به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « ورزشکار » در نشریات گروه « فقه و حقوق »

تکرار جستجوی کلیدواژه « ورزشکار » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • حسین آقایی نیا

    از آغاز دوره قانونگذاری در ایران معاصر قانون مشخصی که در باب حوادث ورزشی وجود نداشت و حقوق دانان در راستای توجیه حوادث ناشی از عملیات ورزشی به مبانی و اصول حقوقی متوسل شده اند. در سال 1352 برای نخستین بار مقرر شد که حوادث ناشی از عملیات ورزشی مشروط بر این که سبب آن حوادث، نقض مقررات مربوط به آن ورزش نباشد، جرم محسوب نمی شود. این مقرره در قوانین بعدی نیز با تغییراتی اندک تکرار شد. علت این حکم نیز مصلحت اجتماعی، رضایت زیان دیده، عرف و عادت و توجه به جایگاه مهم ورزش در تعالی اخلاق و تاکیدات قانون اساسی است. مرتکب، شخص ورزشکار است و عمل ورزشی، آن گروه از اقداماتی است که در چارچوب یک ورزش انجام می گیرد. شرط اصلی برخورداری از معافیت کیفری، التزام به مقررات مربوط به ورزش مورد نظر است که بارزترین آنها مقررات مربوط به خطاهای ورزشی است. همچنین ورزشکار نمی تواند از اجازه قانون جهت ایراد صدمات عمدی به دیگران سوء استفاده نماید. عدم مسوولیت ورزشکار، محدود به زمان ورزش بوده و  همچنین ورزش مزبور نباید برخلاف موازین شرعی باشد.

    کلید واژگان: ورزش, مسوولیت کیفری, ورزشکار, رضایت}
    Hossein Aghaie Nia

    Since the beginning of the Iranian contemporary legislative period, there is no specific law on sports activities and therefore lawyers have resorted to legal foundations and principles in order to justify the events resulting from sport operations. In 1973, for the first time it was established that events resulting from sport operations are not a crime provided that it is not a violation of the rules related to that exercise. This provision was repeated in the following rules with little modifications. The reason is the social expediency, the victim’s satisfaction, custom and habit and attention to the important position of sport in excellence of ethics and the emphasis of the constitution. The perpetrator is an athlete and sports action means the group of actions taken within the framework of a sport. The main condition for justifying operations is compliance with the rules related to sport specially the regulations of sports faults. The athlete cannot also exploit the law’s permission to harm others. The lack of athlete responsibility is limited to the time of exercise and that the sport should not be contrary to Sharia norms.

    Keywords: Sport, Criminal Responsibility, Athlete, Consent}
  • احمد یوسفی صادقلو*، مژگان نصیر
    حقوق علم گسترده ایست که شامل تمام ابعاد زندگی انسان می شود و بحث مسیولیت از اصلی ترین مباحث علم حقوق بوده و تمامی ابعاد زندگی انسان از جمله حوزه ی ورزش را در بر می گیرد که اشخاص زیادی در این عرصه فعالیت دارند. ورزش از حادثه تفکیک ناپذیر است و در صورت وقوع حادثه امکان ایراد خسارات برای تمامی اشخاص موضوع حقوق ورزش وجود دارد و همین موضوع موجب طرح انواع دعاوی مسیولیت، از جمله مسیولیت مدنی بر علیه عامل ورود زیان در مراجع قضایی می گردد که مسایل و نظریه هایی را در بر می گیرد، مانند آنکه آیا قواعد مسیولیت مدنی تنها ورزش حرفه ای را پوشش می دهد؟ آیا عدم مسیولیت ورزشکاران که در خطرهای ذاتی قابل استناد است خطرهای غیر متعارف را نیز در بر می گیرد؟ دفاعیات موثر خوانده براساس قواعد مسیولیت کدام است؟ در واقع مسیولیت می خواهد با در برگرفتن تمامی ابعاد زندگی انسان عامل ورود زیان را مشخص نماید، حق زیان دیده را به او بازگرداند و براین اساس هیچ ضرری نباید جبران نشده باقی بماند. در این مقاله نگارندگان مسیولیت مدنی ورزشکاران ناشی از حوادث ورزشی را بررسی و مشخص کرده که حوادث ورزشی در چه شرایطی برای ورزشکاران ایجاد مسیولیت می کند و در چه مواردی آنها را از مسیولیت مبرا می نماید و هم چنین ایرادات دفاعی خوانده در برابر زیان دیده (خواهان) بررسی شده است و در بیشتر موارد سعی شده که پرونده ها و آراء ورزشی مرتبط بررسی شود.
    کلید واژگان: زیان, حوادث ورزشی, مسئولیت, مسئولیت مدنی, ورزشکار}
  • سید محمد حسینی، الهام اسحاقی
    در عصر حاضر، ورزش یکی از مهم ترین فعالیت های سالم در میان جوانان و نوجوانان است و از جمله راه های تربیت در میان جوانان می باشد که می تواند بودجه عظیمی را به خود اختصاص دهد که البته این فعالیت ها در مواردی همراه با خطراتی برای ورزشکاران می باشد؛ زیرا در بازی ها و فعالیت های ورزشی، آسیب دیدن امری اجتناب ناپذیر و طبیعی است. اگر چه نظریاتی وجود دارد، مبنی بر اینکه ورزشکاران به پذیرش این آسیب ها رضایت داده اند و عقیده دارند که این امور بیشتر باعث تنبیه انضباطی برای آنان خواهد بود، اما در موارد شدیدتری حتی ممکن است به مرگ ورزشکار آسیب دیده بینجامد، صرفنظر از رضایت وی بر انجام بازی، حقوق در کنار توجه مسئولیت جبران خسارت وارده، برای ورزشکار صدمه زننده مسئولیت کیفری نیز قائل است. از این رو رشته ای به نام حقوق ورزشی شکل گرفته که به بایدها و نبایدهای این خطرات می پردازد.
    کلید واژگان: آسیب, حقوق, مسئولیت, مسئولیت مدنی, ورزش, ورزشکار}
    Seyyed Mohammad Hosseini, Elham Eshaghi
    Nowadays exercise is one of the most important healthy activities among teens and adults.which in some cases of cours it may lead to danger for the athlets. Because getting injured in matches and athletic activities,is something natural and unavoidable. By the way there are some theorys showing the althlets do accept these injuries. But in law, with considering the acception of the athlet, responsibilities are mantioned for the criminal responsible player.
    Keywords: Athlete, Civil liability, Damage, Law, Responsibility, sport}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال