به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « اجرای احکام خارجی » در نشریات گروه « فقه و حقوق »

تکرار جستجوی کلیدواژه «اجرای احکام خارجی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • محمود جلالی، علی نوریان*

    امروزه با تحول نظام های سیاسی و اقتصادی و تبدیل دنیا به دهکده ای جهانی و افزایش ارتباطات بین مردم جهان و اقامت بسیاری از اتباع کشورها درخارج از کشور متبوع خود، لزوم شناسایی و اجرای احکام خارجی را ملموس تر کرده است. بزرگترین مانع در مسیر مذکور، تعارض اجرای احکام خارجی با حاکمیت ملی کشورها و ترس از نقض حاکمیت ملی و دخالت در امور داخلی می باشد. این موانع، بخصوص در دعاوی خانوادگی و به طور اخص دعوی طلاق به لحاظ ضرورت رعایت قواعد اسلامی و فقهی، دوچندان است. مع الوصف، حقوق ایران به لحاظ اهمیت موضوع وجود موانع مذکور، شناسایی و اجرای احکام خارجی را با رعایت یکسری شروط و قواعد پذیرفته است و در دعاوی خانوادگی و به خصوص دعوی طلاق نیز، امکان شناسایی و اجرای احکام خارجی وجود دارد لیکن، امر تنفیذ (شناسایی) بایستی در دادگاه داخلی ایران انجام پذیرد و این تصمیم دادگاه داخلی، نیاز به رعایت اصول و قواعدی است که لزوما در محاکم خانواده انجام می گیرد. به لحاظ عدم اشراف و تخصص برخی از دادرسان محاکم خانواده نسبت به نحوه رسیدگی و برخورد با این گونه دعاوی و باتوجه به وجود پاره ای ابهامات در قوانین، رویه های مختلفی در رسیدگی به این دعاوی ایجاد شده و رسیدگی به این دعوی را با چالش مواجه کرده است. از این رو،  طرح موضوع  و تجزیه و تحلیل  قواعد حاکم بر فرایند  رسیدگی  به این دعوی، موجب وحدت رویه و افزایش سطح آگاهی قضات و حقوقدانان در مواجهه با این دعوی خواهد بود.

    کلید واژگان: شناسایی احکام خارجی, اجرای احکام خارجی, تنفیذ, دعوی خانوادگی, طلاق, رویه قضایی}
  • حمید بذرپاچ*، جلیل مالکی، حسن پاشازاده، محمدرضا مجتهدی

    در توسعه روابط بین الملل، شناسایی و اجرای احکام صادره از محاکم خارجی ضرورتی آشکار است کما اینکه یکی از مسائل مهم حقوق مدنی ایران و بین الملل خصوصی را شامل میشود. البته این بدان معنی نیست که کشورها خود را ملزم به شناسایی و اجرای بدون قید و شرط احکام خارجی بدانند بلکه هدف این است که با رعایت شرایط امکان اجرای احکام مدنی خارجی فراهم و بدینوسیله به مسئله شناسایی و اعتبار حقوق مکتسبه افراد توجه شده و راه برای توسعه بیشتر حقوق بین الملل خصوصی هموار گردد. در این مقاله به دو دیدگاه متفاوت شناسایی و اجرای احکام صادره از دادگاه های ایران در کشورهای خارجی که متضمن آگاهی از نحوه شناسایی و اجرای احکام ایرانی از خارجه که بیشتر در چهارچوب حقوق مدنی و حقوق بین الملل خصوصی کشورهای خارجی و همچنین شناسایی و اجرای احکام خارجی در ایران که اصولا جدای از موازین حقوق مدنی و حقوق بین الملل خصوصی کشور دیگر که در چهارچوب حقوق مدنی و حقوق بین الملل خصوصی ایران مطرح است را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

    کلید واژگان: اجرای احکام, اجرای احکام خارجی, دادگاه, قوانین ایران}
    Hamid Bazrpach *, Jalil Maleki, Hasan Pashazadeh, MohamadReza Mojtedi

    In the development of international relations, recognition and implementation of verdicts issued bay foreign courts is necessary. Of course, this does not mean that countries are required to recognize and enforce the unconditional requirements of foreign judgments, but that the objective is to allow foreign civilian sentences to be enforced with due observance of the law, thus addressing the issue of identifying and validating the rights of those who are being watched and the way to Further development of private international law. In this paper, two different perspectives on the recognition and enforcement of sentences issued by Iran's courts in foreign countries, which include awareness of how to identify and enforce Iranian sentences from abroad, which are more in the framework of civil and private international law of foreign countries and the recognition and enforcing foreign judgments in Iran, which, in principle, apart from the civil and civil law principles of international law, which is in the framework of civil and private international law of Iran, will be examined.

    Keywords: execution of judgments, execution of foreign judgments, court, Iranian law}
  • علیرضا عالی پناه*
    شناسایی و اجرای احکام دادگاه های بیگانه، از مسائل مترتب بر تعارض دادگاه ها در سنت های حقوقی است و به سبب ابعاد سیاسی آن، از مباحث حقوقی بحث انگیز به شمار می رود؛ چه شناسایی و اجرای حکم خارجی به معنی استفاده از قوای حاکمیت ملی برای ترتیب اثردادن یا عینیت بخشیدن به مفاد آن حکم است و حاکمیت ملی با این سوال جدی مواجه است که چگونه می تواند قدرتی را که به عنوان ودیعه از جانب ملت به او سپرده شده است، صرف شناسایی یا اجرای حکمی کند که خود در پیدایش آن، نقشی نداشته است؛ خصوصا که ممکن است تشریفات و نحوه رسیدگی به دعوا یا قوانین و مقرراتی که منشا صدور حکم خارجی شده است، با اصول حقوقی، مقبولات عرفی یا درک عمومی از عدالت در کشوری که درخواست اجرا یا شناسایی در آن مطرح شده است، منافات داشته باشد. با عنایت به این مطالب می توان دریافت که شناسایی و اجرای احکام عجز از پرداخت خارجی تا چه اندازه می تواند مسئله آفرین و بحث انگیز باشد. این مقاله در صدد است بدون ورود در بحث نظریه های شناسایی و اجرای آرای خارجی، نظام های حاکم بر شناسایی و اجرای آرای عجز از پرداخت خارجی را دسته بندی و بررسی کند. در این راستا، بررسی نظریات صلاحیت در عجز از پرداخت، ضروری خواهد بود.
    کلید واژگان: شناسایی احکام خارجی, عجز از پرداخت, صلاحیت محاکم, اجرای احکام خارجی}
    Alireza Alipanah*
    Recognition and enforcement of foreign court judgments is a matter of conflict of courts in legal traditions and due to its political dimension, it is a controversial legal issue. Because, the recognition and enforcement of a foreign judgments means the use of force of sovereignty to enforce the judgment, the national sovereignty have a serious question that how can use the national power to enforce the judgment that had no role in its creation. Especially, it is possible that the laws and regulations relate to this cases is contrary to legal principles, common assumptions or general understandings of justice in a country where it has been requested to recognize or enforce the foreign judgment. With regard to this topic, it could be understood that the recognition and enforcement of foreign judgments in insolvency and bankruptcy how much can be problematic and controversial. This article is not included in the theories of recognition and enforcement of foreign judgments, but it is included in the regimes governing the recognition and enforcement of foreign insolvency judgments. In this context, the discussion about the theories of jurisdiction in international insolvency will be necessary.
    Keywords: Recognition or enforcement of foreign judgments, foreign insolvency, theories of jurisdiction in foreign insolvencies, Recognition or enforcement of foreign insolvencies, Systems of recognition or enforcement of foreign insolvencies}
  • علی خالقی، مائده میرشمس شهشهانی
    اصولا شناسایی اعتبار برای احکام دادگاه های کیفری بیگانه یک نوع همکاری کیفری بین المللی به شمار می رود که در قالب موافقتنامه های دو یا چندجانبه یا قوانین داخلی ناظر بر استرداد، انتقال محکومان، منع محاکمه مجدد، اجرای مجازات و معاضدت قضایی در امور کیفری صورت می گیرد؛ اما این اعتباربخشی، از دیرباز با موانع و محدودیت هایی مواجه بوده و در ایران نیز با برخی محذورات شرعی مواجه است. در این مقاله، ضمن مطالعه مبانی و انواع یکی از جنبه های این شناسایی، یعنی اجرای احکام کیفری بیگانه و قبول آثار آنها، جایگاه آن را در نظام حقوقی ایران مورد بررسی قرار داده و خواهیم دید که از این نظر، حکم کیفری بیگانه تنها در مواردی خاص و به اقتضای ضرورت و مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران، مورد شناسایی قرار گرفته است.
    کلید واژگان: اعتبار احکام بیگانه, اجرای احکام خارجی, آثار احکام بیگانه, انتقال محکومان, استرداد, همکاری بین المللی}
    Ali Khaleghi, Maedeh Mir Shams Shahshahani
    Recognition of foreign criminal judgment is one of the methods of international criminal cooperation. This method can be applied through extradition, transfer of prisoners, execution of the sentences and cooperation in criminal matters conventions. The recognition of foreign criminal judgment had faced some challenges and restrictions from beginning, and in Iran there are some religious restrictions, as well. In this paper, the basis and one of the aspects of the recognition of the foreign criminal judgments, that is, enforcement of foreign criminal judgments and acceptance of their effects, and its importance in Iran legal system will be discussed. It will be mentioned that, in this regard, foreign criminal judgments are recognized in individual cases, and when the recognition is required and useful for Islamic republic of Iran.
    Keywords: Validity of Foreign Judgments, Execution of Foreign Sentences, Effects of Foreign Judgments, Transfer of Prisoners, Extradition, International Cooperation.}
  • فریده شکری
    در مراودات بین المللی، شناسایی و اجرای احکام خارجی، به ویژه احکام صادره در خصوص دعاوی خانوادگی، به لحاظ ارتباط بسیاری از آن ها با نظم عمومی و اخلاق حسنه، از اهمیت بسیار برخوردار است. نظام های حقوقی جهان همواره برخی شرایط را برای شناسایی و اجرای این گونه احکام مقرر کرده و موانع آن را به حیطه ی احصاء در می آورند؛ محاکم نیز در برخورد با این گونه احکام، گاه سیستم کنترل محدود را در پیش گرفته و زمانی نظام شناسایی نامحدود را لحاظ می کنند؛ قضات ایران در برخورد با احکام خارجی صادره در دعاوی خانوادگی، باید افزون بر به کارگیری نظام کنترل محدود، عناصری چون تابعیت هر یک از اصحاب دعوا، رابطه ی زوجیتی و یا ابوینی آن ها را نیز لحاظ کنند. این در حالی است که عدم اشراف و آگاهی بسیاری از دادرسان نسبت به چگونگی برخورد با این احکام و اجمال و ابهام قوانین حاکم بر این حوزه سبب شده است که در برخورد با احکام مذکور، رویه ای نادرست لحاظ شده و امر شناسایی و اجرای آن ها با چالش مواجه شود؛ از این رو، رفع ابهام از قوانین موجود و افزایش سطح آگاهی قضات نسبت به چگونگی برخورد با این گونه احکام ضروری است.
    کلید واژگان: اجرای احکام خارجی, شناسایی احکام خارجی, نظم عمومی, دعاوی خانوادگی, رویه ی قضایی, قانون اجرای احکام مدنی}
  • حدود آزادی طرفین دعوی در تعیین صلاحیت قضایی بین المللی: جایگاه داوری تجاری بین المللی
    محمود باقری
    تقبل صلاحیت قضایی بین المللی نسبت به دعاوی خصوصی بین المللی از طرف محاکم ملی و یا دیوان های داوری تجاری بین المللی مبتنی بر اصولی است که از مهم ترین آنها می توان اصل آزادی اراده طرفین دعوی در انتخاب دادگاه یا دیوان داوری مورد نظر خویش را نام برد. مع هذا این وضعیت تحت تاثیر تحولاتی که در سطح داخلی و جهانی رخ داده اند دچار تغییراتی شده است. از یک طرف دخالت دولت ها از طریق حقوق اقتصادی محدودیتی را به وجود آورده و از سوی دیگر روند جهانی شدن و آزادی اقتصادی باعث توسعه نهادهای دادرسی خصوصی، مخصوصا داوری تجاری بین المللی شده است. این مقاله تعامل نظام های حقوقی ملی را با داوری تجاری بین المللی مورد بحث قرار می دهد.
    کلید واژگان: آزادی اراده, اجرای احکام خارجی, تجارت بین الملل, داوری, صلاحیت قضایی بین المللی, عدالت خصوصی}
    PARTY AUTONOMY IN INTERNATIONAL COMMERCIAL TRANSACTIONS: THE PLACE OF INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION
    Mahmood Bagheri
    Party Autonomy in International Commercial Transactions: the Place of International Commercial ArbitrationThis paper tries to show that commercial arbitration is an important part of a general transformation, which is taking place in both domestic and international law. For various reasons there has been a strong desire for a private system of justice including arbitration and a general reluctance to submit private disputes to State courts. As a result of the expansion of international trade and investment, the second part of the last century witnessed an unprecedented growth of international arbitration. The prospect of a private dispute settlement represents an international regime which, despite national regulatory interventions, is based on a market economy, private law and a spontaneous order. The popularity of arbitration has, therefore, its roots in the changing patterns of social interactions in the modern market economies and in particular the ideas of liberty and choice of individuals to control their life. Consequently, arbitration and other forms of alternative dispute resolution are increasingly claiming ground from public administered justice.
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال