جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "مشارکت رسمی" در نشریات گروه "علوم اجتماعی"
تکرار جستجوی کلیدواژه «مشارکت رسمی» در نشریات گروه «علوم انسانی»جستجوی مشارکت رسمی در مقالات مجلات علمی
-
سرمایه اجتماعی به پیوندها، ارتباطات میان اعضای یک شبکه به عنوان منبع باارزش اشاره دارد که با خلق هنجارها و اعتماد متقابل موجب تحقق اهداف اعضاء می شود. اما از آنجا که افراد جامعه در برقراری ارتباط و کمیت و کیفیت آن یکسان نبوده، تفاوت هایی ازجنبه های مختلف از جمله تفاوت های جنسیتی بین آن ها وجود دارد. بدین سان هدف از پژوهش حاضر بررسی جنسیت به عنوان عاملی در تبیین تفاوت های سرمایه اجتماعی است. پژوهش حاضر با روش پیمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شد. نمونه آماری شامل 160 نفر از دانشجویان رشته علوم اجتماعی دانشگاه خوارزمی بود، که 80 نفر از آن ها مرد و 80 نفر دیگر زن بودند. پس از استخراج نتایج پرسشنامه ها، داده ها به وسیله آزمون تی(t) و با استفاده از نرم افزار spss تحلیل شدند. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که «اعتماد اجتماعی»، «هنجارهای همیاری و کمک متقابل» و «آگاهی و توجه به حوزه های عمومی» به عنوان سه بعد از سرمایه اجتماعی، در بین مردان و زنان تفاوت معناداری ندارد و زنان و مردان تنها از لحاظ مشارکت های رسمی با هم تفاوت معناداری در سطح 05/ 0دارند. طبق یافته های پژوهش موقعیت ها و ساختار هایی مانند سطح تحصیلات و پایگاه اجتماعی- اقتصادی شکل دهنده میزان سرمایه اجتماعی هستند، که جنسیت نیز تحت تاثیر این موقعیت ها و ساختارها قرار می گیرد.
کلید واژگان: اعتماد اجتماعی, دانشجویان علوم اجتماعی, مشارکت رسمی, همیاری -
نوشتار حاضر بر آن است تا بر اساس پژوهشی پیمایشی، اثر ویژگی های فردی و اجتماعی را بر میزان مشارکت اجتماعی زنان، به عنوان یکی از عوامل اصلی مؤثر بر توسعه، مورد بررسی قرار دهد.
جامعه ی آماری پژوهش را زنان 16ساله و بالاتر ساکن در شهر کرمان تشکیل داده اند، که از میان آن ها نمونه یی به حجم 300 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده است. ابزار پژوهش، پرسش نامه است و مشارکت اجتماعی در دو بعد رسمی و غیر رسمی مورد بررسی قرار گرفته است. پس از آزمون فرضیه هایی که با استفاده از نظریه ی کنش اجتماعی پارسونز مطرح شد، برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی و آزمون های معناداری استفاده شد.
بررسی ها نشان می دهد که میزان مشارکت اجتماعی زنان در بعد غیر رسمی، بیش تر از مشارکت آن ها در بعد رسمی است؛ هم چنین ویژگی هایی مثل عام گرایی، فعال گرایی، امید به آینده، خرد گرایی، تحصیلات، ارزیابی فایده های مشارکت، و مشارکت اعضای خانواده، رابطه یی مستقیم و معنادار با میزان مشارکت اجتماعی زنان دارد.
کلید واژگان: مشارکت اجتماعی زنان, مشارکت رسمی, مشارکت غیر رسمی, ویژگی های اجتماعی, ویژگی های فردیParticipation as a requirement for development can be studied from different perspectives. In this survey-method research we examine how individual and social characteristics affect rate of women’s social participation. Our sample is 300 women over sixteen years of age who were selected by random sampling. The data gathering instrument is the questionnaire which measures participation in two aspects of formal and informal participation. The hypotheses have been developed from Parsons’s social action theory. For data analysis, descriptive statistic and significance testing methods were used. Findings indicate that the average rate of informal participation is higher than that of formal participation. Also characteristics such as universalism, rationality, futurism, education level, participation of family members, and the evaluation of participation benefits, all have significant relationship with rate of women social participation. -
به علت اهمیت زیاد مشارکت اجتماعی در جوامع امروزی، چگونگی و عوامل موثر بر مشارکت اجتماعی مورد توجه بسیاری از دانشمندان علوم اجتماعی قرار دارد. در مقاله حاضر، براساس پژوهشی پیمایشی، سعی شده است که اثر ویژگی های فردی و شخصیتی بر میزان مشارکت اجتماعی بررسی شود. جامعه آماری این پژوهش را شهروندان 18 سال و بالاتر ساکن در مناطق 22 گانه شهر تهران تشکیل داده اند که از آن، نمونه ای به حجم 827 نفر با روش های نمونه گیری تصادفی انتخاب شده است. با استفاده از نظریه های روان شناسی اجتماعی و کنش اجتماعی پارسونز در سطح خرد، در این مقاله سه فرضیه اصلی مطرح و آزمون شدند. این بررسی نشان داد که با توجه به در حال گذار بودن ایران، هنوز در جامعه آماری ما غلبه با مشارکت اجتماعی سنتی و غیررسمی است، و این که هنوز مشارکت اجتماعی رسمی در آن نهادمند نشده است. همچنین این مطالعه نشان داد که ویژگی های شخصیتی فعال گرایی، اعتماد اجتماعی، دلبستگی اجتماعی، تعهد اجتماعی، امید به آینده، سطح تحصیل، ارزش مشارکت و ارزش های فرامادی رابطه مستقیم معناداری با میزان مشارکت اجتماعی افراد دارند. در خاتمه بر اساس یافته های تحقیق، پیشنهادهایی جهت افزایش مشارکت اجتماعی در کشور ارائه گردید.
کلید واژگان: مشارکت اجتماعی, مشارکت رسمی, مشارکت غیررسمی, ویژگی های شخصیتی, ارزش های اجتماعی
نکته
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.