آرشیو سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳، شماره ۴۰۱۱
ایران
۱۶

شیر دادن به نوزاد هنگام گریه کردن، ممنوع

یک متخصص اطفال با بیان این که لزومی ندارد هر زمان که شیرخوار گریه می کند به وی شیر داده شود، گفت: گریه نوزادان علل متفاوتی دارد و در مواردی که نوزاد با گریه شیر می خورد و پستان مادر به طور کامل تخلیه نمی شود، شیر به طور کامل تولید و ترشح نمی شود و بتدریج شیر مادر کم می شود.

دکتر آزاده فهیمیان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به این که اشتها و تمایل به شیرخوردن در شیرخواران در شش ماه اول تولد متفاوت است، افزود: کودک در یک ماهگی دفعات شیر خوردن خود را تنظیم می کند. اغلب کودکان در ماه های اول تولد شش تا 9 نوبت در 24 ساعت شیر می خورند. اگر مادر شیر کافی داشته باشد و شیرخوار هم به میزان نیاز شیر بخورد، ممکن است تا چهار ساعت بعد هم گرسنه نشود، زیرا شیر بین یک تا چهار ساعت یا بیشتر در معده کودک باقی می ماند تا تخلیه شود.

وی یادآور شد: بعضی از کودکان نیاز دارند هر دو تا سه ساعت شیر بخورند. اغلب شیرخواران نیمه های شب بیدار می شوند و شیر می خورند، ولی در سنین چهار تا هشت ماهگی، به طور معمول شب برای شیر خوردن بیدار نمی شوند. لزومی ندارد هر زمان که شیرخوار گریه می کند، به وی شیر داده شود زیرا عللی مانند گاز روده، خیس بودن کهنه ها، گرم بودن محیط و نیاز به بغل گرفتن کودک نیز موجب گریه نوزاد می شود.