بررسی ارتباط میزان افسردگی و مهارت در شطرنج اعضای دارای درجه بین المللی بازی در فدراسیون شطرنج جمهوری اسلامی ایران در سال 1389

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
هدف ما در این تحقیق بررسی ارتباط بین مهارت در بازی شطرنج وشدت افسردگی، اضطراب و ده خطای شناختی در اعضای دارای درجه بین المللی فدراسیون شطرنج ایران و همین طور بررسی شیوع افسردگی و اضطراب بود.
روش کار
96 نفر از اعضای دارای درجه بین المللی به صورت نمونه گیری در دسترس وارد یک مطالعه توصیفی مقطعی شدند. کلیه نمونه ها ویرایش دوم پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه اضطراب بک و آزمون خطاهای شناختی را تکمیل کردند؛ سپس داده ها با کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد.
یافته ها
بین درجه بین المللی شطرنج و چهار خطای شناختی تعمیم بیش از اندازه، بزرگنمایی، تصمیم گیری عجولانه و عبارات بایدی ارتباط معنی دار معکوس وجود داشت. ضمنا با افزایش تعداد ساعت بازی شطرنج در روز شدت افسردگی کاهش یافت. همچنین ارتباط معنی دار معکوسی بین مهارت در بازی شطرنج و شدت افسردگی موجود بود اما بین مهارت در بازی شطرنج و شدت اضطراب رابطه معنی داری وجود نداشت. در نمونه مورد مطالعه، شیوع افسردگی خفیف و متوسط 7/16٪ بود و هیچ موردی از افسردگی شدید دیده نشد. شیوع اضطراب خفیف و متوسط 1/27٪ بود و شیوع اضطراب شدید در حدود 2/5٪ بود.
نتیجه گیری
طبق مطالعه حاضر، افزایش مهارت در بازی شطرنج با کاهش شدت افسردگی ارتباط دارد که به نظر می رسد که ارتباط معکوس بین مهارت در بازی شطرنج با شدت افسردگی را می توان با کاهش خطاهای شناختی در افرادی که مهارت بالاتری در بازی شطرنج دارند و همچنین بیشتر بودن تعداد ساعات بازی شطرنج در این افراد توجیه کرد. این یافته ها منطبق با تئوری شناختی بک و تئوری فعال سازی رفتاری می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
29
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1050046 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)