به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "islamic values" در نشریات گروه "تاریخ"

تکرار جستجوی کلیدواژه «islamic values» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی islamic values در مقالات مجلات علمی
  • اصغر رجبی ده برزویی*، حسام الدین خلعتبری لیماکی

    انسان ذاتا زیباجوست و گرایش به زیبایی دارد و از زیبایی ها لذت می برد.قرآن نیز زیباجویی انسان را تایید می کند و آن را بر دو گونه  معقول و محسوس می داند که هر کدام باعث تاثیری بر معماری درطول  تاریخ اسلام شده است. به نظر می رسد هنر و معماری اسلامی دارای دو بعد کالبدی و محتوایی است. در بعد کالبدی  معماری تابع اقتضایات زمان و تجربیات بشری است، اما بعد محتوایی آن کاملا وابسته به باورها و ارزش های حاکم برهنرمند و معمار است. براین اساس پژوهش حاضر، به روش تحلیلی و تفسیری در پی پاسخ به این پرسش است که دیدگاه قرآن درباره زیباجویی و تاثیر آن بر معماری اسلامی چیست؟ یافته های تحقیق نشان می دهد که از دیدگاه قرآن ، زیباجویی معقول در انعکاس جلوه الهی در هنر اسلامی طریقی برای وحدت بخشیدن به زندگی انسان و زیباجویی محسوس ،مستلزم حاکم شدن ارزش های اسلامی بر معمار است.

    کلید واژگان: ارزش های اسلامی, زیبائی جویی, قرآن, معماری اسلامی, هنر اسلامی
    Asghar Rajabi Dehborzooei*, Hesamoddin Khalatbari Limaki
  • علی محمد ولوی، سمیه بخشی زاده
    غزوه تبوک، در نهمین سال هجرت پیامبر(ص) رخ داد. سه رویکرد در جامعه اسلامی آن روزگار به چشم می خورد: «پاسداری از سنت های گذشته»، «تثبیت قدرت و تحکیم جایگاه فردی و قبیله ای خود در سازمان بندی سیاسی جدید» و «پایبندی به آموزه های دینی و مقابله با سنت های جاهلی». در چنین جامعه ای، اقدام های پیامبر(ص) برای نهادینه ساختن ارزش های نوین، در قالب های مختلفی دنبال می شد و حرکت های نظامی ایشان را هم می توان از این زاویه نگریست.
    در این نوشتار، با استفاده از روش گونه شناسی، اقدام ها و سخنان پیامبر(ص) در غزوه تبوک بررسی شده و با اقدام ها و گفتارهای آن حضرت در غزوه خیبر مقایسه گردیده است. بر اساس این مقایسه، می توان گفت برخلاف غزوه خیبر که هدف اصلی آن نظامی بود، غزوه تبوک با هدفی عمدتا اجتماعی سیاسی برنامه ریزی شده بود.
    کلید واژگان: پیامبر(ص), غزوه تبوک, غزوه خیبر, مدینه, ارزش های اسلامی
    Alimohammad Valvi Somayeh Bakhshizadeh
    Tabuk battle came about in the ninth century After Hijrah. Three outstanding approaches in Islamic community at that time were “guiding the past traditions”, stabilizing the power and strengthening the individual and tribal position in the new political organization” , “loyalty towards the religious instructions as well as dealing with ignorance traditions”. In such a community, Prophet’s actions towards stabilizationof modern values in various types were being perused and it is possible to view his military actions in this regard.
    In this writing, it has been investigated the actions and words of Prophet Mohammad PBUH in Tabuk battle via typological approach and it has been compared with his expressions in khaybar battle.
    On the basis of this comparison, it is concluded that the objective of Khaybar battle was military while that of Tabuk battle was thoroughly social and political
    Keywords: Prophet Mohammad PBUH, Tabuk battle, Khaybar battle, Medina, Islamic values
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال