فهرست مطالب

روابط خارجی - پیاپی 59 (پاییز 1402)

فصلنامه روابط خارجی
پیاپی 59 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرهاد قاسمی، سیده بنت الهدا هاشمی* صفحات 1-28
    سیستم کنترل نظم منطقه ای متاثر از تغییر ساختار و تغییر الگوی نظم بین الملل دگرگون شده است. در این میان یکی از پویش های کنترل نظم شبکه ایران، نوپدیدگی در قالب فرسایش ساختار تک قطبی سیستم جهانی و ظهور کانون های نوین قدرت در قالب پیکربندی های چندگانه است. بر همین اساس این پرسش اصلی مطرح می گردد که سازه چندپیکره نظم های منطقه ای چه تاثیری بر الگوهای کنترل نظم قدرت های منطقه ای در شبکه منطقه ایران دارد؟ دراین مقاله استدلال می شود که سازه چندپیکره ،الگوهای کنترل نظم منطقه ای را از قطبیت محوری به سمت کانون محوری سوق می دهد بر این اساس کنترل نظم در شبکه منطقه ای ایران در ابعاد سازه ها، دینامیک ها، چرخه ها، رفتارهای بازیگران و راهبرد کنترل متحول شده است و کنترل نظم شبکه منطقه ای ایران بر مبنای راهبرد انطباقی_شاخه ای شبکه های چندپیکره متداخل تنظیم می شود. پژوهش حاضر با بهره گیری از روش ابداکتیو در گام نخست نوپدیدگی در عناصر گوناگون نظم در قالب سازه، چرخه های قدرت، پویایی ها و مدل های کنترل را بررسی می کند سپس چارچوب نظری مناسب برای واقعیات نوپدید در قالب شبکه های پیچیده ارائه می گردد و با استفاده از آن کنترل نظم در شبکه منطقه ای ایران تبیین می شود. در نهایت راهبردکنترلی شاخه ای-انطباقی مبتنی بر مفهوم کانونیت و متناسب با محیط منطقه ای ایران به عنوان دستاورد پژوهش تبیین می گردد.
    کلیدواژگان: کنترل نظم، نوپدیدگی، راهبرد انطباقی-شاخه ای، شبکه متداخل چندپیکره، قطبیت
  • خلیل قلخانباز، عنایت الله یزدانی*، شهروز ابراهیمی صفحات 28-56
    رقابت استراتژیک ایالات‏ متحده و چین که از قبل آغاز شده بود، از ابتدای دهه دوم هزاره جدید شکل جدی‏ تری به ‏خود گرفته است. این رقابت استراتژیک که تاثیرهای زیادی بر سیاست هندو- پاسیفیک آمریکا داشته است، باعث چرخش استراتژیک واشنگتن به منطقه پاسیفیک شده است. واشنگتن به ‏منظور موازنه چین در شرق آسیا، از حضور گسترده خود در بسیاری از مناطق جهان ازجمله خاورمیانه و اروپا کاسته است و بر منطقه هندو- پاسیفیک تمرکز کرده است. بنابراین مسئله اصلی این مقاله بررسی تاثیر رقابت استراتژیک آمریکا و چین بر سیاست هندو- پاسیفیک ایالات متحده است. مقاله در پی پاسخ به این سوال است که رقابت استراتژیک آمریکا و چین چه تاثیری بر سیاست هندو- پاسیفیک ایالات متحده و رقابت منطقه ‏ای و بازیگری ایران داشته است؟ فرضیه اصلی این پژوهش این است که رقابت استراتژیک آمریکا و چین باعث چرخش آمریکا از غرب آسیا به منطقه هندو- پاسیفیک و ائتلاف‏ سازی برای جلوگیری از قدرت‏ یابی و گسترش حوزه نفوذ چین شده و افزایش رقابت منطقه‏ ای و تنش ‏های سینوسی بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده را در خاورمیانه در پی داشته است. روش بکار رفته برای انجام این پژوهش، روش کیفی با رویکرد توصیفی- تحلیلی بوده و برای گردآوری داده‏ها از منابع کتابخانه‏ ای و اینترنتی استفاده شده و تلاش شده تا به تحلیل منابع و آزمون فرضیه پرداخته شود.
    کلیدواژگان: هندو- پاسیفیک، رقابت استراتژیک، جمهوری خلق چین، ایالات متحده آمریکا، خاورمیانه
  • نوذر شفیعی* صفحات 56-84
    یکی از موضوعات مهمی که پس از جنگ سرد در محافل دیپلماتیک و اکادمیک مطرح شد بحث اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل بود. در آن هنگام دو ایراد کلی بر شورای امنیت وارد شد: عدم مشروعیت و ناکارامدی. یکی از راه کارهای پیشنهادی برای حل این مشکل افزایش تعداد اعضا بود و طرح های مختلفی نیز در این زمینه ارایه شد. هند یکی از کشورهای مدعی برای عضویت دایم بوده است و برای این مهم طرح "گروه چهار" را مطرح کرد. جمعیت، وسعت، دمکراسی، توانایی هسته ای، و فعالیت موثر در همکاری با سازمان ملل از جمله دلایل هند برای نامزدی کسب کرسی دایم در شورای امنیت بوده است. سوال این مقاله آن است که چرا دهلی نو در پی کسب کرسی دایم است؟ فرضیه مقاله که به روش توصیفی - تحلیلی بررسی شده آن است که هند با عضویت دایم در شورای امنیت در پی کسب منزلت بین المللی است. کشوری که به منزلت بین المللی دست می یابد قادر است از این منزلت در جهت کسب و اعمال قدرت و نفوذ بهره جوید و موقعیت خود را به جایگاهی فراتر از رتبه فعلی ارتقا دهد. یافته های مقاله نشان داد که تلاش هایی که هند تاکنون انجام داده ناکافی بوده و برای نیل به هدف نیازمند در پیش گرفتن استراتژی جدیدی است.
    کلیدواژگان: شورای امنیت، سازمان ملل، منزلت بین المللی، گروه چهار
  • رحمان نجفی سیار* صفحات 84-112
    حوادث و روندهای کنونی نشان از تغییر نظم بین المللی دارد؛ از یک سو، روند افول قدرت آمریکا به عنوان مهمترین و موثرترین بازیگر حامی نظم موجود سرعت گرفته است و از سوی دیگر قطب های جدید قدرت ظهور کرده اند. ضعیف شدن اتحادها و ائتلاف های پیشین و شکل گیری اتحادها و ائتلاف های جدید، افزایش مقاومت بازیگران معترض به نظم کنونی و هم افزایی آنها و افزایش قطبیت در نظام بین الملل نیز نمونه ای از روندهای متغیر حاکم بر جهان است. در این راستا، سوال اصلی مقاله این است که مختصات نظم بین المللی در حال گذار چیست و چه پیامدهایی برای ایران بدنبال دارد؟ این مقاله با بهره گیری از نظریه های تنوع و تکثر قدرت در نظام بین الملل به این گزاره رسیده که مهم ترین فرصت های نظم در حال گذار بین المللی برای ایران شامل جبهه بندی و شکاف قدرت های بزرگ در بحران های بین المللی و ایجاد فضای کنشگری فعالانه برای ج.ا.ایران، شکل گیری تدریجی ساختارهای مالی و پولی موازی جهانی و ایجاد فضای جدید برای تعاملات اقتصادی و تجاری ایران؛ برجسته شدن گره های اقتصادی جدید در سطح منطقه ای برای ایران، کاهش اجماع قدرت های جهانی در مورد اصول و هنجارهای بین المللی و ایجاد فضای هنجاری جدید برای قدرت های ضدهژمون نظیر ایران و نظایر اینها است. از سوی دیگر، مهم ترین چالش های نظم در حال گذار بین المللی برای ایران شامل سیاست محتاطانه برخی قدرت های نوظهور و ایجاد ابهام و پیچیدگی برای نقش افرینی ج.ا.ا، افزایش رقایت ها و مناقشات منطقه ای با توجه به کاهش حضور و نقش آفرینی قدرت های بزرگ در سطح منطقه، روبرو شدن ایران با انواع تهدیدات سایبری و افزایش عدم قطعیت ها و پیچیدگی ها در محیط راهبردی ایران است.
    کلیدواژگان: وضعیت گذار قدرت، نظم بین الملل، جمهوری اسلامی ایران، فرصت ها و چالش ها
  • امیررهام شجاعی*، رضا سیمبر صفحات 112-134
    نظریه های رئالیستی در روابط بین الملل، همواره از یک موقعیت ویژه و کانونی برخوردار بوده و در این بین متفکران زیادی به تشریح مبانی فکری خود در چارچوب مفروضه های رئالیستی پرداخته اند. نظریه های رئالیستی روابط بین الملل را می توان از مناظر گوناگون، به دسته های مختلف تقسیم بندی نمود که از جمله آن ها می توان به مدرن/کلاسیک و تدافعی/تهاجمی اشاره نمود. هر یک از متفکران رئالیسم در روابط بین الملل به دنبال ارائه نظریه هایی بوده اند که از قدرت تبیینی و پیش بینی پذیری قابل قبولی برخوردار بوده و در عین حال دارای ملزومات اساسی و منسجم، به گونه ای که بتوان نام تئوری را بر آن نهاد نیز باشند. در همین راستا، فرید زکریا در کتاب خود به تشریح مبانی و ارائه نظریه ی خود تحت عنوان "رئالیسم دولت محور" پرداخته است که در نقد رئالیسم تدافعی به توضیح تئوریک سیاست خارجی آمریکا و چگونگی افزایش قدرت و منافع این کشور در بازه زمانی 1908-1865(میلادی) می پردازد. بر همین اساس در این مقاله به دنبال تشریح و واکاوی مبانی این تئوری و همچنین بیان ایرادات آن با تکیه بر مفاهیم موجود در آن می باشیم. پرسش های اساسی این پژوهش بدین شرح هستند: اولا این نظریه چه آورده هایی برای مکتب رئالیستی روابط بین الملل داشته؟ و دوما از چه نواقصی برخوردار است؟ فرضیه پژوهش نیز این است که این نظریه با برجسته سازی نقش دولت و عوامل مربوط به آن، مفیدیت نظریه های رئالیستی را با عینی سازی سیاست خارجی ارتقا بخشیده اما همچنان می توان قابلیت های تبیینی آن را با بسط مفاهیم و جذب عوامل دیگر در نظریه، بهبود بخشید. شیوه انجام پژوهش نیز توصیفی_تحلیلی با تاکید بر مفاهیم نظری موجود در کتاب می باشد.
    کلیدواژگان: فرید زکریا، رئالیسم دولت محور، آمریکا، نظریه های رئالیستی، روابط بین الملل
  • هادی ترکی*، شهروز شریعتی صفحات 134-156
    چین و ایران تجارب تاریخی مشابهی را پس از فروپاشی امپراتوری و سلسله های پادشاهی پشت سرگذاشته و وجوه مشترکی در سیاست خارجی خود دارند. اکثر رهبران دو کشور بر این باورند که نظام فعلی حاکم بر جهان که بر پایه سلطه قدرت های غربی به رهبری آمریکا قرار دارد، غیرمنصفانه بوده و نظم بین المللی موجود نمی تواند و نباید بر این اساس به حاکمیت خود تداوم دهد. افزون بر این، اهداف معاصر و نگرانی رهبران دو کشور از قدرت های خارجی که می کوشند آنان را از داشتن جایگاه ویژه بین المللی محروم سازند، از دیگر اشتراکاتی است که می تواند چین و ایران را صرف نظر از سطوح توانایی و اثرگذاری در یک چهارچوب قرار دهد. مسئله اصلی این مقاله ناظر بر طرح این پرسش است که مواضع رهبران ایران و چین درباره ساختار نظام بین المللی طی یک دهه گذشته از منظر گفتمانی چگونه صورت بندی شده است؟ یافته های این پژوهش با روش «تحلیل محتوای گفتمانی» و آموزه های نظریات «معناشناسی شناختی» و همچنین گزینش، کدگذاری و طبقه بندی گویه های رهبران، این فرضیه را مورد آزمون قرار می دهد که رهبران جمهوری اسلامی ایران، ساختار نظام بین المللی را با واژگان تقابلی و فلسفی نقد و ارزیابی کرده اند در حالی که رهبران جمهوری خلق چین ساختار نظام بین المللی را بیشتر با واژگان تعاملی، سیاسی و اقتصادی نقد و تحلیل می کنند. پژوهش حاضر، همچنین نشان می دهد با وجود مشابهت در مواضع انتقادی رهبران دو کشور و تلاش برای تضعیف هژمونی آمریکا، صورتبندی گفتمانی و سیاست های تجدیدنظرطلبی دو کشور واجد تفاوت های بنیادین است.
    کلیدواژگان: ایران، چین، کانترهژمون، گفتمان، یک جانبه گرایی، تجدیدنظرطلبی
  • سید یحیی بطحایی، اسماعیل شفیعی سروستانی*، بشیر اسماعیلی صفحات 156-181
    از زمان سقوط کابل، پایتخت افغانستان، به دست گروه طالبان در ماه اوت 2021، افغانستان به منبع اصلی نگرانی برای کشورهای منطقه و به طور کلی برای جامعه جهانی تبدیل شده است، به ویژه که این کشور از سه چالش اصلی رنج می برد: بحران انسانی که باعث ناآرامی های اجتماعی-اقتصادی شده است. تهدید فزاینده تروریسم برخاسته از افغانستان به دلیل ناتوانی جنبش طالبان در مهار گروه های تروریستی حاضر در خاک افغانستان و همچنین امتناع این جنبش از همکاری منطقه ای یا بین المللی برای مقابله با این تهدید، عدم پذیرش مشارکت سیاسی سایر اقلیت های قومی توسط طالبان، مشروعیت رژیم این جنبش را برای مردم افغانستان و جامعه جهانی زیر سوال می برد و در نتیجه احتمال ناآرامی های سیاسی و امنیتی در کشور را افزایش می دهد. در چنین وضعیتی این سوال مطرح می شود که آینده حیات سیاسی و امنیتی افغانستان تحت زعامت طالبان چگونه خواهد بود؟ در پاسخ می توان گفت با توجه به با چالش های موجود سه سناریو «کودتای درون جنبشی»، «سقوط کابل تحت حاکمیت «سازمان حکومت اسلامی - استان خراسان»، «ظهور دولت موازی با احیای اتحاد شمال» برای آینده افغانستان می توان تصور کرد. روش پژوهش از نوع کیفی و مبتنی بر آینده پژوهی است.
    کلیدواژگان: افغانستان، طالبان، امنیت ملی، دولت فراگیر، همگرایی منطقه ای
  • حامد کاظمی*، لقمان کاظم پور، مسعود اخوان کاظمی صفحات 182-210
    بحران سوریه که در سال 2011 با تظاهرات ضد دولتی علیه رئیس جمهور کشور آغاز شد پس از یک دهه به صورت بی وقفه همچنان ادامه دارد و این کشور به عرصه مبارزه میان نیروهای مسلح رقیب داخلی و خارجی تبدیل گشته است. هدف اصلی پژوهش حاضر رمزگشایی از الگوها و عناصر حاکم برتداوم بخشی به بحران سوریه با وجود خسارات های زیانبار انسانی و مالی در گستره حیات این کشور است. پرسش برآمده از تاملات این پژوهش آن است که: مسئله پایداری و تداوم بحران سوریه پس از گذشت یک دهه درگیری چگونه قابل فهم است؟ فرضیه ای که در پاسخ مطرح می شود، اصرار بازیگران داخلی، منطقه ای و فرامنطقه ای بر قواعد بازی برد - باخت و عدم مصالحه سیاسی عامل پایداری بحران سوریه تلقی می شود. یافته های تحقیق نشان می دهد که شدت تعارضات منافع بازیگران ذی نفع در بحران سوریه یک بازی حاصل جمع صفر را در سطوح داخلی، منطقه ای و فرامنطقه ای ایجاد نموده است که چشم انداز مثبتی را در حل و فصل بحران در یک بازده زمانی کوتاه مدت ارائه نمی دهد. مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی و منابع کتابخانه ای صورت پذیرفته است.
    کلیدواژگان: بحران سوریه، تداوم بحران، نظریه بازی ها، تعارض های داخلی، تعارض های منطقه ای، تعارض های بین المللی
|
  • Farhad Ghasemi, Seyede Bentolhoda Hashemi * Pages 1-28
    The regional order control system has been affected by the change in the structure and the change in the pattern of the international order.in the meantime, one of the campaigns to control the order of the Iranian network is the erosion of the unipolar structure of the global system and the emergence of new centers of power in the form of multiple configurations.based on this, the main question is raised, what effect does the multibody structure of regional orders have on the order control patterns of regional powers in Iran's regional network?In this article, it is argued that the multibody structure moves regional order control patterns from axial polarity to axial centers, based on this, order control in Iran's regional network in the dimensions of structures, dynamics, cycles, actors' behaviors and strategy of control has changed and the control of order in Iran’s regional network is set based on the cluster-adaptive strategy of multibody nested networks. Using the abduction method, in the first step, the present research examines the emergence of various elements of order in the form of structures, power cycles, dynamics, and control models, and provides a suitable theoretical framework for emerging realities in the form of complex networks. By using it, order in Iran’s regional network is explained. Finally, the cluster-adaptive control strategy based on the concept of focality and appropriate to the regional environment of Iran is explained as the inovation of the research.
    Keywords: Order control, Multibody nested networks, Cluster-adaptive strateg, emergence, Polarity
  • Khalil Ghalkhanbaz, Enayatollah Yazdani *, Shahroz Ebrahimi Pages 28-56
    The strategic competition between the United States and China, which had already begun, has become more serious since the beginning of the second decade of the new millennium. This strategic competition, which has had a major influence on US Indo-Pacific policy, has promoted Washington's strategic shift to the Pacific region. To balance China in East Asia, Washington has significantly reduced its presence in many regions of the world, including the Middle East and Europe, and focused on the Indo-Pacific region. This paper aims to examine the impact of strategic competition between the United States and China on US Indo-Pacific policy.The paper seeks to answer this question: how strategic US-China competition has affected U.S. Indo-Pacific policy, regional competition, and Iranian activism? The main hypothesis of this paper is that the US-China strategic competition has led the US to shift its policy focus from West Asia to the Indo-Pacific region and coalitions to prevent China's seizure of power and expand its sphere of influence, and increase regional competition and sinusoidal tensions between the Islamic Republic of Iran and the United States in the Middle East.The methodology used for this paper is qualitative with a descriptive-analytical approach. Library and internet sources are used to collect data and attempt to analyze the sources as well as check the hypothesis theory.
    Keywords: Indo-Pacific, Strategic Competition, People's Republic of China, USA, The Middle East
  • Nowzar Shafiee * Pages 56-84
    One of the important topics that was raised in diplomatic and academic circles after the Cold War was the discussion of reforms in the UN Security Council. At that time, two general objections were brought to the Security Council: illegitimacy and inefficiency. One of the suggested ways to solve this problem was to increase the number of members and various plans were also presented in this regard. India has been one of the contending countries for permanent membership, and for this purpose, it proposed the "Group of Four" plan. Population, size, democracy, nuclear capability, and effective cooperation with the United Nations have been among the reasons for India's candidacy for a permanent seat in the Security Council. The question of this article is why New Delhi is seeking a permanent seat? The hypothesis of the article, which has been examined in a descriptive-analytical way, is that India is seeking international status by becoming a permanent member of the Security Council. A country that achieves international status is able to take advantage of this status to acquire and exercise power and influence and elevate its position to a position beyond the current rank. The findings of the article showed that the efforts that India has made so far are insufficient and a new strategy is needed to achieve the goal.
    Keywords: Security Council, United Nations, international status, Group Four
  • Rahman Najafi Sayyar * Pages 84-112
    Current events and trends show the change of the international order; On the one hand, the decline of American power as the most important and effective actor supporting the existing order has accelerated, and on the other hand, new poles of power have emerged. The weakening of previous alliances and coalitions and the formation of new alliances and coalitions and the increasing resistance of the actors protesting the current order are examples of the changing trends governing the world. In this regard, the main question of the article is what are the coordinates of the international order in transition and what are the consequences for Iran? Using the theories of diversity and plurality of power in the international system, this article has come to the conclusion that the most important opportunities of the international order in transition for Iran include the gap between the great powers in international crises and the creation of a space for active action for Iran's J.A., highlighting the nodes of A new regional economic solution for Iran is to reduce the consensus of world powers on international principles and norms and create a new normative space for anti-hegemon powers like Iran. On the other hand, the most important challenges of the international order in transition for Iran include the cautious policy of some emerging powers and complexity for the role of J.A., increasing regional competitions and conflicts, facing Iran with various cyber threats and increasing uncertainties in Iran's strategic environment.
    Keywords: Power transition situation, international order, Islamic Republic of Iran, opportunities, challenges
  • Amirroham Shojaie *, Reza Simbar Pages 112-134
    Realist theories in international relations have always had a special and focal position, and many thinkers and researchers have elaborated their intellectual foundations within the framework of realist assumptions. The realist theories of international relations can be divided into different categories from different perspectives, including the modern/classical and defensive/offensive categories. Each of the thinkers of realism in international relations have sought to present theories that have acceptable explanatory power and predictability, and at the same time have basic and coherent requirements, so that the name of theory can be given to it. In this regard, in a book entitled "From Wealth to Power: The Unusual Origins of America's World Role", Farid Zakaria has explained the basics and presented his theory under the title of "state-centered realism", which, in criticizing defensive realism, has explained the theoretical explanation of America's foreign policy and how to increase its power. and the interests of this country in the period of 1865-1908. Accordingly, in this article, we seek to explain and analyze the basics of this theory, as well as state its flaws based on the concepts contained in it. The basic questions of this research are as follows: First, what has this theory brought to the realist school of international relations? And secondly, what defects does it have? The research method is descriptive-analytical with emphasis on the theoretical concepts found in the mentioned book.
    Keywords: Fareed Zakaria, State-centered realism, United States, Realist theories, international relations
  • Hadi Torki *, Shahrouz Shariati Pages 134-156
    Todays, there are at least two views and different images of the power of the West. The first picture says that with the collapse of the Soviet Union and the Eastern Bloc, Western hegemony and values are spreading to other regions and civilizations of the world, and Western values will continue to play a major role in shaping the future political, economic and security relations of the world. Based on this point of view, nonwestern societies will need to follow western values in order to achieve development, otherwise they will not be able to achieve ideal progress. Against this optimistic view of the West, there is another image that introduces the Western civilization in decline and degeneration. This narrative believes that the current century should be considered the beginning of the end of Western power. From this point of view, it seems that Iran and China have a common vision to contain, reduce or confront the global hegemony of the West. From a political and ideological point of view, Iran has been able to redefine the anti-hegemonic power in the West Asian region, and on the other hand, China's economic performance has been able to expand the Chinese development model in the world and design a full-scale competition against the American hegemony. Meanwhile, most of the leaders of Iran and China believe that the current system ruling the world under the leadership of the United States is unfair and the existing international system cannot and should not continue to rule on this basis. The main question of this article is how the leaders of Iran and China view the structure of the international system. The findings of the research using the discourse content analysis method show that while the Iranian leaders' view of the structure of the international system is confrontational and philosophical, the Chinese leaders' view of the structure of the international system is based on political and economic cooperation. The article shows that despite the similarities between the discourses of the leaders of Iran and China, the critical positions of the leaders of the two countries towards the international order and the attempt to weaken the American hegemony have fundamental differences.
    Keywords: Iran, China, Counter-hegemony, Unilateralism, Revisionism
  • Seyef Yahya Bathaii, Esmaeil Shafiei Sarvestani *, Bashir Esmaili Pages 156-181
    Since the fall of Kabul, the capital of Afghanistan, to the hands of the Taliban in August 2021, Afghanistan has become a major source of concern for countries in the region and for the international community in general, especially as the country suffers from three main challenges: A person who has caused socio-economic unrest. The growing threat of terrorism originating from Afghanistan due to the inability of the Taliban movement to contain the terrorist groups present in Afghanistan, as well as the refusal of this movement to cooperate regionally or internationally to deal with this threat, the Taliban's refusal to accept the political participation of other ethnic minorities, legitimacy The regime questions this movement for the people of Afghanistan and the international community, and as a result increases the possibility of political and security unrest in the country. In such a situation, the question arises, what will be the future of Afghanistan's political and security life under the leadership of the Taliban? In response, it can be said that according to the existing challenges, three scenarios of "coup within the movement", "the fall of Kabul under the rule of "Islamic Government Organization - Khorasan Province", "the emergence of a parallel government with the revival of the Northern Alliance" can be imagined for the future of Afghanistan. . The research method is qualitative and prospective.
    Keywords: Afghanistan, Taliban, National Security, comprehensive government, Regional Integration
  • Hamed Kazemi *, Loghman Kazempuor, Masoud Akhavan Kazemi Pages 182-210
    The Syrian crisis which began in 20111 with anti-state demonstration against its president is still ongoing after a decade. This country has become an arena of struggle between rival armed forces, both domestic and foreign. The main purpose of the current research is to decipher the patterns and elements governing the continuation of the Syrian crisis despite the harmful human and financial losses in the life span of this country. The question arising from this research is that: How can the problem of stability and continuation of the Syrian crisis be understood after a decade of conflict? The hypothesis that is proposed in the answer is that the insistence of domestic, regional and extra-regional actors on the rules over the win-lose game and the lack of political compromise is considered to be the cause of the stability of the Syrian crisis. The findings of the research show that the intensity of conflicts of interests of the stakeholders in the Syrian crisis has created a zero-sum game at the internal, regional and extra-regional levels, which is not offer a positive perspective in coping with the crisis in a short period of time. This article has been written using descriptive-analytical method and library sources.
    Keywords: “Syrian crisis, Continuation of the crisis, ” games theory, Internal conflicts, Regional conflicts, International conflicts”