جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « اقیانوس هند » در نشریات گروه « زیست شناسی »
تکرار جستجوی کلیدواژه «اقیانوس هند» در نشریات گروه «علوم پایه»-
به دلیل انتشار خوب امواج صوتی در اقیانوس، از انرژی صوتی برای آشکارسازی زیرسطح دریا استفاده می شود. برای بهرهبرداری از خصوصیات مختلف محیطی که صوت در آن منتشر می شود، باید از مدلسازی و شبیه سازی امواج صوتی استفاده شود. برای این منظور، باید عوامل محیطی را بررسی کرده و نحوه انتشار پرتوهای صوتی و کارآیی سونار، در شرایط مختلف و در زمانها و مکانهای مختلف شبیه سازی شود. این پژوهش، با هدف بررسی اثرات شکل توپوگرافی بر انتشار پرتوهای فراصوت طراحی شده است. در این پژوهش، ابتدا داده های محیطی منطقه مورد مطالعه که شامل داده های شوری، دما و عمق در شمال اقیانوس هند است، به صورت ترکیبی از پایگاه های داده های بین المللی (نظیر HYCOM , GEBCO , WOA و...) استخراج شده است. سپس با استفاده از روش پرتو، انتشار امواج فراصوتی در حضور ناهمواری بستر دریا شبیه سازی شده است. ابتدا با استفاده از داده های دما و شوری در اقیانوس هند و به کمک مدل های گرافیکی تغییرات پارامترهای هیدروفیزیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شد. سپس با استفاده از فرمول مکنزی سرعت صوت را در این مقاطع محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به کمک مدل آکوستیکی موجود ابتدا تغییرات فشار را بررسی و سپس از این خروجی برای محاسبه میزان سیگنال برگشتی از یک هدف فرضی زیر آبی استفاده گردید. نتایج سناریوهای مختلف شبیه سازی انتشار پرتوهای فراصوت نشان می دهد که وقتی منبع زیر لایه ترموکلاین قرار داده شود، پرتوها آکوستیکی به سمت پایین منحرف میشوند. با افزایش فرکانس، تلفات انتقال افزایش یافته و شدت فشار آکوستیکی کاهش می یابد. زیرا مقدار جذب امواج صوتی با افزایش فرکانس افزایش می یابد.
کلید واژگان: اقیانوس هند, پرتوهای فراصوت, توپوگرافی, فشار آکوستیکیDue to the good propagation of sound waves in the ocean, sound energy is used to reveal the subsurface of the sea. In order to take advantage of the different characteristics of the environment in which sound is emitted, modeling and simulation of sound waves should be used. For this purpose, the environmental factors should be investigated and the way of sound rays propagation and the efficiency of sonar should be simulated in different conditions and in different times and places. This research is designed with the aim of investigating the effects of topographical shape on the propagation of ultrasound rays. In this research, firstly, the environmental data of the study area, which includes salinity, temperature and depth data in the northern Indian Ocean, has been extracted from international databases (such as HYCOM, GEBCO, WOA, etc.). Then, using the beam method, the propagation of ultrasonic waves in the presence of roughness of the seabed has been simulated. First, changes in hydrophysical parameters were analyzed using temperature and salinity data in the Indian Ocean and with the help of graphic models. Then, using Mackenzie's formula, the speed of sound in these sections was calculated and analyzed. With the help of the existing acoustic model, pressure changes were first checked and then this output was used to calculate the amount of return signal from a hypothetical underwater target. The results of different simulation scenarios of ultrasonic beam propagation show that when the source is placed under the thermocline layer, the acoustic beams are deflected downwards. As the frequency increases, the transmission loss increases and the intensity of the acoustic pressure decreases. Because the amount of absorption of sound waves increases with increasing frequency.
Keywords: Indian ocean, Ultrasonic rays, topography, Acoustic pressure -
فصلنامه اقیانوس شناسی، پیاپی 49 (بهار 1401)، صص 92 -107پیشینه و مبانی نظری پژوهش
اقیانوس هند به علت برخورداری از موقعیت ژیوپلیتیکی، تنگه ها و آبراهه های استراتژیک، نقش مواصلاتی و همچنین اهمیت راهبردی و اقتصادی، در سال های اخیر مورد توجه جدی قدرت های بزرگ جهانی و منطقه ای قرار گرفته است. کشور چین در راستای تبدیل شدن به قدرت جهانی به دنبال حضور فعال در آب های آزاد و بنادر استراتژیک و راهبردی جهان است. این کشور طرح احیای جاده ابریشم را با عنوان ابتکار یک کمربند یک راه در دست اجرا دارد، که دارای ابعاد مختلف استراتژیکی، ژیوپلیتیکی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی است. این پروژه دارای دو مسیر بری و بحری است. مسیر دریایی این پروژه با عنوان جاده ابریشم دریایی قرن 21 پس از عبور از اقیانوس هند به بندر ونیز در اروپا متصل می گردد. هدف کلان این طرح ارتقاء سطح توسعه کشورهای مابین مرزهای شرقی و غربی اوراسیا از طریق تسهیل همکاری های منطقه ای و توسعه زیرساخت های کشورهای معبر عنوان شده است. این طرح دارای ابعاد مختلف ژیوپلیتیکی، اقتصادی و سیاسی -امنیتی است. زمینه های همکاری های غیراقتصادی در چارچوب طرح مزبور شامل: تامین امنیت مسیرهای مبادلاتی ،تقویت همکاری های ضد تروریسم در سطح منطقه ، طراحی سازوکارهای حل و فصل منازعات در خصوص دعاوی زمینی و دریایی،توسعه منابع دریایی، همکاری در زمینه حفاظت زیست محیطی در مسیر جاده ابریشم ،افزایش مبادلات فرهنگی می باشد. قدرت دیگر در حال ظهور منطقه ای ، کشور هند است که در پی افزایش نفوذ ژیوپلیتیکی خود را در حوزه شبه قاره است. این پژوهش که به روش توصیفی - تحلیلی تهیه شده است به بررسی رقابت استراتژیک و ژیوپلیتیکی مسیر دریایی «پروژه یک کمربند یک جاده چین» در اقیانوس هند می پردازد. بر این اساس در پژوهش حاضر پرسش اصلی این مسئله است که مسیر دریایی پروژه یک کمربند یک جاده چین چه تاثیری بر رقابت های ژیوپلیتیکی حوزه اقیانوس هند دارد.
روش شناسیدر این بخش نوع پژوهش براساس هدف و ماهیت توصیفی- تحلیلی است. توصیفی است به این دلیل که وضع موجود را بررسی می کند و به توصیف منظم و نظام مند وضعیت فعلی موضوع تحقیق می پردازد. به این مبنا تحلیلی است که علاوه بر بیان وضع موجود به تبیین دلایل چگونگی و چرایی وضعیت مسئله و ابعاد آن پرداخته شده است و رقابت استراتژیک و ژیوپلیتیکی مسیر دریایی طرح یک کمربندیک جاده چین در اقیانوس هند، مورد تحلیل قرار گرفته است. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و با استفاده از مقالات، کتاب ها، اسناد و منابع اینترنتی معتبر می باشد.
یافته هاچین و هند هر دو از قدرت های نوظهور در نظام بین المللی هستند. اگرچه در مورد میزان پایداری و مقاومت هر یک از آنها دیدگاه های مختلف و گاه متناقضی وجود دارد، اما در این امر تردیدی وجود ندارد که هر دو کشور از نظر اقتصادی جزء قدرت های جهانی محسوب می شوند و رشد مداوم اقتصاد آنها نیز خود شرایط جدیدی از رفتارهای سیاسی و استراتژیک به ارمغان می آورد. از طرف دیگر هند طی چند سال آینده به چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل می شود و مجبور به واردات انرژی خواهد شد که 90 درصد آن از تنگه هرمز عبور خواهد کرد. شرایط اقتصادی و اتکا به اقیانوس هند باعث شده هر دو کشور نیروهای نظامی و دریایی خود را در اقیانوس هند تقویت کنند. هند طی دهه گذشته به نیروی دریایی توجه زیادی نشان داده و در حال حاضر با 155 کشتی جنگی یکی از بزرگترین ناوگان دریایی جهان است. چین همچنین در شرق و غرب هند حضور دارد و شبکه ای از پایگاه ها و مراکز دریایی را در کشورهای همسایه، از پاکستان تا میانمار ایجاد می کند. چین و هند در کنار حمایت دریایی از منافع اقتصادی خود، که به شدت به اقیانوس هند وابسته هستند، یکدیگر را تحت نظر دارند و رقابت آهسته ای از جمله اتحاد چین و پاکستان علیه هند وجود دارد. در این رابطه روشن است که اتحاد چین و پاکستان یک نگرانی استراتژیک برای هند است. در سال های اخیر، در چارچوب این ایتلاف، چین حضور فزاینده ای در بندر گوادر پیدا کرده است. در واقع این بندر یکی از مناطق مهم حضور این کشور در اقیانوس هند است و بسیاری به ویژه در هند درباره امکان ایجاد پایگاه نظامی چن در این بندر صحبت کرده اند. با این حال، در شرایط فعلی، همانطور که برای هند و ایالات متحده بسیار تحریک کننده است، بعید به نظر می رسد که این اقدام علنی توسط چین انجام شود. در هر صورت ، گوادر یک اهرم استراتژیک در اختیار چین است که می تواند در شرایط بحرانی از هند استفاده کند. هند همچنین نگران همکاری چین و پاکستان است و سعی دارد از بندر چابهار ایران به عنوان برگ برنده علیه چین استفاده کند.
نتیجه گیریچین در حال دستیابی به آرزوی دیرینه خود یعنی تبدیل شدن به یک قدرت جهانی است و این موفقیت چین باعث خواهد شد تا مدل توسعه یافتگی از انحصار غرب خارج شود و قدرت دیگر در حال ظهور در اقیانوس هند در قرن بیست و یکم، هند است. نظرات متفاوتی در باره روابط چین و هند ارایه شده است. برخی بر این باورند که رقابت عمیق و دیرپای ژیوپلیتیکی، تشکیل دهنده روابط میان این دو کشور در طی سالیان متمادی بوده است و منشاء این رقابت ها سرزمین ها و مردمی است که در اطراف یا میان این دو کشور قرار دارند. برخی از این فراتر رفته اند و معتقدند که هند و چین در آینده ای نزدیک به رقابتی خطرناک تبدیل خواهد شد. برخی نیز اعتقاد دارند که هرگونه پیشرفت فاحش در روابط هند و چین غیرمحتمل بوده و روابط میان این دو همچنان رقابتی باقی خواهد ماند و با وجود اختلافات ریشه ای میان هند و چین، دو طرف باید لزوم اجتناب از تبدیل شدن تنش ها به یک رقابت علنی پی ببرند. اما در این میان بازیگران فرامنطقه ای همچون ایالات متحده آمریکا بر روابط میان چین و هند تاثیرگذار هستند و به نوعی سعی در مدیریت روند تحولات جاری در اقیانوس هند را دارند. جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یک کشور آسیایی با توجه به موقعیت ژیوپلیتیکی خود ناگزیر به داشتن رابطه مناسب با کشورها و قدرت های آسیایی است و با نگاهی گذرا با تاریخ روابط ایران با کشورهای آسیایی می توان دریافت که همواره روابط با این کشورها در ابعاد مختلف و در سطحی مناسب برقرار بوده است، هرچند در مقاطعی با توجه به شرایط و تحولات سیاسی منطقه، این روابط فراز و نشیب های نیز داشته است. در همین رابطه موقعیت ژیوپلیتیکی و توانمندی های ایران (چابهار) زمینه مناسبی را در ابعاد گوناگون جهت اثرگذاری در روابط میان دو کشور هند و چین و به تبع آن در تحولات اقیانوس هند خواهد داشت. از این رو، نقش آفرینی ایران در مناسبات قدرت میان هند و چین ایفا می کند می تواند درک سیستم بین المللی آینده را ارتقاء بخشیده و شناخت از تحولات آتی در حوزه اقیانوس هند را برای تصمیم گیری ها تسهیل نماید. بندر گوادر نه تنها به عنوان بندر مهم تجاری برای پاکستان بلکه به بندری که کشتی های تجاری و ناوهای جنگی و حتی زیردریایی های چین در آن مستقر شوند تبدیل گردد و با توجه به این که این بندر در شرق تنگه هرمز واقع شده است کشورهای غربی به شدت بر این موضوع حساس شده اند و یکی از دلایل اصلی فشار غرب به پاکستان نیز همین موضوع می باشد. چینی ها برای پشتیبانی از این بندر در شرق کشور عمان یک قرارداد 5 میلیارد دلاری در بندر «سلامه و قوین» منعقد کرده اند. در سال 2018 کشور ایالات متحده آمریکا نیز با فشار آوردن به کشور عمان یک قرارداد در این بنادر با عمان منعقد نمود. عمانی ها که در ابتدا در مذاکرات مقاومت می نمودند، در نهایت به این قرارداد تن دادند. پس از آن چین در بندر هامبانتوتای کشور سریلانکا سرمایه گذاری 1/900 دلاری کردند که در واقع بتوانند هم مرکز و هم جنوب اقیانوس هند را در اختیار داشته باشند. بندر چابهار که قرارداد توسعه آن بین ایران و هندوستان امضاء شده است و قرار است توسط این کشور توسعه یابد و این کشور محور اصلی توسعه آن محسوب می شود 70 کیلومتر با بندر گوادر فاصله دارد و این دو بندر با هم جغرافیای مشترک و فرهنگ مشترک دارند. یکی از این بنادر یعنی چابهار را کشور هند که متحد غرب است می خواهد توسعه دهد و بندر گوادر را کشور چین که غرب با آن مخالف است می خواهد توسعه دهد که تا حدودی این مسیر را طی نموده است. با این شرایط یک رقابت ژیوپلتیکی در آینده ایجاد خواهد و به دلیل عدم پختگی و بدون بررسی تحلیل ژیوپلیتیکی ایران از مسایل و انعقاد قرارداد به هندوستان در راستای توسعه چابهار، در این خصوص کار زیادی توسط هندوستان صورت نگرفته است و جمهوری اسلامی ایران در این خصوص در حال تبلیغ نمودن است که این تبلیغات کشور پاکستان را بسیار حساس نموده است چرا که پاکستان مخالف توسعه بندر چابهار توسط رقیب این کشور یعنی هندوستان است. از سوی دیگر از شمال در کشور افغانستان و دستگاه های دولتی آن که عمق استراتژیک پاکستان محسوب می شود نفوذ کرده است. از سوی دیگر در شرق پاکستان یعنی منطقه لاهور خود هندوستان قرار دارد و در نهایت در غرب کشور پاکستان هم هندی ها در حال فعالیت هستند. جمهوری اسلامی ایران باید گونه ای اقدام کند که بندر چابهار به عنوان یک محور در بستر پروزه «یک کمربند - یک جاده» هم پا و مانند بندر گوادر حرکت کند و راهی جز این ندارد و در واقع اجازه دهد که کشور چین در این حوزه فعال شود و در واقع این دو را باید در قالب یک پروژه دانست و اگر دو پروژه باشند یعنی یکی هند و دیگری چین به نتیجه نخواهیم رسید. از سویی دیگر با توجه به وجود مشکلات داخلی هند، این کشور توان لازم را برای سرمایه گذاری در بندر چابهار ندارد چراکه هندوستان آمادگی لازم برای سرمایه گذاری در خارج از کشور خود را ندارد. بنابراین جمهوری اسلامی ایران باید توسعه چابهار در جنوب شرق کشور را با کمک چینی ها انجام دهد و این بدان معنی نیست که کشور هندوستان و یا سایر کشورها اجازه همکاری ندارند. از سوی دیگر کشور چین آمادگی لازم برای ایجاد بستر و زیرساخت های توسعه در بندر چابهار را دارد.
کلید واژگان: رقابت استراتژیک وژئوپلیتیکی, پروژه یک کمربند یک راه, اقیانوس هند, چابهارBackground and Theoretical FoundationsThe Indian Ocean has come to the attention of major global and regional powers in recent years due to its geopolitical position, strategic straits and waterways, its transport role, and its strategic and economic importance. On the other hand, in order to become a world power, China seeks an active presence in the open waters and strategic ports of the world. The country is implementing a plan to revitalize the Silk Road as a one-way belt initiative, which has various strategic, geopolitical, political, economic and security dimensions. This project has two routes, sea and sea. The project's sea route, called the 21st Century Sea Silk Road, connects to the port of Venice in Europe after crossing the Indian Ocean. Another emerging regional power is India, which is seeking to increase its geopolitical influence in the subcontinent. This descriptive-analytical study examines the strategic and geopolitical rivalry of the "One Belt One Way Belt Project" in the Indian Ocean.
MethodologyThe research method of this research is descriptive-analytical. It is descriptive because it examines the current situation and systematically and systematically describes the current situation of the research subject. It is based on this analysis that in addition to stating the current situation, the reasons for how and why the situation and its dimensions are explained and the strategic and geopolitical competition of the China Ring Road project in the Indian Ocean has been analyzed. The method of collecting information is library and using articles, books, documents and Internet resources is valids.
FindingsChina and India are both emerging powers in the international system. Although there are different and sometimes contradictory views on the degree of stability and strength of each of them, there can be no doubt that both countries are economically world-class and their continuous economic growth is itself a new condition of behavior. Brings political and strategic. India, on the other hand, will become the world's fourth largest economy in the next few years and will be forced to import energy, 90 percent of which will pass through the Strait of Hormuz. Economic conditions and reliance on the Indian Ocean have led both countries to strengthen their military and naval forces in the Indian Ocean. India has paid close attention to the navy over the past decade and is currently one of the world's largest navies with 155 warships. China is also present in eastern and western India, building a network of naval bases and centers in neighboring countries, from Pakistan to Myanmar. China and India are monitoring each other alongside maritime protection of their economic interests, which are heavily dependent on the Indian Ocean, and there is a slow rivalry between the two, including the Sino-Pakistani alliance against India. In this regard, it is clear that the Sino-Pakistani alliance is a strategic concern for India. In recent years, within the framework of this coalition, China has found an increasing presence in the port of Gwadar. In fact, this port is one of the important areas of the country's presence in the Indian Ocean, and many, especially in India, have talked about the possibility of establishing a Chen military base in this port. However, in the current context, as it is very provocative for India and the United States, it is unlikely that this action will be taken openly by China. In any case, Gwadar is a strategic lever at China's disposal that it can use against India in critical situations. India is also quite concerned about the cooperation between China and Pakistan and is trying to use the Iranian port of Chabahar as a trump card against China.
ConclusionChina is achieving its long-held dream of becoming a world power, and China's success will push the development model out of the monopoly of the West, and another power emerging in the Indian Ocean in the 21st century is India. There are differing views on Sino-Indian relations. Some believe that the deep and long-lasting geopolitical rivalry has shaped relations between the two countries for many years, and that the source of these rivalries is the lands and people that are around or between the two countries. Some have gone so far as to believe that India and China will become dangerous rivals in the near future. Some also believe that any drastic progress in India-China relations is unlikely and that relations between the two will remain competitive, and that despite the deep differences between India and China, the two sides must avoid the escalation of tensions into a public rivalry. To take. But in the meantime, trans-regional actors such as the United States are influencing China-India relations and trying to somehow manage the current developments in the Indian Ocean. The Islamic Republic of Iran, as an Asian country, due to its geopolitical position, is bound to have good relations with Asian countries and powers, and with a brief look at the history of Iran's relations with Asian countries, it can be seen that relations with these countries are always in different dimensions. It has been established at an appropriate level, although at times, due to the political conditions and developments in the region, these relations have had ups and downs. In this regard, the geopolitical position and capabilities of Iran (Chabahar) will have a good ground in various dimensions to influence the relations between India and China and, consequently, the developments in the Indian Ocean. Thus, Iran's role in the power relations between India and China can enhance the understanding of the future international system and facilitate knowledge of future developments in the Indian Ocean for decision-making. Gwadar Port not only as a port Important for Pakistan, but also a port where merchant ships, warships and even Chinese submarines can be stationed. And given that the port is located east of the Strait of Hormuz, Western countries have become very sensitive to this issue, and this is one of the main reasons for Western pressure on Pakistan. The Chinese have signed a $ 5 billion contract in the port of Salameh and Qawin to support the port in eastern Oman. In 2018, the United States of America also signed a contract with Oman in these ports under the pressure of Oman. The Omani, who initially resisted the negotiations, eventually agreed to the deal. China then invested $ 1,900 in the port of Hambantota, which could effectively control both the center and south of the Indian Ocean. Chabahar port, the development contract of which has been signed between Iran and India and is to be developed by this country, and this country is the main axis of its development, is 70 km away from Gwadar port, and these two ports have a common geography and common culture. have. One of these ports, Chabahar, wants to be developed by India, which is an ally of the West, and the port of Gwadar, which is opposed by China, which is opposed by the West, has to some extent followed this path. Under these circumstances, a geopolitical competition will be created in the future, and due to lack of maturity and without examining Iran's geopolitical analysis of issues and concluding a contract with India for the development of Chabahar, not much work has been done by India in this regard. In particular, it is propagandizing that this propaganda has made Pakistan very sensitive because Pakistan opposes the development of the port of Chabahar by its rival, India. On the other hand, it has infiltrated Afghanistan from the north and its government agencies, which is Pakistan's strategic depth. On the other hand, India is located in the east of Lahore, India, and finally in the west of Pakistan, the Indians are active. The Islamic Republic of Iran must act in such a way that the port of Chabahar, as an axis in the bed of the "One Belt - One Way" project, moves in the same way and like the port of Gwadar, and has no other way. And in fact, allow China to be active in this field, and in fact, these two should be considered as a project, and if there are two projects, one is India and the other is China, we will not succeed. On the other hand, due to India's internal problems, the country does not have the capacity to invest in the port of Chabahar because India is not ready to invest abroad. Therefore, the Islamic Republic of Iran must develop Chabahar in the southeast of the country with the help of the Chinese, and this does not mean that India or other countries are not allowed to cooperate. On the other hand, China is ready to create the bed and infrastructure for development in the port. It has Chabahar.
Keywords: Strategic, Geopolitical Competition, One Belt Project, Indian Ocean, chabahar -
This study was conducted to determine the reproductive biology of Nematalosa nasus for a period of 18 months from September 2016 to April 2018 in the coastal waters of the Persian Gulf. In total, 618 specimens (331 males and 287 females) were collected as bycatch in the shrimp bottom trawl net. Fork length ranges from 95-160mm (mean 135±0.7mm) and 95 to 169mm (mean 139±0.8mm) in males and females, respectively. The overall sex ratio showed that the males were dominating (1.15:1). Also, the size-specific sex ratio showed that the number of males was more dominant in fork length classes less than 135mm, and females generally dominated at lengths greater than 150 mm. Monthly variations in the Gonad Somatic Index (GSI) and morphological maturity stages of ovary indicated that Bloch's gizzard shad had a long spawning season with two distinct peaks in autumn and winter (from September to February). The smallest females mature Bloch's gizzard shad were found in the size classes 120-124mm of fork length and the Lm50% was estimated at 150mm.
Keywords: Clupeidae, Sex ratio, Spawning season, LM50%, Indian Ocean
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.