فهرست مطالب

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتاد و نهم شماره 1 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/29
  • تعداد عناوین: 6
|
  • صدیقه نبیان*، محمد طاهری، سارا علیان، مهسا شه بخش، عباس گرامی صادقیان، زهرا اسدالهی صفحات 1-7
    زمینه مطالعه

    زهر زنبور عسل دارای ترکیبات پیچیده ای مانند پلی پپتیدها، آنزیم ها و آمین ها می باشد. از اجزای مهم زهر زنبور عسل، آنزیم فسفولیپازA2  است که به عنوان یک آلرژن مهم زهر زنبور عسل مطرح می باشد و در درمان برخی از بیماری ها کاربرد دارد. این آنزیم در حشرات دیگر، آراکنیدها، مارها و سلول های پستانداران یافت می شود و عملکرد آن هیدرولیز پیوند استری دوم گلیسروفسفولیپیدها و آزاد شدن اسیدهای چرب و لیزوفسفولیپیدها می باشد. پروتئین های نوترکیب توسط ترانسفکشن موقت قابل تولید می باشند، اما جهت تولید در مقیاس بالا با صرفه اقتصادی، سلول های پایدار مناسب ترند.

    هدف

    مطالعه حاضر باهدف ایجاد رده سلولی پایدار جهت تولید فسفولیپاز نوترکیب A2 زهر زنبورعسل (آپیس ملیفرا) انجام شد.

    روش ‎کار: 

    وکتور PCDNA حاوی ژن فسفولیپاز  A2از کمپانی ماکروژن تهیه شد. پلاسمید نوترکیب با روش شوک حرارتی به سلول های CHO منتقل شد و بیان ژن در محیط کشت HamsF12 حاوی آنتی بیوتیک نئومایسین صورت گرفت. پس از ازدیاد رده های پلی کلونال حاوی پلاسمید، کلون های مونوکلونال توسط روش رقت محدود  (limiting dilution)انتخاب شدند. سپس اقدام به تکثیر کلون های مونوکلونال، جمع آوری و تغلیظ سوپ سلول های انتخاب شده گردید و با انجام آزمایش SDS-PAGE بیان پروتئین مذکور ارزیابی شد.

    نتایج

    نتایج الکتروفورز که جهت تایید بیان ژن فسفولیپازA2  در سوپ سلول ها انجام شد یک باند با وزن مولکولی 20 کیلودالتون را نشان داد که موید ایجاد رده سلولی پایدار جهت تولید فسفولیپاز A2 نوترکیب زهر زنبور عسل است.

    نتیجه گیری نهایی:

     پس از ترانسفکشن موقت پلاسمید حاوی این ژن، تعدادی از سلول های حاوی پلاسمید به واسطه داشتن سازوکارهای ترمیمی دچار نوترکیبی شدند و ژن مورد نظر همراه با ژن مقاومت به آنتی بیوتیک را در ژنوم خود قرار دادند که با اضافه کردن آنتی بیوتیک به محیط کشت می توان این سلول ها را انتخاب کرد و سپس به بسط و تکثیر آن ها پرداخت.

    کلیدواژگان: رده سلولی پایدار، رده سلولی CHO، زهر زنبورعسل، فسفولیپاز A2، وکتور PCDNA
  • نسترن السادات طباطبایی کیا، علی هانیلو، مهدی کرمیان، نگین ترابی* صفحات 9-16
    زمینه مطالعه

    توکسوکارا کنیس، نماتود انگلی زئونوزی است که سگ و سگ سانان را به عنوان میزبان قطعی و طیف وسیعی از پستانداران را به عنوان میزبان انتقالی آلوده می کند. با افزایش جمعیت سگ های بدون سرپرست، گسترش باغ شهرها و نزدیکی محل رفت و آمد سگ سانان به محل زندگی انسان، شانس تماس و ابتلا به این انگل ها افزایش یافته است.

    هدف

    مطالعه حاضر برای تعیین فراوانی آلودگی توکسوکارا کنیس در سگ ها و روباه های استان زنجان انجام شده است.

    روش ‎کار:

     در تابستان، پاییز و زمستان سال 1400، در مجموع 484 نمونه مدفوع سگ های بدون سرپرست (355 قلاده)، سگ های پناهگاه (49 قلاده)، سگ های نگهبان (50 قلاده) و روباه (30 قلاده) در استان زنجان جمع آوری و پس از تغلیظ نمونه با روش فرمالین اتیل استات، بررسی میکروسکوپی روی آن ها انجام شد. برای تایید نمونه هایی که با بررسی میکروسکوپی متعلق به گونه های توکسوکارا و توکساسکاریس تشخیص داده شدند از روش PCR استفاده شد.

    نتایج

    با روش میکروسکوپی از کل 484 نمونه مدفوع بررسی شده، 21 نمونه (3/4 درصد) گونه های توکسوکارا و توکساسکاریس تشخیص داده شد. در بررسی تکمیلی با روش PCR از 21 نمونه سگ و روباه که با روش PCR بررسی شدند، تنها در 6 نمونه از سگ‎ها، آلودگی به توکسوکارا کنیس تایید شد.

    نتیجه گیری نهایی: 

    در مقایسه با مطالعات گذشته در زنجان، میزان شیوع آلودگی به گونه های توکسوکارا و توکساسکاریس در سگ های بدون سرپرست نسبت به گذشته افزایش داشته است. به دلیل نزدیکی و رفت و آمد سگ ها به پارک ها و مناطق مسکونی همچنان خطر آلودگی انسان به توکسوکاریازیس وجود دارد و این اهمیت رعایت پروتکل های درمانی و پیشگیری در سگ های بدون سرپرست را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: توکسوکارا کانیس، روباه، سگ، میکروسکوپی، PCR
  • سارنگ سروری*، مجید مسعودی فرد، محمدمهدی دهقان، امیر توکلی، نادیا محمدی جنیدی، بنفشه شاطری امیری صفحات 17-28
    زمینه مطالعه

    معاینات رادیوگرافی پیش از خرید اسب به منظور تشخیص عوارض احتمالی اهمیت بسیار بالایی دارد. در مطالعه حاضر، عوارض شایع تشخیص داده شده در مفصل تارس در معاینات رادیوگرافی پیش از خرید اسب مطالعه شده است.

    هدف

    ارزیابی فراوانی عوارض شایع مفصل تارس در معاینات رادیوگرافی پیش از خرید اسب و بررسی سن، جنس و نوع اندام خلفی (چپ یا راست) بر میزان وقوع این عوارض می باشد.روش‎کار: رادیوگراف های 110 اسب با هدف معاینه پیش از خرید در باشگاه های اطراف تهران در یک بازه زمانی حدودا 2 ساله، به صورت گذشته نگر مطالعه شدند. از بین این رادیوگراف ها، مواردی که شامل حالت گماری های استاندارد مفصل تارس بودند، ارزیابی و از نظر عوارض موجود و اثر عوامل سن، جنس و نوع اندام خلفی درگیر بررسی شدند.

    نتایج

    از بین عوارض مورد بررسی، بیشترین فراوانی مربوط به عارضه استئوآرتروز با 27/32 درصد بود. دومین عارضه از نظر فراوانی استئوکندروز دیسیکانس (OCD) با 91/5 درصد و بعد از آن تورم بافت نرم با 36/1 درصد بود. عوارض دیگری که هرکدام با فراوانی کمتر از 1 درصد (45/0 درصد) مشاهده شدند، شامل کلسیفیکاسیون، دسموپاتی و تنوسینوویت بودند. در مطالعه حاضر شدت درگیری مفصل به 3 دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم بندی شده است که درگیری خفیف با فراوانی 80 درصد بیشترین میزان عوارض مفصل تارس را به خود اختصاص داده است. میزان ابتلا به عوارض در سنین زیر 4 سال، 100 درصد (4 مورد درگیری از 4 مورد اسب مورد مطالعه) و در سن بالای 4 سال، 1/49 درصد (52 مورد درگیری از 106 مورد اسب مورد مطالعه) بود. از لحاظ جنسیت (65/0=P) و همچنین از نظر نوع اندام خلفی درگیر نیز اختلاف معنی داری مشاهده نشد (17/0=P).

    نتیجه گیری نهایی:

     با توجه به تنوع و فراوانی ناهنجاری های مفصل تارس در اسب، معاینات رادیوگرافی پیش از خرید می تواند در قضاوت سلامت آینده اسب بسیار مهم و ارزشمند باشد. بنابراین باید به تهیه رادیوگرافی در کنار انجام معاینات بالینی این مفصل، همواره به عنوان بخشی از معاینات پیش از خرید در اسب ها توجه شود.

    کلیدواژگان: اسب، پیش از خرید، تارس، رادیوگرافی، مطالعه گذشته نگر
  • فاطمه کهنسال، امیرحسین ابراهیمی، مرضیه فائزی، احمدرضا محمدنیا* صفحات 29-40
    زمینه مطالعه

    در جایگاه های فری استال، عوامل مربوط به سطح و ابعاد استال بر چگونگی استراحت گاوها تاثیر می گذارد تخته سینه و میله‎ گردنی از بحث برانگیزترین قسمت های فری استال در گاوداری های ایران می باشند و می توانند به استحکام استال و عمر بیشتر آن کمک کنند و از سوی دیگر عدم آسایش گاو در استال هایی که به درستی از این ساختارها استفاده نکرده اند، منجر به مشکلات بزرگی همچون لنگش و ضایعاتی بر روی جدوگاه، مفصل زانو و خرگوشی شده است.

    هدف

    ارزیابی اندازه ها و استفاده از تخته سینه و میله گردنی در فری استال و ارزیابی اثر این ساختارها بر شاخص های آسایش گاوهای شیری.

    روش‎ کار: 

    در مطالعه حاضر 9 گاوداری با سیستم فری استال و دارای بیش از 100 راس گاو دوشا، بر اساس پروتکل هایDairy Farmers of Canada، به روش آسان انتخاب شدند. فواصل افقی، عمودی و مورب میله گردنی، وجود و عدم وجود تخته سینه و همچنین ارتفاع تخته سینه از بستر اندازه گیری شدند. همچنین اسکور حرکتی گاوها بر اساس سیستم 5 نقطه ای اسپرچر، اسکورهای بهداشتی، مفاصل زانو و خرگوشی و جدوگاه به عنوان شاخص های آسایش گاو ثبت شدند و ضمن گزارش توصیفی هریک از داده ها، ارتباط آن ها با یکدیگر ارزیابی شد.

    نتیجه گیری نهایی: 

    با افزایش میانگین فاصله عمودی میله گردنی میانگین اسکور زانو افزایش داشت و با افزایش میانگین فاصله افقی در هر بهاربند، میانگین اسکور حرکتی افزایش نشان داد که این نشانگر امکان اثر این اندازه ها در شاخص های آسایش گاو می باشد. با این حال این ارتباط نیازمند مطالعه بیشتر در اندازه های بزرگتر است.

    کلیدواژگان: آسایش، ارتفاع تخته سینه، فاصله عمودی میله گردنی، فری استال، لنگش
  • جمیل عطایی کیله گلان، صفورا درخشان، آرام شریفی، بهار نیری فسایی، تقی زهرایی صالحی* صفحات 41-50
    زمینه مطالعه

    کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس، عامل بیماری لنفادنیت کازئوز، بیماری مزمن و بسیار شایع در گوسفند و بز در سراسر جهان است که خسارت اقتصادی فراوانی به صنعت دامداری وارد می کند.

    هدف

    بررسی شیوع بیماری لنفادنیت کازئوز گوسفندان در استان کردستان، تعیین فراوانی کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس با استفاده از روش های فنوتیپی و مولکولی و همچنین بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس، هدف مطالعه حاضر بود.

    روش ‎کار: 

    در مطالعه حاضر، از شهریور تا اسفند 1400، 270 نمونه از گره های لنفاوی درگیر گوسفندان از دامداری های سطح استان کردستان جمع آوری شد. بلافاصله نمونه ها با حفظ اصول زنجیره سرد به آزمایشگاه میکروب شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان منتقل شدند. شناسایی جدایه های کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس با کمک آزمون های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز (Polymerase Chain Reaction: PCR) انجام شد. همچنین مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش انتشار از دیسک (کربی بائر) بررسی شد.

    نتایج

    از 270 نمونه اخذ شده، بر اساس آزمون های بیوشیمیایی 82 جدایه باکتری مشکوک به کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس تشخیص داده شد. از این تعداد جدایه که با روش های بیوشیمایی کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس تشخیص داده شد، با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز، 76 جدایه تایید شد. همچنین بررسی میزان حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد جدایه ها حساسیت بالا نسبت به آنتی بیوتیک های داکسی سایکلین و سفتریاکسون و نسبت به استرپتومایسین و کانامایسین مقاومت بالایی داشتند.

    نتیجه گیری نهایی: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد بیماری لنفادنیت کازئوز در گوسفندان استان کردستان شیوع بالایی دارد. بنابراین مطابق یافته ها پیشنهاد می شود با توجه به مقاومت بالای جدایه های کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس اخذ شده نسبت به آنتی بیوتیک های استرپتومایسین و کانامایسین، از درمان با این آنتی بیوتیک ها اجتناب شود.

    کلیدواژگان: کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس، گوسفند، لنفادنیت کازئوز، مقاومت آنتی بیوتیکی، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • سحر مرادی شمامی، مجتبی هادیان*، امیر توکمه چی صفحات 51-59
    زمینه مطالعه

    باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس یک باسیل تقریبا تازه شناخته شده گرم منفی، بی هوازی اختیاری و آهسته رویش است که بخشی از فلور دهانی طبیعی سگ ها و گربه ها را تشکیل می دهد. با توجه به توانایی بیماری زایی این باکتری در انسان، از نظر بهداشت عمومی و همچنین بهداشت سرپرستان سگ، تعیین فراوانی آن اهمیت بسیار زیادی دارد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس در فلور طبیعی دهان سگ های سالم و آگاهی بخشی به سرپرستان انجام شده است.

    روش‎ کار:

     پس از اخذ نمونه از محوطه دهانی 32 قلاده سگ سالم ارجاعی به کلینیک، با سنین، نژاد و جنس های مختلف، به وسیله برس های پلاستیکی استریل، نمونه ها داخل لوله آزمایش حاوی 10 میلی لیتر محیط پپتون واتر استریل قرار گرفتند و بلافاصله در آزمایشگاه باکتری شناسی تحت شرایط استریل و کنار شعله، کشت نمونه ها بر روی محیط شکلات آگار حاوی 5 درصد خون دفیبرینه گوسفند صورت گرفت. سپس همه نمونه ها 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد و در شرایط بی هوازی گرم خانه گذاری شدند. با استفاده از لوپ، پرگنه های صورتی رنگ رشد یافته جداسازی شدند و جهت تایید تشخیص جدایه ها، از واکنش زنجیره ای پلیمراز طی 3 گام اصلی استخراج ژن، واکنش PCR و الکتروفورز استفاده شد.

    نتایج

    از میان 32 نمونه بزاق اخذ شده با استفاده از سوآپ از محوطه دهانی سگ های فاقد بیماری دهان و دندان و بیماری گوارشی، به کمک روش تشخیصی واکنش زنجیره ای پلیمراز 4 مورد مثبت از باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس شناسایی شد.

    نتیجه گیری نهایی:

     با توجه به اینکه باکتری کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس در فلور محوطه دهانی سگ ها وجود دارد، لازم است سرپرستان سگ دانش و آگاهی کافی و مطلوبی درخصوص اهمیت این باکتری و بیماری های حاصل از آن داشته باشند. جهت تشخیص این باکتری از روش تشخیصی واکنش زنجیره ای پلیمراز استفاده شد.

    کلیدواژگان: حفره دهان، سگ، فلور طبیعی، کاپنوسایتوفاگا کانی مورسوس، واکنش زنجیره ای پلیمراز
|
  • Sedigheh Nabian *, Mohammad Taheri, Sara Alian, Mahsa Shahbakhsh, Abbas Gerami Sadeghian, Zahra Asadollahi Pages 1-7

    BACKGROUND:

     Honey bee venom contains complex compounds such as polypeptides, enzymes, and amines. One of the important components of bee venom is the phospholipase A2 enzyme, which is considered an important honey bee venom allergen and is also used to treat some diseases. This enzyme is found in other insects, arachnids, snakes, and mammalian cells, and its function is the hydrolysis of the second ester bond of glycerophospholipids and the release of fatty acids and lysophospholipids. Although transient transfection can produce recombinant proteins, stable cells are more suitable for high-scale production with economic efficiency.

    OBJECTIVES

    The present study created a stable cell line to produce recombinant phospholipase A2 from honey bee (Apis mellifera) venom.

    METHODS

    Plasmid cloning DNA vector containing phospholipase A2 gene was prepared by Macrogen Company. The recombinant plasmid was transferred to Chinese hamster ovary cells by heat shock method, and gene expression was carried out in a HamsF12 culture medium containing neomycin antibiotic. After increasing polyclonal strains containing plasmid, monoclonal clones were selected by limiting dilution. Then, monoclonal clones were propagated, the soup of the selected cells was collected and concentrated, and the protein expression was checked by sodium dodecyl-sulfate polyacrylamide gel electrophoresis test.

    RESULTS

    The results of electrophoresis, which was performed to confirm the expression of the phospholipase A2 gene in the cell soup, showed a band with a molecular weight of 20 kilodaltons, which confirms the creation of a stable cell line for the production of recombinant phospholipase A2 honey bee venom.

    CONCLUSIONS

    After the transient transfection of the plasmid containing this gene, several cells undergo recombination due to having repair mechanisms and putting the desired gene along with the antibiotic resistance gene in their genome. These cells can be selected and propagated by adding antibiotics to the culture medium.

    Keywords: CHO cell line, Honey bee venom, PCDNA, Phospholipase A2, Stable cell line
  • Nastaran Alsadat Tabatabaei Kia, Ali Haniloo, Mehdi Karamian, Negin Torabi * Pages 9-16
    BACKGROUND

    Toxocara canis is a zoonotic disease that commonly infects canids. Mammals and birds are sometimes infected with this disease as paratenic hosts. It can also cause accidental infection in humans. The increase in the number of stray dogs, the expansion of urban gardens, and the proximity of dogs to humans increase the risk of human infection with Toxocara canis.

    OBJECTIVES

    This study aims to determine the prevalence of Toxocara canis infection in dogs and foxes in Zanjan province, Iran.

    METHODS

    A total of 484 fecal samples of stray dogs (n=355), rescue dogs (n=49), guard dogs (n=50), and foxes (n=30) in Zanjan were randomly collected from June 2021 to February 2022. The microscopic examination was done following formalin-ethyl acetate sedimentation procedures. Finally, the PCR method was used to confirm the presence of Toxocara canis in positive samples.

    RESULTS

    Microscopic study revealed that, out of 484 samples, 21 (4.3%) were positive for Toxocara/ Toxascaris eggs. Between these positive samples of dogs and foxes, only 6 samples from dog feces were confirmed as a Toxocara canis infection by the PCR method.

    CONCLUSIONS

    There is an increase in the prevalence of Toxocara canis infection in stray dogs in Zanjan, Iran. Given the presence of dogs in parks and residential areas, there is a risk of human infection with Toxocara canis, emphasizing the importance of adhering to treatment and prevention protocols in dealing with stray dogs.

    Keywords: Dog, Fox, microscopy, PCR, Toxocara canis
  • Sarang Soroori *, Majid Masoudifard, MohammadMahdi Deghghan, Amir Tavakoli, Nadiya Mohammadi Joneydi, Banafsheh Shateri Amiri Pages 17-28
    BACKGROUND

    Pre-purchase radiographic examinations of horses are very important for the diagnosis of possible disorders.

    OBJECTIVES

    This study aims to determine the variation and frequency of common disorders of the tarsus in pre-purchase radiographic examinations of horses and assess the effect of age, sex, and type of hind limb (right or left) on the occurrence of these disorders.

    METHODS

    In this study, we used the radiographs taken from the tarsal joints of the right and left hind limbs in 110 horses for a two-year period which were requested for pre-purchase radiographic examinations. Among these radiographs, the cases that included the standard position of the tarsal joint were evaluated for the existing disorders and the effect of age, sex, and type of involved hind limb.

    RESULTS

    The most frequent disorders were osteoarthrosis (32.27 %), osteochondritis dissecans (5.91 %), and soft tissue swelling (1.36 %). The least common disorders were calcification, desmopathy, and tenosynovitis, each with a prevalence of 0.45%. Also, most of the tarsal ​​joint disorders had a mild degree of severity (80 %). The prevalence of disorders was 100 % for horses aged <4 years (4 out of 4) and 49.1 % for horses aged >4 years (52 out of 106). No significant difference was observed in terms of gender (P=0.65) and type of involved hind limb (P=0.17).

    CONCLUSIONS

    Considering the prevalence of tarsal joint disorders in horses, pre-purchase radiographic examination can be very important for predicting the future health and performance of the horse. Therefore, radiographic evaluation of the tarsal joint should always be a part of pre-purchase examinations in horses.

    Keywords: Horse, Pre-purchase, Radiography, retrospective study, Tarsal joint
  • Fatemeh Kohansal, AmirHosein Ebrahimi, Marzieh Faezi, Ahmadreza Mohammadnia * Pages 29-40
    BACKGROUND

    In free stalls, factors related to the surface and dimensions of the stall affect how the cows rest and comfort. The brisket board and the neck rail are the most controversial parts of the free stall in Iran's dairy farms, that can affect the stability of the stall and its lifespan, while improper use of these structures has led to significant discomfort for cows, causing substantial issues including lameness and hock, knee and withers lesions.

    OBJECTIVES

    This study aims to investigate Brisket boards and neck rails usage and measures in freestall barns and assess its possible impact on some comfort indices in dairy cows.

    METHODS

    Nine dairy farms with over 100 milk cows and freestall barns were selected using the Dairy Farmers of Canada protocols by a convenience sampling method. Horizontal, vertical, and diagonal distances of the neck rail, the presence or absence of brisket boards, and the brisket board height from the bedding were measured. The locomotion score based on a five-point scale as well as hygiene, knees, hocks, and withers scores were recorded. The correlation was evaluated using the Spearman correlation test and Pearson’s correlation test.

    RESULTS

    In 68.3 % of the freestall barns, the brisket boards were at the bedding level or were not used at all; however, the mean brisket board height (11.2±10.8) was not significantly different from the standard height value of 10 cm (P>0.05). The vertical distance of the neck rail (120.4±10.4 cm) was significantly different from the standard values. The median of withers and locomotion scores were consistent among all farms. At the farm level, the median knee, hygiene, and hock scores did not show a significant correlation with the mean of neck rail measures and brisket board height (P>0.05). Also, the median locomotion score did not show a significant correlation with the mean horizontal distance of the neck rail at the individual freestall barn level (P>0.05). However, a significant correlation between the mean of knee scores and vertical distance of the neck rail at the farm level, and between the mean of locomotion score and horizontal distance of the neck rail at the individual freestall barn level were reported.

    CONCLUSIONS

    An increase in the mean vertical distance of the neck rail is associated with an increase in the median knee scores, while an increase in the mean horizontal distance in each barn was associated with an increase in the median locomotion score, indicating the potential impact of these measurements on cow comfort. However, further research using a larger sample size is needed.

    Keywords: Brisket board height, Comfort, Freestall, Lameness, Vertical distance of the neck rail
  • Jamil Ataei Kileh Golan, Safora Derakhshan, Aram Sharifi, Bahar Nayeri Fasaei, Taghi Zahraei Salehi * Pages 41-50
    BACKGROUND

    Corynebacterium pseudotuberculosis is the etiological agent of caseous lymphadenitis (CLA), a chronic and very common disease in sheep and goats, which can lead to severe economic losses in the livestock industry.

    OBJECTIVES

    This study aims to investigate the prevalence of CLA in sheep in Kurdistan province of Iran using phenotypic and molecular methods, and assess the antibiotic resistance of isolated Corynebacterium pseudotuberculosis.

    METHODS

    In this study, from September to March 2022, 270 samples of skin abscesses were collected from sheep in livestock farms of Kurdistan province. Immediately, using the cold chain system, the samples were transferred to the microbiology laboratory of the Faculty of Medicine at Kurdistan University of Medical Sciences. Identification of isolates was done using biochemical tests and polymerase chain reaction (PCR) method. The antibiotic resistance of the isolates was examined using the Kirby-Bauer disk diffusion method.

    RESULTS

    Based on biochemical tests, out of 270 samples, 82 suspected to have Corynebacterium pseudotuberculosis. Out 82 samples, the presence of bacteria was confirmed in 76 samples by the PCR. The antibiotic sensitivity test showed that the isolates had high sensitivity to doxycycline and ceftriaxone and high resistance to streptomycin and kanamycin.

    CONCLUSIONS

    The CLA has a high prevalence in sheep in Kurdistan province. According to high resistance rate of Corynebacterium pseudotuberculosis to streptomycin and kanamycin, it recommended to avoid treatment of CLA cases with these antibiotics.

    Keywords: Antibiotic resistance, Caseous lymphadenitis, Corynebacterium pseudotuberculosis, polymerase chain reaction, sheep
  • Sahar Moradi Shamami, Mojtaba Hadian *, Amir Tukmechi Pages 51-59
    BACKGROUND

    The bacterium Capnocytophaga canimorsus is a relatively newly recognized gram-negative, facultative, slow-growing bacillus that forms part of the normal oral flora of dogs and cats. Considering the pathogenicity of this bacterium in humans, determining its prevalence is very important for public health as well as the health of dog owners.

    OBJECTIVES

    This study aims to investigate the prevalence of Capnocytophaga canimorsus in the normal oral flora of healthy dogs.

    METHODS

    After taking samples from the saliva of 32 healthy dogs without oral, dental or digestive diseases at different ages, breeds, and sexes, they were placed in a test tube containing 10 mL of sterile peptone water with sterile plastic brushes, and immediately sent to the bacteriology laboratory under sterile conditions. The samples were cultured on a chocolate agar medium containing 5 % defibrinated sheep blood. Then, all the samples were kept in a greenhouse for 48 hours at a temperature of 37 °C and under anaerobic conditions. Using a loop, the grown pink colonies were isolated and to confirm the identification of the isolates, polymerase chain reaction (PCR) test was used in three main steps: Gene extraction, PCR reaction, and electrophoresis.

    RESULTS

    Out of 32 saliva samples, four positive cases of Capnocytophaga canimorsus bacteria were identified by PCR diagnostic method.

    CONCLUSIONS

    Given that Capnocytophaga canimorsus bacterium is present in the oral flora of healthy ​​dogs, dog owners should have sufficient and favorable knowledge about this bacterium and related diseases. The PCR method can be used to detect this bacterium.

    Keywords: Capnocytophaga canimorsus, dogs, normal flora, Oral cavity, PCR