بررسی تکرارپذیری پارامترهای هماهنگی و ثبات الگوی حرکت در حین حرکات تکراری خم و راست شدن تنه در افراد سالم و بیماران کمردردی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
جهت شناخت سازمان دهی دینامیک سیستم عصبی عضلانی نیاز به ابزارهایی است که بتوان به کمک ایشان با در نظر گرفتن ابعاد مختلف، آن را بررسی کرد. به نظر می رسد فاز نسبی معیار مناسب تری از سازمان دهی سیستم عصبی عضلانی است. به علاوه در انتخاب یک معیار جهت مطالعات تحقیقی و کاربرد های بالینی فاکتورهای دیگری باید لحاظ شود که از آن جمله تکرارپذیری آن پارامتر است و تا آن جایی که اطلاعات موجود است، تحقیقی در مورد تکرارپذیری پارامتر فاز نسبی و انحراف فاز در افراد سالم و کمردردی در شرایط دینامیک انجام نشده است.
روش کار
در این تحقیق 12 فرد سالم و 12 بیمار کمردردی به صورت نمونه گیری غیراحتمالی ساده تصادفی انتخاب شدند و هشت وضعیت آزمون خم و راست شدن تنه را در شرایط متفاوتی از سرعت حرکت، راستای آن و وجود یا عدم وجود بار خارجی انجام دادند. تکرار آزمون ها در فاصله زمانی 7 تا 10 روز صورت گرفت. متغیر های فاز نسبی و انحراف فاز جهت محاسبه هماهنگی و تغییرپذیری بخش های ((Segments لگن، کمر و قفسه سینه مورد استفاده قرار گرفت. تکرار پذیری نسبی با استفاده از ضریب هم بستگی درون گروهی(ICC= Intra class Correlation Coefficient) و تکرارپذیری مطلق با استفاده از خطای معیار اندازه گیری و ضریب تغییرات مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها
نتایج حاصله نشان دادکه در افراد سالم مقادیر ICC دارای دامنه 53/0- 84/0 و در افراد کمردردی به جز سه وضعیت آزمون که مقادیر ICC زیر 5/0 است. در سایر آزمون ها بین 52/0-85/0بوده است. مقادیر خطای معیار اندازه گیری (SEM= Standard Error Measurement) نیز برای افراد سالم دارای دامنه 92/0-8/4 و برای افراد کمردردی 2/1-8/5 بوده است.
نتیجه گیری
نتایج حاصله نشان می دهد که فاز نسبی و انحراف فاز پارامترهای خوبی جهت ارزیابی هماهنگی و تغییرپذیری در شرایط دینامیک همانند باربرداری و حرکات پیچیده تنه می باشد. هم چنین در تمایز افراد کمردردی از افراد سالم نیز می تواند کاربرد داشته باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
10
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1003719 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)