به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت
جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه

صیانت

در نشریات گروه علوم انسانی
  • سعید کوچی، اسکندر صفری*، هادی جمشیدیان، محمد شاهمحمدی
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش صیانت امنیتی همه جانبه از سازمان های پلیسی انجام شده است. پس از تبیین نقش و جایگاه صیانت امنیتی همه جانبه در سازمان های پلیسی، دارایی های امنیتی و تهدیدات امنیتی و اصول حاکم بر صیانت امنیتی همه جانبه تحصیل شده است.
    روش
    پژوهش کاربردی حاضر دارای ماهیتی توصیفی تحلیلی است که با رویکرد آمیخته انجام شده است. حجم جامعه آماری در بخش کیفی شامل 13 نفر از نخبگان و در بخش کمی، شامل 73 نفر از صاحب نظران است؛ بنابراین، در این پژوهش، روش نمونه گیری در بخش کیفی، هدفمند و در بخش کمی، به صورت تمام شمار است و در آن، از مصاحبه و تحلیل محتوای نظری مصاحبه ها، فیش برداری، آزمون های تحلیل عاملی و فریدمن استفاده شده است.
    یافته ها
    صیانت امنیتی همه جانبه در سازمان های پلیسی دارای 5 بعد، 10 مولفه و 203 شاخص کلیدی در قالب اهداف مرجع صیانتی است.
    نتایج
    راهبرد صیانت امنیتی همه جانبه برای سازمان های پلیسی شامل حفظ سرمایه های سازمان پلیس یعنی کارکنان، سلاح و مهمات، اماکن و تاسیسات، فناوری اطلاعات و ارتباطات و اسناد و مدارک است که درمقابل تهدیدات امنیتی شامل جاسوسی، خرابکاری، اختلال در ماموریت و جرایم گروهی با پیش بینی، پیشگیری و شناسایی جای دارد تا امکان مقابله با آنها و صیانت امنیتی همه جانبه متصور باشد.
    کلید واژگان: تهدیدات، امنیت، صیانت، پلیس
    Saeed Koochi, Eskandar Safari *, Hadi Jamshidian, Mohammad Shahmohammdi
    Background and Objective
    Experts believe that social capital is a crucial element for achieving security. This research aims to identify the extent to which institutional and national social capital affects the sense of social security across provinces in Iran, considering and controlling for police social capital.
    Methodology
    This is an applied and quantitative research study. The method involves secondary data analysis. The target population includes individuals over 18 years of age across Iranian provinces. The study examined a sample of 15,500 cases selected through random sampling in the primary source. Data collection was conducted using a questionnaire whose validity and reliability were confirmed through internal consistency tests. Structural equation modeling and LISREL software were used to test the hypotheses.
    Findings
    The dependent variable of the study is social security, measured using indicators such as personal safety, insecurity experiences, and the sense of security. The independent variable is institutional social capital, while police social capital acts as a mediating variable. Police social capital is measured using indicators such as trust in police, satisfaction with police services, responsiveness to needs, readiness to assist the police, police duty-consciousness, and police impartiality.
    Conclusion
    The findings reveal significant differences in security levels and social capital across provinces. Institutional social capital has a significant and uniform impact on both police social capital and the sense of security. However, police social capital has a stronger effect on the sense of security at the provincial level.
    Keywords: Institutional Social Capital, Police Social Capital, Social Security
  • محمدحسین حق شناس*، مسعود جانبزرگی
    مقدمه و اهداف

    مطالعات متعدد نشان داده اند که کیفیت روابط والدین و فرزند، به ویژه در دوران پیش دبستانی، نقش بسیار مهمی در رشد سالم کودکان ایفا می کند. شیوه های تربیتی نامناسب نه تنها به روابط والدین و فرزند آسیب می رساند بلکه می تواند منجر به مشکلات رفتاری و عاطفی در کودکان شود. انسان به عنوان یک موجود پیچیده، نیازمند آموزش های صحیح برای تعامل موثر با فرزندان است. در رویکرد والدگری معنوی خداسو، عقل به عنوان محور اصلی عملکرد والدین مطرح شده است. عقل تنها ابزار شناختی است که می تواند بعد معنوی انسان را فعال نگه دارد. با توجه به اهمیت خانواده در شکل گیری شخصیت کودکان، کمبود دانش والدین در زمینه فرزندپروری و استفاده از شیوه های تربیتی نادرست می تواند کودکان را از مسیر رشد و تعالی منحرف کند. جهل و نادانی ریشه اصلی بسیاری از مشکلات، از جمله مشکلات تربیتی است. هر رفتاری براساس میزان شناخت و آگاهی افراد از واقعیت ها شکل می گیرد. یکی از مهم ترین واقعیت هایی که والدین باید به آن آگاهی داشته باشند، ماهیت دنیا و هدف زندگی است. متون دینی، به ویژه قرآن و روایات، می توانند در افزایش آگاهی والدین نسبت به این موضوع و در نتیجه بهبود روابط والد و فرزند موثر باشند. پژوهش حاضر با هدف ارائه الگویی برای والدگری معنوی خداسو بر اساس آموزه های اسلامی انجام شده است. سوال اصلی پژوهش این است که الگوی موعظت و صیانت در والدگری معنوی خداسو چه الگوهای شناختی و رفتاری را برای والدین و فرزندان تعریف می کند؟ اجزای این الگو و روابط بین آنها چگونه است؟ نتایج این پژوهش می تواند مبنایی برای طراحی برنامه های آموزشی برای والدین باشد و به آنها کمک کند تا با استفاده از آموزه های دینی، روابط خود با فرزندان را بهبود بخشند و به رشد معنوی آن ها کمک کنند.

    روش

    پژوهش حاضر با هدف استخراج الگوی موعظت و صیانت در والدگری معنوی از منابع اسلامی به ویژه روایات، از روش تحلیل اسنادی کلاسیک بهره برده است. این پژوهش در دو مرحله اصلی انجام شده است: 1- تشکیل خانواده حدیث و تحلیل محتوایی: ابتدا تمام روایات مرتبط با موضوع جمع آوری شده و سپس با استفاده از روش تحلیل محتوایی، ابعاد روان شناختی و کارکردهای هر روایت مورد بررسی قرار گرفته است. این مرحله به شناسایی اجزای مختلف هر متن و نقش آنها در الگوی کلی کمک کرده است. 2- الگوپردازی نظری: در این مرحله، روابط میان اطلاعات استخراج شده از روایات شناسایی شده و به ‎صورت یک الگوی جامع ترسیم شده است. بدین منظور، متون به دو بخش رفتار والد و فرزند تقسیم شده و هر بخش به صورت جداگانه تحلیل شده است. سپس، این دو الگوی جزئی با یکدیگر ترکیب شده و الگوی کلی موعظت و صیانت برای والدگری معنوی به دست آمده است.پس از تحلیل بیش از 100 حدیث و آیه مرتبط با موضوع، 22 روایت برای الگوپردازی انتخاب شده است. بر اساس این روایات، دو مولفه اصلی در الگوی موعظت و صیانت شناسایی شده است: 1- موعظت: این مولفه به نقش والدین در آموزش و آگاه سازی فرزندان در مورد واقعیت های دنیا و مهم تر از آن، هدف زندگی اشاره دارد. 2- صیانت: این مولفه به نقش فرزندان در پذیرش واقعیت ها و تعهد به ارزش های دینی اشاره دارد. این پژوهش با ارائه یک الگوی جامع برای والدگری معنوی بر اساس آموزه های اسلامی، می تواند به والدین در تربیت فرزندان کمک کند. همچنین، این الگو می تواند مبنایی برای طراحی برنامه های آموزشی برای والدین و مشاوران باشد.

    نتایج

    این پژوهش با هدف استخراج الگوی موعظه و صیانت در والدگری معنوی از منابع اسلامی به ویژه روایات انجام شده است. براساس این منابع، والدین موظفند به فرزندان خود درباره ماهیت دنیا، فرصت ها و چالش های آن آموزش دهند (موعظه) و فرزندان نیز باید با پذیرش این واقعیت ها (صیانت) و تلاش برای رسیدن به کمال معنوی، به تعهدات خود عمل کنند. حال، الگوی شناختی والدین شامل موارد زیر می باشد:دنیاپنداشت: والدین باید به فرزندان بفهمانند که دنیا فرصتی برای رشد معنوی است اما در عین حال فریبنده و ناپایدار است.پنداره زدایی: والدین باید به فرزندان کمک کنند تا به جای دلبستگی به دنیا، به دنبال ارزش های معنوی باشند.الگوی شناختی-رفتاری فرزندان شامل موارد زیر می باشد:پذیرش: فرزندان باید واقعیت های دنیا را همانطور که هست بپذیرند و از آنها درس بگیرند.تعهد: فرزندان باید به ارزش های معنوی پایبند باشند و برای رسیدن به کمال تلاش کنند.سازش یافتگی به عنوان نتیجه ی الگوی موعظه و صیانت: هدف نهایی این الگو، ایجاد سازش یافتگی در فرزندان است. سازش یافتگی به معنای پذیرش شرایط زندگی و تلاش برای بهترین استفاده از فرصت ها است. فرزندان باید بتوانند در شرایط مختلف زندگی، از جمله خوشی ها و ناخوشی ها، با آرامش و تعادل برخورد کنند.الگوی موعظه و صیانت، یک الگوی جامع برای والدگری معنوی است که براساس آموزه های اسلامی استوار شده است. این الگو به والدین کمک می کند تا فرزندان خود را برای زندگی در دنیا و آخرت آماده کنند. سازش یافتگی به عنوان هدف نهایی این الگو، به فرزندان کمک می کند تا زندگی موفقی داشته باشند. این پژوهش می تواند به عنوان یک منبع ارزشمند برای والدین، مربیان و پژوهشگران در زمینه تربیت دینی کودکان مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، این پژوهش می تواند به غنی سازی ادبیات علمی در حوزه روانشناسی اسلامی کمک کند.

    بحث و نتیجه گیری

    این پژوهش بر روی الگوی موعظه و صیانت در تربیت فرزندان تمرکز دارد. این الگو بر اهمیت نقش قلب و عواطف در فرایند تربیت تاکید می کند و بر این باور است که با استفاده از موعظه های تاثیرگذار، می توان قلب فرزند را نرم کرده و او را برای پذیرش آموزه های دینی آماده ساخت. قلب به عنوان مرکز احساسات، عواطف و شناخت در نظر گرفته شده و تقویت آن به عنوان کلید رشد معنوی فرزند مطرح شده است. و موعظه به عنوان ابزاری برای ارتباط عاطفی و شناختی به فرزند معرفی شده است و به عنوان یک روش موثر برای انتقال مفاهیم به فرزند شناخته می شود. و سازش یافتگی هدف نهایی این الگو، ایجاد سازش یافتگی در فرزند است به این معنی که کودک بتواند با واقعیت های زندگی سازگار شود و در شرایط مختلف تصمیمات صحیحی بگیرد. اجزای الگوی این پژوهش شامل موارد زیر می شود. 1- موعظه: والدین با استفاده از موعظه، مفاهیم را به فرزندان منتقل می کنند و به آنها کمک می کنند تا دنیای اطراف خود را بهتر درک کنند. 2- حزم: موعظه باعث افزایش حزم و دوراندیشی در فرزندان می شود و آنها را قادر می سازد تا تصمیمات آگاهانه تری بگیرند. 3- بصیرت: موعظه باعث افزایش بصیرت و شناخت درونی فرزندان می شود و آنها را به سمت حقایق هدایت می کند. 4- تذکر: موعظه با تذکر همراه است و به فرزندان کمک می کند تا از اشتباهات پرهیز کنند و به سمت کمال حرکت کنند. با توجه به بیانی که گذشت، الگوی روان شناختی موعظت - صیانت در نمودار زیر روشن شده است.شکل 1: نمودار الگوی موعظت و صیانت والدگری معنوی خداسو مراحل پردازش الگوی پژوهش از این قرار است که والدین با استفاده از موعظه، اطلاعات و مفاهیم دینی را به فرزند منتقل می کنند. و فرزند این اطلاعات را پردازش کرده و آنها را با عقل و قلب خود تطبیق می دهد. فرزند بر اساس اطلاعات پردازش شده، تصمیمات خود را می گیرد.شکل 2: شکل مسیر پردازش الگوی موعظت-صیانت

    کلید واژگان: دنیاپنداشت، پنداره زدایی از دنیا، تقدیرگرائی، موعظت، صیانت، سازش یافتگی، والدگری معنوی خداسو
    Mohammadhosein Haghshenas *, Masoud Janbozorgi
    Introduction and Objectives

    Research highlights the pivotal role of parent-child relationships in fostering healthy child development, particularly during preschool years. Ineffective parenting practices can damage these relationships and lead to behavioral and emotional problems in children. As complex entities, humans require proper guidance for effective interactions with their children. In the approach of Allah-centered spiritual parenting, intellect serves as the primary tool for parental decision-making, enabling the activation of spiritual dimensions. Given the family’s critical role in shaping children’s personalities, a lack of parental knowledge in child-rearing and reliance on improper methods can derail children from the path of growth and transcendence. Ignorance is a root cause of many challenges, including parenting-related ones. Human behavior is fundamentally shaped by awareness of realities, and one of the most critical realities for parents to comprehend is the nature of the world and the purpose of life. Islamic texts, especially the Qur'an and Hadiths, offer valuable insights for enhancing parental awareness, thus improving parent-child relationships. This study presents a model of Allah-centered spiritual parenting derived from Islamic teachings. The central research questions are: What cognitive and behavioral patterns does the "Exhortation and Protection" model define for parents and children in God-centered spiritual parenting? What are the components of this model, and how are they interrelated? The findings can serve as a foundation for designing educational programs that help parents use religious teachings to improve relationships with their children and support their spiritual growth.

    Method

    This study employs classical documentary analysis to derive the "Exhortation and Protection" model for spiritual parenting from Islamic sources, particularly Hadiths. The research process involves two primary stages: (1) Compilation and Content Analysis of Hadiths: Relevant traditions were collected, and their psychological dimensions and functions were analyzed using content analysis methods. This phase facilitated identifying the components and roles of each text within the broader framework. (2) Theoretical Modeling: Relationships among the extracted insights from the Hadiths were identified and integrated into a comprehensive model. Texts were analyzed separately for parental and child behaviors, and these sub-models were subsequently combined into an overarching model of "Exhortation and Protection."total of over 100 Hadiths and Qur'anic verses were analyzed, and 22 narrations were selected for modeling. The analysis identified two main components: (1) Exhortation (Mawʿiẓah): Parents' role in educating and enlightening their children about the realities of the world and, more importantly, the ultimate purpose of life. (2) Protection (Ṣiyānah): The children’s role in accepting these realities and committing to religious values.

    Findings

    This study was conducted to extract the "Exhortation and Protection" model of spiritual parenting from Islamic sources, particularly Hadiths. Based on these sources, parents must educate their children about the nature of the world, its opportunities, and its challenges (Exhortation). Children are expected to accept these realities (Protection) and strive toward spiritual perfection while fulfilling their commitments. The cognitive model for parents includes the following elements:Worldview: Parents should convey that the world is a transient and deceptive opportunity for spiritual growth.of Worldly Attachments: Parents should guide children toward prioritizing spiritual values over material attachments.The cognitive-behavioral model for Children includes the following elements:Acceptance: Children should recognize and learn from the realities of life.Commitment: Children should adhere to spiritual values and strive for perfection.Adaptability: The ultimate goal of this model is fostering adaptability in children. Adaptability entails maintaining balance and composure amidst life’s joys and adversities, enabling children to make informed and resilient decisions.The "Exhortation and Protection" model is a comprehensive framework for spiritual parenting based on Islamic teachings. This model assists parents in preparing their children for life in both this world and the hereafter. Adaptability, as the ultimate goal of this model, helps children achieve a successful life. This research can serve as a valuable resource for parents, educators, and researchers in the field of religious upbringing of children. Additionally, it has the potential to enrich the scientific literature in the domain of Islamic psychology.

    Discussion and Conclusion

    This research focuses on the role of the "Exhortation and Protection" model in parenting, emphasizing the significance of engaging the heart and emotions in child-rearing. The model posits that effective exhortation softens the child’s heart, fostering receptivity to religious teachings. The heart, seen as the center of emotions, cognition, and spirituality, is crucial for a child’s spiritual development. Exhortation is presented as a tool for fostering emotional and cognitive connections with the child and is recognized as an effective method for imparting values and concepts. Adaptability is the ultimate aim of this model, which entails enabling the child to harmonize with life’s realities and make sound decisions under diverse circumstances. The components of this model include: (1) Exhortation (Mawʿiẓah): Parents use exhortation to convey religious and worldly insights to their children, enhancing understanding. (2) Prudence (Ḥazm): Exhortation cultivates foresight and discernment in children, enabling better decision-making. (3) Insight (Baṣīrah): Exhortation enhances internal awareness and guides children toward truth. (3) Reminder (Tadhkir): Exhortation includes reminders tohelp children avoid errors and pursue perfection.Based on the above discussion, the psychological model of "Exhortation and Protection" is illustrated in the following diagram.Fugire 1: Diagram of the "Exhortation and Protection" Model for Allah-Centered Spiritual ParentingThe processing stages of the model are as follows: Parents use exhortation to convey religious information and concepts to their children. The child processes this information, aligning it with his intellect and emotions. Based on the processed information, the child makes his decisions.Figure 2: Diagram of the Processing Pathway for the Exhortation-Protection Model

    Keywords: Worldview, Deconstruction Of Worldly Attachments, Predestination, Exhortation, Protection, Adaptability, Allah-Centered Spiritual Parenting
  • جعفرعلی رازینی، خیرالله پروین*، محمدحسن حبیبی

    حقوق استخدامی، مجموعه اصول و قواعد مربوط به ورود به خدمت دولت، حقوق و مزایای کارکنان اعم از مزایای مادی و معنوی است. از سوی دیگر، امروزه حقوق شهروندی که در پیوند با بحث تابعیت مطرح شده است، از گفتمان های بنیادین در نظام اداری است و بر این اساس، کارکنان و نیز مخاطبان نظام اداری، باید از حقوق شهروندی برخوردار گردند. با عنایت به امکان تخطی، تحدید و نیز سوء استفاده از این حقوق از سوی مقامات و دستگاه های اداری، مرجع پاسداشت از این حقوق، طبق اصل 173 قانون اساسی، دیوان عدالت اداری است. دیوان عدالت اداری از طریق نظارت قضایی و نیز رویه سازی نقش مهمی در صیانت از حقوق استخدامی در ابعاد مختلف آن بر عهده دارد. نتایج این پژوهش نشان می دهد، رویه قضایی دیوان در صیانت از حقوق استخدامی از غنای کافی برخوردار است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است و در گردآوری منابع از روش کتابخانه ای استفاده شده است.

    کلید واژگان: دیوان عدالت اداری، کارمندان، صیانت، حقوق شهروندی، حقوق استخدامی
    Jafar Ali Razini, Kheyrollah Parvin *, Mohammadhasan Habibi

    Employment rights are the set of principles and rules related to entering government service, the rights and benefits of employees, including material and spiritual benefits. On the other hand, nowadays, citizenship rights, which have been discussed in connection with citizenship, are fundamental discourses in the administrative system, and based on this, the employees as well as the audience of the administrative system should enjoy citizenship rights. Due to the possibility of violation, limitation and misuse of these rights by the authorities and administrative bodies, the authority to protect these rights, according to Article 173 of the Constitution, is the Court of Administrative Justice. The Court of Administrative Justice plays an important role in the protection of employment rights in its various dimensions through judicial supervision and procedural development. The results of this research show that the judicial procedure of the court in the protection of employment rights is rich enough. The research method in this study is descriptive-analytical, and the library method was used to collect the sources.

    Keywords: Administrative Court Of Justice, Employees, Security, Civil Rights, Employment Rights
  • شهامت حسینیان*، سعدی عزیزی، توحید عبدی، حسن رضا رفیعی
    زمینه و هدف

    میزان موفقیت در صیانت از کارکنان  یکی از موضوعات مهم در فراجا می باشد. منظور از صیانت جلوگیری از ارتکاب تخلف و جرم توسط کارکنان با تکیه بر تقویت عناصر درونی کارکنان و اصلاح و کنترل عوامل محیط درون با توجه به تهدیدات برون سازمانی می باشد. این پژوهش به منطور شناسایی و ارائه مولفه های صیانت از کارکنان فراجا مبتنی بر اندیشه های فرمانده معظم کل قوا انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف،کاربردی و از نظر روش، توصیفی است که با رویکرد کیفی انجام شد. در این پژوهش بیانات، احکام و فرمان های مقام معظم رهبری از فرودین سال 1390 تا پایان سال 1402 منبع پژوهش بودند. ابزار جمع آوری داده ها فیش برداری و روش تحلیل داده ها، تحلیل محتوای کیفی و با رویکرد استقرایی بود. به منظور ارزیابی قابلیت اعتماد پژوهش (پایایی پژوهش) از روش کدگذاردوم استفاده شد و ضریب توافق بین کدگذاران با استفاده از روش هولستی 91/0 به دست آمد.

    یافته ها

    براساس یافته های پژوهش، ویژگی های صیانت از کارکنان فراجا در اندیشه های فرمانده معظم کل قوا در سه مقوله اصلی بینش، نگرش، و کنش و 31 مقوله فرعی  دسته بندی گردید.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان می دهد فرمانده معظم کل قوا نگاهی همه جانبه به صیانت از کارکنان در ابعاد بینش، نگرش و کنشی داشته و شناخت مولفه های صیانت از کارکنان در اندیشه های معظم له می تواند متناسب با اهداف صیانتی به عنوان راهنمایی مناسب در تدوین و اجرای برنامه ها و اهداف صیانت از کارکنان فراجا بهره برداری شود.

    کلید واژگان: صیانت، فراجا، پیشگیری، مقام معظم رهبری
    Shahaamat Hoseinian *, Sa’Adi Azizi, Towheed Abdi, Hassan Reza Rafiei
    Background and purpose

    The success rate in the protection of employees is one of the important issues in Faraja. The purpose of protection is to prevent violations and crimes by employees by relying on strengthening the internal elements of employees and modifying and controlling the factors of the internal environment with regard to external threats. This research was carried out in order to identify and present the components of the protection of Faraja employees based on the ideas of the Supreme Commander of the Armed Forces.

    Method

    This research is descriptive in terms of purpose, application, and in terms of method, which was carried out with a qualitative approach. In this research, the statements, rulings and decrees of the Supreme Leader from the beginning of 1390 to the end of 1402 were the source of the research. The tool of data collection was survey and the method of data analysis was qualitative content analysis with inductive approach. In order to evaluate the trustworthiness of the research, the second coder method was used, and the agreement coefficient between the coders was obtained using the Holsti method of 0.91.

    Findings

    Based on the findings of the research, the characteristics of the protection of Faraja employees in the thoughts of the Supreme Commander-in-Chief were classified into three main categories of vision, attitude, and action and 31 subcategories.

    Conclusion

    The findings of the research show that the Supreme Commander-in-Chief has a comprehensive view of the protection of employees in terms of vision, attitude, and action, and knowing the components of employee protection in the thoughts of His Highness can be appropriate to the goals of protection as a suitable guide in formulating and implementing programs. and the objectives of protection of Faraja employees.

    Keywords: Protection, Faraja, Prevention, Supreme Leader
  • مجید ایراندوست، علیرضا جزینی*، اکبر استرکی
    زمینه و هدف

    سرمایه اصلی هر سازمان کارکنان آن هستند؛ بنابراین، صیانت و ایجاد محیطی امن، پاک و سالم با هدف ارتقای آگاهی و بصیرت کارکنان و مهار آسیب پذیری، از وظایف ذاتی سازمان است. هدف پژوهش حاضر، مرور نظام مند پژوهش های صیانت کارکنان با روش فراترکیب است.

    روش

    پژوهش حاضر، توصیفی تحلیلی ازنوع بنیادی با بهره گیری از روش فراترکیب و مرور نظام مند است. در ابتدا، تعداد 131 پژوهش با هدف مزبور یافت شد که 50 مورد از آنها به دلیل یا هم پوشانی حذف شد و 81 پژوهش باقی مانده، با استفاده از فیلتر براساس عنوان، چکیده و کل متن، مورد غربالگری قرار گرفت و برای انجام این غربالگری نیز از ابزار سی. ای. اس. پی استفاده شد.

    یافته ها

    مطابق یافته های پژوهش، آگاه سازی ها و کمیسیون های صیانتی، ارشاد کارکنان و انتشار پیام های صیانتی، آموزش های دینی و فرهنگ مشارکت جمعی و نیز توانمندسازی ساختاری، زمینه ای و رفتاری، چهار پیامد اصلی صیانت کارکنان است.

    نتایج

    آگاه سازی، رویکرد ایجابی، استمرار توجیه و ارشاد کارکنان درمعرض خطر، ترویج تفکر سیستمی، تهیه و نشر پیام های صیانتی، حفظ کرامت انسانی، آموزه های دینی و نقش فرماندهان متعهد و متخصص، سیستم ارتباطی اثربخش، نقش مراقبتی، ممانعتی و مقابله ای فرماندهان از مهم ترین مولفه های صیانت کارکنان است.

    کلید واژگان: مرور نظام مند، صیانت، کارکنان پلیس، فراترکیب
    Majid Irandoost, Alireza Jazini *, Akbar Estarki
    Background and purpose

    The main capital of any organization is its employees, maintaining and creating a safe, clean and healthy environment with the aim of improving the awareness and insight of employees and curbing vulnerability is one of the inherent duties of supervisory organizations. The aim of the present study is to systematically review the researches on employee safety with the meta-composite method.

    Methodology

    The current research is descriptive-analytical of a fundamental type and in it, the meta-combination and systematic or systematic review method has been used to investigate the researches on employee protection. In order to search and select suitable articles, 131 researches were found and 50 of them had defects or overlapped with each other. After removing the mentioned cases, in total, 81 studies were selected, most of which were dedicated to articles. All articles and reports were screened using filter based on title, filter based on abstract and filter based on full text. CASP tool was used to perform this screening.

    findings

    . The findings of the research have implications: safety awareness and commissions, employee guidance and dissemination of safety messages, religious teachings and culture of collective participation, structural, contextual and behavioral empowerment are the four main consequences of employee safety.

    Conclusion

    raising awareness, positive approach, continuous justification and guidance of employees at risk, promotion of systemic thinking, preparation and publication of safety messages, preservation of human dignity, religious teachings and the role of committed and expert commanders, effective communication system, caring role, Obstruction and confrontation of commanders is one of the most important components of employee protection.

    Keywords: Systematic Review, Protection, Protection Of Employees, Metacombination
  • علیرضا دبیرنیا*، آیت الله جلیلی

    سازوکار اساسی سازی حقوق اداری از روش های صیانت از اصول قانون اساسی و عملیاتی کردن آنها در ساختار اداری کشور است. نظام حقوق اداری به طور واضحی از اصول تشکیل دهنده اساسی سازی متاثر است. صیانت از قانون اساسی یکی از مسائل مهم در نظام حقوقی غالب کشورهاست، نظام حقوقی ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و قضات به دلیل نقش تاثیرگذار خود در اجرای قوانین در هنگام رسیدگی در راستای صیانت از قانون اساسی عهده دار این وظیفه مهم اند. پیشینه نظریه اساسی سازی در کشور ما تقریبا به یک دهه می رسد، نتایج این پژوهش که با روش توصیفی- تحلیلی نگاشته شده، حاکی از آن است که با توجه به نبود دادگاه قانون اساسی، دو نهاد شورای نگهبان با نظارت پیشینی و دیوان عدالت اداری با نظارت پسینی خود در زمینه اجرایی کردن اصول مغفول قانون اساسی گام های موثری برداشته اند و به صورت تدریجی اساسی سازی حقوق اداری را تحقق بخشیده اند.

    کلید واژگان: اساسی سازی، حقوق اداری، صیانت، قانون اساسی
    Alireza Dabirnia *, Ayatollah Jalili

    The theory of constitutionalization of administrative law is one of the methods by which the constitution is protected. It is used when the fundamental rights and values as well as the principles in the constitution are implemented by administrative law. The system of administrative law is clearly influenced by the principles that constitute constitutionalization. Protection of the constitution is one of the most important issues in any legal system. [The Iranian] legal system is no exception to this rule, and judges have an important role to play in safeguarding the constitution. This theory is almost a decade old in our country. The results of this study, which is written in a descriptive-analytical method, indicate that due to the lack of a constitutional court [in the Iranian legal system], the two institutions of the Guardian Council with it’s priori supervision and the Court of Administrative Justice with its posteriori supervision, have taken steps to implement the neglected principles of the constitution and in this way the constitutionalization of administrative law has been gradually achieved.

    Keywords: Constitutionalization, protection, Constitution, Administrative Law
  • سعدی عزیزی، شهامت حسینیان*، توحید عبدی، حسن رضا رفیعی
    زمینه و هدف

    یکی از مسایل مهم فراجا صیانت از کارکنان است. منظور از صیانت، مصون نگه داشتن کارکنان از آسیب ها با بهره گیری از تقویت عنصر درونی شان است. لازمه موفقیت در صیانت از کارکنان داشتن نگاه راهبردی است. گام ابتدایی در تدوین برنامه راهبردی، شناخت ارکان جهت ساز (ماموریت، ارزش های محوری، چشم انداز) است. هدف اصلی این پژوهش، تعیین ارکان جهت ساز صیانت از کارکنان فراجا است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع کیفی است که به روش تحلیل مضمون انجام شده است. برای دسته بندی مقولات از نرم افزار مکس کیودا استفاده شد. جامعه این پژوهش؛ اسناد بالادستی (فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، قانون اساسی، آیین نامه انضباطی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران،...)، سخنرانی فرماندهان فراجا و مصاحبه با 10 نفر از خبرگان انتظامی می باشد که به شیوه هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند.

    یافته ها

    خروجی این پژوهش در قالب 3  بعد، شامل چشم انداز (4 مقوله)، ماموریت (4 مقوله) و ارزش های محوری (12 مقوله) به عنوان ارکان جهت ساز فراجا در صیانت از کارکنان تعیین شده است.

    نتیجه گیری

    مقوله های «تعلق سازمانی»، «ولایت مداری»، «ایثار و شجاعت»، «اقتدار»، «قانون مداری»، «اخلاق مداری»، «خدامحوری»، «انقلابی گری»، «رشدوتعالی»، «نظم و انضباط» و «مردم داری» به عنوان ارزش های محوری و «سازمان پاک»، «سازمان پیشرو»، «سازمان ولایی» و «سازمان برخوردار از سرمایه فکری» مقوله های چشم انداز فراجا هستند. ماموریت فراجا نیز در حوزه های «بررسی و شناخت مسایل صیانتی»، «تحلیل مسایل و موضوعات صیانتی»، «ارایه و اجرای راهکار صیانتی» و «کنترل و ارزیابی اجرای راهکارها» تعیین شده است.

    کلید واژگان: صیانت، ارکان جهت ساز، ارش های محوری، چشم انداز، فراجا
    Sadi Azizi, Shahamat Hosseinian *, Tohid Abdi, Hasanreza Rafiei

    Human resources are one of the most valuable assets of the organization. One of the important issues of Faraja is the protection of employees. The meaning of protection is to protect employees in the face of criminals by using their inner element. The requirement for success in protecting of employees is to have a strategic view. The first step for having a strategic plan is to identify the guiding principles. The main goal of this research is to achieve the guiding elements of the strategic plan for the protection of Faraja employees. It means the guiding principles, mission, core values and vision of the organization. In terms of purpose, this research is applied as a qualitative type, which is conducted by thematic analysis method. MAXQDA software is used to classify the categories. The community of this research; The main documents (main words of the supreme leader, the constitution, the disciplinary code of the armed forces, the employment rules of Naja), the speeches of Faraja commanders and interviews with 10 police experts who are selected in a snowball way. The output of this research was in the 3 dimensions, including vision (4 categories), mission (4 categories) and core values (12 categories) as the guiding principles of Faraja in the protection of employees. The categories of "organizational affiliation", "leadership orientation", "sacrifice and courage", "authority", "rule-based", "ethical orientation", "God-oriented", "revolutionaries", "growth and excellence", "order and discipline" and " "People's care" as core values and "clean organization", "progressive organization", "provincial organization" and "organization with intellectual capital" were identified as vision categories. Faraja's mission was to determine the "investigation and recognition of security issues", "analysis of security issues ", "presentation and implementation of security solutions" and "control and evaluation of the implementation of solutions".

    Keywords: protection, guiding principles, core values, Vision, Faraja
  • زهرا یاوری، ابراهیم یاقوتی*، احمدرضا خزایی
    خشونت خانگی آثار بسیار ناخوشایندی بر شخصیت و زندگی اعضای خانواده دارد. مهم ترین نتیجه خشونت خانوادگی، پدیده آمدن تعارض و زمینه از هم پاشیدن نهاد خانواده است. تبعات و آثار خشونت تنها محدود به چارچوب خانواده و اعضای آن نیست؛ چراکه اهمیت و نقش خانواده در جامعه به گونه ای است که قوت ها و نقص های آن بر کل جامعه تاثیرگذار است. هدف مقاله حاضر بررسی تدابیر کیفری اسلام و حقوق موضوعه ایران در پیشگیری از بروز خشونت در نهاد خانواده است. این مقاله توصیفی تحلیلی است و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی سوال مورد اشاره پرداخته است. یافته ها بر این امر دلالت دارد که خانواده به دلیل دارا بودن خصایص و ویژگی های منحصر به فرد، از جمله نهادهای اجتماعی است که راهبردها و تدابیرحقوقی اعم از کیفری و قضایی از آنچنان ظرفیتی برخوردار نیستند که قادر باشند به نحو مطلوب موجبات تحکیم نهاد خانواده را فراهم کرده و قادر به حل تمام مشکلات خانواده باشند. البته مقصود نفی حقوق یا راهبردهای حقوقی در تحکیم روابط خانوادگی نیست؛ بلکه منظور تاکید بر این نکته است که لازم است با واقع بینی، سطح انتظار خود از حقوق در حوزه روابط خانوادگی را تعریف و تصحیح نماییم و از حقوق بیش از ظرفیتش انتطاری نداشته باشیم، و بعضی نارسایی های این حوزه را با راهبردهای اخلاقی حل و فصل نماییم. همچنین راهبردهای حقوقی که برای تحکیم خانواده معرفی می گردند، نباید نافی جنبه های اخلاقی نهاد خانواده باشد.
    کلید واژگان: نهاد خانواده، صیانت، خشونت، خشونت خانوادگی، تدابیر کیفری و غیر کیفری
    Zahra Yavari, Ebrahim Yaghouti *, Ahmadreza Khazaei
    Domestic violence has very unpleasant effects on the personality and life of family members. The most important result of family violence is the phenomenon of conflict and the disintegration of the family institution. The consequences and effects of violence are not only limited to the framework of the family and its members; Because the importance and role of the family in society is such that its strengths and the whole society. The purpose of this article is to examine the penal measures of Islam and Iran's subject law in preventing violence in the family institution. This article is descriptive and analytical, and has investigated the mentioned question by using the library method. The findings indicate that the family, due to its unique characteristics, is one of the social institutions that legal in a desirable way The institution of the family provide and be able to solve all family problems. Of course, it is not meant to negate rights or legal strategies in consolidating family relationships; Rather, it is meant to emphasize the point that it is necessary to realistically define and correct the level of our expectation of rights in the field of family relations and not to expect more than the capacity of rights, and to solve some inadequacies in this field with ethical strategies. season Also, the legal strategies that are introduced to strengthen the family should not negate the moral aspects of the family institution.
    Keywords: Family, Protection, Violence, Family Violence, Criminal, Non-criminal Measures
  • لیلا رئیسی*

    از میان برداشتن مرزهای سنتی و زیست در فضای سایبر ایجاب می کند با اصلاح قوانین و مقررات موجود و وضع قوانین و مقررات جدید و شیوه های خاص برای ساماندهی این وضعیت نوپدید، در راستای تضمین حقوق شهروندان گام برداشت. بدون تردید وضع و تصویب قوانین و مقررات مربوط به فضای سایبر بدون تاثیر پذیری و در نظر گرفتن قواعد بین-المللی حقوق بشر، امکان پذیر نمی باشد. در این نوشتار- که به روش توصیفی و تحلیلی می باشد- به بررسی این مساله پرداخته شده است که مقررات تنظیم شده در خصوص فضای سایبری چگونه می تواند در صیانت از حقوق شهروندی از حیث انطباق با موازین نسل سوم حقوق بشر موثر باشد؟ بر اساس مطالعه انجام شده مقررات سایبری در صورتی که منطبق با موازین و معیارهای حقوق بشر و با نگاهی نو بر اساس نیازهای جدید فضای نوپدید سایبری، بازنگری یا تدوین شده باشند می توانند در صیانت از حقوق شهروندی و به خصوص حق بر توسعه از نسل سوم حقوق بشر نقش موثر و قابل ملاحظه ای داشته باشند.

    کلید واژگان: فضای سایبر، حقوق شهروندی، حقوق بشر، نسل سوم، صیانت
    Leila Raisi *

    Removing the traditional boundaries and living in cyberspace require that by reforming existing laws and regulations and establishing new law and regulations and also to codify specific laws and procedures for organizing this new state of affairs, steps have been taken in order to guarantee the rights of citizens. Undoubtedly, it would not be possible to establish and approve these regulations without affecting and observing the international human rights law. This article, which is descriptive and analytic, addresses the issue of how can regulated cyber-security regulations be effective in protecting citizens' rights in terms of compliance with the human rights standards of the third generation? According to the study, cyber law and regulations could play a significant and significant role in protecting civil rights, and in particular the right to development of the third generation of human rights, if they are in accordance with human rights standards, international rules and global norms.Key words: cyber space, civil rights, human rights, third generation . guarantee

    Keywords: . Key words: cyber space, civil rights, Human rights, third generation. guarantee
  • حمیدرضا محمدزاده مهنه*، محمد صفری
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه همواره کارکنان فراجا هدف جنگ ترکیبی دشمن می باشند، نیاز به اجرای آموزش ها و آگاهسازی های بصیرتی، حفاظتی و سیاسی بسیار محسوس و می تواند کارکنان را در مقابل این تهدید و تبعات آن برای فرد و سازمان و کشور مصون نماید. به همین منظور در این پژوهش، در تلاش جهت پاسخ گویی به این پرسش بوده است که جلسات آگاهسازی تا چه اندازه می تواند در بصیرت افزایی از کارکنان فراجا در مقابل جنگ ترکیبی دشمن، تاثیرگذار باشند؟

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، تحلیلی- پیمایشی با استفاده از روش تحلیل محتوا می باشد. جامعه آماری شامل دو گروه: 1- مدیران و کارشناسان مطلع در حوزه صیانت از کارکنان فراجا 2- اساتید و مربیان دروس حفاظت اطلاعات و عقیدتی و سیاسی که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای اقدام به انتخاب نمونه ها به تعداد 304 نفر شده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بوده که شاخص ها با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان می دهد که برگزاری جلسات آگاهسازی حفاظتی، در صیانت کارکنان فراجا نسبت به جنگ ترکیبی دشمن، تاثیر مستقیم دارد. در نتیجه می توان گفت که هر اندازه این گونه آموزش ها گسترش یابد، به همان اندازه در صیانت از کارکنان فراجا تاثیرگذار خواهد بود.

    کلید واژگان: آگاهسازی، صیانت، بصیرت افزایی، جنگ ترکیبی، کارکنان فراجا
    Hamidreza Mohamadzade Mehneh *, Mohmad Safari
    Background and purpose

    considering that Faraja employees are always the target of the enemy's hybrid warfare, the need to implement insightful, protective and political trainings and awareness is very noticeable and can protect the employees against this threat and its consequences for the individual, the organization and the country. For this purpose, in this research, it has been trying to answer this question, to what extent awareness sessions can be effective in raising awareness among Faraja employees against the enemy's hybrid warfare?

    Methodology

    The current research is applied in terms of purpose and analytical-survey in terms of nature and method using the content analysis method. The statistical population consists of two groups: 1- Managers and knowledgeable experts in the field of protection from Faraja employees 2- Professors and instructors of intelligence protection and ideological and political courses, using the multi-stage cluster sampling method, 304 samples were selected. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, and the indicators were analyzed using spss software.

    Findings and conclusions

    The findings of the research show that holding security awareness sessions has a direct effect on the protection of Faraja employees against the enemy's hybrid warfare. As a result, it can be said that no matter how much such training is expanded, it will be equally effective in protecting Faraja employees.

    Keywords: Awareness, protection, Awareness Raising, hybrid warfare, Faraja employees
  • زهرا سادات حسینی، علیرضا انصاری مهیاری*
    یکی از فعالیت‏های روزانه مردم دنیا در هر زمان و مکانی استفاده از فضای مجازی است. در دنیای امروزی، فضای مجازی نقشی مهم و اثرگذاری را در زندگی اشخاص ایفا می‏کند. اگرچه استفاده از فضای مجازی دارای محاسنی است و سبب راحت‏تر شدن زندگی اشخاص گردیده، اما عدم کاربرد صحیح از آن باعث ایجاد آسیب‏های روانی و جسمانی بر سلامت اشخاص شده است که نگرانی‏ها در رابطه با عدم حفظ حق بر سلامت اشخاص را افزایش داده است. حق بر سلامت از حقوق بنادین بشری محسوب می‏شود که دولت‏ها موظفند شرایط لازم را جهت دست‏یابی به این حق تامین و تضمین نمایند و زمینه‏های نقض آن را به حداقل برسانند. پرسشی که در این پژوهش مطرح می‏شود این است که کنترل فضای مجازی چه تاثیری در حفظ حق بر سلامت اشخاص می‏تواند داشته باشد؟ یافته‏های این پژوهش حاکی از آن است که دولت‏ها با اقداماتی همچون آموزش نحوه صحیح استفاده از فضای مجازی و نیز ایجاد محدودیت می‏توانند علاوه بر کنترل فضای مجازی باعث کاهش آسیب‏های جسمانی و روانی وارده بر سلامت اشخاص شوند.
    کلید واژگان: فضای مجازی، حق بر سلامت، صیانت، حقوق بشر، اشخاص
    Zahra Sadat Hosseini, Alireza Ansari Mahyari *
    One of the daily activities of the people of the world at any time and place is the use of virtual space. In today's world, virtual space, which is a space intertwined with people's lives, plays an effective role in people's lives. Although the use of virtual space has merits and has made people's lives easier, but not using it properly has caused mental and physical damage to people's health which has increased concerns about the lack of protection of people's right to health. The right to health is considered one of the basic human rights that governments are obliged to provide and guarantee the necessary conditions to achieve this right and to minimize the grounds for its violation. The question raised in this research is, what effect can the control of virtual space have on the health of individuals? The findings of this research indicate that governments can reduce the physical and psychological harm caused to the health of individuals by taking measures such as teaching the correct way to use cyberspace and creating restrictions
    Keywords: Cyberspace, Right to health, Protection, Human rights, Individuals
  • محمدمهدی سیدناصری*، طاهره شاه محمدی

    امروزه فناوری کلان روایت دنیای ما انسان هاست که با پیشرفت های شگرف در حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری، زندگی بشری را دچار دگرگونی های فوق العاده کرده است. باید گفت گسترش لحظه ای محیط دیجیتال ازجمله فناوری های اطلاعات و ارتباطات، شبکه ها، محتواها، خدمات دیجیتال، واقعیت مجازی، هوش مصنوعی، رباتیک، خلق فناوری بلاکچین و ظهور بستر متاورس در ابعاد مختلف زندگی کودکان امروز ایفای نقش می کند. در کنار آن با شیوع ویروس کرونا و افزایش استفاده از فضای مجازی که نقش موثری در تولید، انتشار و انتقال اطلاعات آموزشی و سرگرمی داشته است، سطح دسترسی به محتوای برخط برای اقشار مختلف جامعه ازجمله کودکان افزایش  یافته است. درواقع هم اکنون بشر شاهد تولد نسلی است که از ابتدای کودکی شاهد پیشرفت اینترنت و ابزارهای هوشمند فناورانه در دنیاست و درعین حال، این شرایط بستری برای محدود شدن یا نقض حقوق افراد نیز ایجاد کرده است. دراین میان حقوق کودکان به عنوان آسیب پذیرترین قشر جامعه بیشتر در معرض تعرض و سوءاستفاده است. کودکان امروز زمان زیادی را برای فعالیت های آموزشی، تفریحی و سرگرمی در اینترنت و محیط دیجیتال سپری می کنند و در معرض انواع خطرها و تهدیدها نیز قرار می گیرند. دراین فضا، موضوع صیانت از حقوق کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، مسیله ای مهم و در خور توجه است که باید از سوی دولت ها و سایر نهادهای دولتی، مدنی و سایر متولیان امور کودکان مورد حمایت ویژه قرار گیرد. این پژوهش سعی دارد به این پرسش ها پاسخ دهد که کودک کیست و محیط دیجیتال در زندگی او چه تاثیرهایی دارد؟ چه سازوکارهای قانونی و ساختاری در عرف بین المللی و داخلی برای حمایت از کودکان در محیط دیجیتال در دسترس است؟

    کلید واژگان: حقوق، کودک، فناوری، محیط دیجیتال، صیانت

    Nowadays, Technology is a grand narrative in our world which has made fantastic changes in human’s life by progressing in hardware and software fields. It should be said that the current development of the digital environment, such as:  information and communication technology, networks, contents, digital services, virtual reality, artificial intelligence, robotics, the creation of blockchain technology and the emergence of the metaverse platform play a role in different aspects of today’s children lives. In addition, with spreading of COVID and the increasing the usage of virtual world which has played an effective role in the production, dissemination and transmission of educational and entertainment information, online accessibility level has been raised up for different groups of society such as children. Meanwhile, children’s rights as the most vulnerable part of the society has been more likely in danger of abuse and assault. Today's children spend too much time for educational, recreational and entertainment activities on the Internet and digital environment. And they are exposed to all types of dangers and threats. The topic of protection of children and teenagers rights is really noticeable and should be support by all governments, civil institutions and other custodians of children's affairs  This survey tries to answer to these questions: Who is the child? What are the effects of the digital environment in his life? What legal and structural mechanisms are accessible in international and local environments for protecting children rights in digital world?.

    Keywords: Rights, Child, technology, digital environment, protection documents, Iranian law
  • سید ابراهیم سرپرست سادات*

    قانون اساسی، دستاورد تاریخی ملت ها و بلکه برآیند نقطه عطف تاریخی هر ملتی است، تکیه گاه اصلی ملت درکنش وری با ثبات سیاسی و حاکمیت در امر حکومتداری است، پرسش از چگونگی صیانت از نقطه ثقل ثبات بخشی چون قانون اساسی در دامان تحولات اجتماعی و سیاسی پرشتاب کنونی، اهمیت پژوهشی دارد. این پرسش در خصوص قانون اساسی جمهوری اسلامی، از جهات دیگری نیز پراهمیت است از جمله به خاطر «جریان حاکمیت الهی با قانون اساسی جمهوری اسلامی»، که پاسداری ازآن را چونان ضرورتی شرعی جلوه بخشیده است. بررسی های این مقاله با طرح پرسشی در این راستا نشان داد که دو راه برای صیانت از قانون اساسی در دل تحولات سیاسی و اجتماعی وجود دارد: یکی توجه به اصول تغییرناپذیر و غیرقابل بازنگری قانون اساسی یعنی مستثنیات اصل 177، که می توان آنها را خطوط قرمز پاسدار قانون اساسی جمهوری اسلامی دانست، و دوم، عطف توجه به آن اجماع تاریخی و استراتژیکی ایرانیان و ذهنیت ها و زمینه هایی که در فرایند انقلاب اسلامی، موجبات شکل گیری خود قانون اساسی و اصول آن شد و اساس در آن، همان ذهنیت استبداد ستیز و استعمار ستیز و اجماع بر حاکمیت همسان الهی-مردمی، آزادی، عدالت و استقلال است، این اجماع تاریخی، پاسدار خود نظام سیاسی مبتنی بر قانون اساسی هستند، تاکید مهم این مقاله، اهمیت این هر دو، در فرایند صیانت از قانون اساسی در جمهوری اسلامی است.

    کلید واژگان: قانون اساسی، تحولات اجتماعی و سیاسی، صیانت، اصل 177، اجماع تاریخی ایرانیان
    Seyyed Ebrahim Sarparast Sadat *

    The constitution is the historical achievement of nations and the result of the historical turning point of any nation. The main support of the nation is the interaction with political stability and sovereignty in governance, the question of how to protect the stabilizing center of gravity as the constitution in the lap of social change and The current rapid politics is of research importance. This question regarding the constitution of the Islamic Republic is also important in other respects, including because of the "flow of divine sovereignty with the constitution of the Islamic Republic", which has made its protection a religious necessity. The study of this article by asking a question in this regard showed that there are two ways to protect the constitution in the heart of political and social developments: one is to pay attention to the immutable and irrevocable principles of the constitution, namely the exceptions to Article 177, which can be called Red considered him the guardian of the constitution of the Islamic Republic, and secondly, turning his attention to that historical and strategic consensus of the Iranians and the mentalities and contexts that in the process of the Islamic Revolution led to the formation of the constitution itself and its principles. Anti-colonialism Anti-colonialism and consensus on equal divine-popular sovereignty is freedom, justice and independence. This historical consensus is the guardian of the constitutional political system itself.

    Keywords: Constitution, Social, Political Developments, Protection, Article 177, Historical Consensus of Iranians
  • محمدمهدی سیدناصری*، طاهره شاه محمدی

    امروزه تکنولوژی کلان روایت دنیای ما انسان هاست که با پیشرفت های شگرف در حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری، زندگی بشری را دچار دگرگونی های فوق العاده کرده است. باید گفت گسترش لحظه ای محیط دیجیتال از جمله فناوری های اطلاعات و ارتباطات، شبکه ها، محتواها، خدمات دیجیتال، واقعیت مجازی، هوش مصنوعی، رباتیک، خلق فناوری بلاکچین و ظهور بستر متاورس در ابعاد مختلف زندگی کودکان امروز ایفای نقش می کند. در کنار آن با شیوع ویروس کرونا و افزایش استفاده از فضای مجازی که نقش موثری در تولید، انتشار و انتقال اطلاعات آموزشی و سرگرمی داشته است، سطح دسترسی به محتوای برخط برای اقشار مختلف جامعه از جمله کودکان افزایش پیدا کرده است. در واقع هم اکنون بشر شاهد تولد نسلی است که از ابتدای کودکی شاهد پیشرفت اینترنت و ابزارهای هوشمند تکنوژیک در دنیاست و در عین حال، این شرایط بستری برای محدود شدن یا نقض حقوق افراد نیز ایجاد کرده است. در این میان حقوق کودکان به عنوان آسیب پذیرترین قشر جامعه بیشتر در معرض تعرض و سوءاستفاده است. کودکان امروز زمان زیادی را برای فعالیت های آموزشی، تفریحی و سرگرمی در اینترنت و محیط دیجیتال سپری می کنند و در معرض انواع خطرات و تهدیدات نیز قرار می گیرند. در این فضا، موضوع صیانت از حقوق کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، مسیله ای مهم و در خور توجه است که باید از سوی دولت ها و سایر نهادهای دولتی و مدنی و سایر متولیان امور کودکان مورد حمایت ویژه قرار گیرد. این پژوهش سعی دارد به این پرسش ها پاسخ دهد که کودک کیست و محیط دیجیتال در زندگی او چه تاثیراتی دارد؟ چه ساز و کارهای قانونی و ساختاری در عرف بین المللی و داخلی برای حمایت از کودکان در محیط دیجیتال در دسترس است.

    کلید واژگان: حقوق، کودک، مصالح عالیه، تکنولوژی، محیط دیجیتال، صیانت
    Mohammadmahdi Seyyed Naseri *, Tahereh Shah Mohammadi

    Nowadays, Technology is a grand narrative in our world which has made fantastic changes in human’s life by progressing in hardware and software fields. It should be said that the current development of the digital environment, such as: information and communication technology, networks, contents, digital services, virtual reality, artificial intelligence, robotics, the creation of blockchain technology and the emergence of the metaverse platform play a role in different aspects of today’s children lives. In addition, with spreading of COVID and the increasing the usage of virtual world which has played an effective role in the production, dissemination and transmission of educational and entertainment information, online accessibility level has been raised up for different groups of society such as children. Meanwhile, children’s rights as the most vulnerable part of the society has been more likely in danger of abuse and assault. Today's children spend too much time for educational, recreational and entertainment activities on the Internet and digital environment. And they are exposed to all types of dangers and threats. The topic of protection of children and teenagers rights is really noticeable and should be support by all governments, civil institutions and other custodians of children's affairs. This survey tries to answer to these questions: Who is the child? What are the effects of the digital environment in his life? What legal and structural mechanisms are accessible in international and local environments for protecting children rights in digital world.

    Keywords: Rights, Child, technology, Digital environment, Protection
  • مرتضی عزیزی*، شهره پیرانی

    فراگیری فضای مجازی در میان آحاد مختلف جامعه، آسیب ها و تخطیی های مختلفی را در پی داشته است. بخشی از این آسیب ها از اهداف مورد نظر نظام استکباری در راه-اندازی جنگ نرم و بسط آن در فضای مجازی است که توانسته با نفوذتر، پراثرتر، شتابنده در بسامد بیشتر نقش ایفا کند. این مقاله با هدف تاویل مختصات فضای مجازی برای دارا بودن ظرفیت کنشیاری در اهداف انقلاب اسلامی با رویکرد اندیشه مقام معظم رهبری بوده که دو مقوله فضای مجازی و جهاد تبیین می توانند مکمل یکدیگر به عنوان سلاح در جنگ نرم عمل نماید. براین اساس با روش توصیفی تحلیلی که درصدد توصیف وضع موجود مسیله یا پدیده ، ویژگی ها و صفات آن را مطالعه و با تشریح جزءبه جزء یک محصول، شناخت بیشتر بدون هر گونه دخالت یا استنتاج ذهنی انجام می پذیرد. یافته ها حاکی است که پرداختن به جهاد تبیین می تواند برای پیشگیری و از میان برداشتن زمینه-های فردی و اجتماعی آلودگی و آسیب های موجود از جوانب مختلف در فضای مجازی در راستای تحقق حکمرانی مجازی باشد و می توان از وجه نرم افزاری این فضا به عنوان یکی از ابزارهای گوناگون به روز در این راستا بهره برداری کرد. ضرورت دارد؛ از سلاح جهاد تبیین به عنوان یکی از اقدامات صیانتی با هدف پیشگیری، هشدار دادن، آگاه کردن، تقدم به حفظ صحت؛ در برابر افسارگسیختگی فضای مجازی که منافع و مصالح فردی و اجتماعی را تهدید کرده، تمتع جست و گامی به سوی سعادت و سلامت جامعه برداشت.

    کلید واژگان: فضای مجازی، جهاد تبیین، صیانت، نظام استکبار، جنگ نرم
    Morteza Azizi *, Shohreh Pirani

    The pervasiveness of cyberspace among different sections of society has led to various harms and errors. Part of this damage is one of the goals of the arrogant system in launching soft war and its expansion in cyberspace, which has been able to play a role in more frequency with a more influential, more effective, accelerator. This article aims to interpret the coordinates of cyberspace to have the capacity to act in the goals of the Islamic Revolution with the approach of the Supreme Leader of the Islamic Revolution that the two categories of cyberspace and jihad can complement each other as a weapon in soft warfare. Accordingly, with a descriptive-analytical method that seeks to describe the current state of the problem or phenomenon, its features and attributes are studied, and by describing a product in detail, further cognition is done without any intervention or mental inference. Findings indicate that addressing the jihad of explanation can be in order to prevent and eliminate the individual and social contexts of pollution and damage from various aspects in cyberspace in order to achieve virtual governance and can be used as a software aspect of this space as Behrooz used one of various tools in this direction. It is necessary; Explaining the weapon of jihad as one of the protective measures aimed at preventing, warning, informing; In the face of the rampant cyberspace that threatened individual and social interests, he took advantage of the search for the well-being of society.

    Keywords: Cyberspace, jihad of explanation, Protection, arrogant system, Soft War
  • مفهوم شناسی پدیده صیانت،پیش رویدادی با تاکید بر تبیین چیستی، چرایی و چگونگی
    محمدرضا ناظمی، محمد صدقی، محمدرضا زرگر

    کارکنان فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران به جهت انجام ماموریت‌های حساس و حیاتی یکی از نهادهای اثرگذار در برقراری نظم و امنیت کشور هستند.کارکنان فراجا همواره به دلیل وظایف محوله گوناگون و ماهیت برخی از ماموریت‌ها در معرض بسیاری از خطرات و آسیب‌ها قرار دارند.اهمیت ماموریت‌های فراجا به حدی است که کوچک‌ترین لغزش توسط هر یک از کارکنان انتظامی،ضربه بزرگی را به شخصیت حقوقی سازمان وارد می‌کند و میزان اعتماد مردم به پلیس را کاهش می‌دهد.هدف از انجام پژوهش پیش رو نیز آشنایی با مفهوم صیانت،دلایل اهمیت مسیله، چرایی و چگونگی صیانت از کارکنان (پیش‌رویدادی) نیروی انتظامی می‌باشد.این تحقیق به روش تحلیلی و توصیفی انجام و با مطالعه کتاب‌ها و مقالات موجود در زمینه صیانت در حوزه نیروی انتظامی داده‌‌ها گردآوری شد؛یافته‌های حاصل از مطالعه نشان داد در زمینه اهمیت مسیله صیانت (چرایی)،مسیله صیانت نفس همواره در دین اسلام مورد توجه امامان معصوم و پیامبران الهی بوده و احادیث و روایات فراوانی در مورد این موضوع بیان شده است؛پوشاندن جامه عمل به این روایت‌ها و احادیث، باعث اجتناب انسان از ارتکاب به اعمال زشت و ناپسند در زندگی شخصی و اجتماعی می‌شود.علاوه براین در زمینه "چگونگی" صیانت از کارکنان،ایجاد فضای گفت‌وگو بین کارکنان و مدیران با هدف رفع نیازهای کارکنان و بیان نقطه نظرها و مشکلات آنان،برقراری عدالت سازمانی در عزل و نصب‌ها،برگزاری کلاس‌های آموزشی توسط سازمان عقیدتی سیاسی به‌منظور آشنایی هرچه بیشتر افراد با مفهوم صیانت و جنبه‌های مذهبی آن،انجام تدابیر لازم برای رفاه بیشتر کارکنان ،زمینه‌های لازم را برای صیانت از کارکنان نیروی انتظامی فراهم می‌کند.

    کلید واژگان: فرماندهی انتظامی، صیانت، صیانت نفس، کارکنان فراجا، راه کارهای صیانت
    Conceptualization of the phenomenon of pre-event maintenance with emphasis on explaining what, why and how
    Mohammadreza Nazemi, Mohammad Sedghi, mohammadreza zargar

    The employees of the General Police Command of the Islamic Republic of Iran are one of the most effective institutions in establishing the order and security of the country in order to carry out sensitive and vital missions. Faraja employees are always exposed to many risks and injuries due to the various assigned tasks and the nature of some missions. Importance Faraja's missions are so extensive that the smallest slip by any police officer will deal a big blow to the legal personality of the organization and reduce the level of people's trust in the police. Why and how to protect the employees of the police force. This research was conducted in an analytical and descriptive method and the data was collected by studying the books and articles available in the field of protection in the field of the police force. The findings of the study showed the importance of the issue of protection. (Why), the issue of self-preservation has always been the concern of the infallible imams and divine prophets in the religion of Islam, and many and narrations have been expressed about this issue; covering these narrations with the clothes of action makes people avoid committing ugly acts and no It becomes favorable in personal and social life. In addition, in the field of "how" to protect employees, creating an atmosphere of dialogue between employees and managers with the aim of meeting the needs of employees and expressing their points of view and problems, establishing organizational justice in dismissals and installations, holding training classes. By the political ideological organization in order to familiarize as many people possible with the concept of protection and its religious aspects, taking the necessary measures for the greater welfare of the employees provides the necessary grounds for the protection of police force employees.

    Keywords: Police command, security, self-protection, Faraja employees, security solutions
  • صدیقه اسفندیاری، محمد رضا شایق*، محمدرضا ابویی
    موضوع تحریف قرآن از جمله مباحثی است که در صدر اول (قرن سوم و چهارم) میان عالمان اسلامی مطرح و به نقض و ابرام پیرامون آن سخن گفته اند و البته اجماع مرکب بر عدم تحریف به زیاده قایم است و آنچه موضوع خلاف است تحریف به نقیصه می باشد. خوشبختانه عموم علمای فریقین بر این باورند که این نسخه آسمانی از هر گونه دستبردی مصون مانده است و برای اثبات این حقیقت دلایل فراوانی از قرآن،روایات،گواهی تاریخ،تجربه انسانی و...ارایه نموده اند.در این مقال برآنیم تا این حقیقت را صرفا از منظر آیه حفظ(حجر/9) از دیدگاه مفسران شیعه و سنی احراز نماییم. ظاهر قوی و شبیه به نص این کریمه ی قرآنی بر مصونیت قرآن از تحریف گواهی می دهد،لکن بعضی از محققان سخنی برخلاف این ظاهر قوی گفته و مجالی برای تشکیک ایجاد کرده اند. آنچه در آیه مورد بحث،مهم و کلیدی است، این است که این آیه بظاهری قوی شاهد مصونیت قرآن از تحریف است و آنچه از تردید و تشکیک در این معنا از جانب قلیلی از محققان ایراد شده همه برخلاف ظاهر نص گونه آیه بوده و در این مقدار تردیدی وجود ندارد.پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی و استفاده از منابع کتابخانه ایی انجام شده است.
    کلید واژگان: تحریف، نقیصه، علمای فریقین، صیانت، آیه حفظ
    Sedegheh Esfandiyary, Mohammad Reza Shayegh *, Muhammadreza Abuyy
    The issue of distorting the Qur'an is one of the discussions which was mentioned at the top (third and fourth century) among Islamic scholars.Fortunately, the general scholars of the sects believe that this heavenly version is safe from any theft; and to prove this fact, they have provided many reasons from the Qur'an, narrations, historical evidence, human experience, etc.In this article, we intend to achieve this truth only from the perspective of the”hifz” verse (Al-Hijr / 9) based on the opinion of Shiite and Sunni commentators. The strong and similar appearance of the text of this Qur'anic verse testifies to the inviolability of the Qur'an from distortionl; however, some researchers have said something contrary to this strong appearance and have created room for doubt.There is no doubt. The present research has been done by descriptive-analytical method and using library resources.What is important and key in the verse under discussion is that this seemingly strong verse testifies to the immunity of the Qur'an from distortion, and what has been raised by skepticism and doubt in this sense by a few scholars is all contrary to the appearance of the text. There is no doubt. The present research has been done by descriptive-analytical method and using library resources.
    Keywords: Distortion, deficiency, scholars of the two sects, protection, verse of memorization
  • جواد علیزاده*، فرحناز مومن

    یکی از وظایف قانونی سازمان ثبت اسناد واملاک کشور ، اشراف کامل بر حدود واقعی املاک ، مستحدثات و اراضی در کشور است تا بتواند پایه واساس تثبیت و استقرار مالکیت مشروع صاحبان املاک را فراهم ومیزان اراضی بایر و موات شهری و مقوفات را تعیین نماید بر این اساس نیازمند است که اطلاعات هندسی جامع از محدوده کلیه املاک کشور را در اختیار داشته تا بتواند وظایف خود را با دقت و سرعت و صحت کامل انجام دهد . این نظام رابا توجه به تعاریف موجود کاداستر نامند.کاداستر برای استفاده از منابع کمیاب زمین بعنوان پایه محکمی برای یکپارچه سازی و اتصال اطلاعات در قالب سیستمی کامل و کارآمد برای نگهداری اطلاعات بوده و در کشور بعنوان یک مورد کلیدی جهت موفقیت در آینده باشد. در واقع نظامی که امکان مدیریت پویای مجموعه اطلاعات را فراهم می سازد تا بتواند وظایف خود را با کیفیت و سرعت انجام دهد

    کلید واژگان: ثبت، صیانت، حقوق دولت، حقوق مردم
    Javad Alizadeh, Farahnaz Momen

    The word cadastre literally means "per capita", "bureaucracy" and "line by line". The transporter of a comprehensive cadastre system in the world is France, which is considered to be the cadastre of the new cadastre, and based on information obtained from it. Cadastre operations have been identified as being used as the basis for geographic information systems that are used in the evaluation and management of infrastructure. Cadastre has come to mean "per capita", "office" and "line by line". The cadastre system is based on engineering and geographical principles and its combination with registration rights and its main purpose is to determine the extent of the property and to identify the owners and their rights in a way that significantly reduces the percentage of errors. By examining the process of cadastre implementation and cost and the results can be easily understood the role of this system in the future development of the country with its ownership and consolidation focus and the macrofocus of the land. The findings show that implementation of a dynamic cadastre system of eight equally, the financial and rial return on the cost is incurred and this illustrates the role of the cadastre system in the development of the country and requires accelerated and investment in its implementation. Cadastre management is an executive function and under the authority of the executive. Has it. The most important reason for the establishment of a cadastre management body in the executive branch comes from the principle of separation of powers and the division of administrative duties because all its stages, such as education, study, mapping, land separation and zoning, and finally land use registration and registration are among the issues. It is a specialized exercise that is inherently within the competence of relevant ministries such as housing and urban development. Also, unlike most countries, Iran's cadastre system focuses more on the fixed cadastre, which is run by the General Directorate of the Cadastre of Documents and Property.

    Keywords: Cadastre, Registry Offenses, Registry Offenses Prevention, Crime, Document Forgery
  • احمدرضا فراشی*، اکبر استرکی، داود عبیری
    زمینه و هدف

    با توجه به حجم گسترده وظایف و تنوع ماموریت های محوله سازمان های امنیتی نقش اساسی در استقرار امنیت عمومی و اجتماعی و متعاقب آن تثبیت امنیت ملی ایفا می کنند. گستردگی ماموریت های این سازمان، لزوم بهره گیری از سیستم ها و فناوری های نوین مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات را بسیار پررنگ کرده است. با توجه به وظایف ماموریت های حوزه سایبری، کارکنان این حوزه به شدت در معرض تهدیدهای ناشی ازحضور و فعالیت در فضای سایبری هستند؛ بنابراین، حفاظت و صیانت در مقابل تهدیدهای فضای مزبور از قبیل جاسوسی رایانه ای، خرابکاری، براندازی، جنگ سایبری، جنگ الکترونیک، بدافزارها و سایر تهدیدها؛ با بهره گیری از اقدام های پیشگیرانه امری ضروری است.

    روش شناسی:

     این پژوهش از حیث هدف کاربردی، از نظر ماهیت به صورت توصیفی- پیمایشی است. انجام پژوهش به شیوه کمی؛ ابزار جمع آوری داده ها از طریق پرسش نامه انجام گردیده است که روایی آن پس از تنظیم اولیه، به تایید متخصصان و خبرگان رسیده است. جامعه آماری در این پژوهش خبرگان مرتبط با حوزه تخصصی فضای سایبری به تعداد 15 نفر در سال 1398 بوده است.

    یافته ها و نتیجه گیری: 

    نتایج تحقیق حکایت از این دارد که مهم ترین عامل فضای سایبر داده ها و اطلاعات است که همین داده ها و اطلاعات به طور بالقوه بیشترین آسیب پذیری و تهدیدها را برای سازمان های امنیتی به دنبال دارد، مهم ترین هدف های امنیتی، راه کارهای پیشگیرانه محافظت و صیانت از ماموریت های سایبری است؛ از طرفی با توجه به سخنان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر اقدام های آفندی به عنوان نوعی پیشگیری و صیانت؛ بنابراین پیشنهاد می گردد، در راستای صیانت از ماموریت ها تمامی ماموریت های سایبری در سازمان های امنیتی در رویکرد آفندی متمرکز گردد و با ایجاد بانک اطلاعاتی از جرایم سایبری رسیدگی شده بر ارتقای امنیت شبکه و صیانت از کارکنان اقدام کنند.

    کلید واژگان: آسیب، پیشگیری، تهدید، سایبری، صیانت، ماموریت های سایبری
    Ahmadreza Farashi *, Akbar Estarky, Davood Abiri
    Background and purpose

    Due to the wide range of tasks and the variety of assigned missions, the organization plays a key role in establishing public and social security and subsequently consolidating national security. The scope of the organization's missions has highlighted the need to use new systems and technologies such as information and communication technology. Due to the duties of the missions in the field of cyber, the employees of this field are highly exposed to the threats caused by their presence and activity in cyberspace, Therefore, protection against cyber threats such as cyber espionage, sabotage, subversion, cyber warfare, electronic warfare and behaviors and other threats by taking precautionary measures is essential.

    Methodology

    In terms of applied purpose, this research is descriptive-survey in terms of nature and study. The research was conducted in a quantitative manner and the data collection tool was a questionnaire that was approved by experts after initial adjustment. The statistical population in this study is 15 senior managers of the organization in the field of technology and cyber in 1398.

    Findings and conclusion

    The research results indicate that the most important factor is the cyberspace of data and information that has the most vulnerabilities and threats, Security goals, confidentiality and in preventive actions and strategies, protection and security of employees have the most important role in protecting the cyber missions of the organization. Therefore, it is suggested that in order to fully identify the threats and vulnerabilities of all cyber missions, the organization should focus on offensive missions to create a database of cybercrime and focus on measures to improve network security and staff.

    Keywords: Damage, prevention, Threat, Cyber, protection, cyber missions
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال