به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "marginalization is an anomalous phenomenon that has intensified in recent decades due to various reasons" در نشریات گروه "علوم سیاسی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «marginalization is an anomalous phenomenon that has intensified in recent decades due to various reasons» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • امین صیدی شاه آبادی*، فرزانه آزادبخت

    حاشیه نشینی پدیده ای ناهنجار است که در دهه های اخیر به دلایل مختلف رشد آن شدت گرفته و باعث بروز مشکلات زیادی در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در شهرها و حواشی آن شده است، لذا این موضوع اهمیت مطالعه مناطق حاشیه ای را دوچندان می نماید. تحقیق حاضر نیز به دلیل اهمیت موضوع با روش سناریونویسی و به شیوه آینده پژوهی در استان خوزستان نگارش یافته است. در این تحقیق ابتدا ضمن تبیین موضوع و تعریف مسئله از طریق مطالعه کتابخانه ای و توصیفی، بازیگران در دو سطح کلان و خرد و علل و عوامل دخیل شناسایی، چشم اندازهای آتی ترسیم، پیشران های تاثیرگذار معرفی و عدم قطعیت های کلیدی از روی آن ها تعیین گردیده و به آن طریق، ماتریس پیشنهادی برای آینده مناطق حاشیه نشین ترسیم گردیده است. نتایج به دست آمد در تحقیق حاضر نشان می دهد دو عدم قطعیت کلیدی:1- بهینه سازی ساختار کنونی مناطق حاشیه نشین (توسط نهادهای رسمی و دولتی)؛ 2- به کارگیری اقدامات خودجوش توسط افراد تاثیرگذار (توسط نهادهای غیردولتی و افراد تاثیرگذار) درصورتی که توسط متولیان آن ها در مناطق حاشیه نشین به طور مناسب و کامل به کارگیری گردند می توانند در آینده شرایط رشد و شکوفایی آن مناطق و توسعه پایدار آن ها را با تغییرات سازنده در ساختارهای مناطق حاشیه نشین سبب گردیده و به افزایش میزان امید به زندگی و سطح رفاه اجتماعی و کاهش میزان جرائم و آسیب های اجتماعی در آن مناطق کمک شایانی نمایند

    کلید واژگان: سناریونویسی, آینده پژوهی, چشم انداز, بازیگران, عدم قطعیت, حاشیه نشینی
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال