به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "تکنیک ipa" در نشریات گروه "هنر و معماری"

جستجوی تکنیک ipa در مقالات مجلات علمی
  • معصومه پاکدامن، مهناز رضایی *

    امروزه با توجه به اهمیت منظر شهری و تاثیرات آن بر جامعه جهانی، داشتن یک منظر شهری نوین یک مسئله ی ضروری میباشد. در این خصوص، مهم ترین مسئله در دنیای امروز بحث های محیط زیستی و مسائل مرتبط با آن ها هستند که برای در نظر گرفتن تامین آسایش اقلیمی در طراحی منظر شهری بدون تردید حائز اهمیت است. اثرات تغییر گیرند که شامل بارش و دما می اقلیم بصورت مستقیم و غیر مستقیم می باشند که اغلب اثرات مستقیم را در نظر می باشد. هدف از این مقاله بررسی و تامین آسایش اقلیمی در منظر شهری)فاز دوم شهرجدید پرند(مبتنی بر تغییرات اقلیمی و اثرات آن ، که بتواند برای بهبود تاب آوری منظرشهری مناسب باشد. بنابراین سوال اصلی این پژوهش اینست که چه مولفه هایی در طراحی منظر شهری با توجه به تغییرات اقلیمی در شهر پرند تاثیر گذارند و چه راهکاری برای بهبود شرایط فعلی این مولفه ها وجود دارد؟ این پژوهش به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش از نوع توصیفی - تحلیلی است. شیوه دست یابی به اطلاعات نیز عمدتا گردآوری اسناد کتابخانه ای و مقالات و بخشی از جمع آوری اطلاعات شامل مشاهدات میدانی، حضور در محل، ثبت و اصلاح وضعیت موجود و همچنین استفاده از پرسشنامه از خبرگان و متخصصین حوزه منظر شهری می باشد. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در این پژوهش استفاده از تحلیل داده های آماری با کمک نرم افزار SPSS و استفاده از تکنیک IPA و ماتریس SWOT می باشد. نتایج پژوهش حاکی از آن بوده است که در مجموع مولفه های زیست محیطی و عملکردی به دلیل اهمیت بالا و عملکرد فعلی پایین مرکز توجه بوده و راهکارهایی در این حوزه جهت بهبود شرایط موجود ارائه گردیده است.

    کلید واژگان: منظر شهری, آسایش اقلیمی, تکنیک IPA, تحلیل SWOT, فاز دوم شهر جدید پرند
  • مهراب شهریور، حسین کلانتری خلیل آباد *، غلامرضا لطیفی

    شهر دانایی از مفاهیم خلق شده‌ی هزاره‌ی جدید است. هر چند نشانه‌هایی از مفهوم شهر دانایی را می‌توان تا یک دهه‌ پیش نیز جستجو کرد، اما از قرن بیست و یکم شهرهایی از گوشه و کنار جهان، به سوی مفهوم توسعه‌ی دانایی محور تمایل پیدا کرده است. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی و تحلیل میزان توانمندی‌های مدیریتی و قابلیت‌های تکنولوژیکی و زیرساختی شهر دانایی محور در شهر شیراز است که با استفاده از روش تحقیق میکس متد (کیفی و کمی) انجام گرفت. ابعاد و مولفه‌های شهر دانایی محور ابتدا از طریق بررسی کیفی (تحلیل محتوی) بر پایه مشخصه‌های کیفی پژوهش سنجیده شد و سپس با استفاده از تکنیک IPA (اهمیت و عملکرد) بررسی کمی نیز صورت گرفت. بعد از این بررسی‌ها، اهمیت مولفه‌هایی که در مرحله اول تحقیق شناسایی شدند تعیین گردید. با استفاده از بررسی داده‌ها، ماتریس اولویت‌بندی بهبود شاخص‌های دانایی‌محور در شهر شیراز نیز مشخص گردید. هم چنین نتایج نشان داد که مهم‌ترین اولویت شهر شیراز آگاهی و افزایش دانش شهروندان با وزن (158/.) است. از طرفی کاهش خدمات کاغذی با وزن (138/.) و افزایش خدمات آنلاین با وزن (112/.) به عنوان دومین و سومین اولویت با همدیگر همبستگی داشتند. علاوه بر این طی این مطالعه مشخص گردید که زیرساخت‌های آموزشی شهر شیراز از نظر اصول دانایی در وضعیت مناسبی قرار دارد.

    کلید واژگان: مدیریت شهری, شهردانایی محور, تکنیک IPA, شهر دانش بنیان, شهر شیراز
    Mehrab Shahrivar, hossein kalantari khalil abad*, Gholamreza Latifi

    The city of knowledge is one of the created concepts of the new millennium. Although signs of the concept of the city of knowledge can be traced back to a decade ago, but since the 21st century, cities around the world have moved towards the concept of knowledge-based development. The purpose of this study is to evaluate and analyze the level of managerial capabilities and technological capabilities and infrastructure of the knowledge-based city in Shiraz, which was done using a mixed research method (qualitative and quantitative). The dimensions and components of the knowledge-based city were first measured through a qualitative study (content analysis) based on the qualitative characteristics of the research and then a quantitative study was performed using the IPA technique (importance and performance). After these studies, the importance of the components identified in the first stage of the research was determined. Using data analysis, the priority matrix for improving knowledge-based indicators in Shiraz was also determined. The results also showed that the most important priority of Shiraz is awareness and increasing the knowledge of citizens with weight (0.158). On the other hand, decreasing paper services by weight (0.138) and increasing online services by weight (0.112) were correlated with each other as the second and third priorities. In addition, during this study, it was found that the educational infrastructure of Shiraz is in a good condition in terms of knowledge principles.

    Keywords: Urban-oriented, IPA technique, Knowledge-based city, Urban management, Shiraz city
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال