فهرست مطالب

مدیریت بر آموزش سازمان ها - سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1402)

نشریه مدیریت بر آموزش سازمان ها
سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جمال حاجی*، گلاویژ وفایی فر، پریناز رحمانی باروجی، علی خالق خواه صفحات 13-42

    هدف پژوهش حاضر  بررسی نقش واسطه ای اینرسی و سکوت سازمانی در رابطه بین رهبری زهرآگین و عملکرد شغلی معلمان بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی با تاکید بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری را تمامی معلمان مقطع ابتدایی شهر مهاباد (965 نفر) تشکیل می دادند، که از این تعداد، 265 نفر به عنوان نمونه در پژوهش شرکت کردند. جمع آوری داده ها بر اساس چهار پرسشنامه رهبری زهرآگین اشمیت ، سکوت سازمانی واکولا و بورادوس، اینرسی سازمانی هاگ و عملکرد شغلی پاترسون صورت پذیرفت. پایایی پرسشنامه ها با تکنیک آلفای کرونباخ بررسی شد. پایایی پرسشنامه رهبری زهرآگین(879%) پرسشنامه سکوت سازمانی(866%)، پرسشنامه اینرسی سازمانی(920%) و پرسشنامه عملکرد شغلی(932%) بود. روایی پرسشنامه ها براساس بارهای عاملی و مقدارAVE تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SMARTPLS (نسخه 4) و روش معادلات ساختاری انجام شد. یافته ها نشان داد که سبک رهبری زهرآگین بر عملکرد شغلی معلمان تاثیر منفی و معنی داری ولی بر سکوت سازمانی و اینرسی سازمانی تاثیر مثبت و معنی داری دارد (001/ 0>P). همچنین سکوت سازمانی و اینرسی سازمانی بر عمکرد شغلی معلمان تاثیر منفی و معنی داری دارند (05/ 0>P). همچنین مشخص شد متغیرهای سکوت سازمانی و اینرسی سازمانی در خصوص تاثیر سبک رهبری زهرآگین بر عملکرد شغلی معلمان، نقش میانجی دارند (05/ 0≥P  و 96/1 <t-value).

    کلیدواژگان: رهبری زهرآگین، عملکردشغلی، اینرسی سازمانی، سکوت سازمانی
  • سکینه جعفری*، نازنین فریدونی فروزنده، لیلا نداف زاده شیرازی، مهدیه عجم زبید صفحات 43-70

    هدف پژوهش، بررسی نقش سندروم ذهنیت خرچنگی و پدیده سقف شیشه ای بر موفقیت و خشنودی شغلی با واسطه گری تمایل به ترک کار از دیدگاه معلمان زن مدارس متوسطه شهر شیراز بود. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف، کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های توصیفی همبستگی محسوب بود. جامعه آماری شامل معلمان متوسطه اول و دوم شهر شیراز (18000 نفر) در سال تحصیلی 02-1401 بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 190 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پرسشنامه های ذهنیت خرچنگی، سقف شیشه ای، تمایل به ترک کار، موفقیت شغلی، و خشنودی شغلی  به عنوان ابزار پژوهش مورداستفاده قرار گرفت. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روش محتوایی مورد تایید قرار گرفت. پایایی ابزارها با آزمون آلفای کرونباخ ذهنیت خرچنگی (93/0)، سقف شیشه ای (70/0)، تمایل به ترک کار (91/0)، موفقیت شغلی (84/0) و خشنودی شغلی (82/0) محاسبه شد. پس از محاسبه پایایی ابزارها، داده ها با استفاده از روش های آماری همبستگی و تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزارهای SPSS و LISREL تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که سندروم ذهنیت خرچنگی و پدیده سقف شیشه ای اثر مستقیم، منفی و معناداری بر موفقیت و خشنودی شغلی معلمان زن دارد. سندروم ذهنیت خرچنگی و پدیده سقف شیشه ای با میانجی گری تمایل به کار اثر غیرمستقیم، منفی و معناداری بر موفقیت و خشنودی شغلی معلمان زن دارد.

    کلیدواژگان: سندروم ذهنیت خرچنگی، پدیده سقف شیشه ای، موفقیت شغلی، خشنودی شغلی، تمایل به ترک کار
  • علیرضا صارمی*، شکراله قهرمانی صفحات 71-93

    با شروع همه گیری کووید 19 برگزاری دوره های آنلاین جهت آموزش اجتناب ناپذیر شد و دانشگاه ها و سازمان ها شروع به ارایه دوره های مبتنی بر وب کردند. هدف از پژوهش حاضر تاثیر ادارک آنلاین کارکنان بر نتایج یادگیری آنلاین در دوره همه گیری کووید 19 با نقش متغیرهای میانجی رضایت از دوره های آنلاین و آمادگی یادگیری آنلاین و متغیر تعدیلگر آمادگی مدرس جهت تدریس آنلاین در سازمان زندان های جنوب شرق استان فارس است. با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی، اعضای نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. نوع تحقیق همبستگی و استراتژی مورد استفاده پیمایش است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل مدل معادلات ساختاری در نرم افزار اسمارت پی ال اس نشان داد که ادارک یادگیری آنلاین بر آمادگی یادگیری آنلاین، رضایت از دوره های آنلاین و نتایج یادگیری آنلاین تاثیر دارد. آمادگی یادگیری آنلاین و رضایت از دوره های آنلاین بر نتایج یادگیری آنلاین تاثیر دارد. آمادگی یادگیری آنلاین و رضایت از دوره های آنلاین در رابطه بین ادارک یادگیری آنلاین و نتایج یادگیری آنلاین نقشی میانجی دارد. در نهایت، تاثیر تعدیلگر آمادگی مدرس جهت تدریس آنلاین رد شد. این پژوهش ضرورت طراحی و پیاده سازی یک سیستم یادگیری آنلاین ضروری می داند؛ سیستمی که با تمرکز بر جنبه های تیوری و عمل، بتواند نیازهای آموزشی کارکنان و اهدف سازمان را برآورده نماید.

    کلیدواژگان: ادارک یادگیری آنلاین، آمادگی یادگیری آنلاین، رضایت از دوره های آنلاین، نتایج یادگیری آنلاین، آمادگی مدرس جهت تدریس آنلاین، کووید19
  • پروانه امیری پور*، مرجان معیری صفحات 95-121

    با توجه به اهمیت تعاملات در کلاس ریاضی در دوره متوسطه و از آنجایی که مفاهیم جبری و غیرجبری در کتب ریاضی دوره متوسطه پایه ای برای یادگیری مفاهیم ریاضی در دوره های آتی تحصیلی همچون دانشگاه است، توجه به آموزش کارآمد مفاهیم جبری و غیرجبری در علوم مختلف اقتصادی، صنعتی و... قابلیت استفاده دارند. لذا پژوهشگر به دنبال بررسی اثربخشی اجرای الگوی ترکیبی جیگساو با طرح مساله نسبت به روش سنتی در یادگیری مفهوم معادلات جبری، گویا و گنگ دانش آموزان دختر پایه یازدهم رشته ریاضی فیزیک بود. با استفاده از روش پژوهش نیمه- تجربی، الگوی تدریس سنتی و تدریس مبتنی بر جیگساو توام با طرح مساله در دو گروه کنترل و آزمایش به مدت 15 جلسه 50 دقیقه ای پیاده سازی گردید. جامعه آماری دو مدرسه دوره دوم متوسطه دخترانه در شهرری واقع در استان تهران در سال تحصیلی 1401-1402 بود که با روش نمونه گیری در دسترس، 66 دانش آموز دختر (32 نفر در گروه کنترل و 34 نفر در گروه آزمایش) انتخاب شدند. داده ها پیش و پس از رویکرد سنتی و جدید بر اساس آزمون محقق ساخته ریاضی جمع آوری گردید. آزمون تی نمونه های مستقل و تحلیل های کیفی نشان داد که اجرای الگوی ترکیبی جیگساو با طرح مساله نسبت به روش سنتی در یادگیری مفهوم معادلات جبری، گویا و گنگ دانش آموزان دختر پایه یازدهم رشته ریاضی فیزیک در شهرری اثربخش است. بر اساس تدریس جیگساو با طرح مساله، دوره هایی برگزار شود تا بر اساس دانش معلمان، استراتژی های آموزشی از طریق هم اندیشی بین معلمان در زمینه تدریس ریاضی دوره متوسطه ارایه و بصورت طرحی ارایه گردد.

    کلیدواژگان: الگوی جیگساو، طرح مساله، معادله، جبری، غیر جبری، ریاضی
  • اکرم بهادری*، ابوالفضل قاسم زاده، روح الله مهدیون صفحات 123-142

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل ساختاری رابطه بین رهبری مبتنی بر دانش مدیران و انگیزش انتقال دانش با تکیه بر نقش میانجی فرهنگ یادگیری سازمانی و جو انتقال دانش انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف و ماهیت، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش را کلیه معلمان و کارمندان اداره آموزش و پرورش ناحیه 1 و 2 شهر ارومیه  به تعداد 500 نفر تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 245 نفر به عنوان نمونه بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه های استاندارد رهبری مبتنی بر دانش، فرهنگ یادگیری سازمانی، جو انتقال دانش) و انگیزش انتقال دانش استفاده شد. روایی صوری، محتوایی و سازه پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفت و پایایی نیز با روش آلفای کرونباخ به ترتیب 79/0، 87/0،83/0، و 73/0 برآورد شد. روش تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام گرفت که از طریق نرم افزارهایSPSS  نسخه 25 و Lisrel اجرا شد. نتایج بیانگر این است که که بین رهبری مبتنی بر دانش و فرهنگ یادگیری سازمانی (β=0.31)، رهبری مبتنی بر دانش و جو انتقال دانش (β=0.43)، فرهنگ یادگیری سازمانی و انگیزش انتقال دانش (β=0.25)، جو انتقال دانش و انگیزش انتقال دانش (β=0.86)، رهبری مبتنی بر دانش و انگیزش انتقال دانش رابطه علی مثبتی وجود دارد (β=0.39). علاوه براین، آزمون نقش میانجی نیز نشان داد که فرهنگ یادگیری سازمانی (β=0.08) و جو انتقال دانش (β=0.37). نقش میانجی مثبتی را در رابطه علی بین رهبری مبتنی بر دانش و انگیزش انتقال دانش ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: رهبری مبتنی بر دانش، انگیزش انتقال دانش، فرهنگ یادگیری سازمانی، جو انتقال دانش
  • عباس شادپیروز، امیرحسین کیذوری*، مهدی زیرک، حسین مومنی مهمویی صفحات 143-176

    بالندگی حرفه ای مدیران دانشگاه ها یکی از ابزارهای مهم جهت دستیابی به کیفیت برتر آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فن آوری بوده و اجرای آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم موجب بالا رفتن بهره وری و توسعه نیروی انسانی گردیده است. هدف اصلی این پژوهش، کاوش مفاهیم و مقوله های مرتبط با فرآیند بالندگی حرفه ای مدیران دانشگاه فرهنگیان در سال تحصیلی 1400 -1399 بوده است.این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع پژوهش های کیفی و بر اساس نظریه داده بنیاد (طرح سیستماتیک) انجام شد. جامعه آماری شامل مدیران منطقه یک ،دو،نه دانشگاه فرهنگیان بوده است، روش نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی تا جایی ادامه یافت که داده هابا استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 18 نفر از اعضای نمونه به اشباع نظری رسید. برای اعتبار سنجی و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده گردید.نتایج تحلیل داده ها طی سه مرحله، کدگذاری باز، محوری و انتخابی حاکی از 13 مقوله کلی بود که در چارچوب مدل پارادیمی در قالب شش طبقه فراگیر شامل: شرایط علی (انگیزه های درونی و بیرونی)؛ پدیده محوری (مشارکت در یادگیری حرفه ای)؛ راهبردهای بالندگی حرفه ای (فردی، مشارکتی وآموزشی)؛ شرایط زمینه ای (مدت زمان، محتوای آموزشی و شایستگی های مدیریتی)؛ شرایط مداخله گر (عوامل فردی و شخصیتی، عوامل سازمانی) و پیامدها (برآورد نشدن انتظارات، تغییر دانش و نگرش،توسعه عملکرد و انتقال یادگیری)، فرآیند بالندگی حرفه ای مدیران در دانشگاه فرهنگیان را منعکس کرده است نتایج حاصل از پنج مقوله اصلی این پژوهش کیفی می تواند الگویی اثر بخش برای طراحی برنامه ها، دوره های آموزشی و بالندگی حرفه ای مدیران در دانشگاه و سایر موسسات آموزش عالی به منظور ارتقاء سطح کیفیت آموزش، ایجاد تغییرات و بازنگری در فرآیند بالندگی حرفه ای مدیران داشته باشد.

    کلیدواژگان: بالندگی حرفه ای، آموزش مدیران، دانشگاه فرهنگیان، نظریه داده بنیاد، صلاحیت های حرفه ای
  • سجاد رضائی*، علی پورصفر، آزاده ثامنی، محمدجواد زحمتکش صفحات 177-203

    مطالعه حاضر با هدف آسیب شناسی برون سپاری آموزش در هنرستان های کاردانش در استان گیلان انجام شد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و با روش پژوهش کیفی پدیدار شناسی توصیفی انجام شده است. جامعه پژوهش را کلیه مدیران، معاونان فنی-مهارتی و دانش آموزان هنرستان های کار دانش استان گیلان در سال 1401 تشکیل می دهند. از میان آنان و به روش هدفمند 16 مدیر و معاون و 30 دانش آموز انتخاب شدند. ابزار این پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. داده ها به روش هفت مرحله ای کلایزی پردازش شد و به منظور اعتبار سنجی داده های کیفی و مصاحبه از مرحله آخر روش کلایزی و معیار های لینکلن و گوبا (1985) استفاده شد. یافته ها استخراج 4 مضمون برای کارکنان و 6 مضمون برای دانش آموزان را نشان داد. مضامین استخراج شده از مصاحبه کارکنان شامل «آسیب های مربوط به مراکز برون سپاری»، «آسیب های مربوط به کیفیت آموزش»، «آسیب های مربوط به اداره آموزش و پرورش» و «آسیب های مربوط به مدارس» بودند. همچنین «مشکلات مکان و امکانات آموزشگاه»، «مشکلات آموزشی»، «مشکلات مربوط به رعایت نظم»، «مشکلات مربوط به ایمنی»، «مشکلات مربوط به عدم رعایت قوانین مالی» و «مشکلات مربوط به مسافت تا آموزشگاه» مضامین به دست آمده از مصاحبه با دانش آموزان بودند. توصیه می شود استاندارد های لازم برای انتخاب مراکز ارایه دهنده خدمات برون سپاری، نظارت مستمر و دقیق بر فعالیت آنها و استفاده از تجارب کارکنان هنرستان ها و دانش آموزان درگیر در برون سپاری اجرایی شود تا چالش های موجود فروکش نماید.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، برون سپاری آموزش، هنرستان های کاردانش، استان گیلان
  • الهام حری نجف آبادی*، سعید آیت صفحات 205-220

    این پژوهش با هدف تعیین رابطه سوادرایانه ای با احساس امنیت روانی و رضایت از آموزش مجازی در دانشجویان دانشگاه پیام نور استان اصفهان انجام شد. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه ی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور اصفهان بود که در سال های تحصیلی 1401-1400 به تحصیل مشغول بودند  و از آموزش مجازی بر بستر سیستم مدیریت یادگیری(LMS) استفاده کردند. تعداد 415 نفر دانشجو از این جامعه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با لینک پاسخگویی از طریق فضای مجازی در معرض سه پرسشنامه ی استاندارد سنجش میزان سوادرایانه ای، پرسشنامه رضایت از آموزش مجازی و پرسشنامه امنیت روانی قرار گرفتند. اعتبار و روایی این پرسشنامه ها مورد تایید است. در پژوهش حاضر روایی سازه پرسشنامه ها از طریق تحلیل عاملی بررسی شد. همچنین برای سنجش پایایی از آزمون آلفای کرونباخ استفاده گردیده که پایایی پرسشنامه های موردنظر به ترتیب  0.84، 0.94و 0.87 برآورد شده است. یافته ها نشان داد بین سوادرایانه ای و میزان احساس امنیت روانی و رضایت از آموزش مجازی رابطه ی مثبت و معنادار وجود دارد و سوادرایانه ای متغیر مهمی در پیش بینی احساس امنیت روانی و رضایت از آموزش مجازی است، بدین معنا که دانشجویانی که سوادرایانه ای بالاتری داشتند، رضایتمندی آموزش مجازی در آنها بیشتر است و همچنین دانشجویانی که سوادرایانه ای بالاتری داشتند؛ سطح امنیت روانی در آنها بالاتر می باشد. همچنین بین سوادرایانه ای و مولفه های رضایت از آموزش مجازی ارتباط مستقیم چندگانه معناداری وجود دارد و مولفه های رضایت از آموزش مجازی از طریق سوادرایانه ای قابل پیش بینی است. به گونه ای که دانشجویان با سوادرایانه ای بالا، نسبت به دیگر دانشجویان در مهارت های بازیابی اطلاعات، دسترسی به منابع الکترونیکی، توانایی یادگیری مستقل، و به کارگیری ابزارها و امکانات لازم در بستر آموزش مجازی در سطح بالاتری قرار داشتند.

    کلیدواژگان: سواد رایانه ای، احساس امنیت روانی، رضایت از آموزش مجازی، دانشجویان دانشگاه پیام نور، سامانه LMS
  • سلیم بلوچ*، محمد حسنی، بهناز مهاجران صفحات 221-242

    هدف اصلی این پژوهش سنجش پاسخگویی اجتماعی مدارس ابتدایی شهر ارومیه بود. پژوهش بر اساس هدف کاربردی و از منظر گردآوری داده ها، پیمایشی از نوع مقطعی است. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان ابتدایی شهر ارومیه در سال تحصیلی 1400-1399به تعداد 2329 نفر بود که با استفاده از نمونه گیری خوشه ای تک مرحله ای و جدول مورگان  تعداد 327 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد.  برای روایی محتوایی پرسش نامه از نظرات اساتید در رشته علوم تربیتی استفاده شد و پایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 95/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و مدل معادلات ساختاری  با استفاده از نرم افزارهای SPSS28 و PLS3 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که پاسخگویی اجتماعی مدارس ابتدایی ارومیه دارای شش مولفه پیامدهای پاسخگویی اجتماعی، فرهیختگی جامعه و مدارس، مدرسه اخلاقی و آگاهی شهروندی، توجه مدرسه به نیازهای جامعه و مطالبه گری مردم، قوانین پاسخگویی اجتماعی مدارس و وضعیت رفاهی جامعه و معلمان می باشد که این مولفه ها در سطح مطلوبی در مدارس ابتدایی ارومیه قرار دارند. رتبه بندی مولفه های پاسخگویی اجتماعی مدارس ابتدایی ارومیه متفاوت است و مولفه پیامدهای پاسخگویی اجتماعی بالاترین رتبه و مولفه وضعیت رفاهی جامعه و معلمان پایین ترین رتبه را دارا است.

    کلیدواژگان: پاسخگویی اجتماعی، مدارس ابتدایی، ارومیه
  • محمدجواد کارخانه، نسیم اصغری* صفحات 243-273

    بررسی کیفیت دانش محتوایی پداگوژی دبیران ریاضی می تواند راهگشایی برای ارزشیابی کیفیت تدریس آنها در حوزه های مختلف ریاضی باشد. از آنجایی که هدف این پژوهش مباحث ریاضی و حوزه تعریف شده در زمینه اثبات و دانش آن بود، ضروری به نظر می رسد که کیفیت دانش محتوایی پداگوژی و دانش اثبات در میان دبیران ریاضی بررسی گردد. دبیران ریاضی در دوره متوسطه با برخی از مباحثی در کتب درسی ریاضی مواجه می شوند که نیازمند دانش کافی در زمینه اثبات می باشد. دانش اثبات در سطح مناسب می تواند چالش های دانش آموزان را در زمینه استدلال های ریاضی مرتفع سازد. پژوهش حاضر با روش پیمایشی با تکیه بر هنجاریابی انجام گرفت. در این پژوهش با تکیه بر پیشینه های مربوطه در حوزه دانش محتوایی پداگوژی و دانش اثبات، مولفه هایی در نظر گردید. جامعه ی آماری شامل 420 دبیر ریاضی زن و مرد شاغل به خدمت در دوره اول و دوم متوسطه در مدارس دولتی و غیر دولتی در شهرستان جنوب و جنوب شرقی و غربی استان تهران بودند که از این میان، شهرستان های پیشوا، پاکدشت، قرچک، کهریزک، ورامین و ری از استان تهران در سال تحصیلی 1401-1402 در مد نظر قرار گرفت است. با روش نمونه گیری شبه خوشه ای و نمونه گیری بر اساس جدول کریسی- مورگان، 200 نفر در مد نظر قرار گرفتند. پرسشنامه ای بر اساس پژوهش(2019).et al Kadarisma  و(2016) Lesseig در زمینه دانش محتوایی پداگوژی و دانش ریاضی طراحی و ساخته شد. پس از بررسی روایی محتوایی با روش CVR و پایایی آن، تحلیلی عاملی اکتشافی بر گویه ها و تفکیک مولفه های پرسشنامه انجام گرفت. در نهایت بر اساس تحلیل های عاملی اکتشافی، 30 گویه با پنج عامل برای ارزیابی دانش محتوایی پداگوژی با تاکید بر دانش اثبات دبیران ریاضی دوره متوسطه طراحی و هنجاریابی گردید.

    کلیدواژگان: دانش محتوایی پداگوژی، دانش اثبات، ریاضی، دبیران، دوره متوسطه
|
  • Jamal Haji*, Galavizh Vafaei Far, Parinaz Rahmani Barouji, Ali Khaleghkhah Pages 13-42

    The purpose of the recent study was to investigate the mediating role of organizational inertia and silence in the relationship between toxic leadership and teachers' job performance. The research method was descriptive-correlation with emphasis on structural equations. The statistical population consisted of all primary school teachers of Mahabad city (965 people), of which 265 people participated in the research as a sample. Data collection was based on four questionnaires: Schmidt's toxic leadership, organizational silence of Vakola and Bourada, organizational inertia of Haag and Paterson's job performance. The reliability of the questionnaires was checked with Cronbach's alpha technique. The reliability of toxic leadership questionnaire was 0.879, organizational silence questionnaire was 0.866, organizational inertia questionnaire was 0.920 and job performance questionnaire was 0.932. The validity of the questionnaires was confirmed based on factor loadings and AVE value. Data analysis was done using SMARTPLS software (version 4) and structural equation method. The results showed that the toxic leadership style has a negative and significant effect on teachers' job performance, but it has a positive and significant effect on organizational silence and organizational inertia (P<0.001). Also, organizational silence and organizational inertia have a negative and significant effect on teachers' job performance (P<0.05). It was also found that the variables of organizational silence and organizational inertia have a mediating role according to the effect of toxic leadership style on teachers' job performance (P≤0.05 and t-value >1.96).

    Keywords: Toxic leadership, Job performance, Organizational inertia, Organizational silence
  • Sakineh Jafari*, Nazanin Fereydouni Forouzande, Leila Nadafzadeh Shirazi, Mahdiye Ajam Zibad Pages 43-70

    The aim of the study was to investigate the role of crab mentality syndrome and the glass ceiling phenomenon on the career success and happiness at work with the mediation of turnover intention from the perspective of female secondary school teachers in Shiraz. In terms of purpose, the current research was applied and according to the method of data collection, it was as a descriptive-correlational type of research. The statistical population included first and second secondary teachers of Shiraz city in the academic year of 2023, and 190 people were selected as a sample using a simple random sampling method. Questionnaires of crab mentality, glass ceiling, turnover intentions, career success and happiness at work was used as a research tool. The validity of the questionnaires was verified using the content method. The reliability of the measures was examined with Cronbach's alpha test of crab mentality (0.93), glass ceiling (0.70), turnover intentions (0.91), career success (0.84) and happiness at work (0.82). After calculating the reliability of the tools, the data were analyzed using statistical methods of correlation and path analysis using SPSS and LISREL software. The findings showed that crab mentality syndrome and the glass ceiling phenomenon have a direct, negative and significant effect on the success and happiness at work of female teachers. Crab mentality syndrome and the glass ceiling phenomenon with the mediation of turnover intention have an indirect, negative and significant effect on the success and happiness at work of female teachers.

    Keywords: crab mentality, glass ceiling, career success, happiness at work, turnover intention
  • Alireza Saremi*, Shokrolah Ghahramani Pages 71-93

    With the start of the Covid-19 pandemic, holding online courses for education became inevitable, and universities and organizations started offering web-based courses. The aim of the current research is the effect of employees' online perceptions on the results of online learning during the covid-19 pandemic, with the role of mediating variables of satisfaction with online courses and readiness for online learning, and the moderating variable of teacher's readiness to teach online in the prisons organization of southeast Fars province. Using Cochran's formula and random sampling method, the sample members were selected. A standard questionnaire was used to collect data. The type of correlational research and the strategy used is survey. The results of structural equation model analysis in Smart PLS software showed that online learning perception has an effect on online learning readiness, satisfaction with online courses and online learning results. Online learning readiness and satisfaction with online courses have an effect on online learning results. Online learning readiness and online course satisfaction have a mediating role in the relationship between online learning perceptions and online learning outcomes. Finally, the moderating effect of instructor preparation for online teaching was rejected. This research considers the necessity of designing and implementing an online learning system, a system that can meet the educational needs of employees and the goals of the organization by focusing on theory and practice aspects.

    Keywords: Employees' online perceptions, Readiness for online learning, Course satisfaction for online learning, Results of online learning, Teacher's readiness for online teaching, Covid-19 pandemic
  • Parvaneh Amiripour*, Marjan Moayeri Pages 95-121

    Paying attention to the importance of interactions in mathematics class in secondary school and since algebraic and non-algebraic concepts in secondary school mathematics books are the basis for learning mathematical concepts in future courses such as university, paying attention to efficient teaching of algebraic and non-algebraic concepts in various economic sciences, industrial and ... can be used. Therefore, the researcher was investigating the effectiveness of the implementation of the combined jigsaw model with problem design compared to the traditional method in learning the concept of algebraic, rational and dumb equations of eleventh grade female students in the field of mathematics and physics. Using the semi-experimental method, traditional model and jigsaw-based teaching along with problem posing were implemented in two groups for 15 sessions of 50 minutes. The statistical population was two secondary schools for girls in a city from Tehran province in 2022-2023, where 66 female students (32 people and 34 people in control and experiment groups respectively) were selected using available sampling method. The data were collected before and after the traditional and new approach based on the researcher's mathematical test. The t-test and qualitative analysis showed that the implementation of the combined jigsaw pattern with problem design is more effective than the traditional method in learning the concept of algebraic, rational and dumb equations of the 11th grade female students in the field of mathematics and physics in Shahre Rey. Based on jigsaw teaching with problem design, courses should be held so that, based on teachers' knowledge, educational strategies will be presented through mutual thinking among teachers in the field of middle school math teaching and presented as a plan.

    Keywords: Math, Jigsaw, Problem design, Equation, Algebraic, Non-algebraic
  • Akram Bahadori*, Abolfazl Ghasemzadeh, Rouhollah Mahdiuon Pages 123-142

    The present study was conducted with the aim of structural analysis of the relationship between managers' knowledge-based leadership and knowledge transfer motivation, relying on the mediating role of organizational learning culture and knowledge transfer climate. This research is practical in terms of purpose and nature, and in terms of data collection, it is descriptive of the correlation type based on structural equation modeling. The statistical population of the research was made up of all the teachers and employees of the Department of Education of the 1st and 2nd districts of Urmia city, numbering 500 people, and using the simple random sampling method, 245 people were selected as a sample based on Cochran's formula.To measure the variables of the research, the standard questionnaires of knowledge-based leadership, organizational learning culture, knowledge transfer climate, and knowledge transfer motivation were used. The face, content, and construct validity of the questionnaires were confirmed, and the reliability was estimated by Cronbach's alpha method as 0.79, 0.87, 0.83, and 0.73, respectively. The method of data analysis was carried out on two descriptive and inferential levels, which was implemented through SPSS version 25 and Lisrel software. The results show that between knowledge-based leadership and organizational learning culture (β=0.31), knowledge-based leadership and knowledge transfer climate (β=0.43), organizational learning culture and knowledge transfer motivation (β=0.25), transfer climate Knowledge and knowledge transfer motivation (β=0.86), knowledge-based leadership and knowledge transfer motivation have a positive causal relationship (β=0.39). In addition, the mediating role test also showed that organizational learning culture (β=0.08) and knowledge transfer climate (β=0.37). They play a positive mediating role in the causal relationship between knowledge-based leadership and knowledge transfer motivation.

    Keywords: Knowledge-based leadership, knowledge transfer motivation, organizational learning culture, knowledge transfer climate
  • Abbas Shadpirouz, Amir Hossein Kayzouri*, Mehdi Zirak, Hossein Momeni Mahmouei Pages 143-176

    The professional development of university managers is one of the important tools to achieve superior educational, research, cultural, and technological quality, which directly and indirectly increases the productivity and development of human resources. The main purpose of this research was to investigate the concepts and categories related to the process of professional development of managers at Farhangian University. This research is applied in terms of purpose and is the type of qualitative research, which has been completed based on the foundation's data theory (systematic design). The statistical population included managers of regions one, two, and nine of Farhangian University, the purposeful and snowball sampling method continued until the data reached theoretical saturation using semi-structured interviews with 18 members of the sample. The data were collected by semi-structured interviews and validated by participants’ review and expert judgment. The results of data analysis during three stages, open, central and selective coding was indicate of 13 general categories, which in the framework of the Paradigmatic model in the form of six inclusive classes include: causal conditions (internal and external motivations); the central phenomenon (participation in professional learning); Professional growth strategies (individual, collaborative and educational); contextual conditions (duration, educational content and managerial competencies); Intervening conditions (individual and personality factors, organizational factors) and consequences (failure to meet expectations, change in knowledge and attitude, development of performance and transfer of learning) reflect the process of professional growth of managers at Farhangian University. The results of this research can provide a model for policymakers, planners, and agents of the educational system at Farhangian University and higher education institutions in order to improve the quality of education and make changes and review the professional development of managers.

    Keywords: professional development, training managers, Farhangian University, grounded theory, professional qualifications
  • Sajjad Rezaei*, Ali Poursafar, Azadeh Sameni, Mohammad Javad Zahmatkesh Pages 177-203

    The present study was conducted with the aim of the pathology of education outsourcing in Kardanesh conservatories in Gilan province. This research has been carried out in terms of practical purpose and descriptive phenomenological qualitative research method. The research community consists of all the managers, technical-skill assistants and students of vocational schools of Gilan province in 1401. From among them, 16 directors and vice presidents and 30 students were selected in a targeted manner. The tool of this research was a semi-structured interview. The data was processed using the seven-step Colaizzi method, and in order to validate the qualitative data and interviews, the last step of the Colaizzi method and Lincoln and Guba (1985) criteria were used. The findings showed the extraction of 4 themes for employees and 6 themes for students. The themes extracted from the staff interview included "damages related to outsourcing centers", "damages related to the quality of education", "damages related to the education department" and "damages related to schools". Also, "problems of school location and facilities", "educational problems", "problems related to compliance with order", "problems related to safety", "problems related to non-compliance with financial rules" and "problems related to the distance to the school" are topics at hand. They came from interviews with students. It is recommended to implement the necessary standards for the selection of centers providing outsourcing services, continuous and accurate monitoring of their activities, and the use of the experiences of conservatory staff and students involved in outsourcing in order to alleviate the existing challenges.

    Keywords: pathology, outsourcing, education, technical school, Kar-Daensh, Guilan Province
  • Elham Horri Najafabadi*, Saeed Ayat Pages 205-220

    The aim of this study was to determine the relationship between computer literacy and the feeling of psychological security and satisfaction with virtual education in the students of Payam Noor University in Isfahan province. The research method used is descriptive and correlational. The statistical population includes all undergraduate students of Payam Noor University of Isfahan who studied in the academic years of 1400-1401 and used virtual education based on the learning management system (LMS). A number of 415 students from this community were selected using available sampling method and were exposed to three standard questionnaires for measuring computer literacy, satisfaction questionnaire for virtual education and psychological security questionnaire through the online response link. The validity and reliability of these questionnaires are confirmed. In the present study, the construct validity of the questionnaires was investigated through factor analysis. Cronbach's alpha test was also used to measure the reliability, and the reliability of the questionnaires was estimated to be 0.84, 0.94 and 0.87, respectively. The findings showed that there is a positive and significant relationship between computer literacy and the degree of psychological security and satisfaction with virtual education, and computer literacy is an important variable in predicting the feeling of psychological security and satisfaction with virtual education, which means that students who have higher computer literacy had, the satisfaction of virtual education is more in them, as well as the students who had higher literacy; The level of psychological security is higher in them. Also, there is a significant multiple direct relationship between computer literacy and the satisfaction components of virtual education, and the satisfaction components of virtual education can be predicted through computer literacy. In such a way that students with high computer literacy were at a higher level than other students in terms of information retrieval skills, access to electronic resources, independent learning ability, and the use of necessary tools and facilities in the context of virtual education.

    Keywords: Computer literacy, feeling of psychological security, satisfaction with virtual education, students of Payam Noor University, LMS system
  • Salim Balouch*, Mohammad Hassani, Behnaz Mohajeran Pages 221-242

    The aim of this research was to to Measuring social accountability of elementary schools in Urmia. The study is a cross-sectional survey based on the applied purpose and from the perspective of data collection. The statistical population of the study was all 2329 elementary school teachers in Urmia who were selected as a statistical sample using one-stage cluster sampling and Morgan table. A researcher-made questionnaire was used to collect data. For the content validity of the questionnaire, the opinions of professors in the field of educational sciences were used and the validity of the questionnaire was obtained using Cronbach's alpha coefficient of 0.95. Exploratory and confirmatory factor analysis and structural equation modeling using SPSS28 and PLS3 software were used to analyze the data.The results showed that the social accountability of elementary schools has six components: the consequences of social accountability, the culture of society and schools, moral school and citizenship awareness, the school's attention to the needs of society and the demands of the people, the rules of social accountability of schools and the welfare of society and teachers. May these components be at a desirable level in elementary schools in Urmia. The ranking of social accountability components of elementary schools in Urmia is different and the component of social accountability consequences has the highest rank and the component of welfare status of society and teachers has the lowest rank.

    Keywords: Social Accountability, Elementary Schools, Urmia
  • Mohammad Javad Karkhaneh, Nasim Asghary* Pages 243-273

    Examining the quality of content knowledge of math teachers' pedagogy can be a way to evaluate the quality of their teaching in different areas of mathematics. Since the purpose of this research was mathematical topics and the field defined in the field of proof and its knowledge, it seems necessary to check the quality of pedagogical content knowledge and proof knowledge among mathematics teachers. Mathematics teachers in secondary school encounter some topics in mathematics textbooks that require sufficient knowledge in the field of proof. Knowledge of proof at an appropriate level can solve the challenges of students in the field of mathematical reasoning. The current research was carried out based on the survey method, relying on standardization. In this research, relying on relevant backgrounds in the field of pedagogical content knowledge and knowledge of proof, components were considered. The statistical population consisted of 420 male and female mathematics teachers working in the first and second year of high school in government and non-government schools in the south, southeast and west cities of Tehran province, including the cities of Pishva, Pakdasht, Qarchak, and Kahrizak, Varamin and Rey from Tehran province in the academic year 2022-2023 has been considered. Two haundred people were selected by quasi-cluster sampling and sampling based on Krejcie & Morgan table. A questionnaire was designed and built based on the research of Kadarisma et al. (2019) & Lesseig (2016). After checking the content validity with the CVR method and its reliability, an exploratory factor analysis was performed on the items and the separation of the components of the questionnaire. Finally, based on exploratory factor analysis, 30 items with five components were designed and standardized to evaluate the pedagogical content knowledge with an emphasis on proof knowledge of secondary school mathematics teachers.

    Keywords: Pedagogical content knowledge, proving knowledge, mathematics, teachers, secondary course