جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "ناهنجاریهای اجتماعی" در نشریات گروه "علوم اجتماعی"
تکرار جستجوی کلیدواژه «ناهنجاریهای اجتماعی» در نشریات گروه «علوم انسانی»-
در بحث نظریه پردازی آسیب های اجتماعی، هدف می تواند حل آسیب ها و یا مدیریت آسیب ها باشد. هدف این پژوهش این است که در نظریه پردازی های علوم اجتماعی موجود، هدف، مدیریت آسیب هاست نه حل آنها. بعکس، در نظریه پردازی اسلامی هدف، حل آسیب های اجتماعی است. معتقدیم که در این راه ضمن حل آسیب ها مدیریت آنان هم اتفاق می افتد. برای بررسی این ادعا و درک کم و کیف آن، اصل را بر اراده فردی و اجتماعی می گذاریم. کسانی که انحراف پیدا می کنند و در اصطلاحات علوم اجتماعی امروز هنجارهای فردی و یا اجتماعی را می شکند این کار را مبتنی بر اراده خویش انجام می دهد. در فرد و در جامعه قایل به سه سطح ارزش ها و اخلاق، علم و معرفت و رفتار هستیم. در هر یک از این سطوح و بین آنان انحراف در فرد، در جامعه و یا در بین فرد و جامعه می تواند راه یابد. اندیشمندان علوم اجتماعی غرب می کوشند که این سه سطح را در فرد، در جامعه و بین فرد و جامعه بر مبنای واحدی هماهنگ کنند، این کار منجر به مدیریت ناهنجاری می شود. در اندیشه اسلامی به علت اصل بودن توحید، نبوت و معاد، اصل بر هماهنگ شدن ناهماهنگی های فردی، اجتماعی و یا بین فرد و جامعه بر اساس اراده الهی است. به این ترتیب، آسیب هم مدیریت و هم حل می شود. در این پژوهش تلاش بر این است که با اتکاء به مفاهیم قرآنی موارد فوق را با استدلال منطقی بحث و نظریه پردازی کنیم.
کلید واژگان: سکولاریسم, اسلامی, رواننژندی, روانپریشی, ناهنجاریهای اجتماعیIn discussing the theories of social harms, the purpose can be solving harms or manage the harms. The purpose of the existing social science theories is to manage the harm rather than solve it. On the contrary, the purpose of Islamic theorizing is to solve social harms. We believe that using this method, the harms will be solved and managed together. In order to investigate this claim and understand its quantity and quality, we consider individual and social will as a matter of principle. People who break individual and social norms and deflect themselves, they do it by their own will. We believe three levels of values, ethics, science, knowledge and behavior in individual and society. At each of these levels and between them, deflection can occur in person, in society or between person and society. Western social thinkers are trying to coordinate these three levels in person, in society or between person and society. This resulted in the anomalous management. Due to the principles of monotheism, prophecy and resurrection in Islamic thought, the purpose is to coordinate personal or social inconsistencies or inconsistencies between individual and society based on divine will. As a result, harm is managed and solved simultaneously. The purpose of this study is to theorize and discuss the above components by relying on Quran concepts with rational reasoning.
Keywords: secularism, Islamic, psychosis, social anomalies -
این پژوهش با رویکرد جامعه شناختی، تاثیر پیامدهای منفی ناشی از ساخت دانشگاه ها بر احساس امنیت اجتماعی را در شهرهای استان همدان بررسی کرده است. روش آن پیمایشی و واحد تحلیل آن شهروندان شهرهای مورد مطالعه است و روش نمونه گیری آن خوشه ای تصادفی چند مرحله ای است. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود که اعتبار آن از طریق داوران(صوری) و پایایی کرونباخ آن 5/78% به دست آمد. از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون برای تبیین و پیش بینی استفاده شد. نتایج نشان داد که دانشگاه ها نه تنها دارای اثرات مثبت در توسعه ی کشور می باشند بلکه دارای اثرات منفی نظیر: تغییرات فرهنگی نامطلوب، ناهنجاری های اجتماعی، تراکم وشلوغی شهر، تغییر در انتظارات شغلی تحصیلکرده ها، افزایش نظارت اجتماعی نیروی انتظامی، آلودگی محیط زیست و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی هم هستند. رگرسیون نشان داد که تاثیر پیامدهای منفی دانشگاه ها بر احساس امنیت اجتماعی معنادار و بسیار قوی است(655/0= R) و با افزایش پیامدهای منفی، احساس امنیت اجتماعی جامعه کاهش می یابد. توصیه می شود در سیاستگذاری های مرتبط با دانشگاه ها دقت بیشتری شود و فقط جنبه های مثبت لحاظ نگردد. همچنین به حوزه های مختلف نیروی انتظامی، توجه ویژه شود تا سرویس-دهی آنها به جامعه در جهت تامین امنیت اجتماعی با انگیزه ی بیشتری صورت گیرد.
کلید واژگان: تغییرات فرهنگی نامطلوب, ناهنجاریهای اجتماعی, آلودگی زیست محیطی, نظارت اجتماعی, تغییر کاربری زمین, احساس امنیت اجتماعیThe present research has investigated the negative impacts of universities on societal security feeling in cities of Hamedan province through utilizing sociological approach.
Keywords: Undesirable cultural changes, social abnormality, environmental pollution, social surveillance by police, altering farming land application, societal security feeling, insecurity -
سازمان پلیس یک سازمان دولتی است که مهمترین ماموریت و مسئولیتش برقراری و حفظ نظم و امنیت عمومی در جامعه است. پلیس در کشورهای مختلف بنا به اقتضاء وابسته به وزارتخانه ها و سازمان هایی مانند وزارت کشور، دادگستری، شهرداری و... است.
پلیس امروزه از فرازهای اقتدارگرائی و صرفا حل مساله فرود آمده و تعامل گرائی و حل مشکلات را پیشه خود ساخته است،»خود محوری و بیلان عملکرد«در کنترل تخلفات و جرائم چندان موفقیتی نصیب پلیس ننموده و بهمین دلیل»مردم محوری و بهینه سازی عملکرد«را در دستور کار خود قرار داده است.
پلیس نوین از برج آج تا متن مردم و توده ها تغییر موضع داده و بجای عملیات ضربتی و ماموریت های انحصاری، پیروزی و پایداری خود را در مشارکت عمومی و روابط اجتماعی می داند.
این فراز و نشیب ها و تغییر و تحولاتی که تقریبا بطور بسیار جدی از 1970 میلادی سازمان های پلیسی جهان را دچار نوسانات شدید در اعمال و اهداف نموده است. موجباتی را فراهم آورده که:»پلیس پیشگیر«بعنوان مهمترین نشان و نماد پلیس موفق تجلی یافته است.
استراتژی پلیس پیشگیر به منظور موفقیت در انجام ماموریت بر این مبناست:«تدابیر، تعابیر تعلیمات و تدارکات پلیس مردمی بایستی با مردم و برای مردم تدوین و تنظیم شده و به مرحله اجرا درآید».
و بر این اساس شعار پلیس نوین چنین است:«هریک از افراد پلیس جزء مردم است و هریک از افراد مردم خود یک پلیس است.»پلیس مکتبی مسلمان در انجام وظایف و تکالیف خود علاوه بر تخصص های پلیسی، تعهدات دینی، اخلاقی و اجتماعی نیز دارد. او خدمت به خلق در راه خدا را نیایش پروردگار می داند و نگهبانی از جان، مال، ناموس و شرافت مردم را از راه های رستگاری و سعادت دنیا و آخرت قلمداد می کند.
چنین پلیسی مصداق آیه شریفه 104 سوره مبارکه آل عمران است که خداوند در قرآن کریم می فرماید:»باید از شما مسلمانان برخی خلق را به خیر و صلاح دعوت کنند و از بدکاری و ناهنجاری نهی نمایند)پیشگیری کنندکلید واژگان: انحرافات اجتماعی, پلیس پیشگیر, پلیس محلی, پلیس ارشاد, ناهنجاریهای اجتماعی, کنترل جرایم, جبر محیطی, مکتب تحققی, جرم شناسی, سیاست جنایی, پلیس مکتبی, خرده فرهنگ, تفکر مجرمانه, آسایش عمومی, بزهکار
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.