به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « Shams » در نشریات گروه « علوم قرآن و حدیث »

تکرار جستجوی کلیدواژه « Shams » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • عزیزالله افشار کرمانی
    انسان از حیث بدن در زمان است و از وجه اندیشه و عمل فرهنگ دوران زندگی اش بر وی محیط است. آدمیان در محدوده زمانی خود و متناسب با آن می زیند و ذهن، زبان و اعمال آن ها پاسخی است به محیط فرهنگی آنها. اما آحادی از انسان ها از فرهنگ روزگار خود فرا می روند و چون همانند دیگران نمی اندیشند احساس تنهایی می کنند و این تنهایی آن ها را به طلب همدرد برمی انگیزد و این تنهایی و طلب سبب ارتقاء ذهن، زبان و جان آدمیان می شود و افق های نوینی بر آدمیان می گشاید. دیدار مولانا و شمس و تحولی که در هر دو پدید آمد و آثاری که آن ها ابداع کردند پیامد این تنهایی و طلب بود ولی اغلب این غربت و تنهایی مجهول می ماند و سوء تعبیر می شود زیرا با افکار، نیازها و رسوم زمانه نمی شود افکار و رفتار آن ها را تفسیر کرد.
    کلید واژگان: زمان, زمانه, غربت, تنهایی, مولانا, شمس}
    Azizollah Afshar Kermani*
    Man is governed by time as regards his body but he is governed by the culture of his age with respect to thought and action. Human beings live within their own temporal boundary and act in accordance with it and their minds, languages and actions are a response to their cultural environment. However, some individuals go beyond the culture of their time and since they do not think like others, they feel lonely and solitude makes them seek sympathizers and this solitude and quest promotes their mind, language and soul and, hence, their horizons are broadened. The meeting between Molana and Shams and the transformation that occurred in both of them and the effects this brought about are the outcome of the same solitude and quest. Nonetheless, this loneliness is often misunderstood since it is not compatible with the current ways of thinking, needs and conventions.
    Keywords: time, age, solitude, loneliness, Molana, Shams}
  • ویلیام چیتیک*، معصومه نقد بیشی
    ویلیام چیتیک، نویسنده و پژوهش گر توانای عرفان و تصوف در آمریکاست. وی در این نوشتار به شیوه ای محققانه پس از مقدمه ای مختصر، به تشریح ویژگی های شخصیتی و برخی دیدگاه های شمس تبریزی پرداخته، به گونه ای موجز خواننده را با لایه های درونی و شخصیت تو در توی او آشنا می کند. چیتیک می کوشد تصویری روشن تر از شمس در ذهن خوانندگان ایجاد کند. نقل قول هایی که نویسنده در این مقاله به آن استناد کرده، علی رغم ایجاز، حاکی از ژرفای اندیشه شمس تبریزی است. لحن تا حدودی تلخ و گزنده این شیخ، همچون دارویی است که شفا و سلامت را در پی دارد و بی گمان دیدار او با مولانا، آن زمان که وقتش در رسید، طوفانی بود که هر چه را مولانا ساخته بود به ویرانی مبدل ساخت. صراحت و نفوذ کلام شمس و به قول خود وی با «گفتن آنچه گفت» شاعر، اندیشمند و عارفی بزرگ را تقدیم جهانیان کرد که تاکنون نظیری نیافته است.
    کلید واژگان: چیتیک, شمس تبریزی, مولانا, متابعت}
    William Chittick*, Masomeh Naghd Pishi
    Few people who have heard of Rumi are unfamiliar with the name Shamas-i Tabrizi. Little is known about him for certain. The only thing that completely clear is that his arrival in Konya marked a decisive turning point in Rumi''s life and led to his prodigious output of inspired poetry. Given the importance of Rumi''s poetry for persianate Islam, one can easily conclude that Shams played a providential role in Islamic history.
    The accounts of Shams in the popular literature on Rumi in the West have tended to emphasize the dramatic sides to the Shams legend. We are given the picture of a wild lover of god who was utterly unconcerned with societal and religious conventions
    Keywords: Shams, I Tabrīzī Rumi, Rumi''s poetry, Islamic Thought, mysticism}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال