفعل سازی کانون های جرم خیز م ی شود.

    کلیدواژگان: سرقت، شیوه ها، پیشگیری وضعی، خودرو، رویکرد انتظامی
  • صیاد درویشی*، عبدالرحمن میرزاخانی، شهرزاد مهقانی صفحات 37-63
    زمینه و هدف

    تحقق اهداف هر سازمان در گرو داشتن ساختار سازمانی مناسب است. این تحقیق با هدف شناخت تاثیر ساختار سازمانی بر پیشگیری از جرم انجام شده است.

    روش

    این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از بعد روش، توصیفی-تحلیلی و به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش معاونین، مدیران و کارکنان سرکلانتری نهم فاتب و خبرگان و اساتید دانشگاهی هستند که تعداد آن ها 490 نفر می باشد. روش نمونه گیری در این پژوهش، تصادفی ساده بود و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 216 نفر برآورد شد. به منظور جمع آوری نظرات اعضای جامعه از پرسش نامه استاندارد ساختار سازمانی رابینز (1987) با 23 سوال و پرسش نامه محقق ساخته پیشگیری از جرم با 24 سوال بهره برداری شده است. ضریب آلفای کرونباخ دو پرسش نامه، به ترتیب 908/0 و 901/0 محاسبه شد که نشان دهنده پایایی بالای پرسش نامه می باشد. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از مدل یابی معادلات ساختاری در بسته نرم افزار لیزرل بهره گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که ساختار سازمانی پلیس با بارعاملی 83/0، تاثیر معنی داری بر پیشگیری از جرم دارد. همچنین تمرکز با بار عاملی 65/0، پیچیدگی با بار عاملی 52/0و رسمیت با بارعاملی 49/0 تاثیر معنی داری بر پیشگیری از جرم دارند.

    نتایج

    نتایج تحقیق بیانگر این است که ساختار سازمانی کلانتری و پاسگاه ها بر پیشگیری از جرم تاثیر معناداری دارند. به طوری که در تمرکز هر چه اختیار رییس کلانتری و دخالت و کنترل مستقیم وی بر اجرای تصمیمات بیشتر باشد، در پیچیدگی هر چه میزان تفکیک افقی و عمودی در کوپ بالاتر و در ساختار داشتن الگوی روابط بین اجزا، تخصیص وظایف، هماهنگی بین فعالیت های گوناگون بیشتر باشد، پیشگیری از جرم موفق تر می باشد.

    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، پیچیدگی، تمرکز، رسمیت، پیشگیری از جرم، کلانتری و پاسگاه
  • غلامرضا رضایی*، تقی بختیاری، عمران شبانلی صفحات 91-110
    زمینه و هدف
    استقرار امنیت عمومی در جامعه مستلزم ایجاد بسترهای مناسب در قالب تقویت عوامل حمایتی و رفع عوامل خطر ساز است. پیشگیری از وقوع جرم یکی از راه های تحقق امنیت عمومی به شمار می رود، بنابراین هدف از انجام این پژوهش تاثیرسنجی پیشگیری از جرم بر امنیت عمومی است.روش تحقیق: پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی- پیمایشی می باشد، جمع آوری داده با استفاده از اسناد کتابخانه ای و پرسش نامه انجام و روایی و پایایی آن با استفاده از اعمال نظرات خبرگان و آزمون ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید، جامعه آماری تحقیق به تعداد 96 نفر از کارشناسان انتظامی و امنیتی خبره و با تجربه در مسایل امنیتی و متبحر در امر پیشگیری در کشور و به صورت تمام شمار صورت گرفته و برای تجزیه و تحلیل داده از رگرسیون خطی و چندمتغیره استفاده گردیده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد پیشگیری از جرم به ترتیب بر 1- بعد نهادی شامل؛ پلیس و سیستم عدالت کیفری، 2- بعد مادی شامل؛ حیات، اموال و آبروی مردم و 3- بعد ذهنی شامل؛ نظم عمومی و اخلاق حسنه امنیت عمومی بیشترین تاثیرگذاری را دارند.
    نتایج
    برنامه ریزی برای پیشگیری از جرم از طریق تمرکز و توجه بر ابعاد امنیت عمومی موفقیت و اقتدار سازمان های متولی پیشگیری از جرم در جهت تولید و احساس امنیت در جامعه را دو چندان نموده و راه را برای سایر برنامه ریزی های کلان کشوری مهیا خواهد نمود.
    کلیدواژگان: پیشگیری، جرم، امنیت عمومی، بعد مادی، بعد نهادی، بعد ذهنی
  • علیرضا مرادی*، سید کریم موسوی صفحات 111-133
    زمینه و هدف
    خودکشی دارای تاثیر و پیامدهای مخرب و خانمان سوز هم برای افراد خودکشی کننده، خانواده ها و در سطح گسترده تر برای جامعه است. پژوهش حاضر درصدد است تا به بررسی علل خودکشی نوجوانان و جوانان در استان خوزستان و ارایه راهبردهای پیشگیرانه بپردازد.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر ماهیت در زمره تحقیقات تحلیلی و روش تحقیق آن کیفی است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه عمیق و مراجعه به اسناد و مدارک بوده و روش نمونه گیری هدفمند بوده است. جامعه آماری در این پژوهش شامل نخبگان علمی و عملیاتی استان خوزستان بوده و حجم نمونه تعداد 10  نفر از نخبگان مذکور (به دلیل رسیدن به اشباع نظری) می باشد.
    یافته ها
    می توان بیان داشت علل خودکشی نوجوانان و جوانان در استان خوزستان از نگاه نمونه آماری عبارت است از:  عوامل روانی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی، عوامل مذهبی، جسمانی و عوامل اقتصادی و مهم ترین پیشایندهای خودکشی عبارت است از نداشتن مهارت های ارتباطی، احساس نابرابری اجتماعی، ضعف بنیه اعتقادی و نداشتن ثبات اقتصادی و مهم ترین پسایندهای خودکشی نیز عبارت است از آسیب های اجتماعی و اختلالات روانی.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله از تحقیق پیشنهاد می گردد مشاوره و راهنمایی جوانان و نوجوانان در خصوص آموزش مهارت های زندگی و ارتباط موثر و حساسیت های دوره نوجوانی و جوانی در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کلید واژها : نوجوانان، جوانان، خودکشی، استان خوزستان، راهبردهای پیشگیرانه
  • عزت الله غلامی*، ناصر پورعبدالهی، محمد بارانی، بهروز اسداللهی، محمدسجاد نورالهی صفحات 135-164
    زمینه و هدف

    فضای شهری، فضای بی روح همچون ساختمان ها و دیوارهای احاطه شده در آن نیست، زندگی در شهر با تنوع ارزش ها و پندارها، مردمان دیگر نقاط را به خود جذب کرده. با گسترش کالبدی و جمعیتی شهرها تعداد جرایم نیز روبه افزایش گذاشته که یکی از پیامدهای آن، ناهنجاری های شهری جرایم مصرف و خریدوفروش موادمخدر است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مبلمان شهری در پیشگیری از دادوستد خرد موادمخدر است. 

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است که با روش توصیفی - تحلیلی مبتنی بر اطلاعات کتابخانه ای، آماری و به صورت موردکاوی انجام یافته است. روش گردآوری داده ها و اطلاعات به روش استفاده از آمارها و اسناد و مراجعه حضوری در مکان هاست. جامعه آماری در این پژوهش، تعداد 491 فقره پرونده قضایی از پرونده های تشکیل شده در خصوص جرم خریدوفروش مواد مخدر در شهر خرم آباد موردمطالعه قرار گرفته است.

    یافته ها

    اطلاعات به دست آمده از پرونده های قضایی تشکیل شده حدود 98 درصد جرایم خریدوفروش موادمخدر در 6 منطقه شهری ذکر شده وقوع یافته و حدود 6/96 درصد تعداد جرایم مصرف موادمخدر با اندکی تمایز در این مناطق ارتکاب یافته اند.

    نتایج

    بررسی های صورت گرفته و تحلیل های ارایه شده در ارتباط با توزیع وقوع جرایم خرد و خرید، فروش و مصرف مواد مخدر در مناطق مختلف شهر می توان گفت که ضرورت بهینه سازی مبلمان شهری باتوجه به خصوصیات بافتی این شهر می تواند ضمن گسترش زیبایی آرایی در شهر به افزایش ضریب امنیتی و کاهش فرصت ارتکاب جرم و افزایش نظارت کمک شایانی نماید.

    کلیدواژگان: مبلمان شهری، کانون های جرم خیز، بافت شهری، بافت فرسوده، مواد مخدر
|
  • Methods of preventing crimes related to emerging psychoactive substances
    Asghar Eftekhari *, MASOUD YARAHMADI Pages 0-0
    Background&
    purpose
    The spread of crimes related to emerging psychoactive substances and the change in the patterns of consumption , the fight and prevention of this issue have faced many problems and there is a need to identify preventive methods, a comprehensive model for Management of relevant crimes was designed. The present research was conducted with the aim of identifying ways to prevent crimes related to emerging psychoactive substances.
    Methodology
    The current research was exploratory and mixed type of research. The participants of the qualitative part of the research included 13 experts and specialists in fighting crimes related to emerging psychoactive substances, and the statistical population of the quantitative part also included all the officers and police chiefs of the anti-narcotics centers of Greater Tehran, totaling 88 people, who used According to Cochran's formula, 72 people were selected as members of the statistical sample of the research using the stratified random sampling method.
    Findings
    It led to the identification of preventive methods in the form of 4 comprehensive themes, 10 organizing themes and 40 basic themes. 1- Focusing on the field of investigations and education, 2- Focusing on the field of laws, 3- Focusing on the field of confrontation and 4- Focusing on religious values and cultural functions were introduced as dimensions of prevention of crimes related to emerging psychoactive substances.
    Results
    It showed that the identified methods have sufficient validity and can be used in the process of preventing crimes related to emerging psychoactive substances.
    Keywords: prevention methods, narcotics substances, emerging psychoactive substances
  • Barriers to police stations and checkpoints in order to perform optimal organizational missions
    Bagher Hosein Abadi, Mohammad Safari * Pages 0-0
    Background and Aim
    This study aimed to identify and identify the main and key obstacles and problems of police stations and checkpoints in the optimal implementation of organizational mission and also to identify the causes and factors affecting the occurrence and emergence of these barriers.
    Methodology
    This study was conducted in terms of purpose, applied and nature with qualitative approach and qualitative content analysis method. Through semi-structured interviews, barriers were investigated and then extracted and analyzed by coding, analyzing and analyzing the content of experts' opinions, concepts and dimensions related to the subject. The statistical community of this study is 16 experts and experts from faraja to theoretical saturation.
    Results
    This study was identified in two axes including the most serious barriers, dissatisfaction and problems (first axis) and the causes and factors affecting the occurrence and emergence of existing barriers and problems (second axis).
    Conclusion
    Lack of force and equipment in accordance with the approved structure and lack of credit allocation and existence of work barriers and lack of systematic interaction within the organization, preventing the development of performance in order to prevent and discover targeted and the most important obstacles are: Dissatisfaction of some employees working in police stations and police stations about the environment and service situation, people's dissatisfaction with the performance of police stations and checkpoints, delays in carrying out organizational missions, inconsistency between coups and judicial departments, and weakness in decisive treatment of law-breaking individuals that have had a negative impact on advancing organizational goals.
    Keywords: Obstacles, problems, Sheriff', s Office, outpost, organizational mission
  • Investigating internal organizational factors affecting the success of police patrols in preventing car theft.
    Alireza Adibi * Pages 0-0
    Context and
    purpose
    Police patrols are the communication link between the people and the police, , behavior, treatment and performance of a police patrol officer. and other elements of the patrol unit judge the whole organization. The present study was conducted with the aim of investigating internal organizational factors affecting the success of police station patrols in preventing car theft in the second and fifth police stations of Fateb 1401.Research
    findings
    according to the value of the correlation coefficient (r2=0.881), motivation level, (r2=0.732), training method, (r2=0.805) and organizational structure, there is a significant positive relationship with the success of patrols in preventing the crime of car theft. Organizational factors affecting the success of the police patrol in preventing theft based on the regression equation include:Y=641+310 (level of motivation) + (organizational structure)248.+(methodof education) 420.
    Conclusion
    According to the regression equation, the greatest effect of the patrols' success in preventing the crime of car theft includes: the variables of the training method, the level of motivation and the organizational structure, which means that by improving one unit of the model variables, respectively, the variables of the training method ( 0.420 units), the level of motivation (0.310 units) and organizational structure (0.248 units) will have the greatest effect on the success of patrols in preventing car theft crimes, and solutions were suggested for the success of police patrols in preventing car thefts in the second and fifth police stations of Fateb.
    Keywords: Internal Organizational Factors, Success, Police Patrol, prevention, car theft
  • Javad Paydar *, Saeid Sharefei Rahnmo, Aetalah Fathi Pages 1-36

    The phenomenon of theft as a criminal act is one of the major problems of human societies, and the police has always been looking for a way to provide a targeted solution by recognizing the effective measures in the field of theft prevention, therefore identifying theft prevention solutions with applied studies. It can have positive effects on police performance.In this research, a descriptive survey method has been used. The statistical population of this research is all the managers and employees of East Tehran Police Command in the number of 555 people who were randomly selected using the Cochran 145 formula. Considering the nature of the subject, a researcher-made questionnaire was used to measure the research variables, and its validity was calculated using the content method and its reliability was calculated using Cronbach's alpha 0.87. For data analysis, descriptive and inferential statistics indicators such as; Average, Kalmograf-Smirnov test, Chi-square test and Friedman test were used.The findings showed that the methods of preventing the theft of vehicles based on increasing the effort required to commit the crime, etc., were recognized as the most important methods of preventing the situation.Therefore, since the mentioned methods cause actual crime prevention, planning and educational designs of families by the institutions in charge, correct urban designs and more coherence to police control measures with Equipping manpower and sufficient facilities for crimeSituational prevention is one of the necessary ways to prevent crime and it causes the deactivation of crime hotspots.

    Keywords: Theft, methods.Situational prevention, Car, law enforcement approach
  • Sayyad Darvishi *, Abdurahman Mirzakhani Pages 37-63
    Background and purpose

    The realization of the goals of any organization depends on having a suitable organizational structure. This research was done with the aim of knowing the effect of organizational structure on crime prevention.

    Method

    The research is applied in terms of purpose and descriptive-survey based on the data collection method. The statistical population of the present study consists of all commanders and staff with bachelor's degrees and above in the police of Greater Tehran, numbering 638 people. From this number, Simple was distributed among the sample population. The validity of the research instrument was evaluated and confirmed by the face validity and reliability of the research instrument from Cronbach's alpha coefficient. SPSS software was used to analyze the data.

    Results

    The test results of research hypotheses using univariate regression correlation coefficient showed; The dimensions of the independent research variable are; Specialize فعال activity (r = 0.310); Standardization of activities (r = 0.276); Coordinate activity (r = 0.288); Decentralization of decision making (r = 0.342); The size of the work unit (r = 0.259) as well as the independent variable "organizational structure of police stations and checkpoints" (r = 0.288) have a significant effect on crime prevention.

    Keywords: organizational structure, Complexity, focus, Formality, Crime Prevention, police station, checkpoint
  • Gholamreza Rezaei *, Taghi Bakhtiari, Omran Shabanli Pages 91-110
    Background and
    purpose
    The establishment of public security in society requires the creation of appropriate platforms in the form of strengthening protective factors and eliminating risk factors, in this regard, crime prevention is one of the ways to achieve public security, so the purpose of this research Measuring the impact of crime prevention on public security.Research
    method
    The research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of its nature and method, data collection using library documents and a questionnaire, the validity and reliability of which was calculated using experts' opinions and Cronbach's alpha coefficient test. The research was carried out on the number of 96 law enforcement and security experts with experience in security issues and experts in prevention in the country, and linear and multivariate regression was used for data analysis.
    Findings
    The findings show that crime prevention includes, respectively, 1-institutional dimension; Police and criminal justice system, 2-material dimension including; Life, property and reputation of people and 3- mental dimension including; Public order and good morals of public security have the most influence.
    Results
    Planning for crime prevention by focusing and paying attention to the aspects of public security will double the success and authority of organizations in charge of crime prevention in the direction of producing and feeling of security in the society and will pave the way for other macro-planning of the country.
    Keywords: prevention, Crime, Public Security, material dimension, institutional dimension, mental dimension
  • Alireza Moradi *, Sayed Karim Mosavi Pages 111-133
  • Ezatollah Gholami *, Naser Pourabdollahi, Mohammed Barani, Behrooz Asadollahi, Mohamad Sajjad Noorolahi Pages 135-164

    Background of the topic:

     urban space is not a soulless space like surrounded buildings, but living in a city with a variety of values ​​and ideas has attracted people from other places, with the physical and population expansion of cities, the number of crimes has also increased, which is one of the consequences. It is the urban anomalies of drug use and buying and selling crimes. Suitable urban furniture and use of city space will have a significant effect in this process.

    Methodology

    In terms of the purpose of this research, it is applied, which was conducted with a descriptive-analytical method based on library information, official statistics, and the case of the case. The method of collecting data and information is the method of using statistics and official documents and visiting the places in person. Statistical Society In this research, the number of 491 judicial cases filed in the Anti-Narcotics Police of Lorestan Police Command regarding the crime of buying and selling drugs in Khorramabad city has been studied.

    Findings and results

    The results of the surveys conducted and the analyzes presented in connection with the distribution of the occurrence of petty crimes and the purchase, sale and consumption of drugs in different areas of Khorramabad city, it can be said that the necessity of optimizing urban furniture according to the textural characteristics of this city can increase while expanding the beauty of the city. The security factor and reducing the opportunity to commit crimes and increasing supervision will help

    Keywords: urban furniture, Crime hotspots, urban fabric, dilapidated fabric, Drugs