فهرست مطالب

طب نظامی - سال بیست و ششم شماره 1 (پیاپی 125، فروردین و اردیبهشت 1403)

مجله طب نظامی
سال بیست و ششم شماره 1 (پیاپی 125، فروردین و اردیبهشت 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد کریم بهادری، احسان تیمورزاده* صفحات 2139-2140
  • مائده رویوران، مرتضی مجاهدی، یاسمن وزانی* صفحات 2141-2149
    زمینه و هدف

    تظاهرات درگیری ریه در کووید-19 می تواند از یک عفونت ساده ریوی تا سندرم زجر حاد تنفسی متغیر باشد. با توجه به نبود درمان اختصاصی موثر، طیف متنوع تظاهرات بالینی، و بویژه تشابه علائم با انواع مختلف ذات الریه در منابع طب ایرانی، این پژوهش در نظر دارد مروری بر مبحث ذات الریه از دیدگاه طب سنتی ایران داشته باشد.

    روش ها

    در این مطالعه مروری، مهم ترین منابع طب ایرانی با کلید واژه های ذات الریه و اورام ریه مورد بررسی قرار گرفتند، سپس نتایج، دسته بندی و جمع بندی شدند.

    یافته ها

    در منابع طب ایرانی تشخیص بیماری ها عمدتا براساس علائم بالینی هر بیمار است. در منابع مذکور ذات الریه به عنوان ورم گرم ریه مطرح و بر اساس خلط عامل بیماری و مرحله بیماری، تظاهرات بالینی و درمان های متفاوتی برای آن ذکر شده است. این درمان ها با هدف اعتدال طبع، دفع خلط عامل بیماری، پاکسازی ریه و تقویت بدن انجام می شود. جهت درمان ذات الریه علاوه بر اصلاح سبک زندگی و درمان های خوراکی، درمان های موضعی مانند روغن مالی، ضماد، حقنه، بادکش، غرغره، و رایحه درمانی و روش های دستی از جمله خونگیری توصیه شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به مشابهت علائم بیماری ذات الریه در طب ایرانی با ذات الریه امروزی بویژه انواع نوپدید آن مانند کووید-19 و از سوی دیگر گزارش تجربه های موفق در استفاده از درمان های سنتی، انجام مطالعات بالینی جهت ارزیابی تاثیرگذاری درمان های مورد تاکید طب ایرانی بویژه به شکل پکیج درمانی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: ذات الریه، بیماری های ریه، طب ایرانی، کووید-19، طب مکمل
  • محمد فشی*، افشین سراجی صفحات 2150-2157
    زمینه و هدف
    بررسی تحقیقات در زمینه آلودگی هوا و ورزش طی سال های اخیر، نشان دهنده عوارض جدی آلاینده های هوا و آلاینده جدید ذرات گرد و غبار می باشد و توجه به این امر را بسیار ضروری کرده است. بر همین اساس هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر فعالیت ورزشی منظم بر عملکرد ریه و اسید آمینه آرژنین-آلانین پلیس راهور در استان های درگیر ذرات گرد و خاک است.
    روش ها
    تعداد 40 مرد پلیس راهور (سن: 6/4 ± 23/62 سال؛ شاخص توده بدن: 4/7 ± 27/44) در استان های خوزستان، ایلام و کرمانشاه به صورت داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و فعالیت بدنی منظم (30 جلسه، سه جلسه در هفته تمرین دایره ای شامل آویزان شدن از میله بارفیکس (20 ثانیه)، پرش از موانع (ارتفاع زانو) در مجموع 540 سانتی متری به فاصله یک متر، دراز و نشست 30 ثانیه، پرس سینه 70 درصد یک تکرار بیشینه (8 تکرار)، پرس پا با 70 درصد یک تکرار بیشینه (8 تکرار)، فیله کمر (15 تکرار)، ساق پا 70 درصد یک تکرار بیشینه (8 تکرار)، پرش زیگزاگ (20 تکرار، 6 تا 10 متر ایلینویز با فاصله استراحت 30 ثانیه تا یک دقیقه) تقسیم شدند. درصد چربی، آمینو اسیدها و نیز FEV1/FVC قبل از مطالعه، 48 ساعت قبل از رخداد ذرات گرد و خاک و پس از پایان مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. از میانگین و انحراف استاندارد و نیز تحلیل واریانس تکراری برای بررسی داده های تحقیق استفاده گردید (0/05≥P).
    یافته ها
    تفاوت معناداری برای اثر زمان (پیش آزمون- 22 اردیبهشت 1402) بر روی اسید آمینه آرژنین، آلانین، اکسیژن مصرفی بیشینه، درصد چربی بدن و FEV1/FVC در گروه تمرین وجود داشت (0/05>P). با این وجود اثر زمان در گروه کنترل تنها برای گلبول سفید وجود داشت (0/001>P). تفاوت معناداری برای تغییر درصد چربی بدن بین دو گروه کنترل و تمرین (0/01=P) و نیز اکسیژن مصرفی بیشینه گروه کنترل و تمرین مشاهده گردید (0/01=P).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد تمرینات ورزشی منظم با بهبود عملکرد تنفسی، آمادگی هوازی، درصد چربی و سطح اسیدهای آمینه درگیر در سیتم ایمنی و نیز بهبود توده عضلانی و اثرات ضد التهابی ناشی از آن می تواند آسیب های ناشی از قرارگیری در معرض ذرات گرد و خاک را در جمعیت در معرض کاهش دهد.
    کلیدواژگان: عملکرد ریه، ذرات گرد و خاک، فعالیت ورزشی منظم
  • محمد کریم بهادری، محمد محمدیان، محسن عباسی فرج زاده* صفحات 2158-2164
    زمینه و هدف
    تولید واکسن کرونا در ایران با چالش های مختلفی روبرو بود. این مطالعه با هدف ارزیابی موانع تاثیرگذار بر طراحی و ساخت یک واکسن نوترکیب در ایران انجام گرفت.
    روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه ترکیبی است که در سال 1401 با هدف شناسایی و تحلیل موانع تاثیرگذار بر طراحی و ساخت واکسن نوترکیب انجام شده است. نمونه پژوهش شامل 8 نفر از سیاستگذاران، تصمیم گیران و متخصصان درگیر در طر احی و ساخت واکسن بودند که به روش نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو روش کیفی و کمی استفاده شد. برای شناسایی موانع تاثیرگذار بر طراحی و ساخت واکسن از تکنیک فکرنویسی (Brainwriting) و برای تحلیل روابط سیستماتیک بین مولفه ها از روش دیماتل (Decision Making Trial And Evaluation) استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج در مرحله کیفی (فکرنویسی) 3 تم شامل موانع فردی، موانع سازمانی و موانع محیطی استخراج شد. همچنین موانع سازمانی با مختصات C: [6.66, 0.66] و موانع فردی با مختصات C: [5.2, -0.6] در سلسله مراتب مدل تعاملی به ترتیب به عنوان تاثیرگذارترین و تاثیرپذیرترین مولفه ها شناخته شده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اسناد بالادستی در حوزه علم و فن آوری و تاکید بر ساخت دارو و واکسن های نوترکیب و تهدیدات زیستی در آینده و وجود زیر ساخت های مناسب تجهیزاتی و نیروی انسانی در حوزه تولید واکسن با رفع موانع آن می تواند گام بزرگی در حوزه تولید دارو و واکسن ایجاد کرد.
    کلیدواژگان: کووید-19، واکسن، موانع
  • سمیه فرهنگ دهقان، فریده گل بابایی*، حمزه محمدی، فهیمه حاجی اسماعیل حجار، اعظم یامینی صفحات 2165-2178
    زمینه و هدف

    مواجهه شغلی با ارتعاش می تواند نقش مهمی در  بروز مشکلاتی چون اضطراب و اختلال خواب کارگران داشته باشد. مواجهه مزمن با ارتعاش می تواند باعث القای سیستم عصبی محیطی شود که خود یک عامل خطر مهم برای علائم مرتبط با سیستم عصبی محسوب می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی سطح اضطراب و کیفیت خواب در کارگران در معرض مواجهه با ارتعاش تمام بدن در یک صنعت ریخته گری بود، ضمن آنکه اثر مواجهه شغلی با ارتعاش بر سلامت عمومی و اثر عوامل جمعیت شناختی بر سطح اضطراب، کیفیت خواب و سلامت عمومی کارگران نیز مورد آزمون قرار داد.

    روش ها

    جامعه مورد مطالعه شامل کلیه کارگران فعال در سالن ریخته گری یک صنعت تولید قطعات خودرو بود که با ارتعاش تمام بدن مواجهه داشتند. افراد بر اساس محاسبات مربوط به حجم نمونه و با در نظر گرفتن معیارهای ورود به مطالعه و تکمیل فرم رضایت آگاهانه وارد مطالعه شدند (162=n). ضمن لزوم تکمیل فرم رضایت نامه آگاهانه، از همه شرکت کنندگان خواسته می شد که کاربرگ اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه سلامت عمومی، پرسشنامه اضطراب اسپیلبرگر و پرسشنامه کیفیت خواب پیترزبورگ را تکمیل نمایند. اندازه گیری ارتعاش مطابق استاندارد ISO 2631 در محل تماس بدن با دستگاه توسط ارتعاش سنج  تمام بدن کالیبره شده صورت گرفت. تعیین میزان اثر مواجهه با ارتعاش بر عوامل مورد مطالعه از طریق آزمون تحلیل واریانس تک متغیره برآورد شد.

    یافته ها

    میانگین سطح مواجهه شتاب ارتعاش تمام بدن (m/s2 1/65±0/65) بالاتر از حدود توصیه شغلی (m/s2 0/87) به دست آمد (0/001=P). حدود 33 درصد شرکت کنندگان سطح اضطراب آشکار شدیدی را تجربه می کردند و اثر مواجهه با ارتعاش بر آن افزایشی و از نظر آماری معنی دار بود (1/600=P=0/031 ،B). میانگین نمره کل پرسشنامه کیفیت خواب (9/80±15/36) بدست آمده به معنی نامناسب بودن کیفیت خواب شرکت کنندگان مطالعه بود. اثر مواجهه با ارتعاش بر نمره کیفیت خواب نامناسب افزایشی و از نظر آماری معنی دار دیده شد (0/990=P=0/050 ،B). میانگین نمره کل سلامت عمومی افراد (13/31±47/80) نشان دهنده عدم سلامت عمومی شرکت کنندگان بود. اثر مواجهه با ارتعاش بر نمره اختلال سلامت عمومی افزایشی و از نظر آماری معنی دار نبود (0/080=P=0/650 ،B).  اثر معنی داری از عوامل جمعیت شناختی بر نمرات پرسشنامه های مورد بررسی دیده نشد.

    نتیجه گیری

    اثر مواجهه با ارتعاش بر نمره سطح اضطراب آشکار و پنهان افزایشی و برای اضطراب آشکار از نظر آماری معنی دار است. اثر مواجهه با ارتعاش بر نمره کیفیت خواب نامناسب افزایشی و از نظر آماری معنی دار دیده شد. اثر مواجهه با ارتعاش بر نمره اختلال سلامت عمومی افزایشی و از نظر آماری معنی دار نبود.

    کلیدواژگان: مواجهه شغلی، ارتعاش، استرس روانی، بهداشت حرفه ای
  • سینا اسمعیلی، اصغر توفیقی*، جواد طلوعی آذر، بهرام جمالی قراخانلو صفحات 2179-2191
    زمینه و هدف
    تمرینات ورزشی و مکمل یاری با جینکوبیلوبا برای بهبود ترکیب بدن و اختلال های متابولیکی، قلبی عروقی و عصبی مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) با مکمل یاری جینکوبیلوبا بر تغییرات آیریزین و برخی شاخص های التهاب و استرس مردان بیش وزن بود.
    روش ها
    40 مرد جوان بیش وزن پس از همگن سازی به طور تصادفی در چهار گروه دارونما، مکمل جینکوبیلوبا، تمرین تناوبی شدید و مکمل+تمرین تقسیم شدند. نمونه های خونی 48 ساعت قبل و بعد از هشت هفته تمرینات HIIT و بلافاصله پس از آزمون وامانده ساز هوازی به منظور بررسی شاخص های مورد مطالعه از آزمودنی ها انجام شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس دو طرفه برای مقایسه بین گروهی و جهت تعیین اختلاف گروه ها از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از هشت هفته مداخله با تمرینات تناوبی شدید و مکمل جینکوبیلوبا مقادیر گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و آیریزین موجب افزایش معنادار در هر سه گروه شد. مقادیر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) تنها در گروه مکمل و تمرین+مکمل افزایش یافت. همچنین، کاهش معنادار مقادیر مالون دی آلدئید (MDA)، اینترلوکین-6 (IL-6) و پروتئین واکنشی C (hs-CRP) در هر سه گروه مشاهده گردید (0/05>P).
    نتیجه گیری
    استفاده از ترکیب HIIT همراه با مکمل یاری جینکوبیلوبا می تواند با افزایش مقادیر آیریزین پلاسما و آثار ضد التهابی و بهبود استرس اکسیداتیو، منجر به مقابله با آثار تخریبی حاصل از فعالیت وامانده ساز شود. بنابراین، به نظر می رسد ترکیب HIIT با این مکمل می تواند تاثیرات محافظتی بارزی به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، جینکوبیلوبا، آیریزین، استرس اکسیداتیو، التهاب
  • امیرحسین صفار کهنه قوچان، سجاد محمدیاری*، اسماعیل کرمی صفحات 2192-2204
    زمینه و هدف
    تمرین عملکردی با شدت بالا (HIFT) یک روش تمرینی است که بر حرکات عملکردی و چند مفصلی تاکید دارد که می توان آن ها را به هر سطح آمادگی جسمانی تغییر داد و باعث فراخوانی عضلانی بیشتر از تمرینات سنتی شد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر مقایسه هشت هفته HIFT با تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر برخی عوامل آمادگی جسمانی، زمان رسیدن به خستگی و سطوح لاکتات در دانشجویان افسری است.
    روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی 30 نفر از دانشجویان افسری با میانگین سنی 0/84±20/04 سال به طور تصادفی به دو گروه 15 نفری HIIT و HIFT تقسیم شدند. آزمون های سنجش ترکیب بدن، قدرت و توان عضلات، آزمون رسیدن به خستگی و آزمون آمادگی جسمانی ارتش پیش و پس از اجرای پروتکل های ورزشی انجام شد. هر دو پروتکل HIIT (مبتنی بر دویدن) و HIFT (مبتنی بر حرکات عملکردی با وزن بدن) به مدت 8 هفته، 3 روز در هفته و با شدت 85 تا 90% ضربان قلب بیشینه انجام شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد HIFT و HIIT به ترتیب آمادگی هوازی (15/69%، 9/61%)، قدرت عضلات پشت و پا (16/02%، 5/02%)، پرش عمودی (25/31%، 5/14%) ، شنا (19/61%، 9/39%)، درازنشست (18/24%، 9/83%)، زمان رسیدن به خستگی (16/21%، 14/41%) را افزایش و  درصد چربی (18/38%، 12/18%) و سطوح لاکتات (22/89%، 14/77%) را کاهش داد. همچنین HIFT در افزایش آمادگی هوازی (0/0001=P)، قدرت عضلات پشت و پا (0/0001=P)، توان عضلات پا (0/0001=P)، استقامت عضلات شکم (0/0001=P) و کمربند شانه (0/0001=P) زمان رسیدن به خستگی (0/001=P) و در کاهش درصد چربی (0/002=P) موثر تر از HIIT بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات با شدت بالا به ویژه HIFT می تواند به طور همزمان چندین فاکتور آمادگی جسمانی را بهبود بخشد و برای ورزشکاران تاکتیکی (نظامیان، آتش نشانان و...) که نیاز به آمادگی جسمانی بالایی برای انجام وظیفه دارند، مناسب تر است.
    کلیدواژگان: تمرینات با وزن بدن، استقامت عضلانی، تمرینات عملکردی، قدرت عضلانی، توان عضلانی، ظرفیت هوازی
  • سمیه آزرمی، سیمین تاج شریفی فر، یزدان احمدی، علی مرادی، فائضه بنی یعقوبی، سعید نظری، مریم شعبانی* صفحات 2205-2213
    زمینه و هدف
    واکسن باسیلوس کالمت-گرین (ب ث ژ)، ایمنی غیر اختصاصی در برابر سایر عفونت های دستگاه تنفسی همچون ویروس کرونا ایجاد می کند. با توجه به کمبود شواهد کافی در این زمینه مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین واکسن ب ث ژ با فراوانی و شدت بیماری کرونا در ایران انجام شد.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-مقطعی بود .شرکت کنندگان در این مطالعه، کلیه بیماران بستری مشکوک به بیماری کرونا (کووید-19) در بیمارستان های نظامی منتخب تهران بودند. نمونه گیری در دسترس با توجه به معیارهای ورود به مطالعه انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم اطلاعات دموگرافیک-بالینی بود. همچنین، برای تایید واکسیناسیون ب ث ژ؛ اسکار واکسیناسیون روی بازو و کارت واکسیناسیون چک شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS(v.22.0) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 400 بیمار پرسشنامه را تکمیل کردند. اکثر بیماران مرد بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 6/98±52/35 سال و اکثر آن ها به کووید-19 همراه با سایر بیماری ها دچار بودند. نتایج رابطه معنی داری بین سابقه واکسیناسیون ب ث ژ و عفونت کووید-19 نشان نداد، اما ارتباط معنی داری بین واکسیناسیون ب ث ژ و شدت بیماری مشاهده شد (0/015=P). همچنین نتایج رابطه معنی داری بین سن و شدت کووید-19 (0/034=P) و بین شدت کووید-19 با سابقه بیماری های زمینه ای نشان داد (0/031=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه واکسن ب ث ژ  یکی از رایج ترین راهبردهای مورد استفاده در سراسر جهان است، استفاده از آن ممکن است برای پیشگیری از انواع شدید عفونت های دستگاه تنفسی مفید باشد. بهتر است مطالعات آینده بروی انواع مختلف جمعیت های انسانی دیگر همچون کودکان و زنان باردار انجام شود.
    کلیدواژگان: کووید-19، عفونت ویروسی، واکسن، ب ث ژ، باسیلوس کالمت-گرین
|
  • Mohamadkarim Bahadori, Ehsan Teymourzadeh * Pages 2139-2140
  • Maede Ruyvaran, Morteza Mojahedi, Yasaman Vazani * Pages 2141-2149
    Background and Aim

    COVID-19 pulmonary manifestations vary from mild pneumonia to acute respiratory distress syndrome. Regarding the lack of specific treatment, its wide range of clinical manifestations, and especially the similarity of manifestation to different types of pneumonia in Persian medicine references, this research wants to review pneumonia from the viewpoint of traditional Persian medicine.

    Methods

    In this review study, the keywords of “zat-alrrieh”, and “awram-e-rieh” were searched in the most important Persian medicine references. The results were classified and concluded.

    Results

    In traditional Persian medicine references, diagnosis of diseases is mainly according to clinical manifestations of each patient. In those references, pneumonia is considered as hot inflammation of the lung. There are different clinical manifestations and treatments concerning the pathologic Khelt (Humor) and stage of the disease. The goals of treatments are regulating Mizaj (Temperament), excretion of pathologic Khelt, and body empowerment. In addition to diet modification and oral medication, topical medication such as anointment, poultice, enema, cupping, gargling, and aromatherapy and manual therapies such as bloodletting are recommended to treat pneumonia.

    Conclusion

    Due to the similarity of manifestations of pneumonia especially emerging COVID-19 pneumonia to described pneumonia in Persian medicine references and the reports of successful experiences in the application of traditional treatment, clinical trials to evaluate the effect of Persian medicine treatments especially as a treatment package are recommended.

    Keywords: Pneumonia, Lung Diseases, Persian Medicine, Covid-19, Complementary Therapies
  • Mohamad Fashi *, Afshin Seraji Pages 2150-2157
    Background and Aim
    The recent review of research conducted in the field of air pollution and sports shows that there is a serious impact of air pollutants as well as the new pollutant of dust particles, and it is imperative to pay attention to this issue. This research aims to investigate the effect of regular exercise on lung function and amino acid arginine-alanine in traffic police of the provinces affected by dust particles in Iran.
    Methods
    Forty traffic police officers (age: 23.62±6.4 years; body mass index: 27.44±4.7 kg/m2) were voluntarily selected from the centers of Khuzestan, Ilam, and Kermanshah provinces and randomly assigned to two control and regular physical activity groups. Regular physical activity included: 30 sessions, circuit training three times a week including hanging from the chin up (20 seconds), jumping over obstacles (knee height) at a distance of one meter for a total of 540 cm, Sit-ups (30 seconds), chest press (70% 1RM -8 repetitions), leg press (70% 1RM -8 repetitions), back extension (15 repetitions), calf raise (70% 1RM -8 repetitions), zigzag jump (20 repetitions), six to ten reputation Illinois Agility Test with a 30-second rest interval. Before the study, 48 hours before the occurrence of dust particles, and after the study fat percentage, amino acids, WBC, and FEV1/FVC were measured. To examine the research data, we used the mean and standard deviation as well as repeated analysis of variance (P≥0.05).
    Results
    It was found that time (pre-test- May 12, 2023) had a significant effect on amino acids arginine-alanine, maximum oxygen consumption, body fat percentage, and FEV1/FVC in the training group (P<0.05). In the control group, there was no significant difference in the amino acid arginine-alanine, maximum oxygen consumption, body fat percentage, or FEV1/FVC (P>0.05). However, the effect of time was present in the control group only for white blood cells (P<0.001). In terms of body fat percentage, there was a significant difference between the control and exercise groups (P=0.01), as well as maximum oxygen consumption (P=0.01).
    Conclusion
    This study has demonstrated that regular exercise training can improve lung function, aerobic fitness, body fat percentage, and levels of amino acids involved in the immune system, as well as increase muscle mass and anti-inflammatory effects that reduce dust particle damage in those exposed to dust particles.
    Keywords: Lung Function, Dust Particles, Regular Physical Activity
  • Mohammadkarim Bahadori, Mohammad Mohammadian, Mohsen Abbasi Farajzadeh * Pages 2158-2164
    Background and Aim
    COVID-19 vaccine production in Iran faced various challenges. This study was conducted to evaluate the obstacles affecting the design and manufacture of a recombinant vaccine in Iran.
    Methods
    The present study was a mixed study conducted in 2022 to identify and analyze the barriers affecting the designing and manufacturing of the recombinant vaccine in Iran. The study sample included eight policymakers, decision-makers, and specialists involved in vaccine design and manufacturing, who were selected purposefully by the snowball sampling method. Both qualitative and quantitative methods were used to collect data. The brainwriting technique was used to identify factors affecting vaccine design and manufacturing, and the Decision-Making Trial and Evaluation (DEMATEL) technique was used to analyze the systematic relationships between components.
    Results
    In the qualitative stage (Brainwriting), three themes, including individual barriers, organizational barriers, and environmental barriers, were extracted. Also, organizational barriers with coordinates C: [6.66, 0.66] and individual barriers with coordinates C: [5.2, -0.6] in the hierarchy of the interactive model are known as the most influential and impressible components, respectively.
    Conclusion
    According to the upstream documents in the field of science and technology and emphasis on the manufacture of recombinant drugs and vaccines and Biological threats in the future and the existence of appropriate equipment and human resources in the field of vaccine production, by removing the barriers, can create a big step in the field of drug and vaccine production.
    Keywords: Covid-19, Health Policy, Iran, Recombinant Vaccine
  • Somayeh Farhang Dehghan, Farideh Golbabaei *, Hamzeh Mohammadi, Fahimeh Haji Esmaeil Hadjar, Azam Yamini Pages 2165-2178
    Background and Aim

    Occupational exposure to vibration can significantly contribute to the development of issues such as anxiety and sleep disorders among workers. Chronic exposure to vibration can induce damage to the peripheral nervous system, which is considered a significant risk factor for symptoms associated with the nervous system. The aim of this study was to investigate the level of anxiety and sleep quality in workers exposed to whole-body vibration (WBV) in a foundry industry. Additionally, the study examined the effect of occupational exposure to WBV on general health and the impact of demographic parameters on the level of anxiety, sleep quality, and general health of workers.

    Methods

    The population studied included all active workers in the casting section of an auto parts manufacturing industry who were exposed to whole-body vibration (WBV). The inclusion of subjects was based on the calculations related to the sample size, taking into account the inclusion criteria and the completion of the consent form (n = 162). All participants were required to fill out the demographic information worksheet, general health questionnaire, Spielberger anxiety questionnaire, and Petersburg sleep quality questionnaire. The measurement of WBV, in accordance with the ISO 2631 standard, was conducted at the body-device contact point using a calibrated vibration meter. The effect of exposure to vibration on the studied parameters was determined through univariate analysis of variance.

    Results

    The mean exposure level of WBV acceleration (65.65±1.0 m/s²) was higher than the occupational exposure limit (0.87 m/s²) (P = 0.001). About 33% of the participants experienced a severe level of State, and the effect of exposure to WBV on it was incremental and statistically significant (P=0.031, B=1/600). The mean score of the sleep quality questionnaire (15.36±9.80) indicates that the sleep quality of the study participants was poor. The effect of exposure to WBV on the score of inappropriate sleep quality was found to be increased and statistically significant (B=0.050, P=0.990). The mean score of the general health of the people (47.80±13.31) indicates a lack of overall health among the participants. The effect of WBV exposure on the general health disorder score was found to be incremental and not statistically significant (B=0.650, P=0.080). There was no significant effect of demographic parameters on the scores of the studied questionnaires.

    Conclusion

    The effect of WBV exposure on State and Trait level scores is incremental and statistically significant for State one. The effect of WBV exposure on the score of inadequate sleep quality was found to be incremental and statistically significant. The effect of WBV exposure on the general health disorder score was not statistically significant.

    Keywords: Occupational Exposure, Vibration, Physiological Stress, Occupational Health
  • Sina Esmaili, Asghar Tofighi *, Javad Tolouei Azar, Baahram Jamali Gharakhanlou Pages 2179-2191
    Background and Aim
    Exercise training and supplementation with Ginkgo biloba are used to improve body composition and metabolic, cardiovascular, and neurological disorders. The present study aimed to investigate the effect of eight weeks of high-intensity interval training (HIIT) with Ginkgo biloba supplementation on changes in plasma irisin and some inflammatory and stress indices in overweight men.
    Methods
    Following the screening, 40 overweight young men were randomly divided into four groups: placebo, Ginkgo biloba supplement, HIIT, and supplement+HIIT. Blood samples were taken 48 hours before and after eight weeks of HIIT exercise as well as immediately after the aerobic exhaustive test to study the indicators above in the population. Two-way ANOVA was used for inter-group comparisons, and Tukey's post hoc test was used to determine the difference between the groups.
    Results
    The results showed that after eight weeks of intervention with HIIT and Ginkgo biloba supplementation, GPx, SOD, CAT, and irisin values increased significantly in all three groups. TAC values increased only in the supplement and exercise+supplement groups. Also, a significant decrease was observed in the values of MDA, IL-6, and hs-CRP in all three groups (P<0.05).
    Conclusion
    The use of HIIT combined with Ginkgo biloba supplementation can lead to combating the destructive effects resulting from exhaustive activity by increasing plasma irisin and anti-inflammatory effects and improving oxidative stress. Therefore, it seems that combining HIIT with this supplement can have significant protective effects.
    Keywords: High Intensity Interval Training, Ginkgo biloba, Irisin, Oxidative stress, Inflammation
  • Amir Hosseein Saffar Kohneh Quchan, Sajad Mohammad Yari *, Esmaeil Karami Pages 2192-2204
    Background and Aim
    High-intensity functional training (HIFT) is an exercise modality that emphasizes functional, multi-joint movements that can be modified to any fitness level and elicit greater muscle recruitment than more traditional exercise. Therefore, this research aims to compare eight weeks of HIFT with high-intensity interval training (HIIT) on some factors of physical fitness, time to exhaustion, and lactate levels in officer students.
    Methods
    In this semi-experimental research, 30 officer students with an average age of 20.04 ± 0.84 were randomly divided into 15 HIIT and HIFT groups. All the tests were done before and after the implementation of exercise protocols. Both HIIT (running-based) and HIFT (bodyweight-based functional movements) protocols were performed for 8 weeks, 3 days per week, at the intensity of 85-90% of the maximum heart rate. Basic evaluations included body composition evaluation, fatigue test, muscle strength and power test, and Army physical fitness test.
    Results
    The findings of this research showed that HIFT and HIIT increased respectively aerobic fitness (15.69%, 9.61%), back and leg muscle strength (16.02%, 5.02%), vertical jump (25.31%, 5.14%), push-up (19.61%, 9.39%), sit up (18.24%, 9.83%), time to exhaustion (16.21%, 14.41%) and reduced body fat percentage (18.38%, 12.18%), and lactate levels (22.89%, 14.77%). Also, HIFT was more effective than HIIT in increasing aerobic fitness (P=0.0001), back and leg muscle strength (P=0.0001), leg muscle power (P=0.0001), abdominal and shoulder girdle muscle (P=0.0001) endurance, time to exhaustion (P=0.0001), and reducing body fat percentage (P=0.002).
    Conclusion
    It seems that high-intensity training, especially HIFT can improve several factors of physical fitness at the same time, and it is more suitable for tactical athletes (soldiers, firefighters, etc.) who need high physical fitness to perform their duties.
    Keywords: Calisthenics, Functional Training, Endurance, Strength, Power, Aerobic Capacity
  • Somayeh Azarmi, Simintaj Sharififar, Yazdan Ahmadi, Ali Moradi, Faeze Baniyaghoobi, Saeed Nazari, Maryam Shabany * Pages 2205-2213
    Background and Aim
    Bacillus Calmette-Guérin (BCG) vaccine endows non-specific immunity against other respiratory tract infections (RTIs) such as Coronavirus. According to the lack of sufficient evidence in this field, the present study was to determine the correlation between BCG vaccination with frequency and the severity of the pandemic in Iran.
    Methods
    This was a cross-sectional study. The study participants were comprised of all hospitalized patients with suspected coronavirus disease (COVID-19) in selected military hospitals in Tehran. Convenience sampling was also operated with regard to the inclusion criterion in the study. The data collection tool was a demographic-clinical information form. Also, checking the vaccination scar on the upper arm, interviewing, and asking patients or their companions to self-report the history of vaccination were the techniques to confirm BCG vaccination in the patients. The data were analyzed using the IBM SPSS Statistics (v.22.0) software package.
    Results
    In this study, 400 patients completed the questionnaires. The results of this study showed that most of the patients were male. The mean age of the participants was 52.35±6.98 years. The majority of the participants were infected with COVID-19 and other underlying diseases. The test results showed no significant relationship between the history of BCG vaccination and COVID-19 infection, but a significant correlation was detected between BCG vaccination and the disease severity (P=0.015). The test results also showed a significant relationship between age and COVID-19 severity (P=0.034). A significant relationship was further spotted between the COVID-19 severity and the history of underlying diseases (P=0.031).
    Conclusion
    Considering that BCG vaccine is one of the most common strategies applied across the world; it was suggested to use it to prevent severe types of respiratory tract infections. Future studies should be conducted on different types of human populations such as children and pregnant women.
    Keywords: Covid-19, Virus Infection, BCG Vaccine, Bacillus Calmette- Guerin Vaccine