فهرست مطالب

نشریه مطالعات وضعیت بدنی و آسیب های ورزشی
پیاپی 2 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سپیده آقاجانی*، نادر رهنما، ابوالقاسم زارع زاده صفحات 1-13
    هدف
    آرنج تنیس بازان یک بیماری رایج در ناحیه آرنج می باشد که خود را بصورت درد در قسمت خارجی آرنج نشان می دهد. یکی از روش های جدید در درمان این عارضه، ابزار کمک کننده به تحرک پذیری بافت نرم است، لذا هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر این ابزار بر درد، عملکرد و شدت ناتوانی بیماران مبتلا به آرنج تنیس بازان بود.
    روش بررسی
    44 نفر از بیماران کلینیک یکی از متخصصان ارتوپد در اصفهان، بصورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. نمونه ها بصورت تصادفی به دو گروه تجربی (سن:0/12±1/51 سال، قد:4/9±7/165 سانتی متر، وزن:3/11±1/68 کیلوگرم) و کنترل (سن:0/13±4/50 سال، قد:5/10±3/167 سانتی متر، وزن:9/12±1/74 کیلوگرم) تقسیم شدند. پروتکل درمانی گروه کنترل، یک بار تزریق کورتیکواسترویید، 10 جلسه فیزیوتراپی و استفاده روزانه باند تنیس البو بود، درحالی که در گروه تجربی علاوه بر دریافت مداخلات گروه کنترل، 4 هفته، هر هفته، دو جلسه 10 دقیقه ای، از ابزار کمک کننده به تحرک پذیری بافت نرم استفاده گردید. شدت درد (پرسشنامه VAS)، عملکرد(پرسشنامه DASH) و شدت ناتوانی (پرسشنامه PRTEE) بیماران، قبل و بعد از 4 هفته اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری t وابسته و تحلیل کواریانس استفاده گردید (0.05>P).
    یافته ها
    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که در هر دو گروه، بهبودی معناداری بین پیش آزمون و پس آزمون تمامی متغیرها وجود داشت (0.05>p). همچنین، تفاوت معناداری بین دو گروه تجربی و کنترل در تمامی متغیرها مشاهده شد،بطوریکه اندازه اثر پروتکل گروه تجربی بر میزان درد، 0.604، بر عملکرد، 0.387، و بر شدت ناتوانی 0.619 بود (0.05>P).
    نتیجه گیری
    استفاده از ابزار کمک کننده به تحرک پذیری بافت نرم همراه با مداخلات متداول درمان بیماری آرنج تنیس بازان، می تواند در بهبود درد، عملکرد و شدت ناتوانی موثر باشد، بنابراین، برای این دسته از بیماران توصیه می گردد.کلمات کلیدی: ابزار کمک کننده به تحرک پذیری بافت نرم، درد، عملکرد، شدت ناتوانی، آرنج تنیس بازان
    کلیدواژگان: ابزار کمک کننده به تحرک پذیری بافت نرم، درد، عملکرد، شدت ناتوانی، آرنج تنیس بازان
  • صبا فتحعلی برزابادی*، فریبرز هوانلو صفحات 15-24
    هدف

    کرونا جزیی از خانواده بزرگ بیماری ویروس ها است که فرد با ابتلا به این نوع ویروس دچار عفونت تنفسی می شود. در نتیجه بی تحرکی ناشی از این اپیدمی بسیاری از توانایی های جسمانی افراد کاهش می یابد که تعادل از جمله مهمترین آن هاست. با توجه به اهمیت تعادل در فعالیت های روزمره و نیز ورزشی هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر یک دوره برنامه تمرینHIIT در خانه در دوران قرنطینه بر تعادل ایستا و پویا در دانش آموزان دختر نوجوان ورزشکار است.

    روش بررسی

    جامعه آماری مورد مطالعه این تحقیق دختران نوجوان ورزشکاران شهر تهران بودند. بر اساس معیارهای ورود و خروج تعداد 30 نفر به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت6 هفته و هر هفته2 جلسه به انجام تمریناتHIIT در منزل پرداختند. در این بررسی تعادل ایستا و پویا به ترتیب توسط آزمون های لک لک و آزمون تعادلی Y اندازه گیری شد. به منظور ارزیابی اثرات تمرین از آزمون آنالیز کوواریانس استفاده و همچنین به منظور ارزیابی اثرات درون گروهی از آزمون تی زوجی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در گروه تجربی اختلاف معنی داری وجود داشت(05/0P≤).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که تمریناتHIIT بر تعادل ایستا و پویا دختران نوجوان موثر بوده لذا پیشنهاد می شود این نمونه تمرین ها در برنامه های تمرینی با هدف بهبود تعادل مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرینHIIT، کرونا، تعادل ایستا، تعادل پویا
  • مصطفی زارعی*، جواد، گرجی، فریبرز هوانلو صفحات 25-34
    مقدمه و اهداف

    هدف کلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات ربع فوقانی بر سردرد تنشی مزمن مردان میانسال می باشد.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی و طرح تحقیق به صورت پیش آزمون-پس آزمون بود. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه مردان میانسال مبتلا به سردرد تنشی مراجعه کننده به مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشگی تهران بود و نمونه آماری شامل 6 نفر از افراد جامعه بود که به صورت در دسترس از میان مراجعه کنندگان به مراکز درمانی انتخاب شد. معیارهای ورود به تحقیق شامل: تایید معیار سردرد تنشی مزمن توسط متخصص اعصاب و داشتن محدوده سنی 55-40 سال بود. اطلاعات مربوط به شدت و تناوب سردرد و مصرف دارو بیماران در دو مرحله پیش از تمرینات و پس از تمرینات از طریق پرسشنامه خودارزیاب بررسی شد، همچنین کیفیت خواب آزمودنی ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه کیفیت خواب پترزبورگ بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون t-همبسته (در سطح خطای 05/0=α) نشان داد که هشت هفته تمرینات ربع فوقانی بر شدت و تناوب سردرد تنشی مزمن و همچنین کاهش دوز مصرفی داروهای مسکن و در نهایت کیفیت خواب افراد مبتلا به سردرد تنشی مزمن تاثیر مثبتی داشته است (001/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق پیشنهاد می کند که کاردرمانان تمرینات جسمانی ربع فوقانی را جهت بهبود سرد درد بیماران مورد استفاده قرار دهند.

    کلیدواژگان: تمرینات ربع فوقانی، سردرد تنشی، مردان میانسال
  • سارا سهرابی دهکردی، پرستو شمسه کهن* صفحات 35-47
    رابطه ی تنگاتنگ توانایی حرکتی-عملکردی با حفظ تحرک و پایداری مفاصل و اندامها، می تواند فعالیت های روزمره مانند راه رفتن را تحت تاثیر قراردهد. ازاین رو هدف مطالعه حاضر مقایسه تقارن الگوی گامبرداری زنان سالمند با توانایی حرکتی-عملکردی مطلوب و نامطلوب بود.شرکت کنندگان این مطالعه راتعداد 16زن سالمند تشکیل دادند که براساس نتایج آزمون غربالگری حرکتی-عملکردی در دوگروه 8نفره جای گرفتند. از دوربین آنالیز حرکت جهت داده برداری از الگوی گام برداری افراد استفاده شد. پس از ثبت اطلاعات و پیش پردازشهای اولیه شامل ردیابی و فیلترینگ، زوایای مفصلی با روش سینماتیک معکوس محاسبه شد. بدنبال جداسازی سیکلهای گام، زوایای مفصلی درطول چرخه گام ازنظر زمانی نرمال شدند. تقارن مولفه ی فضایی-زمانی از طریق موقعیت سه بعدی نشان گرهای متصل به بدن و تقارن سینماتیکی درجات آزادی منتخب از روش نقشه برداری پارامتریک آماری در دو گروه حاضر در مطالعه بدست آمد. برای مقایسه آماری ابتدا از آمون شاپیروویلک برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها و از تی مستقل برای مقایسه گروه ها واز روش تی زوجی در بسته نقشه برداری پارامتریک آماری برای بررسی تقارن سینماتیکی استفاده شد.از بین مولفه های فضایی-زمانی و سینماتیکی مورد بررسی، هیچ یک از مولفه های فضایی زمانی بین دو گروه توانایی حرکتی- عملکردی مطلوب و نامطلوب معنی دار نبود. در رابطه با تقارن سینماتیکی، دو متغیر تیلت قدامی-خلفی (013/0 = P) و تیلت جانبی لگن (045/0 = P) در برخی از درصدهای چرخه گام برداری در گروه دارای توانایی حرکتی-عملکردی نامطلوب معنی دار شد و در سایر مقایسه های تقارن درون فردی تفاوت آماری معنی داری دیده نشد.باتوجه به بروز عدم تقارن در حرکات لگن گروه دارای توانایی حرکتی-عملکردی نامطلوب، احتمالا می توان این استنباط راداشت که ضعف عضلات ناحیه ی مرکزی بجهت تاثیری که بر ثبات لگن دارد، دربروز عدم تقارن در حرکات لگن موثر بوده و تقویت این عضلات در گروه سالمندان می تواند منجربه بهبود کیفیت گام برداری وپیشگیری از مشکلات ثانویه ی عدم تقارن گام برداری مانند زمین خوردن شود.
    کلیدواژگان: سالمند، توانایی حرکتی- عملکردی، تقارن گیت، نقشه پارامتریک آماری
  • محمدرضا خیری زرنقی*، نگین سادات طباطبایی صفحات 49-63
    هدف از اجرای این پژهش بررسی اپیدمیولوژی و مکانیسم های آسیب شناسی مچ پا در فوتبالیست ها می باشد. تحقیق حاضر از نوع توصیفی و گذشته نگر است. با توجه به طرح و اهمیت موضوع و با هماهنگی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی 390 فوتبالیست (کومیته) شرکت کننده در انتخابی تیم ملی به صورت در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب شدند اطلاعات و هدف پرسش نامه توسط محقق برای ورزشکاران توضیح داده شد و پرسش نامه توسط ورزشکاران تکمیل شد. برای جمع آوری اطلاعات در این تحقیق از این پرسشنامه های استفاده شد:(الف) پرسشنامه اطلاعات شخصی شامل ،قد ،وزن سن و شاخص توده بدنی ب پرسش نامه اطلاعات ورزشی شامل سابقه ورزشی تعداد جلسات تمرینی تعداد روز و ساعتهای تمرین مدت زمان تمرین نوع و مدت گرم کردن (ج) پرسشنامه پیشینه آسیب مچ پا شامل سابقه پای آسیب دیده (غالب و غیر غالب) مکانیسم آسیب زمان ،آسیب نوع درمان و مراقبت های بعد از آن (د) پرسشنامه سنجش توانایی مچ پا از این پرسش نامه و پرسش نامه خوداظهاری FAAM برای سنجش عملکرد مچ پا در فعالیتهای روزانه و ورزش استفاده شد. . و مطابق نتایج بدست آمده با شناسایی سازوکارها و عوامل درگیر در آسیب و سپس اقدامات پیشگیری برای کاهش میزان آسیب مشخص حدود یک در 12 درصد از ورزشکاران آسیب دیده نیاز به مداوای پزشکی داشتند و 17 درصد از آنان هیچ اقدامی برای درمان نداشتند و 57 درصد نیز خود درمانی کرده اند به طور کلی پیچ خوردگی مچ پا ورزشکار را حداقل یک تا 10 جلسه از شرکت در ورزش دور میکند و یکی از اثرات جانبی این آسیب احتمال آسیب دیدگی مجدد ورزشکاران از این ناحیه خواهد بود 33، 32 درصد زیادی از عدم پیگیری و یا خوددرمانی ورزشکاران موجب عدم بازتوانی صحیح میشود.
    کلیدواژگان: آسیب های فوتبال، ورزشی، آسیب شناسی مچ پا، اپیدمیولوژی
  • سید محمد حسینی*، فائزه صفری، فریده باباخانی صفحات 65-75
    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی نتایج علمی حاصل از تحقیقات مرتبط با راهکارها و تمرین های ورزشی در ناهنجاری های زانو و همچنین انجام یک جمع بندی مناسب، به همراه ارایه اطلاعات جامع تر، جهت دسترسی آسان تر محققین به مطالعات پیشین است.

    روش بررسی

    برای این مطالعه مروری در پایگاه های داده Sport Discus ،Scopus ،Google Scholar ،Science Direct ،PubMed با قراردادن محدودیت زمانی 1980 تا 2022 جستجو شد. کلیدواژه های جستجو شده شامل: آسیب های زانو، دررفتگی زانو، آسیب های رباط صلیبی قدامی، رباط جانبی داخلی، بازگشت به ورزش بودند.

    یافته ها

    در این مطالعه پس از اعمال معیارهای ورود و خروج درنهایت تعداد 534 مقاله بررسی شد که از بین این تعداد، مقالات مروری، تکراری و فاقد معیارهای ورود حذف شده و درنهایت 33 پژوهش انتخاب شدند. یافته های این مطالعه پس از بررسی مقالات انتخاب شده ، بیشترین نرخ آسیب دیدگی در مقالات انتخابی را به ترتیب در رشته فوتبال 38 % ، بسکتبال 13 % و والیبال 15 % گزارش کرده است. همچنین بیشترین میزان آسیب رباط ACL (حدود 64درصد) و بعد از آن آسیب MCL بوده است .

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر نشان داد که بیشترین میزان آسیب زانو، آسیب در رباط های زانو و اغلب به دلیل دویدن یا پریدن روی سطوح سخت و یا ضربات شدید اتفاق افتاده است. به دلیل اختلاف بین نحوه گزارش پژوهش های انتخابی، امکان جمع بندی و نتیجه گیری مناسب و کاربردی دشوار بوده و بنابراین، نیاز به همسان سازی این ویژگی ها در تحقیقات آتی امری ضروری و دارای اهمیت به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آسیب زانو، لیگامنت، فوتبال
  • فریده گلفشان، ایمان طبی، مجید هامون گرد، محمد مشهدی* صفحات 77-93
    هدف
    یکی از روش های معتبر شناسایی ورزشکاران در معرض آسیب، استفاده از آزمون غربالگری حرکتی عملکردی است. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر مروری بر تاثیر مداخلات تمرینی مختلف بر نمرات آزمون غربالگری حرکتی عملکردی در بازیکنان فوتبال می باشد.
    روش بررسی
    جستجو در پایگاه های اطلاعاتی پابمد، مگیران، ای اس ای، ایرانداک، اسکوپوس و گوگل اسکالر انجام شد. مطالعات شامل هرگونه مداخله موثر بر نمرات آزمون غربالگری حرکتی عملکردی در فوتبالیست ها مطابق با چک لیست پریسما در فاصله زمانی سال های 2017 الی 2022 و با ترکیب کلیدواژه های “Functional Movement Screen”، “Intervention”، “Training”، “Football/Soccer players” به دست آمدند. کیفیت مطالعات وارد شده توسط مقیاس PEDro ارزیابی شد.
    یافته ها
    تعداد 50 مقاله یافت شد که پس از اعمال معیارهای ورود و خروج از پژوهش، 9 مطالعه که به بررسی تاثیر پروتکل های تمرینی بر نمرات آزمون غربالگری حرکتی عملکردی در بازیکنان فوتبال پرداخته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تمرینات اصلاحی (1مطالعه)، تمرینات پیشگیری از آسیب فیفا +11 (5 مطالعه)، تمرینات فانکشنال (2 مطالعه) و تمرینات اختصاصی رشته ورزشی (1 مطالعه) از مهمترین مداخلاتی بود که به کار گرفته شده بودند. به جز 3 مطالعه، همه ی مطالعات افزایش چشمگیر نمرات آزمون غربالگری حرکتی عملکردی به دنبال اجرای مداخلات تمرینی را گزارش کردند.
    نتیجه گیری
    استفاده از مداخلات تمرینی هدفمند جهت بهبود الگوهای حرکتی اختصاصی رشته ورزشی و همچنین بهره گیری از آزمون غربالگری حرکتی عملکردی جهت شناسایی ورزشکاران در معرض آسیب به مربیان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آزمون غربالگری حرکتی عملکردی، الگوهای حرکتی، فوتبال، پیشگیری از آسیب
  • مهدی خدائی*، سید علی اکبر فلاح پور نوش آبادی، پگاه هوشنگی صفحات 95-104
    هدف

    تمرینات مقاومتی، آستانه های درد فشاری را در افراد بدون درد افزایش می دهد که به عنوان هیپوآلژزی ناشی از تمرین شناخته می شود. تمرین با محدودیت جریان خون در افراد بدون درد پاسخ های هیپوآلژزی بالاتری را ایجاد می کند، اما تاثیر این شیوه ی نسبتا جدید بر هیپوآلژزی بیماران دارای درد پتلوفمورال ناشناخته است. لذا، هدف اصلی این پژوهش، مقایسه اثر آنی تمرین با محدودیت جریان خون بر هیپوآلژزی عضله چهارسر ران در بیماران دارای درد پتلوفمورال بود.

    روش شناسی: 

    پنجاه و دو بیمار مرد مبتلا به درد پتلوفمورال (بر اساس معیارهای ورود) به طور تصادفی در دو گروه، تمرین اسکوات ایزومتریک با و بدون محدودیت جریان خون (هر گروه 26 نفر) تقسیم شدند. گروه بدون محدودیت جریان خون به عنوان گروه کنترل در مطالعه قرار گرفت. آستانه درد فشار در عضلات چهارسرران با الگومتر فشار دستی و تحمل درد در ساق پا با استفاده از الگومتری کاف کنترل شده عقربه ای قبل و بعد از مداخله ارزیابی شد.

    یافته ها

    تغییر در آستانه فشار عضله چهارسرران بعد از تمرین اسکوات تفاوت زیادی را بین دو گروه نشان نداد. گروه اسکوات با محدودیت جریان خون 99/18 درصد افزایش در آستانه درد چهارسرران داشتند در حالی که گروه بدون محدودیت جریان خون 55/16 درصد افزایش داشتند. ولی تغییر در تحمل درد فشاری در گروه اسکوات با محدودیت جریان خون 7/7 درصد بیشتر از گروه اسکوات بدون محدودیت جریان خون بود.

    نتیجه گیری

    تمرین با محدودیت جریان خون در مقایسه با تمرین بدون محدودیت جریان خون باعث هیپوآلژزی بیشتر در بیماران مبتلا به درد پتلوفمورال شد. لذا میتوان از این شیوه تمرینی به عتوان یک مداخله گر درمانی موثر برای هیپوآلژزی بیماران مبتلا به این سندرم استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سندرم درد پتلوفمورال، محدودیت جریان خون، هیپوآلژزی ناشی از تمرین
  • المیرا عربی*، منیره علی عباسی صفحات 105-112
    اپیدمی عفونت های بیماری کرونا ویروس 2019 که از اواخر سال 2019 در چین شروع شد و به سرعت رشد کرده و این بیماری در سرتاسر جهان منتشرشده است. مطالعات نشان دادند که در سالمندان، خطر ابتلا به عفونت کووید- 19 و مرگ ومیر ناشی از آن نسبت به دیگر افراد جامعه بیشتر است با توجه به اینکه کرونا ویروس طی دو سال گذشته آمار مرگ ومیر نگران کننده ای در سالمندان را بر جای گذاشته است و همچنان ویروس کرونا ویروسی ناشناخته است بنابراین پژوهشگران در زمینه های مختلف مطالعات بسیاری در جهت کنترل و مهار این ویروس انجام دادند. ازآنجایی که ورزش و فعالیت بدنی به عنوان یک روش غیر دارویی مفید جهت بهبود عملکرد سیستم ایمنی شناخته شده است و پژوهشگران حوزه علوم ورزشی هرچند محدود ولی تحقیقات ارزشمندی در این مورد انجام داده اند که می تواند اطلاعات مفید و ارزشمندی در این حوزه در اختیار ما قرار دهد؛ بنابراین وجود مطالعه ای که آخرین یافته ها را جمع آوری کند ضروری می باشد و هدف ما از مطالعه مروری حاضر، بررسی مقالاتی است که نقش ویروس کرونا بر فعالیت بدنی سالمندان ورزشکار و غیر ورزشکار را مورد مطالعه قرار داده اند. این پژوهش از نوع مروری می باشد. بر این اساس با استفاده از موتور جستجوی علمی گوگل اسکولار، پایگاه های اطلاعاتی اسکوپوس، ساینس دایرکت و علم نت مقالات موردنظر استخراج شدند
    کلیدواژگان: کرونا ویروس، فعالیت بدنی، سالمندان ورزشکار
  • حمید طباطبائی*، امیر بیجنوند صفحات 113-123
    زمینه و هدف
    کمردرد مزمن غیراختصاصی یکی از عوامل ناتوانی در افراد می باشد. لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات مقاومتی بر درد، انعطاف پذیری و عملکرد پرستاران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی است.
    روش
    پژوهش حاضر جزء تحقیقات نیمه تجربی است. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران مرد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی شهر تهران بودند. حجم نمونه تعداد 20 نفر از پرستاران مرد در دو گروه تجربی (10نفر) و کنترل (10نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته و 4 روز در هفته به مدت 60دقیقه در هر جلسه تمرینات مقاومتی را انجام دادند و در این مدت گروه کنترل فعالیت های معمول زندگی خود را انجام دادند. به منظور اندازه گیری پیش آزمون و پس آزمون ارزیابی میزان درد از مقیاس آنالوگ بصری و ارزیابی انعطاف پذیری و عملکرد پرستاران، به ترتیب از آزمون های خم شدن تنه به جلو و ناتوانی اسوستری استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس، تی همبسته با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 در سطح معنی داری (05/0 ≤ p) تجزیه وتحلیل شده است.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده نشان داد که تمرینات مقاومتی باعث کاهش درد، انعطاف پذیری و عملکرد در گروه تجربی نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل گردید. همچنین اختلاف معنی داری بین گروه تمرینات مقاومتی با گروه کنترل در پس آزمون (05/0 ≤ p) مشاهده گردید. همچنین تفاوت معنی داری بین پیش آزمون و پس آزمون در گروه تمرین در خصوص درد، انعطاف پذیری و عملکرد وجود داشت، اما اختلاف معنی دار بین پیش آزمون و پس آزمون در گروه کنترل وجود نداشت (05/0> p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده تاثیر تمرینات مقاومتی بر بهبود درد، انعطاف پذیری و عملکرد پرستاران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، درد، انعطاف پذیری، عملکرد، کمردرد مزمن غیر اختصاصی
  • حسین دادگر*، مرتضی مجاهد کاظم النقیب صفحات 125-134
    هدف
    تمایل به سمت ورزش های قدرتی که سبک های گوناگونی نظیر پرورش اندام، پاورلیفتینگ و بادی کلاسیک دارد در بین جوانان زیاد شده است. لذا لازم است که ورزشکار از آسیب های رایج این سبک ها آگاه باشد. هدف محقق مقایسه آسیب های ورزشی اندام فوقانی در این سه سبک بوده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر کاربردی، توصیفی و گذشته نگر است. نمونه تحقیق حاضر 150 نفر از ورزشکاران رشته های پاورلیفتیگ، بادی کلاسیک و پرورش اندام شهر کربلا بودند که به صورت در دسترس و داوطلبانه انتخاب شدند. برای بررسی میزان آسیب ها از فرم گزارش آسیب، برای توصیف داده ها از شاخص های آمار توصیفی و برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون آنووآ و خی دو استفاده شد. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    اکثریت افراد شرکت کننده در تحقیق مرد، در بازه سنی 22 تا 25 سال، در دسته وزنی 80 تا 89 کیلوگرم بودند. در گروه پاورلیفتینگ اکثریت افراد سابقه فعالیت ورزشی بالاتر از 10 سال و در دو سبک دیگر بین 1 تا 2 سال داشتند. آسیب های اندام فوقانی در رشته پاورلیفتینگ بیشتر از دو رشته ورزش دیگر و از این بین سابقه آسیب شانه در گروه پاورلیفتینگ و بادی کلاسیک به ترتیب با 70 و 56 درصد بیشترین فراوانی را داشت. در رشته پرورش اندام بیشترین فراوانی مربوط به سابقه آسیب ترقوه (56 درصد) بود. بین میزان آسیب های اندام فوقانی در سه سبک مورد مطالعه تفاوت معنی دار مشاهده شد (001/0=p).
    نتیجه گیری
    وقوع آسیب در ورزشکاران سبک پاورلیفتینگ به نسبت سایر سبک های ورزش های قدرتی بالاتر است.
    کلیدواژگان: پاورلیفتینگ، بادی کلاسیک، پرورش اندام، آسیب ورزشی
  • ندا مهاجری نژاد، احمد نیک روان*، عطاءالله براتی صفحات 135-151
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر مطالعه تاثیر تمرینات واقعیت مجازی بر ترس از آسیب مجدد و اصلاح الگوی حرکت در افراد دارای آسیب ACL مفصل زانو بوده است.

    روش بررسی

    جامعه آماری این پژوهش تمام دختران دارای آسیب ACL در شهر تهران با دامنه سنی 15 – 25 سال بود. قبل و پس از پروتکل تمرینی ترس از آسیب مجدد به وسیله پرسشنامه ترس از آسیب مجدد تمپا و آزمون سیستم امتیازدهی خطای فرود برای ارزیابی اصلاح الگوی حرکتی استفاده شد. پروتکل تمرینی به مدت شش هفته در گروه تجربی انجام شد. جهت بررسی تفاوت درون گروهی از آزمون تی زوجی و برای بررسی تفاوت بین گروهی از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح خطای 05/0 استفاده به وسیله نرم افزار SPSS شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که در گروه تجربی پیش و پس از شرکت در دوره تمرینی واقعیت مجازی، در متغیر ترس از آسیب مجدد (001/0=P، 632/7=t) و اصلاح الگوی حرکت (001/0=P، 506/3=t) تفاوت معناداری وجود داشت، اما در گروه کنترل تفاوت معناداری مشاهده نگردید (05/0<P).

    نتیجه گیری

    به صورت کلی نتایج این مطالعه نشان دهنده اهمیت استفاده از تمرینات واقعیت مجازی در بهبود الگوی پرش- فرود و کاهش ترس از آسیب مجدد در ورزشکاران دختر دارای آسیب ACL بوده است.

    کلیدواژگان: ورزشکاران، آسیب ACL، اصلاح الگوی حرکت، ترس از حرکت، واقعیت مجازی
|
  • Sepideh Aghajani *, Nader Rahnama, Abolghasem Zarezadeh Pages 1-13
    Purpose
    Tennis elbow is a common disease in the elbow area, which is felt as pain in the outer part of the elbow.One of the new methods in the treatment of this complication is IASTM, so the purpose of this study was to determine the effect of IASTM on pain, function and severity of disability in patients with tennis elbow.
    Methods
    44 patients from the clinic of an orthopedic specialist in Isfahan were selected purposefully and available. The samples were randomly divided into two experimental groups (age: 51.12±0.1 years, height: 165.7±9.4 cm, weight: 68±1.11 kg) and control (age: 50.4±13.0 years, height: 167±3.10.5 cm, weight: 74±12.9 kg) were divided. The treatment protocol of the control group was one injection of corticosteroids, 10 sessions of physical therapy and the daily use of tennis-elbow splint, while in the experimental group, in addition to receiving the interventions of the control group, IASTM was used for 4 weeks, two sessions of 10 minutes each week. became Pain intensity (VAS questionnaire), function (DASH questionnaire) and disability severity (PRTEE questionnaire) of patients were measured before and after 4 weeks. Dependent t statistical method and covariance analysis were used to analyze the data (P<0.05).
    Results
    In both groups, there was a significant improvement between pre-test and post-test of all variables (p<0.05). Also, a significant difference between the two experimental and control groups was observed in all variables,so that the effect size of the experimental group protocol on pain was 0.604, on function, 0.387, and on the severity of disability was 0.619 (P<0.05).
    Conclusion
    The use of IASTM together with common interventions for the treatment of tennis elbow disease can be effective in improving pain, function and severity of disability, therefore, it is recommended for this group of patients.Key words: IASTM, pain, function, Severity of disability, Tennis Elbow
    Keywords: IASTM, pain, function, Severity of disability, Tennis Elbow
  • Saba Fathaliborzabadi *, Fariborz Hovanloo Pages 15-24

    Corona is a part of the big family of viral diseases, and a person gets a respiratory infection by contracting this type of virus. As a result of the inactivity caused by this epidemic, many physical abilities of people decrease, balance being one of the most important of them. Considering the importance of balance in daily activities as well as sports, the aim of this study is to determine the effect of a HIIT exercise program at home during quarantine on static and dynamic balance in female student athletes.

    Methods

    The statistical population studied in this research were teenage girls of athletes in Tehran. Based on the entry and exit criteria, 30 people were randomly divided into two experimental and control groups. The experimental group did HIIT exercises at home for 6 weeks and 2 sessions every week. In this study, static and dynamic balance were measured by stork tests and Y balance test, respectively. In order to evaluate the effects of the training, analysis of covariance was used, and in order to evaluate the effects within the group, the paired t-test was used.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the pre-test and post-test scores in the experimental group (P≤0.05).

    Conclusion

    Based on the findings of the present research, it can be concluded that HIIT exercises are effective on the static and dynamic balance of adolescent girls, so it is suggested that these exercises be used in exercise programs with the aim of improving balance.

    Keywords: HIIT Exercise, Corona, Static Balance, Dynamic Balance
  • Javad Gorji, Fariborz Hovanloo Pages 25-34
    Background and Aim

    The overall aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of upper quadrilateral training on chronic middle-age men's headache.

    Materials and Methods

    The research method was semi-experimental and research design was pre-test and post-test. The statistical population of the study included all middle-aged men with tension headache referring to health centers affiliated to Tehran University of Medical Sciences. The sample consisted of 6 subjects who were selected from among those referring to health centers. The criteria for entry into the study included: confirmation of the criteria for chronic tension headache by a neurologist and having a range of 40- 55 years. Information about the severity and frequency of headache and drug consumption in both groups before and after the exercise were assessed by a self-assessment questionnaire. Subjects' sleep quality was assessed in two stages: pre-test and post-test using the Pentecostal sleep quality questionnaire. Became

    Results

    T-test results (at the level of error of α = 0.05) showed that eight weeks of upper quadrilateral training on the severity and duration of chronic tension headache and also the reduction in the dose of analgesics and ultimately the sleep quality of people with tension-type headache Chronic effects had a positive effect (p <0.001).

    Conclusion

    The results of the study suggest that occupational therapists use upper quadrant physical exercises to improve the patient's cold pain.

    Keywords: upper quadrant exercises, chronic tension headache, middle-aged men&rsquo
  • Sara Sohrabi Dehkordi, Parastoo Shamsehkohan * Pages 35-47
    Purpose
    A large number of the elderly population suffers from mobility and functional impairments due to an unhealthy lifestyle. The close relationship between motor-functional abilities and joint and limb stability can affect daily activities such as walking. The aim of this study was to investigate the comparison of gait pattern symmetry among elderly women with good and bad motor-functional ability.
    Methods
    16 elderly women participated in this study. Based on their mobility and functional screening results, subjects of this study divided into two groups (G-MFA=8, B-MFA=8). Motion analysis system was used to collect gait pattern data. After smoothing the motion data and performing inverse kinematics, the data were normalized based on the gait cycle. Spatial-temporal symmetry was obtained through three-dimensional marker position data, while kinematic symmetry was obtained through selected degrees of freedom using statistical parametric mapping. For statistical comparison, we first used the Shapiro-Wilk test to examine the normality of the data distribution, followed by the independent t-test to compare the groups. We also utilized the paired t-test in the parametric mapping package to assess kinematics symmetry.
    Results
    Among the spatial-temporal and kinematic components studied, none of the spatial-temporal components were significant between the two groups of good and bad motor-functional ability. Among kinematic symmetry, significant were found in anterior-posterior tilt (p = 0/013) and lateral tilt (p = 0/045) at certain percentages of the gait cycle in the group with poor motor-functional ability.
    Conclusion
    Based on the observed asymmetry in pelvic movements in the group with poor motor-functional ability, it is reasonable to infer that weakness in core muscle regions is a contributing factor in pelvis’s movement asymmetry. Strengthening these muscles in the elderly group could lead to improvements in gait quality and prevention of secondary issues related to gait asymmetry, such as falls.
    Keywords: elderly, Mobility- Function, Gait Symmetry, Statistical Parametric Mapping
  • Mohamadreza Kheiri Zarnaghi *, Negin Sadattabatabaie Pages 49-63
    The purpose of this research is to investigate the epidemiology and mechanisms of ankle pathology in football players. The current research is descriptive and retrospective.. According to the design and importance of the subject and with the coordination of the Football Federation of the Islamic Republic of Iran, 390 football players (committee) participating in the selection of the national team were selected as subjects. The information and purpose of the questionnaire was explained to the athletes by the researcher, and the questionnaire was Athletes completed.The following questionnaires were used to collect information in this research: (a) Personal information questionnaire including height, weight, age and body mass index b) Sports information questionnaire including sports history Number of training sessions Number of days and hours of training Duration of training Type and warm-up period (c) ankle injury history questionnaire including history of injured leg (dominant and non-dominant), injury mechanism, time, type of injury, treatment and aftercare (d) ankle ability assessment questionnaire from this questionnaire and questions FAAM self-report questionnaire was used to measure ankle performance in daily activities and sports.. And according to the results obtained by identifying the mechanisms and factors involved in the injury and then taking preventive measures to reduce the amount of specific injury, about one in 12% of the injured athletes needed medical treatment, and 17% of them did not take any measures for treatment, and 57% also have self-medicated, in general, ankle sprains keep an athlete from participating in sports for at least one to 10 sessions, and one of the side effects of this injury will be the possibility of athletes re-injuring this area. or self-medication of athletes causes the lack of proper rehabilitation.
    Keywords: Football injuries, Sports, ankle pathology, Epidemiology
  • Seyed Mohammad Hosseini *, Faezeh Safari, Farideh Babakhani Pages 65-75
    Purpose

    The present study aimed to investigate the scientific results of the studies on the strategies and exercises applicable to knee abnormalities, provide a convenient conclusion, and offer more comprehensive information so that researchers may have easier access to the related literature.

    Method

    Several databases, including ScienceDirect, Google Scholar, Scopus, Sport Discus, and PubMed, were searched from 1980 to 2022. The implemented keywords included knee injury, knee dislocation, anterior cruciate ligament injuries, medial collateral ligament, and return to sport.

    Results

    After applying the entry and exclusion criteria, a total of 534 articles were investigated, out of which the systematic reviews, the repeated ones, and the articles that could not fulfill the entry criteria of the study were eliminated, and, finally, 33 studies were selected. The findings showed that the highest rate of injuries occurred in football (38%) , basketball (13%) , and volleyball (15%) , respectively. Moreover, ACL was the most prevalent injury (around 64%) to ligaments, while injuries to MCL ranked second.

    Conclusion

    The present study showed that the majority of knee injuries involved injuries to knee ligaments and typically took place due to running or jumping on rigid surfaces or experiencing severe blows. It was hard to conveniently summate the reports and make practical conclusions according to them due to their varying methods of reporting. Thus, future studies are recommended to homogenize the characteristics.

    Keywords: Knee injury, Ligaments, Football
  • Faride Golfeshan, Iman Tebbi, Majid Hamoongard, Mohaamad Mashhadi * Pages 77-93
    Purpose
    One of the reliable methods to identify athletes at risk of injury is the functional movement screen test (FMS). Therefore, the purpose of the current research is to review sources to investigate the effect of various interventions on FMS test scores in football players.
    Methods
    The search was conducted in databases: PubMed, Magiran, ISI, IranDoc, Scopus, and Google Scholar. Studies including any effective intervention on the scores of the FMS test in football players according to the PRISMA checklist between 2017 and 2022 and by combining the keywords "Functional Movement Screen", "Intervention", "Training", and "Football/Soccer" players" were obtained. The quality of the included studies was assessed by the PEDro scale.
    Results
    A total of 50 articles were found, and after applying the inclusion and exclusion criteria, 9 studies that investigated the effect of training protocols on the scores of the FMS test in soccer players were examined. Corrective exercises (1 study), FIFA +11 injury prevention exercises (5 studies), functional training (2 studies) and sport-specific training (1 study) were among the most important interventions that worked were taken. Except for 3 studies, all studies reported a significant increase in FMS test scores following the implementation of exercise interventions.
    Conclusion
    The use of targeted training interventions to improve sport-specific movement patterns and FMS tests to identify athletes at risk of injury are recommended to athletic trainers.
    Keywords: Functional movement screen test, Movement patterns, Soccer, Injury prevention
  • Mahdi Khodaei *, Sayed AliAkbar Fallahpour Noushabadi, Pegah Hooshangi Pages 95-104
    Purpose

    Exercise increases pressor pain thresholds in pain-free individuals, known as exercise-induced hypoalgesia. Exercise with blood flow restriction can produce higher hypoalgesic responses, but the effect of exercise with blood flow restriction on hypoalgesia in patients with patellofemoral pain is unknown. The main aim of this study was to compare the immediate effect of exercise with blood flow restriction on quadriceps muscle hypoalgesia in patients with patellofemoral pain.

    Methods

    Fifty-two patients with patellofemoral pain (based on inclusion criteria) were randomly divided into two groups of isometric squat training with and without blood flow restriction (26 people in each group). The group without blood flow restriction was included in the study as the control group. Pressure pain threshold in the quadriceps muscles was evaluated with a dynamometer and pain tolerance in the leg was evaluated using Algorometry of hand-controlled cuff before and after the intervention.

    Results

    The change in the pressure threshold of the quadriceps muscle after squat training did not show much difference between the two groups. The squat group with blood flow restriction had a 18.99% increase in quadriceps pain threshold, while the group without blood flow restriction had a 16.55% increase. But the change in pressure pain tolerance in the squat group with blood flow restriction was 7.7% higher than the squat group without blood flow restriction.

    Conclusion

    Exercise with blood flow restriction compared to exercise without blood flow restriction caused more hypoalgesia in patients with patellofemoral pain. Therefore, this training method can be used as an effective therapeutic intervention for hypoalgesia in patients with this syndrome.

    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Blood flow restriction, exercise-induced hypoalgesia
  • Elmira Arabi *, Monireh Aliabbasi Pages 105-112
    The 2019 outbreak of coronavirus infections, which began in China in late 2019, has grown rapidly and the disease has spread around the world. Studies have shown that the elderly are at higher risk for Covid-19 infection and deaths than others in the community, given that the coronavirus has caused alarming deaths in the elderly over the past two years, as well as the virus. Corona is an unknown virus, so researchers in various fields have done many studies to control and control this virus. Whereas exercise and physical activity have been recognized as a useful non-pharmacological method for improving the function of the immune system, and researchers in the field of sports science, although limited, have done valuable research in this area that can provide us with useful and valuable information in this field; Therefore, it is necessary to have a study that collects the latest findings, and the purpose of this review is to review articles that have studied the role of the corona virus on the physical activity of the elderly athlete and non-athlete. This research is a review. Based on this, using Google Scholar scientific search engine, Scopus, Science Direct and Alamnet databases, the desired articles were extracted.
    Keywords: Corona Virus, Physical activity, elderly athletes
  • Hamid Tabatabei *, Amir Bijnevand Pages 113-123
    Background and
    purpose
    non-specific chronic back pain is one of the factors of disability in people. Therefore, the aim of this study is to investigate the effect of eight weeks of resistance training on pain, flexibility and performance of nurses with non-specific chronic back pain.
    Method
    The present study is part of semi-experimental research. The statistical population included all male nurses suffering from non-specific chronic back pain in Tehran. The sample size of 20 male nurses was divided into two experimental (10) and control (10) groups. The experimental group did resistance exercises for 8 weeks and 4 days a week for 60 minutes in each session, and during this time the control group did their usual life activities. In order to measure the pre-test and post-test, to assess the amount of pain from the visual analog scale and to evaluate the flexibility and performance of the nurses, the tests of trunk bending forward and Esosterian disability were used, respectively. The data has been analyzed using covariance analysis, t-correlation test using SPSS version 23 software at a significant level (p ≤ 0.05).
    Findings
    The results of data analysis showed that resistance exercises reduced pain, flexibility and performance in the experimental group compared to the pre-test and the control group. Also, a significant difference was observed between the resistance training group and the control group in the post-test (p ≤ 0.05). Also, there was a significant difference between pre-test and post-test in the training group regarding pain, flexibility and performance, but there was no significant difference between pre-test and post-test in the control group (p>0.05).
    Conclusion
    The results showed the effect of resistance exercises on improving pain, flexibility and performance of nurses with non-specific chronic back pain.
  • Hossein Dadgar *, Morteza Mojahed Kazem Al-Naghib Pages 125-134
    Purpose
    The tendency towards strength sports that have various styles such as bodybuilding, powerlifting and body classic has increased among young people. Therefore, it is necessary for the athlete to be aware of the common injuries of these styles. The aim of the researcher was to compare upper extremity injuries in these three styles.
    Method
    The current research is applied, descriptive and retrospective. The sample of the present research was 150 athletes of powerlifting, classic bodybuilding and bodybuilding in Karbala, who were selected voluntarily. To collect data the injury report form was used, descriptive statistics indices were used to describe the data, and ANOVA and Chi-square tests were used to test the research hypotheses. A significance level of 0.05 was considered.
    Findings
    The majority of people participating in the research were male, in the age range of 22 to 25 years, in the weight category of 80 to 89 kg. In the powerlifting group, the majority of people had more than 10 years of sports experience, and in the other two styles, between 1 and 2 years. Upper limb injuries in powerlifting were most common than the other two styles, and shoulder injuries was the most frequent in the powerlifting and body classic groups with 70% and 56%, respectively. In bodybuilding, the most common injuries was clavicle injury (56%). A significant difference was observed between the amount of upper limb injuries in the three styles (p=0.001).
    Conclusion
    The occurrence of injuries in powerlifting athletes is high compared to other types of strength sports.
    Keywords: powerlifting, classical bodybuilding, bodybuilding, sports injuries
  • Neda Mohajerinejhad, Ahmad Nikravan *, Ataalah Barati Pages 135-151
    Purpose

    The aim of the present study was to study the effect of virtual reality exercises on fear of re-injury and movement pattern modification in people with ACL injury of the knee joint.

    Methods

    The statistical population of this research was all girls with ACL injury in Tehran city with an age range of 18-25 years. Before and after the fear of re-injury training protocol, Tempa's fear of re-injury questionnaire and landing error scoring system test were used to evaluate movement pattern correction. The training protocol was carried out for six weeks in the experimental group. In order to check the intra-group difference, paired t-test was used, and to check the difference between groups, analysis of covariance test was used at the error level of 0.05 using SPSS software.

    Results

    The results of the paired t-test showed that in the experimental group before and after participating in the virtual reality training course, in the variable of fear of re-injury (P=0.001, t=7.632) and modification of the movement pattern (P=0.001) , t=3.506) there was a significant difference, but no significant difference was observed in the control group (P<0.05).

    Conclusion

    In general, the results of this study show the importance of using virtual reality exercises in improving the jump-landing pattern and reducing the fear of re-injury in female athletes with ACL injuries.

    Keywords: athletes, ACL injury, movement pattern correction, fear of movement, Virtual Reality