فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 29 (بهار 1403)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 29 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهرا صدیقی خویدک، داریوش مفلحی، سهیل امینی زاده* صفحات 8-20
    زمینه و هدف

    رژیم غذایی محدودکننده کالری، یکی از روش های کاهش دریافت کالری بدون سوء تغذیه است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی با شدت بالا و رژیم غذایی چرب و یا استاندارد، همراه با محدودیت کالریک، بر بیان ژن های سیرتوئین 1 (SIRT1)، گیرنده وابسته استروژن آلفا (ERRα) و پیروات دهیدروزناز کینا-4 (PDK4) در بافت کبد رت های نر نژاد ویستار بود.

    روش تحقیق:

     تعداد 48 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به شش گروه (8=n) شامل کنترل، تمرین تناوبی با شدت بالا، رژیم غذایی چرب با محدودیت کالریک، رژیم غذایی استاندارد با محدودیت کالریک، رژیم غذایی استاندارد با محدودیت کالریک + تمرین تناوبی، و رژیم غذایی چرب با محدودیت کالریک + تمرین تناوبی تقسیم شدند. تمرین ورزشی به مدت هشت هفته با تکرار پنج روز در هفته با شدت 90 تا 100 درصد سرعت بیشینه به صورت دویدن روی نوارگردان اجرا شد. بیان ژن های SIRT1، ERRα و PDK4 در بافت کبد به روش Real-Time PCR اندازه گیری گردید و از روش آماری تحلیل واریانس یک راهه برای مقایسه بین گروهی در سطح 05/0>p استفاده شد.

    یافته ها

    تمرین تناوبی با شدت بالا، منجر به افزایش معنی دار بیان ژن ERRα نسبت به گروه کنترل شد (001/0=p). رژیم غذایی چرب با محدودیت کالریک، باعث کاهش معنی داری بیان ژن SIRT1 نسبت به رژیم غذایی استاندارد با محدودیت کالریک (002/0=p)؛ و رژیم غذایی استاندارد با محدودیت کالریک، منجر به افزایش معنی داری بیان ژن PDK4 نسبت به گروه کنترل شد (02/0=p).

    نتیجه گیری

    در شرایط محدودیت کالریک، تمرین تناوبی با شدت بالا از طریق بیش تنظیمی بیان ژن ERRα می تواند نقش کلیدی در افزایش گلوکونئوژنز کبدی داشته باشد. به طور جالب، رژیم غذایی پر چرب ممکن است حتی در شرایط محدودیت کالریک، با کاهش بیان SIRT1  - که نقش مهمی در ظرفیت آنتی اکسیدانی کبد دارد-، اثر منفی بر کبد داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، محدودیت کالریک، متابولیسم انرژی، بیان ژن
  • شیوا خرمشاهی، محمدرضا کردی*، فاطمه شب خیز، عباسعلی گائینی صفحات 22-35
    زمینه و هدف

    آلزایمر یک بیماری نورواندوکرینی مرتبط با پیام رسانی انسولین است و به دلیل ارتباط این بیماری با مقاومت به انسولین، اصطلاح دیابت نوع III یا مغزی رایج شده است. تجمع محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) با پیری، التهاب و بیماری های تخریب عصبی در ارتباط است و AGEs، تجمع الیگومر آمیلوئید را در مغز و مسمومیت عصبی را باعث می شود. تاثیر فعالیت های بدنی بر بهبود  فعالیت مغز مشخص شده، اما اثر تمرینات اختیاری در محیط غنی سازی شده، کم تر بررسی گردیده است. هدف از پژوهش حاضر، تاثیر هشت هفته تمرین اختیاری در محیط غنی سازی شده بر بیان پروتئین AGE، آمیلوئید بتا و میزان مرگ سلولی در هیپوکمپ رت های نر نژاد ویستار مبتلا به دیابت نوع III بود.

    روش تحقیق:

     تعداد 20 سر رت نر 10 هفته ای، به شکل تصادفی به چهار گروه شامل کنترل سالم،  شم، کنترل دیابت نوع III و دیابت نوع  III+ تمرین اختیاری در محیط غنی سازی شد؛ه تقسیم شدند. گروه مداخله، دو  ساعت در روز به مدت هشت هفته به تمرین در قفس پرداختند. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0≥p  بهره برداری گردید.

    یافته ها

    تمرین اختیاری در محیط غنی سازی شده باعث  کاهش  معنی دار بیان پروتئین AGE و تجمع آمیلوئید بتا در هیپوکمپ شد (0001/0=p) و نرخ مرگ سلولی را در  مقایسه با گروه کنترل دیابت نوع III، کاهش (0001/0=p) داد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین در محیط غنی شده، AGE و آمیلوئید بتا را از طریق بهبود مقاومت به انسولین و افزایش تولید انسولین، تغییر می دهد و اثرات مطلوبی بر کاهش میزان مرگ سلولی و بهبود عملکرد شناختی در دیابت نوع III دارد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع III، تمرین اختیاری در محیط غنی سازی شده، محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفت، آمیلوئید بتا، مرگ سلولی
  • بختیار ترتیبیان*، میریوسف بطهایی زاده، سید مرتضی طیبی، باقر رضایی صفحات 36-52
    زمینه و هدف

    در کشتی، زمان استراحت بین دو زمان (راند) مسابقه، کوتاه است؛ این شرایط موجب از دست رفتن و عدم بازسازی کامل ذخایر انرژی بدن شده و فرد دچار خستگی و نهایتا مستعد آسیب دیدگی می شود. از طرف دیگر، چنین فعالیت هایی که با انقباضات برون گرای شدید انجام می شود، با اختلالات مکانیکی و متابولیکی همراه است.  از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تاثیر مکمل یاری کوتاه مدت اینفلاما-X بر شاخص های آسیب عضلانی و التهابی متعاقب پروتکل ترکیبی SWPT-SWFT در کشتی گیران بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 24 کشتی گیر جوان به صورت تصادفی، به دو گروه مکمل - تمرین (12 نفر)، و دارونما - تمرین (12 نفر)، تقسیم شدند. کشتی گیران از 10 روز  قبل از اجرای پروتکل ترکیبی، روزانه دو عدد مکمل اینفلاما-X با دوز 15 میلی گرم و یا دارونما با همان مقدار و تعداد را به صورت ناشتا مصرف کردند. نمونه خونی قبل از شروع پروتکل ترکیبی، بلافاصله بعد از مرحله اول، دوم و چهارم پروتکل مذکور، و نهایتا 48 ساعت پس از پروتکل ترکیبی؛ اخذ گردید. سطوح شاخص های کراتین کیناز (CK)، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، پروتئین واکنشگر- C (CRP) با روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر ترکیبی در سطح معنی داری 05‏‏/‏0>p استفاده شد.

    یافته ها

    در هیچ یک از مراحل خونگیری، مقادیر سرمی CK و LDH تفاوت معنی داری بین دو گروه نداشت (05‏‏/‏0<p). با این حال، مقادیر سرمیCRP  گروه مکمل - تمرین در مراحل چهارم و پنجم به طور معنی دار از گروه دارونما - تمرین پایین تر بود (05‏‏/‏0>p)؛ در حالی که در مراحل خونگیری اول، دوم و سوم؛ بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت (05‏‏/‏0<p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد در رقابت های کشتی، استفاده از مکمل اینفلاما-X می تواند در پیشگیری از التهاب عمومی سودمند باشد. ولیکن در خصوص نقش این مکمل در جلوگیری از افزایش نشانگرهای آسیب عضلانی در کشتی گیران، بررسی های بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: آسیب عضلانی، التهاب، کشتی
  • زهره کلاهی، علی یعقوبی*، نجمه رضائیان، مجید خزاعی صفحات 54-67
    زمینه و هدف

    بیماری های التهابی روده دسته ای از بیماری های مزمن دستگاه گوارش می باشند که با اسهال، درد شکم و خونریزی در مدفوع مشخص می شوند و درمان آن ها هنوز با چالش هایی مواجه است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر تمرینات هوازی شنا به تنهایی و همراه با آب حاوی هیدروژن بر علایم، تغییرات بافت شناسی و شاخص های استرس اکسیداتیو در بیماری التهابی روده در مدل تجربی میباشد.

    روش تحقیق: 

    تعداد 30 سر موش نر نژاد C57BL/6  به طور تصادفی به گروه های کنترل، تمرین شنا، کولیت، کولیت+ تمرین شنا، کولیت+ تمرین شنا+ آب حاوی هیدروژن (ترکیبی) تقسیم شدند. در پایان آزمایش، وزن بدن، طول کولون، تغییرات بافت شناسی و شاخص های استرس اکسایشی اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس یک راهه و دو راهه  در سطح معنی داری 05/0˂p صورت گرفت.

    یافته ها

    در حیوانات مبتلا به کولیت، شاخصهای شدت فعالیت بیماری (کاهش وزن، خونریزی و بیرون زدگی رکتوم و قوام مدفوع) در گروه تمرین شنا در مقایسه با گروه کولیت، به طور معنی دار کاهش یافت (05/0˂p)؛  به گونه ای که این شاخص در گروه درمان ترکیبی در مقایسه با گروه تمرین تنها، کاهش بیشتری داشت (001/0˂p). طول کولون در گروه های تمرین شنا و گروه ترکیبی در مقایسه با  گروه کولیت،  به طور معنی دار افزایش یافت (05/0˂p). به علاوه، تغییرات بافت شناسی در گروه های ترکیبی در مقایسه با گروه کولیت، به طور معنی داری بهبود یافت (01/0˂p). حیوانات مبتلا به کولیت دارای سطح بافتی بالای شاخص مالون دی آلدئید و کاهش شاخص های آنتی اکسیدانی (گروه های تام تیول، سوپراکسید دسموتاز و کاتالاز) نسبت به گروه کنترل بودند (001/0>p) و تمرینات شنا بخصوص در ترکیب با آب حاوی هیدروژن، به طور معنی داری سبب افزایش عوامل آنتی اکسیدان و کاهش مالون دی آلدئید گردید (05/0˂p).

    نتیجه گیری

    تمرینات هوازی شنا بخصوص در ترکیب با آب حاوی هیدروژن، سبب بهبود علائم و تغییرات هیستولوژیک در کولیت می شود و ازاین رو، می تواند در کنار سایر داروهای معمول، به درمان کولیت کمک نماید.

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی شنا، بیماری های التهابی روده، آب حاوی هیدروژن، کولیت
  • بهروز حاجیلو*، مهرداد عنبریان صفحات 68-79
    زمینه و هدف

    والیبال از ورزش های متداول و جذاب در بین جوامع مختلف است. برای تدوین برنامه های استعدادیابی بمنظور کشف و پرورش استعدادها و تعیین سهم شاخص های مختلف استعدادیابی در این رشته ورزشی، نیاز به انجام مطالعات توسعه ای است. هدف این مطالعه مقایسه متغیرهای آنتروپومتریکی، فیزیولوژیکی، روانشناختی و مهارتی والیبالیست های نخبه با افراد غیر نخبه در پست های مختلف بازی  بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 250 والیبالیست نوجوان نخبه و همین تعداد بازیکن غیر نخبه پسر در پست های دفاع وسط، پاسور، لیبرو، دریافت کننده قدرتی و دفاع وسط؛ به صورت در دسترس انتخاب و در این مطالعه شرکت کردند. شاخص های آنتروپومتریک، قابلیت های فیزیولوژیک، ویژگی های روان شناختی و توانایی های مهارتی شرکت کنندگان، با روش های میدانی و آزمایشاهی مورد اندازه گیری قرار گرفت. برای تحلیل داده ها و استخراج نتایج، از روش های آماری تحلیل واریانس یک راهه و کروسکال-والیس استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد توان هوازی و بی هوازی، قد، شاخص قد نشسته، طول دست باز، شاخص نسبی ساق، متغیرهای روان شناختی (انگیزش، اعتمادبه نفس، هدف گذاری، تنش، افسردگی، خشم، سرزندگی، خستگی، سردرگمی)، مهارت سرویس، پاس و اسپک گروه والیبالیست نخبه به طور معنی داری بهتر از گروه غیر نخبه بود (05‏‏/‏0>p). با این حال، متغیرهای شاخص توده بدن، طول دست باز، قد نشسته و شاخص نسبی ساعد؛ بین بازیکنان پست های مختلف والیبال تفاوت معنی داری نداشت (05‏‏/‏0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، برای استعدادیابی ورزشی علمی در کنار متغیرهای آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی، متغیرهای روان شناختی و مهارتی نیز باید جهت شناخت استعداد مدنظر قرار گیرند. جهت استعدادیابی پست های مختلف والیبال پیشنهاد می شود از متغیرهای آنتروپومتریکی که نسبت به سایر متغیرها تفاوت بیشتری داشتند، استفاده شود.

    کلیدواژگان: والیبال، استعدادیابی ورزشی، ورزشکاران نخبه
  • ربا الفصیح، سجاد احمدی زاد*، رعنا فیاض میلانی، مینو احمدی نژاد صفحات 80-92
    زمینه و هدف

    حوادث ترومبوتیک در دوران سالمندی شایع است و فعالیت تناوبی شدید (HIIE) برای سلامت افراد سالمند تجویز می‎شود. با این وجود، اثرات HIIE بر هموستاز در افراد سالمند مشخص نیست. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف بررسی پاسخ عوامل هموستازی به پروتکل های مختلف HIIE و فعالیت تداومی در رت های صحرایی نر سالمند انجام گرفت.

    روش تحقیق:

     تعداد 24 سر رت صحرایی نر سالمند در چهار گروه قرار گرفتند. رت ها در گروه شنای تناوبی با حجم کم (HIIEL) 14 وهله فعالیت 20 ثانیه‎ای با استراحت های 10 ثانیه ای با شدت 110 درصد بار بیشینه قابل تحمل (MSL). رت ها در گروه شنای تناوبی با حجم بالا (HIIEH)  پنج وهله فعالیت چهار دقیقه‏ای با شدت 80 درصد MSL با استراحت سه دقیقه ای، و در گروه تداومی (CTN) 35 دقیقه فعالیت با شدت 60 درصد MSL انجام دادند. گروه کنترل به مدت 35 دقیقه بدون فعالیت ورزشی در آب کم عمق غوطه ور ماندند. نمونه‎های خونی بلافاصله بعد از فعالیت ورزشی برای اندازه گیری لاکتات و متغیرهای هموستازی گرفته شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه در سطح معنی داری 05/0>p انجام شد.

    یافته‎ ها: 

    غلظت لاکتات متعاقب HIIEL در مقایسه با گروه های دیگر، افزایش یافت. همچنین در گروه های HIIEL و HIIEH فعالیت ورزشی منجر به افزایش معنی‎دار عامل فون ویلبراند گردید. اگرچه عامل VIII و فیبرینوژن به ترتیب در هر دو گروه CTN و HIIEL افزایش و کاهش؛ و در گروه HIIEH، کاهش و افزایش داشتند؛ اما تغییرات معنی دار نبودند. همچنین، تغییرات معنی داری در سطوح دی دایمر، زمان ترومبوپلاستین نسبی فعال شده و زمان پروترومبین پس از شنا، در هیچ گروهی دیده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به افزایش بیشتر عامل فون ویلبراند پس از فعالیت تناوبی (در مقایسه با فعالیت تداومی)؛ می توان نتیجه گیری نمود که فعالیت تداومی با شدت متوسط نسبت به HIIE برای دوران سالمندی ایمن تر می باشد.

    کلیدواژگان: فعالیت تناوبی، شدت فعالیت، فعالیت تداومی، هموستاز، دی‎دایمر
|
  • Zahra Seddighi Khovidak, Daruosh Moflehi, Soheil Aminizadeh * Pages 8-20
    Background and Aim

    A calorie restriction diet is one way of the ways to reduce calorie intake without malnutrition. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of high-intensity interval training with calorie restriction of high-fat or standard diet regimens on the expression of sirtuin 1 (SIRT1), estrogen-related receptor alpha (ERRα) and pyruvate dehydrogenase kinase 4 (PDK4) in the liver of male Wistar rats.

    Materials and Methods

    48 rats were randomly divided into six groups (n=8): control, high-intensity interval training, high-fat diet with caloric restriction, standard diet with caloric restriction, standard diet with caloric restriction + interval training, and fatty diet with caloric restriction + interval training were divided. High-intensity interval training was performed for 8 weeks and 5 days a week with an intensity of 90 to 100% of the maximum speed in the form of running on a treadmill. Expression of SIRT1, ERRα and PDK4 genes in liver tissue was measured by Real-Time PCR method and one-way ANOVA statistical method was used to compare between groups.

    Results

    Interval training led to a significant increase in ERRα gene expression compared to the control group (p=0.001). Fatty diet with calorie restriction significantly decreased SIRT1 gene expression compared to standard diet with calorie restriction (p=0.002). Also, eight weeks of standard diet with caloric restriction led to a significant increase in PDK4 gene expression compared to the control group (p=0.02).

    Conclusion

    In the condition of calorie restriction, periodic exercise through the up regulation of ERRα gene expression may play a key role in increasing hepatic gluconeogenesis. Interestingly, high-fat diet may have negative effects on the liver even under caloric restriction by reducing the expression of SIRT1, which plays an important role in the antioxidant capacity of the liver.

    Keywords: high-intensity interval training, Calorie restriction, Energy metaboloism, Gene Expression
  • Shiva Khoramshahi, Mohammadreza Kordi *, Fatemeh Shabkhiz, Abbas Ali Gaeini Pages 22-35
    Background and Aim

    Alzheimer’s is a neuroendocrine disease related to insulin signaling, due to the association of Alzheimer’s disease with the reduction of insulin production and resistance, the term type III or cerebral diabetes has become popular in this regard. Accumulation of Advanced glycation end products (AGEs) is associated with aging, inflammation, and neurodegenerative diseases. AGEs increase the accumulation of amyloid oligomers in the brain causing neurotoxicity. The beneficial effect of physical activity on the brain has been established, but the effect of voluntary exercise in an enriched environment had been less investigated. Therefore, the aim of this study was to identify the effect of 8 weeks of voluntary exercise in an enriched environment on the expression of AGEs protein, Amyloid beta, and cell death rate in the hippocampal tissue of male Wistar rats with type III diabetes.

    Methods and Materials: 

    Twenty 10-week-old male rats were randomly divided into four groups including healthy control, sham, type III diabetes, and type III diabetes group+ voluntary exercise in an enriched environment. The intervention group trained in the cage two hours a day for eight weeks. To analyze the data, one-way analysis of variance and Tukey’s post hoc test were used at a significance level of p≤0.05.

    Results

    Voluntary exercise in the enriched environment caused a significant decrease in AGEs protein expression and amyloid beta accumulation in the hippocampus (p=0.0001). Also, the rate of cell death in the voluntary exercise group was significantly reduced compared to the control of diabetes type III (p=0.0001).

    Conclusion

    It seems that the activity in the enriched environment probably changes of AGEs and Amyloid beta by improving insulin resistance and increasing insulin production, and has favorable effects in reducing the signs of dead cells and improving cognitive function in type III diabetes.

    Keywords: Type III diabetes, Voluntary Exercise in an Enriched environment, Advanced Glycation End Products, Amyloid Beta, Death cell
  • Bakhtyar Tartibian *, MirYousef Batahai Zadeh, Seyed Morteza Taybi, Bagher Rezaei Pages 36-52
    Background and Aim

    In wrestling, the rest time between two rounds of the competition is short; therefore, these conditions these conditions cause the body to lose and not completely regenerate its energy reserves, and the person is tired and eventually prone to injury. On the other hand, such activities, which are performed with intense eccentric contractions are associated with mechanical and metabolic disorders. Therefore, the purpose of the present study was to determine the effect of short-term Inflamma-X supplementation on muscle damage and inflammatory markers following the combined SWPT-SWFT protocol in wrestlers.

    Materials and Methods

    24 young wrestlers were randomly divided into two supplement-exercise groups (12 people) and placebo-exercise groups (12 people). From 10 days before the implementation of the combined protocol, the wrestlers consumed two daily supplements of Inflamma-X with a dose of 15 mg or a placebo with the same amount and number as fasting. Blood samples were taken before the start of the combined protocol, immediately after the first, second and fourth stages of the protocol, and finally 48 hours after the combined protocol. Levels of keratin kinase (CK), lactate dehydrogenase (LDH), reactive protein - C(CRP) indicators were evaluated by the Eliza method. In order to analyze the data, the method of analysis of variance with combined repeated measurement was used at the significance level of p<0.05. Findings In none of the stages of blood sampling, serum CK and LDH values were not significantly different between the two groups (p<0.05). However, the serum CRP values of the supplement group in the fourth and fifth stages were significantly lower than the placebo group (p<0.05); While in the first, second and third blood sampling stages; There was no significant difference between the two groups (p<0.05).

    Conclusion

    It seems that in wrestling competitions, the use of Inflamma-X supplement can be beneficial in the prevention of general inflammation. But more research is needed on the role of this supplement in preventing increased muscle injury markers in wrestlers.

    Keywords: Muscle damage, Inflammation, Wrestling
  • Zohreh Kolahi, Ali Yaghoubi *, Najmeh Rezaeian, Majid Khazaei Pages 54-67
    Background and Aim

    Inflammatory bowel disease (IBD) is a group of chronic gastrointestinal diseases that pose a challenge to its treatment. This study aimed to investigate the effect of aerobic swimming exercise and in combination with hydrogen-rich water (HRW) on clinical symptoms, histological changes and oxidative stress markers in an animal model of colitis.

    Materials and Methods

    Thirty male C57BL6 mice were divided into control, swimming exercise, colitis, colitis+swimming exercise, colitis+swimming exercise+ colitis groups. At the end of study, colon weight and length, spleen weight, disease activity index, histological changes and oxidative stress markers in colon tissue were evaluated. Data were analyzed using one-way or two-way ANOVA and p<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Results showed that there were no significant differences between control and swimming exercised groups. But, in colitis animals, the disease activity index (such as weight loss, bleeding, and rectal protrusion) in exercised group decreased significantly compared to the colitis group; which showed a further decrease in the combined group (p<0.001). Moreover, colon length was also increased in exercised groups compared to the colitis group (p<0.05). Histological indices (such as leukocyte infiltration) and fibrosis were significantly decreased in exercsied groups compared to the colitis group (p<0.01). Colitis animals had higher malondialdehyde and lower antioxidative markers (superoxihde dismutase, catalase, total thiol) compared to the control group; while exercise and exercise plus HRW significantly improved antioxidative factors.

    Conclusion

    The results showed that swimming exercise especially in combination with HRW could improve clinical symptoms and histological changes of colon tissue in colitis animals and it can be considered as treatment strategy in patients with colitis.

    Keywords: Swimming aerobic exercise, Inflammatory bowel disease, Hydrogen rich water, colitis
  • Behrouz Hajilou *, Mehrdad Anbarian Pages 68-79
    Background and Aim

    Volleyball is one of the most popular and attractive sports among different societies, and developing talent programs to discover and nurture talents and determine the contribution of different talent indicators in this sport, a development and research is needed. Therefore, the purpose of this research was to compare the anthropometric, physiological, psychological, and skill variables of elite volleyball players with different positions and non-elite volleyball players.  

    Materials and Methods

    250 elite youth volleyball players and the same number of non-elite male players in the positions of middle defense, passer, libero, power receiver and middle defense while they were selected as available and participated in this study. Anthropometric indices, physiological capabilities, psychological characteristics and skill abilities of the participants were measured by field and experimental methods. For statistical analysis, one-way analysis of variance and Kruskal-Wallis statistical methods were used.

    Result

    The results showed that the aerobic and anaerobic power, height, sitting height index, arm span, leg cororal, psychological variables (motivation, self-confidence, goal setting, tension, depression, anger, vitality, fatigue, confusion), service, pass and spike skill of the elite volleyball group were significantly higher than the non-elite group (p<0.05).  On the other hand, body mass index, sitting height, arm span, and forearm brachial index, did not show any significant differences between players of different volleyball positions (p>0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, for scientific sports talent identification, besides anthropometric and physiological variables, psychological and skill variables should also be considered to identify talent. It is suggested to use anthropometric variables that were more different than others to find talent for different volleyball positions.

    Keywords: volleyball, Sport talent identification, Elite
  • Ruba Alfassih, Sajad Ahmadizad *, Rana Fayazmilani, Minoo Ahmadinejad Pages 80-92
    Background and Aim

    Thrombotic events are common during old age and high intensity interval exercise (HIIE) is prescribed on the health of elderly individuals. Nevertheless, effects of high intensity interval exercise (HIIE) on hemostasis in elderly individuals have not been investigated. Therefore, the present study aimed to investigate the response of hemostatic factors to different HIIE protocols and moderate continuous exercise in elderly male wistar rats.

    Materials and Methods

    Twenty-four elderly male wistar rats were divided into four groups. Rats in the high-intensity interval exercise with low-volume (HIIEL) group performed 14 bouts of 20s of activity with 10-second rests at an intensity of 110% of maximum tolerable load (MSL). Rats in the high intensity high-volume interval group (HIIEH) performed five bouts of four min swimming at 80% of MSL followed by three min rest and finally in the continuous group (CTN) the  rats swam for 35 min at 60% of MSL. The control group remained immersed in water for 35 minutes without activities. Blood samples were taken immediately after exercise for measuring lactate and hemostatic factors. The statistical analysis of the data was performed using one-way analysis of variance at a significance level of p<0.05.

    Results

    Lactate concentration was increased following HIIEL in comparison to other groups. In addition, in the HIIEL and HIIEH groups, sports activity led to a significant increase in the Von Willebrand factor.  Although, the VIII factor and fibrinogen increased and decreased in both CTN and HIIEL groups, respectively and decreased and increased in HIIEH group, the changes were not significant. Also, significant changes in dimer levels, relative activated thromboplastin time and prothrombin time after swimming were not seen in any group.

    Conclusions

    Based on higher increases in von Willebrand factor following intense interval exercise (compared to continuous exercise) it is concluded that moderate continuous exercise might be safer than HIIE during old age.

    Keywords: Intermittent exercise, Exercise Intensity, Continuous exercise, Hemostasis, D-dimer