به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "استرجاع" در نشریات گروه "علوم قرآن و حدیث"

تکرار جستجوی کلیدواژه «استرجاع» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی استرجاع در مقالات مجلات علمی
  • سید محمود هاشمی نسب، شعیب حدادی

    انکار معاد جسمانی در انگاره ی صوفیانه سبب می شود روح را مجرد بدانند در حالی که شواهد مختلفی در قرآن و روایات این نظریه را رد می کند، جریان حضرت ارمیا و درخواست حضرت ابراهیم علیه السلام مبنا بر دیدن کیفیت زنده شدن اجساد متلاشی، نشانی از معاد بدن دنیوی است. اگر تنها راه نجات و کشف حقایق رجوع به قرآن و حدیث است پس باید روایات شان نزول را بپذیریم که جملگی حاکی از معاد بدن دنیوی در قیامت است؛ هم چنین پیرامون آیه ی استرجاع، بازگشت انسان برای پاسخگویی به اعمالش در محکمه ی عدل الاهی دریافت می شود نه رجوع به خداوند، چه اینکه دوگانگی در مبنا از نظر علمی قابل قبول نیست و نمی توان هم بر مبنای تشکیک در وجود و هم وحدت شخصی وجود، باور خود را بنا کرد.

    کلید واژگان: معاد, قرآن, حدیث, عرفان, استرجاع, وکیلی, تعارض, شان نزول
    Seyyed MahmoudReza Hashemi Nasab, Shoaib Haddadi

    The denial of physical resurrection in the Sufi concept causes the soul to be single, while various evidences in the Qur'an and traditions reject this theory. The body is worldly. If the only way to save and discover the facts is to refer to the Qur'an and Hadith, then we must accept their narrations of descent, which all indicate the resurrection of the worldly body in the Day of Judgment. Also, regarding the verse of Esterja’, the return of man to answer for his actions in the court of divine justice is received, not a reference to God, because duality in the basis is not scientifically acceptable and cannot be based on both doubting existence and personal unity. Existence built its own belief.

    Keywords: Resurrection, Quran, Hadith, Mysticism, Retrieval, Lawyer, Conflict, Descent dignity
  • سید محمود هاشمی نسب، شعیب حدادی

    آقای وکیلی می نویسد: «معاد در زبان عربی به معنای «بازگشت» یا «بازگشت گاه» است. وقتی کلمه ی معاد را می شنویم اولین سوالی که به ذهن می رسد این است که انسان به کجا باز می گردد؟ تصور عموم مردم این است که انسان از این دنیا رفته و مدتی در برزخ می ماند و سپس به دنیا باز می گردد ثواب و عقاب اعمالش به او می رسد ولی در قرآن کریم اثری از چنین تصوری وجود ندارد. قرآن همه جا صحبت از رجوع و بازگشت به خداوند دارد و می گوید: «انسان از نزد خدا آمده و به او باز می گردد و حتی یکبار سخن از بازگشت انسان به دنیا ندارد». اما آیا این نگرش با وحی سازگاری دارد؟ در این مقاله ضمن نقد قرآنی و روایی به این بیان، اثبات کرده ایم که حقیقت انسان مرکب از جسم و روح است و قیامت مجرد نیست.

    کلید واژگان: معاد, قیامت, استرجاع, محمدحسن وکیلی, تصوف, عرفان, روح
    Seyed Mahmoud Hashemi Nasab, Shoaib Haddadi

    Mr. Vakili writes: "Resurrection in Arabic means" return "or" place of return ". When we hear the word resurrection, the first question that comes to mind is where does man return? The general perception of man is that man leaves this world and stays in purgatory for a while and then returns to the world. He will be rewarded and punished for his deeds, but there is no trace of such a perception in the Holy Qur'an. The Qur'an speaks everywhere of turning to God and says: "Man came from God and returns to Him, and not even once does he speak of man's return to the world."

    Keywords: Resurrection, Return, Mohammad Hassan Vakili, Sufism, Mysticism
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال