به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « تحلیل فقهی » در نشریات گروه « مدیریت »

تکرار جستجوی کلیدواژه «تحلیل فقهی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • سیدکمیل طیبی، مجتبی خانیزاده امیری، شهرام معینی
    کارآفرینی به عنوان شیوه ی شناسایی فرصت های جدید، تخصیص منابع مورد نیاز برای تعقیب آن فرصت ها با پذیرش نااطمینانی و ایجاد یک سازمان برای اداره ی آن منابع شناخته می شود. این مقاله با بازکاوی رویکرد آموزه های دینی در اقتصاد اسلامی نشان می دهد که کارآفرینی و لوازم و مقدمات آن از دیدگاه سودمندی اقتصادی برای خود، دیگران و اجتماع و به عنوان عاملی در جهت رشد و شکوفایی جامعه تایید می شود. این سودمندی با نوآوری و انجام کار توام با بهره وری و یا ایجاد موقعیت های کاری جدید در جامعه ی اسلامی به دست می آید. بنابراین اقتصاد اسلامی به طور عمیق کسب و کار کارآفرینانه که درنهایت حاصل جمع مثبت است را تایید و تشویق می کند، و هم زمان کسب وکارهای غیرکارآفرینانه که حاصل جمع صفر یا نامثبت اند را مردود می شمارند. قمار، غرر و رهان از مصادیق این کسب و کارهای غیرکارآفرینانه و حاصل-جمع نامثبت هستند. بر این اساس، اقتصاد اسلامی با تشویق و تقویت کسب وکارهای کارآفرینانه از یک سو و هم زمان مردود شمردن کسب وکارهای غیرکارآفرینانه قویا می تواند جهت گیری فعالان اقتصادی را به سمت فعالیت های حاصل جمع مثبت هدایت کند، که تضمین کننده ی شکوفایی اقتصادی است. درنهایت، اقتصاد اسلامی پذیرش نااطمینانی در فعالیت-های حاصل جمع مثبت و کارآفرینانه را تایید و پذیرش نااطمینانی در فعالیت های غیرکارآفرینانه و حاصل جمع صفر را رد می کند.
    کلید واژگان: کارآفرینی, اقتصاد اسلامی, نااطمینانی, بازی حاصل جمع مثبت, تحلیل فقهی}
    Seyed Komail Tayebi, Mojtaba Khanizadeh Amiri, Shahram Moeeni
    Entrepreneurship has been known as a method of identifying new opportunities, allocating resources in the situation of uncertainty and creating an organization to manage resources. This paper describes religious learning approaches in which entrepreneurship is beneficial to society and individuals through its economic advantages. The benefits are gained through innovation, productivity and new business opportunities promoted by the Islamic society. Hence, the Islamic economy widely recognizes and encourages the entrepreneurial businesses with a positive-sum game while non-entrepreneurial businesses with a zero-sum or negative-sum game are simultaneously rejected. Gambling, Gharar and Rehan are examples of such non-entrepreneurial and zero-sum businesses a indeed. Based on the findings of this study, the Islamic economy strongly encourages people towards economic activities that are entrepreneurial businesses and comprise positive-sum game. However, it discourages non-entrepreneurial activities which include uncertainty with zero-sum consequences and even uncertainty with a positive-sum game is somehow accepted.
    Keywords: Entrepreneurship, Islamic Economy, Uncertainty, Positive, sum Game, Juridical Analysis}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال