فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال دهم شماره 3 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خاتون پورمودت*، علی پولادی ریشهری، محمدرضا بحرانی صفحات 1-6
    مقدمه

    پژوهش حاضر باهدف بررسی اثربخشی مداخله مدیریت رفتاری والدین مبتنی بر پروتکل گاتمن (مربیگری هوش هیجانی والد) به صورت مجازی بر کاهش تنیدگی والدینی در مادران و کاهش پرخاشگری فرزندان آن ها در سال 1400 در شهر بوشهرانجام گرفت.

    روش

    در این پژوهش که از نوع شبه آزمایشی است، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و بر اساس ملاک های ورود و خروج 31 نفر از مادران  دارای فرزند 6 تا 12 سال شهر بوشهر به صورت تصادفی در دو گروه درمان مدیریت رفتاری والدین مبتنی بر مربیگری هوش هیجانی والد و گروه شاهد جایگزین شدند و به وسیله پرسشنامه تنیدگی والدینی و پرسشنامه آخنباخ فرم والدین مورد ارزیابی ارزیابی گرفتند. اعتبار بسته درمانی از طریق شاخص روایی محتوایی مورد تایید قرار گرفت (94/.=CVI). جلسات مداخله در 11 جلسه 90 دقیقه ای تدوین و برای والدین توسط درمانگر اجرا شد. سپس داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون های تعقیبی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج حاکی از اثربخشی این مداخله بر کاهش استرس والدینی در مادران (5/02=f و 0/03=P) و پرخاشگری کودکان (5/55=f و 0/03=P) نسبت به لیست انتظار در مراحل پس آزمون و پیگیری بود ؛ به طورکلی علاوه بر بهبود استرس والدینی، میزان پرخاشگری کودکان نیز کاهش یافته بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش بر تاثیر اموزش مجازی مدیریت رفتاری والدین مبتنی بر پروتکل گاتمن بر بهبود تنیدگی والدینی در مادران  و کاهش پرخاشگری کودکان تاکید دارد،  بنابراین پیشنهاد می شود، درمانگران از رویکرد مدیریت رفتاری والدین مبتنی بر پروتکل گاتمن درمانی به عنوان یک روش مفید بهره ببرند.

    کلیدواژگان: استرس والدینی، فرزند پروری، مشکلات رفتاری
  • مائده وطنی، منصوره بهرامی پور اصفهانی* صفحات 7-11
    مقدمه

    رویکرد شناختی-رفتاری متمرکز بر آسیب از جمله رویکردهایی است که برای تغییر هیجانات و رفتارهای مشکل زای ناشی از تجارب دردناک استفاده می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر آسیب بر مقابله فعال و امید کودکان 9-12 ساله دختر بدسرپرست بود.

    روش

    روش پژوهش به شیوه ی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون-پیگیری با گروه کنترل اجرا شد. جامعه ی آماری پژوهش شامل کودکان دختر بدسرپرست ساکن مراکز شبانه روزی شهر اصفهان بود که به منظور اجرای پژوهش، از طریق فراخوان عمومی در مرکز شبانه روزی بهزیستی 40 نفر که تمایل به شرکت در طرح را داشتند به صورت در دسترس انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) گمارده شدند. پرسشنامه های و امیدبه زندگی کودکان اشنایدر (1995) به عنوان پیش آزمون اجرا و سپس گروه آزمایش تحت 10 جلسه (به صورت هفته ای یک جلسه 45 دقیقه ای) قرار گرفتند و پس از اتمام درمان پس آزمون و پس از 45 روز  پیگیری، برای هر دو گروه اجرا شد.

    یافته ها

    برای تحلیل نتایج از آزمون تحلیل واریانس مکرر در نرم افزار SPSS-23 استفاده شد. نتایج نشان داد که درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر آسیب در افزایش مقابله فعال و امید به زندگی شرکت کنندگان تاثیر معناداری داشته است (0/05>p).

    نتیجه گیری

    بنابر نتایج تحقیق انجام شده می توان درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر آسیب را بعنوان یکی از رویکردهای جدید جهت افزایش امید روانشناختی دختران کودک بدسرپرست با اثرات نسبتا پایدار، برای افزایش مهارت های مقابله ای در مراکز وابسته به بهزیستی به کاربرد.

    کلیدواژگان: درمان شناختی-رفتاری، مقابله فعال، امید، بدسرپرست
  • پروانه شمسی پور دهکردی*، مریم رحیمیان، ماندانا سنگاری، افسانه خیراندیش صفحات 12-23
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بالیدگی جسمانی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی بر انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده در کودکان 10تا12 سال شهر تهران انجام شد.

    روش : 

    روش مطالعه علی-مقایسه ای بود. براساس جدول مورگان 400 دانش آموز دبستانی در رده سنی 10 تا 12 سال شهر تهران (نیمسال دوم  تحصیلی 1400) بصورت خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. برای سنجش بالیدگی زیستی از روش خمیس- روشه، سنجش وضعیت اجتماعی- اقتصادی از پرسشنامه وضعیت اجتماعی اقتصادیSES ؛ سنجش مهارت های شناختی از پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی و برای سنجش مهارت های حرکتی کودکان از پرسشنامه شایستگی حرکتی ادراک شده در دوران کودکی استفاده گردید. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.

    نتایج

    وضعیت اجتماعی اقتصادی و بالیدگی زیستی بر هر یک از متغیرهای شایستگی حرکتی ادراک شده (0/001=p) و بر متغیرهای انعطاف پذیری شناختی  اثر دارد (0/021=p). کودکانی که در سطح  بالیدگی جسمانی زودرس و نرمال می باشند و همچنین کودکانی که از وضعیت اجتماعی اقتصادی بهتری بهره مند هستند، در متغیرهای انعطاف پذیری شناختی (0/016=p) و شایستگی حرکتی ادراک شده (0/011=p) بهتر از کودکان با وضعیت بالیدگی زیستی دیررس و وضعیت اجتماعی اقتصادی پایین، بودند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین بالیدگی زیستی با انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده و همچنین بین وضعیت اجتماعی اقتصادی با انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده ارتباط معنادار وجود دارد (0/001=p) و بالا بودن وضعیت اجتماعی اقتصادی در کودکان با بالیدگی زودرس منجر به افزایش انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده، می شود.

    نتیجه گیری

    سطح بالیدگی زیستی زودرس و وضعیت اجتماعی اقتصادی بالا منجر به افزایش شایستگی حرکتی ادراک شده و انعطاف پذیری شناختی کودکان شده است.

    کلیدواژگان: کودک، مهارت حرکتی بنیادی، کارکرد اجرایی، بالیدگی
  • ریحانه معینی فر، علی مهداد*، غلامرضا منشئی صفحات 24-37
    مقدمه

    هدف پژوهش مقایسه ی اثربخشی آموزش پیشگیری از قلدری و آموزش مهارت های اجتماعی بر رفتارهای همدلانه و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان قلدر صورت گرفت.

    روش

    این مطالعه نیمه آزمایشی پیش آزمون - پس آزمون-پیگیری با گروه کنترل انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول شهر اصفهان بودند. تعداد 45 نفر از آن ها به صورت هدفمند با کسب نمره در پرسشنامه قلدری اسپلیچ و هارت (2001) انتخاب و در سه گروه آزمایش و کنترل گمارش شدند. گروه آزمایش یک، آموزش پیشگیری از قلدری اکبری بلوط بندگان (1398) و گروه آزمایش دو، آموزش مهارت های اجتماعی صدر و همکاران (1389) و گروه کنترل آموزشی را دریافت نکردند. دانش آموزان پرسشنامه های رفتارهای همدلانه ووزن و همکاران (2015) و اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم (1984) را در مراحل پیش-پس آزمون و پیگیری تکمیل کردند.

    نتایج

    نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان دادند که هر دوآموزش پیشگیری قلدری و مهارت های اجتماعی بر بهبود اهمال کاری تحصیلی و رفتارهای همدلانه در دانش آموزان تاثیر معنی داری داشته و اثرات در مرحله پیگیری نیز باقی مانده است اما آموزش پیشگیری از قلدری در اهمال کاری تحصیلی موثرتر از آموزش مهارت های اجتماعی بود.

    نتیجه گیری

    بنابراین به نظر می رسد برنامه پیشگیری از قلدری و آموزش مهارت های اجتماعی در مراکز مشاوره و آموزشگاه ها و مدارس می تواند باعث پیشگیری و بهبود اهمال کاری تحصیلی و رفتارهای همدلانه در دانش آموزان قلدر شود.

    کلیدواژگان: آموزش پیشگیری از قلدری، آموزش مهارت های اجتماعی، رفتارهای همدلانه، اهمال کاری تحصیلی
  • حفصه تاقانی، علی مصطفی لو*، حسین خدری صفحات 38-49
    مقدمه

    از آن جایی که دوران کودکی اهمیت زیادی دارد و مهارت های حرکتی سریع تر در این دوره رشد می کند. به همین دلیل هدف از این مطالعه مقایسه اثر یک دوره بازی های حرکتی، آموزشی و سنتی بر مهارت حرکتی و اضطراب کودکان بود.

    روش

    به همین منظور 40 کودک شش سال انتخاب و در چهار گروه بازی های حرکتی (10=n)، بازی های آموزشی (10=n)، بازی های سنتی (10=n) و کنترل (10=n) به صورت تصادفی تقسیم شدند. قبل و پس از دوره تمرینی هشت هفته ای آزمون های رشد حرکتی درشت اولریخ-3 و پرسشنامه اضطراب اسپنس (1999)، به ترتیب برای سنجش مهارت حرکتی و اضطراب کودکان گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها و برای بررسی تفاوت بین گروه ها از آزمون آماری کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده گردید.

    نتایج

    نتیجه نشان داد که مداخله (تمرین بازی ها) بر افزایش مهارت های حرکتی (0/05 ≤P ؛ 210/685= F) و کاهش اضطراب (0/05  ≤P ؛ 24/875= F) آزمودنی ها تاثیر معنی دار داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از تحقیق، می توان عنوان کرد که بازی های حرکتی، آموزشی و سنتی به علت داشتن فرصت تمرینی و از نظر محتوایی می تواند موجب رشد مهارت های حرکتی و کاهش اضطراب کودکان شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، مهارت های حرکتی، آزمون اولریخ-3، بازی های حرکتی، بازی های آموزشی
  • اعظم الملوک الساق، عباس عبادی، بهشته طبرسی، اصغر دالوندی* صفحات 50-60
    مقدمه

    سنجش میزان درد در نوزادان، باعث مدیریت صحیح درد و در نهایت بهبود فرایند درمان می گردد. اما با وجود پیشرفت های چشمگیر در مراقبت از نوزادان، همچنان موانعی در سنجش و مداخلات مرتبط با درد در نوزادان بستری وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین موانع ارزیابی و سنجش درد توسط پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه نوزادان، می باشد.

    روش

    این مطالعه بصورت کیفی و با روش تحلیل محتوای قراردادی، از بهمن 1401 تا شهریور 1402 انجام شد. نمونه گیری به روش هدفمند انجام شد. 14 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های تهران و کرج، که سابقه کار بیشتر از 6 ماه داشته و تمایل به همکاری داشتند، وارد مطالعه شدند. مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته جهت جمع آوری داده ها انجام شد. تحلیل داده های کیفی با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه 2016 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها منجر به پیدایش چهار طبقه اصلی " بارکاری بالا" ، "جو ناهمسو"، "مراقبت بدون روح" و "کمبود آگاهی" و ده زیرطبقه گردید، که از موانع سنجش درد در نوزادان بودند. 

    نتیجه گیری

    در این مطالعه نداشتن آگاهی و شناخت ابزارهای اندازه گیری درد نوزادان، مشغله زیاد پرستاران، کمبود وقت، مستند سازی بیش از حد و عدم تناسب نیرو با تعداد نوزادان بعنوان مهمترین موانع ارزیابی درد نوزادان یاد شد. محققان می توانند بر اساس یافته های این مطالعه، مداخلات هدفمند، برنامه های آموزشی جامع و دستورالعمل های روشنی را در جهت بهبود کیفیت مراقبت های نوزادان، ارائه دهند.

    کلیدواژگان: درد، نوزادان، مراقبت های ویژه نوزادان، ابزارهای سنجش درد، مدیریت درد، پرستار
  • معصومه جمالی، فائزه جهان پور، راضیه باقرزاده، رقیه گشمرد* صفحات 61-71
    مقدمه

    با تولد نوزاد نارس، مادران ارتباطات جدیدی به خصوص با پرستاران تجربه می کنند. استرس ناشی از بستری شدن نوزاد نارس، می تواند سلامت مادر و متعاقب آن، سلامتی نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه سلامت معنوی و درک از ارتباط با پرستار، در مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های استان بوشهر در سال 1401 انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی است. جامعه آماری این مطالعه 218 مادر نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بودند. نمونه گیری به شیوه در دسترس انجام گردید. جمع آوری داده ها با استفاده از فرم جمعیت شناختی مادر و نوزاد، پرسشنامه سلامت معنوی Palutzian و  Ellison با دو بعد سلامت وجودی و سلامت مذهبی و پرسشنامه درک از ارتباط با پرستار Reid و همکاران انجام شد.

    نتایج

    54 درصد از مادران سلامت معنوی متوسط و46  درصد آن ها سلامت معنوی بالا داشته اند. میانگین و انحراف معیار درک از ارتباط با پرستار 10/42±62/41 بود. نتایج رگرسیون خطی نشان داد، سلامت وجودی مادر، پیش بین مثبت درک او از ارتباط با پرستار می باشد      (001/0>P؛ 0/437=β.(بین سلامت مذهبی و درک از ارتباط با پرستار رابطه آماری معنی دار وجود نداشت (0/108=P؛ 0/085-=β).

    نتیجه گیری

    سلامت وجودی مادر به عنوان بخشی از سلامت معنوی با درک او از ارتباط با پرستار رابطه مثبت دارد، لذا پیشنهاد می گردد بیمارستان ها برنامه هایی برای والدین نوزادان نارس به خصوص مادران، در جهت ارتقاء سلامت معنوی آن ها به ویژه سلامت وجودی در نظر گرفته تا با افزایش تعاملات بهینه با پرستار، موجب کاهش استرس مادر و مشارکت بیشتر وی در امر مراقبت از نوزاد گردد.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، بخش مراقبت ویژه نوزادان، ارتباط، معنویت، مادران، پرستاران
  • فاطمه بشری قمی، محبوبه داستانی، سید مهدی سرکشیکیان* صفحات 72-82
    مقدمه

    کودکان سرمایه های ملی و انسانی کشور هستند. لذا سلامت روانشناختی و بررسی ابعاد روانی آنها از اهمیت بالایی بر خوردار است در این بین نقش والدین در این زمینه غیر قابل انکار است. هدف از پژوهش آزمون مدل ساختاری مشکلات رفتاری کودکان بر اساس سلامت روان مادران با توجه نقش میانجی گری هوش هیجانی بود.

    روش

    این پژوهش از لحاظ هدف بنیادین و کمی و از نوع نوصیفی همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان دارای تشخیص مشکلات رفتاری پیش از دبستان استان قم درسال تحصیلی 1401-1402 بودند. از میان جامعه مذکور نمونه ای برابر با 385 مادر که خود داوطلب همکاری بودند به روش نمونه گیری در دسترس به پژوهش وارد شدند. از پرسشنامه مشکلات رفتاری کودکان (Quay and Peterson)، پرسشنامه هوش هیجانی  (Bar-On) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد. داده ها به روش ماتریس همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که شاخص های مدل پیشنهادی از برازش قابل قبولی برخوردار هستند. مسیر سلامت روان به مشکلات رفتاری (0/000P = , 294-/0 = β)، مسیر سلامت روان به هوش هیجانی (0/000P = , 0/570 = β) و مسیر هوش هیجانی به مشکلات رفتاری (0/000P = , 367-/0 = β)  گزارش می شود. همچنین نقش میانجی هوش هیجانی در سطح 0/95 اطمینان مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    سلامت روان مادران اثرات معنادار بر هوش هیجانی و  مشکلات رفتاری کودکان دارد لذا توصیه می شود سهم متغیرهای فوق در ارزیابی، تشخیص و درمان مهم قلمداد شده و سازمان های مرتبط برنامه های پیشگیرانه احتمالی را در نظر گیرند.

    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری، سلامت روان، هوش هیجانی، مادران
|
  • Khatoon Pourmaveddat*, Ali Ouladi Rishehri, Mohammad Reza Bahrani Pages 1-6
    Introduction

    The present study aimed to investigate the efficiency of parent behavior management intervention based on Gottman's intervention in reducing parental stress and children's aggression, through a virtual (online) education system, In 1400 in Bushehr. 

    Method

    In this research, which is a quasi-experimental type, through targeted sampling and based on inclusion and exclusion criteria, 31 mothers were randomly divided into two groups, i.e., intervention and the waiting list. Then they were evaluated by the Parental Stress Questionnaire and Achenbach scale. The validity of the therapy program was confirmed through the content validity index (CVI = 0.94). The intervention was formulated in eleven 90-minute sessions.

    Result

    Variance analysis, repeated measures, and post hoc tests were used to analyze the quantitative data. The findings showed the efficiency of parent behavior management intervention based on parent emotional intelligence coaching in reducing parental stress (p= 0.03, f=5.03). Children's aggression (p= 0.03, f=5.55) through a virtual (online) education system compared to the waiting list group in both the pretest and post-test stages, and in addition to alleviated parental stress, children's aggression was also generally reduced.

    Conclusion

    The findings of this study emphasize the effect of online parent management training intervention based on the Guttman protocol in reducing parental stress and children's aggression, Therefore, it is suggested that therapists use online parent management training intervention as a useful method.

    Keywords: Online Intervention, Parental Stress, Parenthood, Behavioral Problems
  • Maedeh Vatani, Mansoureh Bahramipour-Isfahani* Pages 7-11
    Introduction

    Trauma-focused cognitive behavioral therapy (TF-CBT) is one of the approaches used to change problematic emotions and behaviors caused by painful experiences. This study aimed to investigate the effectiveness of TF-CBT on active coping style and life expectancy in 9-12-year-old orphan girl children.

    Method

    The research method was carried out in a semi-experimental way with a pre-test-post-test-follow-up plan with a control group. The statistical population of the study included orphan children and girls living in the boarding centers of Isfahan City. To carry out the research, 40 people who were willing to participate in the project were selected through a public call in the welfare boarding center. Then they were randomly assigned to two experimental (20 people) and control (20 people) groups. Hernandez's coping behavior questionnaires (2008) and Schneider's children life expectancy questionnaires (1995) were administered as a pre-test, and then the experimental group underwent 10 sessions (one 45-minute session per week) of TF-CBT of Feder et al. (2010) and after the completion of the post-test treatment and after 45 days of follow-up, it was performed for both groups.

    Result

     Repeated analysis measurement of variance test was used in SPSS-23 software to analyze the results. The results showed that TF-CBT had a significant effect on increasing active coping style and life expectancy of the participants (p<0.05).

    Conclusion

    According to the results of the research TF-CBT can be used as one of the new approaches to increase the life expectancy of orphan girls with relatively stable effects, to increase coping style in welfare centers.

    Keywords: TF-CBT, Active Coping, Life Expectancy, Orphan
  • Parvaneh Shamsipour Dehkordi*, Maryam Rahimiyan, Mandana Sangari, Afsaneh Kheirandish Pages 12-23
    Introduction

    The present study was conducted to investigate the effect of physical maturity and social and economic status on cognitive flexibility and perceived motor competence in 10-12-year-old children in Tehran. 

    Method

    This study used a causal-comparative method, according to Morgan's table, 400 elementary schools ranging between the ages of 10 to 12 years in Tehran (second half of the academic year 1400) were randomly selected. Skeletal maturity was estimated by the Khamis-Roche method. The SES questionnaire was used to assess the socio-economic status. The Cognitive Flexibility Questionnaire (FC) was used to assess the level of cognitive skills and the perceived motor competence questionnaire Was applied to measure children's motor skills. Data were analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA) and Pearson's correlation coefficient.

    Results

    Socio-economic status and physical maturity have a significant effect on each of the variables of perceived motor competence (p=0/001) and also on the variables of cognitive flexibility(p=0/021). The children at the level of early physical maturity and normal and also children with better socioeconomic status were perceived in the variables of cognitive flexibility (p=0/016)and motor competence (p=0/011)and their components were better than children with late physical maturity and low socioeconomic status. The results of Pearson's correlation coefficient showed that there is a significant relationship between physical maturity and cognitive flexibility and perceived motor competence, and there is also a significant relationship between socioeconomic status and perceived cognitive flexibility and motor competence, and high socioeconomic status in children with precocious puberty leads to increased cognitive flexibility and perceived motor competence.

    Conclusion

    Early physical maturity level and high socioeconomic status have led to an increase in perceived motor competence and cognitive flexibility of children.

    Keywords: Child, Fundamental motor skill, Executive function, Maturity
  • Reyhaneh Moeinifar, Ali Mehdad*, Gholamreza Manshaee Pages 24-37
    Introduction

    The purpose of the research was to compare the effectiveness of Prevention of bullying training and social skills training on empathetic behaviors and academic procrastination of bullying students.

    Method

    This semi-experimental pre-test-post-test-follow-up study was conducted with a control group. The statistical population included all male students of the first secondary level in Isfahan city. 45 of them were selected in a targeted manner by scoring in Splich and Hart's bullying questionnaire (2001) and assigned to three experimental and control groups. Experiment one group received Akbari Belotabandang Prevention of Bullying training (2019) experiment two group received Sadr et al.'s social skills training (2010) and the control group did not receive training. The students completed the questionnaires about the empathic behaviors of Wozen et al. (2015) and the academic procrastination of Solomon and Roth Bloom (1984) in the pre-post-test and follow-up stages.

    Results

    The results of variance analysis with repeated measurements showed that both Prevention of bullying training and social skills had a significant effect on improving academic procrastination and empathic behaviors in students, and the effects remained in the follow-up phase, but Prevention of bullying training in academic procrastination. It was more effective than teaching social skills.

    Conclusion

    Therefore, it seems that the Prevention of bullying programs and social skills training in counseling centers and schools can prevent and improve academic procrastination and empathetic behaviors in bullying students.

    Keywords: Prevention of bullying Training, Social Skills Training, Empathic Behaviors, Academic Procrastination
  • Hafseh Taghani, Ali Mostafaloo*, Hosein Khedri Pages 38-49
    Introduction

    Because childhood is very important and movement skills grow faster in this period. For this reason, the purpose of this study was to compare the effect of a course of movement, educational, and traditional games on movement skills and anxiety of children.

    Method

    For this purpose, 40 children of six years were selected and randomly divided into four groups including movement games (n=10), traditional games (n=10) educational games (n=10), and control (n=10). Before and after an eight-week training period, Ulrich-3 large motor development test and anxiety questionnaire were measured.

    Results

    The result showed that the intervention (playing games) increased motor skills (P≤0.05; F=210/685) and Reduced anxiety (P≤0.05; F=24.875) of subjects had a significant effect.

    Conclusion

    According to the results of the research, it can be said that physical, educational, and traditional games can develop motor skills and reduce anxiety in preschool children due to their practice and content. Be a primary school.

    Keywords: Anxiety, Motor skills, Ulrich-3 test, Educational games, Movement games
  • Azamolmolouk Elsagh, Abbas Ebadi, Beheshteh Tabarsi, Asghar Dalvandi* Pages 50-60
    Introduction

     Effective assessment of pain in newborns leads to correct pain management and therefore the outcome of the treatment will be more favorable. However, despite significant advances in neonatal care, there are still barriers to pain assessment and interventions in hospitalized infants. 
    The purpose of this study is to explore the barriers to pain assessment and measurement by nurses working in neonatal intensive care units.

    Methods

    In this qualitative study, a content analysis approach was used. Nurses working in neonatal intensive care units of Tehran and Karaj hospitals, who had more than 6 months of work experience and were willing to cooperate, were included in the study. In-depth and semi-structured interviews were conducted to collect data. Qualitative data analysis was done using MAXQDA software version 2016.

    Results

     Fourteen nurses working in neonatal intensive care units participated in this study. Interviews were conducted until data saturation. The results of the data analysis led to the emergence of four main categories "Increased Workload ", "Discordant Atmosphere", "Soulless care" and "lack of awareness" and eleven sub-categories.

    Conclusion

    This study will significantly contribute to future research by elucidating barriers to neonatal pain assessment. Based on the findings of this study, researchers can provide targeted interventions, comprehensive training programs, and clear guidelines to improve the quality of neonatal care.

    Keywords: Pain, Pain assessment tools, Neonates, Nurse, Pain management, NICU
  • Masoumeh Jamali, Faeze Jahanpour, Razieh Bagherzadeh, Roqayeh Gashmard* Pages 61-71
    Introduction

    With the birth of a premature newborn, mothers experience new relationships, especially with nurses. The stress caused by the hospitalization of a premature newborn can negatively affect the health of the mother and then the health of the newborn. Therefore, a recent study was conducted to assess the relationship between spiritual health and perception of the communication with the nurse, in mothers with premature newborns admitted to the neonatal intensive care units of hospitals in Bushehr province in 2022.

    Methods

    The current research is a cross-sectional descriptive-analytical study. The statistical population of this study was 218 mothers of premature newborns admitted to the neonatal intensive care units. Data gathering was done by convenience sampling and by using a demographic form of mother and newborn, spiritual health questionnaire (Palutzian & Ellison) with two dimensions, religious health and existential health and perception of communication with a nurse (Reid et al) questionnaire.

    Result

    54% of mothers had average spiritual health and 46% of them had high spiritual health. The mean and standard deviation of perception of communication with the nurse was 62.41±10.42. The result of linear regression showed that the mother's existential health can be a positive predictor for the perception of communication with the nurses (=β0.437 ؛ P>0.001). Also, no significant relationship was between the mother's religious health and perception of communication with the nurse (=β0.085 ؛ P=0.001).

    Conclusions

    Since existential health as a part of spiritual health can be a positive predictor perception of the communication with the nurse, it is suggested that the hospitals have programs for the parents of premature newborns, specifically the mothers, to improve their spiritual health, especially the existential health. By increasing optimal interactions with the nurse, it will reduce stress and increase participation in the care of the newborn.

    Keywords: Premature infants, Neonatal Intensive Care Unit, Communication, Spirituality, Mothers, Nurses
  • Fatemeh Bashari Qomi, Mahboubeh Dastani, Seyyed Mehdi Sarkeshikiyan* Pages 72-82
    Introduction

    Children are the national and human capital of the country. Therefore, psychological health and the examination of their psychological aspects are of great importance, meanwhile, the role of parents in this field is undeniable. The purpose of the research was to test the structural model of children's behavioral problems based on mothers' mental health, considering the mediating role of emotional intelligence.

    Method

    This research was fundamental and quantitative in terms of objective and semi-quasi-correlation and structural equation modeling. The statistical population of this research included all children diagnosed with behavioral problems before elementary school in Qom province in the academic year 1401-1402. A sample of 385 mothers, who volunteered to cooperate, were included in the research from among the mentioned society. Children's behavioral problems questionnaire (Quay and Peterson), emotional intelligence questionnaire (Bar-On), and general health questionnaire (GHQ) were used to collect information. The data were analyzed by correlation matrix method and structural equation modeling.

    Result

    The results showed that the indicators of the proposed model have an acceptable fit. The path of mental health to behavioral problems (β = -0.294, P = 0.000), the path of mental health to emotional intelligence (β = 0.570, P = 0.000), and the path of emotional intelligence to behavioral problems (P = 0.000), β = -0.367) is reported. Also, the mediating role of emotional intelligence was confirmed at a confidence level of 0.95.

    Conclusion

    Mothers' mental health has significant effects on children's emotional intelligence and behavioral problems, so it is recommended that the contribution of the above variables in assessment, diagnosis, and treatment is considered important, and related organizations should consider possible preventive programs.

    Keywords: behavioral problems, mental health, emotional intelligence, mothers