فهرست مطالب

نشریه مطالعات توسعه و مدیریت منابع
پیاپی 4 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسام قربانعلی*، مرتضی موسی خانی، کرم الله دانش فرد صفحات 1-16

      این پژوهش با هدف طراحی و تبیین الگوی شکل گیری خط مشی های مبتنی بر شواهد در حوزه جذب و نگهداشت کارکنان حرفه ای به انجام رسید. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی، از لحاظ رویکرد، اکتشافی و از لحاظ نحوه تجزیه و تحلیل داده ها، آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. در فاز کیفی تحقیق، گروهی از خبرگان شامل اساتید دانشگاهی و مشاورین مجرب در حوزه مدیریت منابع انسانی و همچنین مدیران ارشد منابع انسانی در صنعت هوانوردی ایران به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند. در این فاز با استفاده از روش نمونه گیری نمونه گیری هدفمند، 11 نفر از خبرگان انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها در فاز کیفی تحقیق، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته با خبرگان بود. در فاز کیفی تحقیق، داده های حاصل از مصاحبه بر اساس روش تحلیل تم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در فاز کمی نیز، کلیه مدیران ارشد صنعت هوانوردی ایران به عنوان جامعه در نظر گرفته شدند و از میان آنها، 108 نفر بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در فاز کمی تحقیق نیز، از پرسشنامه بسته و محقق ساز مشتمل بر 27 گویه به عنوان ابزار اصلی جمع آوری داده ها استفاده شد. روایی و پایایی این پرسشنامه به روش های مختلف مورد بررسی و تایید قرار گرفت. در فاز کمی تحقیق، جهت انجام تجزیه و تحلیل های توصیفی و استنباطی، از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس و لیزرل استفاده شد. سرانجام، نتایج تحقیق منجر به طراحی الگوی چند شاخکی شکل گیری خط مشی های مبتنی بر شواهد در حوزه جذب و نگهداشت کارکنان حرفه ای شد. این الگو سه شاخک اصلی شامل شاهدگذاری، فنی و سیاسی را شامل می شود که هر کدام از این شاخک ها نیز خود شامل زیرمجموعه هایی می باشند.

    کلیدواژگان: خط مشی گذاری مبتنی بر شواهد، جذب و نگهداشت کارکنان حرفه ای، صنعت هوانوردی
  • فیروز خدائی، هوشنگ تقی زاده *، مجید باقرزاده خواجه صفحات 17-32

    هدف مطالعه حاضر طراحی مدل عوامل کلیدی ارزش آفرینی پایدار در زنجیره های تامین صنعت نفت و ‏گاز ایران است. این پژوهش از گونه بنیادی و به لحاظ روش، ترکیبی (کیفی و کمی) است. ابتدا با مرور نظام مند سه مرحله ای اسناد علمی غربال و مدل مضامین با رویکرد کیفی تحلیل مضمون از داخل اسناد مزبور استخراج شد. بر همین اساس، ابتدا با جستجوی پایگاه های علمی معتبر، 1103 سند مشخص شد که در طی سه ‏بار غربال بر اساس ارتباط عنوان، چکیده و بررسی متن کامل با رویکرد مرور نظام مند، به 62 فقره سند تقلیل یافت و بعنوان نمونه ‏کیفی لحاظ گردید. یافته های تحلیل محتوای مضمونی پس از بررسی روایی و پایایی در 9 ‏مضمون کلان و 50 مضمون فرعی از میان 850 فقره مشاهدات در قالب کدهای باز و در چندین مرحله بازبینی استخراج شد. در بخش کمی، مدل مضامین حاصل شده در گام قبلی به صورت پرسش نامه تنظیم و پس از بررسی روایی و پایایی ‏مابین متخصصین فعال در زمینه صنعت نفت و گاز توزیع شده است. پس از ‏گردآوری داده ها، مدل کیفی با رویکرد آماری تحلیل عاملی تاییدی‏ ارزیابی و تایید شد. ابعاد مدل مزبور عبارتند از: کیفیت ‏راهبری، ‏‏قابلیت های ‏زیربنایی، ‏ساختاری و ‏سازماندهی، ‏ارزیابی و ‏بازخوردگیری، کیفیت ارتباطات، ‏کیفیت منابع، ‏‏تسهیل کننده های ‏مدیریت دانشی، ‏ آگاهی و حمایت اجتماعی، ‏توانایی یکپارچه سازی ‏فرایندها بین ‏عوامل و ‏اجزای زنجیره و ‏تسهیل کننده های ‏ارتقای پایداری ‏در زنجیره. نهایتا بر مبنای یافته ها پیشنهادهای تحقیق ارائه شده است.‏

    کلیدواژگان: ارزش آفرینی پایدار ‏پایدار، ‏ زنجیره تامین ‏پایدار، صنعت نفت و گاز، ‏صنعت نفت و ‏گاز ایران
  • علیرضا جلالی، سعید دائی کریم زاده*، مهربان هادی پیکانی صفحات 33-52

      با توجه به اهمیت کارکرد مالیات در اقتصاد کشور، اصلاح نظام مالیاتی و رفع نواقص آن ضروری است. پذیرش عمومی در واقع میزان اعتماد جامعه به ساختاری مالیاتی کشور می باشد و اطمینان از اینکه از طرفی عدالت مالیاتی رعایت می شود و از طرف دیگر مالیات اخذ شده صرف توسعه کشور می گردد. از طرفی فرار مالیاتی همواره یکی از دغدغه های بزرگ دولت ها بوده تا ضمن تامین حداکثری درآمد مالیاتی به عدالت مالیاتی نزدیک تر شوند، لذا هدف از این تحقیق ارائه الگوی پیشنهادی جهت اصلاح نظام مالیاتی ایران با دو رویکرد افزایش پذیرش عمومی و کاهش فرار مالیاتی می باشد. تحقیق حاضر با رویکرد ترکیبی (تلفیق روش کیفی و کمی) انجام شده است. در بخش کیفی، با نظرخواهی از 32 نفر از خبرگان حوزه مالیات و از طریق پرسشنامه باز، مدل مفهومی تحقیق طراحی شد. در مرحله کمی از طریق نمونه آماری متشکل از 112 نفر از افراد مطلع، مدل طراحی شده با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری (PLS) مورد آزمون قرار گرفت. نتایج بیانگر آن است که نظام مالیاتی زمینه ساز ارتقای شفافیت ناشی از نظارت ها و الزامات آن می باشد. شفافیت نیز تاثیر مثبت و معناداری بر کاهش فرار مالیاتی در این فضا دارد. همچنین کاهش فرار مالیاتی منجر به افزایش اعتماد عمومی به این نظام خواهد شد.نتایج بیانگر آن است که نظام مالیاتی زمینه ساز ارتقای شفافیت ناشی از نظارت ها و الزامات آن می باشد. شفافیت نیز تاثیر مثبت و معناداری بر کاهش فرار مالیاتی در این فضا دارد. همچنین کاهش فرار مالیاتی منجر به افزایش اعتماد عمومی به این نظام خواهد شد.نتایج بیانگر آن است که نظام مالیاتی زمینه ساز ارتقای شفافیت ناشی از نظارت ها و الزامات آن می باشد. شفافیت نیز تاثیر مثبت و معناداری بر کاهش فرار مالیاتی در این فضا دارد. .نتایج بیانگر آن است که نظام مالیاتی زمینه ساز ارتقای شفافیت ناشی از نظارت ها و الزامات آن می باشد.

    کلیدواژگان: نظام مالیاتی، مدل سازی معادلات ساختاری، رویکرد تلفیقی، پذیرش عمومی، فرار مالیاتی
  • رحیم کریمی، نبی الله ایدر *، محمدعلی چیت ساز صفحات 53-70

    امروزه صنعت گردشگری در دنیا، یکی از منابع مهم درآمد و در عین حال از عوامل موثر در تبادلات فرهنگی بین کشورهاست و به عنوان گسترده ترین صنعت خدماتی جهان حایز جایگاه ویژه ای است. حضور بازدیدکنندگان در هر کشوری بر الگوی زندگی افراد بومی تاثیر می گذارد. بازدید کنندگان نیز تحت تاثیر فرهنگ کشور میزبان و ارزش های موجود در آن قرار می گیرند. این صنعت می تواند موجب تغییرات اقتصادی و اجتماعی شود؛ در سایه گفتگو و ایجاد رابطه متقابل بین مردمان دو ناحیه، پیام صلح بدهد و از آن جا که این صنعت به ارائه خدمت متکی است می تواند موجب افزایش اشتغال و درآمد شود. در این پژوهش سعی شده است به تبیین جامعه شناختی تاثیر گردشگری بر وضعیت توسعه اقتصادی اجتماعی منطقه سمیرم با محوریت برنامه ششم توسعه پرداخته شود. جامعه آماری پژوهش حاضر مدیران و کارشناسان حوزه گردشگری منطقه سمیرم می باشد که از 139 نفر از خبرگان برای تکمیل پرسشنامه استفاده می شود. نتایج این تحقیق نشان دهنده این است که گردشگری بر بر وضعیت توسعه اقتصادی اجتماعی منطقه سمیرم با محوریت برنامه ششم توسعه تاثیر معنادار و مثبت دارد.

    کلیدواژگان: گردشگری، اقتصادی، اجتماعی، برنامه ششم توسعه
  • بهاره تقی دخت، مریم صفرنواده*، علیرضا عراقیه، ناهید شفیعی، اسفندیار دشمن زیاری صفحات 71-92

    تحقیق حاضر، میزان توجه برنامه درسی دوره ابتدایی به مهارت آموزی را مورد کاوش و بررسی قرار داده است. داده های مورد مطالعه بر اساس پژوهش کمی از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. حجم نمونه را 196 نفر از معلمان دوره ابتدایی مدارس دولتی منطقه 10 تهران و 30 نفر تشکیل دادند. تحلیل داده ها از طریق تحلیل عاملی صورت گرفت. نتایج نشان داد میزان توجه برنامه درسی دوره ابتدایی به مولفه های مهارت آموزی (خودشناسی - جرات مندی - کنترل هیجانات عاطفی و رفتاری - همدلی - رابطه با همسالان – همکاری- مولفه کلام (گفتگو) - شنود موثر - صداقت و راستگویی – امانتداری - حسادت نکردن - تفکر خلاق - تفکر نقاد - فهم مسئله - تصمیم گیری - مدیریت زمان - سخت افزار و نرم افزار - شبکه جهانی اینترنت - دوستدار محیط زیست - مصرف بهینه انرژی - مدیریت پسماند - کارآفرینی - مدیریت مالی - تغذیه سالم - پوشش مناسب - آگاهی از بیماری ها) مناسب نیست.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، مهارت آموزی، دوره ابتدایی
  • سید علی محمد موسوی، رضا اسماعیلی*، اکبر اعتباریان صفحات 93-110

    اثر بخشی فعالیت های نیروهای انسانی با هدف توانمند سازی و بهبود انسان های آسیب دیده و یا در معرض آسیب در مراکز شبانه روزی، کاری بس سخت ،پیچیده و فرسایشی است . این مهم ،نیاز به کارکنانی توسعه یافته با روحیه شهروند سازمانی دارد .سیاست های دولت درسطح عملیاتی با استفاده از ظرفیت منابع انسانی سازمان های غیر دولتی، توانمندی ورهایی سازی برای برگشت آنان به اجتماع و خانواده است. این مقاله ،به دنبال یافتن پاسخ به تحلیل زمینه های علی توسعه منابع انسانی برای مدیریت و توسعه توانخواهان دارای آسیب های اجتماعی در پارک سلامت روان شیراز کدامند؟ می باشد. جامعه آماری 15 نفر از خبرگان موضوعی دانشگاهی ،سیاست گذاران و عملیاتی بوده اند که به روش نمونه گیری هدفمند نظری انتخاب شده اند. این پژوهش از نظررویکرد، کیفی بر مبنای نظریه زمینه ای می باشد که با استفاده از روش مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته ، داده های لازم گردآوری و پس ازکدگذاری روی آنها ، عوامل علی، تحلیل معنایی گردیده اند. یافته ها ونتایج آن نشان داده ا ندکه زمینه های علی شامل: لزوم ساختارسازمانی مناسب ، ارتقاء میزان حمات های رفتاری –ادراکی رهبران ، توجه به هیجانات فردی ، ارتقاء سطح عمق شناختی رهبران ،لزوم مشارکت اجتماعی ، توجه به توسعه و شایستگی های فردی، تقویت فناوری های اطلاعاتی وارتباطی ، لزوم توسعه فرایندهای سازمانی مناسب. لزوم توسعه انسانی و ترسیم چشم انداز و بیانیه هدف می باشند . . برای اعتبارسنجی سازه ای از تکنیک جمع آوری از منابع متعدد و اعتبار درونی از طریق کنترل اعضا به وسیله بازبینی و تایید متن پیاده شده مصاحبه، درگیری طولانی مدت نگارنده و پرمایگی دریافت اطلاعات و اعتبار بیرونی به وسیله توصیف غنی داده ها،استفاده شده است .

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، آسیب اجتماعی، شرایط علی، توسعه انسانی
  • حبیب پیری* صفحات 111-124

    منابع انسانی کارآمد باید به عنوان یکی از عوامل مهم در موفقیت سازمان در نظر گرفته شود. هدف اصلی پژوهش حاضر تبیین مولفه ها و شاخص ها و درنهایت رتبه بندی مولفه های منابع اسانی کارآمد در شرکت های دارویی کشور است. روش پژوهش کیفی و از طریق روش تحلیل محتوا و ارسال پرسشنامه و مصاحبه با 22 نفر از خبرگان حرفه و دانشگاه در سال 1402 صورت گرفته است. با توجه به نتایج پژوهش، شش مولفه آموزش و یادگیری با شاخص های، 1) نهادینه سازی یادگیری، 2) گسترش برنامه های ضمن خدمت، 3) توانمندسازی کارکنان و 4) یادگیری و تفکر خلاق، مولفه فرهنگ سازمانی با شاخص های، 1) پایبندی به ارزش ها و اصول ، 2) همکاری گروهی ، 3) هدایت و نظارت مناسب و 4) مهارت و ارتباط اجتماعی، مولفه جذب و استخدام با شاخص های، 1) تخصص ، 2) تجربه و 3) مدیریت منابع انسانی، 4)کارآمدی و 5) نیازسنجی شغلی و مولفه پاداش و مزایا با شاخص های، 1) انگیزش کارکنان ، 2) عادلانه بودن پاداش ها ، 3) هویت بخشی و 4) تغییر ارزش ها و باورها و مولفه ارزیابی عملکرد با شاخص های، 1) میزان دست یابی به اهداف، 2) کارایی، 3) اثربخشی، 4) کیفیت خدمات و 5) بهبود مستمر و مولفه تعهد و پاسخگویی با شاخص های، 1) تعهد کاری، 2) پاسخگویی فردی و 3) پاسخگویی سازمانی استخراج گردید. همچنین، بر اساس نتایج آزمون فریدمن، مولفه تعهد و پاسخگویی در رتبه اول، مولفه ارزیابی عملکرد در رتبه دوم، مولفه آموزش و یادگیری در رتبه سوم، مولفه جذب و استخدام در رتبه چهارم، مولفه فرهنگ سازمانی در رتبه پنجم و مولفه پاداش و مزایا در رتبه ششم قرار گرفت.

    کلیدواژگان: منابع انسانی، شرکت های دارویی، مولفه ها، شاخص
  • مطهره صالحی *، محمد قاسمی صفحات 125-142

    حکومت به عنوان یکی از نیازهای اساسی برای فراهم نمودن کمال انسانی در دین اسلام می باشد که باید ابعاد سیاسی و اجتماعی آن از منظر قرآنی، بررسی می گردد. تحلیلی از معنای دقیق حکمرانی در تعالیم اسلام، شاخص های قرآنی حکومت کردن مطلوب با مطالعه آیات قرآن کریم، اهمیت عدالت به عنوان یک رویکرد مهم در حکومت امروزه و همچنین پارادایم «حکمرانی خوب» به عنوان یک شیوه رایج و مسلط برای اداره جامعه در سطح جهان بوده است تحقیق حاضر، از جنبه هدف، در زمره تحقیقات توسعه ای و کاربردی قرار میگیرد و روش انجام آن توصیفی- تحلیلی است. با توجه به ماهیت و نوع موضوع مورد مطالعه، گردآوری اطلاعات بر مبنای روش کتابخانه ای و اسنادی بوده است.در این مقاله ضمن اشاره به برخی از آیات قرآن کریم با هدف پاسخ به این سوال تبیین مسئله ضرورت حکمرانی خوب از منظر قرآن کریم و سنت پیامبر اسلام (ص)چگونه است ؟ پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: حکمرانی، حکمرانی خوب، قرآن کریم، مدیریت معنوی، مدیریت قرآنی، سنت پیامبر اسلام (ص)
  • اسمعیل عباسی، کاوه تیمور نژاد*، مرتضی یار احمدی صفحات 143-160

    هدف از انجام این تحقیق، واکاوی ابعاد و مولفه های مدل توسعه عدالت اجتماعی در راستای اجرای خط مشی ملی بود. روش تحقیق به صورت کیفی و کمی بود. اطلاعات تحقیق به وسیله مصاحبه جمع آوری شد. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان، اساتید و متخصصین حوزه مربوطه به تعداد نامحدود بودند که تعداد 18 نفر تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. روش نمونه گیری به صورت گلوله برفی بود که از مصاحبه شوندگان خواسته شد افرادی مطلع در رابطه با موضوع تحقیق را جهت انجام مصاحبه های بعدی معرفی نمایند. داده های اولیه به شیوه مصاحبه گردآوری شدند. مطابق فرایند روش شناختی، طی سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی، نخست از دل تعداد زیاد انواع داده های اولیه، کدهای مرتبط با موضوع مشخص شدند؛ سپس به شیوه مقایسه مداوم از دل چندین کد، یک مفهوم استخراج شد و به همین شیوه سایر کدها نیز به مفاهیم تبدیل شدند تا در نهایت 96 مفهوم به دست آمد. در مرحله بعد، هر چند مفهوم در قالب یک مقوله قرار گرفتند تا 16 مقوله برای این پژوهش به دست آمده باشد. یافته های تحقیق نشان داد که، 3 مقوله به عنوان مقوله محوری ظاهر شدند که شامل: عوامل فرهنگی، سازگاری با نخبگان، آموزش می باشند. سایر مقوله ها برای ارائه در مدل تصویری در پنج دسته شرایط علی (3 مقوله)، بستر یا زمینه (3 مقوله)، شرایط مداخله گر (2 مقوله)، راهبردها (2 مقوله)، پیامدها (3 مقوله) قرار گرفتند. در ادامه بر اساس شاخص ها، مولفه ها، مفاهیم و مقوله های مدل پیشنهادی، پرسشنامه ای 96 سوالی تدوین گردید و بر مبنای داده های گردآوری شده روابط مدل پیشنهادی ارائه شده مورد بررسی قرار گرفته که در نهایت نتایج نشان از معناداری روابط و اجزای مدل ارائه شده داشت.

    کلیدواژگان: عدالت اجتماعی، خط مشی ملی، ابعاد و مولفه ها
  • امید صفری* صفحات 161-170

    هدف از این تحقیق، تعیین ارتباط بین فرهنگ جهادی و اخلاق کار اسلامی با عملکرد شغلی در معلمان تربیت بدنی شهرستان های ممسنی و رستم بود. این تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق، تمامی معلمان تربیت بدنی شهرستان های ممسنی و رستم به تعداد 89نفر بود، که از این تعداد 85 نفر به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری کل شمار با محقق همکاری کردند.ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های استاندارد فرهنگ جهادی معدنی و همکاران (1395)، اخلاق کاری اسلامی علی (1988) و عملکرد شغلی پترسن و همکاران (2004) بود. برای توصیف داده ها از روش های آمار توصیفی و برای تجزیه استنباطی داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین فرهنگ جهادی و اخلاق کار اسلامی با عملکرد شغلی رابطه ی مثبت و معناداری وجود داشت و همچنین فرهنگ جهادی و اخلاق کار اسلامی قابلیت پیش بین معنادار عملکرد شغلی آزمودنی ها را دارد (01/0 ≤p).

    کلیدواژگان: فرهنگ جهادی، اخلاق کار اسلامی، عملکرد شغلی، معلمان تربیت بدنی، شهرستان های ممسنی و رستم
|
  • hesam ghorbanali *, morteza mosakhani, Karamollah Daneshfard Pages 1-16

      This research was done with the aim of designing and explaining the pattern of formation of evidence-based policies in the field of attracting and retaining professional employees. This research is applied in terms of purpose, exploratory in terms of approach, and mixed (qualitative-quantitative) in terms of data analysis. In the qualitative phase of the research, a group of experts, including university professors and experienced consultants in the field of human resources management, as well as senior managers of human resources in Iran's aviation industry, were considered as the statistical population. In this phase, 11 experts were selected using the purposeful sampling method. The main tool of data collection in the qualitative phase of the research was in-depth and semi-structured interviews with experts. In the qualitative phase of the research, the data obtained from the interviews were analyzed based on the theme analysis method. In the quantitative phase, all senior managers of Iran's aviation industry were considered as the population, and among them, 108 people were selected as a statistical sample based on simple random sampling. In the quantitative phase of the research, a closed and researcher-made questionnaire consisting of 27 items was used as the main tool for data collection. The validity and reliability of this questionnaire was checked and confirmed in different ways. In the quantitative phase of the research, SPSS and Lisrel software were used to perform descriptive and inferential analyses. Finally, the research results led to the design of a multi-pronged model for the formation of evidence-based policies in the field of recruiting and retaining professional employees. This model includes three main tentacles including witnessing, technical and political, each of these tentacles also includes subcategories.

    Keywords: Evidence-based policy making, recruitment, retention of professional staff, aviation industry
  • Firooz Khodaei, Houshang Taghizadeh*, Majid Bagherzadeh Pages 17-32

    The purpose of this study is to design a model of key factors of sustainable value creation in the supply chains of Iran's oil and gas industry. This research is fundamental and in terms of method, it is combined (qualitative and quantitative). First, with a three-stage systematic review of the scientific documents, the content model was extracted from the mentioned documents with the qualitative approach of analyzing the content. Based on this, first by searching the reliable scientific databases, 1103 documents were identified, which were reduced to 62 documents during three times of screening based on the relevance of the title, abstract and full text review with a systematic review approach and considered as a qualitative sample. became The findings of the thematic content analysis were extracted after validity and reliability in 9 major themes and 50 sub-themes from among 850 observation items in the form of open codes and in several stages of review. In the quantitative part, the model of subjects obtained in the previous step has been organized in the form of a questionnaire and distributed among the specialists active in the field of oil and gas industry after checking the validity and reliability. After collecting the data, the qualitative model was evaluated and confirmed with the statistical approach of confirmatory factor analysis. The dimensions of the mentioned model are: quality of leadership, infrastructural, structural and organizational capabilities, evaluation and feedback, quality of communication, quality of resources, facilitators of knowledge management, awareness and social support.

    Keywords: factors of sustainable sustainable value creation, sustainable supply chain, oil, gas industry, Iran's oil
  • Alireza Jalali, Saeed Daei Karimzadeh*, Mehraban Hadi Peykani Pages 33-52

    Considering the importance of tax function in the country's economy, it is necessary to reform the tax system and eliminate its deficiencies. Public acceptance is actually the level of society's trust in the country's tax structure and the assurance that tax justice is observed on the one hand and that the collected tax is spent on the development of the country on the other hand. On the other hand, tax evasion has always been one of the major concerns of governments in order to get closer to tax justice while providing maximum tax revenue, so the purpose of this research is to provide a proposed model for reforming Iran's tax system with two approaches of increasing public acceptance and reducing tax evasion. . The current research was conducted with a combined approach (combining qualitative and quantitative methods). In the qualitative part, the conceptual model of the research was designed by asking the opinions of 32 tax experts and through an open questionnaire. In the quantitative stage, through a statistical sample consisting of 112 informed people, the model designed with the structural equation modeling (PLS) approach wastested. The resultsshow that the tax system is the foundation for the promotion of transparency due to its supervision and requirements. Transparency also has a positive and significant effect on reducing tax evasion in this area. Also, reducing tax evasion will increase public trust in this system.

    Keywords: Tax System, Structural Equation Modeling, Integrated Approach, Public Acceptance, TaxEvasion
  • Rahim Karimi, Nabiollah Ider*, mohammadali chitsaz Pages 53-70

    Today, the tourism industry in the world is one of the most important sources of income and at the same time it is an effective factor in cultural exchanges between countries and it has a special place as the most extensive service industry in the world. The presence of visitors in any country affects the lifestyle of native people. Visitors are also influenced by the culture of the host country and its values. This industry can cause economic and social changes; In the shadow of dialogue and creating a mutual relationship between the people of the two regions, give a message of peace and since this industry relies on providing services, it can increase employment and income. In this research, an attempt has been made to explain the sociological impact of tourism on the socio-economic development status of Semiram region, focusing on the sixth development plan. The statistical population of the current research is managers and experts in the field of tourism in Semiram region, and 139 experts are used to complete the questionnaire. The results of this research show that tourism has a significant and positive impact on the state of economic and social development of Semiram region based on the sixth development plan.

    Keywords: Tourism, Economic, Social, Sixth Development Plan
  • Bahareh Taghidokht, Maryam Safarnavadeh*, Alireza Araghieh, nahid shafiee, Esfandiar Doshmanziari Pages 71-92

    The present research has explored and investigated the level of attention of the elementary school curriculum to skill learning. The studied data was collected through a questionnaire based on quantitative research. The sample size consisted of 196 teachers of primary school in the 10th district of Tehran and 30 teachers. Data analysis was done through factor analysis. The results showed the level of attention of the elementary school curriculum to skill learning components (self-awareness - boldness - control of emotional and behavioral emotions - empathy - relationship with peers - cooperation - verbal component (conversation) - effective listening - honesty and truthfulness - trustworthiness - not being jealous - creative thinking - critical thinking - understanding the problem - decision making - time management - hardware and software - global internet network - environment friendly - efficient energy consumption - waste management - entrepreneurship - financial management - healthy nutrition - proper coverage - awareness of diseases) is not suitable .

    Keywords: Curriculum, skills training, elementary course
  • syyed ali mohammad moosavi, reza esmaeili *, akbar etebarian Pages 93-110

    Effectiveness of the activities of human forces with the aim of empowering and improving people who are injured or at risk of injury in boarding centers is a very difficult, complex and erosive task. This important thing requires developed employees with the spirit of Organizational Citizenship . Government policies at the operational level by using the capacity of human resources of non-governmental organizations, is the ability of emancipation for their return to society and family. This article seeks to find an answer to the analysis of the causal context of human resource development for the management and development of disabled people in the mental health park of Shiraz. is. The statistical population was 15 academic subject matter experts, policy makers, and operatives who were selected by theoretical purposeful sampling. In terms of approach, this research is qualitative based on grounded theory, and by using semi-structured in-depth interview method, the necessary data were collected and after coding on them, the causal context factors were analyzed semantically. The findings and results have shown that the causal context include: the need for a suitable organizational structure, improving the level of behavioral-perceptual support of leaders, paying attention to individual emotions, improving the level of cognitive depth of leaders, the need for social participation, paying attention to individual development and competencies, Strengthening information and communication technologies, the need to develop appropriate organizational processes. The need for human development and drawing vision and goal statement. . For structural validation, the technique of collecting from multiple sources and internal validity through member control by reviewing and confirming the implemented text of the interview, the long-term involvement of the writer and the intensiveness of receiving information and external validity through the rich description of the data have been used.

    Keywords: human resources development, social damage, causal context, human development
  • habib piri * Pages 111-124

    Efficient human resources should be considered as one of the important factors in the success of the organization. The main goal of the current research is to explain the components and indicators and finally to rank the components of easy and efficient resources in pharmaceutical companies of the country. Qualitative research method was conducted through content analysis method and sending questionnaires and interviews with 22 professional and university experts in 1402. According to the research results, six components of education and learning with indicators, 1) institutionalization of learning, 2) expansion of in-service programs, 3) empowerment of employees and 4) learning and creative thinking, organizational culture component with indicators, 1) adherence to values and principles , 2) group cooperation, 3) proper guidance and supervision, and 4) social skills and communication, recruitment and employment component with indicators, 1) expertise, 2) experience, and 3) human resource management, 4) efficiency, and 5) job needs assessment and Reward and benefits component with indicators, 1) employee motivation, 2) fairness of rewards, 3) identification and 4) change of values and beliefs and performance evaluation component with indicators, 1) rate of achieving goals, 2) efficiency, 3) effectiveness. , 4) service quality and 5) continuous improvement and the component of commitment and accountability were extracted with the indicators of 1) work commitment, 2) individual accountability and 3) organizational accountability. Also, based on the results of the Friedman test, the commitment and accountability component ranks first, the performance evaluation component ranks second, the training and learning component ranks third, the recruitment and recruitment component ranks fourth, the organizational culture component ranks fifth, and the reward and benefits component ranks Ranked sixth.

    Keywords: human resources, pharmaceutical companies, components, index
  • Motahara Salehi *, mohamad ghasemi Pages 125-142

    Government is one of the basic needs to provide human perfection in the religion of Islam, and its political and social dimensions should be examined from the Quranic perspective. An analysis of the exact meaning of governance in Islamic teachings, the Quranic indicators of good governance by studying the verses of the Holy Quran, the importance of justice as an important approach in governance today, and also the paradigm of "good governance" as a common and dominant way to manage society in the world. The current research, in terms of the goal, is classified as developmental and applied research, and its method is descriptive-analytical. According to the nature and type of the subject under study, the collection of information was based on library and documentary methods. In this article, while referring to some verses of the Holy Quran, with the aim of answering this question, explaining the necessity of good governance from the perspective of the Holy Quran and the Sunnah. How is the Prophet of Islam (PBUH)? Been paid.

    Keywords: governance, Good governance, Holy Qur'an, Spiritual management, Qur'anic management, Sunnah of the Prophet of Islam (PBUH)
  • Esmaeil Abbasi, Kaveh Teimoornejad *, Morteza Yarahmadi Pages 143-160

    The purpose of this research was to design and present the social justice development model in the national policy. The research method was qualitative and quantitative. Research information was collected through interviews. The statistical population of the research included an unlimited number of experts, professors and experts in the relevant field, and 18 people were selected until reaching theoretical saturation. The sampling method was in the form of a snowball, in which the interviewees were asked to introduce people who are knowledgeable about the research topic to conduct subsequent interviews. Primary data were collected through interviews. According to the methodological process, during three stages of open coding, central coding and selective coding, firstly, the codes related to the topic were identified from the large number of primary data types; Then, in the manner of continuous comparison, a concept was extracted from several codes, and in the same way, other codes were also converted into concepts until finally 96 concepts were obtained. In the next stage, some concepts were put in the form of a category so that 16 categories were obtained for this research. The findings of the research showed that 3 categories emerged as the central categories, which include: cultural factors, compatibility with elites, education. Other categories to be presented in the visual model were placed in five categories: causal conditions (3 categories), background or context (3 categories), intervening conditions (2 categories), strategies (2 categories), consequences (3 categories). Next, based on the indicators, components, concepts and categories of the proposed model, a questionnaire of 96 questions was compiled and based on the collected data, the relations of the proposed model were examined, and finally the results showed the significance of the relations and components of the model.

    Keywords: Social justice, national policy, dimensions, components
  • omid safari* Pages 161-170

    The purpose of this research was to determine the relationship between Jihadi culture and Islamic work ethics with job performance in physical education teachers in Mamsani and Rostam cities. This research was applied and descriptive and correlational. The statistical population of this research was all the physical education teachers of Mamsani and Rostam cities in number of 89 people, out of which 85 people cooperated with the researcher as a sample and using the total number sampling method. The tools of data collection were the standard questionnaires of jihadi culture by Mandari et al. (2015), Islamic work ethic by Ali (1988) and job performance by Patterson et al. (2004). Descriptive statistics methods were used to describe the data, and Pearson's correlation coefficient and regression statistical methods were used to analyze the data. The results showed that there was a positive and significant relationship between jihadi culture and Islamic work ethics with job performance, and also jihadi culture and Islamic work ethics have the ability to significantly predict the subjects' job performance. (P ≤ 0.01).

    Keywords: Jihadi culture, Islamic work ethic, job performance, physical education teachers, Mamsani, Rostam cit