فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بابک بهنوا، مهدی رئیسی نافچی* صفحات 1-16
    اهداف

    ارائه راهبردهای کاربردی در جهت افزایش کیفیت خانه های اسکان موقت و تبیین نقش پیش ساختگی و نیمه-پیش ساختگی در جهت نیل به اهداف معماری کارا.

    روش ها

    در این پژوهش ترکیبی با روشی توصیفی-تحلیلی و پیمایشی پس از بررسی متون تخصصی در حوزه طراحی خانه های اسکان موقت و نمونه های انجام شده در سایر داخل و خارج از کشور  و نیز شیوه های نوین نیمه پیش ساختگی، به بررسی و استخراج رویکرد ها و شاخص های طراحی خانه های اسکان موقت پرداخته و پرسشنامه هایی در اختیار  متخصصان حوزه طراحی و اجرای خانه های اسکان موقت قرار داده شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، گویه توجه به حریم خصوصی کاربران (از مولفه مردم-محوری) با میانگین رتبه؛ 5.14، گویه مقاومت مصالح در برابر زلزله و آتش سوزی (از مولفه مصالح-محوری) با میانگین رتبه؛ 4.03 و نهایتا گویه بهره گیری از شیوه های نوین پیش ساختگی و نیمه پیش ساختگی (از مولفه طراحی-محوری) با میانگین رتبه؛ 3.44 بالاترین رتبه را به منظور ارتقا کیفیت خانه های اسکان موقت ایفا می کنند.

    نتیجه گیری

    از منظر خبرگان، مصالح-محوری  و مردم-محوری اهمیت بیشتری بر طراحی خانه های اسکان موقت دارند و نقش طراحی محوری و مولفه های آن از منظر گروه خبرگان کم اهمیت تر بود. لذا می توان با بهره گیری از شاخصه های موجود در مولفه طراحی محوری و همچنین ارتقا کیفی راهبرد های آن (از جمله بهره گیری از شیوه های نوین نیمه-پیش ساختگی) به عنوان یک فرصت، باعث ارتقا کیفیت خانه های اسکان موقت گردید.

    کلیدواژگان: اسکان موقت، پیش ساختگی، نیمه-پیش ساختگی، آسیب شناسی، معماری کارا، پایداری
  • علیرضا مالک کاوکانی، فرهنگ مظفر*، محسن وفامهر صفحات 17-34

    اهداف:

    هندسه و تزئینات، از مهم ترین ارکان معماری مسجد و مسجد نیز مهم ترین رکن در معماری مسلمین است. با توجه به ابعاد کالبدی و معنایی مسجد، هندسه و تزئینات نیز علاوه بر کارکرد نظام دهی هندسی و آراستن فضا، موجب تجلی اسماء و صفات الهی در مسجد می شوند. مسئله اساسی، کاربرد دوگانه هندسه و تزئینات در بهبود طراحی معماری شبستان مساجد می باشد. ضرورت و اهمیت پژوهش، از اینروست که در معماری مسجد، اهمیت معنا و حسن کمتر از کالبد آن نیست و نباید فقط به کالبد مادی مسجد بسنده نمود. بهبود طراحی معماری شبستان مسجد با بهره مندی مناسب از هندسه و تزئینات، مهم ترین هدف پژوهش می باشد.

    روش ها:

    مساجد ارزشمند معاصر که میراث ماندگار معاصر تلقی می شوند، به عنوان نمونه های موردی انتخاب و از روش های تحقیق همبستگی، دلفی و پژوهش موردی و از ابزارهای پرسشنامه، مصاحبه، پیمایش و نرم افزارهای تحلیل آماری به کار استفاده شده است. ابتدا توسط مصاحبه و پرسشنامه از نخبگان دانش، سپس توسط پرسشنامه از متخصصین و در سه مسجد ارزشمند معاصر از کاربران مسجد نظرسنجی و داده ها توسط نرم افزارهای آماری، آنالیز شده اند.

    یافته ها

    کاربرد هدفمند هندسه و تزئینات، علاوه بر بهبود طراحی معماری، باعث تجلی معنا و حسن در شبستان مسجد می شود.

    نتیجه گیری

    کاربرد مناسب هندسه و تزئینات در مساجد با بیان صحیح و کاربرد مصالح و فناوری های نوین، به ارتقاء روحانیت و معنویت شبستان می انجامد و مساجد در یک کالبد مادی و مصالح ساختمانی سرد و بی روح خلاصه نمی شوند و عناصر کالبدی مسجد واجد رمز، راز و نماد گرایی می شود.

    کلیدواژگان: هندسه، تزئینات، معناگرایی، حسن محور، شبستان مسجد، میراث ماندگار معاصر، میراث معاصر، معماری معاصر
  • هیوا رحمانی، محمدرضا پورزرگر* صفحات 35-47
    اهداف

    توسعه فناوری‏ و سازماندهی فضاها براساس نگرش‏های عملکردگرا و صحنه‏ سازی‏ های بصری مدرن موجب بروز محصولات قالبی در سیمای شهری ایران معاصر شده که بیشتر به نیازهای فیزیکی و جلوه ‏های بصری پرداخته است. در مواجه با معماری گذشته بدلیل وجود پیوند روحی میان معماری و ادبیات، جلوه‏هایی از مضامین انسانی در ارتباط با فضا ملاحظه می‏شود. به منظور برقراری مجدد این پیوند خوانش «فضای تغزل حافظ» به منظور بازشناخت مفهوم فضا مورد توجه قرار گرفت.

    روش ‏ها:

     واقعیت فضا در حوزه‏ ها‏ی فلسفه و معماری در ارتباط با تجربه‏ ی انسان و مطالعات پدیدارشناسی مطرح می‏شود. فضای درونی شعر حافظ نیز در ارتباط با انسان تجربه می‏شود بنابراین روش تحقیق این پژوهش پدیدارشناسی است. به منظور شناخت تجربه‏‏ های انسانی در ارتباط با فضای تغزل حافظ و بازشناخت «مفهوم فضا» این مقاله به خوانش تجربه ‏های انسانی گروهی از متخصصین در رشته‏ های مختلف پرداخته است.

    یافته ها

    یافته‏ های پژوهش مفهوم «فضای تغزل حافظ» را در ارتباط پیوسته و تنیده با حضور انسان بدنمند (کالبد - ذهن) مطرح می‏کند به گونه‏ای که انسان در فضای تغزل و فضای تغزل در وجود انسان معنادار می‏شود. در واقع این فضا در یک رابطه‏ی دیالکتیک چند وجهی (لایه‏ های مرئی و نامرئی) خارج از محوریت و تمرکزگرایی بر انسان یا دیگر پدیده‏ها پدیدار می‏شود.

    نتیجه‏ ‏گیری: 

    در نهایت با توجه به مفاهیم استخراج شده از فضای تغزل شعر حافظ،  فضایی میانجی، بدنمند و منشوری در یگانگی با حضور انسان مطرح شده که بر این اساس مدل چگونگی فضاهای تغزلی و مجسم در سیمای شهری و معماری ایران معاصر شکل گرفت.

    کلیدواژگان: فضای تغزل حافظ، پدیدارشناسی، انسان بدنمند، فضای میانجی، ادراک فضا، حضور انسان
  • علی طهموری، بهروز منصوری*، شادی عزیزی صفحات 48-65
    اهداف

    فناوری در تمامی مراحل فرآیند معماری، به صور مختلف حضور دارد. آنچه یک اثر معمارانه را شاخص می نماید، وجود خصیصه ها و مفاهیم متعالی تر در ساختار آن است. فناوری در آفرینش این نوع معماری حضوری متفاوت داشته و در این حالت، جنبه نمادین یافته است. در این روند بروز اثر، نمای ساختمان به عنوان بیرونی ترین عنصر قابل درک که عموما وظیفه انتقال مفاهیم نمادین اثر را دارند، نقش پررنگی در تاثیرپذیری فناوری های نوین دوره خود دارند.هدف اصلی این پژوهش، بررسی و شناسایی وجوه اثرگذار فناوری بر شکل گیری نمای ساختمان های آیکونیک معاصر می باشد.

    ابزار و روش ها

    پژوهش انجام شده به صورت ترکیبی است. از طریق روش های توصیفی-تحلیلی و تاریخی، همزمان نقش نشانه و اثرگذاری آن بر معماری آیکونیک و همچنین، وجوه تاثیرات فناوری نوین بر معماری با مبنا قرار دادن اصول ویتروویوسی بررسی گردیده و در ادامه، عوامل اثر گذار بر استفاده فناوری نوین در شکل گیری نمای ساختمان های آیکونیک معاصر، تحلیل و در انتها، داده های به دست آمده با روش کمی مورد سنجش واقع شده است.

    یافته ها

    مطابق آزمون انجام شده بر فرضیه، متغیر فناوری تاثیر معناداری بر شکل گیری نمای شاخص ساختمان های آیکونیک داشته و این بدین معناست که با افزایش میزان حضور فناوری روز، بر میزان تحقق شکل گیری نمای شاخص، افزوده خواهد شد.

    نتیجه گیری

    فناوری فرآیندی رو به رشد بوده که امروزه با تمامی ساختارهای زندگی بشر تعامل پیوسته دارد. آن چه که در دوران معاصر به فراموشی سپرده شده، لزوم تطابق روند طراحی و ساخت محیط مصنوع با موضوع پویایی موجود در ذات فناوری است.

    کلیدواژگان: فناوری نوین، نماد، معماری آیکونیک، معماری معاصر، نمای شاخص.معماری معاصر
  • ایلقار اردبیلچی، سعید حقیر*، حامد مظاهریان، سعید خاقانی صفحات 66-89
    اهداف

    افزودن ساختار جدید به بافت تاریخی از روش های حفاظت شهری است که با مداخلات شدیدتری همراه و در نتیجه نیازمند توجه بیشتری است. در این راستا، سازمان های بین المللی در تدوین اسناد خود به این موضوع پرداخته اند. بررسی این اسناد از آن جایی که مبنای تدوین استانداردها و دستورالعمل های طراحی اند، اهمیت دارند. با این وجود، تا به حال، کمتر به طور دقیق مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند. بر این اساس، در این پژوهش، به منظور صورت بندی موضع مطرح در این اسناد در قالب رویکردهای طراحی، چیستی شان پیگیری شد.

    روش ها

    بدین منظور، با مطالعه ی اسناد، داده های مورد نیاز گردآوری، بر اساس مضمون و ساختار رویکرد طراحی کدگذاری و برای دستیابی به تصویر کلی، کدهای حاصل به کمک مقایسه ی تطبیقی و همچنین با کمی سازی و به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    داده های گردآوری شده نشان می دهند که در موضع سازمان های بین المللی در مورد حفاظت به روش افزودن به بافت تاریخی، دو نگرش قابل تفکیک مطرح است. منشور ونیز (1964) منشور واشنگتن (1987)، منشور اصول بررسی، حفاظت و مرمت ساختاری میراث معماری (2003) و منشور نیوزلند (2010) و منشور بورا (2013) قائل به ارجحیت سندانگاری بر بافت شهری انگاری بافت تاریخی هستند. ولی سایر اسناد، هر دو نگرش را توآمان مطرح می کنند. با این تفاوت که در بیانیه ی تلاکسکالا (1982) و بیانیه ی سن آنتونیو (1996) این نگرش متآثر از نگاهی سنت گرا و در باقی موارد بر مبنای نوگرایی است که نشان از غالب بودن این نگرش در اسناد دارد. برخاسته از همبستگی نگرش و رهیافت، در منشور ونیز، واشنگتن، اصول بررسی، بورا و نیوزلند، اجتناب از تغییر بر ضرورت تغییر ارجح است. سایر اسناد قائل به مدیریت تغییرند. با این تفاوت که در دو سند تلاکسکالا و سن آنتونیو این مدیریت در معنای سنتی آن مطرح است و در باقی اسناد مدیریت با پذیرش گذر از عصر سنت و آغاز عصر مدرن توصیه شده است. بنابراین رهیافت آخر، رهیافت غالب در اسناد است. متاثر از رهیافت، منشور ونیز، واشنگتن، اصول بررسی، بورا و نیوزلند به همانندی طرح پیشنهادی با بافت تاریخی توصیه کرده اند و باقی اسناد قائل به هماهنگی طرح به کمک ارجاع به ویژگی های بافت تاریخی هستند که  برخاسته از تفاوت در نگرش و رهیافت، در بیانیه های تلاکسکالا و سن آنتونیو هماهنگی در معنای تبعیت از سنت های طراحی در معماری و شهر است. ولی سایر و اغلب اسناد، هماهنگی در معنای طرحی متاثر از ویژگی های بافت تاریخی و در صورت سازگاری، با بیانی معاصر به کار برده شده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان نتیجه گرفت در حالت کلی، سه رویکرد طراحی در بافت تاریخی در اسناد سازمان های بین المللی مطرح شده است.

    کلیدواژگان: فناوری های نوین، معماری معاصر، رویکرد طراحی، بافت تاریخی، سازمان های بین المللی، یونسکو، ایکوموس
  • محسن دانشمندی، سعید تیزقلم زنوزی*، شروین میرشاهزاده صفحات 90-108
    اهداف

    در محلات تهران بناهای مختلفی از دوران معاصر به جای مانده است که کارکردهای اصلی خود را از دست داده و متروکه ماندن و عدم استفاده مناسب از آن ها، موجب تخریب هرچه بیشتر آنها می شود. امروزه بناهای تاریخی دیگر نمی توانند مانند گذشته مورد استفاده قرار گیرند و با تغییر کاربری ابنیه تاریخی از مرگ حتمی، نجات می یابند و مفهوم معاصرسازی تمامی این دستاوردها را در نظر دارد.

    روش ها

    در این مطالعه محدوده زمانی مربوط به خانه های سنتی واقع در محلات شهر تهران در دوره زمانی 1320 الی 1345 ه.ش است که اکثر خانه ها مربوط به هسته مرکزی تهران و اطراف و همسایگی خیابان های انقلاب، ولیعصر، کریم خان زند و غیره هستند.  تکنیک های مورد استفاده در روش کاربردی این پژوهش به منظور معاصرسازی بناهای تاریخی مدرن، تهیه و تکمیل پرسشنامه، استفاده رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) و تکنیک رگرسیون خطی است.

    یافته ها

    از میان 42 شاخص مورد مطالعه در پنج بعد کالبدی-ساختاری، ادراکی، عملکردی، اجتماعی-اقتصادی و طبیعی-زیست محیطی، شاخص های حفظ ساکنین قدیمی، بهبود کیفیت مسکن، به کارگیری رنگ خاص، دسترسی آسان پیاده و غیره شرایط کاملا نامناسبی از نظر اصول معاصرسازی در سطح بناهای تاریخی کلانشهر تهران ایفا می کنند.

    نتیجه گیری

    چهار شاخص اصالت محله و حس تعلق، به کارگیری شکل خاص، وجود فعالیت های ضروری و قابل شناسایی بودن فضاها نسبت به سایر شاخص های مورد مطالعه دارای بالاترین و بهترین کیفیت از نظرگاه نظریه معاصرسازی است و دارای شرایط متوسط روبه بالا از نظر امتیاز به دست آمده هستند.

    کلیدواژگان: معاصرسازی، رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM)، بناهای معاصر، کلانشهر تهران
  • کیهان کریمی، فهیمه معتضدیان*، سجاد موذن، مریم چشمه قصابانی صفحات 109-136
    اهداف

    میراث معماری صنعتی ایران، راوی مکالمه معماری گذشته این سرزمین با جهان صنعتی، امروزه در معرض فرسودگی طبیعی یا تخریب انسانی قرار دارد. در حفاظت از میراث معماری صنعتی غالبا وجوه فیزیکی که زمینه ادراک ملموس داشته مورد تحلیل قرار می گیرند، در حالی که وجوه تاثیرگذار دیگری با ماهیت غیرفیزیکی نیز در روند حفاظت موثر هستند. هدف از انجام مقاله حاضر آن است که با تمرکز بر سیلوی تهران، وجوه ناملموس میراث معماری صنعتی به عنوان ارزش ها و متغیرهای مغفول در روند حفاظت مورد مطالعه قرار گیرند.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع تحقیقات تاریخی-تطبیقی است و ماهیتی کیفی دارد. به منظور دستیابی به هدف، نخست از میان گونه شناسی ارزش های میراث مدرن با استفاده از تکنیک استدلال منطقی گونه شناسی پریرا رودرز پیشنهاد می شود. سپس با بازخوانی مستندات تاریخی سیلوی تهران، ارزش های این گونه میراثی واکاوی شده و پس از تطبیق با مولفه های گونه شناسی منتخب، مورد تفسیر و تحلیل قرار می گیرند.

    یافته ها

    دانش در زمینه ارزش های میراث معماری صنعتی نقش اساسی در جهت برجسته کردن رویکرد حفاظت ارزش _مبنا دارد. دستاورد پژوهش حاضر، تبیین و دسته بندی ارزش های سیلوی تهران براساس گونه شناسی رودرز در هشت  ارزش اولیه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، تاریخی، زیبایی شناسی، علمی، قدمت و اکولوژیکی و سی ارزش ثانویه است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهد که سهم عمده ای از ارزش های میراث معماری صنعتی دارای وجوه ناملموس است. تدقیق وجوه و مقیاس ارزش های میراث معماری صنعتی، ضمن تاکید بر لزوم حفاظت معنایی به موازات حفاظت کالبدی، ارزیابی و اولویت بندی ارزش های این میراث و اتخاذ تصمیمات آگاهانه مبنی بر انتخاب نوع حفاظت بهینه را امکان پذیر می سازد.

    کلیدواژگان: میراث معماری صنعتی، حفاظت کالبدی و معنایی، ارزشهای ملموس و ناملموس، سیلوی تهران
|
  • Babak Behnava, Mahdi Raeisinafchi* Pages 1-16
    Aims

    Presenting practical strategies to enhance the quality of temporary housing and elucidating the role of prefabrication and semi-prefabrication on achieving efficient architectural goals. Outlining the prefabrication and semi- prefabrication process are among the main aims of the research.

    Methods

    In this study, a combination of descriptive-analytical and exploratory methods was employed to examine specialized texts in the field of temporary housing design and the implemented examples in both domestic and international contexts. The study also investigated innovative approaches to semi-prefabricated construction. The main objective was to investigate and extract design approaches and indicators for temporary housing. Questionnaires were distributed to experts in the field of temporary housing design and implementation.

    Findings

    According to the research findings, attention to user privacy (as a people-centric component) with an average rank of 5.14, resistance of materials against earthquakes and fires (as a materials-centric component) with an average rank of 4.03, and ultimately, the utilization of innovative prefabrication and semi-prefabrication methods (as a design-centric component) with an average rank of 3.44 play the most significant role in enhancing the quality of temporary housing

    Conclusion

    From the standpoint of experts, there is a greater emphasis on material-centric and people-centric approaches in the design of temporary housing, while design-centric approaches and their components are deemed less significant by expert groups. Consequently, by utilizing the existing indicators within the design-centric component and enhancing the qualitative aspects of its strategies (including the incorporation of innovative semi-prefabrication methods), the quality of temporary housing can be elevated.

    Keywords: Temporary Housing, Pre-Fabrication, Semi Pre-fabrication, Pathology, Efficient-Architecture, Sustainability
  • Alireza Malekkavkani, Farhang Mozaffar*, Mohsen Vafamehr Pages 17-34
    Aims

    Geometry and ornaments are one of the most important elements of mosque architecture. Mosque is also the most prominent portion in Muslim construction. Considering the physical and semantic dimensions of mosques, geometry and ornaments, in addition to the function of geometrical structuring and adorning the space, it cause the appearance of divine names and attributes in the mosque. The necessity and importance of this research originates from the fact that importance of meaning and virtue is not less than its construction and we should not be limited only to the external aspects of the mosque. Taking advantage of appropriate geometry and ornaments, the most important purpose of research is to improve the architectural design of the mosque naves.

    Materials and methods

     Contemporary landmark mosques, considered as immanent legacies, were selected as the case study and correlation, Delphi and case research methods and questionnaires, interviews, surveys, and statistical analysis software were used. Initially, through interviews and questionnaires from elites, then through questionnaires from experts and in three valuable contemporary mosques, the users of the mosque were surveyed and the data were analyzed through statistical software.

    Findings

    the appropriate utilization of geometry and ornaments, in addition to improving the architectural design, manifests the spiritual meaning and virtu in the mosque naves..

    Conclusion

    The purposeful use of geometry and ornamental decorations in mosques, with proper expression and the use of advanced materials and technologies, lead to the way to the improvement of the spirituality of mosques;

    Keywords: geometry, ornaments, semanticism, virtuosic, mosque naves, immanent contemporary legacies, modern heritage, contemporary architecture
  • Hiva Rahmani, Mohammadreza Pourzargar* Pages 35-47
    Aims

    Technological development, organization of space based on functional approaches and modern visual modeling have led to the emergence of mold products in the urban landscape of contemporary Iran, dealing more with physical requirements and visual effects. In late architecture, however, there are manifestations of human themes in relation to the space which are due to the existence of a bond between architecture and literature. In order to re-establish such a bond, this article seeks to investigate "Hafez’s Lyrical Space" to reexamine the concept of space in architecture.

    Methods

    The space of Hafez’s poetry is interrelated with man’s experience so in its relation with human experience and phenomenological studies. This study is informed by Phenomenological methodology. In order to recognize human experiences germane to Hafez’s lyrical space and to understand the concept of space, this article has investigated human experiences of a number of professionals in different fields.

    Findings

    The findings suggest that the concept of "Hafez’s Lyrical space" is constantly intertwined with human embodiment (body- mind) in his poetry, so human being becomes meaningfulness in lyrical space and vice versa. This space appears with the presence of human embodiment in a multifaceted dialectical relationship, i.e. visible and invisible layers, separate from a concentration and centralization on human or other phenomena.

    Conclusion

    Based on the concepts extracted from mediating, multidimensional and embodied lyrical spaces of Hafez's poetry which were considered with unique connection with human, the process of formation of lyrical spaces embodied in contemporary urban landscape and architecture emerged.

    Keywords: Hafez lyrical space, Phenomenology, Human embodiment, mediating space, Space perception, Human presence
  • Ali Tahmouri, Behrouz Mansouri*, Shadi Azizi Pages 48-65
    Aims

    Technology is present in all stages of the architectural process in different forms. In the process of creation of the work, the facade of the building, as the outermost comprehensible element, which generally has the task of conveying the symbolic concepts of the work, plays a prominent role in the effectiveness of the new technologies of their era. The main goal of this research is to investigate and identify the effective aspects of technology on the creation of the facade of contemporary iconic buildings.

    Methods

    The research is combined. Through descriptive-analytical and historical methods, at the same time, the role of the icon and its impact on iconic architecture, as well as the aspects of the effects of new technology on architecture, based on the Vitruvian principles, have been investigated, and in the following, the factors affecting the use of new technology in the creation of the facade of iconic buildings.

    Findings

    According to the hypothesis test, the technology variable has a significant effect on the creation of the landmark facade of iconic buildings, and this means that with the increase in the presence of new technology, the amount of realization of the landmark facade will be increased.

    Conclusion

    Technology is a growing process that interacts continuously with all structures of human life today. What has been forgotten in the contemporary era is the need to match the process of designing and building the artificial environment with the dynamic issue in the essence of technology.

    Keywords: New Technology, Icon, Iconic Architecture, contemporary architecture, Iconic Facade
  • Ilgar Ardabilchi, Saeed Haghir*, Hamed Mazaherian, Saeid Khaghani Pages 66-89

    Adding a new structure to the historic district is one of the methods of urban conservation that needs more cautious compared to other methods. In this regard, international organizations have addressed this issue in documents. which until now, has been investigated and analyzed less precisely. So, in this research, for the purpose of design formulations, what they are is followed up. So, by studying the documents, the required data were collected and based on the theme and structure of the design, were summarized in three levels of attitude, approach and method. Then, with the help of comparative comparison and SPSS, the design approaches are described. The collected data show that three design approached have been proposed so far. In the first, presented in the Venice Charter, the Washington Charter, the Charter of the Principles of Review, Conservation and Structural Restoration of Architectural Architecture, the New Zealand Charter and the Bura Charter, historic district as document is preferable. Therefore, it is recommended to not change and homogeny. In the second, presented in the statement of Tlaxcala and San Antonio, historic district is seen as a document and a part of a city. Therefore, it is recommended to manage change and harmony based on traditionalism. In other documents, despite the similar attitude and approach, it has been recommended to harmony with regard to characteristics of district and contemporary expression with compatibility with it.

    Keywords: New technologies, contemporary architecture, design approach, historical district, international organizations, UNESCO, ICOMOS
  • Mohsen Daneshmandi, Said Tizghalam Zonouzi*, Shervin Mirshahzadeh Pages 90-108

    which have lost their main functions, and their abandonment and lack of proper use causes them to be destroyed more and more. Nowadays, historical buildings can no longer be used as in the past and by changing the use of historical buildings, they are saved from certain death, and the concept of contemporizing all these achievements is in mind.

    Methods

    In this study, the time range is related to the traditional houses located in the neighborhoods of Tehran in the period from 1941 to 1966., most of the houses are related to the central core of Tehran and the surrounding and neighborhood streets of Elginab, Waliasr, Karim Khan Zand, etc. The techniques used in the applied method of this research in order to modernize modern historical monuments are preparing and completing the questionnaire, using the interpretive structural modeling (ISM) approach and linear regression technique.

    Findings

    Among the 42 indicators studied in the five physical-structural, perceptual, functional, socio-economic and natural-environmental dimensions, the indicators of preserving old residents, improving the quality of housing, using special colors, easy access on foot, etc. are completely inappropriate conditions in terms of the principles of modernization They play a role in the historical monuments of Tehran metropolis.

    Conclusion

    The four indicators of neighborhood authenticity and sense of belonging, the use of a special form, the presence of necessary activities and the recognizability of spaces have the highest and best quality compared to other studied indicators from the point of view of the theory of contemporization, and they have medium-high conditions in terms of the points obtained.

    Keywords: Contemporization, Interpretive Structural Modeling (ISM) Approach, Contemporary Buildings, Tehran Metropolis
  • Keihan Karimi, Fahimeh Motazedian*, Sajad Moazen, Maryam Cheshmeh Ghasabani Pages 109-136
    Aims

    The industrial architecture heritage of Iran is exposed to natural deterioration or human destruction. In protecting the industrial architecture heritage, mostly physical aspects that have a tangible perception are often analyzed. While, other influential aspects with a non-physical nature are effective in the protection process. The present study is aimed to investigate the intangible aspects of industrial architecture heritage as a neglected values and variables in the conservation process by focusing on Tehran’s Silo.

    Methods

    This paper is a historical-adaptive research and has a qualitative nature. First among the typologies of heritage values, Pereira Roders’ typology is proposed using the logical reasoning technique; Then by re-reading the historical documents of Tehran’s Silo, the values of this kind of heritage are analyzed and after matching with the selected typology components, they are interpreted and analyzed.    

    Findings

    Knowledge in the field of industrial architecture heritage values plays a fundamental role in emphasizing on the approach of protecting the base value. The achievement of research is to explain and categorize the values of Tehran’s Silo based on Roders’ typology in eight primary values social, economic, political, historic, aesthetical, scientific, age, and ecological and thirty secondary values.

    Conclusion

    The results of the research indicate that a major part of the industrial architecture heritage values has intangible aspects. The exact analysis of the aspects of the industrial architecture heritage values, makes it possible to evaluate and prioritize the values of this heritage and take informed decisions about selecting the optimal type of conservation.

    Keywords: Industrial architecture heritage, Physical, semantic conservation, The tangible, intangible values, Tehran's Silo