فهرست مطالب

نشریه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی
پیاپی 29 (بهار و تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ارتباط ساختاری مدرسه شاد و نشاط روحی، معنوی، جسمانی و رفتاری معلمان با تاکید بر نقش میانجی تعهد سازمانی (مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش)
    رامین غریب زاده، عادل زاهدبابلان*، مهدی معینی کیا، تقی اکبری صفحه 1

    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط ساختاری مدرسه شاد و نشاط روحی، معنوی، جسمانی و رفتاری معلمان با تاکید بر نقش میانجی تعهد سازمانی است. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش را کلیه معلمان ابتدایی شهر ارومیه (12 هزار نفر) تشکیل دادند. نمونه آماری نیز بر اساس جدول مورگان، 310 نفر و با استفاده از روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات محقق ساخته استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل از مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان دهنده برازندگی مدل مفهومی و تایید آن برای جامعه معلمان ابتدایی شهرستان ارومیه است. اثر مستقیم تعهد سازمانی، نشاط روحی، معنوی، جسمانی و رفتاری معلمان بر ساختار مدرسه شاد در سطح 001/0 معنی دار می باشد. همچنین اثر مستقیم نشاط روحی، معنوی، جسمانی و رفتاری معلمان بر تعهد سازمانی معلمان در سطح 001/0 معنی دار می باشد. اثر غیرمستقیم نشاط روحی، معنوی، جسمانی و رفتاری معلمان بر تعهد سازمانی معلمان در سطح 001/0 معنی دار می باشد؛ بنابراین تعهد سازمانی نقش واسطه ای در ارتباط نشاط روحی، معنوی، جسمانی و رفتاری معلمان با ساختاری مدرسه شاد دارد. تعهد سازمانی، نشاط روحی، معنوی، جسمانی و رفتاری معلمان با یکدیگر به میزان (63/0 درصد) و به ترتیب (48/0)، (72/0)، (53/0)، (59/0) و (44/0) درصد از تغییرات ساختار مدرسه شاد را تبیین می کنند. همچنین نشاط روحی، معنوی، جسمانی و رفتاری معلمان با یکدیگر به میزان (85/0 درصد) و به ترتیب (65/0)، (46/0)، (74/0) و (66/0) درصد از تغییرات تعهد سازمانی معلمان را پیش بینی می کند.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، ساختار مدرسه شاد، نشاط، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • طراحی و اعتبار سنجی مدل توسعه سرمایه فکری در مدارس کودکان اسنثنایی دوره ابتدایی
    علی شکوهی*، رمضان جهانیان صفحه 2

    هدف از انجام پژوهش طراحی و اعتبار سنجی مدل توسعه سرمایه فکری در مدارس کودکان استثنایی دوره ابتدایی بود. روش پژوهش آمیخته (کیفی- کمی) بود. در بخش کیفی، از روش تحلیل محتوای کیفی و در بخش کمی، از روش توصیفی-پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری کیفی، متن مصاحبه ها و کتب و مقالات (از سال های 2005 تا 2019) بود که از پایگاه های اطلاعاتی مرتبط دانلود شدند. با توجه به قاعده اشباع نظری داده ها تعداد 86 سند و تعداد 22 متن مصاحبه انتخاب شد. جامعه آماری کمی، کلیه مدیران مدارس کودکان استثنایی دوره ابتدایی بودند.مبتنی بر جدول تعیین حجم نمونه مورگان تعداد 136 نفر از مدیران به روش نمونه گیری نصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای اعتبارسنجی مدل تعداد 30 نفر از اعضای هیات علمی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های کیفی مصاحبه های نیمه ساختارمند، فیش برداری و ابزار جمع آوری داده های کمی پرسشنامه محقق ساخته سرمایه فکری بود که روایی محتوایی آن از طریق بررسی متخصصان و پایایی آن با استفاده از روش پایایی ترکیبی (CR=./72) به دست آمد. از پرسش نامه 7 سوالی محقق ساخته برای اعتبار سنجی مدل استفاده شد. داده های کیفی از طریق تحلیل محتوای کیفی و کدگذاری تحلیل شدند. تحلیل داده های کمی با استفاده از تحلیل عاملی و معادلات ساختاری انجام گرفت. پس از تحلیل محتوا و استخراج کدها، مولفه ها و زیر مولفه ها، مدل توسعه سرمایه فکری مدارس کودکان استثنایی دوره ابتدایی ارائه گردید.

    کلیدواژگان: مدل توسعه سرمایه فکری، مدارس کودکان استثنایی دوره ابتدایی، اعتبار سنجی
  • نقش توانمند سازی منابع انسانی در اجرای راهبردهای مهندسی فرهنگ اقتصاد مقاومتی در دیدگاه مقام معظم رهبری مدظله العالی (مطالعه موردی: اعضای هیات علمی دانشگاه)
    حسن سلطانی*، سجاد نیکخو صفحه 3

    کشور ایران به واسطه تحریم های صورت گرفته توسط آمریکا و غرب نیاز به سیستم اقتصادی دارد که همواره تامین کننده نیازهای جامعه باشد. هدف این پژوهش بررسی نقش توانمندی منابع انسانی در اجرای راهبردهای مهندسی فرهنگ اقتصاد مقاومتی می باشد. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز بوده که تعداد آنها 470 نفر می باشد. با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه برابر212 نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد توانمند سازی منابع انسانی مقیمی و رمضان(1390) و پرسشنامه محقق ساخته راهبردهای مهندسی فرهنگ اقتصاد مقاومتی بود که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس توزیع گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی، تحلیل واریانس و رگرسیون صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان داد که بین توانمندی منابع انسانی و اجرای مهندسی فرهنگ اقتصاد مقاومتی در سه سطح آرمانی، موجود و هدف رابطه معناداری وجود دارد. هم چنین بین دیدگاه اعضای هیات علمی دانشگاه در زمینه اجرای راهبردهای مهندسی فرهنگ اقتصاد مقاومتی تفاوت معناداری وجود دارد. توانمند سازی منابع انسانی خصوصا در دانشگاه ها، بستر مناسبی را برای اجرای راهبردهای مهندسی فرهنگ اقتصاد مقاومتی فراهم می آورد و بر مسئولان جامعه و اولیای امور است که اجرای مهندسی فرهنگ اقتصاد مقاومتی را در دستورکار قرار دهند.

    کلیدواژگان: توانمندی منابع انسانی، مهندسی فرهنگ، اقتصاد مقاومتی، مهندسی آرمانی، مهندسی موجود
  • بررسی تاثیرتعامل بین ارتباطات رسانه های اجتماعی،آگاهی از برندوتصویر برنددرمقاصدگردشگری(مورد مطالعه: استان زنجان)
    عباس محمودی*، البرز حاجی خانی صفحه 4

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیرتعامل بین ارتباطات رسانه های اجتماعی،آگاهی از برندوتصویربرنددرمقاصدگردشگری(مورد مطالعه: استان زنجان) بوده است. روش تحقیق به صورتپیمایشی_ توصیفی است.جامعه آماری پژوهش شامل گردشگران استان زنجان می باشد. در کل تعداد 385 نفر از این گردشگران در این پژوهش شرکت کردند. نمونه گیری غیربصورت تصادفی در دسترس بوده و برای تجزیه و تحلیل دجامعهآماری پژوهش شامل گردشگران استان زنجان می باشد. در کل تعداد 385 نفر از این گردشگران در این پژوهش شرکت کردند. نمونه گیری غیربصورت تصادفی در دسترس بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی" آزمون رگرسیون خطی" با استفاده از نرم افزارSpss20استفاده شده است. بر اساس نتایج این تحقیق میتوان گفت که ارتباطات رسانه های اجتماعی تولید شده توسط سازمان گردشگری بر آگاهی از برند و تصویر برند تاثیر مثبت و معناداری دارد. ارتباطات رسانه های اجتماعی تولید شده توسط گردشگران بر آگاهی برند و تصویر برند تاثیر معناداری دارد. همچنین آگاهی برند بر کیفیت ادراک شده ؛ تصویر برند بر کیفیت ادراک شده ؛ کیفیت ادراک شده بر وفاداری به برند تاثیر مثبت و معناداری دارد.اده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی" آزمون رگرسیون خطی" با استفاده از نرم افزارSpss20استفاده شده است.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، مقاصد گردشگری، آگاهی از برند، تصویر برند
  • تاثیر معنویت درمانی مذهب محور بر تاب آوری و نگرش های نا کار آمد مادران کودکان با اختلال یادگیری و توجه
    فاطمه کارگر* صفحه 5

    هدف پژوهش، برسی اثر بخشی معنویت درمانی مذهب محور بر تاب آوری و نگرش های نا کار آمد مادران کودکان با اختلال یادگیری و توجه شهر قم بود. روش پژوهش شبه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و جامعه آماری این پژوهش، همه مادران کودکان با اختلال یادگیری و توجه با نگرش نا کار آمد بالا و تاب آوری پایین بودند که در سال 1398 به مراکز اختلال یادگیری استان مراجعه داشتند. روش نمونه گیری غیر تصادفی بود. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تاب آوری و پرسشنامه نگرش نا کار آمد داس بود. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای معنویت درمانی مذهب محور را دریافت کرد، اما گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغییری(مانکوا) تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان دهنده تفاوت معنادار(P< 0/05) در گروه آزمایش بعد از اجرای روش درمانی بود. نتایج نشان دهنده تاثیر معنویت درمانی مذهب محور در آفزایش تاب آوری (P< 0/05) و کاهش نگرش نا کار آمد (P< 0/05) مادران کودکان اختلال یادگیری و توجه بودند. بنابر این، از این روش می توان همچون ابزاری سودمند برای افزایش تاب آوری و کاهش نگرش های نا کار آمد مادران کودکان با اختلال یادگیری و توجه بهره جست.

    کلیدواژگان: معنویت درمانی مذهب محور، تاب آوری، نگرش نا کار آمد، مادران کودکان با اختلال یادگیری و توجه
  • واکاوی تجربه زیسته ی زوجین در شبکه های مجازی و شکل گیری عشق سیال (افراد متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران)
    سروش فتحی*، معصومه هردار، نیر پیر اهری صفحه 6

    شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان ابزاری ارتباطی که می تواند جنبه های مثبت و موثری در توسعه فرهنگی و روابط انسانی ایفا کند، به دلیل مدیریت ناصحیح و استفاده افراطی و بدون تعقل و تعمق از سوی کاربران، این روزها برای بسیاری از خانواده ها به تهدیدی جدی تبدیل شده است. امروزه در بسیاری از طلاق ها و نابسامانی ها و خیانت ها در روابط زوجین شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان یکی از مهمترین عوامل نقش آفرینی می کند. مطالعه حاضر از نوع مطالعات کیفی است که به روش گراندد تئوری انجام گردید. رویکرد مورد استفاده در این تحقیق روش اشتراوس و کوربین (2000) بود.نمونه این تحقیق تعداد 21 نفر از مراجعین به مرکز مشاوره و متخصصین مراکز بصورت نمونه گیری هدفمند و نظری می باشد. روش تحلیل داده ها بصورت کدگذاری باز - محوری - انتخابی بود تعداد 72 کد در 13 تم (طبقه) شناسایی گردید و در نهایت الگوی شکل گیری عشق سیال در زوجین در شبکه های اجتماعی ترسیم گردید.تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Atlas.Ti7 انجام شد.یافته ها و نتایج تحقیقات نشان داد عوامل علی شامل خودکامی از خود، خودمختار زندگی، خویشتن عاشق، فردیت بخشی و اثبات هویت، نافرمانی غیریتی و عوامل زمینه ای شامل آسیب های اجتماعی، مردسالاری در جامعه، نابودی مودت و مشکلات معیشتی و اقتصادی در خانواده سبب شکل گیری عشق سیال در شبکه های مجازی می باشد. که موجب تضعیف بنیان خانواده، کاهش سرمایه اجتماعی، طلاق عاطفی، رفنارهای فرازناشویی و آزادی در ارتباط عشقی می شود

    کلیدواژگان: عشق سیال، شبکه های مجازی، زوجین، تجربه زیسته
  • تحلیل گفتمان ابعاد فردی و اجتماعی پیاده روی اربعین
    فاطمه امیری رز*، زاهد غفاری صفحه 7

    در سال های اخیر برپایی مراسم پیاده روی اربعین در ابعاد گسترده و با حضور ده ها میلیون نفر از کشورها و ملیت های مختلف، نظر تحلیل گران و پژوهش گران را به خود جلب کرده و پژوهشگران از منظر مطالعات دینی، جامعه شناختی، مردم شناسی، سیاسی و راهبردی به مطالعه آن آورده اند. در این پژوهش از مدل گفتمانی «ارنست لاکلا» و «شانتال موفه» برای مطالعه پیاده روی اربعین استفاده شده است. سوال اصلی مقاله این است که دال های گفتمانی پیاده روی اربعین در ابعاد فردی و جمعی کدام است؟ بر اساس نتیجه این پژوهش، در پیاده روی اربعین، زنده نگه داشتن یاد امام حسین (ع) و شهدای کربلا دال مرکزی است که توانسته با جذب دال های شناور و در ابعاد فردی و جمعی، به مفصل بندی سایر دال ها منجر شود. همچنین پیاده روی اربعین این ظرفیت را دارد که بر اساس هژمونی و رقابت گفتمانی، گفتمان های دیگر مثل سکولاریسم و تکفیر گرایی را به حاشیه براند. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با روش تحلیل گفتمان انجام گرفته است.

    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، اربعین، پیاده روی اربعین، لاکلا و موفه
  • طراحی و اعتبارسنجی الگویی برای مدیریت جهادی با تاکید بر سبک مدیریت شهید حاج قاسم سلیمانی؛ رهیافتی آمیخته
    احد نوروززاده* صفحه 8

    بر اساس منظومه ی فکری رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی)، مدیریت جهادی، مدیریتی است که با مشی فرهنگی خردمندانه، مسیر اعتلای مادی و معنوی ملت ایران را هموار کرده، حرکت کشور به سمت جایگاه شایسته اش را شتاب بخشد. پژوهش حاضر نیز با هدف طراحی و اعتبارسنجی الگویی برای مدیریت جهادی با تاکید بر سبک مدیریت شهید حاج قاسم سلیمانی، در دو مرحله ی کیفی و کمی انجام گرفت. این تحقیق از لحاظ هدف، اکتشافی و از لحاظ نوع، توصیفی بوده که به روش میدانی اجرا شده است. جامعه آماری در مرحله اول 20 نفر از مدیران ادارات دولتی استان اردبیل که به شیوه هدفمند با روش ارجاع زنجیره ای (روش گلوله برفی) و در مرحله ی دوم نیز تعداد 384 نفر از مدیران و معاونین ادارات دولتی استان اردبیل که به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات در مرحله اول، از روش تحلیل مضمون و نرم افزار Atlas-ti در 6 مرحله و در مرحله دوم از آزمون تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزار Smart PLS استفاده گردید. براساس یافته های تحقیق تعداد 6 تم اصلی و 32 تم فرعی شناسایی شدند و در بین مولفه های اصلی استخراج شده نیز، مولفه "حرکت جهادی" با ضریب مسیر 889/0 بیشترین تاثیر را در الگوی پیشنهادی داشته است.

    کلیدواژگان: مدیریت جهادی، شهید حاج قاسم سلیمانی، رهبری، حرکت جهادی
  • الگوی فرهنگی ایرانی- اسلامی مبتنی بر ابعاد و مولفه های هویت ملی ایرانیان
    رامین مسعودی، فاطمه عزیزآبادی فراهانی*، رزیتا سپهرنیا، مهرداد نوابخش، رضا صالحی امیری صفحه 9

    چکیدههدف این پژوهش شناسایی الگوی فرهنگی ایرانی - اسلامی مبتنی بر مفهوم هویت ملی ایرانیان است که به روش ترکیبی کمی وکیفی از استخراج مفاهیم، تدوین مولفه ها و شاخصهای هویت فرهنگی از ادبیات تحقیقات مرتبط، اخذ تایید با روش دلفی، استخراج مدل مفهومی، سنجش وضعیت موجود و مقایسه با وضعیت مطلوب، احراز روایی و پایایی، تحلیل عامل تاییدی از طریق جامعه آماری 410 نفره (10 صاحب نظر و 400 شاغل در مسئولیت های فرهنگی) بوده است.یافته ها شامل 1. مولفه ی ادبیات فارسی با شاخصهای اعتقاد به گسترش زبان فارسی و حفظ و ارتقا هویت ایرانی اسلامی، 2. مولفه علوم ایرانی اسلامی با شاخصهای باور به پیشرفت علوم و توسعه امور انسانی با استفاده از آن و اعتقاد به پیشینه تمدنی علوم ایرانی اسلامی در جهان 3. مولفه هنر ایرانی اسلامی وموسیقی با شاخصهای اعتقاد به تاثیرگذاری هنر ایرانی اسلامی در هنر جهان و التزام به حفظ و گسترش تداوم آن ها می باشد. نتایج نیز نشان می دهد الگوی فرهنگی ایرانی- اسلامی مبتنی بر ابعاد و مولفه های هویت ملی شامل هویت فرهنگی ایرانیان و نیز هویت تلفیقی فرهنگی با سایر ابعاد هویت ملی می باشد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، هویت، هویت فرهنگی، هویت ملی
  • راهکارهای اشاعه فرهنگ دفاع مقدس در دانشگاه ها (مطالعه موردی دانشگاه تهران)
    مرتضی مولائی* صفحه 10

    ترویج فرهنگ دفاع مقدس در جامعه باعث افزایش استحکام ارزش ها و افزایش معنویت شده و می تواند پاسخ گوی نیازها و تهدیدات در حوزه های مختلف بود. هدف اصلی این مقاله آن است که مناسب ترین شیوه ترویج فرهنگ دفاع مقدس در بین دانشجویان دانشگاه تهران بیابد.نوع پژوهش کاربردی و طی چند مرحله صورت گرفته که در مرحله اول، اطلاعات اسنادی به روش کتابخانه ای و فیش برداری و در مرحله بعدی اطلاعات میدانی از طریق جامعه آماری (با استفاده از تکنیک پرسشنامه) جمع آوری شده است.برای اشاعه ترویج فرهنگ دفاع مقدس در بین دانشجویان 4 شیوه معین شد که عبارت اند از: شیوه ترویج استدلالی، شیوه ترویج انگیزشی، شیوه ترویج فرهنگی- اخلاقی و شیوه ترویج اقتداری.با توجه به اینکه محوری ترین عنصر در این نهاد (دانشگاه تهران) «خردورزی» است، بنابراین می توان عنوان نمود که شیوه بهینه در این تحقیق شیوه استدلالی و عقلانی است. افزون بر این، فرهنگ دفاع مقدس به مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی توجه ویژه دارد و دانشگاه که یک نهاد مهم اجتماعی است، «عقلانیت» و «خردورزی» در آن نقش بسیار مهمی دارد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، فرهنگ دفاع مقدس، دانشجو، دانشگاه
  • معنویت، عوامل تاثیر گذار و راهکارهای ارتقاء آن در نواحی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهر تبریز
    بهمن اسماعیلی انامق* صفحه 11

    چکیدههدف پژوهش با توجه به اهمیت و لزوم وجود معنویت در میان نیروهای ارزشی و نظامی به منظور پاسداری از ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی، بررسی میزان معنویت، شناسایی عوامل تاثیرگذار و ارائه راهکارهای ارتقاء معنویت در نیروهای مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهر تبریز بود. جامعه ی آماری پژوهش، نیروهای مقاومت بسیج سپاه تبریز(150نفر) بود. نمونه پژوهش شامل110 نفر براساس جدول تعیین حجم نمونه مورگان(1985) به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی ساده بود. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه محقق ساخته (چک لیست شاخص های اندازه گیری کیفی و کمی سطح معنویت) و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بود. برای تجزیه تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS24 استفاده شد. وضعیت معنویت در سه مقوله وضعیت ازدواج، رضایت از شرایط کاری و رفتار فرماندهان و مدیران و وضعیت اقتصادی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که سطح معنویت در کارکنان متاهل، کارکنان دارای رضایت از شرایط کاری و رفتار مدیران و فرماندهان و کارکنان دارای وضعیت اقتصادی خوب در سطح بالا است. براساس نتایج حاصل می توان گفت ، میزان معنویت در نواحی مقاومت بسیج سپاه پاسداران تبریز بالاتر از حد متوسط (74%) است.

    کلیدواژگان: . بسیج، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، معنویت
  • مدل ساختاری - تفسیری نگهداشت نخبه های ورزشی در ایران
    جواد مصطفایی*، فرزام فرزان، اکبر علیوردی نیا صفحه 12

    با افزایش ارتباطات انسانی بین جوامع، پدیده مهاجرت بعنوان یکی از مهم ترین موضوع های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و بین المللی مطرح می شود. هدف از این مطالعه طراحی مدل نگهداشت نخبه های ورزشی در ایران بود. این تحقیق از نظر هدف توسعه ای - کاربردی و از لحاظ ماهیت، آمیخته (کیفی - کمی) با طرح ترکیبی اکتشافی - متوالی است. جامعه هدف پژوهش خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند. جهت انجام مصاحبه های عمیق و جمع آوری داده های کیفی از تکنیک هدفمند گلوله برفی تا مرحله اشباع نظری 21 نفر بعنوان نمونه انتخاب شدند و برای تکمیل پرسشنامه های محقق ساخته در بخش کمی، نمونه ای به تعداد 5 نفر پیشنهاد شد. روایی داده های بخش-کیفی پژوهش از طریق مشاهده مداوم و بازبینی توسط همکار تایید و پایایی این داده ها با شیوه شاخص دوکدگذار 87% برآورد گردید. روایی داده ها در بخش کمی با بهره گیری از نسبت روایی محتوایی لاوشه %80 و پایایی آنها با ضریب آلفای کرونباخ %88 تایید شد. از شیوه تحلیل تماتیک مبتنی بر مدل براون و کلارک (2006) با بهره مندی از نرم افزار Maxqda10 شاخص های موثر بر نگهداشت نخبه-های ورزشی شناسایی و سپس مدل سازی با استفاده از تحلیل ساختاری - تفسیری (ISM) و بهره گیری از نرم افزار Matalab2016a انجام شد. در یافته های پژوهش،152 مفهوم اولیه در قالب 26 تم فرعی و 17 تم اصلی موثر بر نگهداشت نخبه های ورزشی شناسایی شدند. شاخص های شناسایی شده در شش سطح مدل ساختاری - تفسیری ترسیم شد که متشکل از شاخص های مدیریت کارآمد و توسعه-ورزش در سطح ششم و شاخص های بسترسازی و چرخه انتخابی اثربخش در سطح اول بود. با توجه به یافته ها، توسعه ورزش در سایه مدیریت کارآمد از عوامل مهم نگهداشت نخبه های ورزشی در ایران است که می تواند مبنایی برای تصمیم های مدیران و برنامه ریزان دراین حوزه باشد.

    کلیدواژگان: مهاجرت، نگهداشت، نخبه های ورزشی، ساختاری - تفسیری
|
  • The structural connection between a happy school and the mental, spiritual, physical and behavioral vitality of teachers with an emphasis on the mediating role of organizational commitment (Based on the fundamental transformation document of education)
    Ramin Gharibzadeh, Adel Zahed Babelan *, Mahdi Moeinikia, Taqi Akbari Page 1

    The purpose of the present study is to investigate the structural relationship between happy school and the mental, spiritual, physical and behavioral vitality of teachers, emphasizing the mediating role of organizational commitment. The population studied in this research was made up of all the primary teachers of Urmia city (12 thousand people). The statistical sample was also based on Morgan's table, 310 people were selected using cluster random method. Structural equation model has been used for analysis. The direct effect of organizational commitment, mental, spiritual, physical and behavioral vitality of teachers on the structure of a happy school is significant at the level of 0.001. Also, the direct effect of teachers' mental, spiritual, physical and behavioral vitality on teachers' organizational commitment is significant at the level of 0.001. The indirect effect of teachers' mental, spiritual, physical and behavioral vitality on teachers' organizational commitment is significant at the 0.001 level; Therefore, organizational commitment plays a mediating role in the connection between the mental, spiritual, physical and behavioral vitality of teachers with the structure of a happy school. Organizational commitment, mental, spiritual, physical and behavioral vitality of teachers with each other in the amount of (0.63 percent) and respectively (0.48), (0.72), (0.53), (0.59) and ( 0.44) explain the changes in the structure of the happy school. Also, the mental, spiritual, physical and behavioral vitality of teachers with each other is (0.85 percent) and respectively (0.65), (0.46), (0.74) and (0.66) percent of commitment changes. The organization foresees teachers.

    Keywords: organizational commitment, happy school structure, vitality, fundamental transformation document of education
  • Design and validation of intellectual capital development model in primary school for female children
    Ali Shokohi *, Dr. Ramadan Jahanian Page 2

    The purpose of the research was to design and validate the intellectual capital development model in schools for exceptional children in elementary school. The research method was mixed (qualitative-quantitative). In the qualitative part, the qualitative content analysis method was used, and in the quantitative part, the descriptive-survey method was used. The qualitative statistical collection was the text of interviews and books and articles (from 2005 to 2019) that were downloaded from related databases. According to the theoretical data saturation rule, 86 documents and 22 interview texts were selected. Quantitative statistical population, all principals of exceptional children's schools were in elementary school. Based on Morgan's sample size table, 136 managers were selected by cluster random sampling method. To validate the model, 30 faculty members were selected by purposive sampling. The tool for collecting qualitative data was semi-structured interviews, questionnaires, and the tool for collecting quantitative data was a researcher-made intellectual capital questionnaire, whose content validity was verified by experts and its reliability was used using the combined reliability method (CR=./ 72) was obtained. A 7-question questionnaire created by the researcher was used to validate the model. Qualitative data were analyzed through qualitative content analysis and coding. Quantitative data analysis was done using factor analysis and structural equations. After analyzing the content and extracting the codes, components and sub-components, the intellectual capital development model of schools for exceptional children in elementary school was presented.

    Keywords: intellectual capital development model, schools for exceptional elementary school children, Validation
  • The Role of Empowering Human Resources in the Implementation of Resistance Economy Culture Strategies from the Perspective in the Supreme Leader (Case Study: University Faculty Members)
    Hassan Soltani *, حسن Nikkhoo Page 3

    Iran needs an economic system that always meets the needs of society due to sanctions imposed by the United States and the West. The purpose of this study is to investigate the role of human resource empowerment in the implementation of engineering strategies for the culture of resistance economics. The research method was descriptive-survey and the statistical population was the faculty members of Islamic Azad University, Shiraz Branch, whose number is 470 people. Using Morgan table, the sample size was 212 people. Data collection tools were the standard human resource empowerment questionnaire of Moghimi and Ramadan (2011) and the researcher-made questionnaire of engineering strategies of culture of resistance economy, which was distributed using non-random sampling method. Data analysis was performed using correlation, analysis of variance and regression tests. The results showed that there is a significant relationship between human resource capability and the implementation of resistance economy culture engineering at three levels: ideal, existing and purpose. There is also a significant difference between the views of university faculty members on the implementation of engineering strategies for the culture of resistance economics. Empowerment of human resources, especially in universities, provides a good platform for the implementation of cultural engineering strategies of the resistance economy, and it is incumbent on community leaders and parents to put the implementation of engineering culture of the resistance economy on the agenda.

    Keywords: Human resource capability, culture engineering, Resistance Economics, ideal engineering, existing engineering
  • investigate the effect of interaction between social media communication, brand equity and brand interaction in tourism destinations (Case study: Zanjan province)
    ABBAS MAHMOUDI *, Alborz Hajikhani Page 4

    The purpose of this study was to investigate the effect of interaction between social media communication, brand equity and brand interaction in tourism destinations (Case study: Zanjan province). The research method is survey-descriptive. The statistical population of the study includes tourists of Zanjan province. A total of 385 of these tourists participated in the study. Non-random sampling was available. Descriptive statistics and inferential statistics of "linear regression test" using Spss20 software were used to analyze the data. Based on the results of this study, it can be said that social media communication produced by the Tourism Organization has a positive and significant effect on brand awareness and brand image. Social media communications produced by tourists have a significant impact on brand awareness and brand image. Also brand awareness on perceived quality; Brand image on perceived quality; Perceived quality has a positive and significant effect on brand loyaltysocial media communication produced by tourism organization, social media communication produced by tourists, brand awareness, brand image, perceived quality, brand loyalty

    Keywords: social media communication, brand awareness, brand image, perceived quality, brand loyalty
  • The Effect of Religion-oriented spiritual therapy on Resiliency and Dysfunctional Attitudes Mothers of Children with Learning and Attentional Disabilities
    Fatemeh Kargar * Page 5

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of Religion-oriented spiritual therapy on the resilience and dysfunctional attitudes Mothers of Children with Learning and Attentional Disabilities in Qom. The research method was pre-test and post-test and the statistical population of this study was all Mothers of Children with Learning and Attentional Disabilities with high dysfunctional attitude and low resiliency referred to the learning disability centers in the province in 2018. The sampling method was non-random. Research tools included Conner and Davidson Resiliency Questionnaire and DAS, Weisman & Beck Dysfunctional Attitude Questionnaire Subjects were randomly divided into two experimental and control groups. the experimental group underwent 8 sessions of 90 minutes of of Religion-oriented spiritual therapy. But the control group received no intervention. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA). The results showed a significant difference (p <0.05) in the experimental group after the implementation of psychotherapy. The results showed the effect of Religion-oriented spiritual therapy on increasing resilience and reducing inefficient attitudes of Mothers of Children with Learning and Attentional Disabilities. Therefore, this method can be used as a useful tool to increase resilience and reduce dysfunctional attitudes of mothers of children with learning and attention Disabilities.

    Keywords: Religion-oriented spiritual therapy, resiliency, dysfunctional attitude, Mothers of Children with Learning, Attentional Disabilities
  • Analysis of Couples' Lived Experiences in Virtual Networks and the Formation of Liquid Love (Married People referring to Counseling Centers in Tehran)
    Soroush Fathi *, Masoumeh Hardar, Nayyer Pirahari Page 6

    These days, virtual social networks, as a means of communication that can play positive and effective aspects in cultural development and human relations, is a threat to many families due to mismanagement and extreme and reasonless use by users. Today, virtual social networks play a role as one of the most important factor in many divorces, disorders and infidelities in couples' relationships. The present study is a qualitative study that was conducted by grounded theory method. The approach used in this research was the method of Strauss and Corbin (2000). The statistical population of this study is 21 people referred to the counseling center and specialists of the centers selected by a purposeful and theoretical sampling. The method of data analysis was open-axial-selective coding. 72 codes were identified in 13 themes (categories) and finally the pattern of liquid love formation in couples was drawn in social networks. Data analysis was performed using Atlas.Ti7 software. Findings and results of research show that causal factors include self-determination, life autonomy, self-love, individualization and proof of identity, disobedience of otherness and underlying factors including social harms, patriarchy in society, destruction of time and living and economic problems in the family causes the formation of liquid love in virtual networks which weakens the foundation of the family, reduces social capital, emotional divorce, extramarital affairs and freedom in love relationships

    Keywords: Liquid Love, Social Networks, Couples
  • Discourse Analysis Of personal And Social Dimensions Of Arbaeen Walk
    Fatemeh Amiriraz *, Zahed Ghafari Page 7

    In recent years, the large-scale Arbaeen Walking Ceremony with the presence of tens of millions of people from different countries and nationalities has attracted the attention of analysts and researchers, and researchers have studied it from the perspective of religious, sociological, anthropological, political and strategic studies. In this research, the discourse model of "Ernest Laclau " and "Chantal Mouffe" has been used to study Arbaeen Walking. The main question of the article is, what are the discourse markers of the Arbaeen walk in individual and collective dimensions? According to the results of this research, in the Arbaeen Walk, keeping alive the memory of Imam Hussain (a.s.) and the martyrs of Karbala is a central sign that can lead to the articulation of other signs by attracting floating signs and in individual and collective dimensions. Also, the Arbaeen Walk has the capacity to marginalize other discourses such as Secularism and Takfirism based on hegemony and discourse competition. The current research was conducted with a qualitative approach and discourse analysis method.

    Keywords: Discourse Analysis, Arbaeen, Arbaeen Walk, Laclau, Mouffe
  • Designing and validating a model for jihadi management with an emphasis on the management style of Martyr Haj Qassem Soleimani; A mixed approach
    Ahad Norouzzadeh * Page 8

    According to the intellectual system of the supreme leader of the revolution, Imam Khamenei, jihadi management is a management that, with a wise cultural approach, paves the path of material and spiritual elevation of the Iranian nation, and accelerates the country's movement towards its rightful position. The current research was also carried out with the aim of designing and validating a model for jihadi management with an emphasis on the management style of martyr Hajj Qassem Soleimani, in two qualitative and quantitative stages. In terms of purpose, this research is exploratory and in terms of type, it is descriptive, which was implemented in the field method. In the first stage, the statistical population was 20 people from the managers of the government offices of Ardabil province, who were selected in a targeted way using the chain referral method (snowball method) and in the second stage, 384 people from the managers and deputies of the government offices of Ardabil province were selected by stratified random method. To analyze the data in the first stage, the theme analysis method and Atlas-ti software were used in 6 stages, and in the second stage, the confirmatory factor analysis test was used in the Smart PLS software. Based on the findings of the research, 6 main themes and 32 sub-themes were identified, and among the extracted main components, the "Jihad movement" component with a path coefficient of 0.889 had the most impact on the proposed model.

    Keywords: Jihadi Management, Martyr Haj Qassem Soleimani, Leadership, Jihadi movement
  • Iranian-Islamic Cultural Model Based on Dimensions and Components of Iranian National Identity
    Ramin Masoudi, Fatemeh Azizabadi, Farahani *, Rozita Sepehrnia, Mehrdad Navabakhsh, Reza Salehiamiri Page 9

    The purpose of this research is to identify the Iranian-Islamic cultural model based on the concept of national identity of Iranians, which is a combination of quantitative and qualitative methods of extracting concepts, compiling components and indicators of cultural identity from related research literature, obtaining confirmation with the Delphi method, extracting a conceptual model, assessing the situation available and compared with the desired situation, verification of validity and reliability, confirmatory factor analysis through a statistical population of 410 people (10 experts and 400 employees in cultural responsibilities). The findings include 1. Persian literature component with indicators of belief in expansion Persian language and the preservation and promotion of Iranian Islamic identity, 2. The component of Iranian Islamic sciences with indicators of belief in the progress of science and the development of human affairs using it and belief in the civilizational background of Iranian Islamic sciences in the world 3. The component of Iranian Islamic art and music with indicators of belief It is about the influence of Islamic Iranian art in the art of the world and the commitment to preserve and expand their continuity. The results also show that the Iranian-Islamic cultural model is based on the dimensions and components of the national identity, including the cultural identity of Iranians, as well as the integrated cultural identity with other dimensions of the national identity.

    Keywords: Culture, Identity, Cultural Identity, National Identity
  • Strategies for spreading the culture of sacred defense in universities(Case study of Tehran University)
    Morteza Molaee * Page 10

    Promoting a culture of sacred defense in society increases the strength of values ​​and spirituality and can meet the needs and threats in various fields. The main purpose of this article is to find the most appropriate way to promote the culture of sacred defense among students of the University of Tehran.The type of research is applied in several stages. In the first stage, documentary information was collected by library and filing method and in the next stage, field information was collected through the statistical community (using a questionnaire technique).In order to spread the culture of sacred defense among the students, four methods were identified, which are: the method of promoting reasoning, the method of promoting motivation, the method of promoting cultural-moral and the method of promoting authority.Considering that the most central element in this institution (University of Tehran) is "rationality", so it can be said that the optimal method in this research is the reasoning and rational method. In addition, the culture of sacred defense pays special attention to social, cultural and political issues, and the university, which is an important social institution, "rationality" and "rationality" play a very important role in it.

    Keywords: Culture, Culture of Sacred Defense, Student, University
  • Spirituality, influencing factors and ways to promote it in the mobilization resistance areas of the Islamic Revolutionary Guard Corps in Tabriz
    Bahman Esmaeili Anamage * Page 11

    AbstractAbstractThe aim of the research, considering the importance and necessity of the existence of spirituality among the moral and military forces in order to protect the values and ideals of the Islamic Revolution, is to investigate the level of spirituality, identify the influential factors and provide solutions to improve spirituality in the mobilization resistance forces of the Islamic Revolution Guards Corps in Tabriz. The statistical population of the research was mobilization resistance forces of the Tabriz army (150 people). The research sample consisted of 110 people based on the sample size determination table of Morgan (1985) using a simple random stratified sampling method. The measuring instrument was a researcher-made questionnaire (checklist of indicators for qualitative and quantitative measurement of spirituality level) and demographic information questionnaire. Descriptive and inferential statistical methods were used for data analysis in SPSS24 software. The state of spirituality was compared in three categories: marital status, satisfaction with working conditions and behavior of commanders and managers, and economic status. Therefore, the level of spirituality in married employees and employees who are satisfied with working conditions and the behavior of managers and commanders and employees who have a good economic status is at a high level. Based on the results, it can be said that the level of spirituality in the mobilization resistance areas of Tabriz is above average (74%).

    Keywords: mobilization, Islamic revolution guards corps, Spirituality
  • Structural- Interpretive Model of Maintenance of Sports Elites in Iran
    Javad Mostafaei *, Farzan Farzam, Akbar Aliverdinia Page 12

    With the increase of human communication between societies, the phenomenon of migration is considered as one of the most important social, political, economic and international issues. The purpose of this study was to design a model for maintaining sports elites in Iran. This research aims to be developmental-applicative, and in terms of nature, it is mixed (qualitative-quantitative) with a combined exploratory-sequential design. The target community of the research was experts who were aware of the research topic. In order to conduct in-depth interviews and collect qualitative data from the targeted snowball technique until the theoretical saturation stage, 21 people were selected as a sample and to complete the researcher-made questionnaires in quantitative section, a sample of 5 people was suggested. The validity of the data of the qualitative part of the research was confirmed through continuous observation and review by a colleague and the reliability of these data was estimated to be 87% using the two coder index method. The validity of the data in the quantitative part was confirmed 80% by using the Lawshe content validity ratio and their reliability was confirmed 88% with the Cronbach’s alpha coefficient. Using the thematic analysis method based on the model of Braun and Clark (2006) and using the Maxqda10 software, the effective indicators on the maintenance of sports elites were identified and then modeling was done using structural-interpretive analysis (ISM) and using Matlab2016 software. In the research findings

    Keywords: Migration, Maintenance, Sport Elites, Structural-Interpretive