به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "صلح عادلانه" در نشریات گروه "علوم سیاسی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «صلح عادلانه» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی صلح عادلانه در مقالات مجلات علمی
  • سید محمد ساداتی نژاد *، سید علی ساداتی نژاد

    این مقاله نشان می‌دهد که حمایت و ارتقای حقوق‌بشر در برقراری صلح در جهان تاثیر دارد و به تبع آن صلح نیز در حمایت و تقویت بیشتر حقوق‌بشر موثر است به گونه‌ا‌ی که نمی‌توان بدون حمایت و ارتقای حقوق‌بشر به صلح دست یافت و بدون استقرار صلح نیز نمی‌توان به حمایت و ارتقای حقوق‌بشر دست یافت. بر همین اساس بوده است که بررسی کلی تاریخچه سازمان ملل نیز نشان می‌دهد به تدریج که از زمان شکل‌گیری این سازمان گذشته است، این سازمان نیز به توسعه مفهوم صلح از معنای صرف جلوگیری از وقوع جنگ به سمت حقوق‌بشر و ارزش‌های آن شامل توسعه، عدالت، آزادی و سایر ارزش‌های حقوق‌بشری حرکت کرده است. این مقاله، نشان می‌دهد که جامعه بین‌المللی به تدریج به این نظریه رسیده است که صلح به طور جدی مرتبط و منطبق با حقوق‌بشر است و بدون آن صلح بدست نمی‌آید. این نتیجه‌گیری موید نظریه صلح عادلانه و برتری آن به عنوان یک نظریه تبیینی و تجویزی در روابط بین‌الملل نیز می‌باشد.

    کلید واژگان: صلح, صلح عادلانه, حقوق بشر, روابط بین الملل
    Seyed Mohammad Sadatinejad, Seyed Ali Sadatinejad

    This article shows that the protection and promotion of human rights is effective in establishing peace in the world, and consequently peace is effective in further support and strengthening of human rights, so that peace can not be achieved without the protection and promotion of human rights, and without the establishment of peace. Achieved support and promotion of human rights. Accordingly, an overview of the history of the United Nations shows that gradually, since the formation of this organization, this organization has also developed the concept of peace from the mere meaning of preventing war to human rights and its values, including development, justice, Freedom and other human rights values ​​have moved on. This article shows that the international community has gradually come to the conclusion that peace is seriously related to human rights and that without it, peace cannot be achieved. This conclusion also confirms the theory of just peace and its superiority as an explanatory and prescriptive theory in international relations.

    Keywords: Peace, just peace, human rights, international relations
  • سید محمد ساداتی نژاد

    تلاش‌ها و مجاهدت‌های شهید سلیمانی در قالب سپاه قدس و جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا در برابر تجاوز، ظلم و بی‌عدالتی قدرت‌های استکباری بدون شک یکی از عناصر صلح ساز و ثبات ساز منطقه با تکیه‌بر نظریه استقرار صلح عادلانه به‌ویژه در منازعه فلسطین و اسراییل و مقابله با نیروهای افراط‌گر، خشونت‌طلب و تروریست داعش و تکفیری بوده است. شهید بزرگوار در تداوم تقویت جبهه مقاومت و ایجاد صلح عادلانه که از آن تعبیر به صلح حقیقی می‌شود، ضمن تقویت نیروهای مقاومت در لبنان و فلسطین برای احقاق حقوق خود در برابر تجاوزات رژیم اشغالگر قدس، با ظهور داعش در منطقه و جنایات و خشونت‌های غیرقابل‌باور آن، با دعوت مقامات رسمی سوریه و عراق و تایید رهبری معظم انقلاب اسلامی برای کمک به این کشورها اقدام کرد و نقش اساسی در ریشه کردن تروریسم و داعش در منطقه و برقراری مجدد صلح و ثبات در عراق و سوریه داشت و در مسیر استقرار صلح عادلانه در منطقه جان خویش را فدا کرد. جهاد درراه خدا و مقابله با ظلم و بی‌عدالتی و استقرار صلح حقیقی (صلح عادلانه) هدف اصلی رویکرد شهید سلیمانی بود که از آن به‌عنوان "مکتب شهید سلیمانی" نام‌برده می‌شود. در این مقاله، با روش تحلیلی و توصیفی تلاش است تا به این سوال پاسخ داده شوکه نسبت نظریه صلح عادلانه به‌عنوان یک نظریه متعلق به اندیشمندان مسلمان در حوزه روابط بین‌الملل با جبهه مقاومت و مکتب شهید سلیمانی چیست؟

    کلید واژگان: شهید سلیمانی, جبهه مقاومت, صلح عادلانه, روابط بین الملل
  • مهدی جعفری پناه*، یوسف خانمحمدی

    صلح و همزیستی مسالمت آمیز میان ملت ها و دولت ها ضرورتی انکارناپذیر، در راستای حفظ بقای انسان و مطابق با آموزه های اسلامی است. ارزش ذاتی مفهوم صلح در منظومه فکری آیت الله خامنه ای زمانی درک می شود که منتج به عدالت، امنیت، حفظ کرامت انسان و اخلاق گردد. مسئله پژوهش حاضر این است که اندیشه صلح مطلوب در منظومه فکری آیت الله خامنه ای دارای چه ویژگی هایی است که منتج به صلح عادلانه می گردد؟ مدعای مقاله آن است که صلح و همزیستی مسالمت آمیز در اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای اصالت داشته و مبنا و ریشه فکری آن، به آموزه های اسلامی بر می گردد و بر مولفه هایی مانند صلح ساختاری، نگاه غایی به صلح، اجرای عدالت و تاکتیکی پنداشتن مقوله «نرمش قهرمانانه» استوار است. در این مقاله سعی شده است با به کارگیری روش تحلیل محتوا مفهوم صلح و مضافات آنان که منتج به صلح عادلانه می گردد، پرداخته شود.

    کلید واژگان: صلح, اسلام, جمهوری اسلامی ایران, آیت الله خامنه ای, صلح عادلانه
    Mahdi Jafaripanah*, Yousof Khanmohammadi

    Peace and peaceful coexistence between nations and states is an undeniable necessity for human survival and in accordance with Islamic teachings. The intrinsic value of the concept of peace in Ayatollah Khameneichr('39')s system of thought is understood only in such cases that it leads to justice, security, preservation of human dignity and morality. The problem of the present study is: what may be taken as the characteristics of the idea of desirable peace in Ayatollah Khameneichr('39')s system of thought that lead to a just peace? The article claims that peace and peaceful coexistence are essential in Ayatollah Khameneichr('39')s political thought and its basis and intellectual roots go back to Islamic teachings and is based on such components as structural peace, final look at peace, implementation of justice and tactical consideration of the category of heroic softness. In this article, using the method of content analysis, we have tried to deal with the concept of peace and its requisites that lead to a just peace.

    Keywords: Peace, Islam, Islamic Republic of Iran, Ayatollah Khamenei, Just Peace
  • محمدحسین جمشیدی *
    اندیشمندان و مکاتب گوناگون بر اهمیت صلح و ضرورت تحقق آن به عنوان اصلی اساسی و ضرورتی بنیادی در حیات انسان، تاکید کرده اند. حکیمان مسلمان چون فارابی در جهان اسلام و فیلسوفان اخلاق گرای غرب معاصر چون کانت و پیروانش این موضوع را به صورت خاص مورد توجه قرار داده اند. بنابراین، هدف این پژوهش بررسی و تبیین صلح پایدار در نگرش ابونصر فارابی و کانت به شیوه ای مقایسه ای است. پرسش اصلی تحقیق این است که با توجه به جهان نگری این دو اندیشمند، کدامیک از دو نظریه صلح کانت و فارابی در تبیین ماهیت صلح و تحقق آن در قالبی پایدار توانایی لازم را دارند؟
    یافته های تحقیق نشان می دهد که در بررسی مقایسه ای، اتکای هردو نگرش بر انسان است و هردو به نحوی نگرش اخلاقی را در باب تحقق صلح مطرح ساخته اند؛ اما فارابی با نگاهی فراگیر و کمال طلبانه و فضیلت گرا، انسان و جامعه و نیازهای او چون صلح و آرامش را موردتوجه قرار می دهد. به علاوه مبانی صلح مطرح در فلسفه سیاسی فارابی به دلیل الهی- انسانی و فطری بودن، به عنوان یکی از سرچشمه های هویت انسانی و امنیت وجودی بشر، به مراتب قابلیت امکان و تحقق بالاتری در مقایسه با مبانی صلح پایدار موردنظر کانت در عرصه عمل دارد.
    کلید واژگان: صلح, صلح عادلانه, ابونصر فارابی, مدینه صلح, کانت, صلح پایدار
    Mohammad Hossein Jamshidi *
    Different schools and scholars have emphasized the importance of peace and the necessity to realize it as the essential and fundamental necessity in human life. Muslim scholars such as Farabi in the Muslim world and Kant and his followers in contemporary the West, have focused on this issue in their own way. Therefore, the purpose of this study is to study and explain "sustainable peace" in Abu Nasr Farabi and Kant's attitude in a comparative manner. The main question of the research is that: Which of the Kant and Farabi's theories of peace, according to their worldviews, are capable of explaining the nature of peace and realizing it in a stable and steady state?
    In a comparative study, the findings of the research show that both theories are considered to be "human" and both put forward a moral attitude towards the realization of peace; but Farabi, with a comprehensive and virtuous look, observes and explains human and society, and the needs of both, such as peace and calmness. In addition, the foundations of peace in al-Farabi's political philosophy, in compared to the Kant's sustained foundations of peace, due to divine-humanity and innateness, as one of the sources of human identity and human security, has the potential to be more feasible and more realistic.
    Keywords: Peace, Fair Peace, Abu Nasr Farabi, Medina al Mussalemah, Kant, Permanent peace
  • حسین خانی*
    با پیروزی انقلاب اسلامی و اتخاذ رویکرد «صدورانقلاب» در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، سه گونه اهداف «ناشی از ذات ملت- دولت»، «برخاسته از ذات ایدئولوژیک نظام سیاسی» و «مبتنی بر ذات دینی نظام» مطرح شدند. با بروز جنگ تحمیلی و رخداد 11سپتامبر، شاهد شکل گیری دو دکترین «ام القری» و «تعامل فزاینده» در سیاست خارجی ایران هستیم. در این نوشتار سعی شده تا به این سئوال اصلی پاسخ داده شود که چگونه رویکرد «صدور انقلاب» با معیار امت گرایی در دکترین های فوق جلوه گر شده است؟ بر این اساس، فرضیه مقاله مدعی است «سیاست خارجی ایران، تحت تاثیر شرایط محیطی (منطقه ای و بین المللی) ضمن حفظ آرمان ها به واقع گرایی و عمل گرایی تمایل پیدا نموده و از این رهگذر، محملی برای رسیدن به آرمان های خودساخته است». بر این اساس، به ارزیابی مفردات و شکل گیری دکترین «ام القری» و «تعامل فزاینده» پرداخته ایم که طی آن، ایران با مشارکت در نهادهای بین المللی و با توسل به دو اصل «عدالت» و «صلح عادلانه» در پی مقابله با تهدیدات و خشونت های پنهان و نیمه پنهان به وجودآمده پس از 11 سپتامبر برآمد.
    کلید واژگان: سیاست خارجی, دکترین, ام القری, تعامل فزاینده, صلح عادلانه, تروریسم
    Hossein Khani*
    With the victory of the Islamic Revolution and Adoption of "Exportation of Revolution" Approach, Iran's foreign policy objectives were outlined three types of goals, including "due to the nature of the nation - state", " Arising from the ideological nature of the political system" and " Based on the religious nature of the system". Imposed by the war and the events of September 11, we are onlooker the formation of two doctrines: "Umm Al-Qura" and "increasing engagement" in Iran's foreign policy. In this paper, we have tried to answer the question how to approach the "Exportation of Revolution" with trends Ummah standard oriented has been manifested? Accordingly, the paper's hypothesis Claims "the Islamic Republic's foreign policy is influenced by environmental conditions (regional and international) to preserve the ideals of realism and pragmatism inclined and yet it the vehicle has the right to achieve their ideals". Accordingly, we evaluated "doctrine Umm Al-Qura" and "increasing engagement" which have dealt with Iranian partnership with international institutions, and by means of the two principles of "justice" and "fair peace", its confrontation with threats and hidden and half hidden violence of September 11 aftermath.
    Keywords: Foreign policy, Doctrine
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال