فهرست مطالب

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 64، بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سمیه نظری، ناصر بهپور*، بهروز غریب صفحات 4-21
    مقدمه

    برای مبتلایان به سرطان سینه (BC)، ورزش به عنوان یک درمان کمکی در نظر گرفته می شود که خستگی و کیفیت زندگی (QOL) آنها را هم در طول در مان و هم بعد از درمان بهبود می بخشد و به توانبخشی آنها کمک می کند. اهمیت ورزش در کاهش خستگی و افزایش QOL غیر قابل انکار است، اما تعداد محدودی از مطالعات در مورد مداخله ی ورزش در بیماران مبتلا به سرطان سینه متاستاتیک (MBC) وجود دارد. برای بررسی اثرات تمرین مقاومتی (RT) بر خستگی، کیفیت زندگی و ترکیب بدنی در بیماران MBC، با انتخاب آزمودنی ها از این جمعیت و تکمیل یک برنامه ی 8 هفته ای RT، رویکرد تقریبا جدیدی را اتخاذ کردیم.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی است، شرکت کنندگان در پژوهش 27 بیمار MBC بودند که در سال های 1401 تا 1402 به بیمارستان نفت تهران مراجعه کرده بودند. همه ی آزمودنی ها با رضایت آگاهانه در پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تمرین قرار گرفتند. خستگی نقطه ی پایانی اولیه با پرسشنامه CFS و کیفیت زندگی با دو پرسشنامه ی EORTC (C30 و BR23) ارزیابی شد. میزان پایبندی بیماران به ورزش بالا بود (98/07 %).

    یافته ها

    پس از تجزیه و تحلیل داده ها، بین دو گروه در زیر مقیاس های خستگی و خستگی کل تفاوت معنی داری وجود داشت (001/ 0<p). QOL یه طور معنی داری (001/ 0<p) افزایش داشت. همچنین تصویر فرد از بدنش (001/ 0<p) و چشم انداز آینده (001/ 0<p) در گروه RT به طور معنی داری افزایش یافت. شاخص های ترکیب یدنی (001/ 0<p) به نفع گروه RT به صورت معنی دار بهبود یافت.

    نتیجه گیری

    برای بیماران MBC، 8 هفته تمرین مقاومتی می تواد خستگی را کاهش دهد و QOL را بهبود بخشد. مقایسه ی نتایج نشان می دهد برای بیماران MBC، مزایای فعالیت بدنی علاوه بر درمان بالینی به طور قابل توجهی بیشتر از درمان بالینی به تنهایی است. RT برای بیماران MBC به اندازه ی افراد سالم مناسب و کاربردی است. برای این بیماران RT می تواند یک پروتکل استاندارد باشد. توصیه می شود که تحقیقات در بازه زمانی طولانی تر و با جمعیت بیشتر انجام شود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان متاستاتیک، خستگی، کیفیت زندگی، تمرین مقاومتی
  • زیتون ملک پور، فرزانه تقیان*، خسرو جلالی دهکردی صفحات 22-40
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان است. استراتژی های درمانی سبب کاهش نورونزایی در بیماران تحت درمان می شود. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرینات استقامتی و مکمل گالیک اسید و کامپفرول بر نورون زایی در هیپوکمپ، ناشی از عوارض جانبی مصرف پاکلیتاکسل در موش های مبتلا به سرطان پستان است.

    روش بررسی

    بطور تصادفی موش ها به شش گروه (6=n) شامل: گروه کنترل، گروه مبتلا به سرطان پستان با تزریق رده سلولی 4T1، گروه سرطانی که داروی پاکلیتاکسل (10 میلی گرم بر کیلوگرم) دریافت شد، گروه سرطانی تحت تیمار با پاکلیتاکسل و گاواژ مکمل کامپفرول و گالیک اسید، گروه سرطانی تحت تیمار با پاکلیتاکسل و تمرین استقامتی، گروه سرطانی تحت تیمار با پاکلیتاکسل و تمرین استقامتی و مکمل تقسیم شدند. بیان ژن ها به روش Real Time-PCR سنجیده شد. ژن ها به کمک نرم افزارهای بیوانفورماتیک انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار GraphPad-Prism نسخه 9 انجام شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) با آزمون Tukey's post hoc محاسبه گردید. نتایج به عنوان میانگین±انحراف استاندارد نشان داده شد و P.value<0.05 نشان دهنده معنی داری است.

    یافته ها

    بیان VEGFα/ARC/CREB در اثر مصرف گالیک اسید، کامپفرول و تمرینات استقامتی در موش های شیمی درمانی شده افزایش یافت (0/05<p). همچنین، بیان VEGFα/ARC/CREB در گروه تمرین استقامتی همراه با مصرف مکمل افزایش یافت (0/05<p). سرطان پستان سبب افزایش بیان HIF1α شده است (0/05<p). تمرین استقامتی و مصرف مکمل میزان بیان HIF1α را بطور معنی داری کاهش داده است (0/05<p).

    نتیجه گیری

    تمرین استقامتی و مصرف گالیک اسید و کامپفرول سبب تنظیم بیان ARC، VEGFα ، HIF1α وCREB1 در بافت مغز موش های مبتلا به سرطان پستان می گردد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، سرطان پستان، شیمی درمانی، پاکلیتاکسل
  • سارا قاسم زاده برکی، مهناز شاهقلیان قهفرخی*، محمدحسین عبداللهی صفحات 41-58
    مقدمه

    نگرانی در مورد عود سرطان به عنوان شایع ترین بار روانی در بیماران و نجات یافتگان از سرطان شناخته می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی خستگی در تاثیر نگرانی بر نشانگان استرس پس از سانحه و ترس از عود در بیماران مبتلابه سرطان پستان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی در چارچوب یک طرح همبستگی از نوع مدل آزمایی معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر بیماران زن مبتلابه سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان کسری و مرکز پژوهش های سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1401 بودند که از بین آن ها و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 220 نفر انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسش نامه نگرانی (PSWQ)، چک لیست PTSD برای غیرنظامیان (PCL-5)، مقیاس ترس از عود سرطان (FCRI) و مقیاس خستگی ناشی از سرطان (CFS) بود. یافته ها در چارچوب مدل آزمایی معادلات ساختاری و در فضای نرم افزارهای SPSS27 و SmartPLS 4 تحلیل شدند.

    یافته ها

    شاخص های برازش مدل مفهومی پژوهش (0/06 = SRMR) و (94/ 0= NFI) مطلوب بود. نتایج به دست آمده از مدل آزمایی معادلات ساختاری حاکی از تاثیر مستقیم و معنادار نگرانی بر PTSD (0/001>P=؛ 62/3=T؛ 0/287=β)، نگرانی بر خستگی (001/0>P=؛ 89/3=T؛310/0=β)، خستگی بر PTSD (0/001>P=؛ 5/31=T؛ 0/390=β) و خستگی بر ترس از عود (0/001>P=؛ 3/73=T؛ 0/274 =β) و عدم تاثیر نگرانی بر ترس از عود (0/449=P؛ 0/757=T؛ 0/052=β) بود. شایان ذکر است در تاثیر نگرانی بر PTSD خستگی نقش میانجی جزئی داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که خستگی می تواند نشانگان استرس و ترس از عود سرطان را در بیماران مبتلا به سرطان پستان افزایش دهد. از آنجا که خستگی زودهنگام می تواند تاثیر تشخیص و درمان سرطان را بر عملکرد فردی و کیفیت زندگی این بیماران افزایش دهد، بدین سان یافته های پژوهش حاضر برای ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و نجات یافتگان از سرطان پستان موثر است و پژوهش های آتی باید بر استفاده از مداخله های روان شناختی به منظور کاهش پیامدهای روان شناختی سرطان برای این جمعیت در حال رشد در ایران متمرکز شوند.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، PTSD مرتبط با سرطان، خستگی، نگرانی ناشی از سرطان
  • مهران نوروزپور*، رسول اصغری زکریا، ناصر زارع، حسینعلی ابراهیمی، حامد پارسا، شیما بورنگ صفحات 59-83
    مقدمه

    در سال های اخیر با پیشرفت نانوتکنولوژی روش های نوینی جهت درمان بیماری سرطان ابداع شده است. گیاه مورینگا (Moringa oleifera) سرشار از ترکیبات فلاونوئیدی به خصوص کوئرستین است که دارای خواص ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی می باشد. در این پژوهش ویژگی های نانوذرات فلزی آهن، مس، روی و نقره بیوسنتز شده از عصاره آبی گیاه M. oleifera مورد مطالعه قرار گرفته و در ادامه به بررسی تاثیر اسانس روغنی و عصاره آبی حاصل از اندام هوایی این گیاه و نانوذرات فلزی حاصل از آن بر رشد و زنده مانی لاین های سلولی سرطانی MCF-7 و BT-549 پرداخته شد.

    روش بررسی

    در این پژوهش پس از بیوسنتز نانوذرات فلزی آهن، مس، روی و نقره از عصاره آبی گیاه M. oleifera و بررسی خواص آن ها از نظر اندازه به کمک DLS و تایید ساختار به کمک FTIR ، میزان ترکیبات ثانویه اسانس (به کمک GC-MS) و عصاره آبی گیاه مورینگا (به کمک HPLC) مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین خواص ضدسرطانی اسانس و عصاره آبی گیاه (M. oleifera) و نانوذرات فلزی بیوسنتز شده از آن بر دو لاین سلولی MCF-7 و BT-549 مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. جهت بررسی میزان زنده مانی سلولی و نتایج فلوسیتومتری به ترتیب از نرم افزارFlowJ  استفاده شد.

    یافته ها

    طبق نتایج به دست آمده از DLS اندازه نانوذرات آهن، مس، روی و نقره به ترتیب برابر با 35، 32، 33 و 34 نانومتر بود. میزان IC50 لاین های سلولیMCF-7  و BT-549 به طور معنی داری و در سطح احتمال یک درصد تحت تاثیر نوع تیمار مورد استفاده قرار گرفت. بیشترین میزان IC50 (9/35 میکرولیتر در میلی لیتر) مربوط به لاین سلولی MCF-7 تیمار شده با اسانس روغنی حاصل از اندام هوایی گیاه مورینگا می باشد. هم چنین درصد سلول های نکروزه شده، درصد سلول های موجود در مرحله پیش آپوپتوزی و پس آپوپتوزی لاین های سلولی MCF-7  و BT-549 مذکور به طور معنی داری و در سطح احتمال یک درصد تحت تاثیر نوع تیمار استفاده شده قرار گرفت. در مورد لاین سلولی MCF-7 بیشترین درصد سلول های نکروزه شده، سلول های موجود در مرحله پیش و پس آپوپتوزیس (به ترتیب 03/2 ، 42/3 و 5/22 درصد) مربوط به تیمار شاهد، عصاره آبی حاصل از اندام هوایی و نانوذرات مس بیوسنتز شده از عصاره آبی حاصل بود. بیشترین درصد سلول های نکروزه شده، سلول های واقع در مرحله پیش و پس آپوپتوزیس لاین سلولی BT-549 (به ترتیب 33/6، 32/4 و 56/17 درصد) نیز مربوط به تیمار کنترل، نانوذرات مس بیوسنتز شده از عصاره آبی حاصل بود.

    نتیجه گیری :

    طبق نتایج به دست آمده در این پژوهش نانوذره مس بیوسنتز شده از عصاره آبی گیاه مورینگا بالاترین میزان خاصیت ضدسرطانی بر روی لاین های سلولی MCF-7 و BT-549 داشت.

    کلیدواژگان: گیاه مورینگا، نانوذرات فلزی، BT-549 و MCF-7
  • بررسی تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر تنظیم هیجان و تحمل پریشانی در بیماران مبتلا به سرطان پستان
    صبا پارسایی، نجمه جهانی، حمید صالحی نیا، محمدرضا رئیسون* صفحات 84-101
    مقدمه و هدف

    بیماران مبتلا به سرطان پستان، به دلیل ترس از عود، نگرانی در مورد مرگ و میر و پیامدها، اضطراب مربوط به درمان، تجربه مشکلات جسمی و مالی میزان بالایی از پریشانی را تجربه می کنند. یکی از روش های مداخله ای که برای حمایت روان شناختی بیماران سرطانی استفاده می شود، درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر تنظیم هیجانات و تحمل پریشانی در زنان مبتلا به سرطان پستان صورت گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه مداخله ای است که بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان شهرستان بیرجند در سال 1401-1402 انجام شد. در این مطالعه 30 نفر در دو گروه کنترل و مداخله (هر گروه 15 نفر) به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. آموزش ذهن آگاهی طی هشت هفته (هر هفته یک جلسه و هر جلسه یک الی یک ساعت و نیم) در گروه مداخله صورت گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه تنظیم هیجان گراس و جان (2003) و پرسشنامه تحمل پریشانی هیجانی سیمونز و گاهر (2005) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 26 و آزمون های تی مستقل و تی زوجی و در سطح معنی داری 05/0 انجام شد.

    یافته ها

    براساس نتایج، میانگین سن افراد وارد شده به مطالعه در گروه های کنترل و مداخله به ترتیب0/12 ± 9/46 و 7/11 ± 8/45  سال بود که تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (795/0=p). سایر متغیرهای زمینه ای بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد پس از انجام مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی، افراد در گروه مداخله نمره بالاتری را در مقایسه با گروه کنترل کسب کردند که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (6/7 ± 4/41 در مقابل 6/6 ± 3/45؛ 146/0=p). اگرچه این مداخلات تاثیری در نمره تحمل پریشانی در دو گروه کنترل و مداخله نشان نداد (6/6 ± 5/31 در مقابل 4/6 ± 8/33 ؛ 334/0= p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، مداخله مبتنی بر ذهن آگاهی تاثیرات قابل توحهی را بر تنظیم هیجانات در بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد، از این رو اجرای برنامه های آموزشی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند برای کاهش هیجانات مبتلایان به سرطان پستان مفید باشد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، ذهن آگاهی، تنظیم هیجانی، تحمل پریشانی
  • زهرا کشت پور املشی، مازیار بذرافشان، سولماز شریعت پناهی، سید محمدرضا جوادی، زهرا اقا بابایی، لیلی تاپاک، محمد آرین، صفورا نیکزاد* صفحات 102-115
    مقدمه

    بررسی عوامل موثر برکیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان درکاهش عوارض بیماری حائز اهمیت است. هدف از مطالعه حاضر بررسی کیفیت زندگی وابسته به سلامتی در بیماران سرطان پستان غیر متاستاتیک و فاکتورهای مرتبط با آن می باشد.

    مواد و روش

    در این مطالعه مقطعی با رویکرد توصیفی- تحلیلی 267 نفر از بیماران مبتلا به سرطان پستان غیر متاستاتیک، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. اطلاعات قبل از تشخیص بیماری، اطلاعات تشخیصی و پس از درمان ثبت و پرسشنامه کیفیت زندگی EORTC -qlq- c30 برای شرکت کنندگان در مطالعه توزیع شد.

    یافته ها

    نتایج آنالیز آماری X2 نیز نشان داد که ضریب همبستگی بین کیفیت زندگی و سن معادل 0/281- می باشد که از نظر آماری نیز معنا دار بود 0.001) (-Value<p). همچنین نتایج نشان داد که تفاوت میانگین امتیاز کیفیت زندگی افراد در سطوح مختلف تحصیلات، گروه مختلف شغلی و وضعیت تاهل از نظر آماری معنی دار نبود (به ترتیب P-Value=0.605 ، P-Value=0.096 و P-Value=0.442). با این حال، تفاوت میانگین امتیاز کیفیت زندگی افراد حاضر در مطالعه در پنج گروه stageT و سابقه بیماری در بستگان در جه یک از نظر آماری معنی دار بود (به ترتیب P-Value=0.007 و P-Value=0.006).

    نتیجه گیری

    بالاترین نمره کیفیت زندگی مربوط به عملکرد عاطفی بود اما عملکرد شناختی و ایفای نقش نمره کمتری داشتند. همچنین، سن و شدت خستگی برکیفیت زندگی بیماران تاثیرگذار است.  نتایج این مطالعه بر اهمیت در نظر گرفتن این فاکتورها در مدیریت بیماران سرطان پستان به منظور بهبود کیفیت زندگی تاکید دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامتی، سرطان پستان، غیر متاستاتیک
  • ساغر صالحپور، نسرین سحرخیز، صدیقه حسینی، سمانه اسمعیلی*، نازنین حاجی زاده، لیلا مجدی، هستی ضیایی صفحات 116-138
    مقدمه

    سرطان پستان ازشایع ترین بدخیمی هادر زنان است. شیمی درمانی سیتوتوکسیک یا هورمون درمانی دارای تاثیرمنفی بر پتانسیل باروری هستند. لذا به کارگیری تکنیک هایی همچون سرکوب تخمدان، انجماد تخمک و جنین، بازیابی تخمک نابالغ و بلوغ آزمایشگاهی آن و انجماد بافت تخمدان برای حفظ باروری ضروری است.

    روش بررسی

     تحقیق مروری ارائه شده براساس اطلاعات به دست آمده از جستجوی منابع فارسی و انگلیسی Scoupus ، Google Scholar ، Pub Med ، Science Direct طی 24 سال اخیرو با کلیدواژه های سرطان پستان، نازایی، حفظ باروری ، انجماد تخمک، انجماد جنین انجام شده است.

    یافته ها

     15% تا25% بیماران، زنان جوان پیش از سن یائسگی هستند. شیمی درمانی یا پرتودرمانی می تواند منجر به ناباروری یا یائسگی زودرس شود. باتوجه به شواهد، میزان موفقیت انجماد جنین به مراتب نسبت به انجماد تخمک و بازیابی تخمک نابالغ بیشتر است. از بین روش های حفظ باروری، انجماد بافت تخمدان و پرینت زیستی سه بعدی در مرحله تحقیقات آزمایشگاهی بوده و بسیار مورد توجه واقع شده اند. مشاوره درست وارائه اطلاعات دقیق به بیمارو ارجاع به موقع آن ها تاثیر فراوانی بر بهبود وضعیت روانی وجسمی و درمان بیماری زمینه ای آن ها داشته است.

    نتیجه گیری

     با تشخیص زودهنگام سرطان پستان، ارجاع به هنگام به متخصص باروری،ارائه مشاوره صحیح و روش های نوین کمک باروری، بیماران مبتلابه سرطان پستان پس از درمان های تهاجمی سرطان ، باروری خود را حفظ و تجربه فرزند بیولوژیک خود را خواهند داشت.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، نازایی، حفظ باروری، انجماد تخمک، انجماد جنین
|
  • Somayeh Nazari, Nasser Behpour*, Behrooz Gharib Pages 4-21
    Introduction

    exercise is regarded as an adjuvant treatment for people with breast cancer (BC), reducing their fatigue,  aiding their rehabilitation, and improving their quality of life (QOL) both during and after treatment. The significance of exercise in reducing fatigue and enhancing QOL in women with BC is undeniable; nonetheless, there is a dearth of studies on the impact of exercise intervention on metastatic breast cancer (MBC) patients. To investigate the effects of resistance training (RT) on fatigue, QOL, and body composition in MBC patients, we adopted an almost novel approach by selecting subjects from this population and completing an eight-week RT program.

    Methods

    This clinical trial study was conducted on 27 MBC patients who were referred to Tehran Naft Hospital from 2022-2023. All subjects participated in the research with informed consent. People were randomly assigned to two control and resistance training groups. Primary endpoint fatigue was assessed using the chronic fatigue syndrome (CFS)  questionnaire. Moreover,  QOL was measured using the two EORTC questionnaires (C30 and BR23). Patients' adherence to exercise was high (98.07%).  

    Results

    After data analysis, there was a significant difference between the two groups of total fatigue and all fatigue subscales (P<0/001). The QOL (P<0/001) improved significantly; moreover, body image (P<0/001) and future perspective (P<0/012) increased significantly in the RT group. In addition, body composition (P<0/001) indices improved significantly in favor of the RT group.

    Conclusions

    As evidenced by the obtained results, for MBC patients, eight weeks of RT can decrease fatigue and improve QOL. Comparing the results demonstrated that, for MBC patients, a combination of physical activity and clinical therapy is more beneficial than clinical treatment alone. The RT is as appropriate and practical for MBC patients as healthy people. For these patients, RT can be a standard protocol. It is recommended that research on larger sample sizes be carried out over a longer period of time.

    Keywords: Fatigue, Metastatic breast cancer, Quality of life, Resistance training
  • Zeytoon Malekpoor, Farzaneh Taghian*, Khosro Jalali Dehkordi Pages 22-40
    Introduction

    Breast cancer is the most common cancer. Therapeutic strategies reduce neurogenesis in treated patients. The present study aimed to assess the effect of endurance training along with the combination of gallic acid and Kaempferol on neurogenesis in the hippocampus caused by the side effects of paclitaxel in mice with breast cancer.

    Methods

    The mice were randomly assigned to six groups (n=6), including control group, the group with breast cancer injected with 4T1 cell line, the cancer group that received paclitaxel (10 mg/kg), cancer group treated with paclitaxel and gavage supplemented with Kaempferol and gallic acid, cancer group treated with paclitaxel and endurance exercise, the cancer group treated with paclitaxel and endurance training and supplements. Gene expression was measured by the Real Time-Polymerase Chain Reaction (PCR) method. Genes were selected using bioinformatics software. In this study, statistical analysis was performed using GraphPad Prism software (version 9). Data were calculated using one-way analysis of variance (ANOVA) with Tukey's post hoc test. Results were presented as mean±standard deviation. A p-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The expression of VEGFα/ARC/CREB increased significantly (P<0.05) due to the consumption of gallic acid, kaempferol, and endurance training in mice treated with paclitaxel. Moreover, the expression level of VEGFα/ARC/CREB genes increased in the endurance training group and the supplement (P<0.05). On the other hand, breast cancer has increased the expression of HIF1α gene (P<0.05). Endurance training and supplement consumption significantly reduced the expression of the HIF1α gene (P<0.05).

    Conclusion

    Endurance training, along with gallic acid and Kaempferol, regulated the expression of ARC, VEGFα, HIF1α, and CREB1 genes in the brain tissue of mice with breast cancer treated with paclitaxel.

    Keywords: Breast cancer, Chemotherapy, Endurance training, Paclitaxel
  • Sara Ghasemzadehbarki, Mahnaz Shahgholian Ghahfarokhi*, MohammadHossein Abdollahi Pages 41-58
    Introduction

    Anxiety about cancer recurrence is identified as the most common psychological burden experienced by cancer patients and survivors. The present study aimed to assess the mediating role of fatigue in the effect of anxiety on posttraumatic stress disorder (PTSD) symptoms and fear of recurrence in breast cancer patients.

    Methods

    The cross-sectional study was conducted at Kasra Hospital and Cancer Research Center at Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran, Iran, from September to November 2022. A total of 220 female breast cancer patients completed questionnaires, including the Penn State Anxiety Questionnaire, PTSD Checklist for DSM-5, Fear of Cancer Recurrence Inventory), and Cancer Fatigue Scale. The data were analyzed in SPSS (version 27) and SmartPLS (version 4) software packages using the advanced statistical method of structural equation modeling.

    Results

    The model fit indices were good (SRMR=0.6 and NFI=94). The results obtained from structural equation modeling pointed to the direct and significant effect of anxiety on PTSD (β=0.287; T=3.62; P<0.001), anxiety on fatigue (β=0.310; T=3.89; P<.001), fatigue on PTSD (β=0.390; T=5.31; P<.001), and fatigue on fear of cancer recurrence (β=0.274; T=3.73; P<.001). The non-significant impact of anxiety on fear of cancer recurrence (β=0.052; T=0.757; P=0.449) was in the framework of the conceptual model of the present study. It is worth noting that fatigue had a partial mediating role in the effect of anxiety on PTSD.

    Conclusion

    These findings suggest that fatigue can increase cancer-related PTSD and fear of cancer recurrence in breast cancer patients. Since early fatigue can increase the impact of cancer diagnosis and treatment on the performance and quality of life of these patients, the findings of the present study are effective for healthcare providers and breast cancer survivors. Future research should focus on the use of psychological interventions to reduce the psychological consequences of cancer for this growing population in Iran.

    Keywords: Barest Cancer, Cancer-related PTSD, Cancer-related anxiety, Fatigue
  • Mehran Noruzpuor*, Rasool Asghari Zakaria, Nasser Zare, Hossein Ali Ebrahimi, Hamed Parsa, Shima Bourang Pages 59-83
    Introduction

    In recent years, with the advancement of nanotechnology, new methods have been invented to treat cancer. The Moringa plant (Moringa oleifera) is rich in flavonoid compounds, especially quercetin, which has anticancer and antioxidant properties. In this research, the characteristics of metal nanoparticles of Iron, Copper, Zinc, and Silver biosynthesized from the aqueous extract of the M. oleifera plant were studied, and then the effect of the essential oil and aqueous extract obtained from the aerial parts of this plant and the synthesized metal nanoparticles on the growth and survival of cancer cell lines MCF-7 and BT-549 were investigated.

    Materials and Methods

    In this research, after the biosynthesis of metal nanoparticles such as iron, copper, zinc, and silver from the aqueous extract of the plant M. oleifera and checking their properties in terms of size with the help of Dynamic Light Scattering (DLS) and verifying the structure with the help of Fourier Transform Infrared Spectrometer (FTIR), the number of secondary compounds of the essential oil (using Gas chromatography-Mass spectrophotometry (GC-Mass)) and the aqueous extract of Moringa plant (with the help of HPLC) were investigated. , the anticancer properties of the essential oil and aqueous extract of the plant M. oleifera and its biosynthesized metal nanoparticles were evaluated on two cell lines, MCF-7 and BT-549. The experiment was conducted in a completely randomized design with three replications. GraphPad Prism8 and FlowJ softwares were used to check cell viability and flow cytometry results, respectively.

    Results

    According to the results obtained from DLS, the sizes of iron, copper, zinc, and silver nanoparticles were 35, 32, 33, and 34 nm, respectively. According to the results obtained in this research, the IC50 value of MCF-7 and BT-549 cell lines was significantly affected by the type of treatment used at the probability level of 1%. The highest amount of IC50 (35.9 μL/mL) corresponds to the MCF-7 cell line treated with the essential oil obtained from the aerial parts of the Moringa plant. Furthermore, in this research, it was found that the percentage of necrotic cells, and the percentage of cells in the pre-apoptotic and post-apoptotic stage of the MCF-7 and BT-549 cell lines were significantly affected by the type of treatment used at the probability level of 1%. In the case of the MCF-7 cell line, the highest percentage of necrotic cells, cells located in the pre-and post-apoptotic stage (2.03, 3.42, and 22.5 percent), respectively, related to the control treatment, aqueous extract obtained from aerial parts, and synthesized copper nanoparticles from aqueous extract were obtained. Meanwhile, the highest percentage of necrotic cells, cells located in the pre-and post-apoptotic stage of the BT-549 cell line (6.33, 4.32, and 17.56 percent) were related to the control treatment, biosynthesized copper nanoparticles from the aqueous extract.

    Conclusion

    According to the results obtained in this research, the copper nanoparticle biosynthesized from the Moringa plant aqueous extract had the highest anticancer effect on MCF-7 and BT-549 cell lines.

    Keywords: BT-549, Metal nanoparticles, Moringa oleifera, MCF-7
  • Effectiveness of Mindfulness Training in Emotion Regulation and Distress Tolerance among Breast Cancer Patients
    Saba Parsaee, Najmeh Jahani, Hamid Salehiniya, Mahamdreza Raeison* Pages 84-101
    Introduction

    Breast cancer patients experience high levels of distress due to fear of recurrence, worry about mortality and outcomes, anxiety related to treatment, as well as experiencing physical and financial problems. One of the intervention methods used for psychological support of cancer patients is mindfulness-based treatments. Therefore, the present study aimed to assess the effect of mindfulness training on emotional regulation and distress tolerance in women with breast cancer.

    Methods

    The present interventional study t was conducted on breast cancer patients in Birjand in 2023. this study recruited 30 subjects in two control and intervention groups (15 people in each group) using the convenience sampling method. Mindfulness training took place in the intervention group for eight weeks (one session per week and one to one and a half hours per session). The Gross and John (2003) emotion regulation questionnaire and the Simmons and Gaher (2005) emotional distress tolerance questionnaire were used to collect information. Data were analyzed in SPSS software (version 26) using independent t-tests and paired t-tests at a significance level of 0.05.

    Results

    The mean age scores of patients in the control and intervention groups were 46.9±12.0 and 45.8±11.7 years, respectively, and no significant difference was observed between the two groups (P=0.795). The results of the present study demonstrated that after the mindfulness-based interventions, subjects in the intervention group obtained higher scores than the control group, which was statistically significant (58.1±6.2 vs. 50.1±7.3; p=0.003). Nonetheless, these interventions did not display a significant effect on distress tolerance scores in both control and intervention groups (6.4±33.8 vs. 6.6±31.5; P=0.334).

    Conclusions

    As evidenced by the results of the present study, the intervention based on mindfulness has significant effects on the regulation of emotions in patients with breast cancer; therefore, the implementation of educational programs based on mindfulness can be of great help in reducing the emotions of patients with breast cancer.

    Keywords: Breast cancer, Mindfulness, Emotion regulation, Distress tolerance
  • Zahra Keshtpour Amlashi, Maziar Bazrafshan, Solmaz Shariat Panahi, Mohammadreza Javadi, Zahra Aghababaei, Leili Tapak, Mohammad Arian, Safoora Nikzad* Pages 102-115
    Introduction

    Investigating the effective factors on the quality of life in breast cancer patients is of utmost importance in reducing the complications of the disease. The present study aimed to investigate health-related quality of life and its related factors in nonmetastatic breast cancer patients.

    Methods

    In this cross-section-descriptive-analytical study, 267 patients with nonmetastatic breast cancer were included by simple random sampling method. Pre-diagnostic, diagnostic, and post-treatment information were recorded, and the EORTC Core Quality of Life questionnaire (EORTC QLQ-C30) was administered to study participants.

    Results

    The results of the X2 statistical analysis also demonstrated that the correlation coefficient between quality of life and age is 0.281, which is statistically significant (P<0.001). Furthermore, the results indicated that the difference in mean quality of life scores among different levels of education, different occupational groups, and marital status was not statistically significant (P=0.605, P=0.096, and P=0.442, respectively). Nonetheless, the difference in mean quality of life scores among individuals in the study across five stage T groups and a history of illness in relatives was statistically significant (P=0.007 and P=0.006, respectively).

    Conclusion

    The highest quality of life score was related to emotional function; nonetheless,  cognitive function and role play obtained lower scores. Also, age and severity of fatigue affect patients' quality of life. The results of this study emphasize the importance of considering these factors in the management of breast cancer patients in order to improve their quality of life.

    Keywords: Breast cancer, Health, Nonmetastatic, Quality of life
  • Saghar Salehpour, Nasrin Saharkhiz, Sedigheh Hosseini, Samaneh Esmaeili*, Nazanin Hajizadeh, Leila Majdi, Hasti Ziaee Pages 116-138
    Introduction

    Breast cancer is one of the most common malignancies in women. Cytotoxic chemotherapy or drugs exert a negative effect on fertility potential. Techniques,such as ovarian suppression, oocyte and embryo freezing, InVitro Maturation, and ovarian tissue freezing, are necessary to preserve fertility.

    Methods

    To conduct this study, a query was conducted on Persian and English sources databases as Scoupus, Google Scholar, Pub Med, and Science Direct during the last 24 years using the following keywords: breast cancer, infertility, fertility preservation, oocyte freezing, and embryo freezing.

    Results

    Based on the result15% to 25% of patients are young premenopausal women. Chemotherapy or radiation therapy can lead to infertility or early menopause. As suggested by evidence, the success rate of embryo freezing is much higher than oocyte freezing and In Vitro Maturation. Among the fertility preservation methods, ovarian tissue freezing and 3D bioprinting are in the laboratory research stage and have received much attention. Correct counseling and providing accurate information to patients and their timely referral have have a marked impact on improving their mental and physical condition and treating their underlying disease.

    Conclusion

    As evidence by the result of this study, early diagnosis of breast cancer and timely referral to a fertility specialist  enable , breast cancer patients to maintain their fertility and experience their biological child after aggressive cancer treatments.

    Keywords: Breast, cancer, Fertility preservation, oocyte cryopreservation