مقایسه ی آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای و ارتباط آن با نمایه ی توده ی بدنی (BMI) دانشجویان سال اول و آخر دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 2009

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
تغذیه ی نامناسب، زمینه ساز بسیاری از بیماری های شایع نظیر دیابت، سرطانها و بیماری های قلبی-عروقی می باشد. این مطالعه برای تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای و ارتباط آن با نمایه ی توده ی بدنی (BMI) دانشجویان انجام شد تا بتوان با استفاده از اطلاعات به دست آمده و شناخت وضعیت موجود در جهت افزایش سطح آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای دانشجویان و تقویت این شاخص ها برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی برنامه ریزی کرد.
روش بررسی
این مطالعه از نوع مقطعی بوده است. نمونه ها 0 25 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان سال 1388 شامل 148 دختر و 102 پسر (125 سال اولی و 125 سال چهارمی) به روش تصادفی از بین 1500 نفر انتخاب شده است و افراد با بیماری های خاص تاثیرگذار بر BMI از مطالعه خارج شدند. قد و وزن این دانشجویان اندازه گیری شد و نمایه ی توده ی بدنی به دست آمد و با صدک BMI برای سن مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (CDC) مقایسه گردید. داده ها با استفاده از پرسش نامه، جمع آوری و با نرم افزار 11.5SPSS. انجام گرفت.
یافته ها
در این بررسی، بین میزان آگاهی و نگرش دانشجویان سال اول و چهارم ارتباط معناداری وجود داشت (p0/05). در گروه 9/24-5/18= BMI در سال اولی ها و سال چهارمی ها آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای ارتباط معنا داری وجود داشت و در گروه های 5/18> BMI و 9/29- 25= BMI فقط در حیطه ی آگاهی ارتباط معنادار بود.
نتیجه گیری
با توجه به عملکرد نامناسب تغذیه ی دانشجویان و ارتباط معنادار BMIبا آگاهی و نگرش دانشجویان لزوم توجه به ارائه ی برنامه های مناسب تغذیه ای و اصلاح شیوه ی زندگی و نیز آموزش مداوم مباحث تغذیه ای به دانشجویان ضرورت دارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
47
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1046034