به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "آرایشگری" در نشریات گروه "ادبیات و زبان ها"

تکرار جستجوی کلیدواژه «آرایشگری» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی آرایشگری در مقالات مجلات علمی
  • عبدالحسین فرزاد*، اعظم کرمی
    آینه از دیرباز در زندگی انسان، جایگاه والایی داشته است. مطالعه پیش رو، بیانگر این حقیقت است که انسان، همواره از آهن و سنگ و فولاد، آینه ای ساخته تا او را در جشن و سرور و جنگ و نبرد و طب و هنر و زیبایی به کار آید. دوره صفوی، روزگار طلایی رونق آینه و عصر رواج و شکوفایی مشاغل مربوط به آن است. در این عهد، با ورود آینه های بلوری به عرصه معماری، محمل های تازه ای بر کارکردهای آینه افزوده شده و نقش آینه ، در زندگی مردم برجسته ترگردید. شغل آینه داری نیز، با استفاده از مهارت های جراحی و دلاکی، به مرتبه پزشکی، ارتقاء یافته و موجب اعجاب و شگفتی جهان گردان خارجی شد. در این روزگار با توسعه صنعت آینه کاری، منصب «آینه سازباشی» به عنوان منصبی نو، وارد تشکیلات دربار صفوی گردید. چنین تحولاتی، دست مایه خلق مضامین زیبایی با موضوع آینه در آثار سخنوران آن عصر شد که پیش از این در ادبیات ما تا این حد بی سابقه می نماید.
    پژوهش حاضر، محصول مطالعه کتابخانه ای و بررسی بیش از دویست عنوان از متون ممتاز نظم ونثر و منابع مهم تاریخ عصر صفوی است و سعی دارد با تحلیل و توصیف شواهد و یافته ها، افق های نوی را در حوزه آینه و منصب آینه داری بنمایاند.
    کلید واژگان: آینه, آینه داری, آرایشگری, صفویه, مشاغل و مناصب
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال