به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « پایپوش » در نشریات گروه « علوم اجتماعی »

تکرار جستجوی کلیدواژه «پایپوش» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • لیلی خراشادیزاده*

    پایپوشهای سنتی، در گذر زمان همواره تحت تاثیر عواملی چون آب و هوا و شرایط اقلیمی هر منطقه، سنت‌ها، آداب و رسوم، شیوه زندگی و شغل و پیشه، در انواع مختلف و متفاوتی جلوه‌گر شده‌اند. زیبایی، تنوع در فرم، رنگ و جنس، و تناسب این سه مورد با شرایط اقلیمی و فرهنگی، و همچنین استفاده از مواد و مصالح طبیعی و بومی، از جمله ویژگی‌های آشکار این پایپوش‌ها است. شهرستان بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی، از جمله مناطقی است که در گذشته تولیدات پایپوش آن از شهرت و آوازه بسیاری در منطقه و حتا کل کشور برخوردار بوده است. هنر-صنعتی بومی که امروزه از آن چیزی جز نام و آوازه، و معدود استادکاران کهنسال، باقی نمانده است. این در حالی است که علاوه بر اهمیت فرهنگی و تاریخی، پیشهی کفاشی سنتی به عنوان هنر-صنعتی بومی، به دلایلی همچون تکیه بر دانش و نیروی کار بومی و بهره‌گیری از مواد و مصالح محلی و در دسترس، می‌تواند از جنبه اقتصادی و اشتغالزایی نیز حایز اهمیت ویژه باشد. هدف از انجام این پژوهش شناسایی و معرفی هنر-صنعت کفاشی سنتی در شهرستان بیرجند، محصولات، فرآیند تولید و ابزار و مصالح مورد استفاده در این صنعت می‌باشد. بدیهی است که گام اول در زمینه‌ی حفظ واحیاء این پیشهی بومی، شناسایی و معرفی آن است تا پیش زمینه آن فراهم گردد تا با رفع نواقص و بهینهسازی، و همچنین با تکیه بر خلاقیت و نوآوری، پایپوش سنتی به محصولی کاربردی برای مصرف کننده امروزی تبدیل شود. این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی انجام می‌پذیرد. بدین‌صورت که با بهره‌گیری از فنون گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه‌ای، مشاهده و مصاحبه و با تکیه‌بر رویکرد تاریخی-تحولی تلاش می‌گردد تا پیشه کفاشی سنتی و نمونه تولیدات آن در شهرستان بیرجند شناسایی و معرفی گردد.

    کلید واژگان: بیرجند, هنر بومی و سنتی, پایپوش, کفاشی سنتی, شکل}
    Leyli Khorashadizade *

    Traditional footwear, during the time, are always effected by some factors such as weather and climate of each region, traditions, customs, life style and occupations, has appeared in different types. Concinnity, variety in form, color and material, and appropriateness of these three factors with climate conditions and culture, and also use of natural and native materials, are some of prominent properties of these footwear. Birjand County, which is located in the shout of Khorasan province, is one of the areas that its footwear products had a lot of fame in the region and also in the country in the past. A native Art-Industry which today, except its fame and a few old masters, anything is remained from that. While, in addition to its historical and cultural importance, profession of traditional shoemaking as a domestic Art-Industry, can has special importance from economical and employment aspects, for some reasons such as utilization of native knowledge and workforces, and also usage of native materials. Therefore, the main objective of this essay is include recognizing and introducing of Art-Industry of traditional shoemaking in Birjand, scrutiny of its products, manufacture methods and used materials. It is obvious that the first step for preserving and reviving of this domestic profession is its recognition and introduction, which provided a context to convert the traditional footwear into a practical product for today's customers, with eliminating its defects and optimization.

    Keywords: Birjand, Domestic, traditional art, Footwear, Traditional shoemaking, Form}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال