به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "برودتی" در نشریات گروه "جغرافیا"

تکرار جستجوی کلیدواژه «برودتی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی برودتی در مقالات مجلات علمی
  • محمدحسین رامشت، علیرضا عباسی، مسعود معیری
    مخروط افکنه ها از بارزترین پدیده های ژئومورفولوژی جریانی هستند. بسیاری از محققان حوزه علوم زمین، حاکمیت اقلیم نیمه خشک یا نیمه مرطوب را یکی از ارکان اصلی تشکیل و تکوین این پدیده به شمار آورده اند(معتمد، 1379). زمین شناسان با تاکید برحرکات پوسته زمین، موتور اصلی ایجادچنین پدید هایی را به حرکات منطقه ای پوسته نسبت می دهند و بستر اصلی ایجاد مخروطه افکنه ها را مشروط به تغییر ناگهانی سطوح دانسته اند(Harvey،1989). در مواردی نیز مخروط افکنه ها رانشانه وجود حرکات گسلی تلقی کرده و از آنها به عنوان شاهد این گونه حرکات نام برده-اند(Hooke، 1977) و بعضا مخروطه افکنه ها را شاهدی برای ارزیابی تحرکات پوسته در متدهای بررسی تحرکات جنبا تلقی نموده اند(Bull، 1964). نکته درخور تامل پیرامون مخروطه افکنه های ایران، رابطه آنها با سیستم های شکل زای حاکم بر ایران است. ایران را می توان از نظر سیستم های فرم زای اقلیمی و نه پهنه بندی های اقلیمی رایج به چهار ناحیه متفاوت طبقه بندی نمود(اکرمی، 1385). چند و چون شکل زایی سطوح ژئومورفیک در این نواحی بستگی به چگونگی تعامل عوامل شکل زا در این سیستم ها دارد. به عبارتی می توان گفت ساختار سیستمی هایی که عوامل شکل زا همانند آب، باد، یخ،... درآن عمل می کنند، در تکوین و الگوی فرمی آن سیستم ها بشدت مؤثر خواهند بود، حتی اگرپدیده ویژه ای در دو سیستم مختلف بوجود آمده باشد فرم همسانی نخواهند داشت. برای مثال، مخروط افکنه ای که در سیستم شکل زای کانون های برودتی به وجود آمده، با مخروط افکنه هایی که در سیستم شکل زایی حرارتی شکل گرفته اند، هم از نظر شکل شناختی و هم از دیدگاه تکوینی متفاوتند.
    در این جا سعی بر آن است که با بهره گیری از فنون و داده های هندسی، توزیع فضایی مخروطه افکنه های بزرگ ایران تحلیل کمی شده و رابطه بین سیستم های شکل زا (حرارتی، برودتی و رطوبتی) و نحوه پراکندگی و الگوی تیپ شناسی آنها بازخوانی و شاخص های فرم شناختی خاصی برای هرتیپ و الگو ارائه شود. نتایج حاصل از این طرح پژوهشی که در دانشگاه اصفهان اجرا شده، نشان دهنده آن است که:- ویژگی های هندسی، الگوهای ژنتیک مخروطه افکنه های ایران را تبیین می کند.
    - الگو های ژنتیکی مخروطه افکنه های ایران از سه تیپ دلتایی، یخچالی و آبرفتی تبعیت می کند.
    - توزیع مخروطه افکنه های ایران از مدل همجواری(Neighborhoods Model) سیستم های شکل زا پیروی کرده و بعضی از سیستم های شکل زای ایران علی رغم وجود تمامی عواملی که زمین شناسان و ژئومرفولوژیست ها به عنوان شروط اولیه تکوین مخروطه افکنه ها بیان می دارند، قادر به تولید فرم های مخروطی نیستند.
    کلید واژگان: سیستم های شکل زا, سلول های حرارتی, برودتی, رطوبتی, مخروطه افکنه, ژئومرفولوژی جریانی
    Mohammad Hossayn Ramesht, Ali Reza Abbasy, Masood Moaiery
    Alluvial Fans are manifests of fluvial geomorphology. In Iran these is a clear relation between Alluvial Fans and morphogenetic systems. Iran may divide into four different parts from morphogenetic point of view. Development of Alluvial Fans is some what different in every morphogenetic region. In this paper we try to evaluate some geometric and spatial characteristics of major Alluvial Fans of Iran. Meanwhile we will study the relationship between these characteristics and morphogenetic systems.
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال