فهرست مطالب

مجله زیست شناسی جانوری
سال سوم شماره 1 (پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نگین امیرزادی، ابراهیم شکوهی، علی اسکندری صفحه 1
    نماتودهای آزادزی خانواده Cephalobidaeباکتری خوار بوده و در غالب خاکها یافت می شوند. در بررسی نمونه های خاک استان سمنان دو گونه از نماتودهای این گروه شامل Cephalobus persegnisوAcrobeloidesnanusبه ترتیب از ریزوسفر علف هرز و زردآلو جداسازی و شناسایی گردیدند. در گونه ی اول برجستگی های لبی وجود نداشته، لب های جانبی کوتاه بوده، اسپرماتکا و کیسه عقبی رحم کوتاه، دم استوانه ای بوده و در برخی از نمونه ها دارای زائده انتهایی می باشد. در گونه A. nanus، قسمت ابتدایی مری دوکی شکل و برجستگی های لبیغیردوشاخه و نوک تیز می باشد. در هر دو گونه کوتیکول غیرمنقوطو صاف، محفظه ی دهانی از سه قسمت cheilostom، gymnostomو stegostomتشکیل شده، اسپرماتکا و کیسه عقبی رحم کوتاه می باشد. جداول اندازه گیری و تصاویر مربوط به گونه ها تهیه گردیده است. هر دو گونه برای اولین بار از استان سمنان و دومین بار از ایران و افراد نر گونه C. persegnisبرای اولین بار از ایران گزارش می شوند.
    کلیدواژگان: نماتودا، ریخت شناسی، Cephalobus، Acrobeloides، توصیف، سمنان، ایران
  • مرتضی پیری، مریم سادات شاهین، مسعود ملکی، محمدرضا زرین دست صفحه 11
    نیتریک اکساید سنتاز در ناحیه تگمنتوم شکمی، که یک ناحیه کلیدی از مغز برای میانجی گری اثرات رفتاری مورفین و نیکوتین می باشد، یافت شده است. در این مطالعه نقش احتمالی L-NAMEمهارکننده ی نیتریک اکسایدسنتاز در ناحیه تگمنتوم شکمی بر روی اثرات نیکوتین روی یادگیری وابسته به وضعیت مورفین مورد مطالعه قرارگرفته است. این مطالعه تجربی روی 300 موش صحایی ویستار نر بالغ انجام گرفت. موش های صحرایی با کتامین هیدروکلراید به علاوه زایلزین بی هوش شده و سپس در دستگاه استریوتاکسی قرار داده شدند. دو کانول در ناحیه تگمنتوم شکمی قرار داده شد. سپس حیوانات در دستگاه یادگیری اجتنابی غیر فعال مدل step-throughآموزش دیدند و 24 بعد از آموزش میزان تاخیر حیوان در ورود به خانه سیاه به عنوان معیار حافظه رت های نر نژاد ویستار اندازه گیری شد. تزریق پس از آموزش یا قبل از آزمون مورفین (mg/kg5/7 و5) موجب فراموشی می شود. فراموشی القاء شده با بکار بردن مورفین پس از آموزش با تزریق مورفین (mg/kg5/7، 5) یا نیکوتین (mg/kg1، 5/0) قبل از آزمون برمی گردد. جالب تر اینکه به کار بردن مقادیر غیرموثر نیکوتین (mg/kg1/0، 05/0) همراه با مقدار غیرموثر مورفین قبل از آزمون، فراموشی القاء شده با مورفین را برمی گرداند. تزریق L-NAME(μg/rat2، 1، 5/0) باعث تخریب حافظه می شود و از بازگشت اثر مورفین روی حافظه، توسط نیکوتین جلوگیری می نماید. مجموع مشاهدات فوق پیشنهاد می نماید که یادگیری وابسته به وضعیت القاء شده با مورفین می تواند توسط سیستم نیکوتینی و نیتریک اکسایدی تعدیل گردد.
    کلیدواژگان: ناحیه تگمنتوم شکمی، نیکوتین
  • مصطفی تاتینا، محمود بهمنی، مهدی سلطانی، مهتاب قریب خانی صفحه 21
    این مطالعه به منظور تعیین تاثیر سطوح مختلف ویتامین های Cو Eجیره بر میزان کلسترول پلاسمای خون ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus)در مرکز تکثیر انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان انجام گرفت. 9 جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین Cاز نوع ال- اسکوربیل- 2- پلی فسفات (APP) و 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین Eاز نوع دی- آلفا توکوفرول در کیلوگرم غذا در دو تکرار و به مدت 15 هفته جهت پرورش ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شد. پس از عادت دهی ماهیان با غذای مصنوعی، تعداد 15 عدد ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14 ±92/350 به هر یک از هجده تانک در نظر گرفته شده معرفی گردید. ماهیان روزانه به میزان 2% از وزن تر بدنشان مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان هفته پنجم و پانزدهم آزمایش تعداد 3 عدد ماهی از هر تانک به صورت تصادفی انتخاب شده و مورد خون گیری قرار گرفتند. نتایج حاصل از آنالیز نمونه های خون نشان داد که بیشترین میزان کلسترول در پایان هفته های پنجم و پانزدهم به ترتیب مربوط به تیمارهایmg/kg 100C0Eوmg/kg 400C100E(جیره های2و6) وmg/kg 0C100E(جیره 4) بود (05/0 >P). و کمترین میزان کلسترول در پایان هفته پنجم مربوط به تیمار mg/kg 100C100E(جیره 5) و در پایان هفته پانزدهم مربوط به تیمار mg/kg 100C400E(جیره 8) بود (05/0 >P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که سطوح مختلف ویتامین های Cو Eجیره می تواند بر نوسانات میزان کلسترول پلاسمای خون ماهی استرلیاد پرورشی تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: ویتامین C، ویتامین E، کلسترول، استرلیاد، Acipenser ruthenus
  • سید ابراهیم حسینی، مختار مختاری، گلشید ساکی صفحه 33
    استات دسموپرسین (DA)یکی آگونیست های وازوپرسین است که با اتصال به گیرنده های خود در بیضه بر روی سلول های لیدیگ تاثیر مستقیم می گذارد. در تحقیق حاضر تاثیر این دارو در زمان تکوین پریناتال و نئوناتال محور هورمونی هیپوتالاموس هیپوفیز گناد (HPG)بر سطوح استروئیدهای جنسی موش صحرائی نر در زمان بلوغ مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه تجربی از 50 سر موش صحرایی ماده بالغ و 20 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار استفاده شد. بعد از باردار شدن موش ها به 5 گروه 10 تایی شامل گروه کنترل (فاقد تیمار)، گروه شاهد 1 و تجربی 1 که به ترتیب دریافت کننده آب مقطر و g/kgμ6 DAبه صورت پریناتال، گروه های شاهد 2 و تجربی 2 (فاقد تیمار) که نوزادان آن ها بعد از تولد به ترتیب آب مقطر و g/kgμ6 DAرا در دوران نئوناتال دریافت نمودند، تقسیم شدند. تزریق ها به صورت درون صفاقی انجام شد. در ابتدای هفته نهم بعد از تولد، سطوح سرمی هورمون های جنسی با استفاده از روش الکتروشیمی لومینانس اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه ANOVA، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد سطوح سرمی استروئیدهای جنسی موش صحرائی نر در زمان بلوغ به دنبال دریافت DAدر زمان تکوین پریناتال و نئوناتال محور HPGنسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری نداشت، لذا احتمالا DAبا دوز فوق در دوران بارداری از جفت عبور نکرده و بر تکوین پریناتال محور HPGموثر نبوده است. همچنین با توجه به این که در اولین هفته پس از تولد تکوین سلول های لیدیگ انجام نمی شود و گیرنده های موجود بر آن فعال نمی باشند، فرآیند استروئیدوژنز آنها در زمان بلوغ به دنبال دریافت DAدر فاز نئوناتال دستخوش تغییر نخواهد شد.
    کلیدواژگان: استات دسموپرسین، HPG، نئوناتال، پریناتال، هورمون های جنسی
  • وحید حمایت خواه جهرمی، حبیب الله جوهری صفحه 43
    زخم روده ی بزرگ یک بیماری مزمن التهابی است. رادیکال های آزاد با کاهش عوامل ضداکسیدان باعث افزایش شدت این بیماری می شوند. سیلی مارین یک ترکیب فلاونوییدی است که از گیاه خارمریم به دست می آید و دارای مواد ضداکسیدان می باشد و از واکنش های التهابی مانع می گردد. در این مطالعه، اثر سیلی مارین در درمان زخم روده بزرگ القا شده با اسید استیک در موش های سوری بررسی گردیده است. از 32 موش سوری بالغ نژاد Balb/Cبه وزن تقریبی 4 ±36 گرم استفاده و به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل بدون ایجاد بیماری، گروه شاهد دارای زخم روده بدون تحت درمان و گروه های تحت درمان تیمار دارای زخم با 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم سیلی مارین که به صورت خوراکی داده شد. موش های گروه تیمار روزانه و به مدت یک هفته بعد از ایجاد بیماری سیلی مارین دریافت کردند. داروها به صورت گاواژ داده شد. برای ایجاد زخم، یک میلی لیتر اسید استیک 4% به صورت درون رکتومی تزریق شد. یک هفته بعد از تشخیص زخم، قسمتی از نمونه کولون برای مطالعات بافتی برداشته و آسیب های کولون به روش موریس و مورتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که سیلی مارین، التهاب و زخم ایجاد شده توسط اسید استیک را درمان و ترمیم می کند. چون زخم روده یک بیماری مزمن است، مصرف سیلی مارین می تواند در جلوگیری از برگشت بیماری موثر باشد. می توان چنین نتیجه گیری کرد با توجه به اینکه درمان با سیلی مارین اثرات جانبی استفاده از داروهای شیمیایی را ندارد بنابراین می تواند به عنوان روشی جهت درمان و پیشگیری از این بیماری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سیلی مارین، زخم روده بزرگ، اسیداستیک، موش
  • عبدالحسین شیروی، بهناز نجفی، هومن شجیعی صفحه 51
    کنترل جمعیت یکی از مسائل مهم در جوامع می باشد که اغلب با استفاده از داروهای شیمیایی پیشگیری از بارداری انجام میشود. امروزه دستیابی به روش های مطمئن تر که عوارض جانبی کمتری داشته باشد و همچنین توسط مردان کاربرد داشته باشند مورد توجه قرار گرفته است. این تحقیق سعی در بررسی اثرات دانه ی شنبلیله بر روی اسپرماتوژنز دارد. در این مطالعه، از موش سوری نر بالغ نژاد NMRI، 3 ماهه (وزن تقریبی3 ±30 گرم) استفاده گردید. حیوانات به 4 گروه تجربی و یک گروه کنترل (هر گروه 8 موش) تقسیم شوند. چهار گروه تجربی به مدت 16 روز به ترتیب دوزهای 70، 140، 280 و 560، میکرولیتر بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره الکلی دانه شنبلیله دریافت کردند. در همین مدت گروه کنترل، سرم فیزیولوژی را به صورت درون صفاقی دریافت کردند. سپس در روز 17 خونگیری به عمل آمد و میزان هورمون های تستوسترون، FSHو LHمورد سنجش قرار گرفت. بعد از خونگیری، حیوانات هر گروه مورد مطالعات مورفومتریک و هیستولوژیک قرار گرفتند. وزن و حجم بیضه، وزن اپیدیدیم و تعداد اسپرم های موجود در اپیدیدیم مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور بررسی آماری از تست ANOVAاستفاده شد و آزمون تکمیلیTukey انجام شد (05/0>P). بین وزن و حجم بیضه و وزن اپیدیدیم گروه های تجربی با کنترل اختلاف معنی دار مشاهده نشد. در میزان هورمون تستوسترون و LH بین گروه کنترل و گروه های تجربی اختلاف معنی دار مشاهده نشد ولی در میزان FSH بین گروه کنترل و گروه های تجربی اختلاف معنی دار مشاهده شد. همچنین در میزان اسپرم موجود در اپیدیدیم بین گروه کنترل و گروه های تجربی کاهش معنی دار مشاهده شد. کاهش چشمگیر در میزان اسپرم ها در نتیجه کاهش میزان هورمون FSH نشانگر تاثیر دانه گیاه شنبلیله در کاهش فعالیت های تولیدمثلی جنس نر می باشد.
    کلیدواژگان: شنبلیله، موش سوری، بیضه، تستوسترون، LH، FSH
  • غلامحسن واعظی، فاطمه نصیرزاده صفحه 61
    صرع یکی از اختلالات عصبی مزمن در انسان می باشد. این بیماری در مجموع از روی حملات متناوب حرکتی، حسی، اتونومیک و یا روانی مشخص می گردد. در این بیماری عمل مغز دچار اختلال شده و با علایمی مختلف، ناگهانی، زودگذر و عودکننده همراه است که معمولا سطح هوشیاری دچار اختلال می شود. هدف از این مطالعه بررسی تداخل عمل ترزیق درون صفاقی هارمالین وPTZبر آستانه تشنج و تاثیر آن بر مسیرهای سروتونرژیک وگاباارژیک می باشد. آزمایش ها روی موش های سفید آزمایشگاهی نژادNMRI از جنس نر با محدوده وزنی25 الی30 گرم انجام گرفت. دراین مطالعه موش ها به پنج گروه هشت تایی گروه بندی شدند. دو گروه از موش ها به عنوان گروه های شاهد به تفکیک مورد تزریق درون صفاقی mg/kg5 از داروی هارمالین وmg/kg45 از داروی PTZقرارگرفتند. سه گروه از موش ها نیز به عنوان گروه های تیمار مورد تزریق همزمان mg/kg45 ازPTZو مقادیرmg/kg20،10،5 از هارمالین قرارگرفتند. پس ازتزریق دارو پاسخ های تشنجی به صورت مشاهده مستقیم و به مدت 20 دقیقه ثبت شد. بعد از انجام آزمایشات اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون های آماری TukeyوANOVA آنالیز گردید. نتایج مطالعه نشان داد آستانه تشنج PTZبرابرباmg/kg45 وآستانه تشنج هارمالین دوزmg/kg5 بود. به طوری که در پیش آزمون استفاده از دوزهای پایین تر هیچگونه علائم لرزشی و تشنجی را نشان نداد. همچنین هارمالین به صورت وابسته به دوز و به طور معنی داری باعث کاهش آستانه تشنجات گردید. نتایج این مطالعه نشان داد تزریق درون صفاقی و همزمان هارمالین و PTZ باعث کاهش آستانه تشنجات شد وعلائم تشنجی زودتر بروز پیدا کرد.
    کلیدواژگان: هارمالین، PTZ، آستانه تشنج، مسیرهای سروتونرژیک، مسیرهای گاباارژیک، موش سوری
  • نسیم هزاوه صفحه 75
    به منظور مطالعه تنوع جمعیت های Testudo graeca در شمال غرب ایران، تعداد 30 نمونه لاک پشت ماده بالغ از استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان در حد فاصل اردیبهشت 1387 تا اردیبهشت 1389 جمع آوری گردید. رفتارهای زیستی نیز بررسی شد و 40 صفت مورفولوژیکی در سه جمعیت مذکور اندازه گیری شد. تجزیه مولفه های اصلی (PCA) منجر به استخراج سه مولفه معنی دار شد که به ترتیب 80.32%، 4.38% و 3.22% تغییرات را توجیه می کنند. پراکنش نمونه ها بر اساس مولفه ها نشان داد که جمعیت ها در استان های مورد مطالعه نزدیک به هم واقع شده اند. تحلیل ممیزی (DFA)نیز منجر به استخراج دو تابع معنی دار شد که به ترتیب 53.6% و 46.4% تغییرات را توجیه می کنند. پراکنش نمونه ها بر اساس تابع اول و دوم نشان می دهد که جمعیت ها کاملا از هم جدا شده اند. این نتایج می تواند بازتاب شرایط جغرافیایی، اکولوژیکی و زیستگاهی متفاوت مناطق مورد مطالعه باشد. تحلیل خوشه اینیز جمعیت ها را در خوشه ایواحد دسته بندی کرده است، ولی یکی از نمونه های آذربایجان غربی در خوشه ایجداگانه واقع شده است به طوری که می توان آن را به عنوان یک فرم جدید در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: مورفولوژی، Testudo graeca، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان
|
  • Page 1
    Free living cephalobid nematodes are bacteriovorus and found in the most soils. During study of soil samples from Semnan Province two species of this group viz. Cephalobus persegnis Bastian, 1865 and Acrobeloides nanus (De Man, 1880) Anderson, 1968 were isolated and identified from rizosphere of weed and apricot, respectively. The first species lacks labial probolae, short lateral lips, short spermatheca and postuterine sac, tail cylindrical and in some population have mucro. In Acrobeloides nanus corpus fusiform and labial probolae acute. Both species have smooth cuticle, stoma comprising cheilostome, gymnostome and stegostome, spermatheca and postuterine sac are short. Description, measurements and drawings were provided for both species. Thisis the first record of these species from Semnan Province and second record from Iran. Males of C. persegnisare found for the first time from Iran and are described here in.
    Keywords: Nematoda, Morphology, Cephalobus, Acrobeloides, Description, Semnan, Iran
  • Page 11
    Nitric oxide synthase has been detected in ventral tegmental area, which is a key brain region that seems mediate behavioral effect of morphine and nicotine. In the present study, the possible involvement of L-NAME, a nitric oxide synthase inhibitor, in the ventral tegmental area in nicotine’s effect on morphine state-dependent learning was investigated. This experimental study was performed on 300 Adult male Wistar rats. Rats were anesthetized with ketamine hydrochloride, plus xylazine and then placed in a stereotaxic apparatus. Two stainless-steel cannuale were placed in the ventral tegmental area. The animals trained in a step-through type inhibitory avoidance task, and tested 24h after training to measure step-through latency for the assessment of memory in male Wistar rats.Post-training or pre-test injection of morphine (5 and 7.5 mg/kg) caused amnesia. The amnesia induced by post-training administration of morphine restored by pretest injection of morphine (5 and 7.5 mg/kg) or nicotine (0.5 and 1 mg/kg). Interestingly, pre-test co-administration of ineffective doses of nicotine (0.05 and 0.1 mg/kg) plus ineffective dose of morphine (2.5 mg/kg) reversed the amnesia induced by morphine. Pre-test injection of L-NAME (1 and 2 µg/rat, intra-VTA) by itself impairs memory and prevents the nicotine reversal of morphine effect on memory. The ensemble of these observations suggests that morphine-induced state-dependent learning can be modulated through the nicotinic and nitric oxide systems.
    Keywords: Ventral tegmental area, L, NAME, Nicotine, Rat
  • Page 21
    This study was conducted in order to characterize the different levels of dietary vitamin Cand vitamin E on plasma cholesterol of sterlet in propagation center of Sturgeon Research Institute. Nine experimental diet including threelevels of vitamin E, D-alpha-tocopherol, (0, 100 and 400 mg kg1- diet) andthreelevels of vitamin C, L-ascorbyl-2-polyphosphate, (0, 100 and 400 mg kg1- diet) wereprepared and used for feeding fish in two replicates for 15 weeks. After fish adaptations with artificial food, 15 sterlets (Acipenser ruthenus) with the average weight of 350.92±14.28g were divided into 18 tanks. The fish were fed 2% their wet body weighs. Blood samples were obtained from three fish of each tank at the end of week 5 and week 15. The results of blood analysis showed that the highest amount of cholesterol at the end of week 5 was observed in E0 C100 mg/kg and E100 C400 mg/kg treatments (diets 2 and 6) and at the end of week 15 was observed in E100 C0 mg/kg treatment (diet 4) (P<0.05). On the other hand the lowest amount of cholesterol at the end of week 5 and week 15 was observed in E100 C100 mg/kg (diet 5) and E400 C100 mg/kg (diet 8), respectively (P<0.05). The results of this study revealed that different levels of vitamin C and vitamin E may have some effects on cholesterol fluctuations of sterlet
    Keywords: Vitamin C_Vitamin E Cholesterol_Sterlet_Acipenser ruthenus
  • Page 33
    Desmopressin acetate (DA) is one of the synthetic replacements of vasopressin. Considering the possible effects of this medication on the reproductive system, in the present study the effects of this medication during fetal and neonatal development of the hypothalamic pituitary gonadal (HPG) axis on sexual hormones of peripubertal male rat offspring was determined. In this experimental study fifty female and twenty adult male wistar rats were used. after becoming pregnant, females were divided into five groups of ten including the control group (no treatment), Sham group 1 and experimental group 1 which received intraperitoneal injection of distilled water and 6mcg/Kg/day DA, prenatally, and Sham group 2 and experimental group 2 that received nothing, but their offspring received intraperitoneal injection of distilled water and 6mcg/Kg/day DA, neonatally. At ninth weeks after birth, the concentration of sexual hormones was measured by Electrochemiluminescence. The results were statistically analyzed by one-way ANOVA test. The results indicate that the concentration of sexual hormones in prenatally and neonatally treated male rats was not significantly different than the control group. It is suggested that DA doesn’t cross the placenta and doesn’t interfere with fetal development of HPG axis of male rat offspring. Also, because of the stopped development of leydig cells and its inactivated receptors during neonatal period, the steroidogenesis of leydig cells during pripubertal period wouldn’t undergo the effects of DA which was injected at the first week of life.
    Keywords: Desmopressin acetate, HPG, Neonatal, Prenatal, Sexual hormones
  • Page 43
    Colonulcer is an inflammatory chronic colon disease and free radicals play an important role in its pathogenesis. Free radicals increase the severity of the disease by decreasing the antioxidants. Silymarin is a flavonoid component that it's extracted of Silybum marianum. Silymarin contains antioxidants and inhibits the inflammatory reactions. The aim of this research is the investigation of anti- inflammatory effect of silymarin in the treatment of colon ulcer induced acetic acid in mice Balb/C spicies.In this study, 32 mice are divided into 4 groups (n=8).These groups include:control group with no colitis report, the Sham group with colitis report that are not treated and the groups with colitis report that received 10 20 mg/kg B.W. of silymarin orally.The treatment groups received silymarin daily, for 1 week after having the disease. The drugs are fed to the mice per oral using gaster tubes. To induce colitis, 1 ml of acetic acid (%4) is injected into the rectum. In the one week after induction of colitis, the animals sacrificed and the damages of the colon investigated in Morris and Murthy methods. The result of this study shown acetic acid causes severe inflammation and damages of the colon. Because colit ulcerative is an acute disease so, use of silymarin is effective in improving of the inflammation and repair of the colon ulcer induced acetic acid. So, use of silymarin can be considered as a way for the treatment.
    Keywords: Acetic acid, Colon ulcer, Silymarin, Mouse
  • Page 51
    Population control is an important problem in the society that performs by chemical contraceptive drugs. Today, using the safer methods with lesser side effects and the usability of them for men were concerned more than before.In this research, the effects of fenugreek seed were studied on the spermatogenesis. It's hopeful; this study could present a new drug in population control that use by men.In this study, the mature male mice, NMRI strain, 3 month old (30±3 g) were used. Animals were divided into the four experimental groups and the one control (8 mice in each group). Experimental groups were obtained 70, 140, 280 and 560 Ml/kg dosage of alcohol extracts of fenugreek seed during 16 days. In this period, control group was obtained physiological serum by intraperitoneal injection. Then in 17th day, animal's blood was taken for hormone assays of measuring the testosterone, LH and FSH hormones. After that, animals were morphometrically and histologically studied and testis weight and volume, epididym weight and the number of sperms in epididyms. Statistical results were analyzed by ANOVA, tukey test (p<0.05). There were no significant differences between testis weight and volume and epididym weight between experimental and control groups. There were no significant differences in testosterone and LH levels between experimental and control groups, but there was significant difference in FSH level between them.Significantly decrease was observed in the number of sperm in epididym between experimental and control groups. Obvious decreasing of sperms in the result of reduction of FSH level, confirm that the fenugreek seed extract effects on decreasing of male reproductive activities.
    Keywords: Fenugreek, Mouse, Testis, Testosterone, LH, FSH
  • Page 61
    Epilepsy is one of the chronic disorders of nervous system in human being. Totally, this disease is distinguished by motor, sensory and psychic periodic attacks. This disease disrupts the brain function and it is accompanied by different, abrupt, transitory and returnable symptoms that usually, the conscious level gets disruptive. The goal of this research is the study of intraperitoneal injection effects of harmaline and PTZ on seizure threshold and its effect on serotonergic and gabaergic pathways. The experiments were carried out on male mice (NMRI) with approximateweigh of 25-30 gr. In this study, the animals divided into five groups of eight: experimental and sham. Sham groups received intraperitoneal injection of harmaline (dose of 5mg/kg) and intraperitoneal injection of PTZ (dose of 45mg/kg). Three experimental groups received synchronous injection of PTZ (dose of 45mg/kg) and different doses of harmaline (5, 10, 20 mg/kg). After drug injection, seizure reflexes have been recorded through direct observation for 20 minutes. The obtained information was analyzed by applying statistical tests (Tukey and ANOVA). The results of this study have shown that in sham group seizure threshold of PTZ was a dose of 45mg/kg and harmaline seizure thresholdwas a dose of 5mg/kg. Whereas, in pre-test applying of low doses has not shown any symptoms of tremor and seizure, also harmaline in case of dependent dose and significantly has reduced seizures threshold. The results of this study have shown that synchronous and intraperitoneal injection of harmaline and PTZ have reduced the seizure threshold and seizure symptoms have revealed earlier.
    Keywords: Harmaline, PTZ, Seizure threshold, Serotonergic pathway, Gabaergic pathway, Mice
  • Page 75
    In order to find out diversity of Testudo graeca populations in the north western of Iran, 30 adult females were studied in East Azerbaijan, West Azerbaijan and Zanjan Provinces from April 2008 to April 2010. The natural history of specimens is presented. Forty morphometric characters in three populations have been measured. Principle Component Analysis (PCA) exploited three means components. The components expressed 80.32%, 4.38% and 3.22% changes, respectively. Dispersion of Specimens based on components showed that all populations are placed closed to each other. Discriminant Factor Analysis (DFA) educed two meaningful Factors that expressed 53.6 % and 46.4% changes. Dispersion of Specimens based on Factor 1 and 2 demonstrated that all populations were separated, distinctly. It seems that habitat differences, geographical and ecological situation are the reason for this separation. Cluster analysis showed all of populations were placed in a same cluster, but one of specimens of West Azerbaijan was placed in separate branch. So this interesting finding can be inferred by new form.
    Keywords: Morphology, Testudo graeca, East Azerbaijan, West Azerbaijan, Zanjan