به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « نظام » در نشریات گروه « علوم سیاسی »

تکرار جستجوی کلیدواژه «نظام» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • مفهوم شناسی نظام انقلابی از منظر حکمت متعالیه
    میلاد اصابتی، امیرحسین منصوری نوری*

    نوشتار حاضر در پی پاسخ گویی به این پرسش که مفهوم نظام انقلابی چیست شکل گرفته است برای رسیدن به این هدف ابتدا بر اساس نگاه اندیشمندان مختلف غربی و اسلامی به بررسی نظام و انقلاب با روش فیش برداری و رجوع به منابع کتاب، مقالات، پایان نامه ها پرداخته شد و پس از نقد و بررسی نظرات مختلف تعریفی مختار از نظام و انقلاب و نظام انقلابی با پشتوانه حکمت متعالیه ارائه شده است. یافته های مقاله عبارتند از تعریف نظام: «نظام یک کل و مجموعه ای دارای اجزا و عناصر منسجم و پیوند خورده دارای هدف مشخص است که چارچوب و قوانین و ارزش ها و آرمان های خود را از تشریع و رهبری الهی گرفته و به نظام تکوین بازگشت پیدا می کند و از فردی ترین تا اجتماعی ترین، ظاهری ترین تا باطنی ترین (روح ها و اندیشه ها) بیان این نکته ضروری است که با این تعریف، اقدام های سخت در شرایطی خاص ابزاری در خدمت آرمان خواهد بود نه یک ضلایه های زندگی انسان ها را در برمی گیرد» تعریف انقلاب: « حرکتی دورانی تکاملی متناسب با حرکت جوهری عالم است که به جهت محذورات و مقدورات در عالم ماده با صیرورت و تدریج ایجاد می شود؛ و درهر گام جدید تمام کمالات گام های پیشین را داراست و در نهایت به سبب گرایش فطری و حبی در وجود مردم، انسان ها به آرمانها و مطلوبات انسانی نیل پیدا می کنند.» تعریف نظام انقلابی: «یک کل و مجموعه ای دارای اجزاء و عناصر منسجم و پیوند خورده که هدف آن تحقق آرمان ها و مطلوبات است. نظام انقلابی چارچوب و قوانین و ارزش ها و آرمان ها را از تشریع و رهبری، الهی گرفته و به صورت حرکتی دورانی تکاملی مطابق با حرکت جوهری در عالم با تدریج و صیرورت به سمت آرمان ها حرکت می کند و به آن خواهد رسید.»

    کلید واژگان: نظام, انقلاب, نظام انقلابی, گام دوم انقلاب, حکمت متعالیه}
    The conceptualization of the revolutionary system from the perspective of Sublime philosophy
    Milad Esabati, Amirhosein Mansori Nouri *

    The present article has been formed in order to answer the question of what is the concept of a revolutionary system. To achieve this goal, first of all, based on the perspective of various Western and Islamic thinkers on the study of the system and the revolution, with the method of taking the plug and referring to the sources of books, articles, theses. were discussed and after reviewing various opinions, an independent definition of system and revolution and revolutionary system with the support of transcendental wisdom has been presented. The findings of the article include the definition of the system: "The system is a whole and a set of coherent and connected parts and elements with a specific purpose, which takes its framework, laws, values ​​and ideals from divine legislation and leadership and returns to the system of evolution. slow and from the most individual to the most social, the most external to the most internal (souls and thoughts)It encompasses the layers of human life." Definition of revolution: "It is a periodic-evolutionary movement corresponding to the essential movement of the world, which is gradually and gradually created due to limitations and possibilities in the material world; And in every new step, it has all the perfections of the previous steps, and finally, due to the natural tendency and love in the existence of people, people achieve human ideals and desires. The definition of a revolutionary system: "a whole and a collection of coherent and connected parts and elements whose purpose is to realize ideals and interests. The revolutionary system takes the framework, laws, values, and ideals from legislation and leadership, and it will gradually move towards the ideals and reach them in the form of an epochal-evolutionary movement in accordance with the essential movement in the world.

    Keywords: System, Revolution, Revolutionary System, Second Step Of Revolution, Sublime Philosophy}
  • محمد بازرگانی، سید علی مرادخانی*، علی سعیدی، محمود تشکری

    تحقق کامل و دقیق سیاست ها و تدابیر ولی فقیه در نیروهای مسلح، یکی از اساسی ترین موضوعاتی است که ذهن بسیاری از فرماندهان و مسیولین را به خود مشغول کرده است. درواقع مسیله پژوهش این است که چه سازوکارها و الزامات ابزاری منظم و منسجم (نظام) برای تحقق کامل سیاست ها و تدابیر ولی فقیه در نیروهای مسلح ضروری است. در این راستا پژوهش حاضر به دنبال طراحی نظامی است که بتواند سیاست های ولی امر مسلمین در نیروهای مسلح را به صورت دقیق و کامل محقق کند. این پژوهش از نظر روش، ترکیبی از کیفی و کمی است؛ روش نمونه گیری هدفمند و منظم است و برای گردآوری داده ها از ابزار مصاحبه نیمه ساختارمند استفاده شده است و تحلیل داده ها از طریق روش تحلیل مضمون با استفاده از نرم افزار maxqda صورت گرفت که حاصل آن حدود 641 گزاره ی پایه، 69 مضمون سازمان یافته و 8 مضمون فراگیر شد. سپس اعتبار داده های به دست آمده از پرسشنامه ها، از طریق نرم افزار SPSS ارزیابی گشت. درنهایت این نتیجه حاصل شد که مولفه های اصلی شناسایی شده برای الگوی نهایی نظام که عبارت اند از: فهم درست، کارکردها، ساختار، فرایند، اجرا، واپایش اثربخشی نظام، قو ت ها و ضعف ها،. با تمام شاخص های مربوط، و هر سه زیرنظام با تمام اجزاء آن به طور قاطع مورد تایید قرار گرفته است.

    کلید واژگان: نظام, سیاست ها, تدابیر, ولی فقیه, نیروهای مسلح}
    Mohammad Bazargani, Seyed Mohsen Moradkhani *, Ali Seedi, Mahmood Tashakori

    The complete and accurate implementation of the policies and measures of the Supreme Leader in the armed forces is one of the most fundamental issues that has occupied the minds of many commanders and officials. In fact, the problem of the research is what mechanisms and requirements of a regular and coherent tool (system) are necessary for the full realization of the policies and measures of the Islamic jurisprudence in the armed forces. In this regard, the current research is looking for a military design that can accurately and completely realize the policies of the guardian of Muslims in the armed forces. In terms of method, this research is a combination of qualitative and quantitative; The sampling method is purposeful and systematic, and a semi-structured interview tool was used to collect data, and data analysis was done through thematic analysis method using maxqda software, which resulted in about 641 basic propositions, 69 organized themes, and 8 comprehensive themes. Then the validity of the data obtained from the questionnaires was evaluated through SPSS software. In the end, it was concluded that the main components identified for the final model of the system, which are: correct understanding, functions, structure, process, implementation, and measuring the effectiveness of the system, strengths and weaknesses. With all relevant indicators, and all three subsystems with all its components have been decisively approved.

    Keywords: System, Policies, Measures, supreme leader, Armed forces}
  • محمد رستمی*
    هدف
    این مقاله در نظر دارد تا نظریه «نظام انقلابی» که با پدیده «انقلاب اسلامی ایران» عجین شده بود و در سیر تکاملی اش از سوی مقام معظم رهبری مطرح گردید را مورد بررسی قرار دهد. پژوهش حاضر در پی یافتن پاسخ این سوال است که آیا نظریه نظام انقلابی بر اساس اندیشه امام خمینی(ره) که بنیانگذار این پدیده است، مبتنی بر یک امر بر ساخته بشری بوده یا منبعث از فطرت است؟ در صورت درستی هر یک، نظام انقلابی از چه آموزه هایی برخوردار است؟
    روش شناسی پژوهش: نگارنده در آثار امام خمینی(ره) با بهره گیری از روش تحلیل مضمون پیش رفته و معنای «نظام انقلابی» در زمینه معنایی اندیشه ایشان را یافته و در سه قالب هستی شناسی، معرفت شناسی و روش شناسی به نظم درآورده است.  
    یافته ها: نظریه «نظام انقلابی» از آموزه های اصیل و حیانی و فطری بشر برای سعادت تمامی انسان ها برگرفته شده و در مکتب اسلام تبلور یافته و رابطه انسان، جهان و خدا را به طور وثیقی به هم پیوند زده و نظریه ای بی بدیل و منسجم در مقابل دیگر نظریه نظام های برساخته است. نظریه «نظام انقلابی» منبعث از «فطرت اجتماعی الهی» و بر «جهان بینی الهی» استوار یافته و آموزه های بنیادینش مانند عدل توحیدی، حفظ وحدت کلمه و استکبار ستیزی و استسلام برای جوامع و انسان ها ضرورت بخش هستند.
    نتیجه گیری: «نظام انقلابی» یک امر تشکیکی و حرکتی جوهری در «نظام خلقت» است که با نظام های دوقطبی و چندقطبی سازگار نیست. این نظریه؛ نظریه ای پیشینی، هنجاری و تجویزی است و معطوف به یک زمان و مکان خاص نمی گردد و می تواند ملاکی برای تشخیص واقع گرایی بودن نظریات انقلاب قرار بگیرد و نظریه ای واقع گراست و به انقلاب با عنوان ابزار نگریسته نمی شود.
    کلید واژگان: نظام انقلابی, نظام, انقلاب, امام خمینی, فطرت اجتماعی الهی}
  • سعید نادری*، محمدرضا قرایی آشتیانی

    یکی از مهم ترین وظایف و ماموریت سامانه های اطلاعاتی به ویژه سامانه های اطلاعاتی آجا تهیه و تامین اطلاعات راهبردی جهت تصمیم گیری و برنامه ریزی در سطوح عالی ارتش ج.ا.ایران است. این وظیفه مهم، به وسیله طراحی و پیاده سازی یک نظام منسجم اطلاعاتی متشکل از بخش ها و فرآیندهای مختلف و به کارگیری عوامل، ابزار و تجهیزات مختلف اطلاعاتی صورت می گیرد که پیاده سازی چنین نظامی در سامانه های اطلاعاتی آجا مستلزم الزامات و عوامل مختلفی است. هدف اصلی این تحقیق بررسی الزامات پیاده سازی نظام اطلاعات راهبردی در سامانه اطلاعاتی آجا می باشد. این تحقیق از نوع کاربردی- توسعه‏ای، روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات به دو روش کتابخانه ای و استفاده از ابزار فیش برداری و روش میدانی با استفاده از ابزار مصاحبه و پرسشنامه می باشد. با توجه به تخصصی بودن موضوع، جامعه آماری از بین خبرگان و صاحب نظران اطلاعاتی دارای سابقه خدمت در مشاغل راهبردی و جایگاه سرتیپی به بالا به تعداد 60 نفر تعیین گردید. حجم نمونه به صورت هدفمند از بین خبرگان اطلاعاتی نظامی با ویژگی های اشاره شده تعیین و با توجه به محدود بودن حجم جامعه نمونه و انطباق آن بر جامعه آماری، به صورت تمام شمار در نظر گرفته شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، ابتدا با فیش برداری از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان و صاحب نظران اطلاعاتی، عوامل موثر در عملکرد نظام اطلاعات راهبردی آجا تعیین و مجددا از هم پوشانی اسناد و مدارک، مصاحبه ها و ادبیات تحقیق، الزامات پیاده سازی نظام اطلاعات راهبردی آجا احصاء گردید سپس از طریق پرسش نامه بین جامعه آماری توزیع و نتیجه از طریق سطح معناداری با ضریب اطمینان 95 درصد و خطای 5 درصد مورد تایید قرار گرفت. نتایج حاصله از این تحقیق نشان می دهد که 18 عامل و مولفه عمده و اساسی در پیاده سازی نظام اطلاعات راهبردی آجا موثر هستند که از بین الزامات احصاء شده، نیروی انسانی کمی و کیفی، منابع مالی و اعتبارات مکفی، ساختار و سازمان متناسب، فناوری های به روز، تجهیزات و ابزارهای فنی به روز جمع آوری، آموزش به روز اطلاعاتی متناسب با شرایط و تحولات حال و آینده، بیشترین تاثیر و ضرورت را در پیاده سازی نظام اطلاعات راهبردی آجا دارند.

    کلید واژگان: الزامات, پیاده سازی, نظام, اطلاعات, اطلاعات راهبردی, نظام اطلاعات راهبردی آجا}
    S. Naderi *, M.R .Gharaei Ashtiyani

    One of the most important tasks and misions of I.R of Iran,s army strategic intelligence system is preparing and providing of strategic intelligence for decision making and planning at high levels of IR.Iran army. This important task is accomplished by designing and Implementating an integrated strategic intelligence system of different sectors and processes and use of various factors, intelligence equipment and tools that Implementation of such system requires different requirments and factors. The main aim of this research is study of The I.R of Iran,s army strategic intelligence system Implementation requirments. The Kind of survey is practical-develoment, method of research is descriptive-analytical and gathering information method with use of library method and fishing (taking notees) tool, and field method with use of interview and questionnaire tools. Due to the specialization of subject, statistical community were estimated among 60 intelligence experts that have an experience in strategic position and brigadier position and above. In order to analyze the data, at first the effective factors on I.R of Iran,s army strategic intelligence system performance were determined by fishing from library studies and interviews with intelligence experts, and again effective factors on I.R of Iran,s army strategic intelligence system performance were gattered by overlap of documents, interviews and library studies. Then effective factors on I.R of Iran,s army strategic intelligence system performance were distributed by questioneir among the sample community and the result was confirmed by level of significance with 95% confidence and 5% error. The results of this survey indicated that there are 14 major and effective factors in the implementation of strategic intelligence system in islamic republic of Iran army. Among these factors, expert manpower, allocate sufficient credits and financial resources, appropriate stracture and organization, use of advanced technologies, use of advanced gattering equipment and tools, up-to-date training course with the present and future conditions have the greatest impact on the implementation of strategic intelligence system in islamic republic of Iran army.

    Keywords: Requirments, System, intelligence, Strategic intelligence, I.R of Iran, s army strategic intelligence system}
  • سید سجاد ایزدهی*، صدیقه صدیق تقی زاده

    این مقاله با هدف تبیین رویکردی روزآمد و کارآمد از فقه حکومتی و الزامات آن، درصدد پاسخگویی به ضرورت و الزامات نظام وارگی در رویکرد فقه حکومتی بوده است. در پاسخ به سوال فوق، گونه ای از نظام وارگی در فقه حکومتی منطبق بر جامعیت، انسجام و هدفمندی متناسب با اداره کارآمد حکومت دینی مورد توجه قرارگرفته است. با بهره گیری از روشی متناسب با فلسفه مضاف و متاثر از نگاه درجه دوم به فقه، به توصیف و تحلیل مبانی فقه و استنتاج الزامات این مبانی پرداخته شده است. براین اساس، ضمن تبیین نظام وارگی در رویکرد فقه حکومتی، ضرورت های نظام وارگی فقهی متناسب با نظام وارگی دین و الزامات نظام واره، عناصر و ابواب درونی عرصه فقه مورد توجه قرار گرفته است؛ که از آن میان می توان به اموری چون، الزامات متناسب با تدبیر نظام سیاسی و الزامات متناسب با نظام قانون گذاری نظام سیاسی اشاره کرد. در الزامات روش شناسانه نظام وارگی به مواردی چون کل نگری و نگرش منظومه ای، ملاحظه تاثیر احکام بر اداره جامعه، ملاحظه کارآمدی نظام سیاسی و ملاحظه احکام در امتداد مبانی کلامی اشاره شده است.

    کلید واژگان: نظام, نظام وارگی, نظام سیاسی, فقه حکومتی, روش شناسی}
    Seyed Sajjad Izdehi *, Seddiqe Seddiq Taqizadeh

    With the aim of explaining an up-to-date and efficient approach to government jurisprudence and its requirements, this article seeks to respond to the necessity and requirements of the system in the jurisprudence approach. In response to the above question, a kind of systematization in government jurisprudence in accordance with the comprehensiveness, coherence, and purposefulness appropriate to the efficient administration of religious government has been considered. The analysis and the principles of jurisprudence have been described by using a method appropriate to the philosophy of philosophy, influenced by the second-degree view of jurisprudence. Accordingly, while explaining the system in governmental jurisprudence approach, the necessities of the system of jurisprudence in accordance with the system of religion and the requirements of the system, the elements and internal chapters of the field of jurisprudence have been considered; among them, we can mention such requirements appropriate to the management of the political system and the requirements appropriate to the legislative system of the political system. In the methodological requirements of systematization, such things as scrutiny and systemic attitude, consideration of the effect of rulings on the governance of society, consideration of the efficiency of the political system, and consideration of rulings in theological principles are mentioned.

    Keywords: System, Systematization, Political System, Government jurisprudence, Methodology}
  • سیمین امینی زارع، رمضان جهانیان*، پریسا ایران نژاد
    نظام آموزشی هیچ کشوری جز به دست توانمند معلمان علاقمند آن کشور سامان نمی یابد؛ در این میان هراندازه سطح دانش، توانایی، مهارت، صلاحیت های حرفه ای و تخصصی و از همه مهم تر تعلق سازمانی و اختیار تصمیم گیری آنان بیشتر و بالاتر باشد؛ آن نظام، موفق تر، پویاتر و موثرتر خواهد بود در این میان شعار محوری دانشگاه فرهنگیان، «دانشگاه تربیت محور» است که ریشه در آموزه های دینی دارد و ناظر به نگاه دینی و قرآنی است. با استناد به آیه شریفه «و یزکیهم و یعلمهم الکتاب والحکمه» (قرآن کریم، سوره مبارکه جمعه، آیه2)، در نظام آموزشی قرآنی و اسلامی، همیشه تزکیه بر تعلیم مقدم ذکر شده است و این نشانگر ضرورت توجه ویژه تر به تربیت و پرورش است. مدرسان دانشگاه فرهنگیان، در کنار نقشی که در «تربیت معلمان آینده» دارند؛ نقش مهمی در «بهسازی نیروی انسانی در نظام تعلیم و تربیت» دارند. در پژوهش حاضر که از نظر نوع هدف، «کاربردی» می باشد؛ از روش تحقیق «توصیفی- پیمایشی» با راهبرد «آمیخته (کیفی- کمی)» استفاده شده است. طرح های تحقیق توصیفی موجب شکل گیری و ایجاد تصویری از یک پدیده ویژه می گردند. مطالعات توصیفی عمدتا در برگیرنده نمونه های آماری نسبتا زیادی هستند. این مطالعات توصیفی از یک موقعیت یا تعریفی از یک مجموعه نگرش ها، طرز تلقی ها و رفتارهای می باشند که در یک مقطع زمانی خاص و یک موقعیت مکانی مورد مشاهده و شنجش قرار می گیرند. دستیابی به آرمان های بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مستلزم تلاش همه جانبه در کلیه ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی است.
    کلید واژگان: نظام, توسعه, اسلامی, جمهوری اسلامی}
    Simin Amini Zare, Ramezan Jahanian *, Parisa Irannejad
    The educational system of any country is not organized except by the capable hands of the interested teachers of that country; Meanwhile, no matter how much the level of knowledge, ability, skill, professional and specialized qualifications, and most importantly, their organizational affiliation and decision-making authority is higher and higher; That system will be more successful, more dynamic and more effective. In the meantime, the main motto of Farhangian University is "Education-centered University" which is rooted in religious teachings and observes the religious and Quranic view. Referring to the honorable verse "And Yazkihim wa Ya'lamhim al-Katab wal-Hikmah" (Holy Quran, Surah Juma, verse 2), in the Quranic and Islamic educational system, cultivation is always mentioned over previous education, and this indicates the need for more special attention to education. Is. Farhangian University lecturers, along with their role in "training future teachers"; They play an important role in "improving human resources in the education system". In the current research, which is "applied" in terms of the type of goal; "Descriptive-survey" research method with "mixed (qualitative-quantitative)" strategy has been used. Descriptive research projects lead to the formation and creation of an image of a special phenomenon. Descriptive studies mainly include relatively large statistical samples. These studies are a description of a situation or a definition of a set of attitudes, perceptions and behaviors that are observed and analyzed at a specific point in time and a location. Achieving the lofty ideals of the holy system of the Islamic Republic of Iran requires
    Keywords: System, Development, Islamic, Islamic Republic}
  • میثم سرحدی راد، مصطفی اربابی*

    میانجی گری یکی از روش های حل اختلاف است که در آن یک شخص ثالث به نام میانجی به طرفین اختلاف در رسیدن به توافق کمک می کند. میانجی گری ممکن است به توافق طرفین نینجامد و بی نتیجه بماند، در صورت موفقیت در دستیابی به توافق نیز مفاد آن معمولا از سوی خود طرفین تعیین شده است. روش تحقیق حاضر از لحاظ هدف تحقیقات کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی (همبستگی) است. سوال اصلی این تحقیق انصاف در دادسرای طرفین و میانجیگری منفعتی چه جایگاهی دارد. طرفین اختلاف ممکن است کشورها، سازمان ها، گروه ها، افراد یا هر شخص دیگری باشند که میانجیگری منفعتی را برای آنان در پی خواهد داشت. آنان می بایست میانجی را شخصی بی طرف بدانند. از نتایج به دست آمده از این تحقیق کلیه حقوقدانان وکارشناسان حقوقی وقضایی شهرستان زاهدان و کلیه مراکز وسازمانهای حقوقی و قضایی در جهت ارتقاء عدالت ترمیمی مبتنی برمیانجیگری دادسراها میتوانند استفاده کنند.

    کلید واژگان: میانجی گری, دادسرا, قانون 92, اهداف, نظام, عدالت, ترمیم}
    Maisam Sarhadi Rad, Mostafa Arbabi *

    Mediation is one of the ways in which a third party called a mediator helps parties to reach an agreement. Mediation may fail to reach an agreement between the parties and may not work, and if the agreement succeeds, its terms are usually determined by the parties themselves. The method of the present study is in terms of purpose of applied research and in terms of method of data collection is descriptive (correlational). The parties to the dispute may be countries, organizations, groups, individuals, or anyone else who will seek a favorable mediation. They should consider a neutral person as the mediator. The results of this study can be used by all Zahedan lawyers and legal experts and all legal centers and organizations to promote restorative justice based on the mediation of the courts.

    Keywords: mediation, Prosecutor's Office, Rule 92, goals, system, justice, Restoration}
  • حسین میرچراغ خانی*، مسعود معینی پور
    ریشه چیستی، چرایی و چگونگی اندیشه رهبران اجتماعی سیاسی در نظام معرفت شناسی آنان نهفته است. فهم این نظام، کمک می کند تا حلقه های موثر در تحلیل مسائل سیاسی از دیدگاه افراد شناخته شود. با وجود آثار علمی متعدد درباره اندیشه های آیت الله خامنه ای تاکنون اثری به طور خاص نظام معرفت شناسی وی را در تحلیل مسائل اجتماعی سیاسی بررسی نکرده است. این مقاله با روشی توصیفی-تحلیلی با رویکردی معرفت شناسانه در صدد کشف نظام معرفت شناسی آیت الله خامنه ای در مسائل اجتماعی سیاسی برآمده است. در پاسخ به این پرسش که آیت الله خامنه ای با چه معیاری به تحلیل مسائل سیاسی می پردازند به این نتیجه می رسیم که نظام معرفت شناسی ایشان  با اتکا به فرآیند چهارگانه شناخت یعنی، امکان شناخت قضیه های سیاسی، قابلیت پذیرش صدق و کذب قضایای سیاسی، امکان تشخیص قضیه سیاسی صادق از کاذب و ارتباط بین قضایای سیاسی به تحلیل مسائل می پردازد. مهمترین وجه تمایز نظام معرفتی وی با سایر تحلیل گران سیاسی در ترکیب داده های تجربی با سنجش های عقلانی و تطبیق وحیانی است.
    کلید واژگان: معرفت شناسی, اندیشه, نظام, شناخت, سیاسی, اجتماعی, آیت الله خامنه ای}
    Hossein Mircheraghkhani *, Masood Moeinipour
    The root of the nature, the reasons and the quality of sociopolitical leaders' thought is hidden in their epistemological system. Understanding this system helps to recognize the influential components in analyzing sociopolitical issues from the viewpoint of the person. Although there are many scientific works regarding the thoughts of Ayatollah Khamenei, there has not been a work which investigates his epistemological system in analyzing sociopolitical issues.  Using a descriptive-analytical method and having an epistemological approach, seeks to discover the epistemological system of Ayatollah Khamenei in sociopolitical issues. In answering the question that what criteria Ayatollah Khamenei uses in analyzing sociopolitical issues, we came to the conclusion that his epistemological system analyzes the sociopolitical issues by relying on the four processes of recognition that is the possibility of recognizing political issues, the capability of accepting the truth or falsehood of political events, the possibility of recognizing the true political event from the false one and the relationship between political events. The most important distinction of his epistemological system from that of other political analysts is the combination of experiential data with logical evaluations and revelational adjustment.
    Keywords: epistemology, Thought, System, cognition, Political, social, Ayatollah Khamenei}
  • سارا فلاحی*

    نوشتار حاضر به دنبال واکاوی تاثیر ساختار نظام بین الملل بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.در این راستا تاثیر این ساختار را در سه دولت سید محمد خاتمی، محمود احمدی نژاد و حسن روحانی بررسی می کند. با توجه به این که مهم ترین پرونده سیاست خارجی ایران در این سه دولت پرونده ی هسته ای می باشد لذا تمرکز اصلی بحث بر روی سیاست هسته ای و میزان اثرپذیری تصمیمات کلان نظام جمهوری اسلامی از ساختار نظام بین الملل می باشد.ادعای نوشتار حاضر این است که قدرت های بزرگ با استفاده از مکانیسم های بازدارنده ای از قبیل تهدید نظامی و تحریم های اقتصادی باعث شدند تا سیاست هسته ای جمهوری اسلامی ایران به تدریج تغییر کند. درواقع تعلیق غنی سازی در دولت خاتمی در سایه ی تهدید نظامی، انزوای بین المللی ایران در دولت احمدی نژاد و امضای برجام در دولت یازدهم که به واسطه ی فشار تحریم های اقتصادی صورت گرفت، نشان دهنده ی اثر پذیری سیاست های داخلی و تصمیم کارگزاران سیاسی ایران از ساختار نظام بین الملل و قدرت های موثر حاضر در این ساختار بوده است.

    کلید واژگان: نظام, بین الملل, تغییر, رفتار, سیاست, هسته ای, ایران}

    The present article seeks to examine the impact of the international system structure on the foreign policy of the Islamic Republic of Iran. In this regard, it examines the impact of this structure on the three states of Seyyed Mohammad Khatami, Mahmoud Ahmadinejad and Hassan Rouhani. Considering that the most important case of Iran's foreign policy in these three countries is a nuclear file Therefore, the main focus of the discussion is on the nuclear policy and the extent of the impact of the major decisions of the Islamic Republic of Iran on the structure of the international system. The present paper's claim is that large powers have been using deterrent mechanisms such as military threats and economic sanctions To gradually change the nuclear policy of the Islamic Republic of Iran. Indeed, the suspension of the enrichment in Khatami's government in the face of a military threat, the international isolation of Iran in the Ahmadinejad government, and the signing of a state of affairs in the eleventh state due to the pressure of economic sanctions Indicating the effectiveness of domestic policies and decision of political agents of Iran has been based on the structure of the international system and the effective powers in this structure.

    Keywords: International, system, behavio, change, nuclear, policy, Iran}
  • فرهاد بیانی، فاطمه گلابی*، پروین علیپور
    در این مقاله، تلفیق در آرای هابرماس مورد بررسی قرار گرفته است. در اندیشه های فلسفی و اجتماعی هابرماس تلفیق نظری در سه موضع اتفاق می افتد: تلفیق میان ذهن و عین، تلفیق میان عاملیت و ساختار و سرانجام تلفیق میان دو نوع دموکراسی مشورتی و قانونی. تلفیق عاملیت و ساختار در اندیشه هابرماس خود در دو سطح رخ می دهد: نخست تولید و بازتولید زیست جهان، حوزه عمومی و جامعه مدنی از طریق کنش ارتباطی و دوم تلفیق میان زیست جهان و نظام. تلفیق در سطوح میان ذهن، عین و عامل و ساختار از نوع تلفیق میان «زیست جهان، حوزه عمومی و جامعه مدنی» دارای ویژگی تولید و بازتولید است، در حالی که تلفیق در سطح «زیست جهان» و «نظام» و «دموکراسی مشورتی» و «دموکراسی قانونی» دارای خصلت کارکرد متقابل دو سوی تلفیق برای یکدیگر است. اندیشه تلفیقی هابرماس نقش پررنگ تری به عاملیت می دهد تا ساختار و همچنین خواهان افزایش نیروی بخش های غیررسمی جامعه در مقابل بخش های رسمی است. هابرماس در تمایز میان زیست جهان و نظام، آنها را بیش ازحد جدا و متمایز می داند. با اینکه تمایز این دو بخش به لحاظ نظری برای فهم و تبیین ضروری به نظر می رسد، در جهان اجتماعی واقعی قرابت و مشابهت زیادی میان آنها دیده می شود.
    کلید واژگان: عاملیت, ساختار, زیست جهان, نظام, حوزه عمومی, کنش ارتباطی, تلفیق نظری}
    Farhad Bayani, Fatemeh Golabi*, Parvin Alipour
    In this article, we study incorporation in the ideas of Habermas. In philosophical and social thoughts of Habermas, theoretical incorporation takes place in three situations: incorporation between subjectivity and objectivity, between agency and structure, and finally, between deliberative democracy and constitutional democracy. The incorporation of agency and structure occurs at two levels. The first level is production and reproduction of life world, public sphere and civil society by communicative action and the second level is incorporation of life world and system. Combining the levels of subjectivity and objectivity as well as agency and structure is characterized by production and reproduction, while incorporating the life-world, "system", "deliberative democracy" and "constitutional democracy" is characterized by interoperability. These combinations allow a more prominent role to agency structure and also increase the capability of informal sectors compared to formal sectors in society.
    Keywords: agency, structure, Life World, system, communicative action, theoretical incorporation}
  • نادر ساعد
    سند الگوی پیشرفت اسلامی - ایرانی، نخستین سند راهبردی بلندمدت کشور است که نه تنها بایسته های سیاستگذاری و برنامه ریزی های ملی در افق یک سده آینده را تعیین خواهد کرد، بلکه همه اسناد کوتاه مدت (برنامه های توسعه پنج ساله) و میان مدت (سند چشم انداز) جاری را نیز متحول خواهد نمود. از مهم ترین ابعاد تحلیلی این سند، آن است که چگونه و در چه فرایندی می توان این سند را تنظیم نمود و در این الگو، امور دفاعی چه جایگاهی دارند و ملاحظه های دفاعی در طرح ریزی این الگو چیست؟ هدف این نوشتار، ادراک ارتباط کلان مجموعه مفاهیم، اصول و ارزش های شناخته شده در تدوین اسناد راهبردی کشور و همچنین ترسیم ارتباط الگوی ایران 1490 در پرتو سیاست های کلی نظام در امور دفاعی است. قانون برنامه پنجم توسعه، چارچوب هایی حقوقی را به منظور تدوین این سند ارائه کرده که با وجود انعطاف پذیری و گستردگی موضوعی، می توان عملیات دریاپایه، بازدارندگی پیشرفته، دفاع همه جانبه، تولید فکر و ارتقای فرهنگ راهبردی را می توان از مؤلفه های برجسته آن در عرصه دفاعی دانست.
    کلید واژگان: الگوی اسلامی, ایرانی پیشرفت, قانون اساسی, نظام, سیاست دفاعی}
    N. Saed
    The Islamic-Iranian Pattern of Progress document is the country’s first long-term strategic document، which will not only determine the requirements of policy-making and national planning in the coming decade، but also transform all the existing short-term and medium-term documents such as those of Five-Year Development Plan and Outlook Plan. Among the most significant analytical aspects of this document are how and during what process the text can be formulated، where the defence affairs stand in the mentioned pattern، and what are the defence considerations in the planning of the pattern. This writing aims to explore the macro relationship between the set of recognized concepts، principles، and values employed in the formulation of Iran’s strategic documents، and also to illustrate the relationship between the progress pattern of Iran in 1490/2011 and the general policies of the Islamic Republic in defence affairs. The Fifth Plan of Development law has provided the necessary legal framework to formulate this document. Demonstrating flexibility and breadth of subject as well as vision، the document features maritime operations، sophisticated deterrence، all-out defence، production of ideas، and promotion of strategic culture as the most outstanding elements of the area of defence.
  • مدیریت محلی تاکتیک بر سند چشم انداز / بررسی جامعه شناختی واقعیت ها، چالش ها و موانع
    اصغر مهاجری، فاطمه ملک محمدی
  • تامس دای، سویل ماکویی
    مدل هایی که در مطالعه سیاست به کار می روند، مدل های مفهومی هستند که می توان از آنها در تحلیل سیاست گذاری عمومی نیز بهره گرفت. این مقاله، به تحلیل «سیاست گذاری عمومی» از منظر مدل های نهادی، فرایندی، گروهی، نخبگان، عقلانی، فزاینده، تئوری بازی ها، انتخاب عمومی و سیستم ها اختصاص دارد. مقاله، نشان می دهد که هر مدل و نظریه، بیشتر امکانات عملی برای مقامات حکومتی را فراهم می کند و یا ابزار مفیدتری برای تحلیل گران مسایل اجتماعی است؟ همچنین، بررسی این مدل ها نشان می دهد کدام یک به فهم بیشتر ما از فعالیت های متعدد دخیل در سیاست گذاری عمومی یاری می دهد و کدام یک برای نقد و ارزیابی فرایند سیاست گذاری مناسبتر است؟ در پایان، نویسنده به ارائه برخی معیارهای عمومی می پردازد که می توان از طریق آنها، مفیدبودن این مفاهیم و مدل ها را بررسی کرد.
    کلید واژگان: سیاست گذاری عمومی, مدل, نهاد, فرایند, گروه, نخبه, عقلانیت, فزاینده گرایی, بازی, انتخاب عمومی, نظام}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال