مقایسه افزایش دما در کامپوزیت های با بیس سیلوران و متاکریلات، کیور شده با دستگاه های تابشی LED و لیزر آرگون

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
حین نوردهی کامپوزیت ها با دستگاه های مختلف تابشی، به دلیل واکنش گرمازای پلی مریزاسیون و نیز در اثر خود دستگاه تابشی، افزایش دما به وجود می آید. به همین جهت، هدف این مطا لعه مقایسه افزایش دما در کامپوزیت های نوری، با دستگاه های تابشی مختلف می باشد.
روش بررسی
در این مطالعه تجربی، پنج نمونه از هر کدام از رزین کامپوزیت های Filtek Z250 و Filtek P90 درون مولدهای تفلون با قطر چهار و ضخامت دو میلی متر، قرار داده شدند. از سطح رویی نمونه ها کیورینگ با دستگاه های LED معمولی و پر توان و همین طور لیزر آرگون انجام و دما توسط ترمو کوپل زیر نمونه ها ثبت گردید، بعد از رسیدن نمونه ها به دمای اولیه، مجددا از میان نمونه کیور شده، تابش انجام و دما ثبت گردید.در ضمن زمان رسیدن به حداکثر دما نیز ثبت شد. داده ها با آزمونهای آماری Two way ANOVA و Tukey HSD آنالیز گردید.
یافته ها
نوع کامپوزیت اثر معنی داری در دمای ناشی از پلی مریزاسیون داشت و کامپوزیت با بیس سیلوران در هر سه دستگاه تابشی، افزایش دمای بالاتری را نشان داد. (001/0 P=) نوع دستگاه تابشی، اثر معنی داری روی افزایش دمای ناشی از دستگاه داشت، به این صورت که لیزر آرگون دمای کمتری نسبت به دو دستگاه LED نشان داد. (001/0 P =) در هیج کدام از دستگاه های تابشی، نوع کامپوزیت در زمان رسیدن به دمای حد اکثر، تاثیر معنی داری نداشت (5 0/0 > P) و تمام نمونه ها با دستگاه های تابشی مختلف در چند ثانیه اول واکنش به حد اکثر دما رسیده بودند.
نتیجه گیری
کامپوزیت با بیس سیلوران افزایش دمای بیشتری از کامپوزیت با بیس متاکریلات نشان داد. لیزر آرگون افزایش دمای کمتری نسبت به دو دستگاه LED ایجاد کرد. بیشترین میزان افزایش دما، در همان چند ثانیه ابتدایی تابش دیده شد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
168
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1015014