بررسی مقایسه ای اثرداروهای کلومیفن، تاموکسیفن ولتروزول در درمان نازایی زنان نابارور مبتلا به عدم تخمک گذاری بدون سندرم تخمدان پلی کیستیک

پیام:
چکیده:
مقدمه
عدم تخمک گذاری شایع ترین علت نازایی است. اولین قدم در درمان خوراکی این بیماران، کلومیفن سیترات می باشد. تاموکسیفن دیگر داروی آنتی-استروژن می باشد که در تحریک تخمک گذاری مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از بیماران نسبت به این داروها مقاوم می باشند. لذا داروهای دیگری مانند مهارکننده های آروماتاز مورد استفاده قرار می گیرند.
هدف
این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر سه داروی کلومیفن، تاموکسیفن و لتروزول بر نتایج تحریک تخمک گذاری در زنان نابارور مبتلا به عدم تخمک-گذاری بدون سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
مواد و روش ها
150 زن نابارور با نازایی اولیه به علت عدم تخمک گذاری بدون علائم تخمدان پلی کیستیک به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه A، mg 50 تا حداکثر mg 150 کلومیفن، گروه B، mg 10 تا حداکثر mg 30 تاموکسیفن و گروه C، mg 2/5 تا حداکثر mg 5/7 لتروزول به مدت 5 روز تا زمان تخمک گذاری دریافت نمودند. در صورت عدم بروز تخمک گذاری با 5 روز درمان، دارو به مدت 7 روز ادامه داده شد. در صورت حصول بارداری، یا عدم تخمک گذاری با درمان با حداکثر دوز تا 7روز (مقاومت به درمان) و یا عدم بارداری پس از شش ماه درمان (شکست درمان)، درمان قطع گردید. در نهایت تعداد فولیکول های رسیده، ضخامت آندومتر، میزان بارداری، میزان حاملگی چند قلویی، تولد زنده و سقط در این بیماران اندازه گیری شد.
نتایج
میزان تخمک گذاری درکل 60 نفر (73/4%) بوده است که در سه گروه یکسان می باشد. تعداد موارد بارداری درگروه کلومیفن 32 نفر (64%)، در گروه تاموکسیفن 20 نفر (40%) و در گروه لتروزول 25 نفر (50%) بوده است. میزان تولد زنده درگروه کلومیفن 20 نفر (50%) بوده است. تفاوت میزان بارداری در گروه کلومیفن با دو گروه دیگر ازنظر آماری معنی دار می باشد. سقط در گروه کلومیفن10 مورد (20%) در گروه تاموکسیفن 3 مورد (6%) ودر گروه لتروزول 4 مورد (8%) بوده است. تفاوت میزان سقط نیزدر گروه کلومیفن با دوگروه دیگر معنی دار می باشد. یک بارداری دوقلو با کلومیفن و یک مورد با تاموکسیفن اتفاق افتاد. اما تمام بارداری هابا لتروزول تک قلو بودند.
نتیجه گیری
به علت میزان بالای بارداری باکلومیفن نسبت به تاموکسیفن و لتروزول، کلومیفن کماکان موثرترین دارو در تحریک تخمک گذاری در زنان نابارور مبتلا به عدم تخمک گذاری است. هر چند که در مقایسه با تاموکسیفن و لتروزول، بارداری های حاصل از مصرف کلومیفن با میزان بالاتری ازسقط همراه است.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
531 تا 536
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1077186