جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "ورامین" در نشریات گروه "علوم اجتماعی"
تکرار جستجوی کلیدواژه «ورامین» در نشریات گروه «علوم انسانی»-
مصرف دخانیات یکی از رفتارهای تقریبا پذیرفته شده ای است که کمتر از بعد مساله اجتماعی و کجروانه بودن بدان نگریسته می شود. در طی سال های اخیر اقدامات و طرح های پیشگیرانه مختلفی صورت گرفته که طرح پاد یکی از مهم ترین آنهاست. این طرح در فاز سوم خود محلات بدون دخانیات را مد نظر داشته و با این هدف مطالعه حاضر انجام شده است. این پژوهش از منظر روش شناسی، کمی و با استراتژی توصیفی از نوع پیمایشی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه، مراکز عرضه دخانیات در شهر ورامین بوده که به لحاظ پراکندگی در محلات مختلف با ابزار پرسشنامه به صورت تمام شماری مورد بررسی قرار گرفتند. کالبدشکافی محلات حاکی از وجود 126 مرکز عرضه و مصرف دخانیات دارای مجوز رسمی اعم از؛ 46 قلیان سرا و سفره خانه، 37 کیوسک مطبوعاتی و 43 فروشگاه عرضه دخانیات است و بیش از 37 درصد افراد مشغول در این مراکز سابقه زیر 3 سال داشته اند. بیش از 85% از افرادی که در عرضه دخانیات فعالیت می کردند در محدوده سنی 17 تا 46 سال قرار داشتند و 65 درصد عرضه کنندگان نسبت به قوانین کنترل دخانیات آگاهی داشتند، از این تعداد 57 درصد از مراکز، ابلاغیه قوانین کنترل دخانیات را دریافت نموده بوده اند. تحلیل آماری نشان از رابطه معنادار بین متغیر آگاهی از قوانین کنترل با مدت زمان فعالیت (23/0=r) و ابلاغ قوانین (001/0= α و 5/3=t) می دهد بدین معنا مراکزی که مدت زمان فعالیت شان بیشتر و قوانین کنترل دخانیات به آنها ابلاغ گردیده است از قوانین مرتبط با دخانیات آگاه تر بوده اند. در مجموع در سه سال اخیر (زمان اجرای طرح پاد) مراکز رسمی و غیر رسمی عرضه کننده مواد دخانی بدون هیچ ممنوعیت جدی در شهر ورامین رو به فزونی گذاشته و این امر ناشی از عدم تعامل لازم و موثر سازمان های ذیربط، برای اجرایی شدن قوانین کنترل دخانیات بوده است؛ بلکه باید با اتخاذ رویکرد محله محوری، این محدودیت و ممنوعیت در عرضه و تقاضا اجرا شود.
کلید واژگان: پاد, دخانیات, محلات, قوانین, ورامینSmoking is one of the most accepted behaviors considered less than the dimension of social problems and deviance. In recent years, various preventive measures and plans have been carried out, of which the Pod plan is one of the most important. In its third phase, this plan has considered smoke-free neighborhoods, and with this aim, the present study was conducted. This research was conducted quantitatively and with a descriptive survey strategy from a methodological point of view. The population under study was tobacco supply centers in Varamin city, which were investigated in terms of distribution in different localities with the help of a questionnaire. An autopsy of the neighborhoods indicates the existence of 126 officially licensed tobacco supply and consumption centers, including; 46 hookah houses and canteens, 37 press kiosks, and 43 tobacco shops. 65% of the suppliers were aware of the tobacco control laws, 57% of the centers received the tobacco control laws, and 40.8% of these centers did not receive the notification regarding the tobacco control laws. Statistical analysis shows a significant relationship between the awareness variable with the duration of activity (r=0.23) and the communication of rules (t=5.3, α=0.001). Official and unofficial centers supplying tobacco without any serious ban have increased in the city of Varamin, and this is due to the lack of necessary and effective interaction of relevant organizations to implement tobacco control laws.
Keywords: Pad, Tobacco, Neighborhoods, Laws, Varamin -
داود آباد یکی از روستاهای پهنه حاصلخیز ورامین است که نظام کشت و کارش جمعی می باشد. زیر بنای این نظام بر پنج عامل آب، زمین، بذر، نیروی شخم و نیروی کار شکل می گیرد. این شکل سازمان یافته را در روستاهای ورامین بنه می نامند. هر بنه در حدود 150 سال پیش (1309 قمری) در فصل تابستان روزی 10 تا 20 بار شتر هندوانه به تهران صادر می کرده است. در این مقاله 27 سند مربوط به بارنامه هایی که از طرف بار فروش میدان امین السطان در جنوب تهران صادر گردیده معرفی شده اند که به خط نستعلیق و سیاق رقومی هستند و تعدادی از آنها پس از خوانش مورد بررسی مردم شناختی قرار گرفته اند. براساس این اسناد و شواهد تاریخی می توان فهرست مطالب مفهومی این مقاله راجع به داود آباد را چنین متذکر شد:1- حقابه عرفی از رودخانه جاجرود 2- سندی مربوطه به لایروبی قنات روستای داود آباد 3- سند اجاره دادن یک بنه گاوبندی روستا 4- معرفی 27 سند بارفروشی بنه هندوانه کاری 5- توضیح و تفسیر سه سند تفضیلی و توضیحی درباره دیگر اسناد از اسناد بارفروش بنه در پایان مقاله 6- نتیجه و شیوه تقسیم سهم بران از فروش
کلید واژگان: بنه, قنات, جاجرود, داود آباد, ورامین, هندوانه, بار شتر -
زمینه و هدفبهرهگیری نامناسب از فناوری اطلاعات امروزه یکی از دغدغه های جدی در روابط بین والدین و فرزندان است. این پژوهش رابطه بین دلبستگی به والدین و اعتیاد به اینترنت را در دانش آموزان مقطع متوسطه در شهر ورامین بررسی کرده است.روشپژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و شیوه اجرا، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان دوره اول مقطع متوسطه شهرستان ورامین در سال تحصیلی 95-94 به تعداد 6725 نفر تشکیل داده اند و نمونه 361 نفری براساس جدول کرجسی و مورگان مورد پرسش قرار گرفته اند. داده ها با کمک پرسشنامه روا(تایید متخصصان) و پایا(آلفای کرونباخ 83/0 و 91/0) جمع آوری و با نرم افزار SPSS و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و t تک نمونه ای تحلیل شده است.
یافته ها ونتایجپژوهش حاکی است وضعیت اعتیاد به اینترنت در بین دانش آموزان در سطح متوسط و وضعیت دلبستگی به والدین از متوسط پایین تر است و اعتیاد به اینترنت باعث کاهش دلبستگی به والدین می شود. بنابراین می توان با تقویت دلبستگی فرزندان نسبت به والدین، بر کاهش گرایش آنان به اعتیاد به اینترنت تاثیر گذاشت.کلید واژگان: دلبستگی, اعتیاد به اینترنت, دانش آموزان, والدین, ورامین -
عشایر ایران به دلایل مختلفی دارای اهمیت هستند، اول از این نظر که سهم بزرگی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و اساس معیشت آنان مبتنی بر دامداری سنتی است، دوم کوچ گری و جا به جا شدن بین آنها میان ییلاق و قشلاق که به منظور تعلیف دام در مراتع طبیعی و بهره جویی از تنوع آب و هوایی صورت می گیرد و سوم وابستگی آنها به ساختار سیاسی اجتماعی مبتنی بر سلسله مراتب ایلی که از شاخص های مهم شناخت اجتماع عشایری است. پژوهش بر روی ایلات، عشایر و اقوام ایرانی آداب و رسوم، فرهنگ و ساخت اجتماعی جامعه ایلی را نمایان می سازد و با پرداختن به سازمان اجتماعی و شیوه اقتصادی می توان به برنامه ریزی برای یافتن راه کارهای اجتماعی اقتصادی عشایر کمک کرد. در دهه های اخیر در نتیجه تحولات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور، جامع عشایر تغییرات اساسی کرده است، متلاشی شدن نظام قبیله ای، فراموشی سنت های فرهنگی، جایگزینی فرهنگ مردمان یکجا نشین، تغییر در نوع معیشت و سکونت یا مهاجرت شهری، مواردی است که فرهنگ عشایر کوچرو را تحت شعاع قرار داده است. هدف این بررسی توصیف وضعیت اجتماعی فرهنگی طایفه مستقل عرب کتی یکی از بزرگ ترین طوایف عرب کوچرو در نزدیکی تهران است که به عنوان بخشی از تغییرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به وجود آمده در آن به دلیل هم جواری با شهر ورامین و کلان شهر تهران بوده است.
کلید واژگان: استان تهران, ایلات و عشایر, طایفه مستقل, عرب کتی, کوچ, ورامین, ییلاق و قشلاق
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.