فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال دوم شماره 4 (پیاپی 5، زمستان 1388)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال دوم شماره 4 (پیاپی 5، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن نوربازرگان، عطیه هاشمی، فاطمه متولی، محمدرضا آقاصادقی، آرش معمارنژادیان، مهدی آسمار، فرزین روحوند * صفحه 217
    سابقه و هدف

    پروتئین جدیدی تحت عنوان پروتئینF یاcore+1 شناخته شده است که توسط ژنوم ویروس هپاتیت C (HCV) کد می شود. عملکرد این پروتئین هنوز مشخص نشده است، اما به نظر می رسد در سیکل زندگی و بیماری زایی ویروس قش مهمی را داشته باشد. در این مطالعه کلون کردن و بیان ژن HCV core+1 در سیستم یوکاریوتی مورد بررسی قرار گرفت تا نقش این پروتئین در مسیرهای سیگنالینگ سلولی و مقاومت ویروس به درمان بررسی گردد.

    مواد و روش ها

    ابتدا ژن core+1 داخل پلاسمید pIVEX2.3 به عنوان یک ناقل پروکاریوتی کلون شد. در ادامه توالی نوکلئوتیدی 6XHis-tag core+1 حاصل از واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) در سایت های آنزیمی NheI/BamHI داخل وکتور یوکاریوتی pcDNA3.1(+) کلون شد. این پلاسمید به وسیله تجزیه آنزیمی و توالی یابی مورد تائید قرار گرفت. پس از ساخته شدن رده سلول کبدی Huh7 به وسیله روش الکتروپوریشن و لیپوفکشن ترانسفکت شدند. با ترانسفکشن هم زمان پلاسمید pEGFP-N1 و با تکنیک فلوسایتومتری بازده ترانسفکشن مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت بیان و چگونگی استقرار پروتئین core+1 در سلول توسط میکروسکوپ هم کانون ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج هضم آنزیمی و تعیین توالی صحت مراحل کلونینگ را نشان داد. آنالیز فلوسایتومتری بازده بالای روش الکتروپوریشن را در مقایسه با لیپوفکشن برای ترانسفکشن سلول های Huh7 نشان داد. هم چنین بیان پروتئین core+1 در سلول های Huh7 با استفاده از آنتی بادی anti-His و میکروسکوپ هم کانون مورد تائید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش بیان یوکاریوتی پروتئین core+1 در سلول های Huh7 را نشان داد که به این ترتیب می تواند که ابزار مناسبی را برای مطالعه نقش تداخلی پروتئین در مسیرهای سیگنالینگ سلولی و برهم کنش آن با سایر پروتئین ها در اختیار ما قرار دهد.

    کلیدواژگان: هپاتیت C، پروتئین core+1، سلول Huh7
  • طاهره زارعی، خسرو آقایی پور، فرشید کفیل زاده، عبدالحمید شوشتری صفحه 227
    سابقه و هدف
    با وجود کنترل بیماری سرخک در جهان، اما گزارش هایی از ابتلا به این ویروس در جمعیت های واکسینه شده وجود دارد. بنابراین تشخیص دقیق و به موقع این ویروس ضروری است. روش های جدید مولکولی در تشخیص ویروس ارائه شده است که توان تعیین مقدار این ویروس را ندارند. هدف از این پژوهش راه اندازی روش Real-time PCR با استفاده از ژن F ویروس سرخک می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با طراحی دو پرایمر و یک پروب راه اندازی و از ژن F کلون شده در داخل پلاسمید pET-22b(+) استفاده گردید. رقت های متوالی در مبنای 10 از پلاسمید استاندارد حاوی ژن آماده شد و منحنی استاندارد رسم گردید. جهت انجام پروژه از کیت Taq Man ساخت شرکت ABI استفاده گردید.
    یافته ها
    حداقل 30 ذره ویروسی در هر واکنش مشخص گردید و در محدوده رقت های 4-10تا 9- 10 معادل (101×3- 106×3) نسخه بهترین حالت خطی برای منحنی استاندارد دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تکنیک Real-time PCR می تواند به عنوان روشی بسیار اختصاصی و سریع برای تشخیص و تعیین تعداد ویروس سرخک از نمونه های حاوی این ویروس به کار رود.
    کلیدواژگان: ویروس سرخک، Real، time PCR، ژن F
  • محمدحسن شاه حسینی، علیرضا رضایی امیرآبادی، جلیل وند یوسفی، محمد قهری، کیهان آزادمنش، الهام مسلمی صفحه 235
    زمینه و هدف
    کریپتوکوکوس نئوفورمنس بیشتر افراد دچار نقص سیستم ایمنی را درگیر می کند و مننژیت حالت شایع بیماری می باشد. روش های متعددی برای تشخیص این عامل کشنده رایج است اما هیچ کدام از این روش ها، حساسیت، اختصاصیت و سرعت قابل قبولی را ندارند. LAMP یک روش مقرون به صرفه در عین حال بسیار سریع و حساس و سودمند به ویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد. در این مطالعه سعی بر راه اندازی و بهینه نمودن LAMP برای تشخیص وارزیابی میزان شیوع کریپتوکوکوس نئوفورمنس در نمونه های سرمی بیماران مبتلا به ایدز شده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 34 نمونه سرم خون از بیماران فوق جمع آوری گردید. آزمون های حساسیت و اختصاصیت بر روی روش انجام و آزمون بر روی نمونه ها بهینه گردید. پس از انجام مراحل غیرفعال سازی عوامل عفونی موجود درنمونه ها و استخراج DNA، از تعداد 6 پرایمر طراحی شده ویژه ژن ura5، برای به کارگیری آزمون LAMP در تشخیص کریپتوکوکوس نئوفورمنس استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد 3 مورد از 34 نمونه جمع آوری شده با استفاده از LAMP مثبت گزارش گردید. حساسیت و اختصاصیت این روش 100% ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    LAMP روشی کاربردی، حساس، سریع و مقرون به صرفه در تشخیص کریپتوکوکوس نئوفورمنس، می باشد. استفاده از این روش که برای اولین بار در ایران انجام شده است، در آزمایشگاه های تشخیص طبی با داشتن کم ترین تجهیزات قابل انجام است.
    کلیدواژگان: LAMP، کریپتوکوکوس نئوفورمنس، HIV، ایدز، ura5
  • ابراهیم رحیمی، اسماء بهزادنیا، امیر شاکریان، حسن ممتاز صفحه 243
    سابقه و هدف
    لیستریا باکتری است که انتشار وسیعی در طبیعت دارد و معمولا در خاک، فاضلاب، گرد و غبار و آب یافت می شود. لیستریا مونوسیتوزنز و سایر گونه های لیستریا از طیف وسیعی از غذاهای خام و آماده مصرف جداسازی شده اند. هدف از این پژوهش، تعیین میزان شیوع گونه های لیستریا در نمونه های شیر خام، پنیر و بستنی سنتی عرضه شده در شهرستان شهرکرد و شیراز بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، 178 نمونه شیر خام گاو (45)، شیر خام بز (32)، پنیر سنتی (41) و بستنی سنتی (60) به طور تصادفی جمع آوری گردید. تمامی نمونه ها از نظر وجود گونه های لیستریا به روش استاندارد مورد آزمایش قرار گرفتند. گونه های لیستریا جدا شده با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز تائید شدند.
    یافته ها
    بر پایه آزمون های میکروب شناسی از مجموع 178 نمونه مورد بررسی، 24 نمونه (5/13 درصد) از نظر آلودگی به گونه های لیستریا مثبت شناخته شدند. شیوع گونه های لیستریا در شیر خام گاو، شیر خام گوسفند، پنیر سنتی و بستنی سنتی به ترتیب 1/11%، 1/3%، 4/24% و 3/13% بود. در این پژوهش بیشترین گونه جداسازی شده لیستریا اینوکوا (5/62%) و در بقیه موارد لیستریا منوسایتوژنز (5/37 درصد) شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه خطر بالقوه عفونت ناشی از مصرف شیر خام و فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه را به لیستریا نشان می دهد. مطالعات بیشتر در زمینه وضعیت الودگی به این پاتوژن در سایر مواد غذایی به ویژه مواد غذایی آماده مصرف پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: لیستریا، شیر خام، پنیر، بستنی
  • عباس دوستی، اصغر عرشی، پیام قاسمی دهکردی صفحه 249
    سابقه و هدف
    کلامیدیا پسی تاسی یک باکتری گرم منفی درون سلولی است که باعث کلامیدیوزیس مرغی، شیوع بیماری های همه گیر در پستانداران و پسیتاکوز تنفسی در انسان ها می شود. کبوتران مانند بسیاری از گونه های پرندگان دیگر می توانند مخزن کلامیدیا پسی تاسی باشند و سبب انتقال آن به انسان شوند. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی کلامیدیا پسی تاسی در مدفوع کبوتران استان چهارمحال و بختیاری با استفاده از روش مولکولی واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به صورت مقطعی - توصیفی، تعداد 300 نمونه مدفوع کبوتر از شهرستان های مختلف استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری شد. DNA ژنومی از نمونه ها با استفاده از کیت استخراج گردید و واکنش PCR با استفاده از پرایمرهای مخصوص برای ژن OmpA کلامیدیا پسی تاسی انجام شد.
    یافته ها
    بررسی محصولات PCR روی ژل آگارز 1 درصد یک باند 1041 جفت بازی برای نمونه های مثبت نشان داد. فراوانی کلامیدیا پسی تاسی در این مطالعه 33/14% گزارش گردید. هم چنین بیشترین و کم ترین فراوانی عفونت به این باکتری به ترتیب در شهرستان های کیار و لردگان با 66/16 و 8% مشاهده شد و اختلاف معنی داری در فراوانی این باکتری در شهرستان های مختلف استان مشاهده نگردید (0/05>p)
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که کلامیدیا پسی تاسی در میان کبوتران استان چهارمحال و بختیاری شایع است. معاینه کبوتران و پرندگان خانگی، برای کنترل و جلوگیری از انتشار این عامل بیماری زا لازم به نظر می رسد. همچنین با کنترل این بیماری می توان از زیان های اقتصادی و خطرات بهداشتی ناشی از آن نیز جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: کلامیدیا پسی تاسی، OmpA، کبوتر
  • زهرا شمس، یحیی تهمتن *، محمد کارگر، سیدمحمدحسین حسینی، سیدعلی پوربخش صفحه 256
    سابقه و هدف

    اسهال در گوساله های تازه متولد شده در نتیجه عفونت با اشریشیا کلی انتروتوکسیژن K99 یکی از معضلات مهم صنعت دام پروری است. هدف از این پژوهش، تعیین فراوانی و حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیا کلی K99 جدا شده از گوساله های مبتلا به اسهال در استان فارس بود.

    مواد و روش ها

    312 نمونه سواب رکتوم از گوساله های مبتلا به اسهال در نقاط مختلف استان فارس تهیه و با روش های استاندارد باکتریولوژی سعی در جداسازی و شناسایی اشریشیا کلی K99 انجام شد. سپس برای کلیه جدایه های اشریشیا کلی به دست آمده تست حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک انجام شد.

    یافته ها

    از مجموع نمونه های مورد مطالعه 298 جدایه اشریشیا کلی به دست آمد که از آن میان به روش اسلاید اگلوتیناسیون 13 جدایه اشریشیا کلی K99 تعیین هویت شدند. جدایه های اشریشیا کلی K99 به آنتی بیوتیک های انروفلوکساسین، نالیدیکسیک اسید و فلوموکوئین حساس بودند. اما مقاومت به طیف گسترده ای از آنتی بیوتیک ها در اشریشیا کلی های K99 و کمنسال وجود داشت.

    نتیجه گیری

    شیوع اشریشیا کلی K99 در گوساله های دارای اسهال در استان فارس 3/4% تعیین گردید، که در مقایسه با دیگر گزارشات در طیف پایین قرار دارد.

    کلیدواژگان: اشریشیا کلی K99، گوساله، حساسیت آنتی بیوتیکی
  • سارا حیدری، فریبا رئوفی، گیلدا نجفی پور صفحه 261
    سابقه و هدف
    بیماری های کلزا از مهم ترین دلایل محدود کننده تولید کلزا محسوب می گردند. در دنیا، عوامل قارچی متفاوتی مانند Rhizoctonia solani، Pytium sp.، Phytophthora sp. و Fusarium sp. دلیل پوسیدگی ریشه و مرگ گیاه چه معرفی شده اند. هدف از این پژوهش شناسایی عوامل قارچی مولد پوسیدگی ریشه و طوقه کلزا در شهرستان مرودشت و تعیین گونه های غالب بیماری زا در سطح منطقه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطاله یکصد و هفت گیاه با علایم پوسیدگی ریشه و طوقه، از مزارع کلزای شهرستان مرودشت، جمع آوری و بررسی شد. جدایه ها، ابتدا روی محیط آب آگار 2% با روش های استاندارد خالص سازی و با استفاده از کلید شناسایی گردیدند. آزمون اثبات بیماری زایی نیز برای جدایه های یاد شده انجام شد.
    یافته ها
    در این پژوهش پنج گونه قارچ بیمارگر، متعلق به چهار جنس Fusarium، Rhizoctonia، Phoma و Pythium جداسازی گردید. F. solani با 25% و Phoma betae با 5/2% به ترتیب بیشترین و کم ترین فراوانی را در میان بیمارگرهای جدا شده نشان دادند. در آزمون اثبات بیماری زایی، R. solani شدت بیماری زایی بیشتر و P. aphanidermatum و F. solani شدت بیماری زایی کم تری را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    این اولین گزارش از وجود قارچ روی ریشه کلزا از استان فارس می باشد. با توجه به یافته های این پژوهش و محرز شدن آلودگی وسیع ریشه کلزا به solani. R پیشنهاد می شود در تحقیقی دیگر گروه آناستوموزی این جدایه ها مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: Fusarium، Phoma، Pythium، Rhizoctonia
  • محمد جواد نورونژاد، محمد کارگر، مهدی کارگر، کاووس ایازپور، ساره رئیس زاده صفحه 270
    سابقه و هدف
    باکتری های ریزوبیوم مهم ترین میکروارگانیسم های موجود در خاک هستند که نسبت به سایر میکروب زیاگان خاک نقش بیشتری را در تثبیت ازت دارند. هدف از این پژوهش، استفاده از ریزوبیوم بومی استان فارس و نقش کود اوره در بهره وری گیاه یونجه بود.
    مواد و روش ها
    ابتدا ریزوبیوم بومی از گرهک های یونجه با استفاده از محیط YMA حاوی قرمز کنگو، جداسازی و با استفاده از رنگ آمیزی و تست های بیوشیمیایی تعیین هویت گردیدند. این پژوهش به صورت تصادفی و درنظر گرفتن فاکتور اول شامل: نوع کود، بدون اوره، 100 میلی گرم در کیلو گرم کود اوره، 200 میلی گرم در کیلوگرم کود اوره، 1 درصد کود حیوانی، 3 درصد کود حیوانی و فاکتور دوم شامل: بدون باکتری، ریزوبیوم محلی، ریزوبیوم سوش استاندارد در شش تکرار در هوای آزاد انجام گردید.
    یافته ها
    بیشترین رشد در گلدان هایی که با ریزوبیوم بومی تیمار شده مشاهده گردید. در مقایسه با کود اوره و کود حیوانی بهترین رشد در تیمار کود حیوانی 3 درصد و بیشترین ارتفاع گیاه در گلدان هایی با تیمار ریزوبیوم بومی دیده شد. همچنین بهترین تیمار استفاده از ریزوبیوم سوش محلی و کود حیوانی 3 درصد برای محصول دهی بیشتر بود. بیشترین گرهک های فعال در تثبیت ازت در گیاهانی با تیمار ریزوبیوم بومی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    در مقایسه بین ریزوبیوم بومی و سوش استاندارد و با توجه به آهکی بودن خاک های استان و آب و هوای گرم و خشک منطقه استفاده از ریزوبیوم بومی و کود حیوانی می تواند باعث بهره وری بیشتر و تثبیت ازت توسط گرهک های تولید شده برروی ریشه گیاه گردد. هم چنین می توان در تولید کود های بیولوژیک از ریزوبیوم های جداسازی شده از مناطق مختلف با هدف محصول دهی بیشتر استفاده نمود. استفاده از کود حیوانی به دلیل تجزیه طولانی مدت و فعال کردن دیگر باکتری های آزادزی تثبیت کننده ازت می تواند به رشد گیاه کمک شایانی نماید.
    کلیدواژگان: ریزوبیوم، کود حیوانی، کود اوره، یونجه، تثبیت ازت
|
  • Hassan Noorbazargan, Atieh Hashemi, Fatemeh Motavali, Mohamadreza Aghasadeghi, Arash Memarnejadian, Mahdi Assmar, Farzin Roohvand Page 217
    Background And Objectives

    Core+1 or F protein is recently identified to be encoded by hepatitis C virus (HCV) genome. Although functional properties of this protein are not still discovered, core+1 seems to play important roles in viral life cycle and pathogenesis. This study seeks to clone and express HCV core+1 gene in a eukaryotic system with the final aim of evaluating its potential roles in cell signaling pathways and resistance of HCV to therapy.

    Material And Methods

    Core+1 gene corresponding to the amino acids 1-162 was PCR-amplified from the original gene of subtype b that was previously cloned in a prokaryotic vector (14). The amplicon harboring 6xHis-tag at C-terminal was subsequently subcloned in the eukaryotic pCDNA3.1+ vector. The Nhe I / BamHI restriction sites, initiation and stop codons as well as kozak sequences were designed in the primers. Constructed plasmid was verified by restriction enzyme analysis and sequencing reactions. Liver cell line of Huh7 was transfected with this plasmid using electroporation and lipofection techniques. Transfection efficiency was checked by co-transfection of pEGFPN1 plasmid and flowcytometry. Finally expression and localization of core+1 protein was evaluated by means of confocal microscopic technique.

    Results

    Restriction enzyme analysis and sequencing reactions indicated the accuracy of cloning procedure. Flow cytometric analysis showed higher electroporation efficiency for transfection of Huh7 cells, in comparison with lipofection method. Finally, results of confocal microscopic microscopy using anti-His antibody confirmed the transcription and expression of core+1 protein in Huh7 cells.

    Conclusions

    Our study resulted in the eukaryotic expression of core+1 protein in Huh7 cells and provided an appropriate tool for future studies on the potential interference of core+1 with intracellular signaling pathways and cellular protein interaction.

    Keywords: Hepatitis C Virus, core+1 protein, Huh7 cell
  • Tahereh Zarei, Khosrow Aghaiypour, Farshid Kafilzadeh, Abdolhamid Shoshtari Page 227
    Background And Objective
    Although measles disease has controlled measles disease worldwide, there are some reports of the viral infection in vaccinated populations. Therefore, accurate and timely diagnosis is essential for the virus. Most of new molecular methods for virus detection cannot quantify the virus load. The purpose of this study was to set up Real-time PCR method using measles virus F gene.
    Materials And Methods
    Firstly, two primers and a probe from the F gene cloned into plasmid pET-22b (+)(Novagen) were designed. A ten fold serial dilution of standard plasmid containing the gene was prepared and a standard curve was plotted. The project was carried out on the 7500 Real-Time PCR detection System (Applied Biosystems) with Taq man kit (Applied Biosystems).
    Result
    At least 30 viral particles per reaction could be determined and the dilutions between 10-4 to 10-9 equivalent 3×101 to 3×106 copies of the standard curve) were linear at best.
    Conclusion
    Real-time PCR results showed that the technique can be used as highly specific and rapid method to detect and to determine the number of measles viral particles from the samples containing the virus.
    Keywords: Measles virus, F gene, Real, time PCR
  • Mohammad Hassan Shahhosseiny, Alireza Rezaei Amirabadi, Jalil Vand Yousefi, Mohammad Ghahri, Kayhan Azadmanesh, Elham Moslemi Page 235
    Background And Objective
    Cryptococcus neoformans is opportunistic capsulated yeast that infects immunocompromised individuals. Infection occurs due to inhalation of the agent and common infection form is meningitis. Several methods are common to detect this life threthening agent but none of them have well accepted in sensitivity, specificity and rapidness. In this research the effort has been on installation and optimizing the LAMP assay in order to detect the agent itself and its distribution importance of Cryptococcus neoformans in serum specimens of AIDS patients.
    Material And Methods
    Atotal number of 34 serum specimens were collected from 34 AIDS patients. After applying sensitivity and specificity tests for the installed technique, optimization of the assay was performed on the specimens. The specimens got inactivated and after steps of DNA extraction, 6 designated primers for the target gene (ura5) were applyed for detection of Cryptococcus neoformans by using the LAMP method.
    Results
    In this study 3 specimens of the total number of 34 AIDS patients were reported positive by using LAMP technique. This it reveals the importance of Cryptococcal infection in AIDS patients.Conclution: Loop-mediated isothermal amplification is an applicable, sensitive, quick and lucrative method for detection of Cryptococcus neoformans. Diagnostic laboratory can use this method without requiring any special instruments.
    Keywords: LAMP, Cryptococcus neoformans, AIDS
  • Ebrahim Rahimi, Asma Behzadnia, Amir Shakerian, Hassan Momtaz Page 243
    Background And Objective
    Listeria bacteria are widespread and commonly found in soil, sewage, dust and water. Listeria monocytogenes and the other Listeria species have been isolated from a variety of raw and processed foods as well. The objective of this study was to determine the prevalence of Listeria spp. in retail stores located retail raw milk, traditional cheese and ice-cream in Shahrekord and Shiraz.
    Materials And Methods
    A total of 178 samples of raw cow milk (n=45), raw goat milk (n=32), traditional cheese (n=41) and traditional ice-cream (n=60) collected randomly. All the samples were evaluated for the presence of Listeria spp. by using standard cultural methods, then confirmed with Polymerase Chain Reaction (PCR).
    Results
    Based on conventional bacteriologic tests, 24 of 178 samples (13.5%) were positive for Listeria spp. The prevalence of Listeria in raw cow milk, raw goat milk, traditional cheese and traditional ice-cream were 11.1%, 3.1%, 24.4% and 13.3%, respectively. The most species isolated was L. innocua (62.5%) and the others were L. monocytogenes (37.5%).
    Conclusion
    Our results indicate the potential risk of infection with Listeria among people who consume raw and unpasteurized dairy products. Further intensive studies is suggested to evaluate of the prevalence of Listeria spp. in the other food products especially ready to eat foods.
    Keywords: Listeria spp., raw milk, cheese, ice, cream
  • Abbas Doosti, Asghar Arshi, Payam Ghasemi Dehkordi Page 249
    Background And Objectives
    Chlamydophila psittaci is a lethal intracellular bacterial species that causes endemic avian chlamydiosis, epizootic outbreaks in mammals, and respiratory psittacosis in humans. Chlamydia psittaci is a gram negative bacterium that can be transmitted from pet birds to humans. It is known that pigeons, like many other bird species, can harbor Chlamydia psittaci. The study aimed to determine the molecular frequency of Chlamydia psittaci in feces of pigeons in Chaharmahal Va Bakhtiari province using PCR technique.
    Materials And Methods
    300 feces samples of pigeons were collected from Chaharmahal Va Bakhtiari province's townships. Genomic DNA was extracted directly from specimens. PCR was performed using specific primers for investigation of ompA gene of Chlamydia psittaci.
    Results
    The analyses demonstrated a high frequency of Chlamydia psittaci (14.33%) among the tested samples. The highest and lowest frequencies of the bacterial infection were observed in Kiar and Lordegan cities with 16.66 and 8%, respectively. The results of the present study indicated that Chlamydia psittaci infections are highly prevalent amongst pigeons of Chaharmahal Va Bakhtiari province.
    Conclusion
    According to these findings, examination of pigeons and wild birds for control and prevention of the distribution of this pathogen it seems to be necessary in order to control the infectious agent and then, to prevent the economic losses and health hazards.
    Keywords: Chlamydia psittaci, ompA gene, Pigeon
  • Zahra Shams, Yahya Tahamtan, Mohammad Kargar, Seyed Mohammad Hosein Hoseini, Seyed Ali Pourbakhsh Page 256
    Background And Objective

    Diarrhea in newborn calves caused by enterotoxigenic Escherichia coli K99 is one of the important problems is the animal industrial husbandry. In this study we try to find the frequency of E. coli k99 in diarrheal newborn calf, and also determine antibiotic susceptibility of isolates.

    Material And Methods

    312 rectal swabs of diarrheal calves were obtained in various parts of Fars province. The samples were investigated using biochemical test. All E. coli isolates tested for antibiotic susceptibility using disc diffusion method.

    Results

    of 312 samples, 298 E. coli isolates were obtained, from which the slide agglutination method 13 isolates were identified Escherichia coli k99. These isolates were susceptible to enrofloxacin, nalidixic acid and flomocuen antibiotics. Also, there is some wide range of antibiotics resistance to in Escherichia coli k99.

    Conclusion

    The prevalence of Escherichia coli k99 with diarrhea in calves was 4 / 3% in Fars province which compared to other reports ranking in the lower range.

    Keywords: Escherichia coli K99, Antibiotic susceptibility, Calves
  • Sara Heydari, Fariba Raoufi, Gilda Najafi Pour Page 261
    Background And Objective
    Canola disease is one of the most important challenges in canola production. In different countries, various fungal agents, such as Rhizoctonia solani Pytium sp., Phytophthora sp. and Fusarium sp. have been introduced as root rot and damping off agents of canola. The aim of this study was to identify the fungal agents involving in canola foot and root rot and, to determine the most frequent fungal agent of the infection in Marvdasht region (Fars province).
    Materials And Methods
    In this study, root and foot rotted plants were collected and their fungal agents were isolated. Sampling was performed in various fields in Marvdasht. Isolated fungi were cultured on PDA and purified on 2% water agar. Identification of fungal specious was carried out by using standard keys. All purified isolates were tested for pathogenicity.
    Results
    In this study, five pathogenic fungi belonging to four genera, Fusarium Rhizoctonia Phoma and Pythium were isolated from diseased samples. Among all isolates, F. solani (25%) and Phoma betae (2.5%) had the highest and lowest frequency, respectively. R. solani was very aggressive, whereas P. aphanidermatum and F. solani had produced very mild disease symptom.
    Conclusion
    Our findings showed that canola root rot caused by R. solani is wide dispersed in Marvdasht region in early growth stages; so we strongly recommend that R. solani anastomosis group be identified in the next study. Moreover, usage of anti-microbial resistance and tolerance variety might be investigated. This is the first report of R. solani existence on canola root in Fars province.
    Keywords: Fusarium, Phoma, Pythium, Rhizoctonia
  • Mohammad Javad Nowrooz Nejad, Mohammad Kargar, Mehdi Kargar, Kavoos Ayaz Pour, Sareh Raeiszadeh Jahromi Page 270
    Background And Objective
    Rhizobacteria are the most important microorganisms in the soil that have major role in fixing nitrogen than other soil microorganisms. The aim of this study is using native rhizobium of Fars province calcareous soil and determination the role of urea fertilizer in giving high yield and efficiency of alfalfa.
    Materials And Methods
    First, native rhizobium is separated from alfalfa root nodules using YAM environment containing Congo red, and then it is identified with staining, and biochemical tests. This research is performed as a randomized plan and under different nutritional conditions, including fertilizer without urea, 100mg/kg urea fertilizer, 200mg/kg urea fertilizer, 1% animal manure, 3% animal manure and also under different microbial inoculations, including without bacteria, native rhizobium and standard rhizobial strain in six repeats in open air.
    Results
    The best growth is observed in the pots treated with local rhizobium. In comparing to urea fertilizer, the pots fertilized with 3% animal manure treatments showed a better growth. The most height plants were seen in the pots fertilized with local rhizobium treatments. The best treatment to give high yield was achieved with local rhizobial strain and 3% animal manure. The most active root nodules in nitrogen fixation were seen in the plants treated with local rhizobium.
    Conclusion
    By comparing the native and standard rhizobial strains and according to calcareous soil of Fars province and hot and dry weather of this region, it is suggested that fertilization with local rhizobial strain and animal manure can result in high yields and nitrogen fixation in the root nodules of the plant.
    Keywords: Rhizobium, animal manure, urea fertilizer, alfalfa, nitrogen fixation